Swansea naar bekerfinale; Hazard trapt ballenjongen

Woensdag, 23 januari 2013 om 22:45

Swansea City heeft zich woensdagavond voor de finale van de Capital One Cup geplaatst. Het team van trainer Michael Laudrup was in de eerste halve finale met 0-2 te sterk voor Chelsea en leunde in de return voor eigen publiek op het resultaat in Londen: 0-0. In de eindstrijd op Wembley speelt de club van Jonathan de Guzman, Michel Vorm, Kemy Agustien en Dwight Tiendalli tegen League Two-club Bradford City, dat dinsdag ten koste van Aston Villa de eindstrijd bereikte.

/

De thuisploeg mocht zich de morele winnaar van het eerste bedrijf noemen. Chelsea zocht in het Liberty Stadium noodgedwongen naar doelpunten, maar slaagde er op geen enkele manier in om Bernhard Tremmel te passeren. Pogingen van onder meer Ramires en Juan Mata konden de doelman van the Swans niet verontrusten. Het team van Laudrup koos opvallend veelal voor lange ballen richting Michu, die in de negende minuut een goede kans kreeg maar op Petr Cech stuitte.

Na de onderbreking wist het team van Rafael Benítez zich evenmin raad met het compacte spel van Swansea, waar van de Nederlanders alleen De Guzman speeltijd kreeg. Demba Ba zorgde voor de meeste dreiging bij de Londenaren. Vlak na rust werkte hij de bal echter naast het doel van Tremmel, die twintig minuten voor tijd uitstekend redde op een nieuwe inzet van de Senegalees. Enkele minuten later zorgde Eden Hazard voor het dieptepunt van de wedstrijd. De aanvaller wilde de bal snel in zijn bezit hebben en schopte de op de grond liggende ballenjongen. Chris Foy twijfelde geen moment en stuurde de Belg van het veld. Chelsea was daardoor nog meer van slag en kon ook in de slotminuten niets meer forceren.


Poll

Wie wint de Capital One Cup?


Gerelateerd

507 reacties (laatste reactie door the sandman)

Pfff.... Weer een slechte wedstrijd van Chelsea, het was sowieso een lastige opgave maar ik had toch wel wat meer verwacht. Enige wat ik kan doen is hopen dat Mourinho in de zomer komt.

En even over die Ballenjongen, wat een vreemd ventje was dat zeg? Als ballenjongen moet je sowieso meteen de bal geven maar deze geeft hem niet en gaat vervolgens ook nog op de bal liggen, wat bezielt je?

23 januari 2013 om 22:51

Gast wat bezielt jou door dit te zeggen?
Een profvoetballer hoort een voorbeeld te zijn en zeker niet te schoppen naar een ballenjongen!!! Schaam je.

23 januari 2013 om 22:53

Beide personen reageren onnozel, wat een m*** die ballenjongen en ook de actie van Hazard valt niet goed te praten.

23 januari 2013 om 22:56

Hazard trapt niet tegen die jongen maar tegen de bal waar hij op lag. Als je goed naar de beelden kijkt kun je dat gewoon zien. Hij gaf een puntertje tegen de bal. Dus niet de rest napraten maar eerst zelf de beelden zien.

Groetjeeeeeees thuis!

23 januari 2013 om 22:56

Die ballenjongen had in ieder geval de dag van zijn leven.

Door deze actie van Hazard vind ik het niet eens erg dat Chelsea niet door is, wat een schande. Die Hazard is gewoon zo'n opgefokt mannetje die helemaal los gaat omdat hij weet dat er camera's op hem gericht staan en dus interessant gaat lopen doen. Gewoon ziekelijk.

23 januari 2013 om 22:57

die bal lag aan de andere kant van zn lichaam. dus hij kan die bal helemaal niet geraakt hebben.

10 wedstrijden schorsing minimaal.

23 januari 2013 om 22:58

Op youtube kan je nog zien dat hij de bal probeert weg te schoppen en raakt daarbij ook de jongen, echter keur ik deze actie van Hazard niet goed en ook niet vna de jongen zelf

23 januari 2013 om 22:59

Codec jongen, eerst en vooral hij trapte niet op volle kracht, en zoals Jantje zegt was het op de bal, die ballenjongen is een lelijke tijdrekker en een komediant. En ja dit zeg ik omdat ik Belg ben maar toch is het zo hij moet voetballers laten voetballen ipv aandacht te zoeken, Hazard had zich wel moeten inhouden, maarja heat of the moment etc

23 januari 2013 om 23:01

Natuurlijk raakt hij alleen de bal met zijn voet, helaas heeft hij de rest van zijn been ook nog he Recht in de ribben met zijn scheenbeen. Lekker hoor.

23 januari 2013 om 23:01

the heat of the moment....... nog geen excuus.

maar goed, dan biedt je als die heat of the moment voorbij is op zn minst je excuses aan. niets daarvan bij hazard.

23 januari 2013 om 23:03

Dan maken we er maar een trappende beweging van!

23 januari 2013 om 23:04

"aan de andere kant van zijn lichaam"... Je doet nu echt alsof die jongen een walrus is... Ik raad je dus echt aan om die beelden wat beter te bekijken.

23 januari 2013 om 23:06

Voor al de blinde idioten hier die elkaar napraten, kijk naar dit filpje, perfecte kwaliteit, goede hoek, hij raakt dat klein stuk krapuul amper aan, ik moest maar naar dat broekventje zijn haar kijken om te zien dat hij niets waard was..

http://www.youtube.com/watch?v=ps97drbj2zg

wie na dit filmje te bekijken Hazard nog zou schorsen is gek.

23 januari 2013 om 23:07

ik heb die beelden goed bekeken. eerst lach die ballenjongen op de bal en vlak voor hazard ging schoppen lag die bal aan de andere kant van dat jochie zn lichaam.

hazard was gefrustreerd dat het zo lang duurde (dat kan ik me nog wel voorstellen) en ging toen een schop in zn ribben geven zodat die jongen die bal los zou laten (dat is niet goed te praten)

23 januari 2013 om 23:08

Misselijk bentje die ballenjongen. Met zo een actie vraag je erom.

Wel goed acteerwerk kan menig profvoetballer nog van leren. haha

23 januari 2013 om 23:09

Die ballenjongen is gewoon een fan van die club en probeert die club gewoon te helpen. Kan Hazard hier geen straf bij de politie krijgen ofzo?

23 januari 2013 om 23:09

Hij schopte de ballenjongen ook niet.. hij schopte namelijk tegen de bal aan, waar die ballenjongen op ging liggen (vraag me niet waarom). Al die commotie meteen weer, er was gewoon werkelijk waar niks aan de hand.

23 januari 2013 om 23:10

+1 voor jou en het filmpje, hazard speelt gewoon de bal lol

23 januari 2013 om 23:10

jij gaat nou beweren dat hazard hem niet raakte? hahaha

23 januari 2013 om 23:11

Cloud, jij bent nog een grotere clown dan dat ventje op je profielfoto... Hazard behoort tot de top 20 voetballers in de wereld, denk je echt dat hij geen bal vanonder een ventje kan schieten zonder dat jochie te raken? En als het zo hard was, waarom beweegt de bal dan nog geen meter??? clown.

23 januari 2013 om 23:12

Kaoz

Sorry maar wat bezielt jou om zomaar wat te roepen?? Heb je de beelden gezien? Hij trapt tegen de bal niet tegen de ballenjongen. Die al had aangegeven op twitter om de wedstrijd te gaan verzieken. Ik zou die ballenjongen schorsen voor het leven, zo belachelijk dat hij reageerde. Het was Di Maria, Drogba in 1.

23 januari 2013 om 23:13

de bal beweegt niet zo veel omdat hij dat jochie ertussin zit, slimmerik

hop kom maar met de rode duimpjes. belachelijk systeem is dat eigenlijk ook.

trouwens:

hazard zit echt niet bij de 20 beste voetballers. komop: daar speelt hij veels te veel drama wedstrijden voor de laatste maanden.

23 januari 2013 om 23:14

Hij raakt het ventje niet aan, hij kan heus wel op een bal schoppen hoor, er is een reden dat hij zoveel verdient en jij niet, dat is omdat jij er duidelijk geen bal verstand van hebt clown

23 januari 2013 om 23:15

doe eens normaal man.

gewoon discusseren over het voorval of de wedstrijd en niet mij steeds uitschelden., waar slaat dat op. ik geen gewoon weer hoe ik het zie.

23 januari 2013 om 23:17

Ik maak gewoon duidelijk dat je het helemaal verkeerd ziet.. Hoezo uitschelden?? Je hebt toch een avatar van een clown?

23 januari 2013 om 23:18

Wat een onzin. Die jonge zou een straf moeten krijgen voor spelbederf. Hazard trapt gewoon die bal onder de jonge vandaan. Waar dat dikke kind boven op ligt. Ja je moet het als ballen jongen toch wel erg bond maken als je in een situatie komt waar je boven op de bal ligt. En daarna nog janken ook. Blegh wat een volk.

23 januari 2013 om 23:19

Hoe bedoel je hij raakt em niet? Z'n scheen gaat toch duidelijk tegen die ballenjongen aan? Echt, ik snap niet hoe je dit kunt verdedigen. Sowieso snap ik al niet dat hij een bal probeert te schoppen, terwijl er iemand anders op ligt, maar goed. Op ieder filmpje dat ik zie, is het duidelijk dat hij die jongen raakt.

23 januari 2013 om 23:21

@sergi Roberto wat heeft dat er me te maken.. Messi is de beste voetballer terwereld, denk jij (ik zeg maar wat) dat hij een bal uit iemand mag kan schieten? Ik vind Hazard zoiezo een eikel met zijn maniertjes dus verbaast me ook niks als hij dit bewust deed.

23 januari 2013 om 23:21

Kijk gewoon naar zijn kapsel en je weet dat het één van die marginale jongentjes uit London is die geen degelijke opvoeding hebben gehad

23 januari 2013 om 23:22

@infamous, en wat deed die knul op die bal? hij raakt hem trouwens niet, hij wil gewoon wat aandacht..

@b9d7l, jij kan niet goed lezen, ik zeg niet dat hij kinderen mag schoppen, ik zeg dat hij goed genoeg is om op een bal te kunnen schoppen zonder dat krapuul te raken..? Was dat niet duidelijk genoeg?

23 januari 2013 om 23:23

"een reden dat hij zoveel verdient en jij niet, dat is omdat jij er duidelijk geen bal verstand van hebt "
dus.. jij hebt wel verstand toch... dus jij verdient wel zoveel?

23 januari 2013 om 23:25

@eree13, jij bent slim zeg! ik ben slimmer, je moet er verstand van hebben, en het talent hebben, Hazard heeft het alletwee, ik heb alleen het verstand en die clown heeft niets..
Nu blij slimme jongen? bank vooruit in de klas hoooor

23 januari 2013 om 23:25

Dat jochie is de dader. Als tienertje hoor je toch tegen zulke spelers op te kijken? Dit jochie daagt hem puur uit. Niet meer en niet minder. Hoe jong of oud hij ook is. Hij geeft eerst die bal niet, gaat er daarna op liggen en dat blijft ie ook gewoon doen. Ik vind het absoluut niet goed te praten als Hazard hem bewust trapt. Absoluut niet! Maar hij heeft haast. Vrij logisch. Hij wil dat jochie er eerst vanaf halen, en omdat deze er op blijft liggen tikt hij de bal eronderuit. Hij zal hem wel of niet geraakt hebben, eigen schuld. Maar kom op, een hond mee doodschoppen??!! Hahaha, dan kun je overal wel aan dood gaan! Als je de beelden niet hebt gezien, praat dan niet iedereen na man. Dit is gewoon zo'n irritant snotjochie, kijk alleen z'n hoofd en kapsel al. Het kon de zoon van Joey Barton wel zijn. Gevalletje eigen schuld; dikke bult. Hazard wordt door hem neergezet als een of andere volslagen gek. Kijk alleen die titel van VZ al. Hij wordt gewoon aan de schandpaal genageld, bewust, door Voetbalzone, nog meer nieuwssites en vele andere reaguurders hier.

23 januari 2013 om 23:25

Door te zeggen dat hij em niet raakt overtuig je niemand. Mij lijkt het overduidelijk dat hij em raakt. En wat boeit het wat die jongen op de bal deed als de vraag is of Hazard em raakt of niet?

23 januari 2013 om 23:28

@infamous, dat is misschien jouw vraag, maar mijn vraag is wat hij op die bal deed? Express de wedstrijd proberen te saboteren?

@gekke man, jij verwoord het goed, +1
daar was ik niet toe in staat omdat ik te gek wordt van al die slimme boys hier die doen alsof hij hem keihard in zijn gezicht trapt

23 januari 2013 om 23:29

Beide zijn de fout ingegaan, alleen is het moeilijker om een ballenjongen het veld af te sturen dan een speler... Achja als Hazard zich rustig had gehouden was er nix aan de hand. Maar Swansea mag ook niet onbestraft blijven.

23 januari 2013 om 23:33

oh? ben je ook nog eens professor?
nee ik snap net wel dat het komt door zijn qualiteiten
maar volgens jou is de reden dat Hazard zo veel verdient en cloud niet dat cloud er dus geen verstand van heeft ( laat je uit je vorige reactie blijken)
had je je reactie maar objectiever moeten maken

23 januari 2013 om 23:35

@infamous wooooo shit, z'n scheen kwam er tegenaan!! Kom op zeg, 'hoe kun je dat van Hazard goed praten?'? Hoe kan iedereen die actie van dit jochie goed praten?! Hij is de aanstichter, niet het slachtoffer!

23 januari 2013 om 23:36

Eree13, als je kwaliteiten nog niet kan schrijven verwacht je toch niet dat ik nog op jouw reacties in ga? haha

23 januari 2013 om 23:37

Zoiets gebeurde vorig jaar ook bij diederik de boer alleen gaf hij toen een corricerende tik aan een ballenjongen, deze jongen is duidelijk een etterbak en gaat ver voor aandacht hij zet zijn swansea behoorlijk voor lul, en hazard laat zich provoceren, wat had je als ballenjongen verwacht?? Hii gaat expres het spel hinderen en wordt nu als het slachtoffer gezien? Dit is een miljoenensport geen comedy show, edin krijgt nu de volle laag helemaal met de engelse media... Maar ik zou eerlijk gezegd precies hetzelfde doen kern is dat de jongen bewust op de bang ging liggen en zijn lichaam in de strijd gooide, hazard liet zong provoceren en raakte de jongen, maar ging voor de bal!

23 januari 2013 om 23:42

hazard was gefrustreerd en liet zich gaan.

net als pieters zichzelf liet gaan. je bent een profvoetballer. je moet in zulke situaties je emotie in bedwang kunnen houden.

23 januari 2013 om 23:46

@Sergi Roberto: wat heb jij me toch een aantal domme opmerkingen geplaatst haha. Gast, jij hebt geen flauw idee... Ga zelf voetballen dan praat je anders, Aap wat je bent HaHa!

23 januari 2013 om 23:50

want ja voetbalzone is een spellingssite toch?
aub hoor

23 januari 2013 om 23:50

Op ieder beeld dat ik gezien heb was het duidelijk dat Hazard die jongen schopte en dat is ook het enige waar ik het over heb. Het enige wat jullie doen is hier omheen praten en die jongen overal de schuld van geven en Hazard vrijpleiten, terwijl Hazard op z'n minst schuldig is aan één ding en dat is het schoppen van die jongen. Misschien dat we nog ergens komen als jullie op z'n minst dat toegeven, want op dit moment komen jullie op mij echt over als twee (blinde) Hazard-fanboys die alles goedkeuren wat hij doet.

23 januari 2013 om 23:50

Al moet ik zeggen, die ballenjongen overdrijft net of ie gestoken is. Wat een aansteller.

23 januari 2013 om 23:54

kijk hier dan maar eens. Misschien toch een bril kopen

http://www.youtube.com/watch?v=pl1d0qdg7xu

Hazard de rest van het seizoen niet meer laten voetballen. Schandalig, ongeacht het tijdrekken van die kleine, dit kan gewoon niet. Van kinderen blijf je af.

23 januari 2013 om 23:56

zeg sergio roberto

hoe weet jij eigenlijk hoeveel ik verdien?

ik mag niet klagen al zeg ik het zelf. natuurlijk wel een schijntje van wat hazard verdient. maar ja, die verdient zoveel omdat wij allemaal, en dus ook ik, naar hem kijken. en dus mogen we, en mag ik, ook een mening over hem hebben.

dat met de intelligentie waar je het over heb, die relatie zie ik niet zo. kijk, ik ga niet akkoord met het cliche dat alle voetballers dom zijn. maar we moeten nou ook niet gaan doen alsof voetballers gemiddeld genomen intelligenter zin dan de normale burgerman.

eigenlijk begrijp ik helemaal niets van wat je zegt.

23 januari 2013 om 23:59

wat Hazard doet is verkeerd, maar die ballenjongen moet ook de bal direct geven, ik weet niet wat die daar aan het doen was, maar het lijkt erop dat hij de bal voor Hazard verstopt, en de bal niet wilt geven.
Die jongen doet dit ook met opzet denk ik.

24 januari 2013 om 00:13

Heb net 20x de beelden terug gekeken maar wat Hazard hier doet is volslagen idioot. Die mag echt een wedstrijd of 10 op de tribune gaan zitten. Wat een gek zeg. Ik denk dat Chelsea hem ook gaat straffen.

24 januari 2013 om 00:27

@sergi Roberto

Ik heb het filmpje bekeken.
Ik vind dat deze jongen(hazard) geschorst zou moeten worden net zolang als cantona destijds ander verhaal maar zelfde principe.

Die jongen kent swansea nog uit de league 2 en kan nu zijn club de Cup finale zien dus die rekt een beetje maar omdan de jongen schoppe( hij raakt hem wel degelijk) is gewoon een schande.
Chelsea kan het zich alleen zelf aanrekenen da die jongen tijd wil rekken!

24 januari 2013 om 00:30

Overdrijven is ook een vak, hij geeft gewoon een lichte puntertje.. Heel normaal, hou zou jij reageren als je bijna uit de beker ligt en een onnozele ballenjongen gaat op je bal liggen. Jullie doen allemaal leuk en aardig met jullie politiek correcte antwoorden, schijnheilig vind ik het maar, Bah!

24 januari 2013 om 00:34

@sergi Roberto

Ik citeer je nu

Kijk gewoon naar zijn kapsel en je weet dat het één van die marginale jongentjes uit London is die geen degelijke opvoeding hebben gehad.

Zelf noem je andere mensen dom en minacht je ze omdat ze fout spellen, maar jij beweert doodleuk dat dat jochie geen degelijke opleiding heeft gehad en uit Londen komt alleen vanwege zijn haar.

Dan vraag ik mij af, waarom wordt zo'n jongetje uit Londen ballenjongen bij Swansea, aangezien dat 300 kilometer reizen is.

On topic.
Hazard is fout bezig, dat jochie is fout bezig. 2 wedstrijden schorsing lijkt mij prima, want ernstig is het niet, maar het is wel fout.

24 januari 2013 om 00:41

@ sergi roberto
wat een onzin jij denkt dat je quentin tarrentino en dokter phil bent,niet iedereen hoeft het met jou eens te zijn

24 januari 2013 om 03:38

Dit valt toch allemaal reuze mee zeg! Hij moet gewoon die k***ebal geven! Daarnaast trapte hij tegen de bal, en áls hij hem al had geraakt is dat niet zo hard geweest. Dat kereltje is echt een jankebalk!

24 januari 2013 om 06:33


@ Codec

Hey, een trap van hazard kan gewoon een hond doden.""

Over vreemde reacties gesproken....................

24 januari 2013 om 06:59

Natuurlijk, hoort dat niet. Maar ken de woede van hazard zeker begrijpen.

24 januari 2013 om 09:48

@sergi ja dat hij volgens jou bij de top 20 hoort weet ik niet maar, dan kan hij hem alsnog raken kan de beste overkomen, Zidane was top 5 en kon ook niet om materrazzi heen lopen, nee gewoon overtreding voor trappende beweging dan en lekker schorsen

24 januari 2013 om 11:09

@blikker
dat van Boer was tegen VVV en is al 2 jaar geleden.
En je hebt gelijk , ballenjongens staan er om ballen aan de spelers te geven en niet om te voorkomen dat spelers de bal krijgen.

23 januari 2013 om 22:53

Wat doet die hazard bedoel je? Dit ga je toch in geen vorm proberen te bagataliseren?

23 januari 2013 om 23:13

Nja het is in ieder geval wel een rotjong die een lesje nodig had.
Slecht opgevoed.

Als ik het dan toch probeer te bagatelliseren dan hoef ik alleen maar te zeggen dat hij de bal probeert te schoppen en daarbij de jongen raakt.

23 januari 2013 om 23:28

@garritson stel je niet zo verschrikkelijk aan man. Dat snotjochie moet aangepakt worden, of wil je allemaal Bartons hebben later?! Opvoeden die hap! Hazard lost dit natuurlijk niet goed op, maar het is niet zo dat hij hem direct een rotschop verkoopt. Integendeel. Dat verrekte rotjoch blijft gewoon liggen. Tuig van de toekomst, en op zoek naar aandacht.

23 januari 2013 om 23:37

dat jochie stelde zich inderdaad flink aan. had wel wat komisch allemaal.

maar ik denk wel dat het echt pijn deed. in het begin dan in ieder geval. was toch een venijnig schopje op zn ribbenkast. dat is niet prettig.

23 januari 2013 om 23:45

Wat Hazard doet valt niet te bagatelliseren, maar die jongen vroeg er wel om. Als je even de stand van zaken bekijkt, dan weet je dat hij op Twitter al aangekondigd had dat hij iets ging uithalen in die wedstrijd en dat was in dit geval dus bij Hazard. Hij heeft dus met voorbedachte rade gewoon Chelsea hier erbij genaaid door het bij de juiste persoon uit te voeren. Het loopt al tijden niet top bij Hazard, ze hadden al een 2-0 achterstand opgelopen in eigen huis en wederom lukte er niet veel. Dan is het op je vingers uit te tellen dat er bij zo'n jonge jongen, die tevens de ster is van het elftal en dat al op die leeftijd, iets knapt. Nogmaals, hoe Hazard dit niet oplost is natuurlijk heel erg, maar ik kan niet zeggen dat het onterecht is.

24 januari 2013 om 00:01

ok dat is wel interessant.

mocht dat jochie nou morgen vroeg ook nog aangifte doen bij de politie tegen hazard dan stond hij sterk. het was immers op beeld vastgelegd. maar het feit dat hij vooraf op twitter had aangekondigd dat hij iets zou gaan uithalen maakt zn zaak wel wat minder sterk.

het blijft natuurlijk een ongepaste reactie.

23 januari 2013 om 22:53

gast ga nou niet het gedrag van hazard goed praten.

die hazard is wel een enorme stumpert: een klein kereltje in zn ribben schoppen. nou lijkt hazard ook op een klein kereltje, maar die is wel bijna twee keer zo oud. hoe kan hij zich zo laten gaan?

maar goed, uiteindelijk is het helemaal niet verkeerd voor chelsea dat hazard een fikse schorsing gaat krijgen, want die jongen voegt nauwelijks iets toe aan het spel van chelsea. hij begon uitstekend maar is al heel snel heel ver teruggezakt. hij speelt heel vaak hele slechte wedstrijden. veel balverlies, slechte keuzes, slordige passing op belangrijke momenten, ,matig meeverdedigen. niet te geloven eigenlijk dat die jongen nog zo veel wedstrijden speelt. wat ook opvalt aan hazard is dat hij nooit een bal op de spits geeft. daar word je als spits ook niet blij van als je een speler als hazard in je team heb lopen.

23 januari 2013 om 23:03

Kerel jij kijkt bijna geen Chelsea of wel. Speelt gewoon goed bij Chelsea. Voor je iets onzinnigs roept moet je wel meer wedstrijden kijken. Ik geef je wel gelijk dat de actie van hazard niet goed te praten valt .

23 januari 2013 om 23:57

Jongen, doe nu niet alsof Hazard hem een Jackie Chan-shop geeft van jewelste, met gestrekt been én aanloop. Hij tikt de bal onder die gast door en raakt hem deels bij deze actie. Wauw, zoo erg. Ik las eerst de reacties zonder de beelden te hebben gezien, en ik dacht iets te zullen zien. Niet dus...

Dat die kerel eerst heel stoer op de bal gaat liggen en slim wil zijn door tijd te rekken, maar daarna gaat huilen als hij een tik krijgt, dat vind jij wel goed? Hij had er nog eentje tegen zijn hoofd moeten krijgen, kwestie dat hij int vervolg niet de grapjas zal willen uithangen. De stoere snotneus...

23 januari 2013 om 22:54

Kan toch niet dat iemand met zo'n voorbeeld functie zoiets doet. Minimaal 2 maanden straffen. Wat een gek.

23 januari 2013 om 22:56

en ik zeg bij dat live meepraten ook een heleboel chleseasupporters/belgen dat gedrag van hazard goedpraten. of beweren dat hij de bal speelde.

niet te geloven!

23 januari 2013 om 23:14

Cloud

Ga alsjebleft niet hier proberen om alles wat Hazard aangaat naar beneden te praten. Ik vind het van geen respect getugen als een ballenjongen extra de balvast houdt als een speler erom vraagt. Zeker als de functie van een ballenjongen is om de bal aan de spelers te geven, en niet om de bal vast te houden Vervolgens geeft hij ook nog een hele show weg omdat Hazard de bal raakt en de ballenjongen zijn beide benen en gezcht naar de penarie heeft

Ga maar gouw slapen want het slaat echt nergens op wat je allemaal zegt.

23 januari 2013 om 23:19

ok, je hebt gelijk man. in zon sitautie mag je een klein jochie dat op de grond ligt schoppen

23 januari 2013 om 23:26

@cloud

Onderbouw je mening eens hij schopt hem helemaal dood? Hij raakt de bal of zie je dat niet?? Hij schopt de bal niet de ballenjongen. Open je ogen, of hoe zou jij het vinden als iemand misbrukt maakt van een bepaalde functie?? Het is net alsof je op een fiets zit. Het s nooit de schuld van de fietser terwijl die 9 van de 10x het zelf veroorzaken. Dit is net zo'n gevalletje.

23 januari 2013 om 23:33

Dat is gewoon niet zo, hij raakt gewoon duidelijk de ballenjongen.

23 januari 2013 om 23:39

misschien begrijpt hazard het allemaal niet zo goed.

denkt hij dat een ballenjongen een jong is die voor bal speelt.

23 januari 2013 om 23:55

@cloud

Je kan ook overdrijven he, wat hij doet verdient geen prijs maar hij puntert gewoon die bal onder hem weg. Dat zal die jongen ongetwijfeld gevoeld hebben maar hij trapte echt niet in op die jongen zoals jij wil doen geloven.

De speler van Chelsea komt de bal halen omdat de ballenjongen hem niet komt geven. Vervolgens keert hij hem de rug toe en gaat hij op de bal liggen. Dit gedrag alleen al dient nader bekeken te worden. Wat vervolgens die Chelsea speler doet is erg dom. Maar hij wordt duidelijk uitgelokt door die jonge knaap die vervolgens nog eens een mooi toneelstukje opzet.

Deze ballenjongen had voor de wedstrijd al getweet dat hij zou gaan tijdrekken als het nodig was. Kortom het aard van het beestje lijkt me vrij duidelijk.

24 januari 2013 om 08:00

Kijk alles eens in zijn juiste perspectief man: Hazard is zelf net geen tiener meer en wordt in heetst van de strijd uitgedaagd door een rot joch, waar zelfs Henkie Flodder een engeltje bij lijkt. Dan kan je afkomen met al dat "moreel correct gedrag"-zever, maar een mens blijft een mens. Niet iedereen heeft zijn zenuwen even goed onder controle en kan zich dus al eens laten gaan. Zeer menselijke m.a.w.!

Wat niet wil zeggen dat je Hazard hier niet over moet aanspreken, want dat moet zeker wel. Dit mag niet op een voetbalveld, maar de context verklaard heel veel, en zoals ik eerder al zei: een mens is niet altijd rationeel, zeker niet in sport!

Hopelijk leren beiden - en anderen - hier een lesje uit, dan levert het toch nog iets positief op!

23 januari 2013 om 22:55

Eden Hazard dat is pas een vreemd ventje...

24 januari 2013 om 00:42

Tsja, Belgen zijn blijkbaar toch een agressief volkje, gezien de ontwikkelingen van afgelopen week....

24 januari 2013 om 01:02

hazard is inderdaad een vreemd kereltje.

kan natuurlijk fantastische dingen met een bal deze jongen, maar hij loopt er altijd een beetje bij alsof hij net in zn broek gepoept heeft. een beetje met zn kontje achteruit te wandelen over het veld. apart mannetje is het inderdaad.

24 januari 2013 om 10:49

@ kx22 bedoel je die "nederlandse"jongeren die in Turnhout wonen?welk agressief volkje bedoel je nu?

23 januari 2013 om 22:56

Eden Hazard trapt een kind. Wat bezielt hem?

23 januari 2013 om 23:02

Ja ik wil niets goedpraten maar als ballenjongens je weigeren de bal te geven, dan kan ik me wel voorstellen dat je er met alle adrenaline niet braaf vragend achteraan gaat lopen, vooral niet als hij met z'n lichaam om de bal heen kruipt. Hij gaf ook een trap tegen de bal he, niet tegen het jochie zelf. Dat jochie zat fout, ik wil geweld niet goedpraten en met name omdat heel veel kinderen dit nu hebben gezien keur ik het af (denk aan Eindhoven, metro Brussel, grensrechterincident), maar kom op zeg, dat jochie stelde zich wel aan en lokte het ook wel uit

23 januari 2013 om 23:07

Heb je de wedstrijd gezien? Denk het niet @ Vafca

23 januari 2013 om 23:09

Ja natuurlijk maar het gebeurt teveel dat mensen vanuit adrenaline reageren, dat slaat nergens op. Als volwassene hoor je toch boven een jongentje van 13 te staan? Als een jongen sneeuwballen gaat gooien op jouw huis, ga jij dan ook geweld gebruiken?

Ik zeg dit omdat heel veel volwassenen dit wel doen. Maar op die leeftijd denk je nog niet zo rationeel na. Hazard verdient echt miljoenen en zou moeten gaan klagen bij de grensrechter ipv geweld.

23 januari 2013 om 23:13

Gaan klagen bij de grens? dat neemt toch nog meer tijd in beslag? en alsof die grens wat zou doen?

het wordt zo bevestigd, dat die ballen jongen tijd wou rekken.. kijkmaar.

23 januari 2013 om 23:17

@vafca

k kan zo slecht tegen onrecht maar als je net doet alsof je onrecht is aangedaan maar er eigenlijk niets aan de hand is en jje je gaat aanstellen omdat je van te voren op Twitter hebt liggen roepen dat je dat zou gaan doen. Dat betuigd van zo weinig respect en laat zien hoe sommigen kinderen zijn opgevoed en in de maatschappij staan op zo'n jongen leeftijd. Je vraagt je toch af dan hoe je een funtie als Ballenjongen zo belachelijk kunt maken door er een act van te maken.

23 januari 2013 om 23:57

@19messi33

Precies, verder doen veel mensen hier of Hazard hem vol schopt ofzo. Hij puntert de bal onder zijn lichaam vandaan waarop de jongen een toneelstuk opzet. Wat Hazard doet is niet handig maar het incident begint bij de ballenjongen.

23 januari 2013 om 22:57

Ach Chelsea075 mieter een eind op, als je dit nu ook nog goed durft te praten. Hij schopt dat jong gewoon in ze ribben, los van het feit dat hij er wel of niet op moet gaan liggen. Dit is een zieke actie en moet heel hard tegen opgetreden worden.

23 januari 2013 om 23:00

Beldmah kijk dit gifje maar is.

Hij raakt dat hele rotjong niet eens:

https://twitpic.com/show/iphone/bxomve

23 januari 2013 om 23:06

Torres zou hem ook niet geraakt hebben...

23 januari 2013 om 23:20

Wat een figuur ben jij. Juist op dat filmpje zie je dat hij hem raakt. Niet met de voet maar met zijn scheenbeen. Kijk maar naar de jas van de jongen die mee beweegt.

23 januari 2013 om 23:23

ik bekijk dat gif je van je. en ik blijf steeds maar hazard dat jongetje zien raken.

doet een beetje denken aan dat filmpje uit eindhoven.

23 januari 2013 om 23:59

Ja die belgen zijn wel lekker bezig deze maand. Wat een ezel die Hazard nooit meer laten voetballen.

24 januari 2013 om 00:01

@beldmah
Een jongen die vooraf al op Twitter aangeeft dat hij gaat tijdrekken en tijdens de wedstrijd doodleuk op de bal gaat liggen en weigert te geven. Dat alleen al is bizar en een onderzoek waard. Wat Hazard vervolgens doet is niet handig nee maar jij overdrijft zwaar. Ik vraag me ook af of je de wedstrijd wel gezien hebt.

23 januari 2013 om 22:57

Snap je het echt niet?

Mourinho gaat echt niet kunnen veranderen hoor. Dit ligt niet aan de trainers, maar aan de spelers. Let de volgende wedstrijd goed op kleine details bij de spelers. Wat klopt er niet? Tip: Let op emoties, tempo, spelers zonder bal die vrij moeten lopen etc.

Mourinho is maar een arrogante kwal die totaal geen clubliefde kent en niets voelt voor Chelsea en zo een persoon hebben we nu al als trainer.

24 januari 2013 om 00:35

Alle successen de laatste jaren teren nog voort uit het feit dat Mourihno daar trainer was.

23 januari 2013 om 22:59

Als Hazard gewoon het veld weer op zou lopen was de bal al weer naar de keeper gegaan, nee Hazard moet die jongen een schop verkopen, sowieso ga je niet een bal onder iemands lijf proberen te schoppen.

Hij raakte met zijn punt de zij van die jongen, schandelijk! Schorsen voor de rest van het seizoen zeg ik je!

23 januari 2013 om 23:11

Hij raakt de bal joh, goed acteer werk van die ballenjongen natuurlijk.

24 januari 2013 om 00:04

Hij raakt met de punt juist de bal hoe anders vliegt die onder hem weg? Als hij hem al heeft geraakt dan is het met zijn scheenbeen. Het contact was ieder geval minimaal, de jongen speelde dus goed toneel.

De grap is dan ook dat hij voor de wedstrijd al getweet had dat hij ging tijdrekken. Kortom deze knaap heeft flink de schijn tegen en probeert zich nu als slachtoffer te profileren.

24 januari 2013 om 13:11

Die jongen zit net zo goed fout, maar dat geef Hazard toch geen vrijbrief om die bal onder hem vandaan te proberen te schoppen? Raakte hij de bal met de punt raakte hij die jongen met zijn scheenbeen.

Hazard had slim moeten zijn en weg moeten lopen ipv naar de bal proberen te grijpen. Dan had die jongen 6 seconden tijdgerekt, nu was het een minuut. Dus missie geslaagd voor die jongen.

23 januari 2013 om 23:06

Heb net de beelden gezien, die ballenjongen doet het heel slim beetje tijdrekken. Superonsportief maar okee, hij is een jaar of 14-15. Hazard doet niet gemeen maar tikt gewoon de bal er onder vandaan en heeft zich op laten jutten, rood is terecht maar verder niet teveel woorden aan vuil maken het was in de hitte van het spel en de ballenjongen was hier op uit en slaagde in zijn opzet. Hazard is gewoon te kakken gezet, rood 1 of 2 wedstrijden schorsen en zijn excuses aanbieden voor zijn ongeduldige gedrag en een leuk kadootje voor het jochie en klaar is kees hoor. Er was niks gemeens aan van Hazard en hij werd gewoon getruukt

23 januari 2013 om 23:35

Hij wil niet de bal raken, kijk eens beter

23 januari 2013 om 23:48

Ik heb 3x gekeken en had wel het idee dat die afwachtte tot die de bal zag, mocht ik het fout hebben gezien en Hazard het 100% doelmatig gedaan hebben(wat nooit te bewijzen valt) dan verdiend die absoluut een ongelooflijke schorsing en een megaboete!
Maar gezien zijn reactie achteraf is die ofwel een psychopaat wat ik niet geloof, of had die niet zulke slechte intenties als de beelden op eerste gezicht doen vermoeden!

23 januari 2013 om 23:13

Sneue vent ben jij zeg. Wat bezielt je om een minderjarig boefje te schoppen? Ja hij zit fout maar je kunt je ook gewoon gedragen zeg. Dat jij ook maar het tegenovergestelde denkt zegt mij genoeg of je hersencapaciteit, verknipt mannetje.

23 januari 2013 om 23:28

@edenhazard,

in hoeverre kan iemand die de naam edanhazard als nickname gebruikt als zijnde objectief beschouwt worden? lijkt mij niet dat jij hier de uitgelezen persoon bent om over objectief of subjectief te praten.

in het midden latende of hazard hem raakt maakt hij nog steeds een schoppende beweging richting een puber. zo'n actie valt niet goed te praten. mocht het kereltje echt kwaad willen, kan hij zelf aangifte doen van kindermishandeling.

de beelden fonen namelijk wat wij willen zien. de chelsea-, hazardfan en belg ziet er een bal tussen liggen. de andere zien dat de bal op het moment van 'raken' al aan de andere kant van het mannetje ligts

al met al is het misselijkmakend dat een schoppende beweging richting een kind van puberale leeftijd wordt gebagatelliseerd. schandelijk! er wordt moord en brand geschreeuwd als pieters zijn voorbeeldfunctie niet juist invuld door gevloek, getier en gemolesteer. echter wanneer een puber een schoppende beweging ontvangt wordt er de nadruk op wel of niet raken gelegd. een hele vreemde vorm van redeneren.

edit: telefoon, hoofdletters zelfde riedeltje als de afgelopen dagen!

24 januari 2013 om 00:07

@ongenaakbaar

Hoe ga je zijn twitter gedrag verklaren dan? Hij gaf voordat de wedstrijd begon al aan tijd te willen rekken.

Als je de situatie bekijkt kan je niks anders dan concluderen dat hij de situatie uitlokt. Of ik daarmee Hazard zijn gedrag goed praat? Nee, zeker niet maar de jongen is alles behalve een slachtoffer.

23 januari 2013 om 23:36

Zelfs al gaat die ballen jongen er expres op gaan liggen of weigert hij die bal te geven.
In geen geval mag je als voetballer ernaartoe schoppen, zelfs al wil hij de bal raken.
Wat ik ook geloof, ik kan me niet voorstellen dat Harard die jongen expres gaat schoppen

Heel dom van Hazard. En tja terecht rood. Maar die ballenjongen mag voor mijn part nooit meer het veld op.

Wat hazard doet is niet slim maar die ballenjongen is ook niet echt zijn taak aan het uitvoeren als die lekker op de bal gaat liggen..

Wat een gek die Hazard.
Gewoon een ballenjongetje trappen zonder zich te excuseren en hem uit te lachen.
Tuurlijk gaat dat jongetje zelf op de bal liggen, maar dat was meer grappig dan dat je jezelf zo laat gaan als Hazard deed.
En dan licht het balllajongetje zo te rollen van de pijn, en dan met je arrogante kop er naar staan lachen. Gelukkig gaat Lampard er wel heen om te kijken, die heeft wel verstand!
Minstens 5 wedstrijden schorsen die gek van een Hazard!

Dan de wedstrijd. Chelsea kwam gewoon te weinig voor de goal van Swansea.
Speelde niet echt overtuigend zoals zoveel gebeurd dit seizoen.
De verdediging van Swansea stond goed, en ze lieten ook bij vlagen goed voetbal zien.
Chelsea over 2 wedstrijden gezien gewoon verdiend uitgeschakeld.
Zal wat zijn dat Bradford City Swansea verslaat in de finale, zou een enorme stunt zijn!

23 januari 2013 om 22:54

Kerel verplaats je effe in Hazard.

Je team moet 2x scoren in 10 minuten, de bal gaat uit, vervolgens weigert de ballenjongen de bal te geven en gaat er vervolgens ook nog effe op liggen, hazard kijkt nog een paar seconde wat ie allemaal doet maar wanneer ie ziet dat die jonge gewoon blijft liggen geeft ie hem een trap. Wat zou jij doen? Blijven wachten tot dat etterbakje de bal gaat geven? Dan kan je lang wachten.

23 januari 2013 om 22:58

Nee, maar je geeft toch een ballenjongen niet een trap? Je moet als team scoren, dan maakt die 8 seconden ook niet meer uit. Je moet je als voetballer gewoon beheersen, je hebt een miljoenensalaris en daardoor ook een voorbeeldfunctie, gedraag je er dan ook naar. Dit is gewoon niet goed te praten, wat je ook zegt.

23 januari 2013 om 22:59

Je verliest een voetbalwedstrijd dus je gaat maar een kind trappen? Vreemde gedachtegang heb jij..

23 januari 2013 om 22:59

Je bent niet wijs idioot! Nog een beetje goed lopen praten ook.

Hiervoor hoort een scheids gewoon tijd bij te trekken als zo'n jongen dat doet.

23 januari 2013 om 22:59

Ja een kind schoppen daar los je iets mee op. Vind je het logisch dat er zoveel geweld op de wereld is als zelf voetbalspelers naar kinderen trappen.

23 januari 2013 om 23:00

Dit is gewoon niet goed te praten en dat weet je best..

23 januari 2013 om 23:00

Bij jij nou net zo snugger als die Hazard, of komt het omdat je niet echt een objectieve kijk hebt op het hele incident af te lezen aan je naam. Ik denk een combinatie van de twee.
Je snapt toch wel dat dat mannetje niet heel de wedstrijd op zon bal gaat liggen, deze tijd wordt ook gewoon meegerekend in de blessuretijd.
Hazard deed juist het meest domme wat je maar kon doen in deze situatie!

23 januari 2013 om 23:00

Ik zou hem in ieder geval niet gaan trappen -_-
Snap echt niet waarom je het gedrag van Hazard probeert goed te praten.
Tuurlijk was die ballenjongen fout bezig, maar dat geeft Hazard niet het recht
dat kereltje te trappen.
Hij had ook gewoon de scheids kunnen aankijken, of gaan klagen, de scheids onthoudt
dat wel en kan daar rekening mee houden met extra tijd ofz.

On: Vind het wel leuk om een compleet andere finale te hebben.
Weer is wat anders dan de standaard top clubs

23 januari 2013 om 23:00

Ja en dan is het ok om een jochie van tien te schoppen voor 30 sec tijdwinst ? Laat je na kijken man !! Wat zou ik doen vraag je ? gewoon weglopen dan gooit die ie de bal naar de keeper en vraag je de scheids om extra tijd omdat ie op de bal gaat liggen ..kijk eens dat doen volwassen mensen met een voorbeeld functie

23 januari 2013 om 23:00

Lachwekkende gedachte man...

Iets langer en de scheids had heus wel ingegrepen, of er was een ba van een andere ballenjongen gekomen. Een kind trappen, dat jij dit goedpraat/verdedigt zeg...

23 januari 2013 om 23:02

@chelsea075,

Het gaat om een kind! Snap je dat?!
Die actie van Hazard is ongelooflijk walgelijk, en niet veel minder walgelijk zijn de mensen die dit goedpraten en indirect aangeven dat ze hetzelfde zouden doen!
Waar zit je verstand?

23 januari 2013 om 23:11

Het gaat over een kereltje van 14,15 die maar al te goed beseft waarmee hij bezig is. Hazard trapt die bal uit z'n handen, hij trapt niet op hem.

Tenminste als je de video bekijkt en objectief kunt oordelen.

Als je subjectief oordeelt zeg je dit: "hij trapt een onschuldig kind aan!! Wat een idioot!"

23 januari 2013 om 23:25

Een paar jaar geleden mocht een keeper in Nederland wel een supporter verrot trappen en toen was die blijkbaar ene held. En hier een bal uit iemand zen handen werken mag niet...

23 januari 2013 om 23:30

zeg marre dat is wel wat anders he.

esteban werd op het veld aangevallen door een supporter. weet hij veel wat die gast van plan is. misschien had ie wel een mes. je weet het niet. dus dat kunnen we zoiezo scharen onder noodweer (exces).

daar is hier geen sprake van. of voelde eden hazard zich bedreigt door een 12-jarig mannetje dat op de grond ligt soms?

wel even realistisch blijven he

23 januari 2013 om 23:39

Zelfs al gaat die jongen erop gaan zitten en lacht hij Hazard uit.
Dat is geen reden om zo te schoppen als een idioot, zelfs al wil hij op de bal schoppen, je moet je kunnen beheersen.

Heel dom van hazard. En ik ben zeker dat hij niet expres de jongen wou schoppen maar op de beal, het blijft gewoon superdom en terecht rood.

23 januari 2013 om 23:39

@Marre123: ja en wat is het verschil? Een supporter die de keeper aanvalt en een jongetje dat denkt zijn helden naar de finale te kunnen helpen door een paar seconden tijd te rekken.. Die actie van Esteban vond ik destijds ook niet kunnen overigens.

23 januari 2013 om 23:46

die actie van esteban die kon inderdaad ook niet. maar daar is wel veel beter begrip voor op te brengen. hij werd aangevallen en dan schakelt een mens over op de primitieve vecht/vlucht modus. bij esteban was het de vechtmodus.

die was geen bedreigende situatie. integendeel. dit was frustratie.

23 januari 2013 om 23:58

Dat gore etterbakje deed net alsof die geraakt was door een meteoriet, hazard is zelf vader dus die zou nooit een kind zomaar schoppen. Tegenwoordig accepteren we maar alles omdat het een kind is. Gewoon afstraffen dat tuig.

23 januari 2013 om 23:58

Dit is niet excact hetzelfde nee, maar sommige doen hier nu dat Hazard hem expres trapte en hem keihard trapte. Hij wou gewoon de bal hebben...

24 januari 2013 om 00:31

wel expres, niet keihard.

het was een opzettelijk venijnig schopje tegen de ribben van een op de grond liggende snotneus die morgen de held is op school.

23 januari 2013 om 22:59

inderdaad: als zoiets gebeurt (je laat je gaan) dan schrik je daar toch van en biedt je je excuses aan.

niks daarvan bij hazard. die gaat een beetje schaapachtig lachen. schande.

@chelsea075

die ballenjongen speelt het spelletje mee. gebeurt wel vaker. geen reden voor deze reactie van hazard, dus doe niet zo raar (dat rijmt)

Swansea, de helden van Wales. Mooi dat ze voor hun aanvallend spel vanaf dag 1 beloond worden met een finale om prijs te pakken in het mooie Wembley

Ohh en Hazard, hoeveelste prijs ben je nu misgelopen ? Prima keus, om Chelsea boven United te verkiezen

En wat hij deed bij de ballenjongen was overdreven. Natuurlijk wou de ballenjongen de bal niet meteen geven, maar om een trappende beweging te maken onder de buik is oliedom.

23 januari 2013 om 22:54

Ten eerste heeft United ook nog geen prijs gewonnen, ten tweede heeft Hazard Chelsea niet alleen gekozen op basis van het eerste seizoen. Hij heeft niet voor niets een vijfjarig contract getekend.

23 januari 2013 om 23:05

'ten eerste heeft United ook nog geen prijs gewonnen' , uhh ik kan je garanderen dat United minimaal 1 prijs pakt als het in 3 finales speelt. (chelsea verloren tegen Atletico voor de super cup, verloren in de finale tegen City en de Wk voor club teams. en nu de halve finales in de Captial one cup. United had in deze wedstrijden minimaal 1 beker naar huis meegenomen

'ten tweede heeft Hazard Chelsea niet alleen gekozen op basis van het eerste seizoen', uhh Hazard had al voor 99 zijn keus gemaakt voor United, alleen toen Chelsea op voor mij nog steeds onverklaarbare manier de CL won maakte hij een U-turn en verkoos hij Chelsea. That's on record en kun je zelf onderzoeken

23 januari 2013 om 23:16

Maar United is nog geen eens in de positie gekomen om 3 finales te spelen, Chelsea tenminste wel. (ba-dum-tss)

Oh, dus omdat hij per se in het eerste seizoen CL wilde spelen betekent dus dat hij alleen maar belang stelt aan het eerste seizoen? Zonde dat hij dan een vijfjarig contract heeft ondertekent.....

Jaar schorsen, gore dwaas die hij is. Zo onschuldige ballenjongen trappen. Viespeuk! Ik hoop dat die het hele jaar mag toekijken.

23 januari 2013 om 22:58

Onschuldig? Die jongen gaat gewoon lekker op de bal liggen terwijl Hazard haast wil maken. Hazard moet natuurlijk niet gaan trappen, maar je moet ook niet doen alsof die ballenjongen nou zo braaf was.

23 januari 2013 om 23:01

Op een normale manier..

23 januari 2013 om 23:24

Nee, we moeten eens ophouden met het normaliseren van het begrip: Tonen van je emotie. Je moet je emoties onder controle kunnen houden zeker onder dit soort omstandigheden. Overal, maar dan ook echt overal krijgen ballenjongens instructies om een beetje tijd te rekken. Oké deze jongen slaat wat door hierin maar Hazard gedraagt zich als een kind van 8 en moet even een reality-check krijgen en een cursus zelfbeheersing, hij kan duidelijk niet met ze emoties omgaan.

Het is echt zorgwerkend dat mensen dit gedrag van Hazard goed gaan praten. Hypocrieten zitten er ook genoeg tussen. Hebben jullie Chelsea - Barcelona nog in het geheugen staan? Zuigen, swalbes, kaarten naaien en vooral heel erg veel tijdrekken. En dan doet een ballenjongen het en dan is het gerechtvaardig om tegen hem aan te schoppen?

Pff....wat een zieke geest heb je dan.

23 januari 2013 om 23:34

Natuurlijk moet Hazard niet op zo'n manier reageren. Het is duidelijk dat die jongen op zoek is naar een confrontatie, maar Hazard moet dan op een volwassen normale wijze reageren.

23 januari 2013 om 23:23

Afca_godenzoon

Ga gewoon lekker slapen want er komt niets goeds meer ut je mond. Wist je trouwens al dat de ballenjongen op Twitter heeft gezegd dat hij de wedstrijd zou gaan beinvloeden als hij de kans had?? Vast niet he!! Wist je ook dat de functie van een ballenjongen is dat hij de bal moet geven aan de spelers als die erom vragen?? Wist je ook dat een ballenjongen die op de bal gaat liggen en hem niet wilt afstaan een beetje raar is? Of dat hij bijvoorbeeld heel slecht in acteren is dat wanneer Hazard tegen de bal trapt hij net doet alsof hij zwaar gewond is en niets meer kan doen door toedoen van Hazard?? Dat zjn allemaal vragen die jij voor jezelf eens moet beantwoorden om ipv naar 1 kant van het verhaal te kijken ook de andere kant eens te belichten om dan je oordeel nog een keer hiier op Voetbalzone te plaatsen.

Ik haat onrecht maar als iemand er misbrukt ervan maakt dan ben je echt niet goed in deze maatschappij ingeburgerd..

23 januari 2013 om 23:26

Weetje wanneer je niet goed ingeburgerd bent als je goed gaat praten als iemand ze emoties niet onder controle kan hebben. Voetbal is emotie hoor ik altijd, ja maar is het niet zo dat je die emoties onder controle moet kunnen hebben?

Ben ik aan het goed praten wat deze jongen heeft gedaan? Nee, het is erg dom dat die op de bal gaat liggen, ook hij heeft duidelijk ze emoties niet goed onder controle. Alleen toont hij het op een andere wijze dan die knuppel van een Hazard.

Overal, krijgen ballenjongens instructies om als het even kan wat tijd te rekken. Keepers doen het te pas en te onpas, spelers doen het te pas en te onpas, zelfs trainers gooien ballen weg om tijd te rekken. Een ballenjongen doet, en dan is het gerechtvaardigd om hem te schoppen? Hypocriet!!!!

23 januari 2013 om 23:42

Haha hoor je wat je zegt. Hij had op zijn Twitter account al aangegeven dat hij dit zou gaan doen als hij de kans ervoor zou krijgen. Jij zegt dat Hazard hem trapt maar hij trapt tegen de ball die de ballenjongen beschermd. Hij pakt de bal zonder dat hij van plan was om de ballenjongen te blesseren. Dat hij vervolgens gaat zitten en met zjn hand zo verbijsterd doet wat doe je nu laat al zien dat het een act s en hij net doet alsof hij ernstig aangepakt is. De bal is van hem afgepakt iets wat een taak is van de ballenjongen om de bal af te geven.!!!!

Er is niets hypocrets aan en er wordt ook weer een drama van gemaakt hier op Voetbalzone door veel leden. Ik vind dat Hazard helemaal in zijn gelijk staat. Hij trapt niet de ballenjognen maar de bal die de ballenjongen al 10 seconden eerder had moeten geven. Maar doordat hij een haat heeft tegen Chelsea via zijn Twitter account nu de woorden kon waarmaken. Ik stel voor dat ze ipv Hazard de ballenjongen levenslang schorsen uit de functie ballenjongen want hij kan er werkelijk niets van.

23 januari 2013 om 23:55

Voel je je nou niet een beetje triest door op zon jochie af te geven. Natuurlijk hij slaat een beetje door in het tijdrekken. En dat twitter gedoe is gewoon een beetje om *stoer* te doen tegen zijn vriendjes. Dat daar zon heisa gemaakt van worden op die leeftijd zouden wel meer van ons zon streek uithalen als we de kans hadden. Dat je daarna pleit om die jongen levenslang te schorsen slaat gewoon helemaal nergens op.

Als je filmpje gewoon is een paar keer bekijkt zie je dat die hem wel degelijk raak. Heb je weleens een been in je ribbenkast gehad of voet dat hoeft niet eens zo heel hard te zijn om flink aan te komen hoor. Je legt de grens wel heel lag bij iemand dan maar een schop te mogen geven. En daarbij spelers die vertonen niet anders als dit soort gedrag en dat zijn volwassen mensen. Ook allemaal levenslang schorsen dan maar?

Die Hazard is gewoon een idioot wat een held ben je zeg als je dit bij een jochie doet. Je vraagt je toch bijna af waar we heen gaan met al die mensen die het hier rechtvaardigen om een jochie een trap te geven

24 januari 2013 om 00:11

@afca_godenzoon

Die jongen twittert van te voren al over het feit dat hij gaat tijdrekken. Vervolgens start hij dit incident hoe Hazard er in handelt is alles behalve handig. Maar dat veranderd niets aan de oorzaak. Dit alles bij elkaar zeker dat van Twitter maakt die jongen echt niet onschuldig laat staan slachtoffer.

24 januari 2013 om 08:11

Dat overleeft die jongen wel hoor, een trap in de ribbenkas! Hopelijk leren beiden iets uit deze les.

Prachtige finale, Bradford City tegen Swansea.
Terechte rode kaart Hazard, smeerlap.

Sommige Chelsea supporters waren wel heel erg triest hoor..

Terechte overwinning van Swansea!

Een ballenjongen moet die bal ook meteen teruggeven en dan geen komedie spelen. Hazard trapt op de bal dus hopelijk ziet de FA dit ook en schorsen ze hem niet weken

23 januari 2013 om 22:51

Arme jij, je hebt een bril nodig.

23 januari 2013 om 22:54

Was wel degelijk een schop, Hazard moest zijn frustratie in bedwang houden, nu gaat de media hem helemaal zwart maken dat is gewoon jammer voor een speler als Hazard.

23 januari 2013 om 23:07

@sahiny,

Na zulke beelden hoeven de media niet veel meer zwart te maken...
Dat heeft hij namelijk zelf al gedaan!

23 januari 2013 om 23:10

@fr4evah

Dat is waar, maar je weet dat de media zelf van zulke dingen houdt, dan kunnen ze weer iemand zwart maken vinden ze heerlijk, hij heeft het wel te danken aan zichzelf oliedomme actie.

23 januari 2013 om 23:01

ga er maar van uit dat het minimaal een wedstrijdje of zes gaat worden.. wat een idiote actie van hazard, effe een ballenjongen flink schoppen.. waar gaat het allemaal heen in het voetbal.. keihard aanpakken moeten ze het

24 januari 2013 om 00:03

Ik wil niet goedpraten wat Hazard deed maar ik kan er wel begrip voor opbrengen, die ballenjongen was heel erg aan het kutten en als je een wedstrijd die je moet winnen niet gaat winnen is het begrijpelijk dat je dan boos word. Alleen als een prof zou hij zich wel in moeten houden, hij heeft toch een voorbeeldfunctie.

Verdiende rode kaart voor Hazard maar hij was erop uit die bal onder die jongen te schoppen, maar men doet nu net alsof hij eropuit was om die jongen een blessure te bezorgen.

23 januari 2013 om 22:55

Kom op man, denk even logisch na: kun je een bal onder iemand weg schoppen zonder die persoon enigszins te raken?
Hazard gedroeg zich als een kleuter en kon dit op een andere manier oplossen.

23 januari 2013 om 23:03

Ik vind de actie ergens wel begrijpelijk, Chelsea had haast en hij wilde de bal onder de buik uitschoppen, hij heeft hem waarschijnlijk geraakt, maar het was echt niet natrappen ofzo.

Een terechte rode kaart, maar 10 wedstrijden schrosing zou zwaar overdreven zijn

23 januari 2013 om 23:04

Blijkbaar heb jij dde wedstrijd niet gezien heey.

@ regulator

23 januari 2013 om 23:14

Straffe van al was dat Foy in heel de wedstrijd geen enkele overtreding had gefloten en dat hij dan hier wel meteen rood voor geeft.

24 januari 2013 om 00:34

een kaartje voor ramires of demba ba was ook wel op zijn plaats geweest inderdaad.

23 januari 2013 om 23:04

hazard was gewoon gefrustreerd. hij wou die bal niet raken. hij woou dat jochie een schop in zn ribben geven zodat hij de bal los zou laten.

niet recht proberen te praten wat krom is aub.

23 januari 2013 om 23:12

Als dit op straat was gebeurd, zat Hazard nu in de cel of niet? Geweld in het openbaar? Schorsen voor het rest van het seizoen! Klaar!
Hij had de ribben van dat joch kunnen kapot trappen. Dat mensen dit nog goedpraten, walchelijk.

23 januari 2013 om 23:32

Zwakke ribbetjes heb jij hoor knul als van zo'n tikje je ribben zouden kapot zijn. Wat niet het geval zou zijn want hij tikte de bal, en niet da klein ettertje..
En nee voor zoiets zit je echt niet in de cel, jij leeft in je hollywood wereldje

23 januari 2013 om 23:32

dat jochie stelde zich natuurlijk ook aan.

zou wel een stunt wezen als dat jochie aangifte doet bij de politie. tja,m dan kunnen ze niet anders dan die aangifte serieus nemen. sterker nog: het is vastgelegd op camera. dan hangt ie

23 januari 2013 om 23:44

Inderdaad.
Ik kan niet geloven dat Hazard opzettelijk die jongen gaat schoppen.
Maar toch een superdomme actie van Hazard, je schopt nooit naar de bal als iemand ze vasthoud or erop ligt.
Zeker niet op die manier.

Er is geen tempo, de spelers zetten totaal geen druk, ze nemen de moeite niet om vrij te lopen en om de bal te vragen, maar genieten wel van de miljoenen die ze krijgen. Topbeleid!

Je ziet ook dat er 0,0 emotie te zien is bij het missen van een kans of een verkeerde pass. Het is allemaal te statisch en levenloos. Walgelijke spelers

23 januari 2013 om 23:30

jij spreekt jezelf tegen als chelsea hem niks zou uitmaken waarom doet die dan alle moeite van de wereld om die bal zo snel mogelijk te pakken? jij bent typisch zo een supporter die de ene week luid mee viert en de andere week het hele team afzeikt.

24 januari 2013 om 00:12

ik vind dat ardags een hele goede omschrijving geeft van chelsea.

af en toe is het schitterend. maar over het algemeen is het inspiratieloos. met weinig passie. ietwat lui, spelers lopen niet voor elkaar en steken er weinig energie in om vrij te komen. er zit niet echt een idee achter.

kijk nou naar zon spits. ik bedoel torres wordt hier altijd afgebrand, maar het is niet lekker om spits te zijn in dit chelsea. je krijgt nauwelijks ballen want je hebt allemaal balverliefde spelers achter je die liever samen een beetje combineren dan een echte kans te creeeren.
nooit een keer iemand die buitenom gaat en een voorzet geeft. alles de drukte in. en maar pielen. en daar sta je dan als spits. de enige ballen die je krijgt zijn hoog van achteruit en voor de rest is het wachten op een rebound of een kluts.

en dan denken ze bij chelsea: torres scoort te weinig we kopen een andere spits. ja. die demba ba gaat hetzelfde probleem krijgen als torres.

Hazard moet inderdaad zwaar geschorst worden, dit is niet te verdedigen. Natuurlijk had de ballenjongen de bal terug moeten geven, maar dat geeft Hazard nog geen recht een kind te schoppen!!!

Maar verder: gewoon ontzettend goed gedaan van Swansea!

24 januari 2013 om 00:40

dat mag ook weleens gezegd worden.

swansea was ook gewoon beter. steeds rustig de voetballende oplossing zoeken. de guzman ook prima. en die centrale verdedigers chico en vooral williams doen het ook goed.

Wat een vieze, trieste actie van die Belg zeg, ongelooflijk. Als het goed is krijgt hij een dikke schorsing aan z'n broek hangen.

Trouwens mooi voor Swansea dat ze door zijn, toch geweldig voor die club en de fans!

23 januari 2013 om 23:02

Spreek ik over jou als 'die Hollander' ? arrogante aap

23 januari 2013 om 23:29

Het is toch een Belg? die Hollander, ik vind het allemaal prima..

Zo'n actie als Hazard mag gewoon niet als prof, maakt niet uit of je dan 'pas' 21 bent of niet, je moet hier mee om kunnen gaan. Drie wedstrijden schorsen lijkt me meer dan logisch.

23 januari 2013 om 23:34

Misschien heb jij geen zelfrespect, maar mensen krijgen een naam om daarmee aangesproken te worden. Hij schopt trouwens de bal, en niet die kleine etter. bye

24 januari 2013 om 09:34

Zeg wat je wil, ik zie Hazard niet als enige schuldig. Hij moet hier zijn kalmte bewaren en inzien dat een trap tegen de bal door dit jochie zal worden uitgebuit.
Dat jongetje wil de bal niet teruggeven, Hazard heeft zoiets van nou is goed, dan pak ik hem zelf wel. Dan wanneer Hazard hem een klein beetje aanraakt gaat hij meteen, expres, op de bal liggen. Hazard staat er dan een beetje bij en trapt tegen de bal aan, je ziet ook dat de bal wegrolt. Dat ventje word vast een beetje geraakt maar niet heel hard.

Je ziet ook dat zijn reactie onoprecht is. Eerst stelt hij zich aan als hij Suarez is, dan kijkt hij weer verontwaardigd op en dan opeens hangt hij weer Suarez uit. Kom op zeg.

Dat is geen reden om die gozer te schoppen. Wat een proffesional. Zowiezo een mooie winnaar voor dit toernooi.

Heerlijke finale zeg, Swansea een paar jaar geleden nog League 1 en Bradford nu League 2 en 1 van de twee speelt zo in Europa. En verdiend!

Domme actie van Hazard, al moet die ballenjongen zeker ook een straf krijgen, wel een heerlijk Engels schoffie met ballen. Gewoon Hazard een beetje foppen. Aan de ene kant vond ik het wel grappig ,maar aan de andere kant was het natuurlijk een naaistreek. En al die Chelsea spelers hem troosten hahaha, sorry Chelsea fans, maar ik moet toch de hele tijd lachen als ik eraan terug denk.

hazard schopt em nieteens hard, hij tikte alleen de bal geen doodschop ofzo wat ik uit al die reacties opmaak. dat joch stelt zich aan

23 januari 2013 om 23:46

Het doet er zelfs niet toe als hij hem raakt of niet.
Hij schopt naar iemand op de grond die op een bal ligt. Dat hij de bal wil raken of niet is van geen belang

Dan moet hij zich kunnen beheersen.
terecht rood

Kan aan mij liggen maar zo gek vind ik die reactie van Hazard niet hoor. Tuurlijk, je kunt een ballenjongen natuurlijk nooit schoppen, maar wat een verschrikkelijk ventje was dat zeg. Beetje op de bal gaan liggen om tijd te rekken voor z'n ploeg, nou dan vraag je er ook wel om om zo behandeld te worden. Daarbij, het was nauwelijks schoppen wat Hazard deed, meer een harde tik met z'n voet in de maag van die jongen. Maar goed, die rode kaart was natuurlijk terecht!

Toch wel een opvallende finale nu, Bradford City - Swansea City, ben benieuwd!

23 januari 2013 om 22:54

Dat ventje is 14(ofzo), die kan je moeilijk iets aanrekenen. Gewoon boos worden op zijn ouders en zijn omgeving prima dat kan.

23 januari 2013 om 22:55

Waarom kun je een jongen van 14 zoiets niet aanrekenen? Hij staat daar als ballenjongen, dus om de bal weer in het spel te brengen zodra de bal over de zijlijn gaat. Kijk, dat je 2 minuten voor tijd in zo'n wedstrijd wat gaat treuzelen voor je club kan ik begrijpen, maar dat je als een rugbyspeler die bal gaat beschermen gaat veel te ver. Gewoon een verschrikkelijk domme actie van dat ventje... Daarbij is er dan inderdaad een kans dat er ook wel wat aan z'n opvoeding mankeert

Edit: het blijkt nu dus dat die jongen 17 is! Dus die kan je zelfs nu nog meer iets aanrekenen. Temeer omdat hij op Twitter van te voren al uitgebreid aangaf dat hij expres tijd ging rekken in die wedstrijd als ballenjongen!

23 januari 2013 om 22:59

Hij is 14, dus hij heeft helemaal nog geen hersencellen ofzo, heeft zich nog niet ontwikkeld? Hij kan nog niet autonoom functioneren? Echt? Die jongen wordt verondersteld van die bal terug te geven en niet zo kinderachtig te doen. Zelfde geldt voor Hazard. Dat gastje wist maar al te goed wat hij deed.

23 januari 2013 om 22:59

Daar begint het. Als hij mijn broertje zou zijn geweest of die van jou had het nooit gebeurt. Daarbij is hij nog niet volwassen. Ik vind dat je dat jongetje niet meer als ballenjongen moet gebruiken maar hem verketteren zoals hier gebeurt... Ligt gewoon aan klote ouders.

23 januari 2013 om 23:04

@harrie

Die jongen staat er om de bal terug te geven zeg je.....

Staat Hazard er niet om de te voetballen? En dat doet ie ook niet he!!

23 januari 2013 om 23:05

Ja, dat zeg je goed, Hazard wist ook al te goed wat hij deed. En zoiets kan je gewoon niet maken. Natuurlijk was het niet netjes van het ballenjochie, maar daar moet je als prof boven staan.

24 januari 2013 om 16:35

@peetvader

Hazard staat er om te voetballen ja, en dat wil hij ook doen maar volgens mij wordt hem dat onmogelijk gemaakt op dat moment door die ballenjongen of niet dan?

23 januari 2013 om 22:57

Meer een harde tik met zijn voet in de maag van de jongen? Wat denk je wel dat schoppen wel niet betekent?
Ongeacht hoe provocatief je ook bent, een ander hoeft toch nooit met een schop te reageren.

24 januari 2013 om 16:37

@regulator

Dat lijkt me nogal voorbarig om te zeggen dat je nooit hoeft te reageren met een schop , hoe provocatief de ander ook mag zijn. Ik zeg ook niet dat het in dit geval terecht was dat Hazard een 'schop' uitdeelde, maar het wordt gigantisch opgeblazen terwijl dat ventje zelf gewoon verschrikkelijk kinderachtig en zielig bezig is. Dan kan je verwachten dat de spelers dat niet zomaar accepteren in zo'n wedstrijd.

Beide de fout in. Hazard probeerde de bal te schoppen maar raakte ook de kind. Iedereen overdrijft zo hard. " net als toen fergy zei dat van persie dood kon" Ik verdedig hazard niet maar beide zeer dom.

Lach me kapot. Mensen die zeggen dat de ballenjongen de bal snel moet geven, Hazard heeft een voorbeeldfunctie en moet dit niet doen. Daarnaast als het gebeurd indien Chelsea op doorgaan stond, vonden de fans van Chelsea het niet erg en terecht dat iemand van Swansea eruit was gestuurd. Hypocriet ten top hier hoor op dit forum!

Terechte rode kaart voor Hazard en hoop op een goede schorsing, want ik vindt dit gewoon niet kunnen. Ook al ging de ballenjongen op de bal liggen, dit kan niet...

Mooie finale met Bradford - Swansea!!

24 januari 2013 om 09:39

Weet je wie ook geschorst mag worden, naast Hazard?
Die ballenjongen, voorlopig mag hij dat niet meer zijn. Althans, niet bij Swansea.

Er was vijf minuten voor tijd een vrij trap voor Chelsea, beetje aan de zijkant, net over de middellijn! In plaats van iedereen voor het doel en pompen, werd het een tikkie breed, en dat gebeurde op een moment dat er 6 spelers van Chelsea achter de bal stonden! Dat was tekenend voor me! Ik heb geen minuut het gevoel gehad dat Chelsea het zou gaan redden! Zo slordig, zielloos, vervelend om naar te kijken was het!

Ik heb het moment gezien en vond het toch wel meevallen. Let op ik ben geen Chelsea fan maar hij probeerde gewoon de bal onder die jongen uit te tikken. Rood was wel op zijn plek en 3 a 4 wedstrijden schorsing maar het was geen gewelddadige actie. Als ik aan het stoeien was met mijn broertjes ging het er wel eens ruiger aan toe. Natuurlijk alsnog enorm stom van Hazard maar hij wilde die jongen niks aandoen ofzo.

Dat jongetje reken ik niks aan, wel zijn ouders. Wat zonde dat zulke jochies net zoals die verdrietige figuren in Eindhoven opgroeien zonder opvoeding.

Let op ik probeer het niet goed te praten maar wel enigszins te relativeren.

23 januari 2013 om 22:55

Wat bedoel je nou met je 2e alinea?

23 januari 2013 om 22:57

Volg het nieuws!

23 januari 2013 om 22:58

Volgens mij op de mishandeling door 8 jongens op 4 januari in Eindhoven. Maar op deze manier lijkt het een beetje op een anti-psv reactie, maar vast niet zo bedoelt

23 januari 2013 om 23:01

Denk van die gasten die iemand in elkaar geschopt hadden! Heeft denk ik niks met PSV te maken Al vind ik deze vergelijking ook wel wat ver gaan!

23 januari 2013 om 23:02

Ik weet heus wel dat een persoon is mishandeld door 8 man. Maar what the fuck heeft dat met dit te maken? Dat jongen wordt getrapt door een speler en jij vind dat ie niet goed is opgevoed, hoezo in hemelsnaam...

23 januari 2013 om 23:04

Wat een dom commentaar zeg. Alleen op basis van zo'n voorval weet jij al wat voor opvoeding dit joch thuis krijgt? Doe even normaal man en ga niet zo snel over mensen conclusies lopen te trekken.

24 januari 2013 om 01:28

Jij zegt tegen hem volg het nieuws, doe jij dat zelf wel? Die jongens kwamen namelijk uit België. Vind dat ook totaal niets hiermee te maken hebben. Mishandeling is overal, en ik weet zelf ook wel dat het een sneer naar PSV supporters moet zijn. Beetje triest van je Frikx, maar zo zijn we wel van jou gewend.

23 januari 2013 om 23:07

Met als verschil natuurlijk dat je broertjes en jij vermoedelijk wat gelijker bedeeld waren dan een volwassen vent, naja ventje, en een ballenjongen van, hoe oud zou 't zijn, twaalf?

23 januari 2013 om 23:11

Komop Lfcdutchy, je weet dat ik niks met Hazard of Chelsea hebt. Zou een vader toch ook kunnen doen bij zijn zoon als die op het strand op de bal ligt. Gewoon in een normaal gezin, spelend?

24 januari 2013 om 08:53

Vaders en zonen, dat blijft toch anders dan een wildvreemd jochie..

Wtf hij schopt die jongen helemaal niet hij trapt tegen de bal kan je heel goed zijn, die jongen overdrijft !

23 januari 2013 om 22:57

Hij overdrijft helemaal niet, hij is levenslang invalide. En dit is vooral niet wat hij wou hebben... Ik hoop dat de club toch aan die jongen gaat vertellen dat z'n gedrag ongepast is. Dat van Hazard uiteraard ook niet.

24 januari 2013 om 09:43

How about dat dat jochie nooit meer een ballenjongen mag zijn?
Je taak als ballenjongen is, die bal snel in het spel brengen. Misselijk gedrag van dat jochie. Hazard ophouden en dan wanneer Hazard de bal zelf wil pakken (omdat dat kind het blijkbaar niet doet) er op gaan vallen, omdat Hazard hem zogenaamd zo hard duwt.

Je ziet ook aan alles dat zijn reactie onoprecht is. Eerst ligt hij te huilen op de grond, dan is hij weer verontwaardigd en dan besluit hij toch maar te gaan liggen. Ik weet zeker dat Hazard die bal gewoon onder hem vandaan probeerde te trappen.
Dat spelletje deed ik vroeger ook, ging er alleen een stukje ruiger aan toe.

Was te verwachten dit, Swansea is gewoon een lastige ploeg om tegen te spelen, ze presteren goed tegen grote ploegen alleen tegen mindere laten ze punten liggen, mooi dat Swansea zo goed is geworden ze zijn totaal niet voorspelbaar, en wat Hazard deed hoort niet natuurlijk trap beweging is al genoeg ontzettend respectloos maar het is natuurlijk puur frustratie.

Terechte rode kaart, natuurlijk werkt zo'n ballenjongen frustrerend, maar je moet gewoon je hoofd er bij houden. En Hazard raakte de bal niet, en zelfs al doet hij dat wel gaat het om de intentie. Het is ook niet dat Foy er gelijk rood voor gaf, die nam rustig de tijd.

Een volwassen profvoetballer die een jochie van 15 in zijn ribben trapt, omdat hij inderdaad de bal niet snel genoeg terug gaf. Zie je vaak genoeg in het voetbal dat een ballenjongen tijd rekt. Jochie is gewoon een Swansea supporter. Maar om dan als volwassen persoon zo een jochie te gaan trappen gaat echt te ver. En dat er dan nog mensen zijn die hem verdedigen vind ik misschien nog wel erger.

23 januari 2013 om 22:55

Komop kijk het moment even na. Hij trapt hem niet in zijn ribben. Is gewoon een trapje om de bal onder dat kind vandaan te tikken. Zo zou een vader ook bij zijn zoon doen als ze op het strand een potje voetbal aan het spelen worden en dan wordt er lacherig gestoeid. Ik vond het bij het zien van dit moment echt reuze meevallen. Wel 3 a 4 wedstrijden schorsen omdat het onacceptabele is om ballenjongens aan te raken.

23 januari 2013 om 23:01

Het gaat inderdaad niet om het feit hoe hard hij hem raakt, maar gewoon om het principe. Als het andersom zou zijn zou die jongen een stadionverbod krijgen en een enorme boete, maar zo zou het wel mogen? En aan de andere kant: geef het jochie ongelijk dat hij wat overdrijft, zou jij t niet doen? Wat wel opviel: de professionele houding van Lampard, volgens mij toch echt wel een voorbeeldprof.

23 januari 2013 om 23:03

Werd tijdens de wedstrijd ingezoomd getoond. trapt in mijn ogen heel vies.
Weet natuurlijk niet wat jouw vader vroeger deed op het strand?
Persoonlijk vind ik dat het wel zwaarder gestraft mag worden, omdat het om een jochie van 14/15 gaat en niet om natrappen bij een tegenstander.

23 januari 2013 om 23:12

Probeer gewoon een beetje spelende situatie te bedenken waarin dit kan gebeuren. Het was niet echt vies meerzo van kom hier met die bal.

23 januari 2013 om 23:19

Je hebt ook wel gelijk inderdaad. Vind het gewoon helemaal nergens op slaan en hoort gewoon niet in het voetbal thuis vandaar dat ze van mij part die zwaarder mogen straffen.

23 januari 2013 om 23:21

3 a 4 was mijn idee wel genoeg!

23 januari 2013 om 23:46

Ik lees zo net op twitter dat "dat jochie" 17 jaar is ..

24 januari 2013 om 09:47

Kom op Gryga22, Hazard probeert sowieso die bal onder dat, aanstellende, jochie vandaan te krijgen. En dat ventje doet alsof hij een karatekick heeft ontvangen. Hazard had na moeten denken, dit kan je niet doen want dit word uitgebuit door dat joch.

Nooit het spelletje gedaan dat jij op de bal ging liggen en dat tien anderen hem maar onder je vandaan moesten proberen te kregen? Ik wel, dat ging er een stuk harder aan toe hoor.

Hazard is dom geweest, want hij word er nu gewoon ingeluist.

Hij had gewoon naar de scheids moeten stappen...niet echt slim van Hazard. Ik vond de Guzman echt goed spelen. Dit is de eerste keer dat ik op hem heb gelet en hij speelde echt goed. Ik weet niet of hij al heel het seizoen zo presteert maar ben onder de indruk. Erg mooie pasjes af en toe en ook mooi in de ruimtes gedoken op het middenveld. Goede vervanger voor Sneijder!

Wat een finale zeg, Bradford vs Swansea. Maar lees hier veel over Hazard, maar die ballenjongen is vervelend en naait Hazard en daarmee heel Chelsea een oor aan. Je ziet toch dat Eden die bal onder hem weg wil schieten? Misschien geel omdat hij zich uit de tent laat lokken door zo'n snotjong maar zeker geen rood!

23 januari 2013 om 23:03

Inderdaad geel voor "gevaarlijk spel" lijkt me het best in deze situatie. 2x geel voor de ballenjongen. 1 voor spelbederf en 1 voor een schwalbe.

In dit gifje kan je duidelijk zien dat Hazard hem niet raakt of slechts schampt:

https://twitpic.com/show/iphone/bxomve

@chelsea075 wat een gelul hij doet alles voor zn cluppie swansea in de bekerfinale!! Jij als Chelsea supporter kan weer es niet tegen ze verlies,br Rare actie van Hazard slaat nergens op dikke schorsig opzetten domme belg , wat swansea betreft.br Ze mogen van mij de beker wel winnen!

Jammer, liever gezien dat Chelsea had gewonnen..

Dan over Hazard, wat een idioot, hoop op een hele flinke schorsing!br Ja wat de ballenjongen doet is niet handig.en getuigt niet van fair play maar dit hoor je nooit te doen! Zo ontzettend stom.sn lomp. br En dan lees ik in het live topic dat mensen het nog goed gaan praten ook... Zucht

Hazard moet dit niet doen. Als je met vrienden speelt op een pleintje en zo'n gastje gaat om je te naaien op de bal liggen dan kun je zoiets doen, maar niet in een officiële wedstrijd waar duizenden mensen meekijken. Dan wordt je tot aartsvijand nummer 1 uitgeroepen. Ik zal doen zoals de meeste: Hazard levenslange schorsing + celstraf van 25 jaar en voor die ballenjongen een eretitel en een levenslange invalidenvergoeding van €2000/maand. Omdat hij zowel fysiek als emotioneel enorm heeft afgezien vanavond. En vergeet vooral de eretitel niet.

23 januari 2013 om 22:57

Stel je niet zo aan jongen. Is toch ook een onzinnige actie?

23 januari 2013 om 23:02

Van Hazard is het dom, hij zou beter moeten weten. Hij is 21 jaar. Maar hij doet het op de ouderwetse manier, alsof je met vrienden staat te voetballen en je kleine neefje doet effe onnozel. Dus pak je hem maar vast, lukt niet, trap je die bal van onder hem weg. Maar dit gaat om een officiële wedstrijd, dit hoor je nu niet te doen. Is weinig voorbeeldig gedrag. Maar dit wordt door Chelseahaters lekker opgeblazen..

23 januari 2013 om 23:13

Precies jij begrijpt het! Dit is wat ik ook zeg.

Toch 3 wedstrijden schorsen want het hoort gewoon niet.

23 januari 2013 om 22:57

Zou zo'n ballen jongen dat kunnen claimen ? Een schadevergoeding, bijv maandelijks een x bedrag of een x bedrag ? Ik ben geen jurist, maar idd Hazard had dat zeer zeker niet moeten doen, ondanks zijn frustatie. Die ballenjongen had ook veel sneller de bal moeten geven, hij nam de tijd van zijn leven. Terwijl hij daar staat om snel ballen aan te leveren.

23 januari 2013 om 23:04

Ja als hij levenslang last heeft van een slecht functionerende maag kan dat vast. Niet van enkele schrammetjes.

24 januari 2013 om 00:50

Pff Guardiola nu overdrijf je echt. Die ballenjongen heeft trouwens er dan ook geen recht op want hij houdt het spel op en kondigde dit aan op Twitter.

First things first: proficiat Swansea met de finale. Chelsea over twee wedstrijden uitschakelen, knap gedaan.
Hazard man, je moest je schamen. Ik heb geen beelden gezien. Maar komop zeg, dit valt op geen enkele manier goed te praten.
Zelfs al wilt die jongen de bal niet geven, je gaat er toch niet tegen schoppen. Als hij nu zou roepen dat hij wat haast moet maken, dat zou ik kunnen begrijpen. Maar fysiek aanvallen. Heel stoer hoor. Ik hoop voor die kleine dat het niet te ernstig is. Hazard zou ik toch, Chelsea zijnde, een stevige straf opleggen.
Daar kijken dan duizenden kinderen naar op, prachtig voorbeeld.

23 januari 2013 om 22:58

Ik zou als ik jou was toch even de beelden bekijken vooraleer je een mening heeft.

23 januari 2013 om 23:05

Je hebt gelijk. Heb net de beelden gezien.
Maar vind jij dan niet dat hazard zich zou moeten schamen. Dit ga je toch niet goedpraten. Zoals ik al eerder zei, zelfs al geeft hij je die bal niet, zelfs dan reageer je niet zo. Het zou best kunnen dat hij de bal raakt met zijn voet (ik kan het niet duidelijk zien), maar hij mag dit nooit of te nimmer doen. Dit is toch geen voorbeeld.

24 januari 2013 om 00:05

Ik betwist de rode kaart dan ook niet. Maar nu is het net dat Hazard een moordaanslag gepleegd heeft aan sommige reacties te zien.

24 januari 2013 om 09:54

Je hebt de beelden gezien, wat zie je?
De bal gaat achter en Hazard wil die bal ontvangen. Van een ballenjongen, wat namelijk zijn officiële taak is. Ervoor zorgen dat die bal zo snel mogelijk in het spel terugkeert. Dit doet hij niet, hij treuzelt. Vervolgens wil Hazard de bal zelf maar pakken, want degene die dat zou moeten doen doet het niet. Als hij vervolgens de jongen een klein zetje geeft zodat die aan de kant gaat en hij de bal kan pakken gaat deze overdreven liggen (toevallig!) op de bal. Daar gaat hij vervolgens niet vanaf. En dan doet Hazard iets doms? Wat doet hij?

Hij probeert de bal onder hem vandaan te schoppen. Wat je vroeger ook wel eens deed. Hazard word hier genaaid door dit jochie 'a la Suarez'. Domme actie van Hazard, naïef laat hij zich in de luren leggen. Dit jongetje buit het uit door te doen of Hazard hem hard raakt. Kijk maar naar zijn reactie, totaal niet oprecht. Eerst pijn, dan verontwaardigd kijken en dan weer herinneren dat je moet doen alsof je een karatetrap hebt gekregen.

Domme actie van Hazard, geel voor gevaarlijk spel. Geen rood.

24 januari 2013 om 10:11

dat jochie maakt er een mooie tragedie van inderdaad.

maar het was gewoon een achterbal. het was niet zo dat hazard een hoeskschop ging nemen of dat chelsea in balbezut was. de keeper van swansea moest een uittrap nemen.
ik begrijp dat hazard haast had, maar hij moest die bal helemaal niet hebben.

geeft nog maar eens aan hoe dom hazard was.

24 januari 2013 om 00:00

Hoezo krijgt die man een min? Hij stelt gewoon een normale vraag. Ik haat echt dat duimpjes-systeem.

Maar goed. Ik vond hem persoonlijk een beetje onzichtbaar. Hij leed niet veel balverlies en was altijd aanspeelbaar bij balbezit. Ik heb hem dit weekeinde ook tegen Stoke zien spelen en toen was hij echt fantastisch.

De Guzman speelt eigenlijk al een aantal jaar hetzelfde. Als de ploeg de bal heeft is hij ontzettend goed. Kiest goed positie waardoor hij altijd vrij staat, heeft veel diepgang en hij heeft natuurlijk een fantastische techniek. Schitterende trap ook en tweebenig. Als de ploeg de bal niet heeft heb je niet zoveel aan hem. Hij loopt niet echt passlijnen dicht en hij heeft weinig fysieke kracht om in de strijd te gooien. Het is maar goed dat zowel Swansea als Oranje allebei op balbezit spelen. Bij een verdedigende ploeg heb je denk ik niet heel veel aan hem.

24 januari 2013 om 00:26

Ik heb hem nooit gevolgd en nu weet ik heel wat meer over hem haha.
thx

24 januari 2013 om 00:48

de guzman is inderdaad redelijk bepalend in het spel van swansea. ehct iemand die rust brengt door steeds de opening en ruimte te vinden met zn passing.

wel vind ik dat hij nog beslissender moet worden met zn doelpunten en assists.

Het is niet goed wat die deed, maar wat bezielt die ballenjongen dan? iedereen zou boos worden op die ballenjongen in zijn positie, maar frustratie liet hem over reageren wat iedereen wel eens overkomt. Dus gedraag jullie ff normaal stelletje hypocrieten

ik vraag me af of jullie überhaupt hebben gekeken. die idioot ging bovenop de bal liggen en wilde perse de bal niet geven, hazard probeerde vervolgens die bal onder hem weg te trappen. uiteraard een zeer domme actie, maar het is enorm hypocriet om te stellen dat hij zomaar een ballenjongen heeft getrapt.

matige pot van een zeer zwak chelsea, swansea de terechte finalist helaas.

edit: https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-...
hier is ook te zien dat het ventje al voor de wedstrijd van plan was flink te zieken.

Hebben jullie het allemaal wel gezien?
Ik ga Hazard hier niet helemaal verdedigen, maar het is toch overduidelijk zijn bedoeling om de bal onder hem vandaan te trappen

Hahahah het ziet er wel grappig uit.
Maar Hazard moet dit natuurlijk nooit doen.

Tis chelsea zn eigenschuld dat dit moet gebeuren omdatze een achterstand moesten rechtzetten staan ze met 3-0 voor doet hij het niet dus dan moeten ze maar wat kansen gaan maken en een topspits kopen geen torres dus

Wat een onzin.
Ik heb de beelden net gezien en had ik onbeschofte trap verwacht.
Is gewoon een heel normale reactie van Hazard. Die ballenjongen gaat met zijn hele lichaam op die bal liggen. Hazard probeert de bal onder hem eruit te trappen. Misschien niet verstandig, maar die ballenjongen spoort ook niet. We moeten eens op houden om dit soort jochies altijd maar te verdedigen. Ik snap Hazard wel.

Gaat een mooie finale worden voor beide ploegen in het oh zo mooie Wembley. Heerlijk.

Heb de wedstrijd niet gezien maar ben benieuwd naar het stukje met Hazard.

23 januari 2013 om 22:57

Men overdrijft! Maar goed gedaan Hazard! Hij heeft die jongen niet eens (vol) geraakt

23 januari 2013 om 23:11

Ja zag het net. Ik vind het niet zo erg, hij moet de bal maar afgeven en niet zo irritant doen.

23 januari 2013 om 23:13

Ja want alleen als je iemand vol raakt ben je fout bezig. En Ramires kwam ook weer goed weg met die smerige trap op Ki.

23 januari 2013 om 23:17

Wij staan 3e hoor en jullie? @ Pg

@ Medellin

ja helemaal met je eens man. Hij ging gewoon op de bal liggen zag je dat? Al de hele wedstrijd deden die ballen jongens helemaal niks.

23 januari 2013 om 23:31

Knap man, 3e staan als je 100 miljoen hebt uitgegeven aan nieuwe spelers.

23 januari 2013 om 23:15

hazard was hier duidelijk fout, hij schopt de ballenjongen vol, puur uit frustratie

24 januari 2013 om 01:03

Ofwel had je vooraf een mening om tegen hem te zijn , of je hebt het niet goed gezien. Een puntertje om die bal te krijgen omdat die dikke erop ligt. Zijn scheenbeen kan hij niet wegtoveren en dat komt tegen hem.

24 januari 2013 om 18:20

ten eerste ik heb niks tegen hazard, ten tweede ik heb de beelden live gezien..
eerst duwt hij die jongen aan de kant, deze valt op de bal, en dan schopt hazard hem.. lijkt me duidelijk een bewuste trap..

Sorry dat ik dit zeg maar..ppfff Wat was ik blij met Hazard (zo hard was die trap nou ook weer niet, want volgensmij raakte hij ook nog de bal!!! Waarom gaat de ballen jongen op de bal liggen dan?). Maar goed, heel de wedstrijd proberen de ballen jongens tijd te rekken.. Opgegeven moment waren wij (chelsea FC) zelf de ballen jongen. Ramires, Mata, Cole etc etc moesten keer op keer zelf de bal gaan halen..

23 januari 2013 om 23:15

Dat is omdat je niet t hele filmpje hebt bekeken, het begon ermee dat de jongen de bal pakte en naar de keeper wou lopen, toen kwam Hazard er tussen en die probeerde de bal uit de handen van t jochie te trekken. Jochie valt en zo komt ie dus op de grond. En dat punt van het tijdrekken is heel normaal he, dat weet iedereen, dat is altijd zo, als het voor de eigen club is is de bal er meteen, voor de tegenstander duurt het even, tenzij je eigen team in tijdnood zit.

23 januari 2013 om 23:18

t hele filmpje? ik heb de wedstrijd gezien?!! Wat hele filmpje?

23 januari 2013 om 23:26

"en dat punt van het tijdrekken is heel normaal he, dat weet iedereen, dat is altijd zo, als het voor de eigen club is is de bal er meteen, voor de tegenstander duurt het even, tenzij je eigen team in tijdnood zit."

Juist ja...
niet dus

Wedstrijd niet gekeken maar zodra ik hoorde van het momentje van Hazard even wat video's opgezocht.

Wat ik zie is een jongentje die de bal gewoon rustig wilt pakken, Hazard wilt snel doorgaan en probeert de bal te pakken waarna het jongentje op de bal gaat liggen (om tijd te rekken). Hazard probeert alsnog de bal te pakken en tikt de bal vervolgens onder hem vandaan en raakt hem (licht? niet goed kunnen zien). Het jongentje zie ik daarna schreeuwend van de pijn, kijkt even naar de scheids (?), erg rustig en gaat vervolgens door met 'schreeuwen'.

Erg opgeblazen naar mijn mening, jongentje vertoont al van dat irritant gedrag op zijn leeftijd. Hij moet gewoon de bal geven en volgens mij was het ook nog maar een licht tikje.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben een neutrale toeschouwer en ik gunde Swansea zelfs de overwinning (bradford uiteindelijke winnaar op Swansea hoop ik op). Eerste reactie toen ik hoorde dat Hazard een ballenjongen had getrapt was 'arrogante kwal' aangezien ik een 'echte' trap had verwacht.

23 januari 2013 om 23:07

moet je maar even goed terug kijken is mijn advies.
Raakt in geen velden of wegen een bal namelijk. En dan nog als profvoetballer moet je beter weten en geen jochies van 14 een trap verkopen. Jongetje stelde zich ook extra aan, maar Hazard heeft daar helemaal niks te zoeken. Wat wint zo een jongen er mee 2 sec. ?? Zie het zo vaak in wedstrijden dat ballenjongens rustig aan gaan doen.

23 januari 2013 om 23:21

Van de beelden die ik heb gezien zie ik de bal een stukje 'wegschieten' nadat hij trapt wat voor mij betekent dat hij de bal wegtikt onder hem en dat zijn bedoeling is/was. Daarnaast is het al een stressvolle situatie dus kan ik het op zich wel begrijpen dat hij even niet denkt aan de gevolgen (hem perongeluk raken en daardoor deze hele situatie).

23 januari 2013 om 23:22

I rest my case.
Als iedereen begrip gaat zoeken voor Hazard dan houdt het op.
In welke stress situatie je ook bent je blijft met je poten van een ballenjongen van 14 af. klaar.

23 januari 2013 om 23:40

Ik begrijp je niet? In mijn ogen raakt hij hem perongeluk (!) aan en dat wordt weer gigantisch opgeblazen mede door die ballenjongen. Tenzij je mij beelden kan leveren waar je (duidelijk) ziet dat hij de bal niet aanraakt en de jongen (hard) raakt, heb je nog een case hier hoor.

Haha ben ik de enige die die actie van die ballenjongen wel grappig vond. Natuurlijk kan dat niet wat die deed maar vond het wel grappig. Alleen wat je vervolgens bezield om dit dan tegen die jongen te doen dan ben je niet goed in je hoofd zeg. Hoop eigenlijk ook dat deze misbaksel maar een flinke schorsing mag krijgen dan. Misschien maar tijd dat deze kabouter zelf een keer een flinke trap krijgt als je je op zon ballenjongen uitvreet *held*

Zeker gezien en nee hij wilde de bal.echt niet onderuit trappen haha pure frustratie met nog 10 minuten

Ballenjongen is hopelijk wel voor de laatste keer ballenjongen geweest? Wil het niet goed praten maar geef die bal en stel je daarna niet zo aan.

23 januari 2013 om 23:00

Haha op z'n twitter stond dit: (ballenjongen)
''the king of all ball boys is back making his final appearance #needed #for #timewasting''

Ik gun Swansea die finale, maar god, het zou ook een heerlijke primeur zijn voor zo'n 2nd League cluppie. Dus laten we het maar over aan de spelers!

Hoewel vanuit het standpunt van de camera dit moeilijk op te maken is, lijkt het me gewoon dat hazard gewoon de bal vanonder de jongen wil tippen. Niet echt slim van Hazard natuurlijk want dit ziet er nogal agressief uit. Maar wat een etter van een ballenjongen was me dat, gaat die daar gewoon ff voor zeker volle 5 seconden op bal blijven liggen. Ook hij verdient zeker een straf.

@degast op eredivisielive site staat het filmpje beter daar zie je dat hij hem degelijk hard raakt

wil het voorval absoluut niet minimaliseren, maar het leek mij vooral dat hij de bal uit de handen van de ballenjongen te trappen, wat hem ook lukt..

23 januari 2013 om 23:08

Op de Eredivisie Live werd ingezoemd en toen kon je wel goed zien dat hij hem raakte in zijn ribbenkast. Weliswaar niet zo hard, maar toch moet Hazard dat niet doen.

23 januari 2013 om 23:25

Kan het geloven dat hij geraakt wordt, maar ben er 100% zeker van dat hij enkel en alleen de intentie heeft gehad om het bal uit de handen van die ballenjongen te trappen.

Eredivisielive.nl heeft het beste beeld erop

Schandalige actie van Hazard. Schorsen deze opgefokte speler voor 20 duels. Dit heeft niets meer met voetbal te maken. Ook al was zijn schop hard of niet, het gaat om de intentie en deze is belachelijk.

24 januari 2013 om 00:37

de intentie was duidelijk om de bal zo snel mogelijk in het spel te brengen wat door dit rotjoch belet wordt

terecht dat hazard dit doet, dat jongetje had al aangekondigd op twitter dat hij zou gaan tijdrekken als ballenjongen

23 januari 2013 om 23:03

Dat jochie is waarschijnlijk een jaar of 13-15 natuurlijk roept die zo iets op twitter of wat dan ook. Hij had gewoon moeten wachten tot dat dat jochie die bal terug gaf je doet dit toch niet bij een kind dan spoor je gewoon niet. Natuurlijk hij moet dit niet doen is niet goed te keuren maar om dit te doen slaat gewoon helemaal nergens op op bij een kind

23 januari 2013 om 23:08

Mijn broertje is 12 en als hij iets soortgelijks zou doen, kreeg hij een paar tikken van grote broer.

23 januari 2013 om 23:45

Wat doet dat jochie nou precies verkeerd behalve wat tijdrekken voor zijn clubje. Dat jij zo iets zegt over een kind van 12 dan ben je wat mijn betreft ook niet geestelijk in orde held die je bent. Spelers doen dit soort dingen elke wedstrijd wel een keer of 10 en dat zijn dan volwassen mensen dit is een jochie. Dan moet die ook al die andere spelers maar trappen die dit doet

24 januari 2013 om 00:52

Slim idee van jou. Geef als tip door aan clubs dat ze massaal ballenjongens contracteren om zo tijd te rekken , want ze zijn toch maar 12 jaar.

24 januari 2013 om 01:18

Ballen jongens die rekken al massaal tijd dus alleen spelers doen het ook. Natuurlijk het is toch niet goed dat mensen tijd rekken of weet ik veel wat. Maar zeg nou eerlijker wat is erger een volwassen vent of een jochie die zijn club wilt helpen. Wij hebben bijvoorbeeld een keeper( Velthuizen) die rekt al vanaf minuut een tijd dat vind ik iets kwalijker als zon onschuldig jochie hier

Wat in hemelsnaam doet die ballenjongen nou weer...die moet bestraft worden voor zijn gedrag en Hazard moet zich niet laten opfokken, de scheidsrechter had moeten ingrijpen.

23 januari 2013 om 23:08

Je weet dat de scheidsrechter Hazard rood heeft gegeven he

Dan nog harf of zacht bal wel of niet geraakt die kneus hoort dat niet tedoen terrecht rood

hoe komt het dat de bal toch vrbij de jongen komt? Omdat hazard de bal trapt en niet de jongen. De ballenjongen koos ervoor om pijn te lijden omdat hij de bal niet wilde geven. Spelbederf van buitenaf. Ik ben absoluut niet voor Chelsea. Sterker nog, ik heb ene hekel aan Chelsea. Maar die is eigen schuld voor de ballenjongen, gewoon je werk doen.

Kijk wat die ballenjongen voor de wedstrijd op Twitter zei:

Charlie Morgan™ ‏@charliem0rgan
The king of all ball boys is back making his final appearance #needed #for #timewasting

23 januari 2013 om 23:06

Stoere jongen, krijgt vast enorm veel volgers nu en wie weet wordt hij nog een paar keer uitgenodigd op een talkshow enzo. Kassa kassa.

24 januari 2013 om 00:24

ik denk wel dat hij morgen de held is op school. denk je niet? zou je eigenlijk een reportage van moeten maken.

23 januari 2013 om 23:13

Dat meen je niet.. Wat een kneusje.. aandacht te kort ofzo? Dat mensen het voor hem opnemen.. op de bal gaan liggen en daarna doen alsof je door een Aa12 kogel bent doorgezeeft.. wat een kneus, niks Hazard straf, deze kneus juist! Nooit meer ballenjongen zijn in ieder geval!

24 januari 2013 om 00:23

dit gebeurt bij heel veel clubs. als er een belangrijke wedstrijden is en de thuisclub staat achter dan weten de ballenjonges niet hoe snel ze die ballen moeten aanleveren.
staat de thuisclub voor dan hebben ze een stuk minder haast of worden ze soms gewoon naar binnen geroepen.

Het is echt heel onduidelijk te zien op de beelden wat hij nou precies doet.. wel is er duidelijk een schoppende beweging te zien, Hazard bewijst hiermee ook gelijk dat hij het IQ van een pinda heeft door zich zo te laten gaan. Ongelooflijk dom, waarschijnlijk krijgt die ook een schorsing van 5 wedstrijden.

Waarom speelde Michel Vorm niet mee?

Ballen jongen op z'n twitter account:
''the king of all ball boys is back making his final appearance #needed #for #timewasting''

Weetje wat die ballenjonge tweete? Dat hij zijn best zou doen om te kunnen "time wasten" tijd rekken dus! En dan word dat rot jong nog verdedigt ook? Terecht een trap gekregen!

23 januari 2013 om 23:12

Ga jij eens snel naar je bedje, het is allang bedtijd voor jou!

Bewuste actie van de ballenjongen. Levenslang bannen van een voetbalveld. Had zijn actie al aangekondigd op Twitter.

De tweede helft heb ik niet gezien en kijk nu pas naar de beelden van Hazard. Eerlijk gezegd verdient dat knulletje dit gewoon met zijn overdreven gedoe en het verstoppen van de bal. Toen ik al dat ophef hier zag verwachtte ik wat anders en dacht dat mijn mede Bluefans subjectief oordeelden. Lekker voor hem!

Ik kan dus echt niet tegen kinderen die grappig proberen te doen. Ik raad de meeste mensen hier aan geen vader te worden als ze het zielig vinden voor dat jochie.

Hazard, lekker gedaan man! Die rotte ballenjongen moet zelfs blij zijn dat het bij een schop blijft, hoop dat hij op school hard aangepakt wordt door de Chelseafans want wat word ik misselijk van zulke smerige mensen, spijtig dat hij niet gestraft wordt..

aparte actie van die ballenjongen....

Nu is er bevestigt dat de ballenjongen tijd zou rekken en ?

Hazard had zijn hoofd koel moeten houden in de heat van de wedstrijd. De bal zou hoe dan ook weer teruggegeven worden, hetzij 10 lutele seconden later.

24 januari 2013 om 00:54

Zelf gevoetbald ? Als iemand de bal vasthoudt en niet wil teruggeven en je wil koste wat het koste de bal terug. Voetballers begrijpen waarom. Als het ene van Man U was piepte je wel anders.

24 januari 2013 om 18:15

Of ik zelf gevoetbald heb vind ik niet zo relevant. Hazard had vooruit moeten denken. Hij had moeten inzien dat een trappende beweging de start van een heleboel commotie zou zijn. Nou, United heeft ook zijn incidenten gekend met Cantona. Die trapte destijds een supporter met een flying kick en werd terecht voor een lange tijd geschorst. Je laatste zin slaat dus noch kant noch wal.

Mwa ik vind het meevallen van Hazard, en dit zeg ik echt niet omdat ik voor Chelsea ben. De League Cup maakt me niet zoveel uit en heb de wedstrijd niet eens kunnen zien dus van frustratie geen enkele sprake.

Feit is dat die ballenjongen (ook wel begrijpelijk) eerst gaat lopen rekken en vervolgens totaal onnodig op de bal gaat liggen. Dan geeft Hazard een schopje, wat je ook nog zou kunnen uitleggen als een schopje om de bal onder hem vandaag te schoppen. Toegegeven niet slim maar ik vind het geen schandalige actie.

23 januari 2013 om 23:19

Hahah t0mt0m18 je laat zeker wel je bias zien man je kan het wel zeggen, maar het is grote onzin. Als een voetballer heb je een voorbeeld functie, als iemand dit bij een speler zou doen geeft hij een paar wedstrijden schorsen, maar een ballenjongen is echt niet normaal minstens 5 wedstrijden schorsing. Ook al is het 10 seconden en is het kloten van die jonge zegt hij dan maar tegen de scheids. Dat iemand dit goed praat is echt zielig, verder wel lekker dat Chelsea der uit ligt.

24 januari 2013 om 02:32

Oef, dit wordt eng.
Zowat voor het eerst dat ik het nog met je eens ben ook... (en ik ben niet eens fan van chelsea, sterker nog, ik heb meer een hekel aan chelsea door het beleid dan dat ik het lief heb...)

Hazard is niet alleen een matige voetballer, maar ook een slecht mens. Dit soort idioten moeten ze levenslang schorsen.

24 januari 2013 om 00:56

Held ! Wegens moordaanslag zeker ? Dan ook nog een matige voetballer , een slecht mens. In wat voor verderfelijke wereld leven wij. Ook de argumentatie overtuigt me volop , geen twijfel mogelijk.

Die ballenjongen wordt meteen een cultheld in Swansea, hij is nu al trending op Twitter.
Dat trapje van Hazard viel allemaal wel mee en mey beetje acteerwerk krijgt Hazard rood. Uiteraard is onze Belgische vriend hier dom bezig, onafhankelijk of hij de jongen nou bezeerd of niet loopt het niet goed af voor hem.

Chelsea speelde trouwens echt weer een matige wedstrijd en doet nu alleen nog mee om de FA Cup en de Europa League.

ik heb de wedstrijd gemist en dus niet het de lange versie meegekregen..maar ik vraag me na het zien van het fragment af...wat doet dat ventje uberhaupt liggend op de grond met die bal onder hem?

is hij daar zelf gaan liggen om die bal af te schermen of zo? het stukje hoe hij op de grond komt te liggen is namelijk moeilijk terug te zien!

Die ballenjongen wat is zijn probleem ik begrijp echt wel waarom Hazard schopte kijk wat hij met de bal doet die ballenjongen. Maar ik snap die rode kaart wel dat hoort bij de regels. En Hazard kon ook wel ffe wachten.

Maar in de finale hoop ik dat Bradford wint

23 januari 2013 om 23:14

Interpunctie is best welkom als je in zo'n lange zin onzin verkoopt.

On: Smerige actie van Hazard, hij verliest zijn zelfbeheersing. Ook al is het hoogst irritant wat die ballenjongen flikt (verdient ook een straf), mag hij dit nooit doen.

23 januari 2013 om 23:18

ja oke dat begrijp ik ook wel hij kon ook rustig naar de scheids gaan maar ik bedoel de spelers waren al geïrriteerd dat ze niet goed speelde. Als Chelsea gewoon 3-0 of zo voor stond had Hazard dit nooit gedaan.

Ik heb gehoord de ballen jongen is genomineerd voor beste mannelijke hoofdrol in een football drama.. Grote kans dat die de Oscar mee naar huis neemt.

In de hitte van de strijd gebeurd in elke wedstrijd wel wat en voetbal is emotie.hazard wil haast maken en die ballen jongen wil zijn ploeg helpen,beide moeten het de volgende dag uit praten en zand erover.dat van Pieters was gefrusteerder dan dit,dat was gewoon een vluchtige emotie actie.

23 januari 2013 om 23:15

Dat je dit met Pieters durft te vergelijken zeg.. Pieters doet zichzelf pijn (en PSV dan), maar Hazard schopt hier gewoon een jongetje..

De ballenjongen zat idd te klieren met de bal maar op youtube kan je goed zien dat hazard op een gegeven moment wel tegen de rug van het kind schopt. De bal lag aan de andere kant van de jongen. Een hele domme actie van hazard! De ballenjongen verdient zeker ook geen schoonheidsprijs!

Stadionverbod natuurlijk voor Hazard. Je moet zoiets als supporter flikken, dan kom je voorlopig geen stadion meer binnen.

Waarom gaat die ballenjongen op de bal liggen? Hij trapt de bal vanonder zijn lijf, hij wordt niet of nauwelijks geraakt. Ballenjongens horen toch de bal terug te geven en niet erop te gaan liggen?

Of dat jochie nu fout zit of niet (kan me voorstellen dat het irritatie opwekt), als volwassen kerel zijnde hoor je daar natuurlijk nooit zo op te reageren. Naar mijn mening is het dan maar triest met je gesteld, schorsen die gozer en flink ook.

Daar had je ze Twitter niet voor hoeven lezen dat hij wou tijd rekken en dit bewijst okk dat hij zelf niet de slimste is.br Maar terechte trap? Dua dit geeft Hazard een vrijbrief om hem een schop te geven?

Als het zo doorgaat is het wel heel erg gesteld bij sommige hier, ongelooflijk zeg...

Ja hoor. Geheel in de lijn der verwachting: iedereen gelooft dit toneelstukje. Dit zegt meer iets over die jongen dan over Hazard. Hij mag ballenjongen zijn bij zo een wedstrijd, duizenden jongens zouden dit ook wel willen. Een talent als Hazard kun je de bal overhandigen maar dan doet hij dit. Slaat echt nergens op. "hij is een kind" ja erg he! Hoe zal dat gaan als hij ouder is? Jongens serieus zagen jullie hem rollen? Zo een reactie is niet mogelijk bij zon trapje. Al betwijfel ik of hij wel geraakt werd. Hij heeft nu volkomen zijn zin. Hij is in het nieuws, zijn club is door en hweft Hazards en Chelseas imago beschadigd.

Jongens zagen jullie hoe Chelaea speelde? Totaag geen vechterslust.ik verbaasde me daarom nog over Hazard. Hij is jong en gedreven. Eenpaar jaar terug was hij zelf kind. Begrijpelijk dat hij zo reageert. Absoluut niet goed maar als dit in zijn karakter zit is dat eenmaal zo. Vaak komt dat voor voetballers van oas maar nu...?

Ik ben er van overtuigd dat hij de bal wilde wegschoppen! Was dat niet zo? Dan is deze domme actie niet goed te praten. Maar de frustratie is begrijpelijk.

Die jongen mag blij zijn dat hij niet Balotelli Ibrahimovic of Barton tegenover zich had.

23 januari 2013 om 23:15

Dat krijg je er van als je elke week Suarez ziet voetballen ..dan gaat de jeugd het overnemen .. Een volwassen iemand hoort zich gewoon te gedragen punt uit

23 januari 2013 om 23:36

Dat hij het erger liet blijken dan het was, dat wil ik nog wel geloven.
Maar hij probeerde bal echt niet weg te trappen kreeg ik de indruk (en een paar mensen die ik zojuist gevraagd heb, maar iedereen kijkt er anders tegen aan), maar zelfs al wil hij de bal wegschoppen, zelfs DAT is fout.
Waarom? Je gaat die jongen altijd raken, zo simpel is het.
Dus Hazard laat zich hier van zijn domste kant zien alhoewel ik best geloof dat de frustratie hoog zat maar dan nog...

Overigens wil ik het gedrag van dat jochie ook niet goed praten, dat hoort natuurlijk ook niet maar Hazard is volwassen...

23 januari 2013 om 23:45

Balotelli had hem gras laten eten, Ibrahimovic een high-kick en met Barton lag die jongen nu op de I.c.
Hazard is niet slim, maar het wordt allemaal erg overdreven.

Misschien een domme vraag ..was Hazard niet diegene van die doodschop toen in Belgie nog of zit ik er nu helemaal naast ??

23 januari 2013 om 23:18

Dat was Witsel, als we het over hetzelfde hebben. Die speelt nu bij Zenit.

23 januari 2013 om 23:21

.. ik heb idd de verkeerde voor me thanks voor je antwoord !

Wat Hazard deed was heel dom en onprofessioneel; de ballenjongen was heel vervelend met zijn actie maar Hazard heeft nog steeds geen recht om na te trappen dus terechte rode kaart. Hij had beter gewoon naar de scheids moeten stappen of een andere bal eisen. Wel een fantastische prestatie van Swansea om de finale te halen. De ploeg speelde goed combinatie voetbal en ook verdedigend heel sterk. Chelsea kon nauwelijks echte kansen creëren.

Ik hoop voor Hazard dat het geen lange schorsing word want zo ernstig was het niet die jonge kon ook rustig die bal geven in plaats van er op te liggen. Verder goed gespeeld door Swansea door naar de finale. Spelen best goed dit seizoen.

Wat een stumpertjes hier ' haha lekker gedaan Hazard' wacht maar totjij zoiets meemaakt wat zeg je dan? Hazard is gewoon weer zon sujkelige belg.zoals de meeste

Wat een belachelijke reactie van sommige mensen hier, praten de gedrag gewoon goed van Hazard. Ik heb niet gezien, maar mocht hij getrapt hebben is dit gewoon kindermishandeling? Waarom zo nodig een ballen jongen trappen terwijl 20 meter verder nog iemand staat met een bal? Hopelijk krijgt die een lange schorsing en UEFA moet ook hier iets aan doen.

Chelseafans die dit goed praten zijn echt niet goed bij hun hoofd. Natuurlijk is dat joch strontirritant en doet hij iets wat niet hoor, maar om hem dan te trappen... Hazard wist dat de bal niet aan de kant lag waar hij schopte, want hij zat met zijn handen aan de andere kant van dat joch zijn lichaam. Dit is rood en zeker een wedstrijdje of 5-6.

Ramires kwam ook weer goed weg trouwens, die doet toch iets goeds bij de refs.

23 januari 2013 om 23:42

Eindelijk zie ik een paar die het snappen... Doet me toch goed!

En ja, hij had tegen Arsenal al rood moeten hebben...

24 januari 2013 om 01:00

Ik zag toch duidelijk dat hij de bal raakte met een puntertje. Logisch dat dan ook zijn scheenbeen hem raakt , want dat kan hij niet wegtoveren. Hazard was überdom en moet zeker boeten , maar het is erg opgeblazen. Omdat het een kind is mag je ff gerust de bal bijhouden ? Als je zelf voetbalde of hebt gevoetbald , weet je dat je haast kookt van adrenaline en zo gauw mogelijk doorwil.

Ben benieuwd wat de FA hier mee gaat doen! De tweet van de Ballboy is in ieder geval in het voordeel van Hazard. Desondanks gewoon schorsen voor 2-3 wedstrijden. Hazard is een prof van het grote Chelsea en moet zich hier na gedragen.

Hoop overigens deze Ballboy nooit meer te zien op tv of rondom een veld!

Het is raar van Hazard, maar ik kreeg het gevoel dat hij de bal onder het jochie vandaan probeerde te schoppen. Hij greep immers naar de verkeerde kant van zijn buik en had van tevoren al dingen getweet over tijd rekken.

Alsnog, zeer domme & onvolwassen actie van Hazard!
Wordt vervolgd

Hazard moet dit absoluut niet doen, laat ik dat vooropstellen. Maar die ballenjongen moet ook niet op de bal gaan liggen. Dit is gewoon provoceren en alleen maar bedoeld om tijd te rekken. Bovendien heb ik eerder het idee dat Hazard de bal wilde wegschoppen onder zijn buik. Maar goed, Hazard heeft een voorbeeldfunctie en moest zich gewoon beheersen. Verder is Swansea absoluut terecht door naar de finale. Ik had ook niet verwacht dat Chelsea de nederlaag van 0-2 nog goed zou maken.

Ik zie nu een best groot gedeelte van de leden dit gedrag goedkeuren. Dezelfde zaten nog te janken om het glas dat Pieters kapot sloeg.

Domme actie van Hazard, ben benieuwt voor hoelang hij geschorst gaat worden.

Haha, prachtig gewoon. Die ballenjongen is nu gewoon een volksheld daar
Doet het ook geweldig nadien, toen hij met een pijnlijk gezicht, zijn ribben betastend, bij de scheids verhaal leek te halen. Subliem gewoon

Oh, en Hazard is gewoon een dommerik. Hoe kan je je daar zo laten gaan. Terechte rode kaart ook gewoon.

23 januari 2013 om 23:34

Ik kan eerlijk gezegd ook niet lachen om de actie van die ballenjongen. Enige wat vermakelijk is, is dat Hazard zich zo in de maling laat nemen.

24 januari 2013 om 01:09

die is een held op school en bij zn vrienden. dat hij het vooraf op twitter ook nog aangekondigd heeft maakt het epic.

''the king of all ball boys is back making his final appearance #needed #for #timewasting''

De jongen heeft dit van te voren al aangekondigd. Heb niks gezien maar ga er van uit dat het een niet buitensporig is geweest dus niet schorsen maar die jongen straffen voor het niet uitvoeren van je werk want dat is het op het moment dat je als ballenjongen daar staat.

Dom gedrag van die ballen jongen. Ik zou hem verbieden ooit nog ballenjongen te zijn met dit spelbederf. Een ballenjongen moet gewoon de bal zo snel mogelijk het spel inbrengen. Een klein beetje vertragen is logisch; maar gewoon de bal niet willen geven is heel onsportief.

Dit gezegd hebbende, Hazard zwaar schorsen. Niet alleen door de FA, maar vooral ook door Chelsea. Hij beschadigd het imago van de club enorm. Als je je zo slecht kunt beheersen hoor je niet thuis op een voetbalveld.

23 januari 2013 om 23:23

Chelsea heeft via de officiële Twitter-account al met dit bericht gereageerd:

Chelsea FC ‏@chelseafc
Has football gone mad? Hazard is sent off for kicking the ball under a ball boy attempting to smother the ball rather than return it. #cfc

Verwacht dus maar niet teveel van Chelsea uit...

23 januari 2013 om 23:26

Ik denk dat ze Foy gaan aanklagen voor racisme.

Overigens gaat iedereen hierdoor voorbij aan die smerige trap van Ramires. Die gast had deze wedstrijd al niet meer mogen spelen na al zijn overtredingen tegen Arsenal, maar deze was nog zoveel smeriger.

23 januari 2013 om 23:43

Chelsea kiest bij discutabele momenten altijd om zijn eigen spelers in bescherming te nemen inderdaad. Maar volgens mij zou elke club dat doen. Net als een bedrijf moet ook een professionele voetbalclub zijn investeringen ten alle tijden beschermen.

23 januari 2013 om 23:50

Wel naar een bal schoppen als er iemand op ligt is toch altijd rood?

24 januari 2013 om 00:28

De tweet is ondertussen al verwijderd. De club is dus al bezig met de damage control. Blijft gewoon dom om dat soort quotes naar buiten te brengen als officieel medium van de club.

Goeie voetballer die Hazard, maar het iq van dat jochie is duidelijk hoger dan dat van hem. Als je weet dat er 40 camera's op je gericht zijn, ga je toch geen kind schoppen? Wat doet hij daar uberhaupt? Het was gewoon een uittrap voor de keeper van Swansea.

Hazard gaat volledig verkeerd om met de situatie met die ballenjongen, maar die ballenjongen moeten ze ook straffen bijvoorbeeld door hem niet meer ballenjongen te laten zijn. Je bent in die functie om de bal te geven zodat het spel snel hervat kan worden en niet om tijd te rekken voor de thuisploeg.

Swansea - Bradford mooier kan gewoon niet. Team dat nog nooit finale heeft gehaald en een team dat 102 jaar gelede nvoor het laatst erin stond. Prachtig.

25 januari 2013 om 20:17

Ik ga die wedstrijd toch wel met smaak zien.

Absoluut schandalige actie van Hazard die hopelijk een enorme schorsing tegemoet kan zien. Wat de ballenjongen doet is niets meer en niets minder dan imitatie van de meerderheid van de professionele voetbalspelers die hij wekelijks te zien krijgt.wat dat betreft is een kind nog altijd de beste spiegel. Hopelijk wordt het ook zo eens bekeken.

Da ventje vraagt er zelf om hij moet als ballenjongen de bal geven als ie erop gaat liggen moet die de gevolgen maar dragen. iedereen doet alsof hazard die jonge doodtrapt maar dan moest die jongen maar niet zo lullig doen.

23 januari 2013 om 23:29

Ga bijna denken dat het met je nationaliteit te maken heeft. Net zo een maffe reactie als die van Hazard in de wedstrijd. Al gaat hij jongleren met die bal dan nog mag je als profvoetballer zo een jochie niet trappen.

23 januari 2013 om 23:32

Onbegrijpelijk he. En sommige beweren ook nog dat Hazard de bal wilde trappen... de bal lag ook echt daar waar hij trapte, daarom zat hij met zijn handen aan de andere kant... sjonge jonge. Wedstrijdje of 5-6 zal het wel worden.

23 januari 2013 om 23:32

da ventje moet niet op die bal gaan liggen en weigeren die bal af te geven das spelbederf dan moet die de gevolgen maar dragen net alsof hij 8x dood is hazard wou gewoon de bal pakken

23 januari 2013 om 23:40

Dus trap je een jochie van 14?

23 januari 2013 om 23:51

neen maar dat ventje moet zich niet aanstellen die doet net alsof ie een doodschop heeft gekregen.

24 januari 2013 om 00:02

Dat is niet relevant in deze kwestie.

24 januari 2013 om 10:02

Hij is 17. En verder is dit dan ook zijn laatste wedstrijd als ballenjongen.

23 januari 2013 om 23:52

Dan mag je dus gerust op iemand trappen?
Geldige excuus?
Zelfs al gaat die jongen erop gaan slapen, dan mag je nooit of nooit richting die jongen trappen, zelfs al is het met de intentie om de naar de bal te trappen.. Als hij mistrapt kon hij hem in het volle gezicht schoppen.

Agressie is nooit goed te praten. Nooit.

24 januari 2013 om 01:00

Ben het met België eens.
Van mij mocht hij dat joch het stadion uit trappen.
Misselijk mannetje, kan zo bij barca met zijn acteerwerk.

Sorry hoor, maar ik snap de actie van Hazard wel een heel klein beetje. Ok hij mag absoluut niet tegen iemand trappen, dat is schandalig, maar wat die ballenjongen doet is ook echt een schande.
Nogmaals, iemand trappen is een schande, maar die ballenjongen vraagt er echt om. Het is niet dat hij doortrapt, hij geeft hem gewoon een welverdiende tik.

Allebei zwaar in de fout, maar ik durf wedden dat die jongen nu een held is en Hazard de anti-held. Het is allemaal zo subjectief uiteraard, maar die 2 personen moeten lang geschorst worden. Die jongen een stadionverbod ( of toch een absoluut verbod om ooit nog ballenjongen te zijn ) en Hazard een paar speeldagen.

23 januari 2013 om 23:40

Natuurlijk doet die ballenjongen ook een hoop fout, maar:

Die ballenjongen is een opgeschoten puber die nog een heleboel te leren heeft in het leven. Neemt niet weg dat hij zwaar gestraft dient te worden. Maar iemand van 15 jaar verdiend wel een tweede kans. Ik was ook niet bepaald lief op mijn vijftiende.

Maar Hazard is een volwassen vent die voor een club speelt die mee zou moeten doen om alle prijzen, die een wereldwijde fanbase heeft waarvan de supporters erg veel geld betalen voor kaartjes en shirts, die een voorbeeldfiguur is voor heel veel kleine voetballertjes die ervan dromen om prof te worden. Dan mag je je simpelweg niet op zo'n manier laten gaan. Als topsporter hoor je ten alle tijden zelfbeheersing te hebben.

Als een kind je op straat uit schelt geef je hem toch ook geen schop, hoe klein ook?

brbrrrr Hazard heef gelijk die ballenjongens hebben geen respect brbr jammer
want Hazard is de beste speler van de premier leauq brbr

Walgelijke acties, maar Hazard wordt helemaal kapot gemaakt, terwijl die ballenjongen onterecht als held wordt geschreven. Die jongen verdient ook een straf. Ik bedoel, zonder zijn actie had Hazard niks gedaan. Hij probeerde de ballenjongen niet eens pijn te doen. Toch is dit ook gwn dom van Eden: je gaat een kind toch niet schoppen?? Hazard zal ook wel gestraft worden, maar dat kind moet minimaal een boete krijgen.

Trouwens de "trap" die Hazard aan hem gaf kun je niet eens een tikje noemen, je krijgt het zelfde gevoel als je een veer in je maag krijgt, dat kneusje had gewoon aandacht nodig en gaat op de bal liggen en dan denken dat hij grappig is en de held is, hopen dat Hazard er goed mee weg komt, en dan miezerige ventje er minder goed vanaf komt, stadionverbod of zoiets.

Ik wil twee dingen kwijt over deze wedstrijd:

Allereerst het incident met Hazard. Op Eredivisie Live in HD zag je in de laatste ingezoomde herhaling vanaf achter het Chelsea-doel (beste hoek) vrij duidelijk dat hij de jongen wel degelijk raakte. Niet met zijn voet maar met zijn scheenbeen. Maar even los van het feit of hij hem nou raakte of niet, zelfs los van het feit wat die ballenjongen daar nu allemaal aan het uitvreten was: Hoe haal je het überhaupt in je hoofd om een trappende beweging te maken naar een ballenjongen? Dat is echt compleet krankzinnig! En iedereen die dat goed wil praten heeft echt totaal geen idee waar het in de sport om gaat. Namelijk om zelfbeheersing en sportiviteit. En kom nou niet met dat idiote argument dat hij haast had. Ten eerste heeft Chelsea de hele wedstrijd lang niet gespeeld alsof ze wilden winnen en haast hadden en ten tweede is het natuurlijk niet bepaald zo alsof er maar 1 bal in de buurt was.

.
Daarnaast die tackle van Ramirez. Ik heb in de afgelopen 15 jaar dat ik voetbal kijk spelers hun benen zien breken bij mindere tackles zeg hey. Dat was echt een hele smerige. Wat mij betreft mag hij een minstens net zo'n lange schorsing krijgen als Hazard. Die tackle was echt puur en alleen bedoeld om de speler te blesseren. Gestrekt been en noppen vooruit vol op de zijkant van de enkel. Hoe oncollegiaal kun je zijn, niet te geloven.

Chelsea heeft vanavond geen reclame gemaakt voor het voetbal.

23 januari 2013 om 23:42

HA! sport gaat om zelfbeheersing en sportiviteit. Topsport gaat om winnen of verliezen. Daar heeft sportiviteit niks mee te maken, dan speelt emotie een hele grote rol.

23 januari 2013 om 23:48

Gelul. Als je op welke willekeurige vechtsport dan ook zit wordt je gelijk van de club af gestuurd als je je niet kunt beheersen. Ik ben weggestuurd bij mijn volleybalclub omdat ik onze aanvoerder in de kleedkamer na een training tegen de muur had geduwd. Op de tennisvereniging waar ik zes jaar heb gespeeld kreeg je een boete van 60 euro als je tijdens een wedstrijd schold of vloekte.

Bij voetbal krijg je als je bewust hebt geprobeerd een tegenstander te blesseren na twee weken gewoon weer een blanco strafblad. Zowel bij de amateurs als bij de profs.

Je ziet zelf hopelijk toch ook wel in dat daar iets scheef zit?

24 januari 2013 om 02:23

@scotsman, wat een belachelijke vergelijking.

1. Voetbal is een contactsport, daar hangt geen netje tussen beide teams in die niet eens aangeraakt mag worden.
2. Bij Voetbal is nou eenmaal de kans op een blessure na een overtreding aanwezig, hetzelfde geldt voor andere sporten als Rugby en zelfs Basketbal of zelfs hockey waarbij laatstgenoemde 2 amper tot geen contact getollereerd wordt.
Echter zijn het wel sporten waarbij je niet gescheiden wordt door het 1 of ander en waar je dus open en bloot 1 tegen 1 kunt staan waar soms enig contact onvermijdelijk is...

Bij volleybal en tennis zou het zeer merkwaardig zijn als je tijdens het spel een overtreding begaat op een tegenstander middels fysiek contact...

Kortom, je hele vergelijking slaat echt helemaal, maar dan ook helemaal nergens op!

Buiten dat vind ik dat je dit hele gedoe zwaar overdrijft middels zeer overdreven uitspraken gepaard met een vleugje drang om jezelf te laten gelden...

24 januari 2013 om 01:39

Ik kon het niet beter zeggen. Minimaal 14 schorsingen en nog een boete van 1 miljoen!.
Wat ik nooit heb begrepen is waarom liggen de boete's voor zulke dingen niet zo hoog?
Deze gasten verdienen fortuinen en doen wat ze willen. Ze hebben schijt aan het feit dat er honderden camera's op het veld zijn. Echt er moeten drastisch maatregelen worden genomen en wat betreft die ballenjongen hij heeft zijn carrière verpest zeg!.

24 januari 2013 om 09:49

Waar haal jij een boete van 1 miljoen vandaan? Dat betekent dus dat jij de volgende keer dat je een ballenjongen trapt ook maar 1 miljoen moet betalen? Een boete is niet inkomensafhankelijk, dus iemand die wellicht moet rondkomen met 20.000 per jaar, moet diezelfde boete dan betalen lijkt mij.

24 januari 2013 om 10:05

Ik heb het natuurlijk over de sterspelers. En ik zou nooit van mijn leven een jongen trappen en al helemaal niet tijdens een wedstrijd.

De jongen heeft na zijn actie nu al 49000 followers op twitter erbij gekregen, wat voor een wereld leven we in.

dat is die ballenjongen zijn verdiende loon, hazard niet schorsen.

Ha wat een moraal ridders hier weer. Alsof hij hem een rolstoel in heeft geschopt. Gewoon een trapje om die bal terug te krijgen. Niet slim, van beide niet.

Wat een laffaard is die Hazard zeg. Een jongen trappen die 2x kleiner is dan hij zelf. Ik betwijel of hij hetzelfde had gedaan als Williams zo lag. Minimaal 12 wedstrijden net als Barton!

We hebben het hier laatst over de grensrechters gehad, een stille tocht voor gelopen. Heel hypocriet Nederland riep om maatregelen en de Knvb gaf daar aan toe met belachelijke regels.

Zo vind ik ook dat ballenjongens een stuk meer gewaardeerd mogen worden. Die jongens staan daar met winterse omstandigheden alleen voor ons als kijker om de snelheid in het spel te houden. Ik begrijp dat het zwaar irritant kan zijn voor een speler als een ballenjongen tijdrekt. Maar in hoeverre kan je het hem kwalijk nemen, het is waarschijnlijk een zeer jonge jongen uit Wales waarbij zijn favoriete team na een aantal jaren in een lage divisie eindelijk de kans heeft om een grote prijs te winnen in Engeland.

Ik veroordeel de actie van Hazard ook ten zeerste, je verdient zoveel geld en je laat je zo kennen tegen een minderjarig jongetje. Ik verwacht daarom ook dat de Engelse FA hier een zware straf aan gaat verbinden want die hebben 'fair play' hoog in het vaandel zitten.

24 januari 2013 om 00:37

Je zegt het zelf. Een ballenjongen staat daar om snelheid in het spel te houden. Dan moet hij natuurlijk niet het tegenovergestelde gaan doen. En de ballenjongen is 17 jaar, dus zo jong is dat ook niet meer.

Ik betwist voor alle duidelijkheid de rode karrt niet, maar het gedrag van die jongen kan niet.

Misschien raakte Hazard hem wel, maar dat zou nooit zijn bedoeling zijn geweest. Hij ging gewoon voor de bal.

De rode kaart van Hazard sloeg helemaal nergens op, Hazard wilde gewoon zo snel mogelijk verder spelen en hij trapte de bal en niet de jongen. Het was gewoon overduidelijk en natuurlijk moet zoiets 100x vergroot worden terwijl er niets aan de hand was.
On: We speelden zeer slecht, weer slechte beslissingen van Benitez: Waar is John Terry? Ivanovic is een rechts back weet je nog? Waarom breng je David Luiz in, hij heeft niets toegevoegd?
Ramires moet stoppen met te wild zijn want ik denk echt dat hij een keer een rode gaat pakken.

Ga eerst bekijken of het geen actie was die de ballenjongen wilde doen. Hij heet Charlie Morgan en heeft op Twitter voor de wedstrijd al aangegeven dat het zijn laatste keer wordt als ballenjongen en Chelsea gaat zitten zieken. Achter elke actie zit wel iets en ook bij deze.

Nog steeds is het niet handig van Hazard zeker als de jongen er niks aan kon doen. Dit soort dingen zullen er altijd blijven zijn helaas.

Ik mag toch hopen dat we in deze maatschappij nog steeds verwachten dat een volwassen man die bovendien topsporter is meer verstand heeft dan een opstandige puber van 14 jaar? Ik begin bijna het tegenovergestelde te geloven als ik alle reacties hier zo lees...

Hazard had er gewoon boven moeten staan en weg moeten lopen. Dat leer je immers in de jeugd ook altijd bij opstootjes.

24 januari 2013 om 00:33

Inderdaad. Ik had wel gedacht dat er één of andere onverlaat hier de kant van Hazard zou kiezen, maar wat ik hier lees doet me zelfs mijn geloof in de mensheid verliezen. Ik wist dat het niveau hier op VZ FP naar beneden is gegaan de laatste jaren, maar dit slaat alles.

Op geen enkele manier kan je het goedpraten dat een volwassene intrapt op een kind/tiener omdat die een bal niet wil afgeven. Hoe moreel gedegenereerd moet je zijn om dat te willen goedpraten? Ongelooflijk.

24 januari 2013 om 00:02

ik gun het Swansea wel om een prijs te maken. Ze spelen leuk en de organisatie van de club doet goed zn werk.

Hoe dan ook een leuke winnaar

er is nog altijd een verschil tussen een tikje en schoppen! hazard probeert gewoon de bal onder deze domoor weg te tikken, als hij doorschopt ja dan is het natuurlijk schandalig dit was totaal niet hard!!!
deze ballejongen gaat natuurlijk duidelijk in de fout door op de bal te gaan liggen dit kan niet ballejongens moeten neutraal zijn ook al is hij swansea supporter.

hazard heeft nu rood gekregen dit is al zwaar genoeg als straf zeker geen schorsing extra zou zeer dom zijn.

24 januari 2013 om 00:09

Als Hazard dit in de echte wereld zou doen, dan vliegt hij de cel in. Wat mij betreft stellen ze een voorbeeld en wordt die gluiperige Belg voor het leven geschorst. De rotte appels moeten uit de mand!

24 januari 2013 om 00:19

dan vliegt hij de cel in. pfff overdrijven is ook een vak zeg. Dit is toch een stuk minder erg dan een doodschop, elleboog of kopstoot.

Chelsea laat zich weer eens van z'n beste kant zien.
Wat spelen er toch een stel etters in dat elftal. Geen wonder dat de halve wereld ze niks gunt.

Ot:
Ik hoop dat het ballenjongetje een aanklacht indient bij het gerecht tegen deze wanvertonende belg. Kan die lekker pleintjes gaan schoonvegen.

24 januari 2013 om 00:41

Mag dat joch de rechter toch eerst even uitleggen waarom hij op de bal ging liggen. Dat heet "verstoren van een openbaar evenement" en daar staat een grote boete op

24 januari 2013 om 01:52

Het ene heft het ander niet op.
Mishandeling is, bij elk gegeven moment, strafbaar.

24 januari 2013 om 02:18

Mishandeling is pas mishandeling als duidelijk vastgesteld kan worden dat een slachtoffer letsel heeft overgehouden aan de overtreding (en in dat geval) misdrijf...

In dit geval is dat totaal niet aan de orde....
Overdrijven is namelijk ook een vak hoor...

Tegen provocaties moet je kunnen. Wat Hazard hier doet is in beginsel fout. punt. Niet kijken naar de uitkomst, maar de intentie en die is fout. Of hij de bal raakt, of de jongen, maakt dan al niet meer uit; Hazard maakt een schoppende beweging terwijl de bal niet in het spel is; dat mag niet. Hazard zit fout.

Hazard wist trouwens donders goed dat hij fout zat. Dat zag je aan zijn reactie na de rode kaart. Protesteerde totaal niet en liep heel schuldbewust van het veld af. Dat zegt toch eigenlijk genoeg over de discussie over of hij hem probeerde te raken of niet? Als hij echt gewoon de bal had proberen te pakken had hij wel geprotesteerd tegen de rode kaart.

Er wordt hier wel heel erg overdreven gereageerd op de actie van Hazard. Hazard wil de bal snel pakken en tikt de bal uit de handen van de ballenjongen die vervolgens theatraal naar de grond gaat en vervolgens een tik tegen zijn ribben krijgt van de scheen van Hazard die de bal wil wegtikken om zo snel het spel te hervatten. Kan niet anders zeggen dan knap onhandig. Is het goed te praten? Nee dat zeker niet maar hierboven wordt er over gesproken alsof Hazard hem heeft mishandeld.

Ook wordt de hele tijd aangehaald van het is maar een kind. De beste knul is 14 a 15 jaar oud en heeft voldoende hersens om in te zien wat voor geld er om gaat in voetbal en wat de impact is. Dit is niet amateurvoetbal maar een branche waarin miljoenen in omgaan. Hazard heeft een voorbeeldfunctie en had dit gewoon niet moeten doen maar gezien de situatie zou ik het misschien ook wel gedaan hebben. Gewoon schorsen voor 2 wedstrijden een boete en geen aandacht meer aan schenken.

Laten we het niet overdrijven. Het was geen rtschop of zo hoor. Hij probeerde de bal onder hem vandaan te schoppen. OK, niet goed, maar laten we er niet dramatisch over doen. Ook een heel irritante actie van dat joch om op de bal te gaan liggen. Hij kan ook goed toneelspelen, want zo hard werd hij niet geraakt.

Wel leuk voor Swansea...bradford zou moeten lukken, en dan gaan ze Europa in...ongelofelijk verhaal.

Ik vind het wel een erg raar moment...
Hazard hoort die jongen natuurlijk niet te trappen en zal hier voor goed gestraft moeten worden. Maar die ballen jongen heeft het ook niet helemaal. Hij gaat gewoon boven op de bal liggen en geeft de bal niet af aan hem om tijd te rekken of zo.... Ik mag toch aan nemen dat beide clubs een goede boete krijgen. Chelsea voor de actie van Hazard en QpR een boete voor het gedrag van die ballen jonge.

Het valt niet goed te praten, maar overdrijven is ook een vak.
Ik hoorde het vanavond op de voetbal, en toen ik het las leek het echt een doodschop te zijn. Als je de beelden terug ziet, zo hard was he tniet. Ik denk dat er in een wedstrijd ergere overtredingen worden gemaakt dan dit.

Hij trapt gewoon op de bal. De bal vliegt na de trap immers onder het lichaam van de jongen uit. Als je het al een trap wil noemen.

Hazard zijn reactie is ook helemaal fout en mogen ze gerust 4 wedstrijdjes schrappen. Maar dat joch mag ook wel een stadionverbod krijgen overal. Je ziet toch duidelijk dat hij niet de bal wil teruggeven en nog eens op de grond gaat liggen met de bal ? Hoe ga je dan bij die bal komen ? Door ertegen te schoppen. Blijkt nog eens achteraf dat die jong dit nog eens aangaf op Twitter , dan is ook te merken dat het geen lieverdje is. Alleen vind ik het zeer racistisch en denigrerend dat mensen Belgen veroordelen voor zinloos geweld. Moet Hazard hiervoor de bak in ? En hoe durven jullie die idioten in Eindhoven te nemen als model voor de beschrijving van iedere Belg ?

24 januari 2013 om 01:13

ben je nu aan het beweren dat je je rascistisch bejegend voelt vanwegen je belg zijn?

Bij de beelden die ik heb gezien lijkt het gewoon of hij de bal er onder uit tikt en de jongen (haast) niet raakt, die speelt daarna gruwelijk goed theater volgens mij.

Ik heb de beelden gezien en het is 100 dat Hazzard de ballejongen een trap in de zij geeft natuurlijk had de ballejonge moet de bal gewoon geven maar Hazzard moet zich als een prof gedragen en een andere bal vragen is toch simpel want je hebt nie verloren door de ballejonge maar omdat je niet goed gespeeld hebt .
Hazzard mag van mij dan ook een zware straf krijgen 6wedstrijden

Dat er nog mensen zijn die dit gedrag van Hazard goed praten. Laten jullie je eens rap nakijken bij een psychiater. Of die jongen nou wel of niet tijd aan het rekken is dat maakt geen ene ruk uit. Die jongen moet gewoon aangifte doen bij de politie. Er is niks zo ziek om iemand te trappen die op de grond ligt.

24 januari 2013 om 09:35

En waarom doet hij geen aangifte bij de politie??omdat hij zelf weet dat hij met zijn provocerend gedrag aan de basis ligt van dit "toneelstukje" De jongen gaf al zelf aan op twitter dat hij iets van plan was tijdens de wedstrijd..de bal rustig laten voorbij dwarrelen, op de bal gaan liggen..moment dat Hazard de bal wilt oppakken blijft hij erop liggen en draait hij richting Hazard toe..natuurlijk wilt hij zo snel mogelijk de bal terughebben dat hij de bal een "tikje"geeft en daarbij raakt hij met zijn scheenbeen wss zijn ribben.ongewild vermoed ik..anders ben je wel heel dom om een kind vrijwillig te "schoppen"waar iedereen met zijn neus op staat te kijken..

Een profvoetballer mag dit nooit, maar dan ook nooit doen. Als profvoetballer heb je een voorbeeldfunctie, en zeker als je bij een club als Chelsea speelt. In België en Nederland doen ze hun best om agressie op en rond het veld te bannen uit de voetbalwereld en dan zie je dit.... Ondanks dat het een goede voetballer is zou hij niet meer van de bank komen moest ik daar manager/voorzitter ben.

Dit verhaal wordt met de minuut geestiger.

Benitez noemde het incident al een gevolg van de Big Brother cultuur, de ballenjongen in kwestie blijkt de zoon te zijn van Swansea-directeur Martin Morgan en Chelsea blijkt nog eens te overnachten in een hotel van Martin Morgan.

Dit had je niet kunnen verzinnen gewoon :D

Ik ben niet voor Chelsea, ik ben geen fan van Hazard maar man, volgens mij wordt het zwaar overdreven.
Die ballenjongen is een etter 1e klas, allereerst die bal niet af willen geven en alleen al aan die manier (gewoon met heel zijn lichaam op die bal blijven liggen, bovendien is dat zeer provocerend!) kun je zien aankomen dat hij vervolgens overdreven gaat rollen na een lullig trapje van hazard met als doel de bal eindelijk eens te krijgen.

Hazard had beter moeten weten maar het doel lijkt me duidelijk, het gedrag van die jongen lijkt me duidelijk en echt woedend op Hazard kan ik dus niet echt worden...
Misschien krijg ik nu veel boze reacties om mijn oren, het zij zo...
Naar mijn mening is het vooral de ballenjongen die misselijkmakend bezig is, Hazard wordt hier keihard genaaid.

Ja, Hazard raakt hem (licht!) met zijn scheenbeen, logisch want je trapt het doel! met je voet. (daar mik je immers mee)
De bal dus!
Dat hij die jongen raakt is eigenlijk niks meer dan een onvolkomenheid hoe gek en dubieus dat ook mag klinken.
Hazard had het niet moeten doen, helemaal mee eens, maar om hem zo af te maken zoals bepaalde mensen doen, nee, dat gaat te ver.
Schorsing is op zijn plaats puur omdat hij een voorbeeldfunctie heeft etc. maar de 'overtreding' op zich valt in principe reuze mee en is gewoon vrij onschuldig...

Het doet me een beetje denken aan mijn eigen trainingen bij de jeugd waar dit soort dingen ook wel eens gebeurde.
Dat je voor stond met zo'n oefenpotje, dat iemand per ongeluk op de bal viel en daar op bleef liggen.
Dan trapte je ook altijd de bal eronder vandaan, dit lijkt me gewoon precies hetzelfde...
Of zo'n kluts weet je wel, waar iemand de bal klemt, dan ga je ook altijd voor de bal om het los te krijgen... (al heeft Hazard dus een voorbeeldfunctie etc.)

Hij had weg moeten lopen en naar de scheids of zo moeten lopen maar een aantal mensen hier lijken totaal geen idee te hebben wat er nou precies gebeurde...
Men doet het meteen af als moreel onacceptabel en dat soort onzinnige verwijten terwijl je gewoon eens normaal kunt kijken wat er precies gebeurde zonder het te overdrijven, of sterker nog, zonder het te willen overdrijven alleen maar zodat je eigen mening er ineens toe doet in de hoop genomineerd te worden voor 'moraalridder van de week'.

edit: Ik zie nu zelfs dat hij zoiets op twitter heeft aangekondigd?!
I rest my case...

Wauw, enorm veel moraalridders hier.. Jullie doen net alsof hij hem lam heeft getrapt.
Natuurlijk is deze actie fout en had hij dat niet moete doen, verdiend rood ook in mijn ogen, maar ook een zeer belachelijke actie van die ballenjonge als je het mij vraagt, maarja daar hoor je nu natuurlijk niemand over

24 januari 2013 om 01:59

Muah, dan moet je bepaalde reacties toch eens (beter) lezen

24 januari 2013 om 14:41

Ja oke niet allemaal natuurlijk :D

Het gaat hier ook niet over een kleuter, het gaat over een ballenjongen van 14 die zelf beslist om op die bal te gaan liggen. Hazard wilt duidelijk gewoon de bal schoppen en dat doet hij ook, maar van het ene camera standpunt ziet het eruit alsof hij zonder rede op die ballenjongen trapt.

Het is natuurlijk onhandig van Hazard, maar in de heat of de moment denk je niet aan de gevolgen of hoe het eruit kan zien. Ik geloof gewoon niet dat Hazard denkt "laat ik eens lekker op die ballenjongen trappen". Hij gaat gewoon voor de bal.

Wat die ballenjongen doet vind ik echt het laagste van het laagste. Die zou nooit meer een voetbalstadion van binnenuit mogen zien. Spelbederf van de hoogste plank.

Hazard heeft dit gewoon geweldig gedaan. Gewoon op dat kutkind trappen what the fuck.
Wat lag die jongen daar te doen? Die bal neuken? Stom kind haha. Hazard heeft dit gewoon perfect gedaan. Jammer dat hij niet op zijn hoofd trapte, dan had hij misschien hersenbeschadiging net als alle Nederlanders. Haha

24 januari 2013 om 07:26

Domme Belg...jullie gaan je weer niet plaatsen voor een eindronde whahahhaha

24 januari 2013 om 09:48

Je hebt volledig gelijk..we staan laatste in onze groep,hebben nog geen enkel puntje gesprokkeld tegen onze tegenstanders..
Het loopt voor geen meter bij onze nationale ploeg..
See you @ Brazil hersenloze..

24 januari 2013 om 17:05

Mooie verdediging hebben jullie trouwens.. hahaha geen wereldverdediger, slechte keeper. Sneijder is een held... In Turkije wauw. Mooi niveau. Goed zo.

24 januari 2013 om 17:12

he captain vince.

wat is je probleem man? zit niet zo te trollen op een nederlandse site.

24 januari 2013 om 17:16

magic reds

in plaats van boos te reageren op groover kan je beter iets zeggen van je landgenootje. zeggen dat alle nederlanders een hersenbeschadiging hebben. en dan heel verontwaardigd reageren als een nederlander dan domme belg tegen hem zegt.

vreemde manier van doen

Ik heb echt geen idee waar dat kind nou mee bezig was. Eerst de bal niet willen geven, dan val je omdat je de bal echt probeert af te schermen als een speler hem probeert te pakken, dan blijf je vervolgens óók nog eens expres een hele tijd op de bal liggen zonder enige aanstalte te maken om op te staan...

Vind je het gek dat Hazard die bal er dan onderuit probeert te tikken met zijn voet? Die ballenjongen zat gewoon zoveel mogelijk en zo lang mogelijk te etteren, ik kan me Hazard zijn reactie volledig voorstellen. Ik vind het echt onbegrijpelijk dat nu wordt gedaan of Hazard hem een rotschop heeft gegeven. Als je een beetje zonder je moraalbril kijkt zie je dat Hazard gewoon die bal onder de jongen wegtikt. Misschien niet heel handig opgelost achteraf, maar volkomen te begrijpen na dat gedrag van dat joch. En dat toneel van hem ook, walgelijk...

volgens mij ben ik de enige die de actie van Hazard prima vind..
zou het zelfde doen in zo een geval, je staat 2-0 achter en die kleine rotjoch gaat OP DE BAL liggen, serieus?? stadionverbod voor het leven voor de jongeman aub.

Die trap van Hazard wordt erger gemaakt dan dat het is, dit moet je ook niet doen als ballenjongen. En het is duidelijk geen trap maar hij wilt de bal er toch onder uit tikken? Hij had misschien beter een andere bal kunnen vragen, maar begrijp zijn reactie wel.

Wat Hazard hier gedaan heft keur ik niet goed. Maar dit valt uit het niets van wat die Ajax supporter gedaan heeft tegen die arme keeper van AZ die hij bijna vermoord had. Dat is veel schokkender dan dit.

24 januari 2013 om 05:14

Waarom ga je oude koeien uit de sloot halen? Twee totaal verschillende situaties, heeft hier niets mee te maken.

Rafa Benitez ik hoop dat je de hele seizoen verknal voor Chelsea, (wat je al eigenlijk heb gedaan 3 prijzen misgelopen met titel ebij) laat abramovich maar zien dat hij zich alleen bezig moet houden met dingen waar hij verstand van heeft. Hopelijk bemoeit hij zich dan niet meer met het voetbal, en laat hij dat over aan de profs!!!

Na het zien van de slow motion beelden zie je toch echt 100% duidelijk dat hij die jongen niet eens raakt en alleen de bal maar een tik geeft waar die ballen jongen op ligt. Verder gaat die jongen ook nog eens zonder enige aanleiding boven op de bal liggen om tijd te rekken.
Ik ben dus wel eens benieuwt wat er gedaan wordt..... Hazard doet niks verkeerd en die jongen maakt een opzichtige zwalbe.

24 januari 2013 om 07:13

Ik snap echt niet hoe je dat kunt zien, hij raakt duidelijk de jongen ook..

Van mij mogen ze Swansea uit het toernooi verwijderen, het is aantoonbaar dat ze met meer man spelen dan 11, ze schakelen hun ballenjongens in om de wedstrijd te verzieken, dit moet gewoon gestraft worden.

Ik kan oprecht zeggen dat ik absoluut niets met Chelsea heb en zelfs een behoorlijke fan ben van Swansea, of in ieder geval hun beleid, maar dit gedrag is gewoon triest, er worden gewoon kinderen misbruikt om tijd te verspillen en zo over hun rug geld te verdienen.

Zowel theater als het beïnvloeden van ballenjongens mag van mij bestraft worden en zelfs als de club aantoonbaar kan maken dat de ballenjongen niet beïnvloed is mag er van mij een straf uit worden gedeeld voor het neerzetten van een waardeloze debiel als ballenjongen bij zo'n belangrijke wedstrijd.

Speel de wedstrijd maar overnieuw, net als bij Ajax AZ vorig jaar, ook toen werd de wedstrijd verziekt door iemand die helemaal geen speler was.

24 januari 2013 om 09:51

@none
Volgens mij ben jij niet helemaaal 100%.
Tijdrekkende ballenjongens zijn bij elke club en proberen dit altijd.
Uiteraard is dit irritant maar je gaat geen kind schoppen dus hazard is degen die zwaar en zwaar gestraft zou moeten worden!

24 januari 2013 om 10:17

Hij heeft geen kind geschopt, alleen de bal die onder hem lag, als hetzelfde gebeurd zou zijn met een speler zou deze speler ten eerste sowieso al een vrije trap tegen gekregen hebben voor het klemmen van de bal, daarnaast waarschijnlijk geel voor tijdverspillen en daarnaast geel (en dus rood) voor het belachelijke acteerwerk dat echt nergens op sloeg.

Puur en alleen omdat hij toevallig geen speler is en de scheids het schijnbaar niet goed gezien heeft komt hij er zo gemakkelijk mee weg.

Kijk de beelden er maar op na, het was gewoon een irritant rotventje en aan zijn twittergedrag te zien wist Swansea dit al lang.
Overigens mag je als club van mij gewoon een boete krijgen wanneer je bewust de wedstrijd aan het stangen bent. Het verbaasde mij zelfs dat Ajax geen boete kreeg toen ze tegen Real meerdere lekke ballen in het veld gooiden.

24 januari 2013 om 10:40

Zoals ik hierboven al schreef dit gebeurd bij elke club tijdens elke wedstrijd dat een thuis ploeg nog een klein kansje heb.

Daarbij heb ik de herhaling al tig x gezien en hij raak hem wel degelijk.

Als dit een speler had geweest had de ballenjongen een vrije trap tegen gehad maar hazard ook rood net als nu voor na schoppen.
In dit geval gaat het om een kind!

Als jij het schoppen van een kind wil rechtvaardigen ben jij gewoon niet goed bij je hoofd als volwassen man blijf je ten alle tijden van een kind af wat dat kind ook doet!

Ik keur beide daden af. Wat Hazard doet is absoluut niet goed te praten en hij verdient hier een forse schorsing voor. Echter keur ik de daad van de ballenjongen ook af. Hij kondigde blijkbaar vooraf al aan op Twitter dat hij tijd ging rekken, ik vind dat hij ook een flinke schorsing verdient als ballenjongen, want dit is niet waarvoor hij op het veld staat. Hij staat daar om de bal zo snel mogelijk terug te geven, niet om op de bal te gaan liggen om tijd te rekken voor je favoriete clubje.

24 januari 2013 om 11:21

Mee eens hoor, beiden zitten fout.

Die ballenjongen kunnen ze voor de rest van zijn leven schorsen, dan nog heeft hij meer invloed gehad op zijn team dan alle ballenjongens bij elkaar die alleen maar ballen rapen. Grote kans dat die jongen een absolute held is onder de supporters.

24 januari 2013 om 11:59

Waarschijnlijk inderdaad een held onder de Swansea supporters, maar daar tegenover staat dat wel dat hij waarschijnlijk niet meer veilig door Chelsea kan lopen.

DIe aktie van Hazard was nergens voor nodig. Er is bijna geen respect meer in de voetbal wereld.

Het voetbal van nu is helemaal naar de (..) gegaan

Chelsea moet zich schamen om in 2 wedstrijden niet te kunnen scoren met zoveel kwaliteit.
Die ballenjongen wtf is zijn probleem hij gaat zomaar op de bal liggen om Chelsea te naaien, volgens mij probeert Hazard om de bal onder hem weg te schoppen dus weinig aan de hand lijkt me. Als het al zijn intentie was dan is het geen rood want het is niet binnen de lijnen.

Wow stel hypocrieten toch hier op voetbalzone. Pieters slaat een raam kapot en iedereen schreeuwt moord en brand, Hazard duwt en schopt richting een ballenjongen en dan was het maar een irritant ventje en is er niet zoveel aan de hand.

24 januari 2013 om 16:51

Overal lees je dat hij een beste schop geeft aan die jongen..
Enige dat hij doet is met zijn voet de bal onder die jongen weg tikken die als een malloot boven op de bal gaat liggen om tijd te rekken. en dan ook nog zo'n mooie schwalbe er achter aan..
Hazard 1 of 2 wedstrijden schorsen is meer dan zat maar die jongen zou nooit meer een veld op mogen komen....... Als hij hier al zulke dingen uit haalt zou hij dat bij andere wedstrijden ook kunnen. Zal toch een beetje raar worden als de ballenjongens al schwalbes gaan maken om kaarten aan te naaien.

Echt grappig hoe sommige zich hier afreageren op Hazard... Zeker omdat het nen Belg is...
Hazard had dit inderdaad niet moeten doen en dient een gepaste straf te krijgen.

Maar als je de beelden bekijkt, zie je duidelijk wat een marginaal jongetje het is... Op die leeftijd zou ik me verlegen gedragen, beginnen wenen zelfs, wanneer ik een stam zou incaseren van een topvoetballer (in het algemeen)..., maar hoe hij zich aanstelt. Typisch Britsche jeugd.
Ik ben al vaak wedstrijden in Engeland gaan zien in het algemeen is het publiek er op en top marginaal!

24 januari 2013 om 14:29

Het maakt toch geen reet uit of het irritant kutventje is, Hazard hoort gewoon nooit richting een kind te trappen. Enige gepaste straf is nooit meer voetballen. En idd die belgen kunnen er wat van dat schoppen, zeker een maatje van Brent Leysen?

24 januari 2013 om 16:16

Vraag het eens aan zijn" nederlandse" vriendjes die erbij waren..
1 pot nat dus!

24 januari 2013 om 17:52

Meen je dat nu... Moest jij het voor het zeggen hebben, zou hij nooit meer mogen voetballen!!!

25 januari 2013 om 01:48

Ja dat begrijp je heel goed

In dit geval is het; waar 2 vechten, hebben er 2 schuld. Hazard had dit nooit mogen doen en verdient wel een flinke schorsing en boete. Alleen de ballenjongen had ook wel wat 'slimmer' mogen zijn door gewoon direct de bal terug te geven, die 15 seconden tijd die je er misschien mee wint had het uiteindelijke eindresultaat niet beinvloed. Swansea was gisteren tot de rode kaart ook gewoon de betere ploeg en verdiende het om te winnen.

Ze zitten allebij fout.
Dat joch is vreselijk gestoord.
Ik zou vreselijk tegen die jongens op dat veld opkijken.
Ik zou de bal zo snel mogelijk naar hem gooien en me vreselijk schamen als ik naast hem gooide of iets dergelijks, al zou ik voor de tegenstander zijn.
En Hazard moet dit niet doen, ook al raakt hij dat joch niet.
Hij heeft een immers een voorbeeldfunctie.
Aan de andere kant snap ik het wel een beetje van Hazard, als hij de bal wou trappen en niet dat joch tenminste.

Ze zitten allebij fout.
Dat joch is vreselijk gestoord.
Ik zou vreselijk tegen die jongens op dat veld opkijken.
Ik zou de bal zo snel mogelijk naar hem gooien en me vreselijk schamen als ik naast hem gooide of iets dergelijks, al zou ik voor de tegenstander zijn.
En Hazard moet dit niet doen, ook al raakt hij dat joch niet.
Hij heeft een immers een voorbeeldfunctie.
Aan de andere kant snap ik het wel een beetje van Hazard, als hij de bal wou trappen en niet dat joch tenminste.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Swansea City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Swansea City33-24
18.Southampton29-20
19.Stoke City29-33
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Alfie MawsonVerdediger10
Kyle NaughtonVerdediger10
Kyle BartleyVerdediger10
Leon BrittonMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Swansea City.

724 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 26 april
Real Madrid wil Manchester City aankomende zomer beroven van een basiskracht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren