Spits van Van den Brom blijft concurrentie ver voor als beste van België

Woensdag, 23 januari 2013 om 23:00

Dieumerci Mbokani heeft zijn favorietenrol voor het winnen van de Belgische Gouden Schoen waargemaakt. De aanvaller van Anderlecht eindigde in de verkiezing voor de beste speler uit de Belgische competitie in het kalenderjaar 2012 als eerste, met een straatlengte voorsprong op concurrenten Jelle Vossen en Silvio Proto. Mbokani is de eerste Congolees die de prijs wint.

/

De goaltjesdief, die momenteel actief is met zijn vaderland op de Afrika Cup en de Gouden Schoen dus niet persoonlijk in ontvangst kon komen nemen, volgt Matias Suárez op. "Ik ben heel blij met deze trofee, ik draag de Schoen op aan mijn familie", zei Mbokani vanuit Zuid-Afrika. "Het is wel een prijs voor de hele ploeg en ik dank coaches Ariel Jacobs en John van den Brom. Mijn vriend Cheikhou Kouyaté mag de prijs in mijn plaats op het podium afhalen."

De 27-jarige Mbokani is bezig aan zijn tweede periode bij Anderlecht, dat de aanvaller in 2007 nog overdeed aan Standard Luik. Via AS Monaco en VfL Wolfsburg keerde hij in 2011 terug bij Anderlecht en vorig seizoen had hij al een groot aandeel in het kampioenschap. Paarswit staat nu weer bovenaan in de Belgische Jupiler Pro League en Mbokani heeft vijftien keer gescoord in vijftien competitiewedstrijden. Hij hoopt in de zomer naar de Premier League te kunnen vertrekken.

Mbokani kreeg liefst 401 punten, terwijl nummer twee Vossen (spits van Racing Genk) op slechts 171 punten bleef steken. Proto eindigde als derde en Kevin De Bruyne (Genk/Werder Bremen), Suárez (Anderlecht), Carlos Bacca (Club Brugge), Thomas Buffel (Genk), Lucas Biglia (Anderlecht), Franck Berrier (Zulte-Waregem) en Jérémy Perbet (Bergen) maakten de top tien compleet.


Poll

Dieumerci Mbokani is de beste speler van de Belgische competitie


Gerelateerd

56 reacties (laatste reactie door blackyeage)

Goede spits. Balvast, sterk en toch niet eens echt traag.
Vossen is daarentegen ook een goede, die komt er ook wel!

Die hele gouden schoen was al een lachertje vanaf het moment dat bekent werd gemaakt op de hoeveelste plaats Carlos Bacca eindigde, gaat werkelijk nergens over. Die schoen wordt met het jaar ook steeds minder en minder qua show en qua spanning is er werkelijk niets meer aan. Ik gun die Mbokani die gouden schoen dan ook niet, afschuwelijke uitstraling en een enorme hoge ego heeft die gast. En Proto op plek drie, man man, als het nu Biglia was kon ik dat nog geloven maar dit slaat werkelijk alles.

23 januari 2013 om 23:13

Je misschien maar eens informeren. De gouden schoen word in 2 stemrondes verdeelt. Einde vorig seizoen en begin dit seizoen. Bacca had helemaal geen basisplaats vorig seizoen en verloor daar al een heel deel. En Mbokani stond er in de Juplier League en was beresterk in de CL

23 januari 2013 om 23:20

Mij informeren? Gast, ik woon in Belgie en weet dus maar al te goed hoe de stemming is, waardeloos. Konden het beter terug veranderen.. Daarnaast speelde Bacca vorig seizoen ook gewoon goed wanneer hij speelde en dan maar te zwijgen over dit seizoen. Ik zeg niet dat hij de winnaar moest zijn maar zo laag slaat werkelijk nergens op.

23 januari 2013 om 23:23

Bacca was toen gewoon niet opvallend dus is toch logisch dat er toen niet op hem gestemd werd. En je kan je niet vinden in de einduitslag? Mbokani,vossen,proto lijkt me een logische top 3. De Bruyne was vorig jaar sensationeel en Suarez maakte samen met Mbokani Anderlecht kampioen. Dus logische 6de plek.

23 januari 2013 om 23:28

Ik moet Marre gelijkgeven. Kijk maar naar de uitslagen van de stemrondes. Die is in de eerste ronde vrij gevarieerd en in de tweede ronde werd massaal voor Mbokani gekozen (wie kan je dat kwalijk nemen?).

Dat de eerste ronde gevarieerd was verklaard de aanwezigheid van De Bruyne en Suarez in de top 5.

In de 2e ronde stak Mbokani er met kop en schouders bovenuit..

Top 3 is sowieso terecht. Over de rest kan je discussieren, maar het valt logisch te verklaren

23 januari 2013 om 23:29

Als ik op andere sites de reacties lees over de plek van Bacca dan denken ze er net zo over als mij. En Bacca was niet opvallend? Speelde voetballend gewoon sterk, mja.. Als je een paar keer onterecht wordt afgevlagd dan kan je niet meer scoren nee, met als dieptepunt in Anderlecht in de match waar Anderlecht kampioen wordt.. Als die scheids daar normaal fluit schiet Bacca Brugge naar de overwinning en was Anderlecht thuis dus nog niet kampioen. Proto in de top 3 kan ik mij niet in vinden hoor en Suarez was in zijn laatste maanden voor Anderlecht ook niet wow om het maar zo te zeggen.

En dan Praet die Lestienne voorbij steekt als beste jongeren.. Sorry hoor, Praet heeft talent en dat is een feit. Maar de prestaties van Lestienne, zowel afgelopen seizoen als dit seizoen waren toch wel beter. Was precies een Anderlechtshow zoals enkele het al aan het roepen waren. Niet dat het mij veel kan schelen, maar het is wel opvallend te noemen.

23 januari 2013 om 23:40

Sa2juve, jij bent gewoon een gefrustreerde clubsupporter. Mbokani heeft die gouden schoen wel verdiend, net als proto zijn derde plek. En ik ben al helemaal geen fan van Anderlecht ofzo. Dat Bacca dit seizoen veel goals heeft gemaakt, oké maar daar blijft het ook bij. Mbokani staat er in alle toppers.

23 januari 2013 om 23:55

Agree. Bacca heeft in totaal 3 maanden goed gespeeld en 2 maanden redelijk. Eerste stemronde is overduidelijk dat spelers als De Bruyne en Suarez (samen met Mbokani natuurlijk) veel meer klasse hebben dan Bacca, tweede stemronde steekt Mbokani er kilometers bovenuit, wat verwacht je dan als resultaat?

Dat er uberhaupt een speler van Club Brugge in de top 10 raakt is al eer genoeg, als je de dramatische vertoningen beschouwt van de laatste maanden! Als iemand zich tekortgedaan moet voelen is het Berrier, die Zulte-waregem naar de 2e plaats bracht.

23 januari 2013 om 23:57

Bacca scoort goals net als Vleminckx dat deed in Nederland, maakt hem helemaal niet de beste speler van de competitie hoor.

Daarnaast blonk Praet uit als 18jarige, zelfs tegen Zenit of AC Milan, daarom alleen al verdient hij veel punten. Dat hij dan boven Lestienne eindigt moet je best wel kunnen inkomen.

Tenslotte was Suarez de eerste gouden schoen in jaaaaren die nog eens zijn niveau kon vasthouden na het winnen van de trofee. Heeft Anderlecht op één been aan de titel geholpen en was dan nog eens fenomenaal in eerste match na het winnen van de Gouden schoen, tegen Brugge. Ik ben er zeker van dat je je die 3-0 nederlaag nog kan herinneren

Anderlecht werd kampioen en staat nu opnieuw soeverein aan de leiding. Erg logisch dat deze ploeg een heleboel spelers aflevert.

Over Proto kan eigenlijk ook geen twijfel bestaan, keepte een enorm sterk 2012

24 januari 2013 om 00:02

Tja... Bacca scoorde toen 3 keer en speelde amper 10wedstrijden voornamelijk nog als invaller.
En als je dan zo'n onzin over Lestienne begint te vertellen kan ik ook aankomen waarom Perbet dan niet op kop stond in de eerste ronde aangezien die topschutter was geworden...

24 januari 2013 om 09:23

Heb je een relatie gehad met die Bacca ofzo? Wat een obsessie over een speler die vorig seizoen geen basisplaats had!

24 januari 2013 om 13:20

@thomasb. Over Bacca klets je heel wat uit je nek. Je vergelijking over Vleminckw slaat ook nergens op. Feit is dat Bacca en Mbokani de beste spitsen in de Belgische competitie zijn.

24 januari 2013 om 00:51

Sa2juve

Proto is zonder twijfel beste keeper in België en gezien zijn cruciale saves kan je het echt niet onverdiend noemen.
Uitstraling ? wat heeft uitstraling te maken met zijn goals? een voetballer moet beoordeeld worden op zijn Voetbal kwaliteiten en prestaties niet zijn uitstraling.

zelfs bij de polls op Sporza etc. kwam Bacca niet verder dan 4de plaats. Volgende jaar zal hij waarschijnlijk wel veel punten pakken in de eerste ronde.

24 januari 2013 om 09:54

Over Bacca gezien heb je helemaal gelijk. Echt ongelooflijk dat die niet in de top drie staat.
Maar over Mbokani vind ik je mening helemaal niet objectief. Hij mag dan een groot ego hebben, maar hij speelde afgelopen jaar fenomenaal, nog beter dan in zijn periode bij Standard. Hij klaar boor de echte top. Net zoals Witsel en Fellaini hem voorgingen. Dieu is volwassen geworden de afgelopen twee jaar bij Anderlecht.

Zowel Kouyaté, Proto als Mbokani hadden hem verdiend. Vossen en Bacca ook. Alleen wachtte Mbokani er al lang op. Als voetballer is hij fantastisch, hij heeft fysiek, techniek, hij is atletisch sterk, snel, sterk in de lucht maar als persoon is hij te verlegen. Ben benieuwd of hij zou slagen in de PL. Hij heeft er alleszins de kwaliteiten voor.

23 januari 2013 om 23:44

Bacca ook? serieus, wa heeft die gedaan buiten zijn 16 goals

24 januari 2013 om 00:45

160 kansen gemist, 145 controles gemist en 196 keer onterecht afgevlagd geweest.

24 januari 2013 om 13:22

@voskanian. Wat een reactie. Als ik mij niet vergis is Bacca een spits. Enough said.

24 januari 2013 om 17:29

Mbokani heeft Anderlecht kampioen gemaakt.
Enough said

25 januari 2013 om 12:55

@voskanian. Is normaal dat een spits een topploeg kampioen maakt. Alleen waren de ovige spelers (sommige wel) van Brugge niet op het niveau van Bacca en dan kan je geen kampioen worden natuurlijk. Een spits moet doelpunten maken en dat doet Bacca als de beste (daarmee bedoel ik dat hij het heel goed kan) in de Belgische competitie (gouden stier).

25 januari 2013 om 17:44

dat weet ik even goed hoor maar bacca heeft juist maar de playoffs vorig jaar meegedaan en dit seizoen zijn goals. ik zie hem nog geen topwedstrijden beslissen zoals mbokani. daarom dat ik zeg dat hij de gouden bal absoluut niet zou verdienen. alleen mbokani en eventueel vossen in mindere mate zouden terecht gewonnen hebben. zijn zesde plaats is inderdaad wel aan de lage kant, top 4 zou juister zijn, maar de eerste plaats niet.

24 januari 2013 om 06:23

Mbokani te verlegen? JIj hebt een andere voor dan, deze Mbokani heeft nogal wel is last van een huizenhoog ego, mede de reden dat hij in het buitenland geen knikker goed raakte.

Belachelijk dat Mbokani in de eerste stemronde (2de helft verleden seizoen) meer punten verzamelde dan Debruyne die op dat moment minstens 3x zo goed was dan zijn dichtste concurrenten. Zolang men stemt voor een speler van zijn favoriete club ipv de beste speler blijft deze verkiezing een klucht.

23 januari 2013 om 23:46

De Bruyne miste de laatste 2 maand door een blessure dus...

23 januari 2013 om 23:51

Ah ja? Misschien toch eens beter informeren dan Hij miste net 17 kalenderdagen of 4 wedstrijden in de Po's.

24 januari 2013 om 00:00

Idd, raakte pas geblesseerd tijdens Genk - Rsca (0-4) in de play offs. En dat was de terugmatch. Hij miste dus amper matchen.

Als Genk zijn spelers niet in de zomer weg deed dan maakten deze zeker een kans op de gouden schoen. De Bruyne dit jaar en Courtois vorig jaar

24 januari 2013 om 00:03

Sorry, ik dacht dat het langer was... Maar dan nog is het logisch dat Mbokani meer kreeg aangezien die ook belangrijk was en de titel pakte.

24 januari 2013 om 00:14

Mbokani verdient de schoen over de 2 seizoenshelften maar in de eerste stemronde maak je me niet wijs dat een neutraal voetbaljournalist hem boven Debruyne of zelfs Benteke kan zetten. De Gouden schoen beloont de beste speler en die speelt niet altijd in de kampioenenploeg anders had Genk 2 seizoenen geleden een Gouden Schoen-winnaar in hun rangen moeten hebben.

24 januari 2013 om 00:47

Mbokani maakte Anderlecht wel kampioen. En het verschil in de eerste ronde was nu ook niet zo groot tussen Mbokani en De Bruyne.

Maar het is natuurlijk al langer geweten dat de Waalse journalisten vooral op spelers van Standard en / of Anderlecht stemmen.

24 januari 2013 om 00:53

Jowinho

AuB niet beginnen met Walen Vlaming Polarisatie op een voetbal forum!

Mbokani heeft Anderlecht inderdaad kampioen gemaakt, maar mensen hebben een onverklaarbare haat voor die man echt triest voor woorden!

Jah hij doet grote uitspraken , maar so what?

24 januari 2013 om 14:10

Kijk, ik vind De Bruyne persoonlijk een fantastische voetballer. Daarmee bedoel ik zowel fantastisch qua kwaliteiten als fantastisch om naar te kijken. Maar De Bruyne speelde eigenlijk pas top vanaf de drie wedstrijden voor de play-offs tot aan de thuiswedstrijd tegen Anderlecht in Po1. Daarna viel hij geblesseerd uit. Het niveau dat hij toen haalde was het beste in België de laatste 5 jaar, samen met Suarez eind 2011. Maar op zich is De Bruyne er nooit in België in geslaagd om zijn niveau zeg maar 3-4 maanden vol te houden, altijd een match of 5-6.

Maar hij verdiende wel meer punten dan Mbokani begin 2012, absoluut waar.

Het leuke is is dat hij dat zelf ook vind en ook nogal vaak schijnt te zeggen. Desalniettemin doet hij het erg goed, echt een killer. Toch vreemd dat hij bij Monaco en Wolfsburg toch erg door de mand is gezakt. Ik zou hem nog wel een keer bij een Engelse subtopper (sunderland, Newcastle, Stoke City) willen zien.

24 januari 2013 om 00:55

Rugu

Zijn periodes bij Monaco en Wolfsburg zijn om twee redenen mislukt. Had veel moeite met het verwerken van de dood van zijn zoon en die twee ploegen hadden geen geduld met hem. Monaco wou 2de klasse abosluut vermijden = extra druk op hem!

24 januari 2013 om 01:23

Ok, dat over de dood van zijn zoon wist ik niet, dat is natuurlijk vreselijk als je dat overkomt en ook volkomen logisch dat zo'n gebeurtenis ten kosten gaat van je werkprestaties.

Juist dat hij door die ongelukkige omstandigheden niet alles eruit heeft kunnen halen gun ik hem een overstap naar een Engelse middenmotor. Ik denk dat die competitie op zijn lijf geschreven is.

24 januari 2013 om 08:09

Misschien dat je dan nog eens moet nagaan wanneer zijn zoontje precies gestorven is want dat was na zijn terugkeer bij Anderlecht dus daar heeft hij in Wolfsburg en Monaco, tenzij hij helderziend is, geen last van gehad vermoed ik.

24 januari 2013 om 10:08

Misschien dat je dan nog eens moet nagaan waarom zijn zoontje precies gestorven want dat kereltje was drie maand te vroeg geboren en woog amper 1 kilo. En dat was voor zijn terugkeer bij Anderlecht. Elke normale mens zou zich moeilijk op zijn job kunnen concentreren op zo'n moment!

25 januari 2013 om 13:34

Stakkevdb
bedankt om mijn punt duidelijk te maken!

siverfern

ik zou niet zomaar dingen verkondigen als ik er geen benul van heb!
Volg Mbokani als sinds hij bij Anderlecht wegging om naar Standaard te gaan, dus denk dat ik hem wel goed genoeg ken!

Heel wat 'gewone' voetbal fans doen alsof Mbokani die schoen heeft gestolen! Hij heeft het Verdiend en wie dat niet onder ogen kan zien wacht maar tot hij terug komt van Africa cup en weer de titel pakt met Anderlecht.

Bacca presteert pas dit jaar zo sensationeel, Vossen heeft ook zijn diepjes gehad eind vorige seizoen begin deze ook. Maar het klopt wel dat hij Genk bijna in zijn eentje draagt.

Veel mensen zijn gewoon anti-anderlecht fzo! op andere sites lees ik dan nog ook belachelijke dingen zoals Mbokani was niet blij met de titel, amai zijn vrouw moest hem zo nodig tongen op nationale tv bla bla bla mensen toch volgens mij zijn er ergere dingen in de wereld dan twee mensen die kussen op tv. Ik zou zeggen typisch Belgisch maar dat klopt niet helemaal.

24 januari 2013 om 13:53

Vossen heeft de "pech" dat het een bescheiden jongen is die niet uitpakt met grote uitspraken of met flitsende acties. Maar als je kijkt naar zijn scoringsrecord is hij fenomenaal: competitie, CL, EL, met de rode duivels: hij scoort altijd en overal. Meer nog : een heel hoog percentage van zijn schoten gaat binnen het kader.
Ik vind Vossen gruwelijk onderschat. Kijk eens naar de goal van vorig weekend: dat zag er gemakkelijk uit maar een bal op die manier rustig in het hoekje deponeren is fantastisch.
Ik begrijp bijvoorbeeld niet dat een Twente geen interesse zou tonen: hij is betrekkelijk goedkoop, spreekt de taal, is geen probleemjongen en hij scoort o zo makkelijk.

25 januari 2013 om 13:36

De kwaliteiten van Vossen onderschat ik Zeker niet, alleen vind ik Mbokani beter ale als in hij had een betere seizoen dan Vossen.

Vossen is inderdaad een Stille killer, en ik snap ook niet waarom Subtoppers in PL hem niet komen halen. Top van NL zou hij gewoon meedraaien dat zeker.

Hij kon voorbije jaren naar Parma fzo maar hij wou niet Logisch!

Aan de ene kant terecht, maar er waren zeker gelijkwaardige spelers die ook de prijs verdienden.

Ik moet lachen met veel gefrustreerde mensen die mbokani onverdiende winnaar vinden. Het enige waar ik me kan in vinden is dat men misschien Belgen die in buitenland spelen kan meetellen. En Bacca, ik ben niet overtuigd van zijn kwaliteiten.... Scoort de moeilijkste doelpunten maar laat makkelijke liggen. En stop eens met complot theorieën over Anderlecht.....

Mbokani is volgens mij de terechte winnaar (van een Brugge fan). Zijn grootspraken vallen wel niet altijd goed, maar is buiten het voetbal. Waarom Proto en niet Bacca in de top 3 staat snap ik niet. Ok, Bacca speelde vorig seizoen niet altijd als basisspeler, maar als hij dit wel deed stak hij er toch boven uit en door een aantal discutabele beslissingen ... . Als hij deze vorm aanhoudt en hij dan volgend jaar de Gouden Schoen niet wint zou het om te lachen zijn (groen dan wel).

24 januari 2013 om 13:35

Lol Bacca boven Proto?
Sorry hoor maar Proto heeft een heel jaar op niveau gekeept en Anderlecht paar keer recht gehouden...
Bacca blinkt maar half seizoen uit hé...

Vind belachelijk dat Brugge supporters weer Bacca veel hoger willen zien...
Al schandalig dat hij boven een Buffel staat.
Bacca scoorde veel... Maar dat deed een Perbet en Ibou ook ...

25 januari 2013 om 12:58

@thebutcher. Perbet en Ibou scoorden ook veel, das waar. Maar Bacca is topschutter en speelt bij Brugge. Heeft net als bij anderlecht een streep voor (spijtig, maar is zo). Als ik mij niet vergis heeft Proto toch enkele flaters gedaan. Ik hoop dat Bacca de goal blijft vinden en Brugge zo een nieuwe (na Simons eindelijk) gouden schoen kan brengen. Komaan Bruges !

25 januari 2013 om 13:39

Wel nu seizoen blijven en blijven scoren maakt hij zeker kans . Maar ja blijft hij tot volgende winter?

Hopelijk voor Brugge wel!

Over Proto herinner me ik een flater tegen Zulte ( weet niet of dit voor winterstop was of niet ) maar die maakte hij wel goed met 1 of 2 assist die wedstrijd.

Bacca mocht wel boven Suarez vond ik.

26 januari 2013 om 19:14

@thebutcher. Bedankt. Mbokani is verdiende winnaar. Van een Brugge fan.

Aan de sukkels die Bacca op het podium willen : dream on,.vorig jaar was em meer bankzitter en als em speelde was em niet goed.enkel deze heenronde was em goed en zo kom je niet opt podium.en volgend jaar is em weg dus die wint nooit.

25 januari 2013 om 13:01

@ddt. Bacca blijft zeker tot het einde van het seizoen. Kan dus wel de gouden schoen winnen. Sukkel, kraam geen onzin uit.

Elk jaar is er wel kritiek op de Gouden Schoen. Op zich begrijpelijk, aangezien fans graag iemand uit het eigen team zien winnen. Maar volgens mij komt die kritiek er ook omdat het systeem van de Gouden Schoen gewoon niet goed is. Waarom wordt die in godsnaam per kalenderjaar uitgereikt en niet aan het eind van het seizoen? Nu krijg je spelers als De Bruyne of Suarez, die fantastisch waren begin 2012 maar in de zomer verkasten, die toch nog 4 en 5 eindigen. Ik snap niet waarom ze die verkiezing gewoon niet naar eind mei verhuizen.

Maar los daarvan, is Mbokani wel de terechte winnaar vind ik. De Bruyne en Suarez waren zoals gezegd weergaloos begin 2012, maar konden de laatste zes maanden geen punten scoren. Berrier (zulte-waregem) en Buffel (genk) hebben het omgekeerde voor: vrij onopvallend begin 2012, maar in de heenronde van dit seizoen héél sterk. Door dit idiote systeem maak je echter alleen maar kans als je in 2 seizoenen (terugronde 2011-2012, heenronde 2012-2013) goed presteerde. Daardoor kwamen voor mij enkel Mbokani, Biglia, Kouyaté, Proto, Vossen, Bacca, Perbet en De Ceulaer in aanmerking. Onbegrijpelijk dat die laatste niet eens in de top-10 staat: bekerwinst met Lokeren en meteen heel belangrijk voor Genk. Van die overig namen zijn Biglia en Kouyaté qua positie in het nadeel, wat jammer blijft. Zo'n trofee blijft vaak een trofee voor aanvallers, terwijl deze jongens hem ook wel verdienen. Proto mocht hem van mij gewonnen hebben, die is echt super de laatste 2-3 jaren. Bij Anderlecht krijg je als keeper van nature wat minder werk, maar eens om de twee matchen houdt hij hen toch recht hoor. Perbet is een super afwerker, maar hij speelt bij Bergen en dat komt natuurlijk niet ten goede. Dan heb je nog Vossen en Bacca. Vossen mocht van mij ook, topafwerker, techniek, inzet en clubliefde. Qua kwaliteiten evenwaardig aan Mbokani vind ik, maar Mbokani bezorgde Anderlecht wel titel, Cl-voetbal en nu weer de koppositie. Dat weegt natuurlijk door, en dat moet ook doorwegen! Tot slot heb je Bacca: sommigen vinden het raar dat hij op zes staat. Vind het ook een heel goeie speler (wel nog niet niveau Mbokani/vossen), maar ik vind ook dat de namen die boven hem staan eigenlijk daar ook wel thuis horen.

Geflopt bij Monaco en Wolfsburg...dat hij wel in Belgenland slaagt zegt veel over het abominabele niveau van de Belgische competitie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
4.AA Gent390
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
Matz SelsKeeper30
Ivan ObradovicVerdediger30
Uroš SpajicVerdediger30
Dennis AppiahVerdediger30
Leander DendonckerMiddenvelder30
Sofiane HanniMiddenvelder31
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

12 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Carlo Ancelotti denkt aan Karim Benzema als nieuwe aanvaller voor Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren