'Dolend Real Madrid moet niet op zoek naar een nieuwe doelman'

Dinsdag, 25 december 2012 om 09:05

Real Madrid moet niet op zoek naar een nieuwe doelman. Dat is althans de mening van een groot deel van de bezoekers van het digitale thuis van de Spaanse sportkrant AS. Het gerucht gaat dat Real Madrid de concurrentiestrijd binnen het keepersgilde wil verhogen door een nieuwe keeper aan te trekken. Iker Casillas is al jarenlang eerste doelman en heeft weinig concurrentie te duchten.

/

In de afgelopen jaren waren onder meer Jerzy Dudek en Diego López de stand-ins van Casillas, die echter altijd de onbetwiste nummer één was. Ook Adán lijkt niet in staat om de Spaans international naar de bank te verdrijven, tenzij José Mourinho blijft volhouden dat Adán momenteel beter is dan Casillas. Het clubicoon vond zichzelf afgelopen zaterdag in en tegen Málaga terug op de reservebank. Dat leidde tot een hoop commotie onder de supporters.

Liefst 73 procent van de stemmende bezoekers is van mening dat Real Madrid geen nieuwe doelman moet aantrekken om de druk op Casillas te verhogen. De rest, 27 procent, vindt dat Casillas gemakzuchtig is of kan worden en is daarom voorstander van een nieuwe doelman voor de regerend landskampioen van Spanje. Real Madrid heeft een belabberde eerste seizoenshelft achter de rug en staat liefst zestien punten achter op lijstaanvoerder en aartsrivaal Barcelona.

Bondscoach Vicente del Bosque noemt Casillas in Marca 'de trots van Real Madrid'. "Iker kwam bij Real Madrid toen hij tien jaar was. Zijn ouders verdienen veel respect omdat ze hem altijd naar het trainingsveld brachten, terwijl ze volgens mij niet veel geld hadden. Als Casillas de enige zou zijn die doorkwam uit de jeugd, dan nog zouden alle investeringen daarin zijn beloond. Hij belichaamt de waarden van Real", aldus de oud-speler en ex-trainer van los Merengues.


Poll

Wie is belangrijker voor Real Madrid?


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door ramos_4)

Hier zijn natuurlijk geen woorden voor, die man is een monument, ook bij de nationale ploeg. Te gemakzuchtig, kom op man. Zelfs al speelt hij 2 wedstrijden minder, hij is zo een icoon. Hoeveel punten zou hij in zijn carrière al niet gepakt hebben voor de koninklijke. Zo belachelijk wat Mourinho doet. Maar ja, 20 miljoen, je zou voor minder.

25 december 2012 om 09:25

Weet je wat is altijd zo gek vind? Dat spelers wedstrijden minder mogen spelen.... Wat een onzin... zij werken net als wij 40 uur in de week en ze hoeven maar maximaal 2x 90 minuten Top te presteren... Dat is wanneer ze scherp moeten zijn en daarvoor trainen ze ook en worden ze betaald. Dat dit 1x gebeurt, okay... maar 2x vind ik al een blood shame. Als je kijkt naar het bedrijfsleven waarin er vergelijkbare (naja... vergelijkbaar) salarissen betaald worden dan zie je dat ook zij Moeten pieken wanneer het er om draait...

Maar goed, dan maar even over Iker zelf... ik heb me er altijd over verbaasd dat Iker als een supergoede keeper werd beschouwd, omdat hij in zijn hele keeperscarriere maar 1 x de minst gepasseerde keeper in de PD is geweest... Daarbij moet opgemerkt worden dat Real wel altijd superverdedigers had... Zelfs Barcelona, dat toch meer ruimtes laat achter de verdediging krijgt veel minder goals tegen (check de jaren er maar op na). Dit ligt niet alleen aaan de verdedigers, want de keeper is er de leider...
Dat hij desondanks toch veel prijzen gepakt heeft is te danken aan het feit dat hij zijn hele leven bij Real speelt en dat Spanje een gouden lichting heeft... ik durft mijn handen ervoor in het vuur te steken dat keepers als Buffon, Van der Sar, Cech (van voor ongeluk), Neuer, Khan, (en ga zo nog maar eventjes door) in dezelfde teams betere prestaties hadden geleverd als meneer casillas.

Ik denk dat het goed is om Casillas even op de bank te houden, hem op te peppen en er later weer in te gooien. Seizoen is toch al verloren.

25 december 2012 om 10:07

Rvandoor

Ik ben het met je eens dat je Casillias niet in de basis moet zetten omdat hij een icoon is, maar omdat hij goed presteert. Maar feit is wel dat een mindere Casillias, nog steeds zoveel beter is dan de back up van Madrid. (overigens is Cech gewoon een beest, en was hij het seizoen dat Chelsea 4e werd, nog beter dan voor zijn ongeluk)

Of andere het beter hadden gedaan is altijd de vraag. Hangt af van de coach, spelers, blessures, media, druk etc. Dat is onmogelijk om te bepalen..

Ik ga nog maar 1 iets hierover zeggen:

Andre Villas Boas wou Lampard er ook uitwerken, hij heeft letterlijk gezegd dat hij niet zeker wist of Lampard wel bij de club zou blijven. Lampard een icoon van Chelsea, al jarenlang in dienst, meest scorende middenvelder van de Epl, speler van de eeuw noem maar op. En wie werd ontslagen? ...

Clubiconen gaan altijd boven de coaches. Niet omdat zij gelijk hebben, maar omdat zij het uithangbord zijn van de club zelf, en zonder clubiconen, mis je gewoon een groot gedeelte van je eigen identiteit.

Casillias op de bank is gewoon zeggen dat je ontslagen wil worden, en wel zo snel mogelijk. Mou heeft de volgende bestemming al in zicht en dat is Psg.

En Madrid wil aanvallend voetbal en jeugd? Ancelotti is de man daarvoor. Ik zie een trainersruil, waarbij enkel Ancelotti en Madrid de winnaars zullen zijn.

25 december 2012 om 10:17

En Valdes heeft 3x de prijs van minst gepasseerde keeper gepakt en daarmee evenaart hij het record. Maakt hem dat tot de beste keeper ooit in La Liga ?

25 december 2012 om 10:28

Kijk, ik volg madrid niet op de voet, af en toe een wedstrijd, meestal kijk ik een andere spaanse ploeg Ik kan niet oordelen over zijn prestaties van de voorbije wedstrijden, want ik heb deze niet gezien. Natuurlijk is het topsport en worden ze er (te) goed voor betaald, daar ben ik het met je eens, maar een misstap kan altijd. Dan moet je je afvragen of die misstap erg cruciaal is. Volgens mij vond de meeste mensen dat de competitie al gespeeld was toen Barca al 10 punten voorstond ofzo.
Daarnaast moet je je ook afvragen of het alternatief, Adan, zoveel beter is. Natuurlijk, het was tegen Malaga, een van de sterkere tegenstanders, maar hij moest zich ook drie keer omdraaien.

Dan over de carrière van casillas, ik volg Real Madrid niet op de voet en kan me ook niet heel zijn carrière actief herrineren, maar bij de Spaanse nationale ploeg is hij toch echt om van te genieten hoor. Ijzersterk op het voorbije EK toen de ploeg niet over de tegenstand heenblies, prachtige beenveeg tijdens de Wk-finale. Dat zijn volgens mij de echte cruciale momenten voor een profspeler.

Dat het nu geen kwaad kon om Iker even aan de kant te zetten, akkoord. De titel is toch al verloren, ik hoop (ben er eigenlijk zeker van) dat hij wel sterk zal terugkomen. Dat veranderd niets aan het feit dat dit gewoon een signaal van Mourinho was richting bestuur. Want als we eerlijk zijn: een Casillas die wat uit vorm is of Adan? Mijn keuze zou snel gemaakt zijn.

25 december 2012 om 12:38

Seizoen al verloren?
Wat is er verloren het kampioenschap van Spanje, dat wel, denk ik, iig nu al 16 punten, wordt moeilijk.
CL valt nog te winnen.
Zitten ze nog in de Copa de Rey?
Rechtstreekse plaatsing CL voor volgend seizoen.
Nog genoeg te winnen/verdienen dus, lijkt me.

25 december 2012 om 12:47

@wilkyfeyenoord: dat ben ik met je eens... maar volgens mij is het Mourinho voornamelijk te doen om de PD en de Cl... en om eerlijk te zijn zie ik Real geen van beide winnen.

25 december 2012 om 13:14

Als niet goed gaat met Real, dan word Mourinho zenuwachtig. En dan gaat hij spelers passeren. Maar Casillas die ga je toch wisselen ? goede uitstekende keeper. Die al jaren onder lat staat bij Real. Real moet Mourinho eruit doen als zo doorgaat .

Tuurlijk hebben ze geen nieuwe doelman nodig Casillas is de beste keeper ter wereld, en die heeft echt geen concurrentie nodig denk ik.

Nieuwe coach aantrekken is daarentegen misschien wel een goed idee

25 december 2012 om 09:20

Hij heeft nooit gezegd dat adan beter was het was naar zijn mening een verstandige keuze om het te laten keepen

25 december 2012 om 10:04

Mourinho heeft wel degelijk gezegd dat hij Adan "op dit moment" een betere keeper vindt. Maar dat is natuurlijk belachelijk, Adan zou niet eens durven dromen om ook maar op het niveau van "el Gato" te komen. Volgens velen is hij de beste keeper van de wereld, en sommigen vinden hem zelfs de beste keeper ooit. Dat zegt toch echt wel wat hoor.

Naast een goede keeper is hij ook een geweldig persoon in en buiten het veld. Gisteren zei hij nog dat iedereen Mourinho moet respecteren, ondanks dat hij Casillas op de bank zette. Zelden zo'n goed persoon gezien en hij verdient deze behandeling totaal niet.

25 december 2012 om 10:57

Daar heb je zeker gelijk in in wat je zegt over casillas dat het een goed persoon is zo zie je ook maar hoe hij is in de classico's maar in een vorige artikel las ik dat hij zei en ook op tv dat hij hem een betere keuze/meer geschikt vond voor die wedstrijd omdat hij waarschijnlijk niet goed presteerde op trainingen dan vind ik dat hij niet zegt dat hij beter is maar dat is mijn interpretatie maar hier boven staat ook weer dat hij zegt en vind dat adan beter is dus ik weet het ook allemaal niet meer! hahaha

25 december 2012 om 09:28

Sowieso een nieuwe coach. Ik heb al vanaf het begin gezegd dat Mourinho het niet gaat redden met Real en ik krijg gelijk. De CL zal hij niet met Real winnen en structureel kampioen worden zit er ook niet in. Ik vermoed dat hij ten onder is gegaan aan zijn eeuwige liefde voor Barcelona (en daaraan gekoppeld zijn teleurstelling dat Barcelona hem niet als coach wilde hebben). Constant is die man gefocussed op Barcelona. Vandaar zijn vlucht naar Real en zijn haat jegens de club waar hij ooit begon als assistentje. Ik denk dat Pellegrino het even goed zo niet beter had gedaan met Real.
Waarschijnlijk zal hij naar de PL gaan en daar weer een gooi naar de CL doen... hoewel ik het hem zou vinden sieren als hij naar de DB gaat en daar kampioen wordt met een leuke ploeg.

Gezien z'n prestatie heeft Iker ook gewoon niet echt nood aan een geduchte concurrent...

Meneertje Mourinho tracht gewoon weer wat indruk te maken op de buitenwereld. Helaas werkt soms zijn amateur psychologie in de voetbalwereld.

Casillas staat al zolang aan de top dat ik niet eens durf te twijfelen aan zijn inzet. Al zou hij een paar mindere wedstrijden hebben gespeeld dan nog zou ik hem het voordeel van de twijfel geven.

Neen natuurlijk moet Real Madrid geen nieuwe keeper aantrekken Casillas is gewoon de nummer 1 en dat zal zo blijven tot hij zijn loopbaan afsluit bij Real Madrid. Ik vind zelf dat hij een standbeeld verdient omdat hij al jaren onze vaste doelman is en de beste doelman ter wereld .

Mourinho wil z'n eigen vertrek versnellen. 10 miljoen mee en weg wezen. Casillas is onbetwist de nummer 1 van Spanje en Real.

Wat is dat nou weer voor een stomme poll. Tuurlijk moet Real een nieuwe keeper gaan halen. San Iker blijft gewoon waar die is tot die opgevolgd wordt door een keeper uit de jeugd.

Edit: Bedoel natuurlijk dat real geen nieuwe keeper moet halen. Phone leidt weer een eigen leventje.

Casillas heeft nauwelijks fouten gemaakt, maar oogt wat minder scherp. Toch geen reden om één van de beste doelmannen ter wereld op de bank te zetten. Raar wat Mourinho doet. Normaal trekt hij de aandacht naar zich toe om de spelers te ontlasten, maar nu benoemt hij een zondebok.

Of zou hij dat bewust doen met een clubicoon zodat iedereen over hem heenvalt en de schuld alsnog bij Mourinho komt te liggen?

casillas is een van de beste dingen die real madrid is overkomen

goede keuze van Mourinho.
Laat die casillas zich maar weer bewijzen, wordt hij nooit slechter van!

25 december 2012 om 11:17

Bewijzen? Wat moet de beste keeper van de wereld bewijzen dan? De heer Mourinho is de enige die moet bewijzen dat die na 2 seizoenen nog steeds kan presteren!

25 december 2012 om 12:09

Is bewijzen nu zo moeilijk woord?
Hij moet bewijzen dat hij echt de eerste keeper is van Real. Dat liet hij nu niet zien dus wordt hij gepasseerd. Heel logisch vind ik.
Ja Mourinho is afhankelijk van Casillas. Als die faalt, faalt Mourinho. Dus logisch lijkt mij dat hij dan iemand anders op doel zet.

25 december 2012 om 12:36

Laat ik het maar niet hebben over het falen van Mourinho want dan ben ik volgende week nog bezig.

Het is überhaupt te bizar voor woorden om Casillas de schuld te geven van de slechte resultaten laat staan hem te vervangen door een keeper die nog niet het niveau heeft van ene Verhoeven. De schuld ligt grotendeels bij de meester zelf. Wel de ballen hebben om je nr 1 keeper aan de kant te zetten maar niet de ballen hebben om je doelpuntenmachines aan de kant te zetten, terwijl die misschien net zoals de keeper even een slechte periode doormaken.

Wil je als coach een statement maken doe het dan goed dan kom je nog enigszins geloofwaardig over. Maar goed, Mourinho kennende zal wel exact weten waar die mee bezig is.

Lol wtf nieuwe doelman?? Casillas is de onbetwiste nummer 1 doelman en een icoon in Madrid, dat ga je toch niet belonen door een andere keeper aan te trekken.

Wat ze wel dringend moeten doen is een nieuwe trainer halen en wel zo snel mogelijk voordat die blaaskaak nog meer schade aanricht.

Zowieso wist ik het al dat José Mourinho niet bij real paste want hij is niet zo trainer die bij zulke clubs past.

Een nieuwe keeper? Casillias is samen met Van der Sar de beste keeper van de laatste 20 haar (daarvoor kan ik niet oordelen). No way dat Real een nieuwe keeper gaat halen.

Bovendien zal voor Perez de keus makkelijk zijn. Casillias eruit of Mourinho eruit. Kiest hij natuurlijk voor Casillias anders krijgt die wel heel veel grote problemen met bepaalde supporters. Bovendien zie ik Casillias Real Madrid nooit verlaten.

Die 27% zijn de gene die nog altijd gebrainwashed zijn door Mourinho.tijd om de ogen te openen

25 december 2012 om 11:43

Wanneer ben jij uit je hypnose gehaald? Vorige week was je nog lovend over El Unico. Je bent overigens niet de enige die plots niet meer achter de meester staat.

25 december 2012 om 19:11

Ik wil niet zeggen dat ik achter hem stond maar verdedigde hem af en toe wel eens maar Mourinho heeft het echt helemaal verpest. Ik vond zijn speelwijze al niks en nu ook nog slechte resultaten jammer dat Pellegrini of Del Bosque nooit meer naar Real komen.

Wat een onnozele topic hahah andere doelman dan casillias..het lijk echt op t einde van de wereld

Als je zo kort in het seizoen al zo vaak de bal uit het net hebt moeten vissen, is deze keeperwissel wel logisch te noemen.
Feit blijft wel dat iker een beest is, en een super goede keeper is.. Denk door hem een paar wedstrijden er langs te houden, hij er sterker weer uit komt..

Als bij een club plotseling de mensen ter discussie worden gesteld die in de jaren ervoor onbetwistbaar waren, dan weet je dat het echt mis is. Dat het in dit geval Cesillias is wil zeggen dat er blinde paniek is.
Soms kan het best nodig zijn om de vaste waarden te vervangen door nieuw bloed en een periode van mindere prestaties kan daar geschikt voor zijn. Maar zelfs dan is het voor een coach moeilijk om tegen de stroom in te roeien. Supporters pikken het niet als hun helden plaats moeten maken voor nieuwelingen, tenzij er onmiddellijk een verbetering van de prestaties plaats vindt.

Denk dat Real er niet slechter van wordt als er afscheid wordt genomen van Mourinho, als je met zo'n goede selectie nu al zoveel punten achter Barca staat dan zit het niet goed tussen de selectie en trainer!

Casillas is voorlopig nog niet te vervangen met zijn dienst van staat. Hij is nog steeds zeer belangrijk .

Casillas, mijn favo keeper ookal ben ik Barcafan. Veel respect voor deze man!!

25 december 2012 om 12:49

Dat zie je heel vaak bij Barca-fans (ook bij mij) We hebben een hekel aan Real, maar op Iker kunnen we nooit kwaad worden!

25 december 2012 om 13:51

Tijdens el clasico dan weer wel, maar daar wordt hij dan ook voor betaald. Ook een speler waarvan ik hem bij barca zou willen hebben is varane. Maar dat zijn natuurlijk bijna onmogelijke dingen

Iker Casillas, naar mijn mening de allerbeste doelman ooit moet vervangen worden. Dit is eerder een gerucht voor in de wandelgangen! Meneer Adán, waar niemand hier tevreden over is is zogenaamd beter dan San Iker volgens onze lieve heer Mourinho! En een vervanger halen? Dan kan je nog beter die miljoenen aan Mourinho geven. Ten eerste stopt een goede doelman dan in zijn ontwikkeling omdat Casillas toch veel beter is en je geeft Casillas een onzeker gevoel. Schandalige actie van 27%

Eerlijk is eerlijk.. Als ik Àdan was he.. Zou ik me kapot schamen, natuurlijk kan hij er niets aan doen.. Maar dan opeens word je met de " beste doelman aller tijden " vergeleken.. En dan word je nog is " beter " genoemd door Mourinho.. Ik zou echt gewoon denken " met wat zijn we bezig ? " Casillas is de beste doelman tot nu toe.. Natuurlijk met hoe ouder hij word hoe minder hij het doet.. Maar nog altijd op die leeftijd beter dan Buffon, Neuer, Cech etc.. En die 27% vraag me af wie dat zijn.. Portugezen die in Spanje wonen?

Del Bosque mooie woorden.. Jammer dat jij niet de leiding komt nemen daar in Madrid.. Want wij hebben je nodig!

Geen enkel speler is groter dan de club. Op het moment dat Iker niet mee rendeert dan moet die zich gewoon bewijzen. Je kan een speler niet blijven selecteren op in het verleden behaalde resultaten. Dat is ook met Raul gebeurd en als Iker niet presteert dan moet hij er ook in geloven.

BTW de 2-2 tegen Mallorca lag niet aan Iker maar aan het wijverige verdediging van Ramos. Dus wat mij betreft had Iker erin mogen blijven ipv Ramos en Arbrloa eruit. Maar in een team spelen alleen spelers die opdat het opdat moment verdienen en niet omdat ze club icoon zijn.

mochten ze hem verkopen betekent het gelijk het einde van mourinho en perez

de echte die hard real fans zullen dit echt niet pikken

Degene die op mourinho hebben gestemd, mogen mij toch eens komen uitleggen hoe het komt dat hij en niet Casillas belangrijker is voor real?

Real Madrid is geen Real Madrid meer, Mourinho doet wat hij wilt maar dat krijg je als je ten koste van alles Barcelona wilt verslaan.
Real Madrid laat Casillas op zij en steunt Mourinho. Het is altijd zo bij Madrid je kan doen wat je maar wilt en of je nou een club icoon bent of niet vroeg of laat ben je niks voor die club. Er zijn genoeg voorbeelden met spelers die totaal geen club icoon kregen en zo maar uit de laan werden gestuurd.

Mourinho weet dat men in Madrid hooploos is, en hij wil zijn cv vol maken nu het niet meer goed uitpakt wil hij alleen zijn bankrekening vol maken.
Perez hoopt op een CL, en hij droomt er van. met zo een team win je echt geen CL helemaal als Ramos en Casillas geen goede contact hebben met Mourinho.
Maar ik hoop echt van harte dat Mourinho blijft tot die wedstrijden van CL zo dat hij makelijk er uitvliegt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4219 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

843 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
2004-2007 Chelsea
Laatste voetbalnieuws

‘Marcel Brands wil miljoenentransfers van PSV nog deze week afronden’

PSV ligt op 'pole position' om José Ángel Esmorís Tasende, beter bekend als Angeliño, snel over te nemen van Manchester City, zo meldt het Eindhovens Dagblad donderdagavond laat. Volgens het regionale...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Sam Lammers mag op huurbasis vertrekken bij PSV, zo heeft de club bekendgemaakt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren