Hekkensluiter Willem II pakt punt tegen ADO en kruipt richting VVV

Willem II gaat in de tweede helft van het seizoen op zoek naar meer punten dan de twaalf die er in de eerste helft van het voetbaljaar werden verzameld. Het begin moest er komen tegen ADO Den Haag en er werd in ieder geval weer een puntje gesprokkeld. ADO koerste op een zege af, maar elf minuten voor tijd zette Hans Mulder (die misschien niet meer op het veld had mogen staan) zijn handtekening onder de gelijkmaker.

/

De bezoekers, die het met een achtste stek in de rangschikking gewoon prima doen, waren in de openingsfase de betere partij. Tot grote kansen leidde dat niet; de grootste mogelijkheid was zelfs voor Willem II. Ex-ADO-speler Marc Höcher haalde van dichtbij uit, maar het schot smoorde op de muur van verdedigers. Niet veel later was het aan de andere kant dan wel raak: Kevin Jansen kopte uit een hoekschop van Tjaronn Chery binnen.

De thuisploeg werd sterker en kwam een aantal keer in de buurt van de gelijkmaker. Zo redde doelman Gino Coutinho knap op een mooie kopbal van de Luxemburgse spits Aurélien Joachim en werd een doelpunt van Danny Guijt afgekeurd. Willem II-trainer Jurgen Streppel snapte er helemaal niets van: Guijt rommelde het ding tegen de touwen, maar scheidsrechter Maarten Ketting keurde het doelpunt af wegens buitenspel.

Na de saaie eerste helft was het na de pauze vooral gemeen spel dat de aandacht trok. Jordens Peters ontsnapte na een belachelijke charge richting Mike van Duinen aan rood, terwijl Mulder opponent Chery aan de grond werkte met zijn elleboog. Kansen? Niet veel, al had invaller Robbie Haemhouts de gelijkmaker op zijn schoen. De vervanger van Guijt schoot van dichtbij echter naast. Elf minuten voor tijd kwam de 1-1 er alsnog, die Mulder vanaf een meter of zestien hard raak schoot. Daar zou het, mede omdat Haemhouts nog een behoorlijke kans om zeep hielp, bij blijven. Willem II is zodoende nog altijd hekkensluiter, al is de ploeg van Streppel wel richting VVV-Venlo gekropen.