'NAC een degradatiekandidaat? Ik denk niet dat je daar omheen kunt'

Woensdag, 23 januari 2013 om 19:30

NAC Breda leek zaterdagavond genoegen te moeten nemen met een punt tegen VVV-Venlo, maar trok door een goal in blessuretijd alsnog aan het langste eind. De rake kopbal van Eric Botteghin werd in het Rat Verlegh Stadion gevierd alsof de Champions League zojuist was binnengehaald. "De ontlading was groot", zegt doelman Jelle ten Rouwelaar van de Brabanders. "Bij supporters, bij spelers; bij iedereen die een NAC-hart heeft. Dit geeft vertrouwen."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat NAC dit seizoen bij de onderste drie ploegen eindigt?


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door nac1912)

Terouwelaar vindt ik altijd erg realistisch ook na wedstrijden en is voor nac een erg goeie keeper. Ik denk dat die bij bv. Groningen zeker niet zou misstaan.

23 januari 2013 om 18:25

Zonder ten Rouwelaar waren we mogelijk al eerder in degradatienood geweest. Ik vind het nog altijd onbegrijpelijk dat de man al zo lang bij NAC speelt en nooit is opgepikt door een club als Heerenveen of Groningen.

Tja, het is gewoon zo, helaas. Altijd een mooie club geweest met een fanatieke aanhang.

Maar de enige redelijke speler daar is Gudelj, maar Jelle vind ik een best goeie keeper ook, hoor.

23 januari 2013 om 17:12

Schalk heeft ook een goeie potentie, Botteghin is een redelijke verdediger, en dan heeft hooi ook nog potentie, maar verder is het niet veel in breda

23 januari 2013 om 17:16

Schalk vind ik een beetje overschat. Ik zie het nooit. Scoort bijna nooit zelfs veel te weinig voor een degradatiekandidaat. Verder dan eredivisie sub-top zal die denk ik niet komen.

23 januari 2013 om 17:18

Schalk speelt als Spits van 1,70 in een 4-3-3 systeem, Hij heeft niks aan voorzetten van de flanken, dat kan iedere kip zien. Als je hem in een 4-4-2 systeem zet, komt ie al veel beter tot zijn recht.

23 januari 2013 om 17:22

4-4-2 zou beter zijn, maar ik zie hem soms kansen missen die er best in mochten. Het is allesbehalve een koelbloedige spits.

23 januari 2013 om 17:29

Ik denk dat NAC wel meerdere goede spelers heeft, maar dat het er gewoon niet echt uitkomt. Ten Rouwelaar is gewoon een prima keeper, heeft zelfs een paar keer bij de Nederlandse selectie gezeten. Botteghin is gewoon een goede verdediger, evenals Luyckx. Heb je nog Gudelj en Hadouir (waarom die niet speelt is me een raadsel) wat voor eredivisie clubs gewoon goede middenvelders zijn. En in de spits staat Schalk, die ondanks zijn matige prestaties gewoon een groot talent blijft. Ik snap niet waarom NAC niet op de deur klopt bij Ajax voor huurspelers. Denk aan Koppers, Sporkslede, De Sa. Dat zijn gewoon versterkingen voor het huidige NAC hoor. Ik zou het erg treurig vinden voor NAC en de Eredivisie als deze club degradeert, omdat ik vind dat de club (imo) echt iets toevoegd wat sfeer en spel betreft. Ik heb dit gevoel veel minder bij bijvoorbeeld Roda JC, Nec, Willem II en Vvv.

23 januari 2013 om 17:43

Ik kan daar heel simpel in zijn. De reden dat die door jou genoemde spelers niet uit de verf komen is doordat spelers bij nac niet altijd op hun sterkste positie spelen. Wat NAC nog nodig heeft is een spits voor 433. Halen ze die niet dan moeten ze snel 442 gaan spelen omdat ze daar de spelerd voor hebben. De 2 man voorin zijn dan schalk en hadouier. Eerstgenoemde als spits laatst genoemde in een vrije rol om de spits heen. Verder zou ik liever zien dat luicks als verdedigende middenvelder de concurrentie aangaat met Gillissen. Achterin zijn buijs en botteghin een goed duo. Mocht een van hen niet spelen dan hebben we Kenny van der Weg. Die jongen bonst hard op de deur. Neno kan dan aanvallend spelen en achterin tot slot wil ik iedereen zien behalve Looms. Kijk onder andere de wedstrijd die hij speelde tegen PSV waarin hij 3 voorzetten gaf aan de PSV aanvallers.

NAC heeft ook gewoon te veel spelers die het niveau niet aankunnen, en daarnaast nou niet echt een coach die van het beleid is. Langeler bij Zwolle bijvoorbeeld laat zijn ploeg met goed positiespel en een aanvallende instelling toch punten pakken. Bij NAC is het volgens mij meer lange halen snel thuis. En het zijn allemaal werkers, maar niemand die er technisch bovenuit steekt. Ten Rouwelaar, Botteghin, Gudelj en misschien Schalk (die kan je niet echt beoordelen want staat op een eiland) zijn duidelijk Eredivisie waardig maar bij de rest heb ik toch grote twijfels.

23 januari 2013 om 17:25

Maar als je dat vergelijkt met de selecties van de concurrenten dan hebben die niet veel meer Eredivisiewaardig spul rondlopen. Al denk ik dat spelers als Hadouir, Verbeek en Luijkx ook gewoon Eredivisiewaardig zijn.

23 januari 2013 om 18:27

Hoe kan je nou zeggen dat ze een coach hebben die niet van beleid is? De man heeft iets van 3 wedstrijden als coach op de bank gezeten, denk je echt dat je beleid dan al terug gaat zien?

Ik heb er wel vertrouwen in dat we erin blijven als je kijkt dat we Roda, Zwolle en Willem 2 thuis nog op bezoek krijgen.
Daarnaast vind ik met een geelzwarte bril op ook dat we erin horen te blijven, stadion zit elke wedstrijd goed vol, als je dan bijvoorbeeld kijkt naar de ambiance bij bijvoorbeeld Willem 2 of Roda dan is dat een stuk minder.

23 januari 2013 om 17:24

dat laatste ben ik wel met je eens, maar dat vind ik geen reden of een club in de eredivisie thuishoort. Dat zijn nog steeds de prestaties en het het team. Een goede ambiance pak je geen punten mee, en wat de andere reacties al zeggen dat het grootste gedeelte van het elftal van NAC gewoon niet eredivisie waardig zijn. toch denk ik wel dat ze erin blijven!

23 januari 2013 om 17:25

En moet eraan toevoegen dat ik ook graga wil dat NAC erin blijft. Toch liever dan, met alle respect, een Zwolle of een Vvv, clubs waar ik gewoon minder mee heb. Maar ook zwolle verdient het op basis van prestaties en het goede spel om erin te blijven!!

ik vind Nac een echte Eredivisie club , het is raar dat ze zo laag staan als je naar het voetbal kijkt van de afgelopen jaren .
Maarja het gaat nou gewoon niet zo goed maar hoop voor hun dat ze weer er boven op komen en 15 of 14e minimaal eindigen

Beetje vreemd dat Ten Rouwelaar PEC en Roda JC opnoemt, maar Heerenveen buiten beschouwing laat. Verder wel terecht dat hij NAC ziet als een degradatiekandidaat. Normaal zou ik graag zien dat NAC wat hoger zou staan, maar nu hoop ik dat ze zolang mogelijk onder Roda blijven natuurlijk. Het wordt een spannende strijd in ieder geval. Het staat allemaal zo dicht op elkaar daar onderin.

23 januari 2013 om 17:20

Heerenveen doet het inderdaad niet goed maar je moet niet vergeten dat zij al best veel lastige wedstrijden hebben gehad. Niet dat ze het goed doen tegen de kleintjes maar op papier maak je daar natuurlijk wel meer kans tegen.

23 januari 2013 om 17:28

Ze hebben alleen Vitesse al twee keer gehad. Ze moeten dus ook nog spelen tegen clubs als Ajax, Feyenoord, PSV en FC Twente. Dat is lastig genoeg! Wordt in ieder geval zeer spannend.

23 januari 2013 om 17:34

Dat wordt zeker lastig, hoop niet dat Van Basten erop wordt aangekeken dat de schooldirecteuren niks van voetbal snappen.

23 januari 2013 om 20:21

@ Setto
Voor het huidige Heerenveen zijn momenteel alle wedstrijden lastig. Ook tegen de ploegen onderin weten ze maar weinig punten te behalen. Dat lijkt me best zorgelijk.

Het is belangrijk dat NAC aanvallend voetbal speelt/ gaat spelen. Want mocht je in de nacompetitie komen(en die kans acht ik zeer reeel) dan heb je er niks aan dat je het afgelopen jaar verdedigend hebt gespeeld. Die omschakeling is dan niet te maken. De Graafschap was afgelopen mei niet voor niets redelijk kansloos in de nacompetitie, VVV had het ook verschrikkelijk moeilijk, terwijl Excelsior in de nacompetitie van 2010/2011 er fluitend doorheen ging. Want dat was een voetballende ploeg.

Dat punt vind ik persoonlijk cruciaal voor Nac, want ze hebben gewoon een hele povere selectie die niet hoger gaat eindigen dan plek 15. Zaak is om je goed voor te bereiden.

Toen ik aan het begin van het seizoen zei dat NAC voor degradatie moest vrezen kreeg ik nog best veel tegenwind, dat zal nu uiteraard wel minder zijn.

Ze hebben een paar leuke spelers maar ze missen één of twee spelers die echt het verschil kunnen maken. Met een beetje geluk ontloop je degradatie maar dat hebben ze ook niet dus ik vrees het ergste. Verder doet PEC het heel leuk voor een nieuwkomer en kan VVV altijd wel verrassen. Roda heeft het overigens ook best lastig maar die geef ik meer kans met o.a. Brood.

NAC Breda heeft eeen hele matige selectie. Alleen Gudelj , Ten Rouwelaar , Botthegin en Lurling dat zijn nog wel aardige spelers. dan heb je nog Schalk en Hooi de talenten van Nar Breda(geen geweldige in mijn ogen). Denk niet dat NAC gaat degraderen daar zijn ze te goed voor.

Ook met deze overwinning op zak is en blijft Nac een degradatiekandidaat. Ze scoren te weinig en hebben nu gewoon geluk dat ze de laatste minuut 3 punten pakken. Het spel was niet om aan te zien en ze hadden super veel moeite om van een mededegradant te winnen. Als ze zo elke week spelen pakken ze nauwelijks punten want dit geluk hebben ze niet elke week

Om als club uit een bepaalde situatie te komen zal je eerst moeten erkennen dat je in die situatie zit. Bij NAC lijken ze inmiddels zover dat ze daar achter zijn, met uitzondering dan misschien voor Van As die nog steeds lijkt te denken dat NAC meekan in de middenmoot.
Een club als Heerenveen zit ook in die situatie, maar die lijken dat nog niet te beseffen.

Moet je inderdaad niet aan denken dat Nac, met die geweldige aanhang, in de Jupiler League terecht zou komen. NAC vind ik echt een hele bijzondere club, zou het haast een cultclub willen noemen.

Het trieste is dat NAC gewoon niet goed speelt. Zwolle en Willem II (2 concurrenten) spelen met vlagen vrij aardig voetbal. Gelukkig krijgen we ze beide thuis nog.

Verder mag het van geluk spreken dat de supporters eigenlijk redelijk rustig blijven.
Aan de andere kant is dat ook niet echt des NAC waarbij er altijd veel kritiek was vanuit de achterban.

Nu heeft iedereen het geaccepteerd en ik moet eerlijk zeggen: het is weer zo'n jaar dat het NAC gevoel extra sterk is. Iedereen ziet dat het erg slecht is maar iedereen gaat er daardoor weer juist een stapje extra achter staan.

Ik denk dat nac het wel redt. Ik denk dat wij de klos zullen zijn. De concurrenten pakken steeds punten en de komende wedstrijden ( uit: twente, utrecht en heracles en thuis: feijenoord) zullen weinig punten gepakt worden, ben ik bang en dan hebben we een kloof. Hopelijk zie ik het allemaal verkeerd, maar ben realistisch. Liever degraderen en zelfstandig blijven voortbestaan

24 januari 2013 om 09:56

Het enige wat NAC kan redden zijn een paar toevalstreffers in thuiswedstrijden.
Thuis liggen er kansen om punten te halen met Zwolle, Heracles, Heerenveen, Willem II, NEC en Roda als tegenstanders.

Eigenlijk allemaal ploegen waar NAC in staat is om punten te halen.

Willem II, Zwolle en VVV spelen gewoon beter voetbal op dit moment en die sprokken hier en daar nog weleens punten bij elkaar vrees ik.

Nac heeft genoeg kwaliteit om omhoog te klimmen, ik denk wel dat ze weer hoger op gaan, ik zie Nac gewoon niet degraderen het is altijd een lastige tegenstander geweest eindigde vaak in het linker rijtje dus degradatie gaan ze zeker wel voorkomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.VVV-Venlo34-15
14.Willem II33-14
15.NAC Breda30-19
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Karol MetsVerdediger10
Pablo Mari VillarVerdediger10
Menno KochVerdediger10
Arno VerschuerenMiddenvelder10
Mounir El AllouchiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NAC Breda.

Nederland
21 fans
Keeper, 37 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 24 april
Lionel Messi is overtuigd van de kwaliteiten van Jasper Cillessen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren