wk2018

‘Man United wordt kampioen; Van Persie en Rooney zijn niet te stoppen’

Dinsdag, 25 december 2012 om 17:15
/

Robin van Persie en Wayne Rooney schieten Manchester United naar de titel in de Premier League. Dat is althans de verwachting van Lee Sharpe, televisieanalyticus en tussen 1988 en 1996 speler van Manchester United. De 41-jarige Sharpe is bijzonder onder de indruk van de samenwerking tussen de sterspelers.

“Van Persie is een ongelooflijke aanwinst voor Manchester United. Je ziet gewoon dat Rooney het fantastisch vindt om met hem te spelen”, laat Sharpe optekenen in zijn column in de Daily Star. “Hun samenwerking wordt met de wedstrijd beter. Daarom zie ik Manchester United de titel pakken, omdat het de enige ploeg is die nog beter gaat worden. Natuurlijk, Manchester City en Chelsea spreken een woordje mee, maar Van Persie en Rooney zijn niet te stoppen.”

“Van Persie in de spits; het heeft druk weggenomen van de schouders van Rooney. Het geeft hem meer tijd en ruimte”, aldus de achtvoudig international van Engeland. Manchester United, met 43 punten koploper in Engeland, komt woensdag in actie tegen Newcastle United. Manchester City heeft vier punten minder weten te verzamelen.


Poll

Wie is belangrijker voor Manchester United?


Gerelateerd

55 reacties (laatste reactie door elephantman)

Ik hoop en denk dat ze kampioen worden! Ze hebben naar mijn mening de beste ploeg van de PL

25 december 2012 om 17:26

ze doen het nu goed maar tog heb ik het gevoel dat City kampioen wordt

als ze met deze opstelling spelen:

Hart
Zabaleta
Kompany
Richards
Kolorov
Toure
Garcia
Silva
Tevez
Nasri
Aguero
25 december 2012 om 17:42

je opstelling ziet er goed uit maar met namen alleen win je geen prijzen.ik schat united hoger omdat ze goeie spelers hebben met veel ervaring. Engeland is hard spel en daar heeft city meer moeite mee dan united.

Maar city moet met die selectie wie jij aangaf kampioen worden in theori maar in praktijk is dat heel moeilijk.

25 december 2012 om 18:31

Ik zou ze 1x in de beker tegen een kleine club zo willen zien spelen.

Hart
Richards
Kompany
Javi Garcia
Silva
Nasri
Toure
Aguero
Tevez
Dzeko
Balotelli
25 december 2012 om 21:15

City speelt zonder filosofie en vind ze ook matig spelen, persoonlijk vind ik man. united dan beter spelen ook al speelt de verdediging niet altijd even constant.

25 december 2012 om 18:51

En dan Wellbeck nog op de bank!

25 december 2012 om 19:16

Wellbeck is een nutteloze speler, die veel te veel kansen nodig heeft om een goal te scoren.

26 december 2012 om 14:38

Welbeck is uitstekend in de combinatie en is een van de snelste spelers op de Europese velden. Dat die moeilijk scoort is waar, maar hij is nog jong en zal zeker nog verbeteren.

Met Hernandez en Welbeck heb je twee zeer complementaire spitsen op de bank. De ene kan je erin gooien als je kansen creëert maar ze niet krijgt afgemaakt. De andere is ideaal als je helemaal geen kansen creëert en meer snelheid in het spel nodig hebt.

Gun van Persie ook echt een hoofdprijs na al die jaren bij Arsenal zonder noemenswaardige prijzen.

25 december 2012 om 21:51

FA cup? toch een goede prijs hoor. de fa cup wordt meer gepreferreerd dan bvb de spaanse beker, al is dat lang geleden.

van elke club in engeland gun ik het alleen chelsea en city niet.

wanbeleid ten top. UTD en l'pool werken tenminste met jeugd wat hun carriere bij de club begon, bij city en chelsea schrijven ze dpelers in uit de jeugd die nooit een kans krijgen, ze schrijven ze in alleen zodat ze mee kunnen doen in de CL. niet dat chelsea een slechte jeugd heeft maar het is de laatste 10 jaar meer een last met kosten dan dat er daadwerkelijk talent doorbreekt

26 december 2012 om 14:44

Chelsea en City zijn gewoon middenmoters die in een enorm tempo topclubs zijn geworden. Dan kan je niet verwachten dat ze meteen met jeugd komen aanstaan. Chelsea heeft inderdaad wel gefaald om echt toppers te laten doorbreken. City kan je hier nog niet op oordelen, aangezien ze volop aan het investeren zijn en jonge spelers wel degelijk de kansen geven (nastasic en Rekik). Het is natuurlijk niet veel, maar jeugdspelers brengen als je ploeg uit vorm is en je zoveel geld op de bank hebt is natuurlijk niet simpel.

Om echt van een wanbeleid te spreken, vind ik niet. Ze winnen beide prijzen, dus het heeft wel geloond. Dat neemt natuurlijk niet weg dat een filosofie als United, Arsenal en Liverpool hanteren veel mooier is en eerlijker. Het focussen op spelers van eigen jeugd, standvastigheid wat betreft manager (niet voor Liverpool), degelijke spelers aantrekken en deze top maken is echter geen garantie op prijzen (arsenal en Liverpool).

on: Van Persie en Rooney vormen een uitstekend spitsenduo. Het enige wat ik soms mis is echt de snelheid. Beide zijn niet enorm snel en afgelopen jaren lag toch vaak daar de nadruk op met Welbeck en Hernandez. Het zal ook niet simpel zijn om de laatste twee heren tevreden te houden, want de laatste tijd krijgen ze toch echt weinig kansen.

26 december 2012 om 21:08

hoe kan je mij een duimpje omlaag geven om vervolgens nog city een topclub te noemen??
?geen wanbeleid??

lol, als je je hele team koopt en niks uit je jeugd door laat breken is dat gewoon wanbeleid, of ben je vergeten dat je in de CL 4 eigen jeugdspelers moet inschrijven?

hoeveel heeft city er? 1 micah richards. chelsea? terry, bertrand. terwijl josh mceachran bvb allang bij het eerste gehaald moest worden. ze geven geld uit, maar niet aan de jeugd wat je op lange termijn vele malen beter zal zijn.

utd heeft bvb evans, cleverley, fletcher scholes en giggs.

l'pool heeft gerrard carragher, en die centrumverdediger die ook op rechts kan. plus l'pool heeft nog een paar uitstekende talenten die ook echt zullen doorbreken, en niet als bij city/chelsea wel ingeschreven worden, maar nooit speeltijd krijgen.

Beste aanval in de wereld, ze spelen als of ze al 10 jaar samen spelen. Dan hebben we ook nog hernandez, hernandez zou een starter zijn in elke andere team in de pl behalve misschien city. Ggmu

25 december 2012 om 17:46

Wat een fanboy en wat een grap, beste aanval heeft Barcelona. Als je wil aanvallen moet je eerst aan een aanval beginnen. Xavi/iniesta en Fabregas zorgen daarvoor, noem nou is een speler bij utd die zo goed is?!?! !

26 december 2012 om 01:04

Hij heeft het duidelijk over de aanvalslinie. Xavi, Iniesta en Fabregas spelen daar geen van allen. We weten best dat Barcelona heel goed is wees maar niet bang maar Rooney en Van Persie zijn toch echt beter dan Villa en Pedro. De derde persoon in de aanval van Barcelona maakt echter wel redelijk wat goed

Ik denk dat de marktwaarde van Rooney een stuk is gedaald sinds de komst van Van Persie. Hij is een beetje op de achtergrond komen te staan, heb ik het idee.

25 december 2012 om 17:27

Neejoh, de marktwaarde van Rooney daalt niet zomaar. Het is en blijft een Engelsman, hij is echt Engels lelijk (herkenbaar voor veel Engelsen) en voetbalt steeds intelligenter. Redenen om enorm veel waarde te zijn en te blijven.

Als je ziet wat voor transformatie Giggs bijvoorbeeld door heeft gemaakt door de loop der tijd, moet er nog zoveel groei mogelijk zijn voor Rooney.

25 december 2012 om 17:46

Neemt niet weg dat Rooney niet meer de absolute ster van United is, waardoor je marktwaarde automatisch daalt. Buitenlandse clubs denken niet meer gelijk aan Rooney als ze naar United kijken.

25 december 2012 om 17:59

ik denk eerder dat de marktwaarde van Van Persie is gestegen, dan dat Rooney minder waard is geworden.

Volgens mij is het verloop van het contract van groter belang dan het verdelen van de aandacht, en zou dat dus een reden kunnen zijn waarom hij nu minder waard zou zijn. Maar is Rooney evengoed niet te koop dus is zijn transferwaarde een fictief bedrag.

Mee eens, van persie in bloedvorm met rooney is dodelijk en niet te stoppen.

25 december 2012 om 17:29

jawel een verdediging uit hieronder kan ze wel afstoppen

Casillas
Ramos
Thiago Silva
Kompany
Chiellini
-
-
-
-
-
-
25 december 2012 om 17:39

Jah, zet Messi en Ronaldo om die twee heen en ze zijn dan alsnog niet te stoppen. Zo kunnen we het natuurlijk ook he, spelers samen brengen die niet in 1 team zitten :P.

25 december 2012 om 18:04

Ja maar je hebt toch ook wingers en backs die je ondersteunen in de aanval. Rooney en Van Persie hadden echt niet zo veel gescoord als er niks om hun heen stond.

Het beste spitsen due op aarde thats for sure. Denk alleen dat Van Persie vroeg of laat wel weer te maken zal hebben met een vervelende blessure (zoals wel vaker in het begin van het nieuwe jaar. United wordt overigens gewoon kampioen, indien ze allebei fit blijven.

Ik had juist een beetje de indruk dat Rooney daar nog best eens moeite mee kon krijgen; al die aandacht moeten delen. Maar naar mijn bescheiden mening stelt Van Persie zich perfect op als nieuwkomer en gaat Rooney er inderdaad beter door spelen. Ik vind dat je Rooney op zijn best ziet als hij zich net even laat zakken, dan gaat alles zo snel bij hem. Een beetje een 9,5 wordt hij dan.
Bijzonder om te zien, echt een koningskoppel.

Vallen de cijfers van Rooney trouwens niet terug door de komst van Van Persie? Of stijgt de totale productie gewoon? Vast wel een United-fan die hier direct antwoord op kan geven.

25 december 2012 om 18:12

De cijfers van Rooney vallen wat terug, logisch zijnde aangezien hij in dienst speelt van Van Persie. De totale productie stijgt inderdaad. Van Persie heeft dit seizoen 12x gescoord in competitieverband, Utd's totale productie in competitieverband is 44 goals.

Rooney speelde destijds ook in dienst van Ronaldo, ik vind hem eerlijk gezegd beter spelen in een dienende rol, dat past meer bij hem en daarin lijkt hij zich ook beter en vrijer te voelen.

Ben er nog niet overtuigd of ze de titel gaan pakken dat kan nog alle kanten opgaan vorig jaar stonden we in april 8 punten voorop met nog 5 wedstrijden te gaan en we gaven het weg... in de PL kan alles gebeuren echt alles

maar ja ben het wel met ze eens dat persie en rooney de man zijn in de PL heb ook niet voor niets hun shirtjes ghehe

inderdaad is een geweldige duo

en rvp verdient het om kampioen te worden..

jammer dat we ze tegen komen in de cl had ze liever in de finale gehad..

Ze moeten samen meer kunnen dan dat ze momenteel laten zien. Vooral Rooney kan en moet meer laten zien in mijn optiek. Ik vond hem tegen Swansea zeer zwak. Maar dit duo is in potentie absoluut een droom duo.

Ik verwacht ook dat manu dit jaar kampioen word. Ik vind rooney nog wel gwn beter dan v.persie en een mooiere voetballer om naar te kijken

Beste aanval heeft Real Madrid en Barcelona.. toch gaat mijn voorkeur naar die van Barcelona omdat Messi daar speelt.

Rooney moet en kan meer laten zien. Tegen City was ie weer top, maar Ferguson weet wel hoe hij hem kan Prikkelen, ben dus niet angstig.

Van Persie was erg goed tegen Swansea, had ook een assist, maar hadden er zeker 2 of 3 meer moeten zijn.

Kan vooral niet wachten tot 13 februari... dan moeten ze tegen Real!

Ik hoop natuurlijk dat Arsenal kampioen wordt maar dat is een beetje onrealistisch.
Ik denk dat utd punten gaat laten liggen in sonmige wedstrijden, maar toch eerste gaat worden door de concurrentie di gaat falen. Chelsea zie ik veel punten laten liggen door het team dat te wisselvallig is, en city dat een beetje met geluk zit te rommelen. Arsenal heeft niet genoeg kwaliteiten in de spitspositie. Ik denk dat utd aan het eind van t seizoen 5/6 punten meer dan de tweede krijgt. De nummer 2 , 3 en 4 zijn voor mij arsenal, chelsea en city. Chelsea als nummer 4, city als nummer 3 en alsenal ( mits goede aanvaller gekocht wordt) nr 2. En als er geen goede aanvaller wordt gekocht zie ik arsenal plaats 4 halen.

Ik vind het mooi dat United het zo goed doet en v. Persie en Rooney zijn twee geweldige spelers natuurlijk.

Ik hoop dat United de finale van CL haalt en dat ze dan tegen Bayern spelen. Dat zou een mooie finale zijn zeg! Twee geweldige teams die het erg goed doen. En ja ik weet dat Barca er ook nog is maar ik zie liever deze twee ploegen in de finale. Old skool 1999

Thja ik hoop ook dat zij kampioen worden en helemaal als zij ver komen in de cl

Ze zijn echt wel te stoppen buiten de Engelse competitie!

Ze moeten alleen nog ff de Rossi halen zodat ze op het middenveld vrdedigend sterker worden. Dan kunnen rvp rooney nani young etc. Aanvallen

Manchester United heeft op dit moment verreweg het beste team en het beste spel van de PL. Alleen De Gea is niet altijd even stabiel, en een speler als Hazard zouden ze goed kunnen gebruiken. Ik ben er eigenlijk vrij zeker van dat Manchester United Barcelona verslaat in een wedstrijd.

25 december 2012 om 23:15

Dit Manchester Barcelona verslaan ?? Manchester heeft gemiddeld 2 a 3 doelpunten nodig om ploegen als Southampton/aston Vila en Reading te verslaan .

Ik zie Chelsea kampioen worden, ze hebben een ommekeer gemaakt. Ze hebben een sterker elftal, getalenteerder elftal in mijn ogen en potentieel de allersterkste team in Engeland. Het moet alleen meer op elkaar ingespeeld worden en gaan draaien.

en stel je dan voor dat Ronaldo terugkomt. dan ben je toch een monster van een voorhoede (ik hoop het stiekem nog steeds)

Dat dit Manchester united riant aan kop staat , geeft eens te meer aan dat de EPL niet langer meer de beste competitie in Europa is . Europees stelt de top van de EPL nog maar weinig voor . United krijgt in 18 wedstrijden 25 tegen doelpunten ( 1.4 per wedstrijd ) . Ik ben bang dat United en Arsenal een afstraffing krijgen tegen Madrid en Munchen .

26 december 2012 om 02:02

Maar volgens Cruijf's redenatie hoef je slechts meer doelpunten te maken dan de tegenstander.

Ik betwijfel ten zeerste of jij met iets kan komen dat Cruijf's wijsheid overstijgt..

Met 6-5 thuis en 6-7 uit is Utd ook door ondanks de tegendoelpunten!

@sonnydo

ik ben benieuwd, je redenatie is goed, met die tegendoelpunten. Toch denk ik dat United Real zal verslaan. Persoonlijk vind ik het spel van United veel beter. Ze moeten alleen uitkijken voor de vlijmscherpe counters van Real.br Wat betreft Arsenal, dat kan in mijn ogen echt alle kanten op gaan. De ene keer spelen ze geweldig, de andere keer uitermate teleurstellend. Ik hoop dat het Arsenal wordt, maar ik denk het eigenlijk niet.

PS, je kunt niet echt normaal op reacties reageren via mobiel, dus ik doe het ff zo

Dan moet Rooney de ballen er wel inschieten, iets wat tegen Swansea niet echt wilde lukken

Ik ga er wel vanuit dat ze dit seizoen kampioen weer worden. Als zodrect Kawaga er weer bij is en Nani weer fit dan heb je al meer creativiteit en een betere aanvoer. Die Young en Valencia vind ik helemaal niks.

RVP en Wayne rooney spelen samen echt geweldig! Samen zijn ze echt onoverwinnelijk! Proud be a Manchester United fan till dead.

Ik vind dat Rooney veel meer betekend; Als Rooney zijn dag niet heeft, heeft het effect op het hele team zoals je kon zien tegen Swansea. Daarnaast vind ik dat RVP veel betekend voor het team met zijn openingsdoelpunten waarna United veel makkelijker en meestal mooier gaat voetballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

1631 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
2014/2015 Manchester United 27 10 5 0

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
NAC Breda mag dromen van de komst van Daniel Arzani. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren