‘Ik verberg niet dat Engeland een vooruitgang zou zijn’

Dinsdag, 25 december 2012 om 11:21

In navolging van Thomas Vermaelen (Arsenal, 2009) en Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur, 2012) is het niet ondenkbaar dat Toby Alderweireld als derde Belgische verdediger op een dag Ajax verlaat voor de Premier League. Hij wordt er dit seizoen voortdurend naar gevraagd, maar zegt dan steeds dat hij geen haast heeft weg te komen uit Amsterdam. Dát Engeland trekt, is echter wel zeker.

/

Een winters vertrek bij Ajax behoort voor Alderweireld niet tot de opties, zei hij eerder al in de media. Hij benadrukt dat weggaan uit de Eredivisie geen directe must is. “Ajax is toch ook een mooie club? Hier mijn hele leven voetballen zou toch ook fraai zijn, niet? Maar ik steek niet weg dat Engeland een vooruitgang zou zijn”, aldus Alderweireld in de Gazet van Antwerpen.

De Belgische verdediger kende een sterk jaar, dat wel enigszins in mineur werd afgesloten. Zondag kwam hij met Ajax niet verder dan 0-0 bij angstgegner FC Utrecht. “We gaven alweer onnodig punten weg”, verzucht Alderweireld. “Dat is niet enkel jammer, maar ook zorgwekkend. We hadden ons net voor de winterstop op een ideale positie kunnen nestelen op één punt van de leider. Nu staan we in 2013 alweer meteen onder druk.”


Poll

De Premier League is de meest logische vervolgstap voor Toby Alderweireld


Gerelateerd

50 reacties (laatste reactie door keizerstad1994)

Nog even blijven en doorontwikkelen en dan ben je klaar voor de stap naar Engeland. Tis toch wel mooi voor Ajax (en Beerschot) dat het 3 Belgische verdedigers prima heeft weten op te leiden die goed genoeg zijn voor de Engelse (sub)top. Hoop dat Toby ergens goed terecht gaat komen!

25 december 2012 om 11:33

Eden Hazard, Vincent Kompany, Marouane Fellaini, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Moussa Dembélé, Christian Benteke, Kevin Mirallas, Romelu Lukaku.. Thibaut Courtais & Kevin De Bruyne beiden verhuurt en eigendom van Chelsea.

Wat een boel Belgen in de PL en dat kan alleen maar meer worden, als je puur kijkt dat Chelsea de laatste tijd veel scout rond België.

(kortom) Tottenham & Arsenal vind ik wel wat voor Toby Alderweireld.

25 december 2012 om 12:31

En dan heb je Simon Mignolet ook nog, keeper van Sunderland, denk dat er nog wel meer in zitten. Maar het gaat goed met de Belgische voetballers, dat is een ding dat zeker is.

Alderweireld is nog niet rijp voor een overstap naar een (grote) Engelse club, lekker dit jaar afmaken en volgend seizoen ook.

25 december 2012 om 12:45

Arsenal? Nee.

25 december 2012 om 14:35

Het broertje van Hazard, Thorgan is ook eigendom van Chelsea maar weliswaar uitgeleend aan Zulte Waregem. En Steve de Ridder van de Graafschap, is ook een belg en speelt bij Southampton.

25 december 2012 om 14:52

Nu je toch begint met de Belgen die in de Premier League spelen: Vincent Kompany, Thorgan Hazard (verhuurd, maar wel eigendom van Chelsea), Tika Musonda (aanstormende talent), Lamisha Musonda (aanstormende talent), Thibaut Courtois (verhuurt, maar wel eigendom van Chelsea), Romelu Lukaku (verhuurt, maar eigendom van Chelsea), Kevin De Bruyne (verhuurt, maar eigendom van Chelsea), Eden Hazard, Thomas Vermaelen, Marouane Felliani, Kevin Mirallas, Moussa Dembélé, Jan Vertonghen, Yassine El Ghanassy (eigendom van AA Gent, verhuurt aan West Bromwich Albion, twijfelachtig of West Bromwich Albion de optie tot koop zal lichten), Florent Cuvelier (eigendom van Stoke City, maar is verhuurt aan Walsall), Simon Mignolet, Christian Benteke en Steve De Ridder.

In mijn ogen is het sowieso zeker dat Toby Alderweireld, na Ajax, naar de Premier League vertrekt. Met of zonder Alderweireld, er spelen super veel Belgen in de Premier League en ze gaan allemaal nog 'n lange tijd mee, dus het zal binnenkort de sterkere variant van de Belgische competitie zijn.

25 december 2012 om 16:11

Tika en Lamisha Musonda zijn totaal geen aanstormende talenten. Die jongens komen zelfs te kort voor Belgische eerste klasse. Er is echter nog een 3de broertje, Charly Musonda Junior, en dat is een enorm groot talent. Anderlecht heeft er alles aan gedaan om hem te houden en de vader van broertjes (zelf ex-voetballer van Anderlecht) wou alleen naar Chelsea als Chelsea ook de 2 andere broertjes er bij nam. Dat is de enige reden waarom die andere 2 bij Chelsea 'spelen'. Vind het dus ook echt vreemd dat je het grootste talent niet noemt en die andere 2 broertjes wel. Blijkbaar heb je ze dus nog nooit zien spelen, want anders zou je hier niet als "aanstormende talenten" beschrijven.

Tot nu toe heeft hij nog niet kunnen laten zien over dezelfde klasse te beschikken als Vertonghen. Dus kan hij beter nog even blijven. Als dit echter zijn plafond is, dan is er vast wel een leuke club uit de PL die hem hebben wil, maar moet hij niet op een topclub rekenen.

Als Ajax dit jaar weer in kampioen wordt, zou je die gasten eigenlijk wakker moeten schudden en ze laten beseffen wat een pracht groep ze hebben en een jaar proberen echt van begin tot eind te knallen.. Gaan weer kernspelers verliezen.. zoals elk jaar zucht..

Vermaelen en Vertonghen waren een stuk beter dan Alderweireld is en zal worden. Misschien past een club zoals Everton of Fulham bij hem, niet hoger.

25 december 2012 om 11:36

Onzin, Alderweireld is altijd al meedogenlozer geweest dan beide V´tjes in de persoonlijke duels. Hij kan zich nog prima ontwikkelen bij Ajax en hoeft niet per definitie te eindigen bij een van de door jou uitgekozen willekeurige clubs.

25 december 2012 om 11:45

Kan me de wedstrijd tegen AZ thuis nog heel goed herinneren. Werd twee keer kinderlijk eenvoudig door Altidore van de bal gezet. Resultaat 2-2

25 december 2012 om 12:01

Altijd makkelijk om 1 momentje eruit te pakken en je daarop te richten ik kijk over het hele seizoen naar de prestaties van een speler. Anders zou zelfs Messi een waardeloze voetballer zijn.

25 december 2012 om 12:07

twee momentjes

25 december 2012 om 12:14

Heel grappig man

Ik kan wel 5 tot 10 momenten noemen dit seizoen dat Alderweireld niet goed stond, maar het gaat erom wat die buiten die momenten om laat zien. En dat ziet er heel goed uit. Hij wordt zelden gepasseerd, is opbouwend sterk, kan goed koppen en is meedogenloos.

Natuurlijk zie ik ook wel dat hij zich nog kan verbeteren daarom vind ik ook dat hij minimaal nog een seizoen (na afloop van deze) bij Ajax moet blijven.

Maar zoals jij hem neerzet slaat het nergens op.

25 december 2012 om 12:29

Ben het helemaal met godenzoon eens, daarbij kan ik van Vertonghen vorig ook nog wat cruciale foutjes eruit halen hoor. Van die drie verdedigers past Alderweireld zonder twijfel het best in de Premier League. Vertonghen en Vermaelen zijn voetballend beter maar dat hoef je in Engeland niet te zijn. Natuurlijk is Alserweireld nog niet zo ver als zijn twee landgenoten. Maar als Vermaelen en Vertonghen het daar al zo goed volhouden dan moet Toby dat zeker kunnen.

25 december 2012 om 12:07

Vertonghen is jaren lang als te flegmatiek bestempeld en bij Vermaelen lachte iedereen zich rot toen ze hoorde dat hij naar Arsenal ging. Sterker zelfs, ik kan me vele reacties hier herinneren waar je de naam van Alderweilerd kunt vervangen met Vertonghen en dat die nooit zo goed zou worden als Vermealen.

Vind hem eigenlijk helemaal niet zo goed, laat veel steekjes vallen...ook de interesse van Spurs verbaasde me, hij is nog lang niet klaar voor de Spurs en of hij dat ooit zal zijn betwijfel ik ook

25 december 2012 om 15:46

Hehe eindelijk iemand die het met me eens is. Zeer matige voetballer, die blij mag zijn dat die nog bij een club als Ajax mag voetballen.

Deze moet naar de Engelse sub-top
Is geen gezicht anders
Kompany - Manchester City
Vermaelen - Arsenal
Vertongen - Tottenham
Alderweireld - Zou eventueel bij Everton , Arsenal of Tottenham mee kunnen
ik noem alleen de basis verdediging

25 december 2012 om 15:43

Everton lijkt me inderdaad een mooie ploeg voor hem! Swansea trouwens ook

26 december 2012 om 01:20

Voor Alderweireld denk ik op dit moment meer aan Swansea/ West Brom/ Stoke City/ Fulham. En zelfs daar zie ik het hem nog lastig hebben. Ben namelijk niet zo overtuigd van Toby. Leuk voor Ajax en de Eredivisie, meer niet.

25 december 2012 om 13:02

Toby Alderweireld moet lekker blijven en dan bekijken voor een mogelijk overstap naar het buitenland. Naast Moisander doet hij het uitstekend en met een Joël Veltman, zie ik hem wel als op volger voor Toby.

Als ik jou was zou ik me eerder druk maken over niet op de bank terecht komen in Amsterdam.

Man man wat heeft deze gozer een partij praatjes voor de magere prestaties die hij geleverd heeft. Jaren lang uit de wind gehouden door Vertonghen en dit jaar zijn bijna de helft van de tegengoals persoonlijke fouten van hem, doordat hij elke wedstrijd weer iets verkeerd inschat, slap ingrijpt of op z'n verkeerde been staat.

En elke week weer een nieuw interview over 'de volgende stap'

Zeldzaam geval van zelfoverschatting.

Alderweireld mag van mij vertrekken voor 8 miljoen. Is toch nooit tot die topper gegroeid die Jan Vertonghen wel is. Alderweireld is verdedigend wel sterk maar als opbouwer en vooral als inschuivende verdediger mag van een Ajax speler meer worden verwacht. De opvolger van Alderweireld staat in elk geval al klaar in de naam Veltman.

25 december 2012 om 12:10

waar bazeer je die 8 miljoen op? hoogstens 5 wat je er voor zal krijgen!

Engeland altijd een mooie vooruitgang vanaf de eredivisie.

ach toby eriksen jullie moeten blij zijn om een club als ajax te mogen spellen ik bedoel jantje en luis waren echte leiders ik vindt dat zo wel toby en eriksen dit niet laten zien naar mijn mening en ik vindt vermeer echt een goeie speler om naar te kijken neem leiding en je hoort hem zeuren over hogerop gaan hij heeft keurig gewacht tot hij de kans kreeg hier kunnen eriksen en toby wat van leren. siem de jong vindt ik geen goeie aanvoerder geef mij maar vermeer of toby

25 december 2012 om 16:34

Je praat jezelf wel erg tegen, je vind Toby geen leider, maar moet wel aanvoerder zijn van Ajax. Snap je zelf wel wat je zegt?

Dit verklaart misschien ook de serieuze interesse van Ajax in Virgil van Dijk. Toby is na mijn mening wel klaar voor de Premier League. Een uitstekende speler die ook aanvallend zijn steentje kan bijdragen

Wauww, bizarre spelling heb jij. Ik vindt met dt. Alderweireld moet na dit seizoen gewoon nog een jaartje blijven en dan een mooie transfer naar subtop premier league. Dan heb je gewoon een topcarriere. Maar wie weet wat er binnenkort op zijn pad komt. Grijp je kans!

Alderweireld is naar mijn mening te wisselvallig wisselt sterke reeksen wedstrijden af met amateuristische momenten. Hij zou op termijn wel mee kunnen in de Engelse subtop, maar denk dat hij eerst naar een middenmotor moet in Engeland een Wba, Wigan of iets dergelijks. Vervolgens kan ik Ajax gewoon Veltman daar neer zetten uitstekende verdediger en als back-up kun je een ervaren jongen als Wisgerhof halen.

Ik denk niet dat Alderweireld op dit moment klaar is voor de Epl. Hij neemt nog te weinig initiatief, overigens kan ik ook geen Premier League club opnoemen waar Alderweireld echt een versterking is.

25 december 2012 om 12:51

Hij zal best een versterking zijn voor de degradatiekandidaten of middenmoot, maar voor de (sub)top komt hij nog tekort inderdaad.

Toby heeft nog steeds niets te zoeken in een sterkere competitie dan de onze. Hij wordt nog steeds veel te gemakkelijk uitgespeeld door de nederlandse spitsen. Ajax is een goede club voor Toby,maar ik denk dat ook Ajax nog even wil cashen.

Waarom denkt de Media toch dat Alderweireld zo'n sterk jaar heeft gehad? Hij stond zelfs in het telegraaf elftal van het jaar. Hebben ze hem dit seizoen niet zien spelen?

Goed om te horen dat hij ook niet denkt aan een tussentijds vertrek,. Dit seizoen verloopt voor hem wat moeizamer omdat Vertonghen er niet meer is, maar ik ben er van overtuigd dat het slechts een kwestie van tijd is voordat hij gaat opstaan in de verdedigin. Daarnaast heeft hij voldoende wedstrijden gespeeld waarin hij goed speelde. Op ten duur kan hij Engeland zeker wel aan, maar als ik hem was zou ik lekker nog 1 seizoen blijven. Daarnaast heeft deze jongen een geweldige mentaliteit en een goede kijk op het leven. Zijn cross pass zou elke club wel kunnen gebruiken maar Alderweireld moet wel naar een voetballende ploeg gaan.

Persoonlijk zou ik het niet erg vinden als hij zijn hele carriere bij Ajax blijft (ja, als het nog niet op gevallen is, ik ben fan van deze jongen) maar zoals hij zegt de Premier League blijft toch aantrekkelijk en voor zijn persoonlijke ontwikkeling is het beter als hij die stap een keer maakt. Als hij dan toch naat Engeland gaat hoop ik dat hij naar Leeds United gaat. Zij spelen op het moment nog geen Premier League maar dat zal gelukkig niet lang meer duren, maar Arsenal zal ook een mooie club voor hem zijn. Hem van te voren afschrijven vind ik onzin, veel mensen riepen ook dat Vermaelen het niet zou redden.

Is het niet zo dat het eruit ziet dat Alderweireld, Erikssen en Siem de Jong vertrekken aan het einde van dit seizoen?

Hij zou er goed aan doen nog even bij Ajax te blijven. Een prima verdediger, maar je ziet hem soms echt knullige fouten maken, zeker op CL niveau. Vooral in zijn positionering t.o.v. zijn tegenstander.

hopelijk dondert ie snel op, geld is altijd welkom voor ajax , plus hij mag nog niet eens in schaduw van vertonghen staan , matige verdediger

hij is echt nog niet van het niveau vertonghen/vermealen, als hij naar de pl wil en een basisplaats kan hij het beter proberen bij newcastle of everton, al heeft hij wel potentie om bij een topclub te spelen. misschien is de bundesliga nog niet zon gekke stap voor hem, bij schalke of leverkusen ofzo

Aahw, wat jammer dat Ajax dan zo'n fantastische speler zou missen! Qua niveau kan toby makkelijk naar engeland

Ben ik hier een van de weinige die Alderweireld niet zo speciaal vind? Bedoel, het is een prima verdediger voor Ajax, maar absoluut geen Vertonghen, daar zit ie nog wel 2 klassen vandaan, als het niet meer is. Als je als buitenlandse clubs toch een centrale verdediger moet halen, haal dan Bruno Martins Indi. Vind m al beter dan Alderweireld, plus hij kan linksback spelen. Vind Alderweireld redelijk overschat, goed voor Ajax maar vind hem niet boven de Eredivisie uitsteken zoals Vertonghen en Martins Indi en De Vrij over een jaar zullen doen naar mijn mening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

205 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren