'Vijf clubs uit de Premier League hebben hem hoog op hun lijstje staan'

Woensdag, 23 januari 2013 om 15:05

Zolang de transfermarkt zijn deuren niet sluit, blijft het onrustig rond Virgil van Dijk. FC Groningen wil de 21-jarige verdediger alleen tegen 'een waanzinnig bod' laten gaan, maar zaakwaarnemer Henk-Maarten Chin staat daar anders in. Brighton & Hove Albion bracht al een formeel bod op de jeugdinternational uit. "Die mensen hebben ons fatsoenlijk gebeld en inderdaad een bod uitgebracht. We hebben ze bedankt, maar het bod gedecideerd naast ons neergelegd", reageert Hans Nijland.

/

"We hebben de zaakwaarnemer van Van Dijk meteen laten weten dat het verder ook geen zin heeft", verzekert de directeur van FC Groningen in gesprek met het weekblad Voetbal International. "We laten Virgil niet gaan, of er moet echt iets geks gebeuren. Een waanzinnig bod waarbij het bedrijfseconomisch voltrekt onverantwoord is daar nee op te zeggen. Maar dat verwacht ik niet. Bovendien staan wij sportief niet zo sterk dat we een bepalende speler als Virgil kunnen laten gaan."

Chin denkt dat FC Groningen uiteindelijk bij een flink bod zal buigen. "Ik denk dat 2,5 tot 3 miljoen pond een reëel bedrag is. Er zijn vijf Premier League-clubs die Van Dijk hoog op hun lijstje hebben staan. Het is de vraag wat er deze week bij die clubs gaat gebeuren. Gaan daar verdedigers weg? Wat zijn hun andere opties? Voor Virgil is het vooral belangrijk dat hij speelt. Maar dat kan natuurlijk ook in Groningen, daar leert hij ook nog. Zijn ontwikkeling is belangrijker dan de eerste de beste trein die voorbij komt. We gaan het rustig bekijken."


Poll

Maakt Virgil van Dijk het seizoen af bij FC Groningen?


Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door grunnboy050)

Ik kan niet voorstellen dat hij goed genoeg voor een EPL ploeg is. Hij heeft zijn fysiek mee, maar dit seizoen vind ik hem niet opvallen bij FC Groningen.

23 januari 2013 om 15:15

Is inderdaad de gene die het meest door het ijs zakt van allemaal...

23 januari 2013 om 15:15

hij is degene die bij slechte wedstrijden van groningen (altijf dus) altijd wel een 6je scoort en bij goede wedstrijden uitblinkt

23 januari 2013 om 15:16

Hoezo niet? Ron Vlaar is captain bij Aston Villa.

Ik denk best dat hij bij een Wigan, Aston Villa, Swansea ofzo mee kan. Misschien moet hij er nog in groeien maar hij is echt een goede speler. Lang, sterk en kan redelijk voetballen. Maakt alleen nog teveel dekkingsfouten.

23 januari 2013 om 15:17

Dan kijk jij geen wedstrijden van FC Groningen

23 januari 2013 om 15:30

Als jij hem niet vindt opvallen dit seizoen heb je stront in je ogen. Zo simpel kunnen we dit zeggen. Dat hele team van Groningen speelt zwaar teleurstellend, de enige die de boel overeind houdt daar achterin is Van Dijk. Hij trekt het hele team op sleeptouw. Daarmee bewijst hij dat het niet een voetballer is die leuk speelt zolang het goed gaat, maar bovengemiddelde kwaliteiten heeft. Als je dat niet opvalt, heb jij stront in je ogen.

Beter gaat hij eerst naar een Nederlandse topclub voordat hij gaat tekenen bij een Engelse club. Van Groningen naar de PL is een te grote stap. PSV en Twente hebben wel openingen, Douglas vertrekt volgend seizoen en Marcelo,zanka,derijck voldoen niet. Van Dijk heeft niet eens 100 Eredivisie wedstrijden gespeeld, laat staan Europees voetbal.

23 januari 2013 om 15:53

Zagen we met Nevland en Granqvist dat de top een logischere keuze is... Vooral Bruno Silva en Lindgren zullen hier helemaal mee akkoord gaan
En kom niet met Berg want die deed het bij PSV ook waardeloos

23 januari 2013 om 16:24

En Suarez dan?

23 januari 2013 om 20:17

Suarez had genoeg kwaliteit om Ajax over te slaan, daar hoef je geen voetbal kenner voor te zijn. Daarbij kom jij met 1 naam, maar wat denk je van Sulejmani, Matavz, Hoogstrate en nog velen meer die achteraf spijt hebben dat ze niet meteen naar het buitenland gingen.

Wanneer van Dijk nu naar Ajax gaat verpest hij indirect zijn toekomst, waarom? Hij zal tekenen voor 5 jaar, over 2 jaar is hij al klaar voor een basisplek in de Bpl. Hij zal dan niet kunnen gaan omdat Ajax altijd overdreven veel geld vraagt en daardoor wachten clubs, als ze dan daarna een mindere jaar kennen is gelijk de interesse van de grote club weg.

23 januari 2013 om 21:34

@ grunnboy050
Ik reageer op wat je vertelt over Ajax en Van Dijk. Ten eerste lijkt het me niet waarschijnlijk dat Ajax voor Van Dijk gaat. Moisander blijft voorlopig wel. Als Alderweireld vertrekt zal hij worden vervangen door Veltman.
Daarnaast typ je iets dat je doet voorkomen als de waarheid, terwijl het gewoon een speculatie van jou is.
Je kan ook zeggen als Van Dijk naar Ajax gaat, dan is de kans groot dat hij naar de échte top gaat. Als hij nu vertrekt naar Engeland dan komt hij op de tribune en dan is zijn carrière ook verpest. Dat is natuurlijk helemaal niet zeker, net zoals dat wat jij typt.
Hiermee wil ik aangeven dat we geen glazen bol hebben en het dus onzin is wat je typt!

23 januari 2013 om 21:40

Ajax wees 40 miljoen op Suarez af dat is wat ik bedoel. Wanneer hij bij newcastle zou spelen zou die makkelijker de top ingaan, daarbij went die dan ook aan het niveau

23 januari 2013 om 22:08

Ja, want Newcastle ging wel akkoord met 40 miljoen voor Carrol, kijk wat er van hem is geworden.
Suarez is verkocht voor ong. 25 miljoen, dus dat van die 40 miljoen is onzin. Daar had Ajax hem echt wel voor laten vertrekken.

24 januari 2013 om 17:40

Onzin? Ajax wou het zomer ervoor 40 miljoen, niemand wou dat betalen, hij ging weg voor 25 miljoen omdat die nog anderhalf jaar contract had. Sorry maar ik zou geen baas willen die eigen belang belangrijker vind dan mijn toekomst.

24 januari 2013 om 18:34

Van die 40 miljoen moet je natuurlijk niet geloven. Dat was een statement m.a.w. hij is niet te koop. Dat zie je heel veel clubs doen.
Natuurlijk vindt een baas be belangen van een bedrijf belangrijker dan de belangen van jou.dan moet je zelfstandig ondernemer worden...in een bedrijf gaat het over zoveel mogelijk winst maken, bij een voetbalclub is dat niet veel anders.
Ajax is toch nog een slecht voorbeeld, want de meeste topspelers die van Ajax komen, doen het goed in het buitenland.

25 januari 2013 om 18:35

Ik richt dan ook niet op de prestaties in het buitenland, maar het te lang moeten blijven in Nederland, idem bij PSV trouwens. Clubs in het buitenland verkopen sneller en vragen vaker marktconformt

26 januari 2013 om 19:36

Ehm...waar ben jij de afgelopen jaren geweest? De clubs uit het buitenland vragen vaker marktconform? Hulk? Carrol? Song? Torres? Tevez? Berbatov? Lucas Moura? Pastore? Robinho? Balotelli? Nou ja, ik kan nog wel even doorgaan.
Ik denk juist dat het heel goed is voor jonge spelers om nog even in Nederland te blijven. Vaak zie je dat de jongens die snel vertrekken mislukken in het buitenland. Daarnaast, moet je nu persé zo snel mogelijk naar het buitenland? Als je het naar je zin hebt in Nederland, is het heus geen straf om een paar jaar in Nederland te blijven.

26 januari 2013 om 20:12

Portugal en Brazilie opnoemen is niet nodig dat zijn landen waar van Dijk niet spelen zll.
Maar die andere namen, Balotelli is een van de grootste talenten ter wereld, Torres is statistisch een van de beste spitsen ter wereld, Song is voor een scheintje weggegaan en Tevez gaat naar een rivaliserende ploeg. Daarobij zeg ik niet dat clubs niet over betalen, maar in vele landen werken ze makkelijker mee. Zit wel verschil tussen 40 miljoen vragen voor een onbewezen speler en 50 miljoen voor de statistisch beste spits die er toen was.

23 januari 2013 om 16:07

Niet eens 100 wedstrijden... Spelers bij de zogenaamde topclubs worden al na 1 goede wedstrijd idioot de hemel in geprezen (zie Fischer, van Rhijn, Boetius om maar een paar voorbeelden te noemen). Dan telt ervaring ineens niet meer mee blijkbaar daar waar het voor de rest vd clubs wel een harde noodzaak is? Wat een ongelofelijk selectieve onzin.

On; Van Dijk is een van de top centrale verdedigers in de ere divisie. Met een paar jaar staat hij ongetwijfeld in Oranje, zeker als hij zich nog meer weet te ontwikkelen kunnen ze niet om hem heen.

Denk niet dat ze hem nog lang kunnen behouden. Goede, sterke verdediger met veel potentie. Maakt nu soms nog wel een foutje, maar steeds minder en daar leert hij ook van. Ben bang voor Groningen dat hij in de zomer sowieso wel vertrekt als het nu niet van een transfer komt.

Beste speler van grunn

23 januari 2013 om 15:31

Dat heb jij scherp gezien!

De bouw van een pl verdediger. Prima aankoop voor de onderste regionen van de pl, daar kan hij zich verder ontwikkelen. Komt dan vanzelf wel een keer in aanmerking voor het Nederlands elftal.

Newcastle is sowieso een van die vijf clubs. Dan denk ik nog verder aan Fulham na het mislopen van Vegard Forren. Maar elke Premier League-club waar hij een basisplaats kan krijgen lijkt me prima voor hem.

overschatte voetballer, is fysiek sterk maar super dom als voetballer. maakt veel dekkingsfouten zoals man laten lopen (de ruimte geven) of hij is zijn man helemaal kwijt

25 januari 2013 om 15:34

Welke wedstrijden kijk jij van Groningen als ik vragen mag, want je hebt het helemaal verkeerd!!

ik denk dat Engeland te hoog gegrepen is. Fysiek sterk maar tactisch en technisch valt er nog een hoop te leren

23 januari 2013 om 15:55

Hij is technisch juist zéér goed voor een centrale verdediger...

Grappig hoe vele mensen steeds maar blijven zeggen dat van Dijk veel te wisselvallig is. Behalve de wedstrijden tegen Ajax heeft hij namelijk nauwelijks fouten gemaakt, sterker nog ik denk dat bijna elke centrale verdediger meer heeft geblunderd dan Virgil dit jaar. Elke wedstrijd weer als het team matig speelt steekt hij er met kop en schouders bovenuit. Iedereen die Groningen wekelijks ziet spelen ziet hoeveel fouten hij herstelt van zijn medespelers, verder wint hij vrijwel elk kopduel, opbouwend is die ook goed (af en toe wel heel nonchalant) en ondanks zijn jonge leeftijd is hij eigenlijk al de absolute leider van de Fc.
Maar opzich heb ik er verder geen moeite mee dat niet iedereen even positief is over van Dijk, begrijpen doe ik het niet maar het kan absoluut geen kwaad om hem nog minimaal een half jaartje bij Groningen te zien...

Hij kan beter nog als tussenstap naar een Nederlandse topclub gaan en over twee jaar naar Engeland. Even wat ervaring opdoen met Europees voetbal ook, het 2 wedstrijden per week moeten spelen. Is toch waardevolle bagage voordat je naar een zwaardere competitie gaat. In Engeland worden sowieso gruwelijk veel wedstrijden gespeelt (meer clubs in PL dan in de eredivisie + 2 cuptournooien). Als je dat bij een Nederlandse club al een keer hebt meegemaakt weet je hoe het is, hoe je daar zelf mee om moet gaan en bovendien ben je na een jaar of twee vast wel gegroeid als voetballer en kan je de stap sowieso beter aan.

Nog niet de tijd om weg te gaan bij Groningen en hopen dat Nijland ook zijn woord houdt en echt alleen een waanzinnig bod (7 mil+) accepteert. Groningen heeft de transfersom niet nodig, Virgil is uitermate belangrijk en hoeft zelf niet perse weg. Zie het echter alsnog gebeuren dat hij aan het eind van de transferperiode zomaar wegloopt en dan is er weinig tijd om een goede vervanger te halen. Zou niet voor het eerst zijn dat dit bij FcG gebeurt.

Zou mooi zijn als hij eerst nog naar een betere Nederlandse club gaat, zo blijft hij in een vertrouwde omgeving en kan hij leren om uit te blinken in een goed draaiend team.

In Groningen staat hij nu elke week in een G-team met een G-trainer.

Als groningen deze speler niet zou hebben speelde ze zeker voor degradatie

Die gozer moet lekker een paar jaar bij ajax of een andere Nederlandse topclub gaan spelen..

25 januari 2013 om 15:36

Zou voor virgil helemaal niet slecht zijn maar welk topteam gaat meer dan 3 miljoen pond!! betalen???

Zie Ajax echt geen 5 miljoen euro ophoesten..
Die man gaat gewoon naar Engeland zoals t nu lijkt.

wat gunnen we andere ook veel kunnen we onze medenederlanders . beetje credit geven . deze man is beter dan de hele defensie van psv ! en ja hij is zeker de toekomstige type stam hebben we weer hard nodig . mathijjssen is top ! wees eenbeetje positief voor de toekomst

Het zou een mooie stap zijn voor hem, persoonlijk denk ik dat PSV een betere stap is voor hem.
Hier zal hij aan het spelen komen omdat de verdediging van PSV nou niet je van het is.
Hij speelt Marcelo er zeker uit. wat me ook opvalt is dat hij als CV vaak mee naar voren komt , een actie durft te maken en dan te schieten. Als hij dan perse naar de PL wilt, kies dan voor een club waar je aan spelen toekomt en niet op de bank komt te zitten.

Hij moet naar Italie gaan, is ook beter voor zijn toekomst en dat van het Nederlands Elftal, want daar leer je zoveel verdedigende dingen, dat je vanzelf super goed word.

Verbaast me ook niet eerlijk gezegd dat ie populair is bij de Engelse clubs, is lang groot en sterk. Kan aardig goed voetballen.
Neemt voor een groot deel heel FC Groningen op sleeptouw.

Hier kan FC Groningen goed aan verdienen!

Ik vind hem meer iets voor Feyenoord Ajax of Psv, goeie opkomende speler, fysiek sterk kan goed schieten en koppen, combinerend voetbal is vast ook geen probleem voor hem, hij moet lekker in Nederland blijven en bij een van de titelkandidaten spelen, lijkt me beter, een opvolger voor Alderweireld of Bouma, Alderweireld noem ik omdat hij goed presteert en in de zomer zullen er wel aanbiedingen komen dan heb je alvast een back up.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
11.Excelsior40-15
13.Willem II37-13
14.NAC Breda34-16
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

129 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Patrick Vieira staat voor zijn eerste klus als hoofdtrainer in Europa. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren