Advocaat: 'Ik stop er straks een keer mee en dan zien ze me nergens meer'

Dinsdag, 25 december 2012 om 18:00

Dick Advocaat is inmiddels 65 jaar oud, maar nog hongerig als een beginnende trainer. De oefenmeester jaagt met PSV op het landskampioenschap en zal vervolgens beslissen of hij zijn loopbaan nog wil gaan vervolgen, of dat hij er na dit seizoen een punt achter zet. Na zijn carrière is Advocaat niet van plan om de hele wereld over te trekken: "Ik stop er straks een keer mee en dan zien ze me nergens meer", beweert de coach in gesprek met Voetbal International.

/

Advocaat wil het voetbal na zijn trainersloopbaan echt vaarwel zeggen. "Ik ben anders dan Rinus Michels, die kon geen afstand nemen van het voetbal", zegt de PSV-trainer. "Die bleef naar de stadions gaan. Ik ga straks lekker voor de buis zitten en wedstrijdjes kijken. Ik ben bezeten, maar wel tot een bepaalde hoogte. Ik ben nu op een leeftijd dat ik alleen nog maar dingen doe waar ik zin in heb."

"Ik probeer mijn werk bij de A-selectie van PSV zo goed mogelijk te doen", vervolgt Advocaat. "Daar draait het om. Zo af en toe, als er veel van mijn jongens meedoen zoals laatst in Heerenveen, dan ga ik naar het tweede kijken. Maar bij de A1 op zaterdagmiddag zien ze me echt niet, hoor. Die gasten komen over een jaartje of vier een keer bij het eerste. Wat heb ik daaraan?"


Poll

Ik hoop dat Dick Advocaat na dit seizoen hoofdtrainer van PSV blijft


Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door asaprocky)

Leuk voor je, waarom moeten wij dit weten? Net zo onzinnig als dat stuk van Moisander met zijn lunchpauzes bij AZ en Ajax, boeien!!

25 december 2012 om 18:27

Waarom zit je dan op deze site? Hij stuurt dit niet zelf in, hier wordt naar gevraagd in een interview en hij geeft er gewoon antwoord op. Niemand dwingt je om dit te lezen.

25 december 2012 om 18:41

Ik hou niet van deze stoerdoenerij van een tot op de euro gevulde kabouter.. Dit soort teksten moet je zeggen als je Art Langerer bent, dan heb ik er nog bewondering voor ook

25 december 2012 om 19:13

Niemand verplicht je die artikelen te lezen.
Ikzelf vind het wel boeiend en ik vind Advocaat een boeiende man.
Had ergens wel verwacht dat hij tot zijn dood door zou gaan met trainen, want zoals hij zegt is hij bezeten, dat valt aan hem af te lezen.

25 december 2012 om 18:33

Als hij echt alleen maar uit was op geld was hij wel in Rusland gebleven

25 december 2012 om 18:53

Waarom koos hij dan voor PSV?

26 december 2012 om 09:10

Hij heeft de afgelopen 10 jaar zeker voor de sportieve uitdaging de verenigde Arabische Emiraten, zuid-Korea, Zenit sintpetersburg en Rusland gecoached? Het is een door geld volgevreten kabouter en meer niet

tsja en toch hebben die jongens in de A1 input nodig. Vertrouwen, korte lijnen en voorbeelden.
Het is een heel begrijpelijke keuze van Advocaat, daar gaat het niet om, maar als club vind ik persoonlijk dat je meer van je trainer moet vragen. Die moet nou eenmaal heel goed weten waar wie waarom zit.

Dat is, als je je opleiding serieus neemt tenminste. Neem je het allemaal niet zo nauw en mag na jou de zonnevloed komen, dan is de houding van Advocaat heel terecht.

25 december 2012 om 20:16

Philip Cocu is op dit moment trainer van de A1. Dat Advocaat niet gaat kijken wil waarschijnlijk iets zeggen over de toekomst; Cocu zal binnen een aantal jaren het hoofdtrainerschap van Advocaat overnemen met alle kennis die hij dan van de jeugd heeft vergaard.

Ja zou ik ook doen als je miljoenen op je rekening hebt.
Misschien trainer ergens in een oliestaat ofzo

Zie je t al voor je? Dicky in hrt nieuwe bejaardenhuis in de Majubastraat, Transvaalbuurt in de woonkamer achter drie schermen vr eredivisie live 1/3

Zo zie je dit is echt een trainer die zich vol wil inzetten voor het voetbal.
Wil alleen maar money en nog meer money.
Shame on you!
Had toch wat meer van advocaat verwacht.

25 december 2012 om 19:18

Inderdaad, daarom gaat hij bij PSV aan de slag voor minder dan een miljoen terwijl hij in Rusland/oekraïne het achtvoudige kon verdienen.
Inderdaad echt een geldwolf.
Overigens is je eerste zin nogal in contrast met de rest van je bericht, overigens is die eerste zin wel de enige zin die klopt.

Haha mooi dat hij zegt: ''maar bij de A1 op zaterdagmiddag zien ze me echt niet, hoor. Die gasten komen over een jaartje of vier een keer bij het eerste. Wat heb ik daaraan?"
Zijn blik is echt gericht op het huidige seizoen, een toekomstvisie is totaal niet nodig. Waarom zou hij ook als je nu al Cocu hebt bij de A1 die op termijn hoofdtrainer moet worden van Psv, dan kent ie alle sterke en zwakke punten al van die spelertjes. Als Dickie afzwaait dan herinner ik hem iig als een goede trainer, die tijdens het EK van 2004 een van zijn grootste blunders ooit maakte

25 december 2012 om 18:33

Een van zijn grootste blunders? Ik denk dat dat zijn grootste tot nu toe was haha

25 december 2012 om 18:37

Haha misschien komt er een nog grotere blunder, Dickie blijft nog even trainer, dus wie weet :P

Dit is het grote verschil tussen Advocaat en een trainer zoals de Boer: "wat heb ik daaraan?". Als je een trainer bent van een club, ben je niet alleen de gast die de tactiek verzint en de spelers aanspreekt. Je bent ook degene die de club op het veld vertegenwoordigt. Dat brengt met zich mee dat je niet alleen je eigen belang vertegenwoordigt, maar ook het belang van de club. Dit houdt dus in dat je je ook bezig zou moeten houden met faciliteiten die niet alleen van belang voor jou zijn, zoals ook de jongste spelers

26 december 2012 om 13:00

Totaal niet mee eens, waar heb je dan in hemelsnaam een staf voor? De hoofdtrainer dient zich zelfs alleen met de selectie bezig te houden. Alleen bij personele problemen ga je dan eens een kijkje nemen bij de jongere jeugd...

Dat is nou net het verschil tussen een trainer van Ajax en een trainer van Psv. Die van Ajax gaat wel wekelijks naar de A1 kijken en die van PSV die ziet ze wel een keer over 4 jaar als ze het überhaupt halen.
Vind dit een hele slechte zaak van Advocaat en ook van PSV die toch meer met de jeugd wil doen, nou dan kom je met een trainer zoals Dick niet ver mee. Ik zou hem na dit seizoen laten gaan, Champions League ofniet.

25 december 2012 om 19:04

Wat een onzin,dick is zeer waarschijnlijk voor 1 seizoen coach,dat hij niet naar de A1 wil gaan kijken lijkt me toch niet zo raar,maar zo kun je van alles wel een probleem maken.
Cocu trained de A1 hij zal naar alle waarschijnlijkheid samen met Faber het duo gaan vormen in de komende jaren.
Zouden deze 2 jongens niet weten wat voor soort spelers daar rond lopen, jullie kletsen beide uit je nek

25 december 2012 om 19:16

Zullen we ook even vergelijken hoe oud beide heren zijn en hun toekomstplannen?
Want Advocaat is 65 en zal niet lang meer coachen, hij zit in de herfst van zijn leven en heeft niet meer alle levensenergie.
De Boer is 41(?), zit nog vol energie, wil langer bij Ajax blijven en is nog maar net coach.
Advocaat is gehaald voor het eerste team, niet als één of andere babysitter.
Iedere Psvfan is content met hem, omdat hij PSV weer laat swingen zoals het hoort, jij wilt hem weg bij Psv, omdat PSV nu meer dan de afgelopen jaren een dreiging is voor de titel, niet omdat hij een slechte coach is.

25 december 2012 om 19:51

''jij wilt hem weg bij Psv, omdat PSV nu meer dan de afgelopen jaren een dreiging is voor de titel, niet omdat hij een slechte coach is''

Ja, dat zal de reden zijn..
Tuurlijk is dat de reden niet, Ik wil Advocaat zien vertrekken om de volgende reden, hij kijkt niet om naar de jeugd terwijl iedereen weet dat er gewoon goeie jeugdspelers bij PSV rondlopen alleen ze worden amper gebruikt en dat is niet alleen zonde voor PSV maar ook voor het Nederlandse voetbal.

26 december 2012 om 15:53

@ psv-gomes

Dit artikel gaat toch niet over wat wel eigen jeugd is of niet ? Je kan lullen wat je wilt maar Ajax heeft ten alle tijden meer eigen jeugd laten doorstromen dan jouw club, dat er nu veel Denen bij Ajax rondlopen doet daar voor de rest weinig aan af. Trouwens volgens mij zie ik jou ook genoeg in Ajax topics reageren dus waarom neem jij dan niet jouw eigen advies ten harte als je dat zo belangrijk vind ? Want ook jij roept vaak genoeg ook maar wat.

On-topic:

De vergelijking die hier word getrokken tussen de Boer en Advocaat slaat zo ie zo helemaal nergens op. Gewoom om het simpele feit dat ze alle twee verschillende opdrachten hebben mee gerkregen bij hun aanstelling, daarom snap ik wel dat Advocaat niet bij de A1 gaat kijken.

25 december 2012 om 23:22

Ik kan je teleurstellen, ook Advocaat is wekelijks bij de A1 te vinden. Ook zijn er geregeld gesprekken tussen cocu en advocaat (al gaat dit niet altijd over de jeugd).

26 december 2012 om 10:44

Dus al die tien trainers die de afgelopen twaalf jaar coach bij Ajax zijn geweest zijn bij de jeugd gaan kijken. En toen kwamen ze tot de conclusie dat ze het Deense belofte elftal maar moesten gaan halen? Dan hebben de de eerst 9 van de genoemde tien hun tijd dus bij de jeugd zitten te verdoen.

Ook al heeft Dickie er waarschijnlijk zelf niks meer aan toch vind ik wel dat je van een trainer kunt verwachten dat hij bij de A jeugd gaat kijken.
Al is het maar om een signaal af te geven aan die jongens dat ze door de trainer in de gaten gehouden worden, dat hij ze zelf ziet spelen.
Lijkt me voor het vertrouwen van die jongens toch goed.

gelijk heb je advocaat lekker met je fam van je geld genieten.

Verschilletje in cultuur denk ik... Bij Ajax kan je vanaf de A1 al heel snel je debuut maken... bij Advocaat duurt dat dus nog 4 jaar....

Heel begrijpelijk van Dick. Jarenlang heeft die als speler en trainer als moeten opgeven voor het voetbal. In Sint.-petersburg bijna nooit in de stad geweest omdat hij met het voetbal bezig was. Ik zou dan, als ik men pensioen ga, ook eens rondkijken wat er nog meer is naast het voetbal.
Wat jeugd betreft, dat is natuurlijk erg jammer. Maar ik kan het wel begrijpen, hij is er volgend jaar mogelijk niet meer. Dan kan je wel kijken, maar dat slaat nergens op. Daarnaast heb je ook assistenten die dat kunnen doen. Daarnaast is de trainer van de A1 Philip Cocu, die kan zelf ook wel goed genoeg inschatten of een speler een stap omhoog kan zetten. En blijkbaar werkt dat goed, want een hoop spelers uit de jeugd worden betrokken bij het eerste. Met Ritzmaier, van Ooijen, Depay en Locadia vier jongens die regelmatig meedoen bij PSV 1 en structureel meetrainen en met Bertrams, Brenet, Koch, Maria ook een hoop jongens die tijdelijk bij het eerste zijn geweest.

Zolang hij PSV maar kampioen maakt, mag hij alles doen wat hij wilt en laten we hem wel met rust.

Wat een gezeik dat eigen jeugd toch altijd. De sterkhouders bij Ajax komen ook al jaren niet meer uit eigen jeugd. Suarez, Vertonghen, Eriksen noem ze maar op. En de spelers die wel van eigen jeugd komen, voegen ook heel vaak weinig toe. Neem een Ebicilio, Ozbiliz, Lukoki, Dijcks, Blind. ALs je altijd maar schreeuwt dat je eigen jeugd zo goed is ga je het vanzelf geloven.
En wat is er mis mee als je kampioen wordt met spelers die je niet zelf helemaal hebt opgeleid? Ook over Feyenoord is men lovend over de eigen jeugd. Maar de belangrijkste man is op dit moment Graziano Pelle. Wanneer die er niet was en Feyenoord miss wel 10e had gestaan was de jeugd weer niets geweest.

25 december 2012 om 21:45

Vertonghen kwam heeft vanaf zijn 16e voor Ajax gespeeld, die mag je beste jeugd noemen, hij was samen met Anita de sterkhouders van vorig seizoen.
Op dit moment is Blind een van de sterkhouders en dat is een volbloed Ajacied.

27 december 2012 om 10:24

Wat is dan eigen jeugd... Bazoer is nu zeker een exploitant van eigen Ajax jeugd.. Maar of we jouw serieus moeten nemen wanneer je zegt dat blind een ban de sterkhouders is... Heb JJ mijn twijfels over..

27 december 2012 om 16:27

Blind speelt al 20 wedstrijden achter elkaar goed, wat wil je nog meer van een Lback ?

En als Bazoer tot zijn 21e nog niet doorgebroken is en in jong-ajax speelt is het wel gedeeltelijk eigen jeugd (5jaar)

Advocaat is van alle Nederlandse toptrainers een typische 'prestatietrainer'. Bij de meeste Nederlandse trainers staat 'het bouwen' voorop, of het 'iets blijvends' achterlaten. Van Gaal, Cruijff, Hiddink en Rijkaard hebben allen iets permanents achtergelaten voor de tijdspanne ná hun diensten.

Advocaat is dat niet. Hij komt ergens, bouwt vliegensvlug een competitief elftal en presteert. Nadat hij vertrekt laat Dickie amper blijvende sporen achter. Bij Rangers niet, bij Zenit niet, als bondscoach niet en zodra hij bij PSV klaar is (voor een tweede keer) zullen ze hem ook snel vergeten zijn. Dus het past bij zijn karakter: 'als ik klaar ben, is het voorbij. Geen fratsen."

ik ben benieuwd hoe het gaat lopen, als Advocaat kampioen word met PSV dan zal hij wel zijn handdoek in de ring gooien, aangezien hij dan een prestatie heeft geleverd met PSV zal hij dat wel genoeg vinden aangezien hij zo praat, volgens mij is hij er wel klaar mee maar als hij kampioen word stopt hij definitief zo kijk er naar.

Er staan hier wel enkele schandalige reacties tussen, een stuk meer respect voor Advocaat zou op zijn plaats zijn! Die man is een van de top-trainers van NL, zowel nu als in het verleden, en heeft zichzelf meer dan bewezen bij verschillende clubs.
OT: Tuurlijk heeft ie gelijk. Voor het gevoel houden met de jeugd voor nu en in de toekomst heeft hij niet voor niets een uitstekende staf, laat hem zich nou maar lekker bezig houden met de selectie. Gezien de stand op de ranglijst gaat um dat ook prima af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

85 fans
Coach, 70 jaar
SeizoenClub
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
2015-2015 Sunderland
2014-2014 Servië
Laatste voetbalnieuws

Advocaat trekt conclusies: ‘Denk dat dit mijn laatste club is geweest’

Zondagmiddag viel het doek voor Sparta Rotterdam in de Jupiler League Play-Offs. De Rotterdamse club verloor op eigen veld met 1-3 van FC Emmen, hetgeen na het doelpuntloze gelijkspel uit de...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Luuk de Jong is niet de enige Nederlandse spits die in beeld is bij Club América. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren