Update: Willem II'er ontloopt schorsing na vermeende kaakslag

Woensdag, 23 januari 2013 om 17:40

Hans Mulder moet vrezen voor een pittige schorsing. De middenvelder van Willem II zou afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag een kaakslag hebben uitgedeeld aan tegenstander Tjaronn Chery. De zaak wordt onderzocht door de KNVB.

Scheidsrechter Maarten Ketting had tijdens het duel niets waargenomen, maar op de videobeelden was te zien dat Mulder zijn boekje te buiten ging. De KNVB is een vooronderzoek gestart naar de middenvelder, zo heeft de bond dinsdag laten weten in een statement. Mocht Mulder schuldig bovenden worden, dan zal hij voor meerdere wedstrijden geschorst worden.

Een schorsing voor Mulder zou een flinke tegenvaller zijn voor Jurgen Streppel, want de 25-jarige middenvelder is een vaste waarde in zijn elftal. Mulder is bezig aan zijn tweede seizoen bij Willem II en deed dit voetbaljaar in achttien competitiewedstrijden, allemaal als basisspeler, mee. Zondag maakte hij nog negentig minuten tegen ADO.

Update 23 januari 17.34 uur - Willem II'er ontloopt schorsing na vermeende kaakslag
Hans Mulder kan aankomend weekend gewoon meedoen met Willem II in de uitwedstrijd bij FC Utrecht. De KNVB was een vooronderzoek gestart, omdat de middenvelder een kaakslag zou hebben uitgedeeld aan Tjaronn Chery. Na nadere bestudering van de videobeelden en de ingediende verklaringen ziet de bond echter af van verdere vervolging. Mulder zal dus niet geschorst worden.Gerelateerd

66 reacties (laatste reactie door muse26)

Wordt er dan ook een vooronderzoek gestart naar dhr. Ketting en de rest van de arbitrage? Het afkeuren van een zuiver doelpunt wordt zeker wel geoorloofd?

En wat te denken van alle andere dubieuze beslissingen???

Knvb maffia!

22 januari 2013 om 18:18

Fouten zijn menselijk, en ik denk dat deze ´fout´ van mulder eerder iets met opzet te maken heeft

22 januari 2013 om 20:29

Deze ´´elleboogstoot´´ van Mulder was zeker niet opzettelijk en viel ook erg mee. Jammer dat Evert ten Napel het 100x moet herhalen waardoor het lijkt alsof het heel ernstig is.

Maar waarom wordt er geen onderzoek ingesteld naar hoe het mogelijk is dat een zuiver doelpunt wordt afgekeurd, 2 keer een handsbal van ADO in strafschopgebied gemist wordt??

23 januari 2013 om 08:38

Viel mee, ik denk dat je anders reageert al gebeurt het bij jou! Dit was een elleboog op het strottenhoofd! Gewoon 4 wedstrijden schorsing!

23 januari 2013 om 15:45

En aan die afgekeurde goal is nu toch niets meer te doen. De scheidsrechter heeft al gezegd dat het onterecht afgekeurd was. Wat wil je nou nog meer? Je mag nog van geluk spreken dat die club van jou nog gelijk maakt.

22 januari 2013 om 22:06

Als scheidsrechters nooit fouten zouden maken dan zouden jullie dit seizoen niet eens in de Eredivisie zitten.

23 januari 2013 om 00:17

12e Jupiler League

23 januari 2013 om 11:29

Dan was Willem II twee jaar terug niet eens gedegradeerd

Knvb doet geen onderzoek naar het schandalige optreden van de lijnrechter die W2 de 3 punten heeft gekost!

De scheidsrechter heeft de wedstrijd zeer slecht gefloten en ADO heel de wedstrijd geholpen om veel te veel toe te laten van hun kant!

22 januari 2013 om 19:03

Wat een onzin, scheids heeft ADO geholpen ?? Dan zou hij deze man er wel meteen hebben afgestuurd en die andere met zn belachelijke tackle ook. Niet zo zeuren man!

Deze was @la-roja

22 januari 2013 om 20:01

Niet gek dat je zo praat, alleen al tegen Willem II hebben de heren scheidsrechters jullie 4 punten bezorgd door blunders, thuis een rode kaart voor Peters die ingetrokken werd, maar daardoor wel een onterechte penalty gekregen. Nu een zuiver doelpunt afgekeurd, tja dan mag je best wel een keer zeuren.

22 januari 2013 om 20:18

Okee: Allereerst: Hoe kom je aan 4 punten verloren ? Volgens jouw logica zouden dit er drie moeten zijn, of zou ADO soms in eigen huis verloren hebben tegen de elf Tilburgers?
Ten tweede: Die penalty was zeker discutabel en waarschijnlijk onverdiend ja, maar wat heeft dat te maken met de wedstrijd van afgelopen weekend??
Vervolgens vergeet je heel gemakkelijk dat de maker van de geljkmaker aan de zijde van Willem II er allang afgestuurd had moeten worden vanwege deze vrij serieuze elleboog. Bovendien vergeet je ook de rode kaart die gegeven had moeten worden aan Peters na die belachelijke tackle op van Duinen.

22 januari 2013 om 20:31

Willem II was tot aan die rode kaart in Den Haag de bovenliggende partij, maar dat betekend natuurlijk niet dat Willem II er ook met 3 punten vandoor was gegaan.

Ten tweede: Je vergeet heel makkelijk de tackle op Misidjan die met rood bestraft had moeten worden en 2 keer een handsbal van ADO in het strafschopgebied...

en waar blijft dat vooronderzoek n.a.v de de spreekkoren tegen Lex Immers.
maarja we weten dat knvb een voorkeur heeft.

22 januari 2013 om 18:28

Echt he! Daar zijn ze te laf voor om dat te onderzoeken. Maar een clubje als Willem II pakken ze wel aan. Calimero my ass. Gewoon resoluut zijn en niet met 2 maten meten.

22 januari 2013 om 18:34

elke weekend zijn er in alle stadions spreekkoren. als de Knvb die allemaal zou moeten onderzoeken zouden ze handen en voeten tekort komen.

22 januari 2013 om 18:58

Helemaal mee eens!

En waarom heeft Feyenoord geen boete gekregen voor het werpen van een blik op de kop van Janmaat? Belachelijk gewoon.

22 januari 2013 om 19:06

Wauw grappig.

Maar we zijn ook allemaal calimero's,er is maar één club en die staat boven de wet. Godenzonen!!!!!!!!!!

23 januari 2013 om 10:19

Jodenzonen

Ja was te verwachten, maar kijk eerst maar eens intern. Die arbiter bakte er niks van geldig doelpunt door de neus geboord plus het feit dat we een pingel hadden moet hebben. Een betere wereld begint bij jezelf!

Zat totaal geen opzet bij deze actie en Chery heeft de helft van de wedstrijd op de grond gelegen. Zou schandalig zijn als hiervoor een schorsing wordt gegeven.

Ik neem aan dat de Knvb ook een vooronderzoek doet naar de val en ligpartijen van Chery. Hij lag meer op de grond dan dat hij op zijn benen stond. Daarnaast denk ik dat willem II al genoeg gestraft is door de knvb gezien het onterecht afkeuren van een doelpunt. Ik zou zeggen knvb doe zelf eens een vooronderzoek onder je scheidsrechters.

Als die geschorst word dan is dat toch wel een domper voor Willem II. Is de laatste wedstrijden heel belangrijk voor de Tilburgers. Heb dit niet eerder gehoord. Dus volgens mij is dit gewoon zoeken van de KNVB. Als het zo erg was hadden ze het toch laten zien?

Waar blijft het vooronderzoek van het respectloos neergooien van een rouwband? Knvb is helaas wederom zeer selectief in haar doen en laten..

22 januari 2013 om 18:27

Niet zo zeuren joh waar blijft de lef om een terechte penalty te geven voor Zwolle? Zo kunnen we wel even door gaan. Alles moet wijken als PSV maar kampioen word.

22 januari 2013 om 18:37

dat is aan Ajax om dat te bestraffen. persoonlijk vind ik dat daar een enorme hype van wordt gemaakt! Van Rhijn bedoelde daar niks mee richting Mr Schoevaart.

22 januari 2013 om 19:35

Over Van Rhijn gesproken, waarom zegt Frank De Boer niet voor de tv dat het geen rode kaart was en dat de schorsing belachelijk is en geseponeerd moet worden..?

22 januari 2013 om 19:38

omdat dat volgens mij weinig zin heeft aangezien 2 keer geel niet geseponeerd kan worden.

23 januari 2013 om 18:49

Elke schorsing kun je in principe aanvechten. Dit is een schandalige blunder van de arbitrage, welke fouten kan een scheids nog maken dat nog erger is dan deze? Voetbal is bussines, er gaat zoveel geld om in het betaald voetbal dat het eigenlijk onmogelijk zou moeten zijn dat er dergelijke blunders geoorloofd zijn in het hedendaagse voetbal..

23 januari 2013 om 18:52

Bovendien gaat het om het principe. Een voetbal trainer zou zich hier over uit moeten spreken maar blijkbaar wil Frank De Boer liever de ideale schoonzoon zijn in de media dan dat ie echt zegt waar het op staat..

Knvb heeft weer niks beters te doen zielig zooitje daar!
man er gebeurt zo veel op het veld wat niet mag

22 januari 2013 om 19:00

Idd en dat bestraffen ze dan niet. De KNVB zit raar in elkaar.

22 januari 2013 om 19:02

Het was een pure elleboog man, was zeker rood. Maar hij bleef staan en scoorde de gelijkmaker. Niet zo zeuren op de arbitrage, want jullie zijn echt niet zo benadeeld. Die afgekeurde goal lijkt me wel wegvallen tegen deze zeer donkerrode kaart. Overigens kan ik me ook herinneren dat er nog een speler bij jullie een grove charge van achter in zette en daar eigenlijk ook rood verdiende.

Deze was @liverpool118

23 januari 2013 om 10:52

Dit was gewoon een duel om de bal. Daarnaast staat de vierde man kort op de situatie en heeft hij hier ook niet op gereageerd. Tot slot vraagt Steijn bij EL alleen het moment terug van Peters en niet de situatie met Mulder. Dit zegt volgens mij ook voldoende.

Helaas blijven er toch haken en ogen aan de Knvb plakken. Maar hopelijk gaan ze na alle kritiek wat er is gegeven op meneer Strootman die een scheidsrechter terug trekt, toch maar even de beelden bekijken van alle wedstrijden, want wat hij daar deed vind ik helemaal soft, naar wat er de laatste tijd gebeurd. Daar horen we ook niemand over.

Ik heb hier nog geen normale reactie gezien.
1. Hans Mulder verdient een lange schorsing want je kon goed zien dat hij zeer bewust een harde elleboogstoot geeft.
2. Het doelpunt an Willem II is terecht afgekeurd omdat de doelpuntenmaker op hte moment dat de eerte bal werd ingeschoten buitenspel stond en dus hinderlijk buitenspel stond.
3. Dit topic gaat over Willem II - Ado, waarom dan andere wedstrijden erbij halen die hier niks mee te maken hebben?

22 januari 2013 om 19:50

Guijt (de doelpuntenmaker) stond op het moment dat de voorzet richting vossebelt ging inderdaad buitenspel, maar deed op dat moment (nog) niet mee aan het spel, toen vossebelt de bal op Coutinho schoot stond Guijt achter de bal en dus geen buitenspel. Dit was een geldig doelpunt en had nooit afgefloten mogen worden.

22 januari 2013 om 19:51

Als je geen verstand hebt van buitenspel hou dan aub je mond!

22 januari 2013 om 19:54

De scheidsrechter geeft na de wedstrijd zelf toe dat het doelpunt onterecht is afgekeurd!

22 januari 2013 om 20:35

1. Mulder zag Chery niet aankomen en voordat Chery geraakt wordt ligt hij (net als de rest van de wedstrijd) al op de grond.

2. Guijt stond buitenspel toen de voorzet van Höcher kwam, maar hij nam op dat moment niet deel aan het spel en liep ook weg van de bal. In tweede instantie neemt Vossebelt de bal en op moment van schieten staat Guijt netjes achter de bal en werkt hij de rebound binnen. Dit is een nieuwe situatie en het was gewoon een zuiver doelpunt

22 januari 2013 om 20:51

En in buitenspelpositie hinderd hij een ADO verdediger met een overtreding en daar had al voor gefloten kunnen worden dan telt de rest al niet meer huilebalkje!

23 januari 2013 om 11:30

Ik weet niet welke wedstrijd jij gezien hebt maar Guijt heeft alleen de doelpaal het zicht belemmerd..

23 januari 2013 om 10:53

Jij kan beter eerst de spelregels gaan leren voordat je een post plaatst!

dit is wel een paar duels geschorst hij doet het met opzet en doet een eleboogstoot

Het is heel normaal dat er een onderzoek gestart wordt, want het was echt duidelijk een tik in het gezicht. Wat ik wel heel raar vind is dat de Knvb bij een club als Willem II wel een onderzoek start en bij andere grotere clubs dat nooit doet. Je ziet in een jaar zoveel acties (ellebogen, etc) die niet gezien worden en die later ook gewoon niet bestraft worden. Het valt mij op dat vaak bij grote clubs het af wordt gedaan met de opmerking dat er te weinig aanleiding voor is. En dat het bij kleinere clubs zoals Willem II gewoon een onderzoek wordt ingesteld. Ach, eigenlijk zijn we dit ook wel gewend van de Knvb en de scheidsrechters. Vorig jaar beginnen ze te zeggen dat niemand meer mag protesteren bij een scheidsrechter en wat zien we dit weekend, mensen die protesteren, mensen die zelfs aan de scheids zitten (strootman) en daar wordt niet tegen opgetreden. Ze doen lekker waar ze zin aan hebben en dat zo nog wel een tijdje doorgaan, helaas!

22 januari 2013 om 20:38

Hier heb je helemaal gelijk! Bij PSV - Willem II gaf Lens Peters ook opzettelijk een elleboogstoot en Peters had dan ook een flinke wond onder zijn oog die zelfs gehecht moest worden.

Maar nee de Knvb start hier natuurlijk geen onderzoek naar want een wond die gehecht moet worden ontstaan natuurlijk uit het niets!

23 januari 2013 om 08:44

Inderdaad start dan ook even een onderzoek naar de elleboog van Lens op Peters. Heel zijn gezicht zat onder bloed! Maar nee daar durft de knvb dan weer niks aan te doen he...

23 januari 2013 om 18:42

Beetje ver gezocht: Marcelo kreeg laatst bijvoorbeeld wel een schorsing, voor een exact dezelfde actie overigens

Ik heb die van lens gemist! Maar als je dan de handsbal van Marcello en het overdreven protesteren van strootman erbij optelt wat allemaal niet correct bestraft werd( die handsbal wegwuiven was belachelijk/ doorgestokenkaart) lijkt het wel dat de Knvb de 100 jarige wil helpen aan het kampioenschap alleen... Ze komen heel veel tekort en gaan ondanks deze arbitrale blunders veel verliezen!

Vindt dat de Knvb dit moet laten lopen. Was natuurlijk elleboogstoot, maar aangezien die wedstrijd toch redelijk werd beïnvloed door een arbitrale dwaling moet de Knvb gewoon door de vingers kijken.

23 januari 2013 om 18:17

Dus omdat de scheids Willem 2 benadeelde tijdens de wedstrijd mag er een elleboogstoot uitgedeeld worden? Het een heeft toch niks met het ander te maken.

23 januari 2013 om 20:42

Een van de meest onzinnige opmerkingen die ik hier de laatste tijd gelezen heb. Omdat de scheidsrechter fouten gemaakt heeft mag je een elleboogstoot geven !!

24 januari 2013 om 00:39

Tuurlijk mag dat niet! Maar achteraf gezien vind ik echt dat je dit gewoon moet laten lopen.... En daarbij praat ik het niet goed!

Hoe je het wendt of keert, dit is het zoveelste voorbeeld van selectieve verontwaardiging.. Gebeurde het zelfde in een top wedstrijd dan stond het in alle kranten en was ie nu allang geschorst..

Ik vind dit toch wel een beetje een schande. Als dit soort overtredingen niet bestraft worden, wat moet je dan nog doen om rood te halen. Hoe kun je nu andere ellebogen wel bestraffen en deze niet. Dit slaat weer eens nergens op, de knvb heeft geen duidelijk richtlijnen wat betreft schorsingen en dat is voor iedereen vervelend.

23 januari 2013 om 18:54

En dan hebben we het over de zelfde knvb dat "respect" zo hoog in het vaandel heeft staan..

Beschamend dat hier geen verder actie op ondernomen wordt!

gelukig kan Mulder gewoon meedoen tegen Utrecht.
vind hem de beste speler in het team!

23 januari 2013 om 19:14

Heerlijke speler zelfs, denk dat hij ook nog wel een paar stapjes hogerop kan op termijn. Echt een vechter, en ook nog eens een goede pass in de benen.

Lijkt me wel iets voor Utrecht bijvoorbeeld, Kali weg, Mulder erbij.

Overigens vond ik het ook niet zo een ernstig voorval, gebeurt wel vaker in het voetbal..

23 januari 2013 om 19:19

ja, hij is een echte vechter. Jammer dat de tuchtcommissie daar niet genoeg bewijs voor had.

23 januari 2013 om 19:23

hopelijk blijft hij nog lang in Tilburg voetballen.
Mulder kan echt wel de eredivisie aan echt een plus punt voor ons.
een echte leider die altijd voor de 3 punten gaat en inderdaad een echte vechter.

die kaakslag viel wel mee en vind dat wij al genoegd gestraft zijn met die onterechte afgekurde goal.

Gelukkig eindelijk is wat wind mee! Ik zag het eigenlijk nog aan komen dat deze jongen een langere schorsing zou krijgen dan Pieters maar gelukkig is het goed gekomen!

Zo, nu hoeft niemand meer te klagen dat de kleinere clubs wél bestraft worden waar de grote eraan weten te ontkomen (zij zijn groot en wij zijn klein, dat is niet eerlijk).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.VVV-Venlo34-15
14.Willem II33-14
15.NAC Breda30-19
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Fernando LewisVerdediger10
Darryl LachmanVerdediger10
Jordens PetersVerdediger10
Freek HeerkensVerdediger10
Thom HayeMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Willem II.

3 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 24 april
Lionel Messi is overtuigd van de kwaliteiten van Jasper Cillessen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren