FC Groningen groeit uit tot hofleverancier voor oefenduel Jong Oranje

Woensdag, 23 januari 2013 om 17:32

Jong Oranje opent het interlandjaar 2013 met een oefeninterland in en tegen Kroatië. Voor de ontmoeting met de Kroaten heeft bondscoach Cor Pot een voorlopige selectie van 27 spelers geformeerd. Op 1 februari maakt hij de definitieve selectie bekend.

FC Groningen levert met vijf voetballers de meeste spelers af. Keeper Marco Bizot, verdedigers Virgil van Dijk en Johan Kappelhof, middenvelder Leandro Bacuna en aanvaller Género Zeefuik staan in de Euroborg onder contract.

Dinsdag 5 februari staan beide ploegen tegenover elkaar in Pula waar om 14.00 uur wordt afgetrapt in het Uljanik Stadium. Met deze interland werkt Jong Oranje toe naar het EK Onder-21 dat in juni in Israël plaatsvindt. Jong Oranje is tijdens dit prestigieuze toernooi ingedeeld bij de leeftijdsgenoten van Duitsland, Rusland en Spanje.

De voorlopige selectie:

Doel: Marco Bizot (FC Groningen), Nick Marsman (Go Ahead Eagles), Sergio Padt (AA Gent), Jeroen Zoet (RKC Waalwijk)

Verdediging: Patrick van Aanholt (Vitesse), Jeffrey Bruma (Hamburger SV), Virgil van Dijk (FC Groningen), Mitchell Dijks (Ajax), Mike van der Hoorn (FC Utrecht), Johan Kappelhof (FC Groningen), Miquel Nelom (Feyenoord), Bram Nuytinck (Anderlecht), Joël Veltman (Ajax)

Middenveld: Leandro Bacuna (FC Groningen), Lerin Duarte (Heracles Almelo), Ricky van Haaren (VVV-Venlo), Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (PSV)

Aanval:Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Jerson Cabral (FC Twente), Luc Castaignos (FC Twente), Luuk de Jong (Borussia Mönchengladbach), Florian Jozefzoon (RKC Waalwijk), Jürgen Locadia (PSV), Rajiv van la Parra (sc Heerenveen), Yanic Wildschut (VVV-Venlo) en Género Zeefuik (FC Groningen).Gerelateerd

71 reacties (laatste reactie door mma-fan)

Twente niet 1 zie ik, die mogen dus wel gaan werken aan hun opleiding.
Zo zie je ook maar dat het niks voorstelt wanneer je kampioen wordt bij de beloften. En die 2 die er instaan zijn van Feyenoord :P

23 januari 2013 om 16:23

Castaignos en Cabral en Fer bij de grote jongens.

23 januari 2013 om 18:18

Rockdale ,dus Groningen heeft nu de beste jeugdopleiding ????

23 januari 2013 om 22:55

Nee, die spelers van Groningen hebben toch niet allemaal in de jeugd van Groningen gespeeld...

23 januari 2013 om 16:25

Marsman is door twente verhuurd aan gae.

23 januari 2013 om 16:58

Rockdale

Goed verhaal van je.. Twente is de laatste jaren veel aant investeren inde jeugdopleiding, dit betekent niet dat een goede jeugdopleiding er gelijk staat. Heeft tijd nodig denk je niet? Helemaal als je bedenkt dat het niveau vh eerste elftal in een aantal jaren enorm gegroeid is en het dus voor beloften nog lastiger wordt om aansluiting bij het 1e te vinden.

Maar wel fijn dat je zo betrokken bent met fc twente. Lief.

Als ze samen dan ook eens iets gaan presteren in de competitie, dan heeft FC Groningen er ook nog écht iets aan...

23 januari 2013 om 16:24

Klopt helemaal, maar ik vind dat Virgil wel aardig presteert hoor.

23 januari 2013 om 16:26

Nou inderdaad, Van Dijk is de enige die goed presteert en Bizot heeft nog niet echt een kans gehad.

23 januari 2013 om 16:35

Klopt, maar Bizot gaat zich nu hij eerste keeper is goed ontwikkelen denk ik..
Bacuna begint ondertussen wel de status van eeuwig talent te krijgen. Als je hem nu vergelijkt met een paar jaar geleden, is hij er niet veel op vooruit gegaan terwijl hem toch een redelijk grote toekomst toegedicht werd.

23 januari 2013 om 16:43

In mijn optiek is hij nog steeds een groot talent. Alleen de trainers Huistra en Maaskant hebben niet één bepaalde positie voor hem. HIj is de H%$r van het elftal lijkt het wel. De enige positie die hij nog niet heeft gehad is die van keeper volgens mij...

23 januari 2013 om 18:24

Hij heeft alleen op de back gestaan (wat hij in zijn jeugd ook vaker stond) en voorin staat hij bijna altijd als vleugelaanvaller. Voor de rest heeft hij nergens gestaan, dus ik weet niet waar je dit uit concludeert? Daarnaast heeft hij een ontzettende potentie die hij alleen zeer weinig waarmaakt. Soms bij vlagen heeft hij enorm sterke wedstrijden, maar zijn mentaliteit zit hem voornamelijk tegen. Laat het koppie soms wat te snel hangen..

23 januari 2013 om 18:26

Volgens mij heeft hij ook al wel wedstrijden als diepe spits gespeeld.

23 januari 2013 om 18:36

Hij is nooit gestart als diepe spits, misschien dat hij daar ooit een keer terecht is gekomen tijdens de wedstrijd, maar de laatste 3 seizoenen staat hij bijna altijd op rechts/linksvoor, behalve vorig seizoen een tijdje als back gespeeld.

25 januari 2013 om 14:59

hij heeft ook op 10 gespeeld. Dat is volgens mij ook de plek die hij prefereert. Maar ja, wie niet bij FC Groningen (van Moorsel, De Leeuw, Kostic, Bos)

Is toch niet serieus te nemen dat een Zeefuik ook hier gewoon geselecteerd blijft worden, een Ten Voorde, Lieder, Schalk, Achahbar, De Kogel hebben allemaal meer potentie dan deze draak.

23 januari 2013 om 16:25

Zeefuik heeft 12 interland gespeeld voor Jong Oranje en 10 goals gemaakt, waarom zou je hem dan niet meer oproepen?

23 januari 2013 om 16:38

Ik zal hem er maar ingooien dan; "resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst". Daarnaast vind ik dat bij selectie voor Jong Oranje ook rekening moet worden gehouden met potentieel, Zeefuik heeft die 10 goals waarschijnlijk gemaakt, omdat hij daar tegen schriele, jonge mannekes speelt die hij met zijn fysiek aftroeft. In het "echte" Oranje zal hij nooit een kans van slagen hebben.

23 januari 2013 om 17:33

Wat maakt dat uit? Het gaat er hier niet om welke spelers het meeste potentieel hebben op Oranje, die spelen namelijk al bij Oranje of hebben er al aan mogen ruiken (zoals in de huidige selectie Luuk de Jong en Jeroen Zoet, Nuytinck zou ook wel eens een keer opgeroepen mogen worden maar dat terzijde). Zeefuik presteert gewoon uitstekend voor Jong Oranje en behoort daardoor tot onze beste 23 spelers die voor dit elftal mogen spelen. Waarom mag hij dan niet geselecteerd worden?

25 januari 2013 om 15:41

@ Breedje,

Dus jij denkt dat Ten Voorde, Lieder, Schalk, Achahbar, De Kogel wel kans van slagen hebben in het "echte" oranje???
Zeefuik doet niks onder voor die jongens die jij opnoemt..

23 januari 2013 om 16:43

Inderdaad, zo'n Zeefuik heeft niks te zoeken bij Jong Oranje.

23 januari 2013 om 17:16

Helemaal mee eens!... Nog nooit vertrouwen in deze jongen gehad!

23 januari 2013 om 21:09

Wat hebben een Lieder en een Acahbar nu laten zien in de Eredivisie.
Het is niet voor niks dat Locadia wel is opgeroepen en zij niet, die heeft al 4 gescoord in een paar invalbeurten bij Psv.
Volgens mij is dat bijna net zoveel als Schalk in totaal bij Nac...
En zoals hier boven al is gezegd Zeefuik doet het gewoon erg goed bij Jong Oranje/

23 januari 2013 om 16:44

Geen idee, hij speelt nauwelijks.

23 januari 2013 om 21:10

Heeft nog weinig laten zien dit seizoen.
Kreeg zelfs kritiek van Koeman nog niet zo lang geleden.
Dus moet eerst maar eens op gaan vallen zoals Locadia voor hij in aanmerking komt.

denk dat van deze selectie slecht enkelen overblijven voor het EK.

Volgens de site van Roda JC zit Guusje Hupperts er ook bij, maar ik zie hem hier nergens tussen staan. Het is wel een fantastische prestatie van Guus! Speelt een goed seizoen bij Roda dit jaar.

Edit: Guus blijkt dus in het beloftenelftal te zitten, het team dat tussen Jong Oranje en Oranje onder 19 inzit. Al met al toch knap gedaan van hem .

23 januari 2013 om 17:35

Valt me dit seizoen ook positief op Roda. Kende hem begin van het seizoen niet, maar hij heeft zich knap in het elftal gespeeld en is nu al een van de betere in mijn ogen.

Wanneer wordt Cor Pot ontslagen, als je Zeefuik nog selecteert dan ben je niet wijs

25 januari 2013 om 15:43

Vertel me is welke andere spits in jong oranje 10 goals maakt in 12 wedstrijden???

26 januari 2013 om 13:22

Heb je uitgezocht wanneer die die goals maakte, toen die nog 20 kilo lichter was. Met zijn overgewicht van nu, kun je het niet maken om hem te selecteren.

26 januari 2013 om 13:46

kijkend naar deze foto van Zeefuik bij jong Oranje klopt er niks van wat je zegt:

https://twitter.com/gzeebuik/status/25454126495393...

Dit bewijst maar weer dat Jong Oranje helemaal niets zegt. Een vreselijk presterende ploeg als Groningen dat daar hofleverancier van is. Kijk de foto's van vroeger er maar op na: Jong Oranje brengt zelden topspelers voort. Geldt voor alle 'jong'-elftallen van alle landen trouwens.

23 januari 2013 om 16:36

Robben, Van Persie, Vd Vaart en Sneijder hebben allemaal voor Jong Oranje gespeeld om maar een paar namen op te noemen...

23 januari 2013 om 17:49

Huntelaar, Babel en Vermeer hebben wel het EK onder 21 gewonnen, he?

23 januari 2013 om 17:57

Babel en Vermeer! Who! Dat zijn echte toppers! Kijk maar eens naar het team dat dat EK gewonnen had, en kijk wat er van ze geworden is. Uiteraard zijn er uitzonderingen, zoals Van Persie, Robben en v/d Vaart, maar het is toch schrijnend om te zien wat er van die zogenaamde toptalenten terecht komt.. Echte toppers slaan Jong Oranje gewoon over.

23 januari 2013 om 19:22

Spelers bij nationale elftal hebben gezeten in jeugd elftalen - sommigen wat korter of langer. Ook bij de grote Oranje. Jong Oranje en de rest van de nationale jeugd elftalen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van voetbal talenten. Niet voor niets heeft Fifa jeugd toernooien georganiseerd. Dat er alleen maar weinig toppers zijn uitgekomen klopt; maar dat klopt ook bij de grote Oranje. Kijk maar hoeveel toppers zitten in de grote Oranje.

Guus Hupperts zou er ook bij moeten horen volgens de site van Roda JC! Maar hij staat hier niet tussen! Zou echt mooi zijn! Eerste jeugdspeler sinds Ger Senden (die al gestopt is) die enigszins doorbreekt bij Roda JC (waar de jeugd echt 0% kans krijgt -__-)! Speelt goed bij Roda en verdient het na mijn mening ook!

Snap wel dat Zeefuik wordt opgeroepen aangezien hij wel veel gescoord heeft voor Jong Oranje, maar spelers als Ten Voorde, Schalk, Achahbar, De Kogel vindt ik meer potentie hebben.
Daarnaast presteert De Kogel indien hij speelt ook gewoon goed! Achahbar wat minder en Schalk dit seizoen ook wel wat, maar Ten Voorde is ook gewoon een talentvolle speler!

Mooie selectie, wel minder om te zien dat een L. De Jong, Nuytinck, Wijnaldum nog bij Jong Oranje zitten daar waar jongere spelers bij het Grote Oranje zitten. Jammer dat hun potentie toch niet eruit blijkt te komen (wat er van werd verwacht, met name Wijnaldum!)

Tsja. Zeefuik bakt er bij Groningen zo goed als niks van. Maar bij Jong Oranje scoort hij er op los. Dus valt wel iets voor zijn selectie te zeggen.

Kappelhof en Bacuna zitten nu niet in hun beste periode, maar horen wel thuis tussen deze namen naar mijn inziens. Bizot 2e keus, Van Dijk basisklant. Van Dijk wellicht niet op het EK, maar gaat wel mee als reserve denk ik.

Ik weet de leeftijden van de spelers niet precies, maar als ze dan met het EK U21 er nog de volgende spelers bij hebben, dan hebben ze toch een leuke selectie!

O. John, Viergever, De Vrij, Martins Indi, Maher, Van Ginkel, Clasie, Narsingh, Blind, Van Rhijn, Nuytinck, Wijnaldum, Gouweleeuw

23 januari 2013 om 17:36

Ajax09-19,

Heb je helemaal gelijk in alleen Viergever kan in je rijtje niet meer mee, maar voor de rest iedereen. De opstelling die nu in jong oranje kan, is in principe bijna de opstelling voor het grote oranje hoor! dat scheelt niet meer veel!

Als iedereen fit is zegt iets me dat van Gaal met deze achterhoede wilt gaan spelen

Willems/blind/van Aanholt - Bruno - De Vrij - Van Rhijn

De achterhoede die ook op -21 aanwezig kan zijn!

En Alleen Sneijder blijft als je het mij vraagt nog op het middenveld staan bij het grote oranje van de huidige kern

Dus dan krijg je wat mij betreft

Sneijder - Maher
Strootman

En met sneijder z'n fitheid... Fer & van Ginkel bonken ook op de deur...

Nou robben = altijd geblesseerd, 1e vervanger is BIJ MIJ ola John, die kan voor jong oranje nog.

Spitsen hebben we 2 grote in de personen van RVP & KJH = niet van toepassing, maar met Luuk en Locadia ls pinchitter loop je ook niet voor gek!

En de rechtsbuiten van oranje is Narsingh die met oranje -21 mee kan.

In principe is het dus een ijzersterke kern! Spelers die vlees op de botten hebben bij het grote oranje, met strootman als aanvoerder.

En dan nog niet over de uiterst talentvolle bank te spreken!

Dat toernooi moet voor ons zijn, al kunnen bij spanje, duitsland ook hele goede spelers mee en frankrijk ook

Voor de mensen die niet begrijpen dat Zeefuik is geselecteerd:
Zijn gemiddelde bij Jong Oranje is velen male hoger dan de gemiddelden van de andere spitsen. Hij heeft in 12 wedstrijden 10 doelpunten gemaakt en is zeer belangrijk geweest tijdens de kwalificatie reeks. Ik vind dan ook dat het zou getuige van weinig respect om hem niet op te roepen.

Ik vind er eerlijk gezegd een hoop middelmaat tussen zitten. Jongens als Marsman, Dijks, Bacuna, van Haaren, Cabral, van la Parra en Zeefuik vind ik zeer beperkt eerlijk gezegd. Ze zullen het misschien goed doen bij Jong Oranje, maar veel progressie marge hebben die jongens niet. Een hoop van die jongens spelen ook niet of zijn bezig aan een matig zijn seizoen bij hun club. Ik denk dat er betere spelers zijn met meer toekomst.

Boëtius, weinig laten zien en toch nu al opgeroepen?

23 januari 2013 om 17:12

Fietsband,

Boetius heeft wel degelijk heel nederland al kippenvel bezorgt!!

En wat mij betreft staat hij mijlenver boven 'wildschut' en 'cabral' die bewezen hebben waardeloos te kunnen spelen!

Trouwens ook pure middelmaar in deze selectie hoor!!!

23 januari 2013 om 17:49

Die ene wedstrijd tegen Ajax die hij aardig, redelijk tot goed speelde?
Nee, ik ben veel meer onder de indruk van Wildschut. Die heeft mij vaker laten zien een goede baller te zijn.

23 januari 2013 om 18:01

Martinus, Wildschut is een jaar of 3 ouder, dus dat slaat werkelijk nergens op

En Boétius heeft een stuk of 5/6 wedstrijden laten zien een geweldenaar te kunnen zijn.

Ola John - Luuk de Jong - Luciano Narsingh
Leroy Fer - Kevin Strootman - Adam Maher
Jetro Willems - Martins Indi - de Vrij - van Rhijn
Jeroen Zoet

Memphis Depay - Jurgen Locadia - J.p. Boetius
Tonny Vilhena - Jordy Clasie - Marco van Ginkel
Daley Blind - Virgil van Dijk - Nuytinck - Bruma
Sergio Padt/marco Bizot

Dit zou hem zomaar eens kunnen worden voor in de zomer!

Met als toevoeging, voordat ik daar commentaar op krijg, dat de linksback echt even aankijken is. Willems, van Aanholt & Daley Blind zie ik ervoor vechten. En wellicht legt Willems het hartstikke af tegen die 2. Maar hij is nu wel de steevaste linksback van psv, en kan zich nog gigantisch ontwikkelen tot het ek. Heel eventueel nog Nelom & Dijks...

En ik denk als het zo doorgaat wat er nu gebeurt, dat idd Boetius en Vilhena, Wijnaldum voorbij gaan...

Depay kan ook voetballen.. dat weten we en tegen de tijd van dat ek schaar ik hem beter dn Wildschut en Cabral (Nu al, maar hij speelt niet...)

Wat denken jullie, welke spelers gaan er mee, welke dubbelbezzeting)??

Ik heb trouwens met pijn in mn hart Marco van Ginkel er niet in gezet, maar ja, waar... voor Maher??

Van Ginkel hoort te spelen... maar ja..

23 januari 2013 om 17:21

Jaaa mooie selectie dacht ik zo! Kampioens kanidaat moet bijna nu! Degelijke verdediging en een mooi dynamisch middenveld en gewoon een goede aanval! Ik denk dat je gewoon kampioen in de eredivisie word!

Denk je niet?..

leuk dat veltman er ook bij zit ik denk dat die bij een vertrek van toby in de zomer het wel aan kan om zijn positie over te nemen.

Nou het talent is niet bepaald aanwezig. In elk geval moet Cor Pot nog even opflikkeren. Waardeloze coach, matige selectie maar dat is ook niet raar als je bedekt dat Maher, Strootman, John, Indi, van Ginkel van Rhijn en de Vrij hier ook bij hadden kunnen zitten)

De enige speler die echt niveau heeft is Virgil van Dijk hier bij FC Groningen. Zie hem echt wel in het echte oranje komen

23 januari 2013 om 21:12

Ik vind dat Zoet ook zeker wel de potentie heeft om het grote Oranje je halen hoor.
Is zeker voor een keeper nog erg jong en speelt al 2 jaar heel behoorlijk.

Ongelooflijk dat Van Haaren en vooral Wildschut weer geselecteerd zijn. Van Haaren speelt absoluut niet goed bij Vvv, en Wildschut kampt al een jaar met een vreselijke vormcrisis.

Pff.. Slechts 2 Ajacieden.. Genoeg ruimte voor verbetering, maar ik heb er alle vertrouwen in. Spelers als Sporkslede, Klaassen, Denswil, Lukoki en Hoesen kunnen zich nog veel ontwikkelen. Verder zit er steeds meer talent in de jeugdopleiding, dus dat komt wel goed. Nog enkele jaren overbruggen met jonge buitenlandse talenten, want dat werkt fantastisch. Daarna weer terugvallen op echt zelf opgeleide Nederlandse spelers.

Van die spelers van Groningen zie ik eigenlijk alleen Van Dijk nog een stap hogerop doen. Bacuna is al een tijdje uitvorm en over Zeefuik hoef ik het niet te hebben denk ik. Bizot heeft nog geen kans gehad om zich te bewijzen natuurlijk.

Kappelhof? Zeefuik?

Sorry hoor maar als dit het niveau van de talenten van Nederland is moeten we ons misschien zorgen maken. Ik ben ervan overtuigd dat er betere zijn dan deze koekenbakkers.

23 januari 2013 om 20:22

Mee eens dat er zeker betere spelers zijn. Een deel daarvan speelt alleen in het grote oranje. Als die spelers gewoon mee gaan naar het EK kan ik me niet voorstellen dat Zeefuik en kappelhof meegaan. Al doet Zeefuik het gewoon prima in Jong Oranje.

Hmm, denk toch dat Feyenoord en Ajax hofleverancier zijn als je kijkt naar spelers die uit de jeugd van een club komen.

Een stuk of 12 spelers zie ik wel de internationale (sub)top halen. De rest, komt tekort.

Dan zou ik voor de volgende 11 gaan met de huidige selectie

Zoet

Bruma
V. Van Dijk
Nuytinck
V Aanholt

Wijnaldum
Vilhena
Duarte

Cabral
L. De Jong
Boettius

Geen denderende selectie maar voor het EK kan er wel een heel behoorlijk team staan als je bedenkt dat spelers als, Strootman, Clasie, v Ginkel, Martins Indi, de Vrij, Ola John, Willems, v Rhijn en Maher ook nog speelgerechtigd zijn.

Dit lijkt me dat ook een prima opstelling:.
Zonde dat Narsingh het EK waarschijnlijk niet haalt, want dat had hij als rechtsbuiten kunnen spelen.

Zoet
v Rhijn
de Vrij
BMI
Willems
v Ginkel
Maher
Strootman
Wijnaldum
L de Jong
Ola John

Lekker belangrijk dat FC Groningen de hofleverancier is, de meeste spelers komen niet eens uit de eigen jeugdopleiding. De enige is Leandro Bacuna en als die gasten nou eens gaan voetballen in de reguliere competitie, want het voetbal wat Groningen nou laat zien is van Jupiler League niveau en da's niet best, zelfs VVV en Willem II spelen beter met minder middelen omdat die gewoon strijd en vechtlust leveren, met alle respect voor die ploegen. Als het voetbal niet lukt, moet er hard gewerkt worden maar daar komt ook weinig van terecht.

Zeg inderdaad niet zoveel , er zitten 9 spelers bij Oranje die meekunnen en er zijn nog wat spelers die er bij niet bijzijn door weinig spelen of blessures .

Verwacht dat alleen Bizot en V. Van Dijk kans maken om mee te gaan naar Isral maar ook deze 2 zijn totaal niet zeker van hun plek

Ik vind het vaak een vreemde berichtgeving. Groningen is meermalen hofleverancier geweest van Jong-oranje, zelf in de tijd met Hiariej enz. Dus Groningen groeit niet uit tot hofleverancier.
Zelfde met dat cultheld-suk gedoe. Niks cultheld en publiekslieveling, maar vz blijft het maar krampachtig verkondigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Excelsior40-10
13.VVV-Venlo34-15
14.Willem II33-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

127 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Liverpool 11 0 0 0
2017/2018 Southampton U23 2 1 0 0
2017/2018 Southampton 12 0 0 0
2016/2017 Southampton 21 1 4 1
2015/2016 Southampton 34 3 2 0

In de wandelgangen

Woensdag 25 april
Gareth Bale staat aankomende zomer mogelijk voor een zeer verrassende transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren