'Heel vreemd dat Bruma in Duitsland niet speelt, hij heeft zelfs Oranje gehaald'

Woensdag, 2 januari 2013 om 08:50

Jeffrey Bruma lijkt stil te staan in zijn ontwikkeling. De verdediger werd jarenlang gezien als hét defensieve talent van Nederland, maar verpietert dit seizoen op de bank bij Hamburger SV. Bruma mocht in het lopende voetbaljaar pas vier keer in de basis beginnen en Vitesse schijnt hem voor de tweede seizoenshelft te willen huren. Piet de Visser hoopt dat dit gerucht klopt.

/

De 'superscout' van Chelsea denkt dat Bruma, die door the Blues wordt verhuurd aan HSV, het beste kan vertrekken in januari. "Ik volg Jeffrey nauwgezet", zegt De Visser in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hamburger SV heeft Bruma voor twee seizoenen gehuurd van Chelsea en van die periode is nog een halfjaar te gaan. Maar als Jeffrey in Hamburg geen speeltijd krijgt, dan is het beter om naar een club te gaan waar hij wél een eerlijke kans krijgt."

"Het is heel vreemd dat Bruma in Duitsland niet speelt", vervolgt De Visser. "Tenslotte heeft hij zelfs het Nederlands elftal gehaald. Ik denk dat het is misgegaan toen hij bij HSV opeens als rechtsback moest spelen. Dat is geen positie voor Jefrrey. Bij Vitesse zou hij onder Rutten zeker goed kunnen rijpen." De 21-jarige Bruma speelde in anderhalf jaar tijd 31 competitiewedstrijden voor HSV, waarvan negen in het lopende seizoen. Zoals gezegd begon hij vier keer in de basis: vijf keer viel hij in.


Poll

Vitesse moet werk maken van de komst van Jeffrey Bruma


Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door jasper9)

Zou mooi zijn als deze jongen weer aan spelen toekomt.

Hopelijk kan hij dan alsnog zijn belofte inlossen!

2 januari 2013 om 10:16

Is al te laat. 21 jaar en niet eens 50 duels in de benen.

2 januari 2013 om 10:36

Beetje zure reactie. Ik vind het ook jammer en zonde dat hij bij Feyenoord is vertrokken, maar wat je nu zegt slaat natuurlijk nergens op. Clasie is een half jaar ouder en heeft ook 'pas' 80 duels in de benen. Van Nistelrooy had op zijn 21ste 70 eerste divisie (!) duels in de benen. Giovanni van Bronkchorst had er op zijn 21ste ook maar een stuk of 50, en zo kan ik nog wel even doorgaan...

tjah altijd al gezegd dat hij overschat is .... ik vind hem niet goed genoeg en teert louter op zijn imago als supertalent nu nog... eindigt vast bij vitesse idd

2 januari 2013 om 09:37

Op welke punten is hij dan overschat volgens jouw, ben erg benieuwd naar je uitleg namelijk...

Zelf denk ik dat Bruma vooral wat ervaring op moet doen. Bij Oranje en HSV zag je vaak dat hij zich wat simpel liet piepelen doordat hij die ervaring mist. Domme overtredingen die hij niet nodig heeft enzo. Geef hem de tijd om te rijpen, desnoods in Nederland, en dan komt het wel goed met die jongen. Of het een internationale topper gaat worden zien we dan wel weer, maar zal zeker tot een alleraardigste speler kunnen doorgroeien, die potentie heeft hij namelijk zeker.

2 januari 2013 om 09:50

Hij wordt overschat op het feit dat het zogenaamd een super talent is en dat hij nu zelfs bij een middenmoter in Duitsland zich in 2 jaar niet in de basis kan spelen. Sterker nog, ze hebben hem uit de basis gehaald omdat hij het niveau niet aan kan. Dan is het etiket "supertalent" onterecht en wordt hij daarin overschat. Als hij echt zo'n groot talent was, speelde hij namelijk wel basis bij HSV of Chelsea.

Je geeft zelf ook (terecht) aan dat hij tijd nodig heeft om te rijpen en dat we daarna nog altijd kunnen kijken of het een internationale topper wordt. Dat klinkt toch heel anders dan die verhalen van toen hij 17 was en hij de verdedigende hoop voor het Nederlandse voetbal was? Dan is hij gewoon overschat, want hij heeft zich niet ontwikkeld de afgelopen 4 jaar en dat komt door zijn eigen domme keuzes.

2 januari 2013 om 09:54

pluspunten

- voetbalt aardig mee
- verdedigend redelijk

minpunten
- straalt niets uit
- fysiek springt hij er niet uit (snelheid kracht oid)
- qua inzicht en passing zwak
- houdt zicht teveel bezich met randzaken (stijl rap etc) -- zie twitter van hem
- tactisch zwak te veel slippers net niet momenten
- onzeker

denk dat dit wel genoeg is voorlopig. Overigens bekijk ik dit ten opzichte van een sakho bijvoorbeeld die wel op veel van deze vlakken excelleert als je ook naar z'n leeftijd kijkt

2 januari 2013 om 10:26

@ Palla

Vrij zwakke opsomming van min- en pluspunten als je het mij vraagt. De 2 pluspunten bedekken namelijk het geheel van een voetballer... Daar horen dus al die dingen, misschien exclusief uitstraling, niet bij... Sowieso vind ik uitstraling geen reden voor kwaliteit overigens.

Daarnaast ben ik het niet eens met een aantal punten zoals je derde punt over inzicht en passing, daarin is hij juist sterk... Zoals al aangegeven komt het er op dit moment nog niet uit bij hem, welke deels komt door een gebrek aan ervaring. En misschien mist hij ook wat vertrouwen, als verdediger is dat ook wel lekker kan ik je vertellen. Als we puur naar voetballende kwaliteiten kijken heeft hij het echt in zich om een topverdediger te worden, en dus is het predikaat van toptalent gewoon terecht in mijn ogen. Niet iedereen haalt dat eruit, dat wilt echter niet zeggen dat het niet terecht is dat hij dat kreeg. Trouwens, hoe kom jij erbij dat hij fysiek niets extra's heeft? Vind hem juist qua fysiek hartstikke compleet. Heeft snelheid, kracht maar ook wendbaarheid. Juist de combo maakt hem ideaal in mijn ogen... Achja je mag hem voerschat noemen omdat iedereen een hoge pet van hem op had en het er nog niet uitgekomen is. Echter snijden de minpunten die je opsomt weinig hout... Enige waar ik het mee eens ben is zijn tactische inzicht, vooral verdedigend, te veel dommigheden die hij door een gebrek aan ervaring maakt. Hopelijk kan hij zich in Nederland herpakken.

@ Mater D

Niet iedere speler speelt vanaf moment 1 in de basis en ontwikkeld zich keurig door. Een Kompany had bijvoorbeeld ook mindere periodes en zat zelfs even wissel bij Hsv...achja de meeste carrières gaan met vallen en opstaan. Ik ga pas een eindoordeel vellen als hij tot volle wasdom is gekomen en blijkt dat hij niet meer dan een middelmatige voetballer is geworden. Zoals gezegd, het talent heeft hij wel, nu nog op het hoogste niveau aan ervaring opdoen en dan komt het er denk ik persoonlijk allemaal uit mits hij nu de juiste keuze maakt. En die zou in mijn ogen een terugkeer naar Nederland zijn.

2 januari 2013 om 10:31

@hanz

ik geef mijn mening en jij de jouwee... wij hebben klaarblijkelijk een hele andere perceptie van wat de punten inhouden die ik noem als pluspunt en min. Dat is ook niet erg want dit zorg voor bijvoorbeeld verschillen in opvattingen van het spelletje. Zie het spel van Barca, voor de een prachtig om te zien maar voor mij een kwelling en onzinnig getik.

Wat ik je wel wil geven is dat je je punten goed onderbouwd hebt maar ik het er nog steeds niet mee eens ben op bepaalde punten.

Deze speler is gewoon niet goed genoeg meneer de Visser. Vorig seizoen speelde hij wel centraal en was het ook niks. Deze jongen heeft oranje gehaald op basis van zijn naam als groot talent. Qua prestaties heeft hij niks laten zien wat een selectie voor Oranje rechtvaardigt.

Met een fatsoenlijke carriere opbouw had hij een topper kunnen worden. Nu staat hij al jaren stil in zijn ontwikkeling en kan hij niet mee met een Duitse middenmoter als Hsv. Anders had hij in Nederland al dik 150 duels achter zijn naam staan.

Zal wel naar Vitesse gaan. Is meer iets voor Psv. Centrum met Zanka en Bruma voor de toekomst. Wie moet ie achterin vervangen bij Vitesse? V.d. Heyden of Mori? Want Kashia is een zekerheidje.

Bij Psv heeft ie met Zanka, Derrijck en Marcelo drie concurrenten die ie op dit moment per direct uit de basis kan spelen.

Tja het niveau is ook heel hoog in de Bundesliga. Maar ook Bruma is weer een voorbeeld van een speler die veel te vroeg is gegaan. Als hij in Nederland was gebleven had ie nu al +/- 100 wedstrijden gespeelt en was hij veel verder.

Moet gewoon terug naar Nederland gaan. Hij is veel te vroeg naar het buitenland gegaan en nu staat hij stil in zijn ontwikkeling. Hij is niet zo'n groot talent als Ake of Rekik.
Weet iemand waar hij opgeleid is?

2 januari 2013 om 09:15

Feyenoord dus, op 15 jarige leeftijd naar Chelsea gegaan voor 100.000 pond. Google is je vriend

2 januari 2013 om 10:31

Bruma was op het moment dat hij ging wel degelijk een heel groot talent. Echter door een gebrek aan een fatsoenlijke opleiding is hij nauwelijks beter geworden. Hopelijk nemen veel Nederlandse talenten een voorbeeld aan hem hoe het niet moet.

2 januari 2013 om 12:42

Ake is een middenvelder. Dus niet te vergelijken met de verdediger Bruma.

Slim he? Op 15 jaar van Feyenoord naar Chelsea gaan. Ik hoop dat ie genoten heeft van zijn centjes. Als hij gewoon bij Feyenoord had gebleven, dan had hij nu al 50+ wedstrijden in de basis gestaan bij Feyenoord in de eredivisie. Dan had hij zich uiteindelijk beter ontwikkeld en later alsnog een transfer kunnen maken naar een topclub en zijn zakken nog veel meer kunnen vullen dan dat hij nu heeft gedaan.

Ik hoop in ieder geval wel dat hij meer aan spelen toekomt, want voor het Nederlandse voetbal hoop ik dat elke Nederlander het maximale uit zijn carierre haalt.

Dat hij Oranje heeft 'gehaald' is ook weer niet zo bijzonder. Schaken heeft ook in Oranje gespeeld en zo zijn er wel meer experimentjes geweest van de bondscoaches van spelers die de kwaliteiten niet hadden.

Uiteraard hoop ik dat hij alsnog uitgroeit tot een goede verdediger, maar ik ben ook wel blij dat er een goed voorbeeld is voor de Feyenoord jeugd om op zo'n jonge leeftijd nog niet te vertrekken naar het buitenland.

2 januari 2013 om 09:31

Hou toch eens op met dat gezeur. De ene vertrekt jong en maakt het wel, de andere niet. Zeg jij maar eens nee tegen Chelsea. Wat is het ergste dat nu kan gebeuren? Zijn contract kan niet verlengd worden en dan kan hij altijd nog terug naar Feyenoord nu. Hij is nu echter wel een ervaring rijker en zijn bankrekening is gevuld.

2 januari 2013 om 09:51

Het ergste dat er kan gebeuren is dat je op je 22ste of 23ste nog amper wedstrijden op topniveau hebt gespeeld. Als hij was gebleven, had hij al 4 seizoenen voor Feyenoord gespeeld en was hij klaar geweest voor de Europese top of subtop.

Nu gaat hij dadelijk naar Vitesse toe zonder wedstrijden op topniveau en is hij 22 jaar.

Ik snap best dat het moeilijk is om nee te zeggen tegen Chelsea hoor. Neemt niet weg dat ik hoop dat zo min mogelijk spelers dat doen, zodat de talenten bij Feyenoord doorbreken en veel geld opleveren.

2 januari 2013 om 10:10

Het "mooie" is dat hij (en Van Aanholt) nu als het voorbeeld wordt gebruikt om aan jonge jongens te laten zien dat zo'n stap naar het buitenland op je 15e echt niet alles is. Hij was het talent in de jeugd maar is nu gewoon voorbijgestreefd door de Vrij en Indi omdat die wel het pad der geleidelijkheid hebben gekozen. Natuurlijk is het makkelijk praten maar ik denk dat als tie bij Feyenoord was gebleven hij nu stukken verder was geweest en al 2 jaar basisspeler was geweest.

2 januari 2013 om 10:41

Je denkt ja.. Dat is altijd makkelijk praten achteraf. Het is heeft ook gewoon met kwaliteit en potentie te maken. Deze jongens hebben wel gedurende langere periode met spelers als Drogba en Lampard getraind, daar word je beter van dan wedstrijdjes tegen De Graafschap en Rkc. En bovendien, wie zegt dat ze dezelfde ontwikkeling hadden doorgemaakt bij Feyenoord?

2 januari 2013 om 11:28

Dat is altijd zo'n non-argument, ze hebben getraind met die en die dus daar worden ze beter van. Volgens mij ontwikkel je je als voetballer nog altijd als je wedstrijden op niveau speelt en niet als je trainingen op niveau speelt. Kijk maar naar de Vrij en Indi, die stonden op hun 19e gewoon in Feyenoord 1 voor 45.000 man te ballen en staan nu in het Nederlands elftal. Die hebben toch ook niet met Drogba getraind en waren in de jeugd minder talentvol de Bruma hoor.

2 januari 2013 om 11:43

Op trainingen ontwikkel je je wel degelijk. En daarmee spreek ik uit eigen ervaring. Speelde zelf bij een tweede klasser en heb daarna een half jaar meegetraind met een hoofdklasser (zonder wedstrijden te mogen spelen) ik ging in mijn ontwikkeling met stappen vooruit. Het niveau is dan wel anders, het principe niet. Met betere spelers om je heen word je ook beter. Het niveau is hoger, het spel gaat sneller etc. Daar trek je jezelf als speler aan op. Of je nu tegen Ard van Peppen speelt of John Terry tijdens een training maakt echt wel uit.

2 januari 2013 om 12:07

Wat heb je aan die trainingen als je het niet in praktijk kunt brengen door in het weekend tegen de Drogba's en de v Persie's van deze wereld te mogen spelen? Dan mis je de gehele wedstrijd druk en druk van 45.000 mensen die in je nek hijgen als je iets fout doet. En je denkt toch niet dat vedettes als Terry en Drogba met zoveel wedstrijden in Engeland nu elke training op het scherpst van de snede trainen? Daar geloof ik helemaal niets van.

2 januari 2013 om 12:16

Dat is dus niet waar. Je leert wel van mensen die goed zijn, maar als je wat je hebt geleerd nooit in de praktijk kan doen, heb je er dus helemaal niets aan. En ervaring doe je op door het te 'ervaren'. Als jij daarnaast in 1,5 Bundesliga seizoen je niet kan profileren als mogelijke topverdediger, moet je bij jezelf te raden gaan of het een goede stap is. Heel veel voetballers denken dat , door bij de grote jongens te komen, de rest van de wereld aan je voeten komt te liggen, maar het overgrote deel van die jongens, hebben eerst ergens anders gevoetbald en zijn pas als meneren in het eerste team terecht gekomen...

2 januari 2013 om 12:54

Tuurlijk, spelen en trainen is nog beter. Ik ging alleen even in op de opmerkingen dat je van trainen met toppers niet beter zou worden, dat is wel het geval. Als je het ook nog eens kan koppelen aan wedstrijden op hoog niveau dan is dat natuurlijk nog beter.

2 januari 2013 om 15:26

Ben met je eens dat je beter word van trainingen met drogba enz alleen toen hij op 15 jarige leeftijd daar heen ging trainde hij echt niet met het eerste team, maar met lotgenoten.
Dus het is standaard een slecht stap!

Heeft hij Oranje niet gehaald in die interland na het WK, toen zeg maar niemand van de A-internationals meeging? Dat bedoel ik niet negatief maar dat zou het wel in perspecties plaatsen. Ik kan me niet herinneren dat hij op basis van een sterke reeks wedstrijden is geselecteerd, simpelweg omdat hij nauwelijks een reeks heeft neer kunnen zetten bij zijn clubs.

Die jongen is gewoon niet rijp voor de Bundesliga. Ik heb hem 2 keer tegen Dortmund zien spelen, en dan zie je ook dat hij het niveau (nog) niet aan kan. Maar, wie heeft hem de status van top talent meegegeven?

Idd. Hij moet terug naar de eredivisie en proberen zich van daar uit verder te ontwikkelen.

2 januari 2013 om 10:11

Chelsea, door hem een salaris van 100.000 pond voor de neus te houden toen hij 15 was. Kon die lekker veel Gucci en D&G kleding mee halen.

Als hij op de bank blijft zitten zal het altijd wel een talent blijven.
Voegt momenteel voor Vitesse niets toe.
Zal alleen bij schorsingen van v.d Heijden/kashia worden ingezet.
Het centrale duo v.d. Heijden/kashia staat namelijk stevig dit seizoen.
Al heb ik liever Kalas en Kashia centraal achterin staan.

2 januari 2013 om 14:31

Ik vind vd Heijden al anderhalf jaar lang niet overtuigen, niet op het middenveld en niet in de verdediging. Dan zie ik het liefst Kalas weer terug in het centrum en wellicht Aksentijevic rechtsback. Ik weet niet hoe hij in z'n ontwikkeling staat maar je kunt het altijd proberen. En anders kan je met Bruma en Kashia centraal en dan Kalas weer rechtsback.

Elk van die spelers hebben ongelooflijk veel spijt dat ze Feyenoord hebben verlaten en terecht.
Als we terug kijken kan ik geen 1 spelers opnoemen die daadwerkelijk blij is dat hij Nederland op zijn 15/16e heeft verlaten.

Nathan Ake en Karim Rekik gaan hetzelfde beleven. Nu zijn ze de grote man in het 2e elftal en nu krijgen ze een mooie toekomst voorgeschoteld, maar als zelfs de grootste talenten van de wereld daar niet doorbreken.....denk je werkelijk dat een talent dan 5 a 10 wedstrijden de kans krijgt?

Elke jonge speler maakt fouten en elke jongen speler leert hiervan. Je leert niet van 10 minuten voetballen bij een 4-0 voorsprong. Je leert voetballen als je 0-1 achterstaat en geen enkele fout mag maken! Zie maar eens deze kansen te krijgen als je 19 jaar bent bij City of Chelsea.

Het spijt me maar het zn eigen schuld, als jij de grote jongen ben die opleidingsland nr 1 denkt te zijn ontgroeid verdien je niet beter.

Weet je wat zo stom kinderen leren er ook niet van.
Ik kan geen 1 geval herrinerren die op 15-16 is gegaan en een topper is geworden.
Als je nu die leeftijd heb zie je dat toch ook en als je echt zo´n talent bent hoeft je niet weg want er is geen land waar je zoveel kans heb om door tebreken als hier.

Mensen vergeten wel is dat een club als Chelsea(of 1van deie andere grote) in under17 zo'n 50 jongentjes hebben lopen en die moeten allemaal is een wedstrijdje spelen, je komt er niet aan spelen toe. Komt ook nog bij dat ze in Engeland niet kunnen opleiden en al helemaal zelden een jongetje uit eigen opleiding in het eerste zetten.

Het is gewoon niet slim om zo vroeg al weg te gaan. Feyenoord en Ajax zijn wereldtop in jeugd opleiden en dan ga je weg omdat er een grote club komt die qua opleiding minder is...erg dom.

@albertino,br Zonder je reactie te hebben gelezen denken we er precies hetzelfde over! Wie moet deze jonge jongens beschermen? Een Raiola moet gestopt worden

2 januari 2013 om 11:29

Ja hier hetzelfde.
Ze zouden moet leren en uiteraard raiola en concerten verbieden.
Ze komen altijd met hangende pootjes terug en alleen de allerbeste talenten krijgen met veel geluk nog een klein kansje hier. Maar velen zijn alle via amateurvoetbal afgegleden.

Moet je nagaan hoe slecht de verdediging van Oranje wel niet is/was. Toen ik heel lang geleden voor het eerst van deze speler hoorde dacht ik, wow groot talent, die gaat het maken. Maar inmiddels ben ik er wel achter dat hij zwaar overschat is.br Misschien komt het nog, misschien is het een laatbloeier, maar ik denk het niet eigenlijk.

Die jongen moet nu echt speelminuten gaan maken. Kijk eens naar al die jonge spelers, die wel bij Feyenoord en Ajax zijn gebleven. Zij hebben op hun kans gewacht en spelen nu volop en haalden hiermee ook Oranje !

Zou mooi zijn, als hij naar ons toe zou komen. Komt ie zijn maatje Van Aanholt weer tegen en wij timmeren onze defensie hiermee dicht !

Kortom laat jeffrey maar komen. Nu hopen, dat Bony het seizoen nog afmaakt en we doen een serieuze gooi naar de titel
Pietje Bikkel
Kalas - Kashia - Bruma - Van Aanholt
Ibarra - vd Heijden - Van Ginkel - Janssen
Bony - Reis

of
Pietje Bikkel
Kalas - Kashia - Bruma - Van Aanholt
Van Ginkel - Janssen
Bony
Ibarra - Reis - Kakuta

Ik denk dat deze jongen veel te vroeg is weggegaan om de verkeerde reden.
Hij speelt in mijn ogen om de verkeerde reden namelijk Geld.
Als je op je 15e al voor het geld kiest, wel of niet onder druk van familie, dan zal je de absolute top niet halen dan krijg je het "sjakkie en de chocoladefabriekeffect" alle kindjes die om de verkeerde reden dingen doen gaan afvallen. Alleen de verstandige geesten komen in aanmerking voor de absolute top.
Ik denk dus dat deze jongen niet de geest heeft om de top te halen.

Bruma Bruma Bruma toch.

Ik zou graag willen dat deze jongen weinig uit zijn carrière haalt zodat hij een voorbeeld kan zijn voor anderen hoe het niet moet.

Als hij bij Feyenoord was gebleven had hij nu zomaar bijna aan de 200 wedstrijden kunnen zitten.
Bovendien lijkt me dat hij nog steeds de illusie koestert om bij Chelsea door te breken want anders laat je je niet voor 2 jaar verhuren.

van mij hoeft hij echt niet te komen. Heel erg overschatte speler. Heeft zijn status als toptalent nooit waargemaakt, en gaat hij ook niet doen denk ik. Ik zie liever Kalas weer centraal naast Kashia, en iemand anders op RB. Aksentijevic is daarvoor gehaald, maar is er nog niet klaar voor. Misschien verhuren een optie? Yasuda verkopen, en dan iemand aantrekken op RB die er meteen staat, huur of koop.

2 januari 2013 om 19:30

Is ook geen topspeler bruma maar ik vind vheijden nou ook geen topper, bruma is beter dan vdheijden verdedigend en vergeet niet dat het nivaeu in de bundesliga echt moordend hoog is, de regionale top hier in nederland zou daar hooguit middenmoot zijn.

yasuda vind ik werkelijk de slechtste speler ooit vitesse gehaald heeft, is werkelijk zo zwak in verdedigend opzicht dat is niet te filmen, geen body, geen goede tackle, niets.

Ik ben met je eens, ik zou ook gwoon kalas centraal zetten kalas is op rb veel en veel minder en aksentijevic is gewoon een goede rechtsback maar rutten ziet het niet in hem zitten ik snap niet waarom.

Zo zie je toch dat het rustig opbouwen van een carriere beter voor je ontwikkeling is, kijkend naar de jeugd wat betreft Nederlandse verdedigers. De Vrij en BMI vertrokken niet direct naar het buitenland (interesse was er wel) de Vrij stelde zich ook open voor rechtsback en werd pas gaandeweg centrumverdediger, zoals dat ook voor BMI oed gaat uitpakken. Nuytinck langzaamaan van NEC richting Anderlecht wat ook goed loopt. Zo'n Bruma geeft maar weer aan dat een vroege overstap je ontwikkeling niet heel erg ten goede komt. Met Veltman, van Dijk, Gouweleeuw, Denswil, Kongolo staat er weer een nieuwe generatie op of komt imo binnen 2 jaar als basisspeler naar voren bij de Nederlandse top. Bruma gaat het erg lastig krijgen ooit weer terug te komen in het Nederlands elftal. Slechts heel sporadisch kunnen zulk soort spelers die een vroege overstap maken ook bij topclubs doorbreken. Zelfs een genie als van Persie moest een aantal jaar in de luwte van oa Henry & Bergkamp ontwikkelen alvorens het genie in hem naar boven kwam, waarbij hij voorheen ook nog eens vleugelspeler was. Niet in te denken als je hem de laatste 3-4 jaar ziet spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hamburger SV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.FSV Mainz 0530-15
16.SC Freiburg30-24
17.Hamburger SV22-25
18.1. FC Köln21-29
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
Tom MickelKeeper00
Bjarne ThölkeVerdediger00
Jonas BehounekVerdediger00
Rick van DrongelenVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Hamburger SV.

63 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 20 april
Manchester City is weer van plan om zich te melden bij Leicester City aangaande Riyad Mahrez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren