NAC neemt per direct afscheid van beoogde 'bepalende voetballer'

Woensdag, 23 januari 2013 om 15:20
/

Andreas Lasnik voetbalt niet langer bij NAC Breda. Het contract tussen de middenvelder en de club is woensdag, in een samenwerking tussen beide partijen, ontbonden, zo meldt de Bredase club via de officiële kanalen. Lasnik heeft vanochtend afscheid genomen van de spelersgroep van NAC.

Lasnik startte zijn voetbalcarrière in Oostenrijk bij SV Ried en kwam via Austria Wien en Alemannia Aachen medio 2010 bij Willem II terecht. Daar groeide de middenvelder met negen doelpunten en tien assists tot een revelatie uit.

"Ondanks zijn bekende voetbalkwaliteiten werd hij in Breda door diverse omstandigheden nooit de bepalende voetballer die beide partijen voor ogen hadden", laat NAC op de clubsite weten. Lasnik speelde vorig seizoen maar elf duels in de Eredivisie en mocht dit seizoen slechts zes keer invallen.Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door sahiny)

Door omstandigheden? Door hem volledig te misbruiken als linksbuiten of centrale middenvelder, het tactische beleid bij ons slaat gewoon al jaren nergens op. Spelers worden gehaald en op posities neergezet die ze niet gewend zijn. Er wordt een speelwijze gehanteerd die niet bij de selectie past, maar dat staat vast in het cultuurhandvest dus er moet 4-3-3 gespeeld worden, hoe blind kun je zijn?

23 januari 2013 om 15:40

Precies, zo zie je maar ook bij Hadouir. Daardoor vallen de spelers ook door de mand. Gewoon op de goeie positie laten spelen.

23 januari 2013 om 15:44

Lasnik liep lui en ongeïnteresseerd rond. Totaal geen inzet, ook op de trainingen niet. Ik ben blij dat de zakkenvuller weg is.

23 januari 2013 om 16:00

Alsof ze van tevoren niet wisten dat hij niet de voetballer is met de meest fanatieke inzet? Gewoon keihard gefaald door de staf.

Vreemd, vond hem dat seizoen bij Willem 2 erg sterk. Met name de vrije trappen en corners van Lasnik waren erg sterk. Apart dat hij niet is geslaagd bij Nac.

23 januari 2013 om 15:51

Dat is ook het enige waar hij goed in is. Hij is gescout op basis van een paar dode spelmomenten die in de samenvattingen te zien waren. De Willem II supporters waren ook blij dat hij wegging, zo ook de Nac supporters nu. Waardeloze voetballer, maar mooi voor Nac want is toch weer een speler van de loonlijst af.

23 januari 2013 om 16:49

Dit is totaal niet waar, hij was hier in Tilburg bepalend.
In een team wat degradeerde haalde hij elke wedstrijd een voldoende.
In tegenstelling tot andere spelers die ooit in Breda hebben gevoetbald zouden veel Willem II supporters hem graag terug zijn!

23 januari 2013 om 17:41

Oke vrienden van mij denken daar anders over. Jullie kunnen hem nu in ieder geval weer terug halen. Ik vind het nog steeds een samenvatting voetballer!

Jammer, is toch een speler met een geweldige traptechniek.

Goed voor Lasnik om weg te gaan. Prima speler, verkeerde club. Zal niet veel tijd nodig hebben om een nieuwe club te vinden.

Alsof de selectie van NAC uitpuilt van zoveel kwaliteit. Ik zou niet verbaasd zijn dat dit een smoes is om nog meer te bezuinigen in salarissen. Ik zie het einde van NAC niet al te rooskleurig in.

23 januari 2013 om 17:41

dit is geen smoes. dit is gewoon bezuinigen op de salarissen, hierdoor komt er plek vrij voor een betere speler als Lasnik(s).

Raar he, dat een speler niet bepalend kan zijn als je hem verkeerd gebruikt of zelfs ernaast zet?

Totdat die Van As weg is bij Nac Breda zou ik die club mijden alsof het de pest was.

23 januari 2013 om 16:10

Ik denk dat het ware probleem, naast het geld, ook Jeffrey van As is. Ik heb tijdens de onderhandelingen met het Turkse Kayserispor zoveel amateuristische fouten gezien van die man, dat ik niet snap dat hij het daar nog voor het zeggen heeft. Simpele dingen als wanneer de transferwindow opengaat in Turkije wist hij niet.

23 januari 2013 om 17:12

Kan je een voorbeeld geven van een amateuristische fout? Hoor daar graag over.

Ik snap ook niet dat Van As zolang door mag gaan, dan ga ik me afvragen wie daarboven zit. Oftewel, wie houdt van As de hand boven het hoofd.

Hopelijk kunnen de fans hiertegen optreden, de club is en blijft van hun lijkt me.

23 januari 2013 om 17:42

Amoah verkopen zonder bankgarantie aan een Turkse club.. Hierdoor zijn we nu nog altijd aan het wachten op deze transfersom terwijl hij al lang terug in NL speelt.

23 januari 2013 om 17:43

Als eerste de transferwindow. Verder had ik hier eind 2011 of begin 2012 op vz aangegeven dat Bayram al een contract had getekend, terwijl Van As dit nog moest uitzoeken, wat tot mei duurde...

Een speler waarvan je dus bijna zeker weet (als Van As zijn werk naar behoren had gedaan) dat hij vertrekt, onnodig nog een half jaar bij de selectie houden en het salaris dat je hier kwijt aan bent. Als er iets slimmer was onderhandeld had je naast een degelijk bod van ongeveer een half miljoen nog een doorverkoopclausule kunnen bedingen.

Nu zijn de verhoudingen tussen beide clubs slecht en wordt er nog geruzied over de opleidingsvergoeding. Dit was met iets meer tact helemaal niet nodig geweest.

Edit: nu thieuvdw het zegt. Mersin stond er financieel helemaal niet goed bij en had moeite met het uitbetalen van spelers. Daarnaast hadden ze ook geen (uefa) licentie, waardoor je KON weten dat ze niet 100 procent kredietwaardig waren!

23 januari 2013 om 19:12

NAC wou hem in eerste instantie houden, later werd er vrij weinig geboden volgens NAC en was er (weer) geen bankgarantie. Dat waren de hoofdredenen dat hij niet in de winterstop vertrok naar jullie.
Verder bleef Bayram daar ook vaag over of hij al had getekend of niet. Als hij dit ook zo tegen van As deed, is het dan zijn schuld?

Al ben is het wel eens dat van As mag vertrekken

23 januari 2013 om 19:50

heeft niets met onderhandelen te maken slimpie, dit zijn vastgestelde regels binnen de internationale voetbalwereld. Dat die Turkse club niet betaald of wilt betalen is een regelrechte schande en wederom (zie gevalletje Amoah) het bewijs dat Turkse clubs het niet zo nauw nemen met de regels, kortom: onbetrouwbare handelspartners. De Knvb dient hier op in te springen, evenals de Uefa. uitsluiten die club net zolang tot ze betaald hebben, anders dient de Uefa de Turkse bond hiervoor in te zette en/of verantwoordelijk te houden. Die zijn namelijk ook toezichthouder bij internationale transfer!

Geweldige speler als hij vrije trappen en corners mag nemen. Echt een meerwaarde op dat moment.

Enige minpunt is dat je de resterende 84 minuten in een wedstrijd met 10 man staat te spelen... Wel een beetje krom van NAC om hem daar nu op af te rekenen, want eerlijk is eerlijk, als je twee wedstrijden van Willem II had bekeken, wist je dat al...

Het contact is dus per direct ontbonden maar weet iemand wat Lasnik nu gaat doen.
Is er belangstelling van een andere club of gaat hij terug naar Oostenrijk?

23 januari 2013 om 16:17

Zoals het er nu naar uitziet zou hij teruggaan naar Oostenrijk, naar SV Ried.

Huur er iets leuks voor terug. Nac heeft een creatieve middenvelder nodig, aangezien hadouir nooit op het middenveld staat. Een spits kan ook maar nac creeert eigenlijk geen kansen dus dat lijkt me eerst belangrijk.

Ik kan me her debuut van lasnik bij nac nog goed herinneren. serieus ik heb nog nooit iemand zo'n slecht debuut zien maken. na die wedstrijd konden ik en velen met mij hem al niet meer serieus nemen.

Hij eiste de vrijetrap op in zijn debuut, oh echt na dat schot.... dat nog geen 10cm omhoog kwam was het voor mij duidelijk. die man kan niet zo goed voetballen als men dacht.

Nou, dan ben je Nac, dan heb je weinig geld om te investeren en dan ga je zijn contract ontbinden? Het is een van je beste voetballers! Waarom gebruik je hem niet zoals hij hoort te spelen? Hij is geen linksbuiten.. Geef hem een aantal wedstrijden de kans op zijn normale positie en je zal zien hoe belangrijk hij is.. Wat een wanbeleid bij Nac!

Raar dat Nac hem laat gaan vooral in deze zone, ze strijden tegen degradatie en dan laten ze Lasnik gaan, vind het apart en in mijn ogen verdient Lasnik dit ook niet vond hem wel een goede speler voor Nac.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.VVV-Venlo34-15
14.Willem II33-14
15.NAC Breda30-19
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Karol MetsVerdediger10
Pablo Mari VillarVerdediger10
Menno KochVerdediger10
Arno VerschuerenMiddenvelder10
Mounir El AllouchiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NAC Breda.

Oostenrijk
0 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 25 april
Manchester United kan Luke Shaw betrekken in een deal rond Danny Rose. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren