wk2018

Update: Boilesen maakt volgende stap in proces en staat voor rentree

Woensdag, 13 februari 2013 om 14:55
/

Nicolas Boilesen hoopt in februari, bijna een jaar na zijn laatste officiële wedstrijd, weer te kunnen voetballen. De Deense back staat al lange tijd langs de kant met een slepende hamstringblessure, maar het einde van de lijdensweg is in zicht. Dat vertelt de twintigjarige Deen in een interview met Ekstrabladet.

Boilesen legt uit dat hij de voorbije tijd is bijgestaan door een Zweedse arts, die diverse keren naar Amsterdam is gekomen om hem medisch bij te staan. Hij voelt zich beter, maar zal nog even geduld moeten hebben. “Ik hoop dat ik ‘back in de game’ ben in februari”, klinkt het hoopvol.

De laatste wedstrijd die Boilesen speelde voor Ajax was op 16 februari 2012, tegen Manchester United. In dat duel kwam hij een half uur voor tijd binnen de lijnen. Zijn laatste duel in de Eredivisie dateert alweer van 18 september 2011, uit bij PSV.

Update 23 januari 16.30 uur - Pechvogel Boilesen komt stap dichter bij Ajax-rentree
Nicolai Boilesen heeft woensdag na bijna een jaar blessureleed weer de volledige groepstraining van Ajax meegedaan. De twintigjarige verdediger wordt al geruime tijd achtervolgd door hamstringproblemen. Boilesen kwam woensdag weer een stapje dichter bij een rentree door aan alle oefeningen van trainer Frank de Boer mee te doen.

Update 13 februari 14.55 uur - Boilesen maakt volgende stap in proces en staat voor rentree
De lijdensweg van Nicolas Boilesen is bijna definitief ten einde. In gesprek met het Deense Sporten vertelt hij dicht tegen zijn rentree bij Jong Ajax aan te zitten. “Het is nu eerst zaak om mijn eerste speelminuten te gaan maken. Dan kijken we vervolgens wel hoe het verder loopt”, laat hij weten. De linksback mikt op een rentree in het eerste elftal ergens in april.


Poll

Wie vind jij beter als linksback?


Gerelateerd

107 reacties (laatste reactie door wvisser18)

Gaat nog een zware kluif worden voor Boilesen om Blind uit de basis te spelen. Die doet het prima op het moment!

6 januari 2013 om 14:13

Boilesen speelt Daley er blind nog uit.

6 januari 2013 om 14:43

*badum tssss*

On: Toch echt zonde voor deze jongen.. Groot talent en dan al zoveel pech met blessures, op zo een jonge leeftijd. Ik ga er ook vanuit dat Blind uit de basis wordt gespeeld door deze jongen, mits hij zijn niveau weer haalt.

23 januari 2013 om 16:55

@ Borussiajero
Gewoon niet grappig.

Gaat Boilesen denk ik niet meer lukken. Frank is een fan van Blind en heeft hem ook door dik en dun gesteund. Ook denk ik dat iedereen te hoge verwachtingen heeft van Boilesen. had een paar wedstrijden goed gespeeld en werd al als een van de grootste talenten voor de linksback gezien in de wereld. Denk dat hij gaat tegenvallen na zijn terugkomst

23 januari 2013 om 17:16

Ga jij 2,5 Week na die reactie er nog op reageren.

Man, als Boilesen de helft van zijn potentie nog waar weet te maken, is ie nog 5x beter dan Blind, Zelfs als ie op zijn niveau van de eerste training speelt is ie nog beter dan blind.

6 januari 2013 om 14:13

Ik denk dat een fitte Boilesen die weer op zn 18-jarig niveau is, beter dan Blind is. Zowel aanvallend als verdedigend.

Hij moet in ieder geval zorgen dat hij niet té vroeg weer begint, zoals dat vorig jaar tegen United zo was, spijtig maar niet overhaast je herdebuut willen maken.

Off:voor ajacieden: Mats Rits vertrekt naar KV Mechelen

6 januari 2013 om 14:19

Met jou ben ik het helemaal eens.

Rits was niet echt iets bijzonders, werd veel van verwacht maar werd aan alle kanten voorbij gestreefd, en kampte ook met behoorlijke blessures.

6 januari 2013 om 14:24

Waar heb je dit vandaan??? Over Rits heb ik het dan

On: Ik hoop dat Boilessen gaat schitteren en geweldig gaat spelen, maar aan de andere kant gun ik het Blind nu ook om de vaste back te blijven. Die speelt gewoon uitsekend!

Edit: Ik zie het net op een andere site staan. Toch hoop ik ergens dat het niet waar is. Zie hem nog altijd als groot talent!

6 januari 2013 om 17:42

Erg goed weer van Ajax dat Rits vertrekt. Echt klasse. Heb hem regelmatig zien spelen en hij komt te kort voor Ajax. Heel goed dat ze daar gewoon een knoop in doorhakken en niet op 'talent' blijven hopen, maar gewoon verder gaan met jongens die wel goed genoeg zijn of kunnen worden. Dat technische hart werkt tot nu toe erg goed. Blijft op langere termijn afwachten, maar Ajax is op de goede weg.

13 februari 2013 om 15:53

Staat heel veel inhoud in je reactie klopper. Op talent hopen, wat zeg je nou? Gewoon weer een kans om wat veren in je clubje haar kont te steken. Als een speler niet goed genoeg is dat vaststellen is niet zo'n prestatie hoor.

6 januari 2013 om 16:12

Het zal inderdaad zwaar worden om de op dit moment gehypte Blind eruit te spelen. Blind is een dertien in een dozijn speler die nu gewoon redelijk speelt, maar opgehemeld wordt omdat hij eerst verschrikkelijk slecht was. Boilesen is kwalitatief al een stuk verder, maar ik vraag me af of de Boer de hype uit Blind wil halen? Is toch handig voor zijn marktwaarde.

13 februari 2013 om 15:41

Weet je wat het is Deach, op de linksbackpositie is het prima als je een dertien in een dozijn speler ben, je hoeft geen dubbele schaar of iets dergelijks te kunnen op die positie, je moet gewoon meekunnen in het positiespel en verdedigend je mannetje staan. Blind doet dat de laatste tijd uitstekend en meer heb je in principe niet nodig.

13 februari 2013 om 17:14

Ik beoordeel linksbacks ook niet op hun techniek. Ik vind Blind echter ook verdedigend niet altijd even sterk. Hij speelt bij Ajax en die verdedigen weinig, daar ligt zijn geluk. Hij komt verdedigend nauwelijks in actie. Wat dan belangrijk is, is dat hij aanvallend belangrijk is. Ook daarin vind ik hem niet uitblinken. Loopt af en toe wel leuk mee, met zijn goal van afgelopen zondag als gevolg. Hij is over het algemeen echter weinig toegevoegde waarde in aanval, terwijl daar bij Ajax wel veel ruimte voor is. Ik ben er zeker van dat Boilesen hem zonder enige moeite kan vervangen.

6 januari 2013 om 17:00

Boilesen speelt Blind er makkelijk uit Hoor

6 januari 2013 om 17:04

Gaat een makkie worden. Blind stelt geen reet voor.

6 januari 2013 om 19:19

Wat mij betreft spelen ze beide, valt op zijn minst te proberen. want ik zie Blind wel als goeie Cvm.

Vermeer
van Rhijn
Alderwereld
Moisander
Boilessen
De Jong
Blind
Eriksen
Boer / Lukok
Hoes / Sigi
Fischer
13 februari 2013 om 15:36

Inderdaad, ik ben benieuwd!
Ik vond Boilesen altijd (veel) beter dan Blind, maar Boilesen heeft nu zo lang niet gespeeld terwijl Blind juist een ongelooflijke ontwikkeling doormaakte.. Wordt lastig. Misschien dat Blind naar de plek van Poulson kan (voor volgend seizoen).

Vermeer
Van Rhijn
Moisander
Denswil
Boilesen
De Jong
Blind
Serero
Lukoki
Sigthorsson
Fischer

Zou heel mooi zijn. Ik hoop dat hij zijn oude niveau weer haalt, want dat oude niveau is beter dan dat van Blind op dit moment. En ook als hij z'n oude niveau niet in één keer haalt, is hij in ieder geval een prikkel voor Blind om beter te worden.

6 januari 2013 om 15:38

Welk niveau? Dat niveau in die paar wedstrijdjes die die heeft gespeeld voor het eerste van Ajax?

6 januari 2013 om 16:02

Die paar wedstrijdjes? Hij heeft toevallig samen met De Jong dit seizoen de meeste wedstrijden gespeeld voor Ajax. 18 wedstrijden om precies te zijn. En hoeveel speelrondes zijn er in de Eredivisie geweest? 18 inderdaad.

6 januari 2013 om 16:04

Ik had het over Boilesen. Die heeft 10 wedstrijden in drie seizoenen gespeeld voor Ajax. Waarvan ongeveer 4-5 goed.

6 januari 2013 om 16:06

Oh haha sorry. Ja maar de rest van die wedstrijden deed hij ook gewoon wat hij moest doen. Dat kun je van Blind niet altijd zeggen vind ik. Ook al gaat het nu eigenlijk heel goed.

Echt doodzonde voor zo'n talent dat hij er een jaar uit heeft gelegen en ik hoop van harte dat hij nu niet meer geblesseerd raakt en zijn talent verder ontwikkeld.

ha een enorm leuke woordgrap de linksback weer Back in the game

Blind doet het goed de laatste tijd, het wordt erg moeilijk voor hem om zijn plek terug in het team te krijgen.
Misschien als Poulsen vertrekt van de zomer, dat Blind dan op CVM kan spelen en Boilesen weer terug op linksback kan.

6 januari 2013 om 17:05

Misschien dat Blind gewoon lekker op de tribune kan gaan zitten. Nog beter

6 januari 2013 om 17:44

Blind heeft zich geweldig ontwikkeld en doet het uitstekend, maar Boilesen is gewoon twee klassen beter. En aanvallend is hij beter en verdedigend. Het is dus een kwestie van tijd voordat Blind uit de basis verdrongen wordt.

Boile is er gewoon weer bij de 2e seizoenshelft (al is er geen haast, want Blind doet het goed) De beste linksback in de eredivisie w.m.b. Babel, Sig en Serero erbij en nr 32 is een feit!

6 januari 2013 om 14:18

Laten we eerst maar eens constant gaan presteren alvorens we te hoog van de toren blazen. Er zijn 2 andere ploegen die het ook goed doen momenteel, de winterstop is in volle gang en dat betekent dat er spelers van Ajax kunnen vertrekken; een blessure kun je ook zo oplopen...

Blij dat Boilesen weer terug is, maar ik verwacht dat hij pas begin volgend seizoen op volle kracht is en dus ook dan pas van meerwaarde.

In potentie beter als Blind. Ben benieuwd waar die staat als weer helemaal fit is.

Off Topic: Mats Rits is naar KV Mechelen. Heeft voor 2,5 jaar getekend.

6 januari 2013 om 14:20

Jammer niet veel van gezien (rits)

6 januari 2013 om 14:26

Veel geblesseerd geweest, Daardoor nooit echt een serie kunnen neerzetten in jong Ajax. Toch jammer had er meer van verwacht.

6 januari 2013 om 14:59

Ja ik ook vooral omdat ajax hem al 2 eerder wilde hebben.
Dus dacht ook dat het wwer een topper zou worden in de rij van Vertonghen en Vermaelen

Hoop dat hij weer op niveau komt en de lijn door kan zetten die hij te pakken had voor z'n blessures!

Gezonde concurrentie, al verwacht ik dat Boilesen gewoon weer langzamerhand zijn basisplaats zal terugkrijgen, Blind vind ik ook meer een middenvelder of CV.

Voordat Boilesen uberhaupt weer op zijn oude niveau zou kunnen gaan zitten, zitten we al in het volgend seizoen te kijken. Die jongen heeft al zolang geen grote wedstrijden meer gespeeld. Lijkt me heel erg logisch dat Blind een hele dikke voorkeur krijgt, ook al is hij zo langzaam

Hopelijk komt deze jongen snel weer aan spelen toe, want dit gun je niemand en al helemaal niet zo'n jonge speler!

Blind heeft het super gedaan het word super moeilijk voor boilissen om direct bassis speler te worden

Boilesen moet gewoon weer minuten maken in het eerste, dan heb ik er het volste vertrouwen in dat hij Blind uit de basis speelt.

Overigens, ben ik de enige die inziet dat Veltman nooit een goede CV voor Ajax kan zijn?!? Mist fysieke kracht en lengte. Twee hele belangrijke aspecten voor een CV van Ajax. Techniek heeft hij wel, maar daar redt je het gewoon niet mee tegen een spits van boven de 1,84 minimaal.

Of moet ik dit anders zien?

6 januari 2013 om 14:27

Lengte mist hij inderdaad wel ja ben ik met je eens. Fysiek ook maar daar kan hij gewoon aan werken. En Cannavaro was ook een kleine verdediger en heeft toch ook aardig gedaan.

6 januari 2013 om 15:00

De Boer ook niet groot hoeft niet als je altijd goed staat opgesteld.
Maar het helpt wel natuurlijk wel.

6 januari 2013 om 15:37

Canavaro was ook niet groot.

6 januari 2013 om 19:11

Veltman is iemand die het niet van zijn kracht of fysiek moet hebben. Dat merk je ook als hij mee speelt in het eerste terwijl Alderweireld geblesseerd was. Hij nam de positie vloeiend over en er was nauwelijks verschil tussen Toby en Joel.

Veltman is een speler die een heel erg goed gevoel heeft voor positie en inzicht waar de bal gaat komen. Daarmee voorkomt hij in 75% van de gevallen al de duels en is hij de tegenstander een stap voor. Waardoor het niet op fysieke kracht aan komt.

Wel ben ik met je eens dat Veltman misschien niet goed genoeg is voor het gehele seizoen bij Ajax wanneer Alderweireld vertrekt. Persoonlijk zie ik graag Virgil van Dijk komen van FC Groningen.

Vermeer
Rhijn/Ligeo
Dijk/Bazoer
Mois/Denswi
Boile/Dijks
Andersen
bocc/Sporks
Schone
Fisscher
Siggie
Boerrigter
23 januari 2013 om 16:50

Danny Blind en Frank de Boer, het centrum waarmee we Wereldkampioen werden...
Beide waren het niet de grote slopers, maar de verdediging stond toen als een huis, dus mij zegt het niet zoveel, wat anderen ook al zeggen, Cannavaro was ook niet groot.

Ik zou Blind eens op de plek van Poulsen uitproberen

Ik hoop t dan kan die traage doedelzak van een blind vertrekken ! Kan ie wat mij betreft toch hoor voegtniks toe aanvallend en verdedigend te traag tegen snelle buiten spelers in Nederland spelen weing ploegen met echte buiten spelers maar zoals PSV en feijenoord wel en komt ie al te kort dus blij als die boilessen weer fit is .

Boilesen zal echt weer fit moeten worden en nog dit seizoen basis waardig moeten gaan spelen, anders denk ik dat het snel afgelopen is met hem bij Ajax. Hij is nog steeds veelbelovend, maar je hebt structureel helemaal niets aan hem, dat is helaas een feit. Als zijn lichaam te fragiel is voor het beoefenen van topsport dan kan Ajax daar ook niets aan veranderen. Daley Blind is inmiddels een stabiele factor die zelfs tegen Oranje aanzit, dus Ajax is iig voorzien.

6 januari 2013 om 16:16

Tegen oranje aan man hou is op met die traage drol ,als ie bij oranje komt dan is het hande klap omdat z'n gladde pappie daar zit. Blind is gewoon een sub toppertje meer niet .

Leuke speler maar veel te blessuregevoelig net als Sigthurson. Zal nooit meer Ajax 1 halen. Twente heeft ook twee van die spelers, Rendla en Nicky Kuiper, zelfde verhaal.

boilessen is echt 10 x zo goed als blind

6 januari 2013 om 15:01

Dan zit Boilesen tegen het niveau van Messi aan?

6 januari 2013 om 15:12

hee grappig man!

Ik hoop dat Blind zijn huid duur verkoopt. Niet de beste speler maar op een of andere manier ben ik afgelopen jaar toch onder de indruk geraakt. Ajax heeft met Blind en Boilesen gewoon twee goede backs waarbij een in mijn ogen toch iets te blessure gevoelig is en een eigenlijk te langzaam is om in het hedendaagse voetbal back te zijn.

6 januari 2013 om 15:23

Dat denk ik ook, want ook in de tijd dat boilisen beter was, bleef blind staan... Misschien blind cv proberen?? 1 ding snap ik niet: blind te traag?? Iedereen lult hier over maar ik zie het echt niet...

Kijk jongens ik weet niet of jullie echt verstand hebben van voetbal maar dat jullie uberhaupt blind met boilesen vergelijken vind ik zo dom.
Boilesen is 1 van de grootste talenten die ajax heeft. Eerlijk gezegd hij is de grootste.
Die snelheid wat hij heeft, die heeft niemand in de eredivisie.
Als je boilesen met iemand zou kunnen vergelijken dan zou ik Gareth Bale hardop kunnen zeggen.

dat ze Boilesen maar rustig inbrengen dan . doen ze het te snel dan ben je Boilesen dadelijk weer zoveel maand kwijt

Kerel. Al die meninkjes over Boilesen. Die jongen heeft nog amper gespeeld. Wat ik nog van 'm weten is dat hij op snelheid prima z'n man langs komt. Maar velen hier vergeten dat Blind tactisch en technisch veel verder is dan Boilesen. Ik hou nog even een slag om de arm en wil voorlopig Blind het voordeel van de twijfel geven.

6 januari 2013 om 16:45

Gelukkig zijn er nog mensen die hem in de jeugd hebben zien spelen en dus wel degelijk een goed oordeel kunnen vellen over zijn kwaliteiten.

Deze jongen heeft de potentie om een wereldtopper op de linksback te worden. Een enorm groot talent waar de klasse vanaf droop. Zowel in de jeugd van Ajax als de nationale jeugdelftallen van Denemarken was hij steevast de sterkhouder en vaak ook aanvoerder. Dat zegt iets over de kwaliteiten en persoonlijkheid van die jongen. Een natuurlijke leider op het veld.

Tijdens zijn debuut liet hij meteen zien waarom Ajax hem uit Denemarken had betaald. Ging als een gek tekeer langs de lijn. Gaf een assist, maakte bijna en goal en had nog een prima bal op Obiliz die deze hopeloos verprutste. Tegen Ruiz (toch een van de sterkste spelers destijds uit de Eredivisie) speelde hij sterk, evenals de rest van zijn wedstrijden. Werd bekroond tot Talent van het Jaar bij Ajax en ook voor Denemarken. Werd ook in korte tijd de eerste keus op de linksbackpositie daar.

Toch knap in zo'n korte tijd, had wel eens willen zien waar hij had gestaan zonder al die nare blessures. En ondanks dat hij zelf optimistisch is ben ik zelf heel sceptisch. Voetballend kan die jongen de absolute top halen, maar of zijn lichaam ook geschikt is om topsport te bedrijven... ?

7 januari 2013 om 14:11

Dat is even afwachten inderdaad en over zijn periode in de jeugd kan ik absoluut niet oordelen. Ik hoop echt dat hij in ieder geval kan laten zien waartoe hij in staat is. Echter vind ik het een gevaar Blind zo maar in te ruilen voor Boilesen. Ajax heeft de laatste paar wedstrijden en eigenlijk over de gehele periode de Boer laten zien steeds beter te kunnen voetballen. Het positiespel loopt steeds soepeler en in de opbouw (ook onder druk) worde nsteeds minder fouten gemaakt. Ik vind Blind daarin vaak zeer doortastend. Geef je Nicolai de kans, dan is het maar weer afwachten of hij zich snel kan aanpassen aan het nieuwe ''hogere'' niveau dat Ajax nastreeft en ook haalt.

Beetje rare poll. Hoe kan je nou kiezen tussen iemand, die een jaar geblesseerd is en iemand die altijd in de basis staat. Dat is dan toch logisch blind

Hij ligt er al geruime tijd uit, nadat hij de vorige keer te vroeg gestart was. Dus beter een tijdje later aansluiten, dan 1 week te vroeg beginnen.

Boilesen heeft in het begin heel goed gepresteerd. Inmiddels doet Blind het meer dan behoorlijk. Afwachten, wie de definitieve linksback wordt. Zeker met Dijks er nog achter.

Aangezien Blind nog steeds gene contractverlenging heeft aangeboden gekregen, weet je dus eigenlijk wel, dat daarin geen vertrouwen meer is. Vreemd, want hij is dit seizoen de meest constante Ajacied (en dat zegt dus alles over de andere spelers) en geen 1x weggespeeld in de Eredivisie. Daarom verdient hij in mijn ogen een contractverlenging. Want zowel Boilesen als Dijks moeten het nog maar bewijzen !!

6 januari 2013 om 15:42

De meeste van jullie heeft boilesen niet zien spelen. Hij rent als een raket, zo snel heb ik niemand in de eredivisie zien rennen. Na 1 wedstrijd dat ik hem zag spelen was ik helemaal weg van zo een speler, ik vond het ook echt jammer toen hij geblesseerd raakte, geloof mij nou maar blind is echt niet te vergelijken met deze jongen. Dat is een supertalent, die ooit naar Barcelona gaat.

6 januari 2013 om 15:48

Maar natuurlijk heb ik zien spelen. Hij deed het toen voortreffelijk !

Maar we weten allemaal, dat het slechte een korte periode was. Hij zal na zijn blessurereeks het allemaal opnieuw moeten laten zien. Ik hoop het, dat we de 'oude' Boilesen weer te zien krijgen.
Blind is zeker niet te vergelijken, maar wees wel zo eerlijk, dat hij het prima doet dit seizoen (en dat had ik na zijn slechte seizoen van vorig jaar ook niet verwacht) !

ik zou blind gewoon doorschuiven naar het midden en dan boilessen buiten, of andersom

Wat wordt er nu alweer een grote druk gelegd op deze jongen ,door de buitenwacht,die speler heeft in 2 jaar amper een handvol wedstrijden gespeeld in Ajax.
En nu is hij al 10 keer beter dan Blind,en ook nog het grootste talent van Ajax (uit de eigen opleiding!)

Toe maar, het moet niet gekker worden.

Laten we proberen een beetje eerlijk te zijn wat deze speler betreft,dzez speler heeft een paar wedstrijden leueke dingen laten zien,maar we moeten ook niet gaan overdrijven hoor,hij heeft nog van alles te bewijzen.
En als hij ooit echt fit mocht waar ik heel erg aan twijfel,zodra die jongen een sprintje moet gaan trekken sluipt de angst er bij hem alweer in,ohhhh,oohhhh hopelijk blijft alles heel.
Zodra deze jongen weer echt zwaar belast word in wedstrijden,ben ik heel erg bang dat het weer vrij snel fout gaat,zijn lichaam kan denk ik topsport simpelweg niet aan ,als je op zo'n jonge leeftijd al zoveel blessures hebt gehad,kan dat nooit goed gaan, hij iseen beetje de Adrie Koster van Ajax.
Uiteraard gun ik deze speler dat hij fit word en vooral blijft,want het zou doodzonde zijn dat deze speler bijna niet aan wedstrijden toekomt

Ik heb een paar reacties gelezen, maar ik denk dat deze Deen eerst wedstrijd ritme moet krijgen en Blind heeft aardig wat wedstrijdervaring opgedaan, dus zal niet makkelijk worden.
Maar ik zie geen probleem, Blind is multifunctioneel kan nl ook in het centrum indien die Belg weg zou gaan.
Ik ga ervan uit dat Boilesen hoogstens 8-10 wedstrijden kan spelen in het eerste, in alle nog te spelen competities, maar dat zal al moeilijk worden.

23 januari 2013 om 17:55

Klopt, hij zal eerst 3/4 keer meedoen met jong Ajax voordat hij weer bij Ajax1 in actie mag komen. Verder denk ik ook niet dat Blind even zo gepasseerd gaat worden voor Boilesen.
De Boer houdt hem nu hij het goed doet echt wel gewoon op de linksback positie.

Wie zegt mij dat Boilesen weer terug komt op zijn nivo. Hij heeft er zo lang uitgelegen, die zal echt heel wat wedstrijdritme missen. Eerst maar eens zien of ie Blind er zomaar ff uitspeelt. Deze jongen doet het gewoon goed, al maanden en is eigenlijk de enige Ajaxied die constant is geweest op zijn nivo. Kun je van de rest niet zeggen. Snap dat constante negatieve gelul over Blind ook niet, je hebt niet beter, hij doet het goed, waarom altijd dat misselijke negatieve gepraat over hem?? Wens Boilesen alle succes met terugkeren, maar hij moet zich denk ik eerst nog maar gaan bewijzen.

Hopen voor het nl elftal dat blind lekker blijft staan, ik vind het geen topper maar veel alternatieven hebben we niet.

Boilesen heeft goed gespeeld voor Ajax, dat zeker, maar hij heeft toch nog veel te weinig gespeeld om te kunnen zeggen dat hij beter is dan blind. Daar komt bij dat het alweer een tijdje geleden is dat men hem heeft zien spelen dus worden de kwaliteiten aangedikt. Neemt niet weg dat ik ook fan was.

23 januari 2013 om 17:12

Getuige het grote vertrouwen in Boilesen en hetgeen hij heeft laten zien in de paar wedstrijden heeft hij heel veel potentie. Of dat er uit komt is natuurlijk maar de vraag. Blind doet het goed en is voor Ajax op dit moment zelfs een uitstekende back. Het is echter geen topper met veel doorgroeimogelijkheden. Boilesen is dat in potentie wel. Hopelijk heeft zijn zware blessure niet al te veel invloed op zijn ontwikkeling.

Ik beb bang dat het niks meer wordt met onze Deense vriend. Ik vond het een geweldig talent, zonder discussie beter dan Blind. Maar ik zie hem geen 5 wedstrijden voluit spelen zonder weer last te krijgen. Jammer maar helaas

Goed nieuws voor Ajax. Al ben ik wel van mening dat Blind het meer dan uitstekend doet. Hij werd / word door velen onderschat. Maar hij heeft het dit seizoen heel goed opgepakt. Zeker Ajax waardig.

Mooi dat Boilesen weer terug komt. Hij zal eerst wat wedstrijd ritme opdoen bij Jong Ajax, maar hoplijk kan hij dit seizoen een paar wedstrijdjes meepikken voor Ajax en dan volgend seizoen er gewoon weer staan. Tenzij Blind zo goed blijft spelen .

In potentie beter dan Blind, puur vanwege zijn snelheid. Maar Blind doet het ook uitstekend. De vraag is of die blessure van Boilesen toeval was of dat het een tweede Robben is. Ajax denkt het eerste, anders hadden ze Blind al langer vastgelegd.

23 januari 2013 om 17:04

Niet alleen vanwege zijn snelheid hoor. Die jongen heeft veel meer kwaliteiten. Het is nu alleen afwachten of hij weer terug op niveau komt en wat zijn uiteindelijke niveau gaat zijn. Je kunt op het moment moeilijk zeggen welke van de twee meer potentie heeft.

13 februari 2013 om 15:18

Ajax hoopt op het eerste, maar zullen de tweede mogelijkheid (robben) zeker niet uitsluiten. Er is nog niks wat aangetoond heeft dat deze jongen een heel jaar kan voetballen zonder veel blessures, dus daar moet Ajax ook niet van uit gaan.

Blind is hem nu 10 stappen voor, want die presteert geweldig en is tot nu toe altijd fit. Die gaat Boilesen niet 1, 2, 3 meer uit de basis spelen.

Wat er een hoop vergeten op dit forum:
Als linksback fungeert Blind synthetisch de rol van L. middenvelder-, en zelfs aanvaller.
Iedereen ziet hoe Daley zo nu en dan voorbij gelopen wordt, maar dat is vooral het gevolg dat hij & v. Rhijn 80% vd wedstrijd "diep/hoog" staat, en Poulsen de bewaking overneemt, samen met Aldereirwereld & Moisander.
Dat is nu precies een rol, op 't lijf geschreven van Blind & V. Rhijn, en zo wil F de Boer ook spelen!

23 januari 2013 om 17:19

En Boilesen kan veel meer drive en individuele kwaliteiten in die rol leggen, en dus veel gevaarlijker zijn als Blind. En dan kan hij ook nog eens op tijd terug zijn vanwege zijn snelheid en uithoudingsvermogen.

Mooie tandem met Fischer die toch wel veel teams moet gaan wegspelen.

23 januari 2013 om 19:41

Nou ja.. Dat zullen wij nog maar eens moeten zien, toch?
Is een fysiek zwaar belastende plek om in te vullen, of Boilessen dat in zich heeft?

De concurrentie voor Moisander en Denswil wordt daarmee vergroot.

Of als Toby weg gaat kan Moisander rechts en Boilesen links, Scandinavisch (soort van) blok achterin.

13 februari 2013 om 15:46

Hoezo?

Moisander en Denswil zijn Cb's, Daley en Boilesen zijn backs.

13 februari 2013 om 15:52

Boilesen is in eerste instantie gehaald als centrale verdediger. Door hem eerst ervaring op te laten doen op de back wilden ze hem klaarstomen voor een rol in het centrum, net als Vermaelen eerder gedaan had.

Echter ga ik nu twijfelen aan zijn potentie aangezien 2 jaar blessures zijn ontwikkeling ernstig geremd moeten hebben.

Wat een haat tegen Blind hier allemaal. Veel Ajacieden ook die hem zwaar afvallen. Ik begrijp het niet; Blind was begin dit seizoen nog onzeker en vaak de zwakke schakel, maar iedereen met een beetje voetbalverstand ziet toch ook wel dat hij zich heeft vastgebeten in de linksback positie. Hij doet het gewoon erg goed de laatste maanden. Van Gaal is het ook opgevallen! Ik snap dus niet waar die haat vandaan komt. Is het omdat het de zoon van Danny is? Ik weet het niet. Alle Ajacieden die hem zo zwaar afvallen moeten zich schamen. Blind maakt een uitstekend seizoen door en laat zien zich te ontwikkelen. Boilesen zal een hele zware kluif hebben aan Daley en zal dit seizoen zeker niet de vaste linksback van Ajax worden!

Boilesen en Sigtorsson verkopen. Prima voetballers maar altijd geblesseerd, dus kapitaalvernietiging. Ik hoop dat Overmars wat meer kijkt naar blessuregevoeligheid van spelers want aan mannen van glas heb je niks.

13 februari 2013 om 15:13

Mochten beide nu gewoon fit blijven dan moet je ze nooit verkopen. Vooral Sigthorsson niet! Die jongen is in potentie een topspits. Heeft alles; kracht, snelheid, techniek en bovenal: doelgerichtheid. Het zou pas kapitaalvernietiging zijn wanneer je beide spelers nu verkoopt voor 'dumpprijzen' terwijl ze met een 'gezond' seizoen het vijfvoudige waard kunnen zijn.

13 februari 2013 om 15:46

Als Sigi nu fit blijft mag hij blijven anders heb je er inderdaad niets aan. Blijf het jammer vinden dat hij amper heeft gespeeld want de keren dat hij wel speelde deed hij het erg goed.

Lekkere temperaturen voor een liesblessure om weer vol aan de bak te gaan

13 februari 2013 om 15:10

Hij heeft gelukkig dan ook last van z'n hamstrings gehad en niet van zijn lies...

ot:
Goed nieuws! Concurrentie is altijd goed. Ben alleen benieuwd of hij er dit keer wel helemaal vanaf is. Na de wedstrijd tegen United lag hij er gelijk weer een jaar uit. Die jongen is al bijna twee volle jaren verloren aan blessureleed. Hopelijk gaat hij zijn belofte alsnog inlossen en hebben we er weer een pareltje bij.

Ben blij voor Boilesen dat hij weer zijn rentree kan maken binnenkort, zo een jonge moet je niet te vroeg inbrengen ze zullen ook wel voorzichtig zijn, hij is nog jong met erg veel talent ajax kan nog veel plezier aan hem beleven als hij fit blijft, ik vond hem altijd goed spelen.

Heel goed voor Ajax en vooral voor Boilessen zelf dat hij weer voluit kan/mag meetrainen nu.
Of hij wel of niet dit seizoen weer als linksback in de basis komt, hangt ook af van de kontraktbesprekingen met Daley in februari.
Als hij transfervrij mag weglopen deze zomer, zal Boilessen snel de voorkeur krijgen.
Mogelijks ook Dijks eerst, want beiden zijn dan elkaars concurrenten.

Zelf vind ik Blind echt heel solide spelen, het hele seizoen al trouwens.
Wekelijk valt hij op met juiste keuzes en goede inspeelpasses.
Komt veel en goed op en is technisch gewoon prima.

Zijn tekort aan pure sprintsnelheid en lengte zijn de enige feiten die hem kunnen worden tegen geworpen. Kan me voorstellen dat een nieuw 2-jarig kontrakt wordt afgesloten, hebben beide partijen misschien wel het meeste aan.
Gezien zijn opmerkelijke progressie dit seizoen heeft hij dat zeker verdiend.
Van afgeschreven en weggehoond zijn tot wekelijks applaus voor mooie acties, dat is werkelijk een metamorphose die je bij Ajax weinig meemaakt.

Wat namelijk als Boilessen weer in zo'n slepende hamstringblessure terecht komt.
Kans is klein, was het gevolg van de snelle overbelasting in de A-selectie, maar je weet het niet.....

En hoe staat Dijks er momenteel voor, heeft juist wel lengte en snelheid, maar blijft puur meevoetballend nog flink achter. Dat laatste is nu juist wel bij te leren in het ingeslagen pad van de club.

Daley Blind zit nu op een hoger Niveau, Waar Boilesen niet aan kan tippen "nog Niet" Boilesen heeft uiteraard meer potentie maar of die dat nu nog bij Ajax waar kan maken is de vraag. Want Daley Blind zou mijn voorkeur krijgen.

13 februari 2013 om 15:21

Nee idd hij kanecht nooit tippen aan de geweldige verdedigende kwaliteiten van onze Daley....

14 februari 2013 om 00:05

Hij heeft geen verdedigende kwaliteiten daar heb je volkomen gelijk in!
Steun die jongen ook is op de tribune dan weet ik zeker dat hij wat gelukkiger word in z'n spelletje. Aanvallend doet die het steeds beter komt vaak goed mee naar voren en zorg voor dreiging.

Morgen/vandaag aanwezig in de Arena?

Sjezus in april pas... Jammer ben groot fan van m, volgend jaar in de concurrentie met Daley..

13 februari 2013 om 16:56

Dan moet Blind wel eerst zijn contract verlengen. Ook hebben we Dijks nog... misschien moet die eerst verhuurt worden.

14 februari 2013 om 09:16

Ik denk dat Blind wel verlengt, Dijks verhuren is een goed idee. Koppers is definitief klaar ben ik bang voor m...

Dit heeft lang, lang lang geduurd. Hopen dat hij vanaf nu geen problemen meer kent zoals Sigi. Beide zijn een aanwinst voor dit Ajax.

Daley Blind is eerste keus en lijkt verre van blessure gevoelig en met Dijks hebben we iemand die het ook wel eventjes in kan vullen, dus Boilesen kan beter goed revalideren en zorgen dat alles goed hersteld is voor hij zich weer bij het eerste gaat melden. Hij moet nu echt geen risico meer nemen door te vroeg terug te keren, want nog zo'n lange blessure kan (misschien) funest zijn voor zijn loopbaan. Dat zou zonde zijn, want het is een hele getalenteerde speler.

13 februari 2013 om 15:47

Dijks doet het blijkbaar niet zo goed. Boilesen is makkelijk beter dan hem (volgens insiders) als ik ze mag geloven.

13 februari 2013 om 15:51

Ik geef ook nergens aan dat Dijks beter is als Boilesen, maar dat Dijks de linksback positie (indien Blind eens geschorst of geblesseerd is) ook redelijk in kan vullen. Er is geen dringende haast bij het herstel van Boilesen om die reden. Natuurlijk is het heel mooi om hem erbij te hebben, maar zonder hem houden we het ook nog wel eventjes vol.

Laat Boilesen de rest van het seizoen maar met het eerste meetrainen en zijn wedstrijdminuten bij Jong Ajax maken. Daley doet het hartstikke goed en Boilesen moet eerst maar is helemaal fit en in vorm raken. Hij kan dan de voorbereiding op het volgende seizoen weer helemaal met het eerste mee doen en waarschijnlijk een basisplaats veroveren. Hij is namelijk ongelofelijk talentvol: technisch goed, snel, wendbaar en met een goed pass. Hij heeft alles in zich een enorm goed back te worden.

Atletico wil Blind, Ajax heeft drie prima linkerbacks? 1+1=2, laat de jongen gaan voor ~5miljoen, laat Boilesen spelen, en die Dijks als reserve. Puik plan.

13 februari 2013 om 15:28

Blind z'n contract is afgelopen chef, laten gaan kan, maar niet voor 5 miljoen.

13 februari 2013 om 15:47

Atletico Madrid? Bron?

13 februari 2013 om 23:13

Mja, In de Wandelgangen van Voetbalzone heeft een aantal keer een verband gelegd tussen Blind en Atletico. En desnoods een andere club, maargoed met drie goeie linkerflankverdedigers heb je niks aan, en Blind is niet slecht, maar Boilesen kan dat makkelijk opvangen.

Wordt moeilijk voor deze jongen om weer aan te haken. Ondertussen zijn Denswil, Moisander en Dijks erbij gekomen en ontwikkelt Blind zich prima. Blind laten gaan zou zonde zijn, daarvoor doet hij het te goed. Wellicht Blind volgend jaar verkopen en dan Boilesen, mits fit, inpassen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

84 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Hirving Lozano heeft naar verluidt zijn zinnen gezet op een transfer naar Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren