'Wij leven nu eenmaal van transfers van jonge buitenlandse talenten'

Maandag, 24 december 2012 om 18:10
/

VVV-Venlo gaat in de toekomst geen Braziliaanse talenten meer naar Noord-Limburg halen. Volgens voorzitter Hai Berden is die proef mislukt. De Venlonaren haalden begin dit jaar de achttienjarige verdediger Matheus uit Brazilië.

Berden claimt dat de meeste Brazilianen grote aanpassingsproblemen hebben in Europa. Bovendien is men de Engelse taal niet machtig. "Dat is een groot verschil, vergeleken met onze Nigeriaanse en Japanse spelers, die wel slagen in Venlo", benadrukt Berden in gesprek met L1.

De samenwerking met de Braziliaanse club Coritiba wordt voorlopig wel voortgezet. "Maar niet meer direct om die talenten naar Venlo te halen." VVV gaat door met het scouten van Japanse en Nigeriaanse talentvolle spelers. "Wij leven nu eenmaal van transfers van jonge buitenlandse talenten, dat is ons de afgelopen jaren goed gelukt", benadrukt de hoogste sportbestuurder van VVV.


Poll

VVV-Venlo moet meer in Nederland scouten


Gerelateerd

20 reacties (laatste reactie door wabu)

Er is maar 1 braziliaanse voetballer die ik bewust heb meegemaakt waarvan je geen 1 probleem (privé ,aanpassingsproblemen, enz) meekreeg en dat was Alex de Souza , al die anderen die ik nogmaals bewust heb meegemaakt waren probleem gevallen.

VVV heeft wel een goeie scoutting volgens mij , toen ook met Honda en Musa .. Wie toveren ze dit keer uit hun hoge hoed ?

24 december 2012 om 18:40

Otsu misschien?

24 december 2012 om 18:42

Die is gehuurd. (volgends mij van Gladbach, maar dat weet ik niet helemaal zeker.)

24 december 2012 om 18:52

Ah, dan kan je er niks aan verdienen. Op transfermarkt.de staat overigens dat hij gekocht is en tot 2014 vast ligt.

24 december 2012 om 19:07

Ik had het dus fout. Hij komt wel van Gladbach, maar is gekocht.

25 december 2012 om 08:43

Ja dat klopt

25 december 2012 om 00:51

Je kan mij niet vertellen dat jij Musa in de schaduw durft te zetten van Honda, Honda was gewoon veruit de beste speler van VVV en Musa heeft het wel aardig gedaan maar ik snap nogsteeds zijn transferwaarde niet.

Wat betreft scouting doen ze het inderdaad netjes met ook nog Maya Yoshida die vorig jaar die hele mooie goal maakte, je hebt Uche Nwofor(al ie die van iets mindere kwaliteit) , Uchebo en dan ook nog Oguzhan Turk die ik echt een goeie voetballer vind.

Het is nog maar altijd de vraag of jonge talenten zich kunnen ontplooien. Dat gaat gepaard met intensieve begeleiding en er zijn genoeg gevallen gebleken waarbij buitenlandse jongens het niet halen en dan op zichzelf aangewezen zijn ver van hun geboorteland.

ik las laats dat hij Kagawa had afgewezen...

Jammerrrrrr

24 december 2012 om 18:43

Dan heb je niet goed gelezen. Dat ging over de toenmalig coach van Vvv.

Ja sorry ik bedoel Van dijk :P

Het lijkt wel een handelshuis

Ondanks het succes met Honda en Musa hebben er ook een hoop missers bij gezeten. Uchebo, Nwofor, Cullen, Nkume en deze Braziliaan. Dat kost ook weer een hoop geld. Ik denk dat je als VVV zijnde beter eens in de Jupiler League kan kijken. Daar komen toch elk jaar weer talenten vandaan, die hebben geen aanpassing probleem, zijn financieel gezien zeer haalbaar en in de JL hebben die geleerd om te knokken en af te zien. En elk seizoen weer komen daar toch zeer goede spelers vandaan.
Daarnaast zou ik als VVV ook (nog) vaker in Europa scouten. Denk daarbij aan België, maar ookfrankrijk (ligue 2), Scandinavië (en dan zou ik vooral ook in Ijsland en Finland kijken omdat Zweden en Denemarken al behoorlijk leeg is gehaald) en midden Europa (in Tsjechië lopen een aantal goede spelers rond, Slowakije, Slovenië, Hongarije en Oostenrijk lijken me ook goede landen om te scouten. Uit die landen zal men zich makkelijker aanpassen, je hoeft geen dik salaris te betalen en ook daar zit nog voldoende talent.

Stop met transfers en ga investeren in je jeugdopleiding

24 december 2012 om 19:00

VVV kan wel gaan investeren in haar jeugdopleiding maar wat heeft het daar aan? Feyenoord en Ajax zullen toch altijd de beste talenten wegkapen, zo simpel is het. En Berden heeft hier wel een punt. Natuurlijk zitten er ook miskopen als Uchebo, Cullen etc tussen maar met Musa en Honda hebben ze geweldige deals gemaakt!

Het is voor VVV nu gewoon wachten op het nieuwe stadion en hopen dat ze niet degraderen in de tussen tijd. Ben benieuwd naar de volgende verassing uit de hoge hoed van Berden.

24 december 2012 om 23:42

Het probleem zit ergens anders in. Nederland kent een probleem met het aantal jeugdopleidingen. Neem bijvoorbeeld de provincie Limburg, hier heb je Vvv, Roda JC, Mvv, Fortuna Sittard allen hengelend naar dezelfde talenten in een omgevind met relatief en in absolute zin weinig potentieel. Neem daar een grote club als PSV in de nabijheid erbij en je begrijpt waarom een jeugdopleiding voor VVV niet de beste optie is. Neemt niet weg dat ze wel moeten opleiden voor hun eerste. Dat wat ze zelf ontberen zouden ze kunnen proberen aan te vullen met talenten uit Nigeria of Japan.

Ook dit seizoen hebben ze weer een talentje uit Japan gehaald, met de naam Otsu!

Erg van onder de indruk, denk dat als deze speler nog 2/3 jaar in de Eredivisie blijft, hij ook de stap kan maken naar een grotere club in het buitenland.

24 december 2012 om 23:14

Otsu komt van Mönchengladbach
En inderdaad, het is een leuk spelertje. Maar heb nog niet veel van hem gezien.
Maar van wat ik gezien heb, kan hij denk ik wel een treetje hoger dan Vvv. Dus ook daar hebben ze weer aardig scoutingswerk geleverd.

Blijf het knap vinden van VVV hoe ze elke keer weer met van die goede spelers komen. Honda en Musa zijn een goed voorbeeld. Ik zie in Otsu net zo'n nieuwe topspeler als Honda en denk ook dat ze daar flink wat aan gaan verdienen. Wat ik wel minder vind aan dit soort scouting is dat de jeugdopleiding er onder leid.

Ik snap niet waarom iedereen Maya Yoshida in de rijtjes vergeet, een goede voetballer wat mij betreft en een (voor mij) zekerheidje voor in de Japanse selectie in de toekomst

Ze hebben het koud in ons land hai maar dadelijk in jouw nieuwe theater kun je gewoon onder de wedstrijd de verwarming wat hoger zetten toch

VVV doet veel boden op japanse spelers waardoor ze minder met nederlandse spelers te maken krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VVV-Venlo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.VVV-Venlo34-15
14.Willem II33-14
15.NAC Breda30-19
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Damian van BruggenVerdediger10
Leroy LabylleVerdediger10
Nils RöselerVerdediger10
Tristan DekkerVerdediger10
Roel JanssenVerdediger10
PromesVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina VVV-Venlo.

Brazilië
0 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2014 Dayton Dutch Lions 9 0 0 0
2012/2013 VVV-Venlo 0 0 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 19 april
Chelsea neemt na dit seizoen vrijwel zeker afscheid van Antonio Conte en in de zoektocht naar diens opvolger is men in Italië neergestreken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren