Van Persie: 'Sommige kritiek richting Van Marwijk is zwaar onterecht'

Maandag, 24 december 2012 om 19:39

Robin van Persie vindt de kritiek op voormalig bondscoach Bert van Marwijk na het mislukte EK in Polen en Oekraïne zwaar onterecht. Het Nederlands elftal staat sinds afgelopen zomer onder leiding van Louis van Gaal. "Ik heb er altijd een bloedhekel aan als mensen dan in één keer gaan roepen dat de nieuwe bondscoach zo verfrissend werkt en noem het allemaal maar op. Zo zit ik niet in elkaar."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Bert van Marwijk heeft het fantastisch gedaan als bondscoach van Oranje


Gerelateerd

67 reacties (laatste reactie door meneertjeb)

De mensen die hem nu de grond in trappen na het EK, prezen BvM onvoorwaardelijk tijdens het WK waarin hij de finale haalde. Zoals wel vaker in het voetbal ben je de ene dag de held en de andere dag de schlemiel!

24 december 2012 om 19:50

Kan je wel zo zeggen. En laat ik voorop stellen dat hij het qua resultaat fantastisch heeft gedaan bij oranje! Maar ik was hem na het WK liever kwijt dan rijk.. hij liet Oranje on-nederlands spelen en daar ergerde ik me aan.

24 december 2012 om 20:40

Nogmaals, onder Van Marwijk heeft Nederland ook hele goede wedstrijden gespeeld, hij liet Nederland on-nederlands voetballen? Tja, hij heeft de tekortkomingen van Nederland bekeken en daar zijn selectie en manier van voetballen op aangepast. Ik zie ook het liefst alle wedstrijden een vol aanvallend Nederlands elftal, maar is het niet zo dat als je dan 2 keer scoort en er 4 tegen krijgt dat je eens moet gaan nadenken?

De beste wedstrijden speelde Oranje destijds tegen mindere tegenstanders, maar ook tegen de grotere, veel hoger ingeschatte, landen is Nederland tot aan de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Zweden nooit weggespeeld. Dan denk ik, dan heeft hij zijn visie aangepast aan de beste spelers die hij toendertijd kon selecteren!

24 december 2012 om 20:47

Wedstrijden tegen Hongarije voor spek en bonen? Dat boeit weinig.

24 december 2012 om 20:01

Ik heb Bert van Marwijk nooit geprezen. Zijn prestatie op het Wk was fantastisch, maar kan ook gezien worden als geluk. Tegen Slowakije net met 3-2 winnen. Magertjes. En je mag van geluk spreken dat de Brzailianen niet met 3-0 voor stonden in de rust. En Als je Duitsland of Spanje had geloot in de halve finale, hadden we nooit de finale gehaald. En dan hoef ik nog niet eens te beginnen over de opstelling. Hoe kan Huntelaar na zo'n topjaar niet in de spits zetten met Van Persie erachter. Nee, het moest in het systeem. Ze konden beide de druk niet aan omdat als ze niet scoorde, ze op de bank zaten voor de ander. Affelay die 9 maanden niet gespeeld had linksbuiten zetten. Van Bommel en De jong naast elkaar. Ik heb Van Marwijk nooit geprezen, maar als Robben die goal had gemaakt tegen Spanje hadden we hem op de schouders genomen.

24 december 2012 om 21:11

Heb jij op je toetsenbord het woord "als" gebind?

24 december 2012 om 20:02

Echt niet. Ik heb veel reeele mensen gezien een paar maanden na dat WK op de vraag of we de favoriet zijn op het EK die juist zeiden dat het allemaal wel meeviel. NL had alleen maar makkelijke tegenstanders/goede lotingen. Het enige goede land die we troffen moesten we het van veel geluk hebben(dat geluk die we zelfs tegen Slowakije nodig hadden op het eind).

24 december 2012 om 20:04

Ik trap hem nu de grond in. maar heb dat altijd al gedaan. Vlak voor de finale in 2010 zei ik al tegen vrienden dat ik dit WK een stuk minder leuk en spectaculair vond dan het EK in 2008.

26 december 2012 om 00:55

En waar eindigde we in 2008? Juist, in de kwartfinale, met de aantekening dat een EK korter is en je meteen in de kwartfinale zit als je door de poule heenkomt. Het gaat niet altijd om hoe spectaculair iets is, maar om resultaat. Leuk voetbal is meegenomen, maar moet niet het 'hoofddoel' zijn. Van Marwijk heeft gewoon fantastisch gepresteerd in 2010.

26 december 2012 om 11:20

Voor jou telt het resultaat misschien, voor mij niet. Ik heb me die vier wedstrijden ontzettend vermaakt op het EK, ik heb in 2010 alleen genoten tegen Brazilië, dan maar er eerder uit en wel een goed gevoel overhouden.
Het staat natuurlijk buiten kijf dat hij goed gepresteerd heeft, ik wilde alleen aangeven dat niet iedereen optimistisch is en mij loopt met het succes, zoals hierboven werd gesuggereerd.

24 december 2012 om 21:30

voor mij gaat het er niet om dat we faalden, maar dat er jonges als VDV en KJH waren die direct gingen janken als ze banken.

ik snap ze wel, maar ze moeten beide beseffen dat net als bij een club de speler niet groter is en dat nooit zal worden, dan de naam waar je voor speelt .

perfect voorbeeld, onder BVM was RVP eerste spits, KJH begint te mekken.

LVG wordt coach en roept, tot verbazing van menig voetbal fans en kenners, KJH tot eerste spits. wat voor reactie geeft Rvp?

ik zal nog harder gaan werken om mij te bewijzen aan de spits.

zien jullie wie er niet allreen in het veld, maar ook mentaal van absolute wereldklasse is?

huntelaar , leuk tegen de kleintjes, stuntelaar tegen de grote.

25 december 2012 om 13:57

jij snapt het! RVP menatliteit en tevens is hij door Wenger en SAF geprezen om zijn professionele levenstijl buiten het veld. hij gaat de strijd tegen KJH ook winnen ben ik van overtuigd.

25 december 2012 om 18:12

Waarom denk je dat lvg Klaas tot eerste spits bekroont?

Zodat Klaas de reactie en professionaliteit van rvp hoort, maar Klaas was zo trots en met zichzelf en zijn behaalde spitspositie...

Lvg geeft Klaas indirect een wijze les maar Klaas snapt get nog steeds niet dat het een team effort is, en dat is de reden dat nl gefaald heeft op t ek.

T had niks te maken met fitheid maar met ego s dir zichzelf y
Te goed vonden voor de bank, zo zijn de fricties ontstaan en daardoor stond er geen team.

24 december 2012 om 22:41

Maar er zijn ook mensen die zijden dat BvM tijdens het WK al aanvallender moest spelen omdat het er niet uit zag en we toch in de finale zijn gekomen door een goede loting en veel mazzel.

25 december 2012 om 02:36

Ik persoonlijk blijf positief over van Marwijk. Natuurlijk het EK was bar en barslecht! Maar neemt niet weg dat hij de mooiste dingen deed sinds jaren met Oranje. En ik twijfel geen moment over zijn kwaliteiten, hij 'lijkt' mij een hele goede trainer.

Tja, je kan ook moeilijk zeggen dat het wel enigzins terecht is als je altijd een voorkeurspositie hebt gehad onder van Marwijk, terwijl je altijd onder de maat hebt gepresteerd in Oranje onder dezelfde van Marwijk!

24 december 2012 om 21:13

Hij zegt toch dat het enigszins terecht is? Hij zegt alleen dat niet alle kritiek terecht is en dit hebben al meer spelers beaamt de afgelopen tijd.

Kortzichtige en domme reactie dus.

25 december 2012 om 02:23

Op een site waar iedereen zijn of haar mening mag posten bestaan er geen domme reacties..
En het is beaamd (met een d dus), aangezien je het over iets hebt wat in het verleden heeft plaatsgevonden.

25 december 2012 om 03:02

Precies iedereen mag zijn of haar mening plaatsen (mits dit binnen de regels en wetten valt) dat zeg je precies goed. Als ik dus iemand terecht wil wijzen omdat deze persoon feitelijke onjuistheden als een waarheid presenteert. Dit om een persoon zwart te maken (ooit gehoord van smaad?) dan doe ik dat met alle liefde.

Typerend dat je met jouw opleidingsniveau wel de capaciteiten hebt om iemand te corrigeren op spelling. Maar begrijpend leren lezen en een inhoudelijke reactie plaatsen lukt je na twee reacties niet.

25 december 2012 om 06:24

Met mensen als jij valt helaas geen discussie te voeren..
Het feit dat jij mij beschuldigd van het geven van een kortzichtige en domme reactie zegt eigenlijk al genoeg. Hoe haal jij het in je hoofd om zulke woorden te gebruiken tegen iemand die je helemaal niet kent? is het echt zo moeilijk voor je om gewoon beschaafd te blijven??
En daarna ook nog eens gaat zeggen dat ik feitelijke onwaarheden verkondig terwijl het feitelijk gewoon waar is wat ik zeg( van Persie is jarenlang de hand boven het hoofd gehouden door van Marwijk, terwijl hij steeds wanpresteerde in Oranje).
Maar goed.., veel plezier nog met jezelf duimpjes omhoog geven!

Onzin, dat zeg jij omdat jij ongeloofelijk veel kansen van van Marwijk hebt gekregen! En dat je de hele EK niet met de pers hebben gepraat heeft van van Marwijk niet de moeite gehad! Van Marwijk stond vreselijk achter jou, vandaar dat je nu ook achter hem staat!

24 december 2012 om 21:11

Leer eens lezen, hij zegt toch sommige kritiek is onterecht dus sommige kritiek is ook terecht. Hij pleit dus Bert helemaal niet compleet vrij maar vind wel dat hij onterecht veel shit over zich heen krijgt.

Wat ik hem wijt is dat Van Marwijk geen ballen had om je op je flikker te geven toen je ordinaire de pers niet te woord wou staan, Oranje is van Nederland daar hoort de pers ook bij wij willen van alles weten, maar meneer voelde te goed en liet de het Nederlandse volk links liggen.hij liep de kantje er wel vanaf... Meneer voelt zich te groot voor ons gewone mensen, zo liep hij de mensen voorbij die alleen handtekening wilde liet hij barsten, ik heb geen enkel respect meer voor hem...

24 december 2012 om 20:06

Wat een onzin. Hij stond inderdaad de pers niet te woord. Maar na de verkoren wedstrijden was hij de enige met twee andere internationals die handtekeningen aan het uitdelen was. Als je em niet mag dat kan. Maar ga geen leugens verspreiden.

24 december 2012 om 21:03

Wat Van Marwijk heeft gedaan is bewonderenswaardig, daar prijs ik hem wel voor.

Enkel was wat jij zegt, inderdaad een zwak punt bij Van Marwijk. Niet alleen bij Van Persie maar ook bij andere spelers had hij hij veel consequenter moeten zijn geweest.

Bepaalde spelers hoorden er gewoon niet thuis op dat EK. Het mag misschien wel leuk zijn om je grote carrière daar af te sluiten maar we zijn geen liefdadigheidsinstelling en als je er dan ook nog eens niets van bakt dan hoor je er niet thuis. Dus hij had al lang doei moeten hebben gezegd tegen Mark Van Bommel en Kuyt en ...

Van Marwijk had veel meer lef moeten tonen qua opstelling, selectie van spelers, tactiek etc. Je speelt tientallen oefenwedstrijden en nooit heeft hij het geprobeerd om 4-4-2 te spelen met Huntelaar en Van Persie in de spits.

Je kunt zoiets toch wel minstens één wedstrijd proberen, misschien maar 1 helft. Nooit heeft hij zoiets gedaan.

Van Persie, wat WK in Zuid Afrika betreft hebben jullie ook vreselijk veel geluk gehad, ik weet zelfs nu niet meer hoe jullie hebben gevoetbald en gepresteerd. Wat ik nog erg goed weet is het elfal mét Kluivert als spits, wat een geweldig elftal was het! Genot om naar te kijken!

Kluivert als spits betekent vreselijk veel voor het elftal dan met van Persie als spits!
Van Persie als rechtsbuiten onder van van Basten speelde hij geweldig, verder niet.

Van Persie, je moet ook naar de toekomst gaan kijken! Van Marwijk denkt alleen aan resultaat niet om toekomst, en hij geeft de jeugd geen kans (zeer weinig!). Houdt zich alleen maar bezig met 'vedette' neiging.

Van Marwijk kon met het elftal dat al eerder is opgebouwd door van van Basten. Van Marwijk heeft alleen maar geluk gepresteerd, zonder aan toekomst te denken.

24 december 2012 om 19:59

Van Marwijk haalde toch Van der Wiel erbij, net als Strootman, Wijnaldum en De Jong... Sorry, lulkoek is het gewoon. De generatie die er stond had tijdens dit EK nog minimaal 1x kunnen en moeten vlammen maar dit lukte niet. Een collectief falen, niet alleen van Van Marwijk maar van iedereen!

Dat je begint over Kluivert is leuk, maar in '98 heb ik vooral van het hele elftal genoten en niet zozeer van Kluivert, net als in 2000 overigens. Het was toen het elftal dat draaide zoals nooit te voren. Een genot om naar te kijken, helaas leverde dit geen prijzen op maar zat veel beter in elkaar dan de generatie waar Van Marwijk het mee moest doen. Vergelijk de verdediging van toen eens met die van Van Marwijk zou ik zeggen. Dan kan je alleen maar respect hebben voor de prestaties die ze als team hebben neergezet in Zuid-afrika en daardoor vind ik het zwaar onterecht dat iedereen hem nu zo afbrand.

Als bondscoach moet je roeien met de riemen die je hebt en dat heeft Bert uitstekend gedaan tot aan het EK. Daar is het mislukt en hij heeft zijn conclusies getrokken. Hij heeft ons doen hopen op de Wk-winst en die bijna gegeven. Maakt mij echt niet uit hoe ze die zouden winnen, als ze maar winnen. Dat was voor mij veel belangrijker dan het spelbeeld. Wil gewoon eens de beste zijn met Oranje en aangezien we lang niet het beste elftal hadden heeft Bert het uitstekend gedaan!

Natuurlijk heeft Bert van Marwijk het uitstekend gedaan in de finale van het Wk.
Maar over het EK zullen we het er maar niet over hebben.

Enige wat je van Marwijk kan verwijten is dat hij het team niet zo liet spelen dat zowel de in vorm zijnde Huntelaar als Van Persie konden spelen. Probleem was echter niet de voorhoede, het middenveld en met name de defensie waren zwak. Over the top.

24 december 2012 om 22:02

Dat kun je hem niet verwijten eigenlijk. Hij zag in Sneijder de absolute baas en ik vind dat wel terecht.

De keuze tussen Huntelaar en Rvp moest gemaakt worden. En als van Marwijk als een objectieve coach had geoordeeld had hij voor Huntelaar gekozen, maar hij was bang voor de druk en besloot vlak voor het toernooi alle feiten overboord te gooien en weer terug te vallen op de oude namen.

Wat had van Persie kunnen zeggen als hij op de bank moest plaats nemen??
"ik heb het zo goed gedaan in de spits bij Oranje de afgelopen jaren"???

Het is nobel van Rvp dat hij van Marwijk niet afvalt, maar als er iemand was die altijd buiten schot is gebleven bij Bvm was het Rvp wel, dus is het ook gewoon logisch dat hij hem steunt.

Helemaal eens met Rvp! Dichter bij een WK titel zijn we in jaren niet geweest, ondanks dat we echt een hele zwakke achterhoede hadden. Daarna ging het goed tot het EK. Van die 3 wedstrijden was eigenlijk alleen Denemarken een schande, van Duitsland en Portugal kan je als Nederland zijnde altijd verliezen. Alle belangrijke spelers waren toen ook of gruwelijk uit vorm of geblesseerd (op RvP en KJH na). Vind het dan ook erg onterecht dat hij de laatste tijd zo wordt afgemaakt..

van marwijk heeft het goed gedaan met oranje..

maar mensen kunnen niet realistisch blijven , landen als duitsland spanje zijn gewoon niet te doen voor oranje..

oranje mist gewoon een paar wereld verdedigers dat is het gewoon

24 december 2012 om 23:09

Inderdaad azijnpissers. Blijkbaar is een verloren finale en aan de top van de ranglijst geen uitmuntende prestatie. Als je volle bak gaat aanvallen tegen landen als Brazilie, Spanje en duitsland dan word je weggetikt.

@fubar;

Ben ik niet mee eens, Huntelaar heeft voor het elftal veel meer betekent dan van van Persie. Van Persie is net als Makaay spits die enorm afhankelijk is van het elftal. Zoals je ook al ziet presteert van Persie buiten Engelse competitie zéér matig. Het probleem van Huntelaar in het Nederlandse elftal is dat hij heel slecht is behandelt door van van Marwijk, hierdoor gaat zijn prestatie niet zo lekker.

Van Persie had zo juist heel lekker moeten presteren omdat hij dik dik dik veel vertrouwen kreeg van van Marwijk en toch presteert hij zéér matig!

24 december 2012 om 23:14

Waar baseer je dat op? Op het aantal goals (tegen de mindere goden)? Ik neem aan van wel want op alle andere facetten is Van Persie overduidelijk de betere.

Het zegt genoeg dat ook Van Gaal al na een interland (kjh faalde opzichtig tegen Belgie) op zijn uitspraak van 'kjh is eerste spits' moest terugkomen. Klaas mag in Brazilie gewoon lekker op de bank plaats nemen. Prima om zo iemand achter de hand te hebben.

Ik ben het totaal eens met Van Persie. Bert van Marwijk is een toptrainer en de kritiek die hij kreeg was enorm overdreven. Alsof Bert er iets aan kan doen dat Nederland geen goede verdedigers heeft bijvoorbeeld....

Natuurlijk zijn er dingen die misschien anders hadden gemoeten, maar wanneer het goed gaat zijn het zeer logische en verstandige beslissingen en gaat het slechter, dan zijn het foute beslissingen en weet heel Nederland het wel even beter.

Bert is 'gelukkig' zo gek geweest om in de laatste wedstrijd wat aanpassingen te doen, om het Nederlandse volk zijn zin te geven. Nou...ook tegen Portugal, toen die Van der Vaart en Huntelaar speelde, ging het ook niet goed. Eigenlijk nog minder zelfs....

En dat Van Gaal het nu goed doet, is leuk, maar het zegt niks. Het Nederlands Elftal is nog niet echt getest onder Van Gaal, die kwalificatiewedstrijden tegen al die b-landen neem ik niet zo serieus en een oefenpotje tegen Duitsland waarin alleen maar wisselspelers stonden opgesteld, is ook niet serieus te nemen.

Zou ik ook zeggen als een trainer mij altijd zou laten staan hoe ik ook presteer :'

24 december 2012 om 20:01

En als dat je werkelijke mening is zou ik dat ook zeggen!

Maar anyway, sommige kritiek moet je ook helemaal niet serieus nemen, er zijn namelijk enorm veel kuddedieren en opportunisten die op sites als Voetbalzone hun mening verkondigen, als je daar al waarde aan gaat hechten dan moet je daar toch iets aan gaan veranderen.

Ik ben het helemaal eens met robin van persie. Ik had er nog steeds in geloofd dat Bert van Marwijk toch een grote rol had kunnen betekenen voor Oranje. Het begon steeds maar slechter al bij de voorbereidingen van Nederland. Verloren van Bulgarije, verloren van Bayern Munchen, verloren van Duitsland. Nederland is nou eenmaal niet bepaald gewend aan verliezen. Zeker als het om oefenduels gaat.

Het probleem lag puur aan de verdediging. Daar kun je Bert niks van verwijten want hij stelde gewoon de beste verdedigers op die Nederland maar kan hebben. Alhoewel dat gezeik dat Emanuelson en Anita mee had gemoeten volgens vele voetballiefhebbers.

De spelers hebben Van Marwijk allemaal vreselijk in de steek gelaten dus er is inderdaad geen enkele reden om hem achteraf af te vallen.

24 december 2012 om 20:02

Van Marwijk had hard in moeten grijpen maar daar had hij de ballen niet voor.

24 december 2012 om 20:09

En wat moeten doen? Huntelaar erin zetten? Dat heeft hij een paar keer gedaan, uiteindelijk heeft Huntelaar meer dan de helft van het EK gespeeld en helemaal niks laten zien. Hij heeft ook gewoon kansen verprutst.

Of denk je dat hij het complete elftal, waar hij 2 jaar geleden zo succesvol mee was, even in een paar dagen kon omgooien? Dat gaat ook niet werken.

Van marwijk heeft het gewoon goed gedaan, maar het kwam er helaas gewoon niet uit in de drie wedstrijden op het ek. Als competitietrainer heb je dan een dipje, maar als landtrainer heb je dan eigenlijk twee jaar verpest. Jammer, maar zo is het nu eenmaal. Voor hetzelfde geld vielen de ballen wel goed en was hij weer de held. Zo dun is die lijn nu eenmaal met voetbal, maar helaas willen mensen dat vaak niet snappen omdat ze dan achteraf niet kunnen zeggen dat ze het beter wisten.

Van Marwijk heeft er tijdens het EK gefaald er een collectief van te maken, wat het met het WK duidelijk wel was, kregen ze allemaal een beetje hoogmoed denk ik.

Gevalletje boter op het hoofd. Hoe dan ook; "sommige kritiek is zwaar onterecht". Ik vraag me af welke dus niet, in de ogen van Van Persie.

van Marwijk heeft van Persie altijd de hand boven het hoofd gehouden tijdens WK en het EK, tijdens de WK was hij de minste van de selectie en tijdens het EK was het weer iets beter maar vooral tijdens het WK heb ik me dood geergerd dat hij vanaf het begin telkens in de basis begon
Van Marwijk heeft 'm tijdens die 2 toernooien altijd de hand boven het hoofd gehouden, daarom is bovenstaand verhaal van van Persie ook vrij logisch, hij zal/kan van Marwijk moeilijk gaan afvallen

een van de fouten die van marwijk gemaakt heeft is om jou te laten staan.. zeker nadat je zo vreselijk tekeer ging tegen hem op het wk tijdens je wissel had hij je eigenlijk niet meer moeten oproepen.
verdere fout is dat hij tijdens de kwalificaties een goed team had staan, en kort voor het ek gooit hij het helemaal om. logisch dat het ek dan flopt.

24 december 2012 om 20:43

Als je op gedrag gaat selecteren zou je niet veel meer overhouden voor de spitspositie. Huntelaar heeft enorm lopen stoken toen de resultaten op het EK uitbleven, hij wachtte tot de positie van BvM wankelde en besloot toen in de media zijn gelijk te gaan halen. Het teambelang kon hem niet schelen.

Ook niet echt net gedrag, maarja had van Marwijk dan maar luuk de Jong in de spits moeten zetten?

24 december 2012 om 21:08

hij had gewoon het team op moeten stellen die het grootste gedeelte van de kwalificatie samen hebben gespeeld.

24 december 2012 om 21:11

En het gedrag dan? Want dat was je eerste reden om van Persie eruit te halen.

Bepaalde dingen valt van Marwijk wel aan te rekenen o.a. dat hij weigerde zijn voorkeur uit te spreken voor de spits positie waardoor er een hoop spanning in de groep ontstond.

Hoe ze verder in het veld functioneren of disfunctioneren heb je als trainer dan uiteindelijk maar weinig grip op , je kan wisselen maar dat is ook maar beperkt.

Bepaalde spelers waren ook gewoon op hun retour die het vorig WK het nog wel konden belopen en veel kwamen er uit een matig seizoen met veel blessures en de 2 spelers die top hadden gepresteerd werden onzeker gemaakt omdat ze niet wisten waar ze aan toe waren.

Dat alles samen heeft geleid tot een beschamend EK en waar je van Marwijk ook verantwoordelijk voor kan houden maar niet totaal , dat zou kortzichtig zijn en oneerlijk.

Je kan van marwijk niet de schuld geven vanwege dit mislukte toernooi. Daar is eigenlijk de staff, spelers zelf knvb verantwoordelijk voor. Maar het komt de laatste jaren vaak voor dat een nummer 2 op een wk niet de groepsfase overleeft op het ek.

Vele spelers zoals sneijder, affelay waren ook helemaal niet fit.

Tuurlijk, er ontstonden groepjes, waar elk persoon een ego had, zoals een affelay die zich groter vond dan de rest.

Ik geef graag de schuld aan hunterlaar vanwege het mislukken van dit ek, je kon het ook aan hem zien wanneer hij op de bank zat, dat hij een sfeerverpester was.

Ik wou dat Robin tijdens het EK wat meer zijn mond had open gedaan, ipv nu.

24 december 2012 om 21:08

Dat mocht niet van Arsenal en die had dat afgesproken met de Knvb. Van Persie was één van de weinige spelers die zowel in Polen als op het vliegveld fans te woord stond. Daar hoor je echter niemand over.

Nu reageren de meesten ook dat hij volledig achter Bert staat omdat Bert dat ook achter hem stond. Raar, want hij zegt toch echt :sommige kritiek is zwaar onterecht. Kortom hij pleit Bert helemaal niet compleet vrij.

Ik vind het alleen raar dat sommige mensen zeggen dat Nederland slechte verdedigers heeft, we hebben nu toch ook al Douglas'? Dat is toch een redelijke verdediger samen met heitinga, vdw, vrhijn, en Pieters wanneer die terug is van z'n blessure, heeft Nederland toch Wel een redelijke verdediging.

24 december 2012 om 21:17

Op het EK had nederland slechte verdedigers. Op dit moment komt er een zeer goede lichting aan. Douglas, Martins indi, de Vrij, van Rhijn, van der wiel, pieters, buttner, van Dijk, Bruma..

Het is nog afwachten wie er echt internationaal gaan doorbreken, maar de potentie is er zeker.

Huntelaar of v.persie was niet het probleem. Zijn schoonzoon en Mathijsen en Willems was het grote probleem.

Schande van de knvb, vertrouwen....louis van Gaal..........tja

Ik vond het WK kwa spel onder van Marwijk ook niks. Het gekke is dat Oranje op het EK minder saai speelde, maar toen wel verloor? Maar dat geleuter achteraf? Daar hebben we niks aan. Ook die baas van de Knvb die nou gaat leuteren over te weinig fitheid tijdens het Ek? Voorlopig gaat Louis lekker bouwen aan een ploeg die de 1ste ronde kan doorkomen op het WK. En daarnaa best kan knallen op het EK 2016. Die Vilhena van Feyenoord joh, pure klasse gewoon.

Snap ik als je zijn eerste spits bent.

En van persie heeft 100 gelijk. Bvm heeft het fantastisch gedaan bij het wk en 2 kwalificatie reeksen. wat kan hij er aan doen dat er gewoon kwaliteit te kort was. Als iemand denkt dat het probleem op te lossen was met huntelaar voor van persie, of van der vaart voor van bommel raad ik diegene aan nooit meer voetbal te kijken. Dan moet je tot de conclusie komen dat je er geen bal verstand van hebt.

Helaas hangt er altijd een zweem van ajax rond het nl elftal. een bondscoach of speler van feyenoord of psv staat voor hij begint al met 3-0 achter. er moet altijd de ajax stijl gespeeld worden en anders is het niet goed. Het is toch ongelofelijk dat mensen een houten klaas als klaas jan hunterlaar boven een wereldspits als robin van persie verkiezen. ook onze ajaxcied wesley sneijder speelde natuurlijk weer een fantastisch ek. Iedereen lult elkaar maar achterna. de kabouter was op de 2e helft tegen denemarken na waar hij fantastische ballen gaf een heel ek nergens te bekennen. zo als hij trouwens al meer als 2 jaar geen knikker raakt.

het siert de sportmens robin van persie. maar ik zou in zijn plaats al lang bedankt hebben voor het nederlands elftal. waardering zal hij in nederland toch nooit krijgen. De man geeft wederom keurig een interview aan rijnmond en is een sieraad voor de sport. Deze week kreeg hij nog eens een schop na va onze super bureaucraat van oostveen. een man die nog niet eens weet of er lucht of zand in een bal zit. Hij irriteerde zich eraan dat van persie niet met de pers sprak. Werkelijk ongeloofelijk.

wij doen er allemaal aan mee. Als een speler geblesserd raakt bij een interland roepen we allemaal schande de clubs betalen de salarissen, en vinden we het normaal als er een vergoeding komt. Maar als een speler van zijn club die het salaris betaalt niet mag praten vinden wij dat allemaal gek dat hij zich daar aan houdt. Van persie is een topper. en het nederlands elftal is rvp onwaardig.

24 december 2012 om 22:23

Ik ben ook zo blij dat er nu een staff staat met een ajaxverleden. Anders zou hier alleen maar nog meer gezeur over het aantal Feyenoorders of Psv'ers in de selectie. Stel dat van Marwijk martins indi, clasie, de vrij, janmaat en schaken had opgeroepen, dan weet je sowieso dat iedereen hier in koor zou roepen dat het alleen vanwege clubvoorkeur is.

Ik snap niet waarom mensen haten op Van Marwijk. Op het WK ging het super! Dat hij nou de zelfde opstelling maakt waar de spelers aan gewent zijn. Dan verwacht je wel dat ze gewoon goed presenteren. Ik denk dat mensen eerder naar de spelers moeten kijken dan naar van Marwijk.

Het wk ging super maar meer met geluk dan wijsheid. Brazilie was geluk. V.bronckhorst van 30m in het kruis tegen Suarez en co. Spanje was in de finale een maatje te groot.

Onbegrijpelijk dat er een ruime meerderheid aangeeft Bert van Marwijk fantastisch te vinden in zijn periode als bondscoach bij het Nederlands elftal. Zeker, ik ontken niet dat hij een geweldige prestatie lijkt te hebben neergezet door Oranje naar de WK finale van 2012 te loodsen. Echter, dat is geheel niet zijn verdienste. Een combinatie van geluk en kwalitatief gezien mindere tegenstanders (met als enige uitschieter Brazilië, maar die had op dat WK nou ook geen sublieme selectie) hebben er voor gezorgd dat Oranje tot de finale wisten komen. Het laffe spel van Van Marwijk deed echter gruwelen, en over het voetbal an sich behoort steen en been geklaagd te worden. Hoewel Marco Van Basten in 2008 niet slaagde in zijn missie, wist hij toch het Nederlands elftal een paar van haar beste wedstrijden te laten spelen. Snel, aanvallend voetbal met prachtige uitbraken en geweldige goals die elke tegenstander (behalve Rusland) over de knie deden leggen en een flink pak slaag uit lieten delen. Nee, Van Marwijk, daar heb ik geen hoge dunk van...

Zo goed gezegd v Persie.......(sarcastisch)
Kom je dus mooi laat mee. Was zo blij met hoe hij het doet bij Man U dat ik al bijna was vergeten dat deze jongen zijn kop hield tijdens al het gebeuren bij Nl.... Zoiets moest je zeggen toen het er om ging maar je was te bang om het volk te woord te staan en je mening te geven over je trainer. Alleen als jullie dik wonnen wou je wel eens wat zeggen.
Kansloos Robin zeg dan dat je hem niet mocht na zo'n lange tijd en kom niet hier mee aan zetten. Heeft BvM niks aan en je zet je zelf voor schut.

--
Persoonlijk vond ik het geweldig dat Nederland de finale haalde op het WK maar hoe ze er kwamen was niet veel goeds over te zeggen. Het leek alsof de spelers het leuk vonden om te winnen onder hem maar niet om met elkaar te spelen. Voor BvM is het gewoon pech dat dit tijdens het EK heel goed naar boven kwam.
En dan zie ik hier mensen praten over dat hij goed heeft gekeken wat de tekortkoming waren bij het Nederlands Elftal en daar zijn visie oplos heeft gelaten met een tactiek. Nou hij heeft gewoon zijn systeem gemaakt zoals hij hem altijd maakt. Ik zou zeggen laat het Nederlands elftal maar weer eens gewoon hun eigen spel spelen en zich niet aanpassen aan de andere teams.

25 december 2012 om 03:20

Zijn mond was gesnoerd door Arsenal die had dit met de Knvb afgesproken. Erg makkelijk om hem daarvoor aan te vallen. Hij was één van de weinige spelers die met de fans sprak in Polen en op het vliegveld. Ook is hij nu één van de weinigen die over die periode spreekt. Kortom waarom geef je niet af op de jongens die toen wel mochten spreken en nu het weer laten afweten? Welke jongens kwamen wel voor de camera staan om het mislukken inhoudelijk toe te lichten? Volgens mij alleen van Bommel, wat logisch is naar mijn mening die was aanvoerder en Robben.

Verder zoekt hij niet de media op hoor, men vraagt hem. Na het rapport van de Knvb zullen de meeste (ster)spelers wel om reactie gevraagd zijn.

Rijkaard zijn theorie (afgelopen studio voetbal) betreft het mislukken van het EK treft denk ik ook meer de waarheid dan de jouwe. Als je dan ook nog bedenkt dat we op het WK erg veel geluk hadden dan kun je gerust stellen dat men veel te hoge verwachtingen had en het EK alleen maar kon tegenvallen.

25 december 2012 om 23:20

Ja zou zomaar kunnen dat Arsenal dat heeft gezegd.
Maar dat zou neem ik aan gaan over Arsenal. Maar een vraag op het Nederlands elftal mag hij toch wel voor gaan zeggen tegen de media en het volk, Verder val ik hem niet persoonlijk aan zou en heb het ook wel over de andere gezegd. Net als toen de Knvb er mee aan kwam zetten. Achteraf praten vind ik gewoon dom. Als hij er toen niks over zij moet hij zijn kop nu ook houden. Dom gelul achter af heeft niemand wat aan.

En ja de media zoek hem op deden ze toen der tijd ook en toen wou hij niet de media te woord staan en nu zegt hij het maar als het te laat is voor Bvm.

En voor die Rijkaard theorie heb ik niet gehoord maar als hij zegt dat NL veel geluk heeft gehad ben ik het met hem eens, Want zoals ik al zij het leek er onder BvM nergens op.

Had het meer op prijs gesteld als hij zei dat het niet liep onder Bvm.

Niks tegen hem hoor vind hem een geweldige speler voor NL. 1 die in de basis hoort, Maar dit zeg je alleen als je niet een schuld gevoel wilt hebben of zo iets. Want je helpt er niemand mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 19
2181 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

1629 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
2014/2015 Manchester United 27 10 5 0
Laatste voetbalnieuws

Koeman: ‘Jammer, want ik had met hem een zeer bruikbare speler in huis’

Robin van Persie speelde tot nu toe 102 interlands voor het Nederlands elftal, waarvan de laatste in augustus 2017 plaatsvond. In tegenstelling tot generatiegenoten als Arjen Robben, die zelf zijn afscheid...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain sluit uit dat Arsène Wenger als sportief directeur aan de slag gaat in Parijs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren