Fraude bij transfer van Kostic naar FC Groningen; drie arrestaties

Maandag, 24 december 2012 om 17:53
/

Bij de transfer van Filip Kostic naar FC Groningen eerder dit jaar is fraude gepleegd in Servië. Drie officials van Radnicki 1923 zijn maandag gearresteerd. Zij hebben volgens het Servische ministerie van Binnenlandse Zaken bijna de helft van de 1,25 miljoen euro die FC Groningen voor Kostic betaalde, achterovergedrukt.

De drie officials die zijn aangehouden zijn vicevoorzitter Nebojsa Vasiljevic, algemeen secretaris Darko Stojanovic en voetbalmakelaar Zoran Pavlovic. Zij worden nu verdacht van illegaal handelen en machtsmisbruik.

Pavlovic is een makelaar die nota bene over een FIFA-licentie beschikt. Groningen presenteerde Kostic in april als nieuwe aanwinst. De twintigjarige Serviër, 'de opvolger van Dusan Tadic', kwam tot dusver niet verder dan twee invalbeurten van in totaal 28 minuten.Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door harrygr)

Misschien kan Maaskant Kostic een keer opstellen, anders weet ik nooit of hij de opvolger van Tadic is.

24 december 2012 om 17:59

dan moet hij het eerst maar laten zien op de training en in de beloften! tevens zou hij een x engels moeten leren en misschien zelfs proberen om nederlands te kunnen spreken.

24 december 2012 om 20:02

kostic word door groningen slecht behandeld krijgt geen kans van maaskant en als de club nou eens de handen uit de mouwen stak en die jongen een cursus engels/nederlands gaat geven (mijn inzicht hoor)

24 december 2012 om 23:12

Kostic heeft allang taalcursus, hij schijnt alleen lang niet altijd te komen/zijn best te doen. Dus het ligt (ook) zeker aan hem.

24 december 2012 om 18:00

Dan zal hij eerst op zijn minst engels moeten leren.

Dat is volgens mij niet meer dan gebruikelijk in dat soort landen. Zo lang Groningen er maar niks mee te maken heeft.

Wel jammer dat die Kostic tot nu toe niet heeft kunnen brengen wat er van hem werd verwacht. Sowieso lijkt de Groningense scout er de laatste tijd vakk naast te zitten, Jones, Texeira en Magnasco spelen ook niet veel terwijl die ook met hoge verwachtingen gehaald zijn. Alleen De Leeuw is een geslaagde aankoop gebleken.

Wat kan je hier over zeggen. Het verbaast me niet eens. Normale zaak bijna in die regio daar. Hopelijk krijgen ze hun verdiende straf.

Over Kostic: Bijvoorbeeld bij Tim Matavz duurde ook pas lang voordat hij los kwam bij FC Groningen. Zelfs bij Emmen overtuigde hij vaak niet. 1,25 miljoen is wel een aardig bedrag voor een speler, maar we moeten niet te snel oordelen.

Dat Dusan Tadic er direct stond en ook zó goed, dat maak je zelden mee. Laten we deze jongen nog niet compleet afschrijven

Ik moet zeggen dat het mij niet als een verrassing komt dat dergelijke praktijken daar geschieden. Verbannen die functionarissen, voor Groningen zal het waarschijnlijk niet uitmaken.

Iemand/groningen fan,

Hoe zit het nou precies, brengen ze hem rustig à la Ola John bij benfica? Een keer moet hij toch gaan spelen of is hij gewoon slechter dan een Kirm of de invallers Bos/...

Mij was verteld dat het een gigantisch talent was, beter dan Tádic... ahhah dat geloofde ik al gelijkniet maar goed dan kan hij toch niet zo slecht zijn ...

24 december 2012 om 18:15

De jongen schijnt zich niet goed te gedragen, hij neemt niet de moeite om Engels te leren en traint zeer slecht. Hij speelt zijn wedstrijdjes wel om maandag bij het tweede elftal, maar daar kan hij nog niet imponeren..

24 december 2012 om 18:15

van wat ik gehoord heb kan hij geen/niet goed engels en dat is wel handig als je in een ander land dan je geboorteland speelt

24 december 2012 om 19:21

Dit is weer zo makkelijk , denk je dat een Douglas/tadic/ Ronaldo / Afonso Alves / noem het nog maar allemaal op meteen Nederlands of geweldig Engels spraken toen ze hier kwamen spelen? Ik geloof er geen snars van. Als een speler het laat zien op het veld, dan speelt hij. Denk je dat een trainer een speler die de pannen van het dak speelt niet opstelt omdat hij geen engels spreekt of wat dan ook? Aguero spreekt nog altijd geen fatsoenlijk woord Engels. Is wel de grote man bij City.

24 december 2012 om 18:27

Hij kan gewoon nog niet imponeren. Nog niet goed genoeg op dit moment. Had ook heimwee. We moeten hem nog niet afschrijven vind ik, hij heeft een lang contract. Genoeg tijd nog.

24 december 2012 om 18:28

Hij is niet heel erg professioneel bezig. Toen bekend werd dat hij getekend had bij Groningen, moest er wat gedaan worden aan zijn gebrekkige Engels. Kostic had toen beloofd dat hij er wat aan zou doen met allerlei cursussen voordat hij naar Nederland kwam afgelopen zomer. Bij aankomst bleek dat hij niks gedaan had aan zijn Engels, dus begon gelijk met een achterstand. Hij draaide een slechte voorbereiding en op trainingen is het slechts een 'figurant'. Hij speelt af en toe een leuk potje bij Jong FC Groningen maar speelt meer slechte dan goede wedstrijden.

De hele technische staff is het er over eens dat hij nog niet rijp is voor een plek in het eerste en Kostic vertelde laatst in een interview dat hij min of meer spijt heeft voor zijn keuze voor FC Groningen.

Persoonlijk denk ik dat je hem nog niet te snel moet afschrijven, want een Servische kennis van mij zegt dat hij in Servië heel behoorlijk speelde en dat de verhalen dat hij beter dan Tadic is wel waar zijn.

24 december 2012 om 19:51

Beetje vreemd dat ie nu al 'spijt' heeft van Groningen. FC Groningen is een prachtige club met een mooi stadion en leuke voetbal mentaliteit, ook al draait het nu ff minder. Hij zou zich moeten schamen en het snot voor z'n ogen moeten werken om in et eerste te komen.

een vaag ongedetailleerd verhaal. Weet iemand hier meer over?
Heeft dit bijvoorbeeld consequenties voor de Fifa-licensie die Zoran Pavlovic heeft, en zijn er eventuele andere bekende of onbekende cliënten, en heeft dat consequenties voor hen? Zit Tadic nog bij hem bijvoorbeeld?

Zitten ze sinds 2010 weer op het hoogste niveau, krijg je dit soort grappen.. slecht voor het imago van het Servische voetbal.

Ja, wat kun je hier van zeggen. Natuurlijk buiten alle proporties om dit soort zaken.
Wij als Nederlanders zijn tegenover hun 'normale burgers' en hebben echt geen enkel idee hoe het daar in die landen aan toegaat. Wij denken dat voetbal maar een leuk spelletje is om om de week bij je favoriete club in het stadion plaats te nemen en soms een leuke uitwedstrijd bezoeken, maar tegenwoordig komt er bij voetbal meer kijken dan sportiviteit en ontplooiing.
Vreselijk dit soort randebielen. Het verbaasd me trouwens niet dat het weer in het Oostblok plaatsvindt..

Ach ja niet zo zeer Oostblok alleen mensen vergeten dat de armoede ook ernstig daar is en landen zoals Servie verscheurd door de oorlog waarbij hele andere normen en waarden heersen.
Kijk het stuk van Kirm maar terug in de VI die zegt het zelf als man uit het Oostblok, Het valt niet te ontkennen maar het valt ook wel deels te verklaren het is niet overal zo goed geregeld als hier. Neemt niet weg dat dit niet kan en gewoon zeer fout is! Kostic weet zeker dat die voetballend meer kan dan een Schet (die komt nog geen pion voorbij). Al maanden is de aanvoer van de flanken echt drama! En keer op keer krijgen dezelfde de kans.
Zou wel is willen ruilen Kirm/schet voor Kostic/jones! En laat het eerste koppel maar is zien of ze kunnen uitblinken in het 2de!
Waar Groningen wel terecht bovenop zit is het inburgeren bij Kostic want je moet als club eisen stellen en blijven stellen je moet je aanpassen en dan is elke buitenlander welkom!
Want mannen zoals Stenman,granqvist zijn heerlijk en dan boeit het me niet dat buitenstaanders roepen dat het geen Nederlanders zijn..want Bacuna/schet zijn dat wel maar lopen totaal inspiratiloos met het shirt om de schouders! Geef me dan maar een harde werker die bereid is de taal en club te leren kennen en zich 100 inzetten en het shirt met trots dragen!

@afcfokke,

Ja is idd dezelfde zaakwaarnemer waar Tadic ook bij zit.

Dit zegt Nijland erover trouwens:

Groningen presenteerde aanvaller Kostic in april als nieuwe aanwinst. Directeur Hans Nijland reageert verrast op de aanhouding van met name Pavlovic. 'wij doen wel vaker zaken met hem. Hij heeft destijds ook bemiddeld bij de transfer van Dusan Tadic. Hij is dé voetbalmakelaar in Servië. Een heel aardige, flamboyante kerel.'

Nijland had destijds geen enkel vermoeden dat er iets niet goed zou zijn bij de aankoop. 'zaken doen met landen als Servië gaat altijd wat anders, dus wij doen dat altijd zo zorgvuldig mogelijk. We checken al bij de Belastingdienst, want je wilt je vingers niet branden. De transfer is door ons keurig afgehandeld met alle benodigde facturen.'

24 december 2012 om 18:52

Interpunctie. Verder leuk en aardig die armoede, dat is alleen niet van toepassing op deze 3 fraudeurs. Het lijkt me niet dat zij om het geld verlegen zitten in de voetbalwereld.

Wat wordt er met officials bedoelt, de scheidsrechters?

ja je praat over hoge bedragen( hoewel 1,25 miljoen weinig lijkt als je er een transfer achter zet haha want je hoort zovaak bedragen van 10 miljoen of meer) en dan is het moeilijk om je in te houden, maar in zulke landen gebeurd dat heel veel . Je kan het niet met nederland spanje italie engeland enzo vergelijken want hier gaat alles volgens het boekje.

@jk-ajax

die mensen zijn hebzuchtig willen meer en meer.

Nou zeg, dit is toch helemaal van de zotte!

@fcknudde als je er nooit geweest ben kun je niet zo oordelen! ik kom er regelmatig en het klopt dat het daar anders aan toe gaat dan hier en 35% corrupt is als de pest maar het volk wat daar arm is zijn zigeuners en dus geen Serviers, maar nodig je graag een keer uit in Belgrado je kijkt je ogen uit vriend!

komt er dus op neer dat Kostic eigenlijk maar 7 ton heeft gekost

dus groningen, opeisen van die verdwenen 5 1/2 ton .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
11.Excelsior40-15
13.Willem II37-13
14.NAC Breda34-16
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

39 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
De toekomst van Fran Sol ligt mogelijk in Mexico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren