Buffon accepteert loonsverlaging en blijft langer bij Juventus

Woensdag, 23 januari 2013 om 15:28

Gianluigi Buffon is nog lang niet klaar op het hoogste niveau. Al maandenlang werd er in Italië driftig gespeculeerd over de toekomstplannen van de onomstreden doelman van Juventus en daar werd woensdag een abrupt einde aan gemaakt. De international zette zijn handtekening onder een nieuw contract, dat hem in ieder geval tot de zomer van 2015 speler van la Vecchia Signora maakt. “De beste doelman ter wereld blijft speler van Juve!”, jubelde coach Antonio Conte.

/

Het nieuws zelf komt, gezien de huidige vorm van de goalie, niet als een verrassing, maar wel opmerkelijk is dat de routinier akkoord is gegaan met een salarisverlaging. Naar verluidt gaat Buffon met ingang van dit jaar vier miljoen euro netto verdienen. Tot op heden toucheerde hij zes miljoen euro netto op jaarbasis. De invoering van het Financial FairPlay-systeem van de FIFA noopt grote clubs er immers toe om hun financiële huishouding flink in te krimpen.

Wel zijn in het nieuwe contract, dat loopt tot de zomer van 2015, diverse opties opgenomen die erin voorzien dat de speler flink beloond zal worden bij goede prestaties. Deze bonusconstructies liet Juventus ook opnemen in de werkovereenkomsten van Giorgio Chiellini en Claudio Marchisio, die onlangs ook bijtekenden in Turijn. Zij staan respectievelijk tot medio 2015 en medio 2016 onder contract.


Poll

Gianluigi Buffon is de beste doelman ter wereld


Gerelateerd

72 reacties (laatste reactie door bago)

Echte clubman! Top dat hij blijft, is nog steeds belangrijk voor Juve.

Mooi dat hij dit wil doen, dit zie je tegenwoordig toch niet zo vaak! Buffon toont maar weer eens zijn grote clubliefde. Prima keeper met een prima mentaliteit!

23 januari 2013 om 22:02

Ik wil helemaal geen afbreuk doen aan de clubliefde van Buffon hoor maar ik zou ook heel veel van een club houden als die mij 4 miljoen netto per jaar betaald.

Geweldig nieuws!
Maar het contract maakt hem in ieder geval speler van Juventus tot de zomer.... Was hij transfervrij dan?

-edit- Het is al/pas aangepast!

DAT is pas clubliefde..
alle respect hiervoor

23 januari 2013 om 16:01

Hij bevestigt zijn clubliefde. Na de degradatie met Juvé, terwijl hij toen aanschouwd werd als de beste keeper van de wereld en volgens mij makkelijk naar een andere club kon, nu zijn salaris laten verlagen om toch te kunnen blijven. Respect!

23 januari 2013 om 16:48

Uiteraard kon hij toen makkelijk naar een andere topclub, was misschien ook beter geweest voor zijn reputatie gezien het schandaal, maar hij is een absolute held dusja..

23 januari 2013 om 18:09

@rooney_10

Inderdaad, net zoals Del Piero en nog tal van anderen bij Juventus, het is niet omdat het mijn club is dat ik dit zeg, maar eens je gevestigd bent bij Juventus is het als in een familie, spelers beseffen bij ons dat ze kleiner zijn dan de club, Buffon beseft dat hij nog steeds top is maar dat hij gezien zijn leeftijd en de ffp wat moet inleveren, hoeveel spelers zouden niet zeggen, ik wil weg. Zover zelfs dat een voetballer Inter ruilt tegen Gala, gewoon om zijn salaris te behouden, als deze man en enkele anderen zoals Totti, Giggs, Scholes etc stoppen met voetballen de komende 3 - 4 jaar is het woord clubliefde toch wel klinisch dood vrees ik. Dat zijn helden waar ik naar op kijk, Del Piero is op alle vlakken mijn held, hij kon naar jou ploeg toen Juventus degradeerde, en daar veel meer gaan verdienen,maar koos om voor veel minder geld in de Serie B te gaan voetballen, ik vergeet nooit de woorden die hij zei tijdens een persconferentie. '' Een echte heer laat geen oude dame in de steek'' één woord, kippenvel, pure magie gewoon en tekenend voor de liefde die Alex voelt voor zijn Juventus. Hij wou zelfs dit jaar voor niks blijven voetballen bij Juve, maar die bozos in het bestuur dachten dat ze beter af waren met Matri, Vuci en Quags, haha wat een lachertje.

Alex Del Piero mijn held!

Kijk, dat is nou meedenken met je club. Hier kunnen veel spelers een voorbeeld aan nemen.

Door de FFP onderscheiden de spelers met clubliefde zich van de geldwolven...

Dat noem je clubliefde zijn maar enkele die dit zouden doen.
met 4miljoen kom je nog goed rond, als je denk dat een gemiddeld mens nog geen 40.000 per jaar verdient.

23 januari 2013 om 15:42

inderdaad!, ben echt blij dat hij blijft,
of het de beste keeper is op dit moment? daar heeft iedereen een andere mening over, maar 99 vind dat hij in de top3 zit, en daar ben ik het ook mee eens
Echte Clubliefde!

23 januari 2013 om 15:44

35000 bruto in Nederland.. dus ja met een keer of 100 het bedrag wat gemiddeld is en dat netto kom je wel rond ja!

Toch netjes dat hij 33 van zijn loon inlevert, hij blijft veel verdienen maar hij hoeft het niet te doen!

Natuurlijk doen ze dit. Hij houdt van de club, de club houdt van hem en hij is nog steeds één van de beste keepers ter wereld.

Des te onbegrijpelijker dat ze het contract van de grootste clubheld niet hebben verlengd een half jaar geledem, maar goed, dat is verleden tijd.

Kan niets anders dan respect hebben voor deze legende. Bij de degradatie bleef hij als wereldkeeper ook Juve trouw. Een man met een onwijs groot respect en liefde voor de club.
Een woord voor deze man: Respect!

Nog steeds één van de beste keepers ter wereld, geweldig nieuws voor Juventus dat hij met minder loon genoeg neemt om maar bij de club te mogen blijven voetballen. De opvolger voor de lange termijn staat al klaar met Nicola Leali, die op dit moment bij Virtus Lanciano op huurbasis speelt.

Onze held, wat een persoonlijkheid en uitstraling heeft hij ook. De persconferentie is trouwens nog steeds live te zien: http://www.youtube.com/watch?v=y3owng2rnf0

Ook hebben ze daar speciaal een clip gemaakt van de afgelopen jaren, wel redelijk kort maar toch, enkele prachtige saves tussen: http://www.youtube.com/watch?v=4elzs8vyt-8

Ik vind het trouwens niet opvallend dat hij akkoord gaat met een salarisverlaging. Niet iedereen roept dat hij houdt van een club en wilt vervolgens niet inleveren. Buffon heeft altijd aangegeven dat hij bereid is om in te leveren als dat de club vooruit kan helpen, hij voegt nu dus ook daad bij woord. Hij heeft ook aangegeven dat hij na 2015 zal vertrekken omdat hij herinnert wilt worden als een topper en niet een oude doelman in zijn nadagen. Na 2015 zal meer dan waarschijnlijk Leali hem opvolgen, zeer beloftevolle doelman.

Ik ben echt blij met dit nieuws rond hem. Toch een sterke doelman en ook nog eens een soort van twaalfde man op het veld. Blijf het jammer vinden dat hij op twee jaar tijd twee zeer zware blessures heeft gehad waarvan hij veel moest revalideren. Gelukkig heeft hij de afgelopen twee jaar terug dat niveau kunnen opkrikken waardoor hij sowieso bij de beste doelmannen ter wereld hoort, zeker top 3.

Als je wordt uitgeroepen tot doelman van de 21ste eeuw, beste doelman van het decennium, beste doelman van laatste 25 jaar dan doe je wel iets goed lijkt me.

23 januari 2013 om 15:48

Ik zou me als verdediger echt veilig voelen wanneer je zo'n fenomeen achter je hebt staan die alle onmogelijke ballen eruit pakt. Ik heb niet zoveel sympathie voor Juve als jij, maar voor fenomenen als Buffon, Del Piero, Nedved etc en nu Chiellini, Marchisio en Giovinco kan je niet anders als respect hebben.

23 januari 2013 om 16:50

Buffon heeft paar jaar geleden laten zien hoeveel hij van juve houdt. Hij had toen de wk gewonnen en was op dat moment absoluut de beste keeper ter wereld toen hij met juve naar serie b degradeerde heeft hij laten zien wat echte clubliefde is ( ook spelers als del piero, nedved en camoronesi)

23 januari 2013 om 16:58

buffon is echt een held, hoop dat hij voor altijd bij juve blijft en niet zoals del piero wordt behandeld, ookal zal hij over 5 jaar misschien geen 1e keeper meer zijn, ik hoop dat hij blijft en daarna misschien als keeperstrainer of in het bestuur wie weet

Een modelprof waar velen een voorbeeld aan kunnen nemen, komt zelden in het nieuws (is tegenwoordig haast onmogelijk door paparazzi bij topclubs), maar al jaren zijn doel aan het verdedigen bij Juventus, clubliefde bestaat gelukkig nog!

goede keeper buffon, goed dat hij verlengt. laat toch zien dat hij wel clubliefde heeft.
hier kan kaka een voorbeeld aannemen

Goed voor Juve, goed voor Buffon en goed van Buffon om zijn salaris te verlagen. Het moet bij voetballers doordringen dat er in deze economische omstandigheden geen gigantische verhogingen meer in kunnen zitten en als je hart hebt voor de club neem je genoegen met een lager salaris om de club niet in de problemen te brengen. Hoop op meer van dit soort berichten de komende tijd.

Zoals Georgi Cherdantsev ooit zei bij een fenomenale redding: Буффонище!

Wat een fenomeen. By far één van de beste keepers ter wereld(zo niet, de beste) en een echte clubman die de club ook trouw bleef toen ze een niveau lager moesten spelen. Menig anderen waren allang vertrokken. Buffon hoort gewoon in Turijn thuis. Ik hoop dat er in de toekomst meerdere keepers zoals hij actief blijven. Nu heb je alleen Casillas. Akinfeev is al een goed voorbeeld van een clubman die in de toekomst nog ver kan komen,

23 januari 2013 om 15:57

Buffonisch in het russisch?

Buffon inderdaad een fenomeen en mede omdat hij in Turijn bleef na de degradatie zo ontzettend
populair. Ben echt onwijs blij dat hij zijn carriere naar alle waarschijnlijkheid bij ons afsluit. Maar je hebt wel meer clubkeepers: Valdes, Casillas, Cech, Hart, Akinfeev, Malafeev. Die gaan allen niet zomaar weg, alleen Valdes nu dan maar om andere culturen te leren kennen naar eigen zeggen.

23 januari 2013 om 16:06

Eerder typisch Buffon. Dat zei hij na die kopbal van Muntari die eigenlijk over de lijn was.

Er zijn wel meer clubkeepers, maar ze zijn nog lang niet zo goed als Buffon. Ik zou niet durven te beweren dat onze Igor met het rijtje van Buffon mag staan. Eerder net er onder. Alleen Cech en Casillas vind ik van A+ niveau. Valdes heb ik nooit een topper gevonden. Hij zit wel lang bij Barca, maar bij hem heb ik nooit het magische gevoel gehad als wat ik bij Buffon, Casillas en Cech wel voel. Valdes is in mijn ogen gewoon een clown en ik denk niet dat er veel clubs geinteresseerd in hem zullen zijn, maar dat mede omdat alle clubs al een goede keeper onder contract hebben staan.

23 januari 2013 om 16:21

ahh typisch Buffon. Ik zat aardig in de buurt voor iemand die niet heel veel russich begrijpt.

Buffon is inderdaad naast clubkeeper ook nog superkeeper. Een zeer zeldzame situatie. Maar als je als topkeeper zijnde bij een topclub speelt heb je geen reden om weg te gaan. Sowieso zijn keepers meer clubvast als veldspelers naar mijn idee.
Valdes vind ik wel wat voor Milan. Die hebben altijd humoristische doelmannen.
Nu weer met Amelia en Abbiati en daarvoor met Dida. Valdes zou mooi staan in dat rijtje.

23 januari 2013 om 16:35

Ik vind dat Abbiati nou niet echt humoristisch hoor. Naar mijn idee word hij een beetje onderschat. Ok, af en toe heeft hij zijn grabbel momenten ja. Dat kan een keertje gebeuren, maar als je Valdes de bal geeft kan het vaak mis gaan hoor. Dat kan Di Maria weten. Abbiati doet niet voor Valdes onder. Bovendien vind ik Valdes de grootste clown die er bestaat. Daar zou Dida echt jaloers op zijn.

Hehe het hoge woord is eruit. Zat hier al even op te wachten. Blij dat het nu eindelijk rond is.
Blijft nog altijd een van de betere keepers ter wereld. Conte word ook niet voor gek verklaard dat hij zegt dat het de allerbeste is. Ben ik het niet mee eens maar het is een realistische mening.
Buffon nog 2 jaar op goal, Storari als 2de doelman en Rubinho als redmiddel. Leali kan zich nu rustig verder ontwikkelen zodat hij over 2 a 3 jaar jaar klaar is voor het hoogste niveau.

23 januari 2013 om 15:54

Waarom ben je het daarmee niet eens dan? Ik kan weinig keepers opnoemen die in zijn rijtje mogen staan. Dan kom ik eigenlijk alleen maar op Casillas, Kahn en Cech uit.

23 januari 2013 om 16:01

Ik dit moment vind ik het niet de beste doelman. Wanneer in topvorm zie ik hem wel als de beste, zeker op de lijn. Maar op dit moment vraag ik me af of hij wel de eerste van Italie is. Marchetti is absurd goed bezig en buiten Italie ben ik altijd gecharmeerd van Cech, Hart, Neuer en Handanovic. Die zijn om dit moment zeker niet veel minder dan Buffon.

23 januari 2013 om 16:13

Zolang Buffon niet zegt dat hij stopt als international zal hij altijd eerste keeper blijven voor de Squadra. Dan mag Italie wel goed zitten in de doelmannen(marchetti, De Sanctis, Sirigu), maar Buffon zal altijd numero uno blijven.

23 januari 2013 om 16:24

Buffon zal nummer 1 blijven inderdaad. Puur ook omdat de naam indruk wekt. Buffon op goal doet toch wat met de tegenstander. Maar zeker na de wedstrijd van gisteren denk ik dat Marchetti bij geen een club zou misstaan. Maar uitstraling is ook belangrijk voor een keeper. Kijk maar naar Kahn, Daar stond echt wel iemand.

Beste doelman van de wereld ! Dit is nou clubliefde,

23 januari 2013 om 16:05

Valt wel mee met dat clubliefde. We doen net alsof hij een heldendaad heeft verricht. Hij beseft gewoon dat hij miljoenen en miljoenen heeft verdiend. En dat hij graag bij zijn geliefde club wil blijven en zijn carrière af wil sluiten. Ook nog voor vele miljoenen maar iets minder miljoenen dan daarvoor. Heb veel respect voor Buffon en zeker voor zijn keepers kwaliteiten maar dit gewoon normaal gedrag in abnormale wereld. Daardoor lijkt het misschien abnormaal wat hij doet.

Respect voor deze held!

Beste keeper in de wereld en een geweldig persoon.
Ben blij dat ik hem heb mogen meemaken en nu gaat dit dus nog een paar jaar door.

Buffon geweldige keeper. Hij had dit al min of meer aangekondigd. Wat ik wel opvallend vind is dat iedereen dat als een heldendaad beschouwd. Buffon is niet hypocriet , veel andere voetballers zijn dat wel. Dit is nou echt clubliefde. Valt wel mee dit is gewoon normaal gedrag vertonen. Weliswaar uit clubliefde maar niet een extreem geval van volgens mij. Vervolgens vinden de supporters Buffon apart. Terwijl eigenlijk die anderen een steekje los hebben . Als je 10 jaar lang bij de club waar je van houd 6 miljoen per jaar verdiend heb je dus 60 miljoen verdiend. Als die club aan het eind van je carrière je een verlenging aanbied van 4 miljoen per jaar omdat ze de zaakjes op orde willen hebben zou ik en iedere normaal mens dat accepteren uit clubliefde . Ook spelers die terug zouden gaan naar hun oude clubs en al dik multimiljonair zijn doen dat niet omdat die clubs hun salaris niet kunnen betalen vind ik belachelijk. Met 50 miljoen op de bank was ik de laatste 2 jaar van mijn carrière desnoods gratis bij mijn oude club waar ik liefde voor voel gaan voetballen. Ze zeggen weleens , geld maakt dat mensen de vreemdste dingen normaal gaan vinden. Ik ben blij dat Buffon niet zo is. Kritiek hebben op de voetballers is echter wel lastig als het gros vd supporters het normaal en zelfs heel logisch beginnen te vinden.

Houdt van de club. Sommige mensen zeggen nu wel, ach nu moet hij op een houtje bijten! 2 miljoen inleveren is toch fors hoor! Het is nog altijd genoeg om normaal te leven (aan de standaard van Buffon dan, zijn ''normale'' leven) en ik vindt het knap dat hij 2 miljoen inlevert om nog jaren bij Juventus te keepen! Held! En een hele goed ekeeper!

23 januari 2013 om 16:08

2 miljoen is helemaal niet fors voor hem ( en dat is zonder bonussen) en genoeg om normaal van te leveren is een flinke understatement. Bij welke levensstijl spendeer je dan 4 miljoen per jaar ?
Dan heeft hij ook nog 60 a 70 miljoen verdiend in zijn carrière. Vind het dan ook totaal niet knap dat hij dat inlevert. Had ik ook gedaan. Graag zelfs.

23 januari 2013 om 19:27

Ach, had ik graag gedaan. De meeste mensen zouden het niet accepteren omdat zij ergens anders gewoon net zoveel zouden kunnen verdienen. Ik denk dat eenman City of een PSG hem wel een aanbod van netzoveel salaris had kunnen geven.

Darnaast is het toch gewoon knap om zomaar van 2 miljoen euro per jaar afstand te doen hoor. Mensen doen net alsof het niet is omdat hij alsnog veel verdiend en al veel verdiend heeft. Maar ik vindt dit toch wel klasse en respect hoor! Toont ook weer de echte clubliefde aan!

24 januari 2013 om 08:24

Ik vind het netjes. En veel spelers hadden het niet gedaan inderdaad. Abnormaal vind ik het zeker niet. Ik vind eerder de spelers die het niet zouden doen abnormaal. Hij heeft zeker clubliefde. Maar dit is een vrij makkelijke manier om je clubliefde te tonen. Een grotere manier is om bij je club te blijven terwijl ze terug gezet werden tijdens het schandaal. Toen toonde hij aan clubliefde te hebben om zijn club er weer bovenop te helpen. Ik bestrijd zijn clubliefde dan ook zeker niet. Begrijp me niet verkeerd, Ik verbaas me er alleen over dat niet veel meer spelers er hetzelfde instaan als Buffon. Ik weet dat geld heel erg belangrijk is en dat is ook logisch. Maar spelers slaan door. Het is nooit genoeg. Bij Buffon gelukkig wel.

Held. Eerst een degradatie overwonnen en nu ook voor minder salaris gaan voetballen. Niets anders dan lof voor deze topkeeper.

hij heeft gewoon de juiste instelling en geeft om zijn club, daarbuiten heeft die al genoeg geld en misschien wauw die wel minder omdat die niet weet wat die moet kopen.

Dit is een legende! Zelfs na de degradatie de oude dame trouw gebleven! Een echte heer, zowel op, als naast het veld.

Clubliefde bestaat nog. Wat een held ,en nog steeds een van de beste keepers op de wereld. Mijn diepste respect voor deze man.

Ik kan maar een ding zeggen over deze man: wat een held!!!!!!
Als er een bewijs is van clubliefde, dan is hij het wel. Buffon zou zelfs voor 1 miljoen salaris nog bij juve blijven, ookal biedt paris sg hem 10x zo veel. Hoop dat hij altijd bij de club blijft en over een jaar of 5 dan als keeperstrainer, zou geweldig zijn.

Het zegt veel over Juve
Alleen snap ik niet dat ze niet door wilden gaan met el Piero ook al wou die zelfs voor alleen premies blijven
Maar door de jaren heen zijn er vaak echte Juve spelers geweest en gebleven

hij heeft in ieder geval de beste uitstraling ter wereld!( als keeper )

Ach die man is al ruim binnen hoor en van 4 miljoen kan je ook wel leven.

Waar had deze keeper 6 miljoen of meer kunnen verdienen dan?? Casillas die krijgt al 6 miljoen bij Madrid en Neuer ook 6 miljoen bij Bayern en dat is de absolute top.

Buffon komt daar gewoon niet meer in aanmerking dus tekent hij bij voor 4 miljoen.

Voor mij is Buffon de beste keeper van de wereld - qua persoonlijkheid en keepers kwaliteiten. Hij bewijst alweer zijn grote liefde voor zijn club Juventus. Wat een held!!

Hij kan beter zeggen "een van dé beste van de wereld" maarja , ieder zijn eigen mening. Goed dat zo iemand als Buffon bijtekent, echt een man die houdt van de club.

23 januari 2013 om 21:54

Wie is er dan beter volgens jou? Volgens mij is misschien Petr Cech van hetzelfde niveau.

DIt is ook meedenken met je club en ik support beloning voor prestatie steeds meer ipv een vast salaris. Buffon komt op alle vlakken niks tekort maar dat doet hij ook zelf door een goede keeper en persoonlijkheid te zijn!

Geweldige keeper, nog steeds een van de beste al staat hij vaak niet in de lijstjes van de meeste mensen. Hij behoort gewoon in de categorie van spelers die je niet kunt haten. Een waar icoon die zijn club altijd trouw is gebleven.

Buffon hoort gewoon bij Juve, zou toch raar zijn als die nu ergens anders zou spelen.

Hij is nog steeds een van de beste doelmannen ter wereld. Ook nog eens respect dat die voor loonsverlaging gaat, maar ik had het van niemand anders verwacht. Hij bleef bij Juve toen ze in de Tweede divisie speelden.

Deze man gaat gewoon begaven worden in Turijn

Wat een held is deze man toch! Blijven na degradatie terwijl hij een van de beste ter wereld is (op dat moment wel de beste) en nu bijtekenen en inleveren, ongelofelijk. De meeste voetballers tekenen alleen bij als het financiële plaatje er op vooruit gaat, maar hij tekent bij voor de club en wil best minder verdienen als hij de club daarmee helpt. Held.

Zo zie je maar weer dat er wel spelers zijn die echte club liefde hebben, Buffon is er een van uitstekende keeper nog steeds in mijn ogen dan, leuk dat hij de loonsverlaging accepteert, hij word in ieder geval erg gewaardeerd daar in Juventus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1032 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus9562
2.Napoli9148
3.AS Roma7733
4.Lazio7240
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Mattia De SciglioVerdediger00
Medhi BenatiaVerdediger00
Andrea BarzagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Juventus.

305 fans
Keeper, 40 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Juventus 21 0 1 0
2016/2017 Juventus 30 0 0 0
2015/2016 Juventus 35 0 1 0
2014/2015 Juventus 33 0 0 0
2013/2014 Juventus 33 0 0 1
Laatste voetbalnieuws

‘Buffon is fantastisch, maar hij is ook volgend seizoen onze eerste keus’

Gianluigi Buffon kondigde afgelopen week zijn afscheid bij Juventus aan en de veertigjarige doelman hield zich daarbij op de vlakte over zijn nabije toekomst. Als de keeper besluit om niet met...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Patrick Vieira staat voor zijn eerste klus als hoofdtrainer in Europa. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren