Marokko komt ook in tweede groepsduel niet verder dan een punt

Woensdag, 23 januari 2013 om 20:55

Marokko hoopt dit jaar de Afrika Cup binnen te kunnen slepen, maar na twee groepswedstrijden wacht de ploeg nog op de eerste overwinning. De Marokkanen kwamen zaterdag niet verder dan een gelijkspel tegen Angola (0-0) en wisten woensdag ook tegen Kaapverdië niet meer dan een punt te pakken: 1-1. De laatste groepswedstrijd spelen de manschappen van Rachid Taoussi tegen Zuid-Afrika, dat met vier punten koploper is in Groep A. Voor Marokko telt dan alleen de zege.

/

De ploeg moet dan wel wat beter voor de dag komen. Kaapverdië (met Sparta-middenvelder Toni Varela in de basis en RKC-verdediger Guy Ramos op de bank) was in de eerste helft simpelweg de betere ploeg en kreeg ook de beste kansen, al waren die niet heel groot. Ryan Mendes kreeg een goede schietkans, maar zag zijn inzet gepakt worden door Nadir Lamyaghri, die even later ook een afstandsschot van Platini keerde. Driemaal bleek echter scheepsrecht te zijn voor Kaapverdië, dat tien minuten voor rust verdiend op voorsprong kwam. Karim El Ahmadi leed balverlies en Mendes bediende Platini, die de bal over de uitkomende Lamyaghri wipte.

Marokko ging na dit doelpunt wat beter voetballen, maar noemenswaardige kansen op de gelijkmaker bleven uit. De teleurstellende Nordin Amrabat werd voor de tweede helft naar de kant gehaald en niet veel later moesten ook Oussama Assaidi en Younes Belhanda het veld ruimen. Marokko werd met drie frisse krachten binnen de lijnen echter niet veel gevaarlijker en de wedstrijd werd in het tweede bedrijf vooral veel harder, met enkele akelige tackles. Het spel lag vaak stil en de minuten tikten langzaam weg, in het voordeel van Kaapverdië.

De ploeg van Lucio Antunes was na rust niet zo sterk meer als in de eerste helft en Marokko nam steeds meer de regie in handen. De gelijkmaker vanYoussef El Arabi was daarom ook wel verdiend: twaalf minuten voor tijd brak Abdelaziz Barrada door aan de rechterkant en hij legde de bal terug op de aanvaller, die tegendraads binnenschoot. Marokko ging hierna nog op zoek naar meer en kreeg nog een goede kopkans via El Arabi, maar hij kopte de bal via de grond naast. In de slotfase werd het vervolgens nog erg spannend, met mogelijkheden voor beide doelen, maar er werd niet meer gescoord. Daar zal men vooral in Marokko erg teleurgesteld over zijn.


Poll

Denk je dat Marokko de groepsfase overleeft?


Gerelateerd

132 reacties (laatste reactie door sparta!)

Marokko speelde eerste helft erg zwakjes maar 2de helft werden ze steeds beter. Het probleem ook bij de meeste afrikaanse landen zijn gewoon dat ze weinig creativiteit hebben. Zie : Ivoorkust, Kameroen , Senegal etc. En de meeste spelers zijn ook ego's.

23 januari 2013 om 21:13

Ik ben het met Madrid99 eens dat het bij Marokko niet zozeer ontbreekt aan creativiteit want dat hebben ze met spelers als Belhanda, Barrada, el Hamdaoui en el Ahmadi wel.

Zijn opmerking om Sergioramos voor pvv'er uit te maken slaat natuurlijk nergens op. Het is een feit dat veel een groot ego een karaktereigenschap is van veel Marokkaanse mannen, zeker rond die leeftijd van begin 20. Typerend daarvoor was zodra Marokko de bal op de flank had alle spelers gelijk die 16 in doken omdat iedereen die goal wil maken, ipv dat spelers de ruimte in duiken om de verdediging van Kaapverdie open te breken.

Verder jammer dat Marokko toch maar geen team kan vormen, want puur individueel zouden ze toch op z'n minst bij de outsiders moeten horen. Het Marokkaanse team deed me een beetje denken aan het Nederlands elftal afgelopen zomer, individueel allemaal wel ok, maar alle linies sluiten niet op elkaar aan waardoor je eigenlijk 3 eilandjes krijgt.

24 januari 2013 om 01:15

Even voor alle duidelijkheid. In de laatste zin van de inleiding staat dat alleen de zege voor Marokko telt. Dat is niet helemaal waar. Marokko kan ook gelijk spelen en als Angola en Kaapverdië ook gelijk spelen dan staat Marokko gelijk met Kaapverdie qua punten en doelsaldo. Zuid-afrika is dan groepswinnaar en Angola is dan uitgeschakeld.

Maar wat moet nu het verschil maken tussen Kaapverdie en Marokko want het doelsaldo is gelijk?
Dan kijkt men naar de meest gescoorde doelpunten. Dus het hangt er vanaf ''hoe'' Marokko en Kaapverdie gelijk zullen spelen. Degene die met de meest gescoorde doelpunten gelijk speelt, die bekert door. Bv. als Marokko 2-2 speelt tegen Zuid-afrika en Kaapverdie speelt 1-1, dan is Marokko door.

Helder?
Ik vrees voor uitschakeling Marokko, want ik denk dat ze opnieuw niet langs Zuid Afrika komen en dat Angola wint.

24 januari 2013 om 09:21

Angola gaat never nooit winnen van Kaapverdie. Kaapverdie gaat de 3 punten pakken met verzorgd voetbal, Angola zijn buikers dat gaat hem echt niet worden. Marokko had gisteren de voordeel dat het individueel hele goede spelers zijn en dan toch de wedstrijd kunnen kantelen. Angola heeft helemaal niets erin zitten.
En trouwens Marokko móét winnen als één van de favorieten, bij ons zit er minder druk op als debuterende land. Dat wij hoger staan op de Fifa ranking zegt mij niks, want dit komt doordat we enorm veel punten hebben gepakt door de wedstrijd tegen Kameroen.
We hadden deze wedstrijd gewoon in de eerste helft af moeten maken, want er waren veel meer kansen in de eerste helft als dat dit verslag nu doet vermoeden. Beetje jammer eigenlijk want hier doen ze Kaapverdie mee te kort, netals die flut commentatoren van Eurosport. Weinig respect naar Kaapverdie met aardig wat fouten in de "feitjes" over het land.

25 januari 2013 om 01:20

Ik vind dat Marokko gewoon weer terug moet naar de basis. Dit is in mijn ogen de ideale Marokkaanse opstelling:

Fouhami
Saber
Naybet
Ouaddou
El Hadrioui
El Khalej
Chiba
Chippo
Hadji
Bassir
Hadda

Tsja dat krijg je als van je voorste 6 spelers maar eentje een basisplaats heeft, dit Marokko heeft zoveel potentie maar dan moeten de spelers wel spelen..

Waardeloos team dat marokko niet winnen van de Amateurs van Kaapverdie schandalig ik als marokkaan schaam me diep.

23 januari 2013 om 21:05

Als kaaprverdie een amateur team is dat hoger geplaatst staat dan marokko wat is marokko dan wel niet

23 januari 2013 om 21:24

Een internationale vrienden team voor miljonairs.

24 januari 2013 om 01:18

Is Kaapverdie hoger geplaatst dan Marokko in de ranglijst?

24 januari 2013 om 10:02

Nog steeds niet over die 4-0 heen gekomen ?

24 januari 2013 om 10:35

70 Cape Verde Islands 486 -1
74 Morocco 461 0

22 Algeria 829 -3

Marokko moet gewoon buigen en hard blijven werken en vooral geen geluiden maken.

23 januari 2013 om 23:06

Dat je nog iets verwacht van Marokko. Het grappigste is nog dat de schrijvers van dit stuk, maar de mensen in het algemeen blijkbaar nog steeds denken dat Marokko een kanshebber voor de titel is. Marokko is waardeloos joh, die hebben vanaf minuut één al geen kans gemaakt, simpelweg omdat er té veel ego's rondlopen, zoals dat bij ons Marokkanen wel vaker het geval is. Ik had nog hoop dat Taoussi- notabene een Marokkaan, waar we met z'n allen zo naar snakten na al die mislukte Europese trainers- van deze spelersgroep echt een team zou kunnen maken, maar ook hij is naar het schijnt gefaald.

Niet dat ik iets verwachtte van El Mountakhab overigens, vind het niet eens meer verassend dat we met moeite gelijkspelen tegen friggin' Kaapverdië. WK kwalificatie zal ook weer een hopeloos vervolg krijgen.

Tijd van Mokhtari, Zairi en de jonge Chamakh en Hadji is voorbij. Het zal jaren duren voordat we misschien weer wat kunnen verwachten. Wel erg eigenlijk

24 januari 2013 om 00:58

Niet zo denigrerend doen vriend!
Op de drie keepers na spelen al onze jongens in europa ...waarvan 8 in portugal op het hoogste niveau. Daarnaast 1 limasol en 1 Vaslui (roemenie) en onze ster spelere Ryan Mendes zegt je vast niets speelt bij Lille (maar na vandaag weet je wel wie dat is . De rest speelt allemaal 2e divisie in Frankrijk, Portugal en NL. Amateurs zijn het in ieder geval niet. Wij zijn een Team in tegenstelling van die zogenaamde :" vedettes" van marokko........daarnaast hebben we kameroen kunnen uitschakelen met Eto'o en Song (wat overigens echte vedettes zijn). Waarom kijk je dan raar op dat zowel jullie als Zuid -afrika niet van ons kunnen winnen. Bon chance tegen Zuid- Afrika!!. gr, een hele trotse Kaapverdiaan.

Leuk om erbij te vermelden dat onze trainer stage heeft gelopen bij mourinho.

24 januari 2013 om 01:46

Respect voor kaap verdie is wel op z'n plaats. Alle spelers muv de keepers zijn fullprofs in Europa. Kaap verdie staat ook hoger dan Marokko op de ranglijst. Marokko moet zich schamen dat een land met zoveel inwoners niet eens een team kan samenstellen die voor elkaar door het vuur gaan, want daar gaat het mis bij dat elftal. De meeste spelers willen allemaal de held worden.

24 januari 2013 om 11:03

Kaapverdie staat het hoogst op de Fifa-lijst van de landen in hun poule. Zal dan toch wel meevallen qua team.

Wat een belachelijke wedstrijd. Ik zag onbegrijpelijke keuzes voorbijkomen. Maar goed, ik met mijn West-europese mentaliteit die dan verwacht dat er ballen worden gegeven van de klasse Özil, Pirlo, Iniesta etc.

Ze gaven van beide kanten zoveel ruimte weg en beide ploegen gingen er zo schandalig mee om. Ik kan gewoon niet geloven dat ze profvoetballers zijn. Ik hoop voor de Marokkanen dat er een intern probleem heerst, anders ziet het er echt dieptriest uit.

23 januari 2013 om 22:41

Wat een belachelijke reactie zou eerder bedoelen, je kijkt naar een wedstrijd op de Afrika cup niet Barca- Madrid man, vergelijk de gemiddelde eredivisiespeler maar dan ook met Messi, Ronaldo etc slaat helemaal nergens op, was geen goede wedstrijd maar overdrijf de velden en omstandigheden zijn zwaarder dan in Europa en bovendien bijna alle Marokkaanse voetballers spelen en zijn vaak opgeleid in Europa en voor Kaapverdianen geldt hetzelfde wel op een iets lager niveau, ben van mening dat het niveau in zn algemeenheid achteruit gaat niet persee een Afrikaans probleem

23 januari 2013 om 23:18

Overdrijven is ook een vak joh. Met je ''west-europese'' mentaliteit haha wat een grap. Nu noem je overigens ook de top van de wereld, erg makkelijk om dan niet de ''nederlandse'' supersterren te noemen. Oh wacht die zijn er met Strootman en Clasie niet. Je hoort ons ook geen vergelijkingen trekken met ''noord-afrikaanse'' en ''midden-afrikaanse'' teams.

En ongelooflijk dat ze profvoetballers zijn? Volgens mij:

- Was El Ahmadi vorig seizoen één van de beste spelers bij Feyenoord,

- Speelt Barrada wekelijks in de basis bij Getafe,

- Hebben we El Hamdaoui bij Fiorentina,

- Staat er in de verdediging iemand genaamd Benatia die vorig jaar is verkozen tot beste verdediger van Serie A

- En wordt iemand als Belhanda begeert door menig Europese (top)clubs.

En zo zijn er nog genoeg anderen(amrabat, Assaidi, Boussoufa etc.) met genoeg potentie. Kom dus niet aan met die onzinnige prietpraat. Dat het er in het nationaal elftal niet altijd uitkomt heeft met andere dingen te maken, zoals mentaliteit. En ja, die is vaak slecht, je zult mij ook niet horen ontkennen.

Je hoorde niemand zeggen tijdens het afgelopen EK 2012 dat Nederland na de blamage waardeloos was en Van Persie geen topspits meer is, Sneijder totaal niks meer kan en Robben gezakt is tot Eredivisie niveau, of wel?

Dacht het niet nee

23 januari 2013 om 23:54

"je hoorde niemand zeggen tijdens het afgelopen EK 2012 dat Nederland na de blamage waardeloos was en Van Persie geen topspits meer is, Sneijder totaal niks meer kan en Robben gezakt is tot Eredivisie niveau, of wel?"

Eigenlijk wel... zo'n beetje iedere columnist, journalist, oom, buurman of tante....we zijn dus vrij hard voor onszelf.
Als je kijkt naar het elftal van Marokko is het een team dat wel ongeveer van het niveau 'eredivisie' is, met enkele uitschieters naar boven. Maar het wil maar geen team worden. Qua techniek, creativiteit zit het wel snor, maar de spelers komen uit zo'n beetje alle landen ter wereld, hebben soms minder binding met Marokko zelf en beschikken bijna allemaal over een dubbele nationaliteit (nederlands, Frans etc)
Vind je het gek....

24 januari 2013 om 16:48

''we zijn dus vrij hard voor onszelf''...

Ik zie het, 6 maanden later is Van Persie gewoon weer één van de, zo niet dé beste spits van de wereld, is Robben ondanks zijn blessures nog altijd een belangrijke speler voor Bayern en staat Nederland vooralsnog eerste in de WK kwalificatie poule, zij het dat diezelfde groep niet zo sterk is, maar daar gaat het verder niet om.
Het lijkt er dus op dat ''jullie'' beoordelingsvermogen vrij slecht is en oppurtunisme zoals vaak hoogtij viert.

In het tweede gedeelte van je post zeg je niets anders dan ik ook al heb aangegeven hieronder. Marokko is inderdaad van subtop-eredivisie niveau met enkele (grote) uitschieters naar boven zoals Belhanda, Benatia en Barrada en heeft het met spelers als Taarabt, Boussoufa en El Hamdaoui spelers die het Eredivisie niveau overigens ook al (ver) onstegen zijn. Helaas komt die kwaliteit er nogmaals niet altijd, of beter gezegd zelfs zelden uit. Vreemd genoeg wordt tegen Europese tegenstanders wel vaker goed gespeeld. Misschien ligt Afrika ons gewoon niet qua speelstijl, maar ook als het gaat om bijvoorbeeld velden.

Marokko mist ook een nummer 9 El Hamdaoui is meer een zwervende spits en die El Arabi is waardeloos die gozer.

23 januari 2013 om 21:13

Chamakh he... ik snap dat je hem liever niet meeneemt maar beter een nummer 9 zonder ritme dan een 9.5 of een prutser

23 januari 2013 om 22:02

El Arabi bracht anders een kanteling in de wedstrijd , samen met Belghazouani!

23 januari 2013 om 22:05

Tegen fucking Kaapverdie ja, met alle respect maar als Guy Ramos van RKC en Toni Varela daarin mee kunnen dan mag je ook wel van een selectie van Marokko verwachten dat daar tegen gescoord kan worden. El Arabi bracht inderdaad een kanteling maar tegen een fatsoenlijke tegenstander is hij veel te beperkt

23 januari 2013 om 22:01

Kom op meer respect voor El Arabi is op zijn plaats, zonder hem was Marokko nu al zo goed als uitgeschakeld. Die man won tenminste kopduels en ging er echt hard in in tegenstelling tot El Hamdaoui die weer eens waardeloos speelde, heb je echt helemaal niks aan. Je ziet duidelijk dat hij geen ritme heeft omdat hij de laatste jaren amper gespeeld heeft, komt kracht en snelheid te kort. Daarnaast voegt hij voetballend niet zo veel toe en ook als er een voorzet komt is hij nergens te bekennen. Belhanda ook waardeloos, snap niet wat er met hem aan de hand is. Speelt dit seizoen op een paar wedstrijden na als een kleuter en levert bijna iedere bal in. Geen schim meer van wat hij vorig seizoen was. Amrabat ook weer waardeloos, wat heeft die man weinig overzicht en techniek. Al met al is deze wedstrijd ook heel leerzaam geweest, als Taoussi slim is laat hij Belhanda, Amrabat en El Hamdaoui dit toernooi niet meer in de basis starten en gooit hij gewoon Chafni, Belghazouani en El Arabi erin. Mindere namen maar wel beter in vorm en tonen meer werklust. Heb gezien dat Belghazouani een goede voorzet in huis heeft dus hij aan de rechterkant zodat hij met zijn goede been voor kan geven. Het liefst ook Lamyaghri en Chakir eruit, maar dat gaat helaas niet gebeuren.

Lamyaghri
Chakir
Benatia
El Adoua
Bergdich
El Ahmadi
Chafni
Belghazouani
Barrada
Assaidi
El Arabi
24 januari 2013 om 03:42

Belhanda moet gewoon vertrouwen blijven krijgen. Bij hem weet je tenminste dat het erin zit. Amrabat en El Hamdaoui zijn gewoon waardeloos en daar kun je niks aan veranderen. Die Amrabat komt zo vreselijk arrogant over. Hij gedraagt zich op het veld alsof hij de vedette van Barca is. Het enige wat die gozer kan is met de kracht van een paard vooruit sprinten en dat was het. El Hamdaoui had ooit potentie maar die lijkt nu gewoon een luie vetzak te zijn geworden. Je zou zeggen dat je hem nog kunt gebruiken op dit niveau maar kennelijk niet. Die twee moeten niet meer spelen nee. Belhanda wel. Met hem komt het nog wel goed. Hoop ik.

Ga weg man marokko wordt 2de

23 januari 2013 om 21:14

Ze zitten in de zwakste poule, weten van de zwakste tegenstanders uit die poule niet te winnen. Het sterke zuid-afrika komt nog, denk je serieus dat ze daar ineens van winnen?

23 januari 2013 om 22:02

Sinds wanneer maakt zuid-afrika een sterke indruk? Eerste wedstrijd was dramatisch voor de zuid-afrikanen dat ze nu de 2e wedstrijd wat meer inzet en passie getoond hebben wil niet zeggen dat ze goed zijn. Marokko heeft het helemaal in eigen hand en ik acht ze niet kansloos zoals in de laatste 20 minuten gespeeld hebben.

24 januari 2013 om 10:17

Niet alleen verdedigd, ja de 2de helft, maar ook goed gevoetbald. De eerste helft werd Marokko toch aardig overdonderd, ik snap nog steeds niet dat ze met zo een rare keeper er niet meer hadden gemaakt. Want nu hebben we het zelf laten liggen, de goal vond ikzelf ook een fout van de verdediging. De hele tijd zitten we op iedere bal en in de 2de helft lopen we steeds achteruit ipv vooruitverdedigen als in de eerste helft. Als die kutaanvoerder vooruitloopt en destenoods neerlegt komt die bal nooit bij El Arabi. Sowieso had de rechtsback nooit zover vooruit mogen spelen als je zo onder druk staat.
Al met al een veilige uitslag voor Rotterdam waar we samen met onze marokaanse broeders de wedstrijd hebben gekeken hahahahaha. Nu blijven we vrienden hahahahaha

24 januari 2013 om 10:19

Veel Kaapverdianen zullen dit als verlies beschouwen. 1ste helft hadden we niets te duchten van ze. 2de helft werden de Marokkanen beter maar niet geweldig, vind de goal onze eigen schuld zoals in mijn reactie boven die van jou.

Pff wat een spannende laatste minuten !!
Marokko speelde zeer zwak over het geheel, dat we dan toch nog gelijk maken is fantastisch.
Assaidi voor mij part niet meer opstellen, net als el Hamdaoui. Die speelden echt uitermate zwak.

Volgende wedstrijd Zuid - Afrika pakkie geven !

Marokko tweede grappenmaker heb je de wedstrijd wel gezien dit marokko is schandalig en ik als marokkaan schaam me diep voor deze triestelingen op het veld. Niet winnen Van Amateurs noem jij goed.

23 januari 2013 om 21:05

Beetje vertrouwen in je land mag wel..
Bij Marokko zit het al een tijdje mentaal niet goed. Ze hebben niet de winnaarsmentaliteit.
Vandaag zag je in de laatste 10 minuten dat ze die even kregen. Als ze de laatste wedstrijd tegen Zuid - Afrika dezelfde instelling hebben als laatste 10 minuten winnen ze de wedstrijd.
Geen twijfel mogelijk.

23 januari 2013 om 22:28

Niet alleen winnaarsmentaliteit. Wat een schandalige vertoning van Marokko. Zat geen voetbal in. Amper combinaties gezien. Technisch zeer zwak. Veel te gehaast allemaal. Spelers die allemaal denke dat ze Beckham zijn. Wat een slechte passes, corners, voorzetten, vrije trappen. Dramatisch!! Vorig jaar ging Marokko er ook in de 1e ronde uit, maar toen speelde het nog wel verdienstelijk. Tegen Tunesie werd er gewoon goed gevoetbalt. Nu was het helemaal niks. De eerste wedstrijd was al slecht, maar toen gaf ik ze voordeel van de twijfel. Die zijn ze nu echt kwijt.

24 januari 2013 om 03:48

Vertrouwen hebben ze bij de meeste al jaren geleden kwijt geraakt. Ik denk niet dat ze die nog gaan terug winnen hoe ver ze ook komen dit toernooi.

Op zich is er nog niks aan de hand aangezien je bij een minimale overwinning tegen Zuid-afrika sowieso al door bent en een hele grote kans hebt om eerste te worden, maar wat was dit weer een schandalig dramatische wedstrijd. Totaal geen tactiek, geen samenspel, iedereen doet maar wat. En dan al die overtredingen van Marokko wat ook al tegen Angola zo was, de spelers zijn veel te agressief en zenuwachtig bezig. Desondanks is alles nog in eigen hand en was je zonder die goal van El Arabi eigenlijk zo goed als uitgeschakeld.

23 januari 2013 om 21:23

Het agressievere en felle opjagen aan het einde was wel goed maar ik heb het over die duizenden overtredingen waarvan de meeste onnodig zijn. Iedere keer als er een speler van de tegenstander de bal heeft wordt hij wel neergehaald. Als Marokko zo doorgaat kan het niet anders dan dat ze een record halen wat betreft overtredingen maken in de groepsfase. Komt ook je eigen spel niet ten goede, iedere keer die onderbrekingen en gezeur bij de scheidsrechter.

23 januari 2013 om 22:09

@ayoze

Heb je wel gelijk in, maar ik vond de scheids ook anders bedroevend... Floot voor elk contact, leek wel zaalvoetbal! Schandalige beslissing om Barrada geel te geven voor een schwalbe terwijl hij overduidelijk geraakt werd. El Hamdaoui onterecht afgevlagd voor offside..

23 januari 2013 om 21:07

Als Marokko met dezelfde instelling speelt als de laatste 10 minuten. Dan kunnen we die overwinning niet mislopen.

Marokko heeft al een paar jaar een team die wordt gezien als een van de titelkandidaten, maar ze maken het nooit waar. Ik zie ze ook dit jaar niet kampioen worden. Van Kaapverdië is het knap dat ze zuid- Afrika en Marokko op een gelijk spel kunnen houden. Als ze de laatste wedstrijd winnen halen ze misschien de volgende ronde wel en dat zou een prestatie van formaat zijn.

24 januari 2013 om 10:25

Waarom is het een prestatie van formaat? Kaapverdie staat niet voor niets als hoogste genoteerd op de Fifa ranking. Dit komt niet omdat het een stelletje koekenbakkers zijn.
Dat we Kameroen (met Eto'o en Song) meer dan terecht uitschakelen is natuurlijk mazzel.
Thuis 2-0 winnen waar 4/5-0 niet eens een onterechte uitslag zou zijn geweest is natuurlijk de normaalste zaak van de wereld voor zoals vele ons omschrijven Amateurs.
Zondag barst het feest los in Rotterdam als wij de kwartfinale halen als debuterende land met maar een half miljoen inwoners.

24 januari 2013 om 10:49

Geloof jij die FIFA ranking dan. Haïti staat hoger dan Turkije. Als Haïti tegen Turkije moet worden ze ook helemaal weggespeeld. Dus die ranking zegt niet zoveel. Gewoon een prestatie van formaat dus.

Wat is toch het probleem met Marokko? Ze hebben altijd wel goede lichting, maar ze breken nooit door. Is het de tactiek, of het feit dat het wel veel individualisten zijn?

Opmerkelijk overigens dat Marokko ook met hetzelfde probleem kampt als Turkije, zo wat alle belangrijke spelers groeien op in het buitenland en dan met name Frankrijk. Alleen in tegenstelling tot de (belangrijke) Duitse Turken kiezen de Marokkanen in Frankrijk wel voor hun thuisland. Als je dat dan weer afzet ten opzicht van andere landen, zie je dan toch weer dat in landen als Nederland en België de spelers met Marokkaanse roots vaker voor het land van verblijf kiezen. Terwijl in deze landen voor de Turken het omgekeerde geld.

23 januari 2013 om 21:10

Wat een lulverhaal. Waarom ga je gewoon niet lekker bij VI aan tafel? Genoeg ruimte daar voor onzinnige uitspraken.

23 januari 2013 om 21:56

Dankjewel, ik waardeer je mening heel erg. Ik zal contact op nemen met v/d Gijp.

Een team kan je Marokko niet noemen. Er ontbreekt rust overzicht en een leider in dit elftal. Nu zullen ze er bijna uitliggen want het gastland gaat zich niet gewonnen geven.

@ Ayoze hoe groot schat jij de kans dat dit marokko wint van zuid afrika ik schat de kans op 0. Zuid Afrika speelt thuis met het publiek erachter gaan ze ons wegspelen.

Vond het een zeer terechte uitslag. Marokko de eerste helft schandalig maar de 2e helft ging wel goed. Met el Arabi heb je dan eindelijk een aanspeelpunt en die Chafni is echt onderschat door het Marokkaanse volk. Barrada was 200% motm

Marokko was de eerste helf drama. Tweede helft ging het beter. Maar het was nog steeds niet top. Barrada en Lemyaghri zijn de enige die redelijk speelden. Tegen Z-afrika moet het beter.

Komt goed inschaellah winnen ze van zuid-afrika

Jammer dat 1-1 alsnog valt, maar wij hadden in de laatste minuten paar geweldige kansen om het af te maken maar het mocht niet zo zijn.
Alsnog ben ik heel erg trots op Kaapverdie, zo'n klein eiland Geweldig!!

24 januari 2013 om 10:29

Als ze het in de eerste helft afmaken is er niets aan de hand, ik ben zo trots op de boys maar ergens ook een beetje teleurgesteld. Gisteren is een gemiste kans om ons echt op de kaart te zetten. Hoe slecht Marokko gisteren ook was ze zijn nog steeds een "grote" naam in Afrika.

Ik zag de krantenkoppen al voor me; De blauwe haaien verzuipen de Atlas leeuwen als welpjes hahahahaha

24 januari 2013 om 11:37

Stel je voor dat

Nani
Larsson
Miguel
Mendes da Silva
Vieira
Varela

voor hun roots hadden gekozen. Dan was het geen klein landje meer hoor!! Dan was Kaapverdie rond 2007 de beste van Afrika

24 januari 2013 om 12:38

De mooiste grap is ook dat we nog Cristiano Ronaldo erbij hadden kunnen hebben. Één van zijn grootouders is Cabo hahahahahahaha

Marokko was echt dramatisch, schaam echt diep als Marokkaan. Als Benatia niet speelde, zou Marokko echt verloren hebben.

El Arabi voortaan in de basis en Belghazouani ook!!

Weg met Amrabat die niks maar dan ook niks toevoegt.

Weg met Elhamdaoui, en onze supertalent Belhanda moet ook ff beter gaan spelen anders mag hij ook op de bank van mij.

Barrada word echt een grote speler die jongen is de beste speler van marokko. Amrabat was zoals altijd weer dramatisch net als El Hamdaou en Assaidi.

De huidige opstelling loopt voor geen meter, zou gewoon met twee spitsen gaan spelen en die C. Belghazouani basisplek geven als linkshalf meer dreiging dan Assaidi. Amrabat niet meer opstellen het is gewoon drie keer niks en Chafni gewoon opstellen samen met El Ahmadi een blok vormen achter Barrada.

Toen Belhanda eruit ging liep het in een keer allemaal en creëerde ze eindelijk kansen. A. Achchakir hoort ook op de bank en daarvoor moet Abdellatif Noussir die kan nog opkomen en speelde een redelijke Olympische spelen met jong Marokko. We doen nog mee in dit toernooi we mogen blij wezen dat we nu al niet zijn uitgeschakeld. Alleen wordt een lastige pot tegen de thuisland Zuid-afrika moet gewonnen worden.

Het valt mij op dat de Nederlandse Marokkanen echt totaal niks toevoegen aan dit team. Ze kunnen beter met de Franse Marokkanen spelen gemixt met de spelers uit de Marokkaanse competitie.

Van de Nederlandse Marokkanen doet alleen Assaidi het naar behoren.

El Hamdaoui en Amrabat mogen van mij een plek op de bank. El Ahmadi mag dat ook van mij na zn blunder. Zo n blunder maakte hij ook al in de voorbereiding naar deze Afrika Cup waardoor ze een goal tegen kregen.

Ik heb altijd gezegd dat Marokko nooit het niveau zal halen zoals het zal halen. Ze hebben 1 van de beste selectie van Afrika, maar met individuele spelers heb je een team die met elkaar in de weg staan. Constant met zenuwen de bal naar voren schieten omdat je liever de bal niet bij je wilt hebben uit angst ben je meteen verkeerd bezig in zo'n belangrijk toernooi. Kaapverdie was sterk en effectief en konden elkaar makkelijk vinden. Maar dit ging echt helemaal nergens over. Tegen Zuid Afrika word het niks ik denk een afstraffing pure sang.

ik snap niet zo goed waarom iedereen het een schande vind als marokko niet de kwartfinale haalt?

ik bedoel iedereen ziet dat zuid afrika het sterkste land qua selectie is en de andere 3 zijn gewoon gelijkwaardig.

ON: leuke wedstrijd met een verdiend gelijkspel.

23 januari 2013 om 21:34

Ik hoop dat je een grapje maakt. Z Afrika beste selectie. Grootste gedeelte speelt in eigen land. De rest van de teams hebben ook niet echt geweldige spelers maar wel een team. Met de spelers die Marokko heeft van Liverpool, fiorentina, Montpellier is het idd een schande als je de eerste ronde niet overleefd.

23 januari 2013 om 21:39

Dan vind jij de Zuid-afrikaanse competitie net zo sterk als de Premier League ofzo? Dit is echt een reactie van een niet-volger van Afrikaanse voetbal. Kijk eens voor de lol wie Zuid-afrika van een Wk-ticket gaat afhouden

Marokko was de eerste helft dramatisch. Gelukkig de tweede helft ietsjes beter vooral aan het eind van de wedstrijd. Ik hoop echt dat ze tegen Zuid Afrika het beter zullen doen. Ik zie ook graag El Arabi in de basis naast El Hamdaoui zo redeneren ze al bij veel beter vind ik. Ik zie dat El Hamdaoui bijna nooit de duels aangaat en dat is iets wat El Arabi wel deed vandaag. En zo zal El Hamdaoui niet de hele tijd alleen op een eiland spelen. Ik hoop dat Marokko de volgende wedstrijd zo zal gaan spelen. Belhanda en Achchakir laat ik er uit ze hebben mij echt weinig overtuigt deze twee wedstrijden.

Lamyaghri
Nousseir
Benatia
El Adoua
Bergdich
Berrada
El Ahmadi
Chafni
Assaidi
El Arabi
El Hamdaoui

Marokko in een notendop:

Geen middenveld
Lage bal tempo
Voorspelbaar voetbal
Vleugelspelers die geen man voorbij kunnen komen
Een spits die niet aangespeeld wordt

Genoeg punten om aan te werken.

Mijn advies: ga 4-4-2 spelen.

23 januari 2013 om 21:35

Jouw advies werd al gebruikt in het eerste duel!

Maar je kan elk formatie gebruiken, werkt toch niet. Die coach is een drama. Ik bedoel je hebt Assaidi, Amrabat, Ahmadi, Mounir, Berrada, Belhande etc.. Dat kan niet zo zijn dat zij geen voetbal begrijpen.

Ik weet niet waar ze op trainen, maar dat zal wel niets zijn. Met zulke spelers moet je heerlijke combinatie spel spelen. Moet je die dooie afrikaanse landen kapot spelen. Maar deze heren van Marokko kunnen niet eens samen de bal 3 keer rond laten spelen.

Zegt genoeg lijkt me!

23 januari 2013 om 22:05

Klopt, met name Ahmadi is een teleurstelling. Hij hoort de leider op het middenveld te zijn.
Je mist een echte spelverdeler. Ik weet niet of een andere trainer het veel beter zou doen.
Spelers moeten gewoon in de spel discipline spelen en daar heb je leider types voor nodig die hen daarop wijst.

23 januari 2013 om 22:29

Ja inderdaad, dat dacht ik ook. Maar dat lukt helaas niet en dat is wat mij betreft ook logisch. Een speler dat het heerlijk vindt om te tikken en een aanspeel punt is op het middenveld moet ook de ballen krijgen en de opties hebben om de bal kwijt te raken. Maar dat zit niet in het marokkaanse systeem. Ik bedoel zet daar Xavi neer en dan zul je zien dat ook hij gaar zal spelen!

23 januari 2013 om 23:20

Correctie: Een middenveld die der wel was met creatieve spelers als Barrada en Belhanda, maar die gwn niet werden opgezocht. Alles werd maar tot mijn grote verbazing gezocht via de zijkanten dat telkens tot niets liep. Ben het met je eens dat er 4-4-2 gespeeld moet worden met El Arabi diep en Mounir daar omheen.

24 januari 2013 om 12:43

Is misschien wel het belangrijkste punt waar moet worden gewerkt, een T E A M zijn.
Ze gunnen elkaar niets en spelen allemaal voor zichzelf en niet voor het volk lijkt het wel.
En als het eventjes tegen lijkt te zitten zakken ze heel ver weg, erg jammer met het materiaal wat je daar hebt.

Ik vind El Ahmadi, Belhanda en Barrada (of zoiets) toch wel een aardig middenveld hoor dus daar hoeft het niet aan te liggen.

23 januari 2013 om 21:27

Het is een eilandengroep dat voor de westkust van Afrika ligt.

23 januari 2013 om 21:36

Jij komt zeker niet uit Rotterdam?

24 januari 2013 om 12:45

500-600 KM van de kust van Senegal

eerlijk gezegt ik vond dat marokko slecht speelde want toen ze 1-1 maakte waren ze pas een team ze blokte alles meer doelkansen dus al die tijd speelde ze gewoon slecht en niet goed

Iemand trouwens enig idee wat er gaat gebeuren als in de derde speelronde van deze groep beide wedstrijden met hetzelfde aantal goals gelijk worden? Want dan staan Marokko en Kaapverdië met precies dezelfde aantal punten, doelpunten voor en doelpunten tegen gelijk..

Edit: ik weet het al, als beide ploegen precies gelijk eindigen wordt er naar de aantal gepakte kaarten gekeken, fairplay dus. In dat geval zal mocht het zo ver komen Marokko alsnog gestraft worden voor die duizenden onnodige overtredingen tegen Angola, Kaapverdië en als ze zo doorgaan ook tegen Zuid-afrika.

Marokko heeft op dit moment in beide wedstrijden 6 gele kaarten gepakt, Kaapverdië 3.

23 januari 2013 om 21:52

Dat zou oneerlijk zijn want berrada kreeg vandaag een onterechte gele kaart en zowel meerdere. Maar dat senario komt niet voor omdat marokko simpelweg niet van zuid afrika gaat winnen en daarbij verdienen ze het niet om naar de volgende ronde te gaan

25 januari 2013 om 06:19

Maar Marokko hoeft niet te winnen voor dit scenario. Het gaat om een gelijkspel. Stel je voor dat Marokko 2-2 speelt en kaap verdie ook. Is toch realistisch?

Terechte uitslag. En Marokko mag van geluk spreken van dat ze een punt hebben gehaald.
Maar wat een trieste en schandalige vertoning! Ik heb Marokko nog nooit zo slecht zien spelen in de eerste helft.

Wat het probleem is tja zeg het maar? De laatste tien jaar is het duidelijk dat Marokko en de Europese spelers fysiek en mentaal het voetbal in Afrika niet aankunnen. Men moet leren dat wanneer je Afrikaans voetbal speelt je absoluut geen lange ballen kan permitteren. Je moet je spel blijven spelen en die omschakeling mist Marokko. Zolang dat niet goed gaat zal Marokko nooit Afrikaans kampioen worden helaas.

We zullen het zien. Ik blijf natuurlijk Marokko steunen door dik en dun. Maar ik hoop en zoals vele Marokkanen een keer op goed voetbal en goed resultaat.

23 januari 2013 om 21:51

Het heeft helemaal niets met de fysieke gesteldheid van Marokko te maken. Je ziet dat wanneer Marokko er 100 ervoor gaat, dat ze tenminste net zo fysiek zijn als de Afrikaanse tegenstander. Het echte probleem is mentaliteit, vaak is het zo dat de spelers niet voor elke cm vechten. Ze houden zich in zodat ze niet geblesseerd zullen raken, geen bloed zweet en tranen. Zelfde geval bij Ivoorkust, hun lopen er ook altijd zo slapjes erbij. En nee, dat heeft niks te maken met hun fysieke gesteldheid. Want net als alle andere Afrikaanse landen zijn zij ook fysiek sterk, alleen valt het ook bij hun op dat de voetballers die in Europese (sub-)top clubs spelen er niet 100 ervoor gaan.

Vandaag zag je dat ook al, Marokko was het eerste uur gewoon aan het slapen. Niemand die op stond en de leiding nam. Pas het laatste halve uur kon je zien dat ze alles gaven en dan zie je ook gelijk dat het echt helemaal niks te maken heeft met het fysieke gesteldheid.

Ik snap nu waarom Marokko zo zwak is. Eerst dacht ik altijd dat ze er geen zin in hadden, maar hier is meer aan de hand. Namelijk 2 redenen.

1 Communicatie. Ze verstaan elkaar gewoon niet, er is geen 1 voertaal die alle 11 spreken

2 Handelingssnelheid!!!!!!! Marokko zit vol met Europese subtopsterren en toch is het niks tegen met alle respect Kaapverdie. Al die Marokkaanse voetballers hebben een sublieme techniek en een uitstekende balbeheersing. Maar wat zijn ze traag zeg als ze het spel willen verleggen. 6 slome versies van Pirlo.

Marokko ligt er helaas uit. Denk dat Zuid-afrika makkelijk wint van Marokko. Waarom? Simeplweg omdat ze tegen Kaapverdie en Angola niet hebben laten zien echt beter te zijn, Zuid-afrika is nog een klasse beter

groepsfase is over 3 wedstrijden, dus na de laatste wedstrijd mag je zulke uitspraken typen. Dat het marokko ontbeert aan fysiek is een feit. dat marokko een slechte 1e helft gespeeld is ook een feit.

Maar de 2punten die jij hierboven aan haalt zijn ook 2 onzinpunten..

23 januari 2013 om 21:54

Zie mijn reactie op reactie #54.

23 januari 2013 om 21:55

Ik vind hem gelijk hebben wie van deze spelers kan een snelle omschakeling maken en is sterk aan de bal. En dan bedoel im niet sterk een actie maken maar jezelf tussen zo'n beer en de bal zetten

23 januari 2013 om 22:10

Benatia, Amrabat, Bergdich, El Arabi om maar wat op te noemen. Kom mij niet vertellen dat alle spelers van Angola en Kaapverdie voldoen aan die eisen die je net hebt beschreven. Verschil is gewoon dat de tegenstanders altijd alles geven en voor het team vechten, daarentegen hebben wij paar ego's in het team zitten. Ik vond ze qua fysieke gesteldheid het laatste halve uur gewoon gelijkwaardig simpelweg omdat ze allebei 100% gaven. Simpel als dat, ik vind die generalisatie over afrikanen die allemaal zo fysiek zijn ook zo'n zwak excuus. Alsof we elke kwalificatiewedstrijd tegen krachtpatsers van 2 meter spelen.

Zelfs Vanavond valt er voor niemand wat te vieren in Rotterdam

Ik heb hey al voor de wedstrijd tegen angola gezegd: 4-4-2. De bal kon voorin nergens kwijt. Het is nu aan taoussi om dat ook in te zien, maar ik vrees van niet.

Verder heb ik het helemaal gehad met amrabat. Dramatische speler. Nergens zit een gedachte achter.

Ik hoop ook dat taoussi de spelers leert wat positiespel inhoud. Er was vandaag namelijk geen touw aan vast te knopen.

23 januari 2013 om 21:55

Laatste 30 minuten van de wedstrijd speelde Marokko veel beter, ik zou daarop voortborduren met de volgende opstelling.

Lamyaghri
Chakir
Benatia
el Adoua
Bergdich
Barrada
el Ahmadi
Chafni
Assaidi
Hamdaoui
el Arabi

Marokko is gaar, en zal ook gaar blijven. Over de wedstrijd kunnen we heel kort zijn. Dra-ma-tisch. Gelukkig scoorde Arabi nog..anders waren we nu al 100% eruit. Niet dat ik verwacht dat we doorgaan, waarschijnlijk verliezen we tegen Zuif-afrika en mogen we weer na een week naar huis.

Marokko was schandalig vandaag ze zetten het Marokkaanse volk voor schut

hoewel ik wel vertrouwen heb dat Marokko de volgende ronde haalt mits ze spelen als het laatste kwartier met die belzoughni wat is dat een gewelde vent zeg en weg met die mooiboy belhanda .

Marokko moet met 2 spitsen spelen dan zie ik ze wel winnen van Zuid Afrika. Je zag duidelijk na de wissels dat Marokko duidelijk meer inzet en lef toonde en meer voetbal in zat.

als deze spelers werden opgeroepen moesten ze met deze opstelling spelen.

lamyaghri
achakir
benatia
el kouatari
bergdich
bousouffa
belhanda
assaidi
arabi
m.el hamdaou
barradda
23 januari 2013 om 22:21

El Arabi rechtsbuiten? Dat is een pure centrumspits.

Barrada linksbuiten? Dat is een aanvallende middenvelder en op de flanken zou ik m van rechts laten spelen, dan heeft ie ten minste een voorzet zoals vanavond zijn assist op Arabi.

Assaidi linkshalf? Die zou ik een linie naar voren schuiven.

Boussoufa is niet relevant want die is niet opgeroepen.

En apart dat jij El Kaoutari erin zet voor El Adoua, want El Adoua is een van de betere spelers van Marokko deze CAN 13.

Leuk voor de laatste wedstrijd tegen zuid-afrika, want de winnaar is sowieso door en de verliezer waarschijnlijk de ruit. Een hele interessante groep.

Bergdich was een ramp, veel te zenuwachtig totaal geen rust. Over el Adoua en Benatia heb ik niets op aan te merken, beiden winnen veel duels en zetten zich in! El Ahmadi speelde de eerste wedstrijd wel goed, vandaag was hij ongelukkig en komt het doelpunt van Kaapverdië(speelde trouwens niet slecht!) door zijn balverlies. Barrada was onzichtbaar tot aan het doelpunt van Kaapverdië,en dan trok hij de kar!

Ik vond het een onverdiende gelijkspel, Kaapverdië domineerde tot de 75ste minuut ze halen hun beste spelers er uit en creëren niks meer enorm dom, ik weet niet wat het is met Marokko maar ze konden niet eens fatsoenlijk passen ben ik niet gewend van hun, ze hebben zoveel technische en goede spelers die een actie kunnen maken of makkelijk een balletje opzij legen, vandaag het tegenovergestelde gezien hoop dat ze in de volgende wedstrijd echt hun best doen want dit leek nergens op.

24 januari 2013 om 12:53

Met je eens zeker onverdiend, maar dat ze hun beste spelers eruit halen ben ik met je oneens.
Heb jij Assaidi of Amrabat gisteren gezien dan? Ik niet, maarja er waren er wel meer die rijp waren voor een wissel. Dus ja zeg het maar.

24 januari 2013 om 13:07

Sorry ik heb het verkeerd gezegd, ik bedoelde de beste spelers van cabo verde! Sorry mijn fout.

Eerlijk is eerlijk cabo verdient zijn credits, ze doen gewoon hun ding met het materiaal wat er aanwezig is. leuke ploeg om naar te kijken kan zo maar een succes story worden.

Ik ben zelf Marokkaan, en ik kijk nooit als hun spelen.

Reden: Ze zijn Fuc*ing Neppppp.

Sinds 1998 stopte de goede prestaties, en helaas heb ik die tijden ook nooit mogen meemaken toen had ik het druk met in de zandbak spelen.

Ik bedoel hoe kan je een elftal met 11 Marokkanen serieus nemen, zitten tijdens de wedstrijd te denken aan de chicks met wie ze later hebben afgesproken. Aan de zaken, welke auto ze gaan halen, waar ze in gaan investeren.

Geloof me ken zelf familie van paar spelers en zijn gewoon verwende gasten, die allemaal eigen succes willen. Een Marokkaans elftal dat succesvol is zal nooit komen, en de Marokkanen die een beetje hoger niveau spelen kiezen bijvoorbeeld voor België, Frankrijk, Nederland wat dan ook.

Groot gelijk, zou ook lekker heerlijk in Oranje tenue willen spelen kansen maken op prijzen en geschiedenis proberen te schrijven. In plaats in een team terecht komen dat nooit zal werken.

Amrabat en Assaidi zijn alleen goed als invallers. El Arabi brengt meer strijd lust dan die dooie El Hamdaoi en El Ahmadi maakt teveel fouten. El Adoua moet de controleren samen met chafni. Dan gaat El katouari links centraal en blijft bergdich linksback. De buitenspelers moeten barrada en belghazouani als buitenspelers. In de aanval moeten El Arabi en Hamdallah/el Hamdaoui spelen. Ik zou dan Amrabat, Belhanda en Assaidi als invallers. Chakir en Benatia mogen op hun plek blijven en Lemyaghri op doel.

Dat onze doelman de beste speler op het veld was, zegt al hoe slecht we speelde. Zondag gaat een hele moeilijke klus worden, maar het is wel mogelijk.

Eerlijk gezegd verbaasd dit resultaat me niks, zeker de eerste helft had ik verwacht dat KV zelfs naar 2/3-0 zou uitlopen. De Marokkaanse ploeg, en ook de supporters hier zijn zo arrogant dat er een totaal gebrek is aan zelfkritiek is. En ik maar denken dat we in Nederland overmoedig kunnen zijn. Marokko is qua arrogantie het Frankrijk van Afrika.
Zo lang hard werken, discipline, opofferingsgezindheid en respect naar de tegenstander vieze begrippen zijn binnen de Marokkaanse selectie zul je dit toevalsvoetbal houden. Maar goed, niemand die in Marokko bedenkt dat er misschien iets mis is met de mentaliteit van de spelers. Dus ik zou vooral lekker zo doorgaan.

Een voorhoede bestaande uit Nordin Amrabat, Oussama Assaidi en Mounir El Hamdaoui? tsja, dat wordt natuurlijk nooit wat. Heeft Marokko echt geen betere spelers dan die 3 oelewappers (assaidi heeft nog wel soms eens zijn dag).

kaapverdie is gewoon een team in tegenstelling tot andere ploegen en voetbal is een teamsport. mensen doen hier denigrerend , maar er lopen min. 8 spelers van die in de hoogste divisie in portugal spelen en daarnaast 1 van lille, vaslui en limasol de rest speelt 2e divisie in frankrijk, portugal, nl en frankrijk. op guy ramos na. als wij kameroen kunnen uitschakelen met eto'o en alexander song, waarom zouden we dan van de rest moeten verliezen. die zijn niet beter als kameroen. los van het feit dat wij er al een paar x echt dichtbij kwalificatie voor caf en wk waren.

zambia heeft het met kwalitatief minder gedaan en je hoort niemand meer daarover???

leuke vermelding is dat de trainer stage heeft gelopen bij mourinho.

Jammer dat Kaapverdië niet gewonnen heeft. Op basis van de kansen over de hele wedstrijd was het wel verdient. Alles in eigen hand, winnen van Angola en Kaapverdië is door.

Marokko heeft beste enkele goede spelers, maar op het veld zijn het allemaal egotrippers die niet weten waarmee ze bezig zijn. Verder hangt er nogal een negatieve perceptie rond die ploeg.
Ze hebben een structurele verandering nodig:
* ze missen een echte captain type Kompany die hun eens goed op hun plaats zet wanneer nodig
* stel enkel de spelers op die het meest constant presteren bij hun club en bij de nationale ploeg en kijk niet naar enkele individuele acties/goals
* zorg ervoor dat het publiek weer gelooft in hun nationale elf, laat de voetbalbond een positieve sfeer creeren door een groot marketingbeleid
Het lukt in Belgie waarom zou het niet lukken voor Marokko, talent hebben ze zeker

Kom op mensen, de passie, de strijd, de technisch sterke spelers van Kaapverdie hebben gewoon goed gespeeld. Men doet alsof KV met geluk en alleen door toedoen van het missen van cohesie in de Marokkaanse elftal gelijk heeft gespeeld.

Ja Marokko heeft goede spelers (fantastische spelers naar mijn mening) maar er was gisteren 1 team die meerendeels voetbalde en een overwinning verdiende en dat was Kaapverdie! Sterker nog, ze hadden moeten winnen.

24 januari 2013 om 12:58

Ik blijf het jammer vinden, gisteren was een gemiste kans. We hadden het ons zoveel makkelijker kunnen maken als we de eerste helft er gewoon 1 bij hadden geprikt en het is niet zo dat de kansen er niet waren.

Maar trots overheerst nog steeds, kijk ons kleine eilandengroep gaan dan!!! Niemand die dit had verwacht.

24 januari 2013 om 13:07

Net als jou, ben ik ook trots op wat onze jongens hebben gepresteerd tot nu toe.

Het was zeker een gemiste kans, want bij winst gisteren zaten we al met een been in de kwartfinales.

Jammer dat kaapverdie niet kon winnen, ik gunde het ze echt!

Ze hebben het wel in eigen hand, winnen van Angola en dan moet het lukken!

tijden van Hadji, Basir, Naybet zijn voorbij, deze genratie is verwend met miljoenen.. Marokko speelde triest, normaal mag KV blij zijn als het 30% balbezit heeft..

In deze groep A heeft iedereen het nog in eigen hand om door te gaan. Het zal enorm spannend worden de laatste wedstrijd en ik hoop dat Marokko en KV doorgaan. Marokko moet het kunnen winnen van de Zuid Afrikanen al hebben ze het thuisvoordeel, mits Marokko er volop knalt en strijd levert. en hebben natuurlijk betere spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 42
387 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Youssef El-ArabiAanvaller21
Adil KerrouchyVerdediger10
Brahim NakachMiddenvelder10
Marwane SaadaneMiddenvelder10
Anass LamrabatVerdediger00
Mohamed OulhajVerdediger00
Mohamed AberhounVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.

56 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 25 april
Gareth Bale staat aankomende zomer mogelijk voor een zeer verrassende transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren