‘Feyenoord telt weer mee en dat willen we graag zo houden’

Dinsdag, 25 december 2012 om 13:09

Feyenoord telt weer me en dat willen we graag zo houden.” Het zijn de woorden van Ronald Koeman, die zijn equipe vorig seizoen naar de tweede stek in de eindrangschikking van de Eredivisie leidde. Ook dit voetbaljaar doen de Rotterdammers het uitstekend: met drie punten achterstand op PSV en FC Twente is de ploeg uit de havenstad ‘gewoon’ weer titelkandidaat.

/

Vooral Graziano Pellè is belangrijk voor Koeman. “De komst van Pellè is een gelukkige greep gebleken”, laat Koeman weten via de officiële kanalen van de club. “Hij is goals gaan maken en door zijn aanwezigheid kunnen we anders voetballen.” In tegenstelling tot vorig seizoen kan Feyenoord dit jaar ook zelf het spel maken. “Daar zijn we vanaf het begin van het seizoen op gaan trainen en het geeft veel voldoening om dat terug te zien op het veld. Ik vind ook dat we als elftal stabieler zijn ten opzichte van vorig seizoen.”

Toen Koeman kwam, werd er niet bijzonder positief over de club gesproken. “Met name door het succesvolle vorige seizoen is dat veranderd. Feyenoord telt weer mee. Door de samenwerking met de staf, de clubleiding en de spelers heeft het afgelopen anderhalf jaar me vooral veel plezier gebracht. Daar draagt succes natuurlijk ook aan bij. Het was een fantastisch jaar voor Feyenoord.”


Poll

Feyenoord eindigt dit seizoen in de top drie


Gerelateerd

49 reacties (laatste reactie door magrebazzo)

Ja en zo worden de ouderwetse klassiekers weer geweldig zoals het nu gaat. En dan met AZ en twenthe erbij heb je de competitie spannender dan vroeger

25 december 2012 om 13:20

AZ? Die club doet echt niet mee in de strijd om de hoogste posities dit seizoen. Als je nou Vitesse noemde kan ik er nog enigzins inkomen maar AZ speelt echt geen (grote) rol in het kampioenschap dit seizoen.

Overigens mooi dat Feyenoord weer meedraait in de top van de Eredivisie. Ik hoop op een mooie topper in het nieuwe jaar!

Wat in ieder geval duidelijk is is dat Feyenoord weer mee kan doen in de top. Alleen jammer dat de spelers waar ze dan zó afhankelijk van zijn gehuurd zijn. (guidetti en Pellè) 't Zou mooi zijn als ze na dit seizoen Graziano permanent kunnen aantrekken, vind hem toch wel de revelatie van de Eredivisie dit seizoen.

25 december 2012 om 13:19

Alleen nu nog in Europa een redelijk resultaat halen, cq, rondes overleven, nu is het alleen Ajax, maar dit zouden 3 of 4 teams moeten zijn.

25 december 2012 om 13:44

Je kunt het ook anders bekijken. Het is knap dat je twee jaar achter elkaar twee compleet verschillende spitsen perfect laat renderen. Ik ben heel benieuwd wat er volgend jaar gebeurt, Pelle aantrekken zal mooi zijn, maar de kans lijkt me klein. Veel buitenlandse clubs zien nu ook wat hij kan, en zodra de vraag groot wordt gaat Feyenoord het echt niet winnen, daar komen ze geld tekort voor.

Dat vinden wij als supporters dus ook! We roepen gelukkig nog niet met zn allen dat we kampioen gaan worden , maar diep van binnen weten we allemaal dat het mogelijk is!
De 2 helden die daarvoor gezorgd hebben zijn toch echt Martin van Geel en Ronald Koeman! Ga zo door mannen, ben trots op jullie!

Ben bang dat als Koeman dit jaar weer een wereldprestatie levert hij dan wel eens kan vertrekken aan het einde van dit seizoen , is toch wel het tactisch brein achter de wederopstanding van de club.

Met Gio en van Gastel heeft hij natuurlijk ook twee zeer goeie assistenten maar zeker Gio is niet klaar om het stokje over te nemen.

Persoonlijk denk ik niet dat we voor de titel kunnen meestrijden , vind de selectie kwalitatief te smal en zeker als Pelle zou wegvallen ben ik benieuwd hoe dat opgepakt gaat worden.

Veel gaat in mijn ogen afhangen van de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Ajax in de Arena , kom je daar serieus goed doorheen dan mag je dromen , word je daar bijvoorbeeld kansloos gelaten dan moet je concluderen dat men gewoon voor een plek bij de eerste 5 moet gaan.

25 december 2012 om 13:32

Ik denk, dat Feyenoord zeker een vierde plaats kan behalen.

25 december 2012 om 14:48

Dat moet goed te doen zijn, zeker als Vitesse wegvalt vanwege het vertrek van Bony. Het gaat de laatste wedstrijden al helemaal niet zo lekker met Vitesse en Bony gaat zowiezo een poosje weg voor de Afrika-cup. Maar we zullen zien...

Wat Feyenoord betreft lijkt mij dat ze 4e of hoger kunnen komen. 1e is ook realistisch maar ik verwacht wel dat Ajax, PSV of Twente aan het langste eind gaan trekken.

25 december 2012 om 15:07

Heeft Koeman niet onlangs een contractverlenging getekend? Ik denk dat Koeman niet zo snel vertrekt. Hij zal er alles aan doen om van Feyenoord weer een constante topper te maken. Hij heeft zijn filosofie het afgelopen anderhalf jaar flink gestalte te geven en laat Feyenoord bij vlagen aantrekkelijk voetballen.

Wat ik vooral goed vind is dat, ondanks het complets as weg is gegaan, het voetballend prima loopt. Prima positiespel, en veel slimme jongens die het spel kunnen lezen. Vlaar, El Ahmadi, Bakkal en Guidetti worden eigenlijk allen niet gemist. En ook over Leerdam praat niemand meer. Complimenten aan Koeman en zijn staff!

25 december 2012 om 13:30

Positiespel? Dat van Feyenoord vind ik helaas niet echt bijzonder infinitief. Rondtikken, Pelle bereiken via een lange bal, zijkant of in de voeten en opportunistisch aanvallen vanaf daar. Dat werkt voor Feyenoord momenteel perfect, maar een echte doorgedachte tactiek of filosofie zit daar niet achter. Bij Rkc, Heracles, Twente, AZ en Ajax zit het positiespel er beter in.

25 december 2012 om 13:40

Dit komt nog wel. Op dit moment komt zit Clasie er gewoon doorheen, geen idee waarom maar hij wandelt meer dan dat hij rent. Zodra hij weer fit is ben ik ervan overtuigd dat hij de lijnen weer uit kan zetten.

Daarnaast is Vilhena pas 17 en kan goed mee, maar heeft nog niet echt een toegevoegde waarde. Met zijn talent is het echt wachten totdat hij dit gaat worden, want talent heeft hij zeker.

26 december 2012 om 14:10

Onzin hoor. Jij kijkt duidelijk de wedstrijden niet. Daarnaast hadden ze vorig jaar Pelle niet, en was het positiespel minimaal net zo goed.

ik ben er zo blij mee. Ik weet nog 3/4 jaar geleden als ze dan op achterstand kwamen dacht ik bij mezelf pff daar gaan we weer en drukte ik de tv al uit. nu heb ik er gewoon alle vertrouwen in dat we dan nog een kans maken, het is iets kleins wat eigenlijk geen fuck toevoegt aan dit artikel maar het is wel waar

Feyenoord speelt goed voetbal. Pelle uitstekende Spits. Maar we moeten afwachten. Feyenoord krijg nog moeilijke tegenstanders (ajax uit, Twente thuis, PSV thuis) , ik zie nog Twente,psv,ajax Als titelkandidaat .

26 december 2012 om 04:39

Ja en Ajax, PSV, Twente en Vitesse hoeven niet meer tegen elkaar??

Natuurlijk heb je ook wat geluk nodig en moeten de overige omstandigheden kloppen, maar Koeman past gewoon uitstekend bij Feyenoord. Hij is een autoriteit die met de vuist op tafel durft te slaan en zegt waar het op staat. Hij kan zich bij Feyenoord ontwikkelen tot een soort sfynx net als Happel was. Aan zulke persoonlijkheden heeft een altijd turbulente club als Feyenoord behoefte.

Geweldig dat Feyenoord het zo goed doet! Is toch weer prachtig dat Feyenoord mee strijd om het kampioenschap. Een club met zo'n historie en achterban hoort natuurlijk in de top mee te doen!

Na de winterstop gelijk de kraker tussen Ajax en Feyenoord die met een gelijk aantal punten de winterstop ingaan! Word een spannende clash tussen 2 (jeugd) teams die beide kampioen willen/kunnen worden!

Valt me wel op dat we de toppers dit seizoen minder spelen en de kleinere wedstrijden de punten eerder pakken. Uiteindelijk is dat wat telt, we staan nu ook al op meer punten dan vorig seizoen na 18 wedstrijden. Je kan dus concluderen dat we met meer punten dan vorig seizoen, toen we tweede werden, gaan eindigen.

Feyenoord is absoluut op een goede weg terug, maar ook dit jaar gaat ze de top drie nog niet lukken denk ik. Feyenoord laat zich gewoon veel te makkelijk kennen in de topwedstrijden vind ik, waardoor ze nog niet aanhaken in de top drie.

25 december 2012 om 14:56

@elders: Hoezo ook? Vorig jaar werden we 2e, volgens mij hoor je dan bij de top 3....

26 december 2012 om 12:15

Ach met zo'n inhaalrace omdat de rest wegzakte is Feyenoord tweede geworden ja, maar de rest van het seizoen heb je ze niet gezien.

26 december 2012 om 18:39

Laat maar, geen eens zin om hier verder nog op te gaan reageren.

25 december 2012 om 18:36

Top 3 gaat NOG niet lukken ??? Volgens mij waren we vorig jaar al top 3 ...

26 december 2012 om 03:37

'ook dit jaar gaan ze de top 3 niet halen denk ik' (met de nadruk op 'ook`.

- Heb ik iets gemist vorig seizoen?

'feyenoord laat zich gewoon veel te makkelijk kennen in de topwedstrijden'

- Grappig, want vorig seizoen won Feyenoord vrijwel alle topwedstrijden en uiteindelijk hebben we er geen prijs mee kunnen behalen. Dit argument heeft dus geen waarde. Kampioen wordt je tegen de kleintjes zeggen ze dan, en in dat opzicht doet Feyenoord het gewoon goed. Heel simpel

26 december 2012 om 12:17

Feyenoord valt altijd door de mand uit bij Psv, Twente en Ajax. Ook hebben ze nog wel eens een vvv-uit waarin ze ook tegen kleine clubs punten laten liggen.

27 december 2012 om 08:45

Feyenoord valt altijd door de mand bij Psv,twente en Ajax????
Huuuh?wat zeg je nou?zullen we de cijfers van vorig jaar er eens bijpakken?

27 december 2012 om 20:49

Je hebt geen fatsoenlijk antwoord op mijn post, dus lul je nu onzin. Ik heb je duidelijk gezegd dat Feyenoord vorig seizoen vrijwel alle toppers won, maar uiteindelijk geen prijs behaalde. Dit jaar winnen ze van de kleintjes, en dus ook van VVV Venlo. Hoezo kom je dan met VVV als voorbeeld?

Nogmaals, Kampioen wordt je tegen de kleintjes. En in dat opzicht doet Feyenoord het goed. Ik benadruk het maar even voor je, want het lijkt erop dat je langzaam bent in het begrijpen van dingen.

Ik gun Feyenoord ook wel weer eens een Europese competitie Met tegenstanders waar je u tegen zegt.

Dit is de stand over het kalanderjaar 2012.

http://www.eredivisiestats.nl/jaarstand.php

26 december 2012 om 02:02

Bedankt, mooie statistiek, zegt veel, ook al als je kijkt naar andere clubs.

Ik gun Feyenoord een prachtig seizoen ze zijn aardig op weg met Koeman. Toch blijft het heel bekend bij de Rotterdammers dat zij gewoonweg niet in topwedstrijden kunnen winnen.

25 december 2012 om 14:59

@belhanda070: Ja daarom wonnen we vorig seizoen bijna alle topwedstrijden. Serieus wat lullen mensen een hoop onzin hier zeg! Ga lekker op een korfbal site reageren als je toch geen drol van voetbal snapt....

Ik vind nog niet dat Feyenoord staat waar het moet staan. Op dit moment zijn we nog met overleven in de top bezig, terwijl we daar een vaste plek moeten hebben. Bijna elk jaar wordt ons halve elftal leeggehaald, of loopt het weg, en beginnen we weer van voor af aan. Daar hadden we geen keus in, maar de volgende stap is bouwen aan een vast elftal waar alleen de echte toppers weg worden gekocht die niet meer te houden zijn, zoals nu bij ajax aan de hand is.

Pas als we dat bereiken staan we weer waar we horen te staan.

Feyenoord word binnenkort kampioen het zal niet lang duren, dit jaar of volgend jaar.

Feyenoord doet het weer bovenverwachting goed, maar koeman moet echt niet aankomen met dat we beter voetbal spelen dan vorig seizoen, want dat is onzin. Het voebal is gewoon 9 van de 10 keer niet om aan te zien. Ik klaag er niet over zolang het resultaat goed is.

Fnoord voetbalt naar de mogelijkheden. Dwz hanteert vrij snel de lange bal, en niet zonder succes. Koeman haalt er alles uit wat er inzit; want hoewel Psv, Twente en Ajax wat betere selekties hebben, is dat nauwelijks terug ts zien in de resultaten. Voorbeeld vr andere clubs, Griekemland etc.: eerst de schulden wegwerken, daarna mag je pas weer een verwachtingspatroon definieren. Knap!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

326 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2011- Feyenoord
2009-2009 AZ
2007-2008 Valencia
2006-2007 PSV
2005-2006 Benfica
Laatste voetbalnieuws

Koeman verschaft duidelijkheid: ‘Daar heb ik de selectie ook bij gezocht’

Het Nederlands elftal zal de komende periode voortborduren op het systeem waarin het in aantrad in de eerste twee wedstrijden onder Ronald Koeman, in maart tegen Engeland en Portugal. De bondscoach...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Luuk de Jong is niet de enige Nederlandse spits die in beeld is bij Club América. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren