wk2018

'Hij is geen Kenneth Vermeer, die in zijn jeugd nooit iets anders heeft gedaan'

Woensdag, 23 januari 2013 om 18:10

Met slechts 35 tegendoelpunten werd Esteban in het vorige seizoen de minst gepasseerde keeper van de Eredivisie. De doelman van AZ kan een evenaring van die prestatie in het lopende voetbaljaar wel vergeten, want na negentien competitieduels staat de teller al op 33 tegengoals. Esteban kon ook tegen Vitesse zijn doel niet schoon houden, maar had in het met 4-1 gewonnen duel wel het gevoel dat de vorm van vorig seizoen aan het terugkeren is.

/

Zijn trainer, Gertjan Verbeek, is nog altijd tevreden over de ontwikkeling die de Costa Ricaan meemaakt. Esteban is vooral aan het groeien in het meevoetballen. "Die ontwikkeling gaat met vallen en opstaan", aldus Verbeek in gesprek met Voetbal International. "Toen Esteban hier kwam, was hij het helemaal nog niet gewend. Hij is dan ook geen Kenneth Vermeer, die in zijn jeugd nooit iets anders heeft gedaan. Het werd dus een spoedcursus."

"Heel bewust laten we Esteban meedoen in de positiespelletjes", vervolgt Verbeek. "Hij moet proberen het onder de knie te krijgen, want bij ons is de lange bal in principe de laatste optie. Daar hebben wij de spitsen gewoon niet voor. Aan de andere kant vind ik het iets te simpel een keeper daar voortdurend op aan te vallen. Vaak zijn ze in hun jeugd niet de beste voetballers geweest en dan word je vanzelf in het doel gezet. Die mannen moet je niet blijven belasten met dingen die ze minder goed beheersen."


Poll

Esteban is toe aan een stap hogerop


Gerelateerd

30 reacties (laatste reactie door michielr3)

"hij moet proberen het onder de knie te krijgen, want bij ons is de lange bal in principe de laatste optie. Daar hebben wij de spitsen gewoon niet voor.''

Ligt het aan mij of is Jozy Altidore niet in staat om een lucht duel te winnen?

23 januari 2013 om 18:25

Het gaat er niet om of je zo kunt spelen, het gaat erom of je zo wilt spelen.
In het geval van Verbeek is dat dus niet het geval.

23 januari 2013 om 18:34

Verbeek zegt letterlijk in de tekst dat de lange bal geen optie is omdat AZ daar de spitsen niet voor heeft. Altidore lijkt mij toch wel een spits die een luchtduel moet kunnen winnen bij een lange bal van de keeper.

23 januari 2013 om 21:40

Altidore kan dan wel een luchtduel winnen, maar als hij de bal door kopt en daar staat niemand, dan heb je er alsnog niks aan.

OT: Verbeek zegt hier niks vreemds. Vermeer speelt zijn leven al bij Ajax en daar doen ze niet anders dan de keeper mee laten voetballen. Voor Esteban geld dit niet en dat geeft ook niks. Zolang hij maar laat zien dat hij dit ook wil ontwikkelen.
Vind het verder ook een prima keeper.

Lange bal op Altidore lijkt me vrij logisch toch. Verder vind ik dat meevoetballen een belangrijk aspect is maar we moeten het niet gaan overdrijven.

23 januari 2013 om 18:23

Kijk je wel eens naar AZ? Altidore is niet dat type spits.

23 januari 2013 om 21:34

Nee nog nooit gezien, jij?

23 januari 2013 om 18:22

Klopt, Kenneth Vermeer is als veldspeler gescout.

23 januari 2013 om 18:25

Hij is gescout als keeper.

23 januari 2013 om 18:35

@ Jrzz

Kenneth is niet als speler gescout.
Hij was veldspeler bij zijn amateurclub, toen is hij een keer gaan keepen en niet meer uit het goal gegaan. daarna is hij pas gescout

23 januari 2013 om 18:53

iedereen is de ctjes is jeugdspeler !

Topkeeper, heeft alleen een mindere periode, kan gebeuren.

Tsja, vermeer is lang een voetballer geweest, dan kan je meevoetballen. Dan komt er nog bij dat dat inde ajaxjeugd de normaalste zaak van de wereld is om mrr te voetballe.

Esteban kan keepen, maar kent zoals de meeste keepers en spelers diepe dalen en hoge toppen. Dit jaar jammergenoeg meer dalen en vorig jaar vooral toppen.
Toch kan ik me geen wedstrijd herinneren dat hij punten heeft gepakt voor az... Kan er ook aan liggen dat ik slleen samenvattingen zie van az, maar toch...

23 januari 2013 om 18:29

Dit seizoen niet inderdaad, vorig seizoen pakte hij wel punten. Jammer genoeg heeft hij ons ook voor een groot deel het kampioenschap gekost in de laatste fase van het seizoen. De verliespartijen tegen PSV en Heerenveen kwamen voor een groot gedeelten op zijn conto. Hadden we die gewonnen, of minimaal 4 punten gepakt, dan hadden we waarschijnlijk het kampioenschap over de streep getrokken. Maar goed, dat zullen we nooit weten.

23 januari 2013 om 18:33

# Azalkmaar2

Niet lullig bedoelt, maar AZ presteerde dat seizoen echt fantastisch. Boven haar kunnen. Het is dan niet gek dat één, twee of drie jonge spelers dat niveau uiteindelijk niet het hele seizoen vol weten te houden. Geen schande, want dat moeten spelers/mensen ook mee maken, maar wel jammer als het uiteindelijk ten koste gaat van een kampioenschap.

Verder is het een hele talentvolle keeper en lijkt er nog (veel) rek in te zitten. Ik ben benieuwd waar hij eindigt.

23 januari 2013 om 18:39

Nee het is ook geen verwijt richting Esteban hoor. Over het hele seizoen scoorde hij gewoon een ruime voldoende en ik vind het een uitstekende keeper voor AZ. Het is alleen wel zonde dat het cruciale punten heeft gekost.

We speelden trouwens niet boven ons kunnen want we hebben praktisch geen enkel punt onverdiend gehaald. We hebben in dat seizoen meer punten onterecht verloren dan gewonnen.

23 januari 2013 om 18:40

Als je die 4 punten had gepakt, stond je er nog steeds 7 (en een zwakker doelgemiddelde) achter op de nummer 1?

23 januari 2013 om 19:01

Dat is scorebord journalistiek. Na Heerenveen, PSV en Twente was de titel verkeken en wonnen we niks meer, er was toen iets geknakt. Win je die blijf je gewoon in dezelfde flow zitten. Die wedstrijden verloren we allemaal op een zure manier punten en was het klaar.

Had het al gelezen in de vi, leuk artikel. Kan wel bij een subtopper in een van de Europese topcompetities komen als hij zich goed ontwikkeld. Hij is pas 23...

Tot de Atjes ben je jeugdspeler maar Vermeer was veldspeler tot aan de C, maar Verbeek heeft t over het voetballende aspect wat je in Nederland wel meekrijgt en in Costa Rica blijkbaar minder

Misschien licht het aan mij, maar is dit een sneer of compliment naar Vermeer? Want ik weet het niet .Ik zie dit als een sneer.

Correct me if i'm wrong.

On: Estebab is aan het groeien inderdaad. Doet het wekelijks beter ook, het enige wat hij mist is het beetje geluk in de topwedstrijden. Daar heeft hij steeds kansloos gefaald.

23 januari 2013 om 18:30

Wat lees jij dan? Ik haal er alleen maar uit dat Vermeer beter kan meevoetballen dan Esteban, mede door zijn opleiding.

23 januari 2013 om 18:31

Meer een compliment naar Vermeer dat hij goed kan meevoetballen en dat Esteban dat nog moet leren. Zo komt het op mij over althans.

23 januari 2013 om 18:32

Hij geeft juist een complment door te zeggen dat Kenneth Vermeer goed mee kan voetballen.

23 januari 2013 om 18:36

Misschien begreep ik hem verkeerd. Hij zegt: 'hij is geen vermeer die niks anders heeft gedaan'. Kwam zo over van dat hij 24/7 in zijn jeugd alleen maar heeft getrained etc.

Maar ik had het mis. Toch bedankt

23 januari 2013 om 19:28

ik dacht eerst het zelfde inderdaad, maar het is blijkbaar een compliment hahaha

ont: esteban verving natuurlijk met verve romero, maar ik heb niet het idee alsof hij veel stappen maakt... als je ziet hoe vermeer de afgelopen tijd gegroeid is kan je dat nou niet bepaald zeggen van esteban.

Ik heb me altijd al afgevraagd waarom de meeste keepers bijna alle ballen maar naar voren rossen terwijl de verdedigers helemaal vrij staan..

Esteban had een hele goede prestatie vorig seizoen bij AZ gehad tot aan de beker incident met een Ajax fan. Daarna was het minder met hem en hij heeft veel punten gekost dan gepakt voor AZ. Misschien was het incident debet aan zijn mindere periode - mentaal is hij nog steeds kwetsbaar. Het is fijn om te weten dat Verbeek veel gesprekken voert met zijn spelers - dat is goed voor hun zelf vertrouwen en mentaal weerbaarheid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

13 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 juni
Paris Saint-Germain aast onverminderd door op Cristiano Ronaldo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren