wk2018

'Wij kunnen sportief én organisatorisch al concurreren met Feyenoord'

Woensdag, 23 januari 2013 om 17:55

Kelvin Leerdam had aanbiedingen om in het buitenland aan de slag te gaan, maar koos ervoor om in de Eredivisie actief te blijven. De verdediger annex middenvelder beschikt over een aflopend contract bij Feyenoord en heeft reeds een contract getekend bij Vitesse, dat daarmee een volgende stap zet in de concurrentiestrijd met de traditionele Nederlandse topclubs.

/

Erwin Kasakowski, algemeen directeur van Vitesse, is blij met de komst van Leerdam, die een vierjarig contract heeft getekend in Arnhem. "Wij kunnen sportief én organisatorisch al concurreren met een club als Feyenoord", zegt Kasakowski in Voetbal International. "Het is dan ook niet zo gek dat een jongen als Kelvin voor Vitesse kiest. Hij wil hogerop."

"Natuurlijk hebben wij niet de roemruchte geschiedenis van Feyenoord", vervolgt de directeur. "Dat haal je ook niet zomaar even in. Feyenoord heeft bovendien fans door heel het land, terwijl wij nog bezig zijn de regio Arnhem te veroveren. Daarna volgt pas de rest van Nederland. In de toekomst moeten Vitesse-fans ook uit Groningen en Maastricht komen. Misschien zelfs wel uit het buitenland."


Poll

Vitesse wordt binnen nu en vijf jaar kampioen van Nederland


Gerelateerd

85 reacties (laatste reactie door bramieh12)

Eerst maar bewijzen dat jullie meer dan 1/2 seizoenen kunnen meedraaien in de top, dan praten we verder over concurreren met echte topploegen in Nederland.
Vindt het een mooi project om te zien wat daar gebeurd in Arnhem, maar het stadion is gewoon steeds zo leeg en ik denk telkens als ik kijk:'hoe lang gaat dit succes van Vitesse nog duren?'
Ben benieuwd, maar wil eerst wel meer resultaten zien voor ik jullie echt ga vergelijken met de top in Nederland.

23 januari 2013 om 18:14

een Feyenoorder zou zeggen : alleen in de historie niet

23 januari 2013 om 20:17

Toen die Jordania er nog niet was stonden ze er ook bar slecht voor als ik me niet vergis. Dan gaan ze mij niet vertellen dat ze na 2 jaar met een geldschieter in enen organisatorisch van top niveau zijn.

Er had beter kunnen staan 'op financieel gebied'.

Organisatorisch, het is maar hoe je het ziet, maar geloof nou er nou niet in dat Vitesse net zon goede jeugdorganisatie heeft staan.

23 januari 2013 om 18:09

Janssen, Hofs, Kuiper, Van Wolfswinkel, Schaars, Velthuizen, Van Ginkel. Het gaat echt goed hoor met de jeugdopleiding, misschien wel de derde beste van Nederland.

23 januari 2013 om 18:19

Dat je Hofs noemt als voorbeeld, dan geef je me eigenlijk gelijk, of niet?

23 januari 2013 om 18:21

Volgens mij geef ik al aan dat Vitesse niet de beste jeugdopleiding heeft (ik zeg ongeveer derde, kan ook vierde zijn). Dus dan schaal ik Feyenoord sowiezo wat hoger in

23 januari 2013 om 18:23

Hoezo is hij een grapjas?

De jeugdopleiding van Feyenoord en Ajax zijn al jaren de beste...
Maar daarna is het lastig te zeggen. Vitesse heeft veel talenten uit eigen jeugd.

Denk toch dat deze jeugdopleiding zeker bij de top 5 van Nederland hoort.

Dus zo'n grapjas is hij niet

23 januari 2013 om 18:26

Hofs gold als een groot talent toen hij naar Feyenoord vertrok.. Zelfde geldt voor Kuiper... Helaas kwam het er bij beiden niet uit. Verder vergeet Shakthar wel Makaay al is dat al heel lang geleden.

Vitesse heeft gewoon een redelijk tot goede jeugdopleiding. Altijd al aardig geweest. Het is zeker nog niet van het niveau Feyenoord, maar talent zit daar wel.

23 januari 2013 om 18:26

Shakhtar heeft daar wel gelijk. Vitesse heeft sowieso altijd een goede jeugdopleiding gehad.

23 januari 2013 om 18:26

Vind de opleiding van AZ een stuk beter.

23 januari 2013 om 18:39

Ooit gedacht aan Sparta? Sparta leid al jaren spelers op voor andere clubs, maar dit valt niet op omdat ze dan al 4-5 jaar bij hun nieuwe club spelen en daar debuteren. Vitesse staat dus zeker weten nog niet in de top 3.

Daarnaast noemt hij een aantal namen die of niets bewezen hebben of nog niets bewezen hebben. Wat heeft een Hofs, op een leuk jaar na, dan laten zien? Dat hij vrije trappen kan scoren tegen Henk Timmer? Dat kon iedereen. Ook een Velthuizen heeft nog niets bewezen. Keept leuk bij Vitesse, maar zelfs daar gaat hij nog regelmatig de fout in. Janssen, van Wolfswinkel en Schaars zijn de enige spelers die 'wat laten zien hebben'.

Zo goed is de opleiding dus ook weer niet, ondanks dat er nu zeker wel wat leuke talenten spelen. Spelers als van Ginkel en Darri kunnen zeker voor Vitesse zijnde super spelers worden.

23 januari 2013 om 18:52

De jeugdopleiding van Ado is ook goed

23 januari 2013 om 19:33

@ Tjalke
Ja maar alleen leveren die niet vele toppers op zoals bij Feyenoord, Ajax AZ enz. Ado heeft ook wel eens een leuk spelertje maar vaak redden die het dan tot het niveau van Heerenveen, Groningen of iets dergelijks.

Feyenoord en Ajax zijn de top qua opleidingen, daarna komen voor mij AZ, Psv(die hebben misschien imago van koopclub maar komen ook genoeg goede spelers uit de jeugd vandaan). En daarna komen clubs als Sparta Vitesse, FC Utrecht en noem zo maar op. Jeugd opleiding van Sparta is een beetje moeilijk inschatten aangezien je niet wekelijks een team ziet spelen op het hoogste niveau.

23 januari 2013 om 19:40

1 talent per 3 jaar dat doorbreekt vind ik niet echt een goede jeugdopleiding

23 januari 2013 om 19:51

@tjalke

Laat me raden: je bent voor Ado?

23 januari 2013 om 20:48

@ lucvz: Elia, Castelen, Verhoek, Immers...

Die hebben toch echt hoger gereikt dan het niveau van Heereveen, etc.

Dat terzijde kan ik helaas niet stellen dat de jeugdopleiding van Den Haag bij de top behoort aangezien er verder niet heel veel uitgekomen is.

23 januari 2013 om 20:53

@temlin : De opleiding van AZ beter? Welke fantastische spelers heeft deze opleiding al voort gebracht? Hoeveel spelers spelen er in de eredivisie die door AZ opgeleid zijn? Nee, AZ was op de goede weg door in de jeugd te investeren, maar is zeker niet een van de beste van Nederland en beter dan die van Vitesse...

23 januari 2013 om 21:19

- Narsingh
- Maher
- Sigthórsson
- Lens
- Vormer
- Vlaar
- Schaken
- Bouhlarouz
- Cocu

23 januari 2013 om 21:45

@temlin : Leuk rijtje, maar hoeveel daarvan zijn er bij AZ zelf doorgebroken? Dan kom ik niet verder dan Vlaar en Maher. Narsingh heeft pas bij Heerenveen iets laten zien, Sigthosson is geen eigen jeugd, Lens brak later door, Vormer werd nota bene weggestuurd in Alkmaar, Schaken was (en is) nog steeds niet bijzonder, Boulahrouz brak bij RKC door en Cocu bij ons (waarbij hij zelfs nog 1,5 jaar bij ons in de A speelde)

23 januari 2013 om 18:27

Organisatorisch is het niks. Dat weet Ajax wel nu het bekerduel na weet ik het hoeveel heisa en oplossingen die niet doorgingen in Emmen gespeeld gaat worden en zelfs de Vitesse supporters met combi bussen naar de wedstrijd moeten gaan...

23 januari 2013 om 18:53

De beste jeugdopleiding van nederland: 1. Ajax en Feyenoord 2. ADO en Sparta 1000. PSV

23 januari 2013 om 20:57

Daar staat Vitesse volledig buiten. Dat ligt aan de burgemeester die ineens dingen veranderd heeft. Overigens triest dat Ajax nu ook gaat klagen over hun combi, die zouden ze ook 'gewoon' krijgen als het wel in Arnhem was geweest. Het is juist door Ajax dat we zo ver weg moeten voetballen...

23 januari 2013 om 18:33

Helemaal mee eens, want aan het organiseren kan nog best iets verbeteren als ik mij niet vergis moeten zij uitwijken naar een ander stadion omdat er dan een concert of iets dergelijks is in het stadion van Vitesse, dat noem ik nog eens goed georganiseerd.

Ach, ik sla Feyenoord nog steeds een stuk hoger aan dan Vitesse en dat is qua selectie, organisatie, stadion, achterban en alles bij elkaar opgeteld. Leerdam kreeg het hoog in zijn bol waardoor hij er met Feyenoord niet uit kon komen, terwijl hij slechts een ideale 12e man is. Dat hij voor Vitesse heeft gekozen is puur omdat die wel aan zijn wensen wilden voldoen, een andere reden om Feyenoord voor Vitesse in te ruilen kan ik me niet voorstellen.

Organisatorisch kan Vitesse nog hélemaal niet tippen aan Feyenoord. Er zal eerst een fatsoenlijk én verstandig beleid gevoerd moeten worden, voordat dat in orde is. Er zal zekerheid moeten zijn voor zowel de selectiespelers, als voor de technische staf. Het zal nog wel een paar jaar duren voordat Vitesse structureel kan meedraaien in de top van de eredivisie. Maar dat geeft niet, bij Twente en AZ heeft het ook een lange tijd geduurd. Vitesse wordt nu gewoon overhyped door de media, terwijl de selectie (buiten Bony) gewoon nog niet top is. Top 5 is realistisch. Vitesse zal samen met Feyenoord en (utrecht?) strijden om de plekken 4 t/m 6. Alles boven plek 5 is mooi meegenomen.

Uit Maastricht? Hier vind je al zelden PSV fans.. maargoed ik snap zijn strekking.

Vitesse is verder wel heel blij met waterdrager Leerdam, word even gedaan alsof ze een top talent van Feyenoord hebben weten te strikken. Het opstellen van Leerdam ipv Tony was al een grove fout,voetballend voegt Leerdam echt ontzettend weinig toe. Slap in de duels, geen schot, geen overzicht koppen kan die niet, en zijn uitstraling is die van een 13 jarige eersteklasser.

23 januari 2013 om 18:14

Ben het helemaal met je eens.

23 januari 2013 om 21:06

Toch wonen er minimaal drie rasechte Vitessenaren in Maastricht. Ik ben er een van...

Vitesse is organisatorisch zeker gegroeid, of ze op gelijke hoogte staan met Feyenoord weet ik niet. Het nieuwe trainingscomplex wordt volgende maand geopend, dat is een van de modernste in Europa. Sportief gaat het zeker niet slecht, nu zitten we even in een dip, maar concurreren met de top is al mogelijk. Het is nu zaak om de laatste stap te zetten, hiervoor zijn nieuwe impulsen noodzakelijk.

23 januari 2013 om 18:46

Ik denk eerder dat Vitesse dit jaar 10 punten achter Feyenoord zal eindigen. Dus ze moeten het uitstellen tot volgend seizoen. Ik zie de komende wedstrijden Vitesse zonder Bony niet winnen. Allen met Reis redt je het niet!

Vitesse - Ajax
Nec-vitesse
Vitesse-psv

Als het een beetje tegenzit halen ze daar 0 punten en dan krijgen ze ook nog Twente, Heracles en Feyenoord uit. Lastig verhaal!

23 januari 2013 om 21:13

Bony is bij de 3 wedstrijden die je als laatste noemt 'gewoon' weer terug, dus daar is zeker een resultaat mogelijk. Verder presteert Vitesse juist beter tegen teams die hoog staan dan tegen laag geklasseerde teams. Dat lijkt een mentaliteitskwestie te zijn. Ik zie Feyenoord overigens niet 10 punten boven Vitesse eindigen. Feyenoord is net zo wisselvallig als Vitesse en hangt vooral aan Pelle qua doelpunten...

Ik geloof dat ze een verlies hebben gedraaid van 23 miljoen euro.

Laten ze maar eens een keer zwarte cijfers gaan halen in Arnhem voordat ze het gaan hebben over organisatorisch op gelijke hoogte.

23 januari 2013 om 18:17

Als je mee wilt doen, moet je investeren. Dat is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bedenk dat het trainingscomplex alleen al zo'n 12 miljoen euro heeft gekost. Dan blijft er toch verrekte weinig over voor transfers. Dit komt omdat Vitesse vrij slim handelt op de transfermarkt. Duurste aankoop was Bony, en die kostte slechts 4 miljoen euro.

23 januari 2013 om 18:19

Ook in de pre-jordania jaren ging het eigenlijk altijd financieel slecht.

Het is niet voor niets dat zo'n louche oostblokker kan instappen natuurlijk.

23 januari 2013 om 18:22

Trainingscomplex heeft alleen niets te maken met het verlies van 23 miljoen. De veel te hoge salarissen die Vitesse betaald voor hun begroting is de voornaamste reden van dit extreme verlies.

Vitesse geeft 18 miljoen meer uit dan er binnen komt!! Als jij dat doet ben je binnen de kortste keren falliet.

De overige 5 miljoen komen van verliezen op de transfermarkt, trainingscomplex staat voor 6 miljoen op de balans maar dit is geen verlies omdat het gebouw waarde heeft.

23 januari 2013 om 21:18

Temlin, het trainingscomplex heeft er wel degelijk mee te maken aangezien Vitesse deze investering over een relatief korte termijn afschrijft en de afschrijving meegerekend moet worden bij de jaarrekening. Daarnaast vallen ook de afkoop van enkele oude schulden binnen dit bedrag. Het werkelijke tekort is dan ook geen 23 miljoen maar 'slechts' rond de 13 miljoen euro. Dat is nog steeds veel, maar vergeet niet dat Vitesse bijvoorbeeld ook (nog) geen hoofdsponsor heeft omdat men een goede deal wil i.p.v. een deal van maximaal 2 miljoen per jaar over 3 jaar verdeeld...
Ik vraag me overigens af waar jij verliezen op de transfermarkt vandaan haalt. Dat is heel knap aangezien er juist een winst van bijna 5 miljoen uit transfers gemaakt is afgelopen seizoen...

23 januari 2013 om 21:21

Ik zou zeggen lees het jaarverslag nog maar eens goed na en dan zul je zien dat je het mis hebt. Trainingscomplex staat voor 6 miljoen op de balans en wordt binnen 10 jaar afgeschreven.

23 januari 2013 om 21:42

k heb het jaarverslag gelezen. Dat het trainingscomplex er voor 6 miljoen in staat lijkt me sterk aangezien dit het drievoudige gekost heeft...

Maastricht ja.. Ik woon in Maastricht, maar volg Vitesse al jaren (eigenlijk vanwege de transfer van Harrie Gommans destijds). Het zullen er waarschijnlijk wel weinig zijn die ook fan zijn.. Fans krijgen duurt jaren, als je binnen de kortste keren fan bent van een club die totaal niet in de buurt ligt, doe je het meestal vanwege het succes (man City fans van over de wereld). Daarom noem ik mezelf geen Vitesse fan , maar meer een liefhebber met bovengemiddelde interesse in Vitesse ;-)

23 januari 2013 om 18:18

PSV heeft ook geen landelijke fanbase na al die jaren van succes. Het zal dus in Arnhem vooral bij dromen blijven. Zoals gebruikelijk.

23 januari 2013 om 19:03

Hey de Goey, niet zo kortzichtig he....ik woon in de buurt van Arnhem en ken mensen zat die PSV fan zijn en hier ook in de buurt wonen... er is dus wel degelijk een landelijke basis. Indien Vitesse in de nabije toekomst successen gaat behalen, zal er ook voor Vitesse uiteindelijk een landelijke fanbase ontstaan... Niet dat dit van mij moet hoor. Verder wel leuk hoor, vanaf dat het bekend is dat Leerdam naar Arnhem gaat kan hij in jullie ogen ineens niets meer...een tijdje geleden (kort geleden) werd hij nog door jullie geprezen en was het doodzonde dat een dergelijk talent niet behouden kon worden ...

Van Leerdam is net als ieder weldenkend mens, en heeft gekozen voor ambitie in combinatie met geld. Heel slim van hem.

23 januari 2013 om 21:24

@degoey : PSV is inderdaad meer een Brabantse club met supporters in (de kop van) Limburg en een beetje Gelderland (zuid) en Utrecht (zuid). Echter, ook in de rest van Nederland wonen Psv-supporters, maar dit zijn er geen honderden per gemeente. Vitesse-supporters wonen ook op meer plaatsen dan alleen direct rond Arnhem, en ook hier niet per honderden per gemeente...

23 januari 2013 om 18:58

Hopelijk ben je niet Roda gaan volgen nadat Harrie van Vitesse naar Roda ging haha!

IK zelf woon in Maastricht ben fan van MVV maar ga ook regelmatig naar Feyenoord! Het gaat om meer dan alleen succes, het is ook een bepaalde uitstraling wat een club heeft. Feyenoord en Ajax hebben een geweldige landelijke uitstraling met de Arena en de Kuip als geweldig uithangbord.

23 januari 2013 om 21:22

Er zijn wel degelijk Vitesse-fans in Maastricht. Zelf heb ik ondanks de afstand al jaren een seizoenkaart, en ik ken nog een stuk of vijf supporters die ofwel in Maastricht, ofwel in een van de dorpen hier vlakbij wonen.

@bertjeuh : wellicht moeten we maar eens een biertje drinken?

Hij wil hogerop hahaha wat een grap zeg. Wat is de vooruitgang dan voor Kelvin als hij naar Vitesse gaat?

Als ik fans uit Groningen en Maastricht zou willen trekken zou ik ook spelers als Leerdam aantrekken.

23 januari 2013 om 18:45

ach joh ik weet zeker dat de letters: L, E, R, D, A en M straks uitverkocht zijn in de Fanshop van Vitesse ! wie wil er nou geen shirt van de magistrale voetballer Leerdam !?

Vitesse bied misschien meer geld, maar als Leerdam verwacht meer speeltijd te krijgen, (vreemde motivatie was Basis speler bij Feyenoord) gaat hem dat daar ook al niet lukken (van Ginkel en Janssen zijn sowieso al beter)

23 januari 2013 om 18:55

Ja die verdient zichzelf in een week tijd weer terug. Als Leerdam liever rechtsback speelt bij Vitesse dan op het middenveld van Feyenoord of op de bank bij Krosdar voor het grote geld moet hij dat helemaal zelf weten. Alleen hij en die Kasakowski moeten niet doen alsof het een sportieve vooruitgang is.

Het gaat er vanaf hangen hoe lang er geld in de club wordt gestoken EN of via Chelsea talenten met enig niveau overkomen.

Gaat allemaal zo goed, maar waar zijn de fans?

23 januari 2013 om 21:31

Ze zijn er wel, maar ze kijken eerst de kat ui de boom na jaren van valse beloftes, wanbeleid en bovenal jaren van verwaarlozing/gepest door de eigen club...

Nou nou...hogerop en dan naar Vitesse. Overduidelijk hogerop in salaris, maar op voetballend gebied is het nou niet een hele grote vooruitgang.

Mwhoehaha, lachen met die bril. Zeker te veel aan de wodka gezeten? Vitesse kan op geen enkele manier in de schaduw staan van Feyenoord. Alleen dat stadion al.....een hilarische lege schoenendoos.

De bankrekening van Vitesse is hoger dan die van Feyenoord.

Dat is ook het enige, want voor het sportieve aspect gaat niemand naar Vitesse, puur voor het geld.
Ik snap Vitesse wel, ze moeten spelers wel veel geld bieden want anders komen ze niet naar Vitesse.

En ik snap de spelers ook wel dat ze alleen voor de hoofdprijs naar Vitesse gaan, want een half leeg stadion en geen sfeer is toch niet echt een leuke speel omgeving.

En ja dan nog de fans, die kan je gewoon niet kopen. Vitesse is en blijft voor altijd een middenmoter.
Het spijt me verschrikkelijk voor de Vitesse-fans, maar jullie zijn een Oost-bloks speeltje geworden

23 januari 2013 om 19:55

Bankrekening van Vitesse niet hoor, de bankrekening van Jordania bedoel je.

Leerdam wilde liever financieel hoger op dan sportief, deze jongen kiest gewoon weg voor het geld. En zen goed recht, maar zeg het dan gewoon.

Je moet jezelf voorstellen dat je heel de jeugd bij Feyenoord heb doorgebracht, echt Feyenoorder bent en dan liever voor Vitesse wil spelen?

Zit er iets niet goed in je hoofd, ja een hoop dollar tekens.

23 januari 2013 om 21:35

@weggie : Spelers veel geld bieden? Echt? Daarom geven wij al sinds de komst van Jordania vrijwel niets aan transfers uit en wordt er juist niet onbeperkt met geld gesmeten...
Verder halfleeg stadion? Ken je feiten. Zelfs na jaren van wanbeleid en sportieve wanprestaties zaten er nog gemiddeld 16000 man. Dat is meer dan 70% van de capaciteit van Gelredome. Ik wil weleens zien hoeveel supporters er nog in de kuip zitten als Feyenoord 10 jaar achtereen 14e of 15e wordt en de club de eigen supporters enkel als 'geldbrenger' ziet...

Wat een schaamteloze stomme reactie's hier van jaloerse feijenoord supporters hier. Beste mensen, zolang als Jordania geld in Vitesse blijft stoppen, en dat zou zomaar nog jaren kunnen duren, is er 1 ding zeker.. Vitesse zal blijven groeien. Jullie grootste angst kan dan zomaar waarheid worden. Tuurlijk is dat allemaal voorlopig afwachten, maar jullie zijn ronduit belachelijk kortzichtig en niet slim aan het reageren.

23 januari 2013 om 19:13

Maar we leven in het Nu en deze meneer zegt dat Vitesse NU al een stap omhoog is ten overstaande van Feyenoord ! dat is natuurlijk je reinste onzin, Ja in de toekomst kan Vitesse de Nederlandse Man-city of Chelsea worden maar nu nog ff niet daar is nog jaren aan groei en uitbreiding voor nodig

23 januari 2013 om 19:44

Feyenoord staat al jaren stil in zijn ontwikkeling...

23 januari 2013 om 19:59

Juist niet!

Financieel en sportief elk jaar beter!

Vitesse zal stil blijven staan in zijn ontwikkeling, het is een komen en gaan van spelers. De etalage van Jordania BV. Het speeltje van Abramovic, ben er trots op!

23 januari 2013 om 23:06

@stengun: Met alle respect maar het team wat er bij Vitesse staat is toch ook beter dan het team wat er bij Feyenoord staat? Vitesse heeft in elke linie de betere spelers en het team is gewoon erg aardig. Het enige nadeel is dat ze de laatste 4 wedstrijden gewoon amper punten pakken en daardoor wat weggezakt zijn. Maar Vitesse is niet tegen de topteams weggespeeld zoals Feyenoord dat wel was.

Ik moet zeggen dat Vitesse gewoon op de goede weg is ze zijn bezig met hun trainingscomplex en strooien niet blind met geld maar proberen ook gewoon op te leiden en een jeugdopleiding op te zetten. De supporters gaan vanzelf inderdaad wel weer terugkomen en als je de basis op de rit hebt kan je weer vooruit gaan kijken op de lange termijn en kan Vitesse echt een stabiele topclub worden van Nederland. Ik hoop dat het ze lukt zou allemaal maar geweldig zijn als we uiteindelijk 5 teams in Nederland hebben die gelijkwaardig zijn aan elkaar dan gaan we echt een geweldige competitie krijgen.

Feyenoord is gewoon sportief en organisatorisch een heel stuk beter dan Vitesse. Feyenoord heeft een goede eigen jeugd en kan de spelers die het niet gebruikt ook nog altijd uitlenen aan Excelsior.

Organisatorisch zit Feyenoord ook beter in elkaar aangezien Feyenoord een zwart getalletje onder de streep heeft en Vitesse een rood cijfertje. Dit komt voornamelijk door de verschillende salarissen en de inkomsten uit de kaartverkoop zal in Rotterdam een stuk groter zijn.

En Fans kun je wel kopen al zijn Fans in de meeste van deze gevallen successupporters. Man C, Psg, Zenit en nu na de transfer van Snijder Galatasaray.

Geniaal dit, Leerdam die hogerop gaat. Eigenlijk de zwakste van de Feyenoordbasis die ook wel doorhad dat het een kwestie van tijd was voor zijn concurrentie hem voorbij zou streven.

23 januari 2013 om 19:45

Welke jeugdspelers van Feyenoord spelen nu bij een internationale topclub??

23 januari 2013 om 20:29

Wat heeft dat met Leerdam te maken?

24 januari 2013 om 10:38

Welke Nederlanders spelen er überhaupt nog bij een internationale topclub. Niet veel meer helaas, volgens mij alleen Robben, van Persie en nog ene Butter (lol). En als je AC Milan meetelt, wat toch redelijk twijfelachtig is, de Jong en Emanuelson nog. Dus dit criterium lijkt me een vrij zinloos criterium.

Een spits is geil voor de goal, VZ is geil op de VI. Dit is deel 1 uit het knip en plakboek van VZ. In de nieuwe VI staat een intervieuw van 4 pagina's, dus mensen maak de borst maar vast nat. Voor mensen die een juist oordeel willen geven, lees de VI en oordeel dan nog eens.

Het stukje Leerdam in de VI valt samen met de opleiding van Vitesse en het nieuwe trainings complex. Wat Kasakowski aangeeft is dat hij er naar wilt werken dat talenten in de toekomst voor vitesse kiest ipv ajax of feyenoord. Vitesse en Feyenoord zijn nu niet te vergelijken maar ook weer wel, het streven is vergelijkbaar. Feyenoord kan momenteel weinig kopen en werd gedwongen om over te gaan naar eigen jeugd. Dit pakte gelukkig goed uit voor ze. Vitesse heeft nu geld maar stond er voor de overname slecht voor. Een reorganisatie was het gevolg. Vanaf de komst van Jordania zijn er 38 spelers gehaald met Leerdam meegenomen, daarvan staan er nog 23 onder contract (sommige ver of ge huurd). Uit de eigen jeugd zijn er ook een handje vol spelers die in die tijd een contract hebben verdiend en het eerste elftal hebben gehaald. Dit laatste is het streven van de club en dat is qua organisatie dus te vergelijken met Feyenoord. Uiteindelijk kunnen dan ook spelers verkocht worden ipv gekocht.


kwa elftal en kwa visie vind ik vitesse de goeie kant op gaan, maar als ik naar het stadion kijk die altijd half gevuld is dan heb ik soms het gevoel alsof ze nog steeds om degradatie strijden. zo leeg altijd

23 januari 2013 om 20:08

Capaciteit Gelredome 22.500, gemiddeld aantal toeschouwers 17.391 Is een percentage van 77.3% dat gevuld is. Nog steeds te weinig maar met dat gelul van half gevuld stadion sla je de plank dus mis

23 januari 2013 om 20:16

Ja want wekelijks 17000 man voor een club die sinds vorig seizoen weer wat presteert is zo slecht. Man toen we bijna op degraderen stonden kwamen er wekelijks 20000 mensen, vlak voordat Jordania kwam werd het minder. Na al dat wanbeleid voor Jordania heeft mensen gekost en terecht ook. Die mensen die toen weggegaan zijn zijn nu veel moeilijker terug te lokken.

Nou nou wat zit het mensen hoog dat vitesse in de lift zit, wat een frustraties hier zeg

Wat een onzin praat die man. Ambities zijn mooi, heel mooi. Die heeft iedereen, maar blijf wel met je benen op de grond en kraam geen onzin uit.

Wauw. We krijgen de komende jaren dus vijf titelkandidaten. Ajax psv feyenoord twente en vitesse. Dat zal onze competitie ten goede komen, ik verwacht ook in Europa.

Hij is al net zo kansloos als dat die Ted is begint ook al onzin uit te kramen. Maar ja dat het een stap vooruit is voor Leerdam slaat gewoon helemaal nergens op. Dus dit is de volgende binnen Vitesse die ik niet meer serieus hoef te nemen

Tjsaaa Vitesse....beetje een net-niet club. Was een leuke club in het oude stadion in de jaren 90...daarna niet meer natuurlijk. Lelijk, sfeerloos stadion...aantrekkingskracht is louter gebasseerd omdat ze nou een paar centen hebben.

Als het geld daar wegloopt heb je helemaal, maar dan ook helemaal niets over

Wat een heerlijk artikel weer om Vitesse even lekker af te zeiken. En daar maken er ook weer genoeg dankbaar gebruik van. Tuurlijk is Vitesse nog niet zo ver als een Feyenoord en tuurlijk hebben we niet zo'n historie maar de weg omhoog is wel degelijk ingezet. We kunnen inmiddels betere spelers contracteren dan de afgelopen tien jaar het geval was, het nieuwe trainingscomplex wordt binnenkort in gebruik genomen, er zit een nieuwe sponsor aan te komen enz.
Vitesse is gewoon altijd een ambitieuze club geweest en durft daar ook voor uit te komen, dat zie ik liever dan zo'n eeuwige underdogclub die nergens voor spelen. Dus dat we nu een algemeen directeur hebben die dit soort uitspraken doet past gewoon bij Vitesse.
Helaas is het zo dat wanneer je niet hetzelfde aantal supporters hebt als Ajax of Feyenoord of je niet dezelfde historie hebt je meteen geen topclub meer kan zijn (worden) in de ogen van een hoop mensen en stel je niks voor. Maar ik sta liever iedere week met 15.000 echte supporters op de tribune dan dat er nu in een jaar tijd ineens 10.000 extra bij zouden zijn gekomen alleen omdat het iets beter gaat. Als Vitesse de ingeslagen weg vol blijft houden en mensen krijgen weer een beetje vertrouwen in Vitesse komen er vanzelf wel weer wat extra echte supporters bij (terug).
En zoals alle echte supporters hier zullen beamen zijn het niet de spelers die de club maken/zijn en ook niet het bestuur of het beschikbare geld maar de mensen die iedere week weer op die tribunes staan. Dus die 15.000 man die die ook de afgelopen tien jaar zijn blijven komen toen het zo beroerd ging, die zijn Vitesse.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord6637
6.Vitesse4916
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Matthew MiazgaVerdediger10
Fankaty DaboVerdediger10
Guram KashiaVerdediger10
Alexander BüttnerVerdediger10
Arnold KruiswijkVerdediger10
Thomas BrunsMiddenvelder11
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

16 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 juni
Paris Saint-Germain aast onverminderd door op Cristiano Ronaldo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren