Jordania gaf Russische makelaar vrijbrief om Bony te verhandelen

Maandag, 24 december 2012 om 17:45
/

Vitesse lijkt aanvalsleider Wilfried Bony niet ten koste van alles te hoeven behouden. De Ivoriaan had tot het sluiten van de zomerse transfermarkt namelijk de overstap kunnen maken naar Rusland. Middels een uitgelekte boodschap gaf clubeigenaar Merab Jordania een zaakwaarnemer een vrijbrief om Bony te verhandelen met clubs uit de Premjer Liga. “En Liverpool wil hem ook!”

In het mandaat valt het volgende te lezen: Hierbij geeft Vitesse toestemming aan FIFA-zaakwaarnemer Roman Oredhchuk om onze club te vertegenwoordigen in de onderhandelingen aangaande een mogelijke transfer van Bony naar clubs in de Russische Premjer Liga. Die vrijbrief was van 2 april 2012 tot 1 september 2012 van kracht. Die Oredhchuk beval de Ivoriaanse spits ook aan bij CSKA Moskou, maar dat ontkende algemeen directeur Roman Babaev maandagmiddag. Hij betichtte de spelersmakelaar van leugens.

Derhalve heeft de belangenbehartiger het formulier gepubliceerd. “Ik heb Bony bij CSKA aanbevolen en heb ze gezegd dat ze op Michu van Rayo Vallecano moesten letten. Maar ze vonden hen niet goed genoeg waren voor CSKA. Babaev ontkent, maar ik heb het mandaat van Bony online gezet. Waarom geeft hij niet toe wat de hele wereld niet weet? Als hij nog antwoorden wil, dan ben ik zelfs bereid om de leugendetector mee te nemen. Ik vertel de waarheid. En Liverpool wil hem ook!”

Bekijk hier de door Merab Jordania ondertekende brief.


Poll

Wilfried Bony zal Vitesse in de winterstop verlaten


Gerelateerd

52 reacties (laatste reactie door messino)

Uh... dus? Vitesse wil Bony verkopen, Bony wil weg, ik dacht dat dat wel allemaal duidelijk was.

24 december 2012 om 16:52

Het gaat erom dat Cska ontkende over Bony te hebben gesproken waarop de zaakwaarnemer bewijs toont om zijn gelijk vast te stellen. Dacht dat dat allemaal wel duidelijk was.

Bony zal snel vertrekken.
Hij geeft het zelf vaak genoeg aan en dan weet je dat het niet al te lang zal duren.
Als het niet deze winterstop is dan wel volgende zomer al denk ik dat hij gewoon in januari al weg is.
Zou een flinke aderlating zijn voor Vitesse en ik ben benieuwd hoe ze dat op gaan vangen.

vreemd dat dit soort dingen openbaar worden

24 december 2012 om 19:47

Deze brief is duidelijk nep. De sponsors op de brief zijn al jaren oud, er staat Willfried ipv Wilfried, de geboortedatum klopt niet en het is Premjer League of Premier League, niet Premiere League. Aangezien Jordania vloeiend Engels én Russisch spreekt neem ik niet aan dat hij zo'n fout maakt.

25 december 2012 om 23:56

Je vergeet een nog veel belangrijker foutje: De Russische transfermarkt sloot namelijk pas op 6 september 2012, best wel vreemd om dan een vrijbrief tot 1 september te geven. Witsel en Hulk gingen ook pas in de eerste week van September naar Rusland.

Dus waarom dan 1 september als deadline? Onze competitie was toch allang begonnen en bij een goed bod kun je ook wel een half jaar met een spits minder, zeker bij Vitesse waar er genoeg rondlopen

Ik hoop uiteraard dat Bony naar ons komt, maar het hangt er natuurlijk van af of Vitesse aan een bedrag denkt wat bij onze transferfilosofie past. Bony heeft de laatste tijd nogal een afwezige indruk gemaakt. Alsof hij er geen zin meer in had. Ik denk dus dat het voor Vitesse het beste is om Bony te laten gaan, want aan een ongemotiveerde speler heeft niemand wat aan.

24 december 2012 om 16:55

maar waarom ontkent Cska dan hun interesse? Om de vraagprijs laag te houden ivm andere clubs? Onhandig van deze zaakwaarnemer om naar buiten te treden in elk geval..

24 december 2012 om 17:09

Moet Cska dan ook niet een buitenlander verkopen? Of blijft dat aantal nog binnen de perken?

24 december 2012 om 17:14

Volgens mij is VZ hartstikke verkeerd geinformeerd. Babaev ontkende dat die zaakwaarnemer Michu adviseerde. Over Bony heeft hij helemaal niks gezegd en als hij dat deed zou dat zijn om de marktwaarde te verlagen.

@nielus,

Je mag zoveel buitenlanders selecteren als je wil, maar je moet wel minimaal 4 Russen op het veld hebben staan.

24 december 2012 om 17:21

@koni020: Bedoel je niet minimaal 4 Russen?

24 december 2012 om 17:24

Minimaal ja, maximaal 7 buitenlanders.

Prima, 15 miljoen euro en Kadlec/kweuke halen. Wens hem veel succes.

24 december 2012 om 17:48

Heeft Kadlec (vaclav Kadlec neem ik aan?) niet betere opties dan Vitesse?
Ik hoop zelf dat Vitesse Sulejmani haalt. Ik denk/hoop dat Rutten hem weer aan de praat krijgt. Achter Reis in een soort vrije rol kan dat echt een succes zijn. Zou niet heel duur moeten zijn (wel qua salaris).

24 december 2012 om 18:25

Hij ging toen al niet naar Vitesse Kadlec dus ik heb geen idee waarom die nu wel zou komen. Hij is natuurlijk welkom haha daar niet van maar als goed is zaten er ook toen al clubs achter hem aan waar Vitesse geen schijn van kans tegen maakt. Zou mooi zijn als iemand Sulejmani aan de praat krijgt maar ik zou het risico niet nemen daar niet van. Maar als die hem wel aan de praat zou krijgen is die natuurlijk voor elke eredivisie club een verbetering. Zelfs voor Ajax waar die nu speelt maar dan moet het wel lopen natuurlijk en zie dat er maar weer eens in te krijgen

24 december 2012 om 20:47

Waarom niet, bony is toch ook gekomen? vitesse bood niet genoeg voor kadlec daarom ging praag niet akkoord het had niets met kadlec zijn persoonlijke voorkeur te maken.

24 december 2012 om 20:49

sulejmani is idd ook een goede optie, als wi hem weer aan de praat krijgen is het gwoon een goede aankoop

er staat op die brief dat hij op 10 februari 1988 is geboren.

Maar volgens wikipedia is hij 10 december 1988 geboren?

iemand meer bronnen?


edit: volgens Voetbalzone is ie ook 10 december geboren....

Ik zeg dus: neppe brief en sowieso is die brief maar geldig tot 1 september 2012

24 december 2012 om 16:59

Denk dat ze een foutje hebben gemaakt in de brief, hij ziet er ook uit alsof hij in een paar minuten gemaakt is. Een 1 in plaats van een 0 is een makkelijke fout, vraag maar aan computers.

24 december 2012 om 18:02

ja maar als dat een typfout is, vind ik dat wel heeuulll slordig voor een officieel document

het viel me op omdat ik zelf op 10 feb jarig ben

24 december 2012 om 18:19

Het is inderdaad slordig maar net als dat oude papier denk ik niet dat Jordania veel waarde hecht aan dat soort dingen. Ik wil niet generaliseren, maar het beeld wat ik van Jordania heb is een man die dingen geregeld wil krijgen en zich meer richt op het grote plaatje dan de details goed te willen hebben.

24 december 2012 om 20:21

Ga dan maar eens kijken op papendal als het klaar is..tot in detail af! De club opnieuw opbouwen vanaf de grond... dat doet hij ook, tot in detail... ben bang dat je je mening zal moeten bijstellen Setto.
On topic: of het nu een waar verhaal is of niet... Boni wil weg, heeft vanaf dag 1 aangegeven alleen voor het geld te gaan, dus daarin is hij zelf altijd duidelijk geweest. We gaan het be;even de komende weken.

Vindt het een goed idee voor Bony om naar Rusland te gaan. Geeft hem een goede kans om in de CL te schitteren en leert hem ook om mentaal sterk in de schoenen te staan tegen die racisten daar.

Dit verhaal zet vraagtekens bij de ambitie van Jordania om Vitesse kampioen te maken. Andere clubs accepteren het gegeven dat hun beste spelers op een gegeven moment weg willen en doen vervolgens hun uiterste best om er dan in ieder geval financieel nog het beste uit te halen. Deze handelswijze lijkt echter meer op het uitstallen en luidkeels aanprijzen van handelswaar. Ik kan me niet voor de geest halen dat er ooit een andere club een makelaar de opdracht heeft gegeven om een speler bij andere clubs aan te bieden.

24 december 2012 om 17:01

Ik denk niet dat er veel mis is met informeren naar de interesse van andere clubs. De handelswijze hoeft niets af te doen aan je vraagprijs, die kan je immers zelf bepalen en vaststellen. Bovendien heb je bij interesse van meerdere clubs vaak een situatie dat er meer uit te halen valt.

Zonder Bony zal Vitesse definitief onder de top 4 van dit moment eindigen. Het is maar de vraag of ze dit kunnen opvangen, want dit was volgens mij wel het kampioensjaar.

24 december 2012 om 19:33

De doelstelling is eindigen in de top 5.

Vreemd dat op het briefpapier ontzettend oude sponsors staan. Nog een stapel oud briefpapier over of vervalst?

Ik zou zeggen: strik erom en weg wezen. 10/12 miljoen vragen aan een Russische grootgeld houder.
Als je hem houdt zal het alleen maar een speler worden die dwars gaat liggen en dan aan het eind van het seizoen voor een veel lager bedrag weg loopt.

Vitesse kan hem alleen niet zomaar weer vervangen, tenzij Chelsea zegt we geven jullie Lukaku te huur, maar die zit al bij Wba. Hoewel Chelsea heeft gezegd dat ze opnieuw gaan kijken of ze spelers kunnen verhuren aan Vitesse omdat ze wel heel tevreden zijn over de progressie van de spelers die ze nu al hebben verhuurd.

Misschien komt dus Lucas naar Vitesse

Waarom zou je zulke documenten op twitter smijten? Vreemde gang van zaken. Los van het feit dat Bony voor Jordania dus maar weer handelswaar blijkt te zijn.

24 december 2012 om 17:15

Omdat die man dus aandacht te kort komt. Hij heeft wel meerdere dingen geschreven op Twitter die onzinnig zijn.

Waar die man allemaal zin in heeft die wilt wel heel erg zijn gelijk halen hier. En meneer wilt nog aan de leugendetector ook. Heb je dan een ziekelijke drang. Maar lijkt me wel duidelijk dat Bony eigenlijk zo snel mogelijk weg moet en gaat. Leuk bedragje erbij en iedereen is tevreden de club de speler en ook het team dat hem koopt waarschijnlijk. En hij ziet er de laatste tijd toch al uit als of die er geen zin meer in heeft

@vz,

Zoals ik al eerder zei: Die Oreschuk beval Michu aan bij Cska, maar dat werd dus maandagmiddag ontkracht door Babaev.

Alleen die titel al. Jordania gaf Russische makelaar vrijbrief om Bony te verhandelen
Past dit beter in het plaatje van handelshuis? Kom op he, waar gaat dit over?! Als dit verhaal klopt wil Vitesse meewerken om Bony te verkopen. Niks meer en niks minder. Dat die zaakwaarnemer het zo speelt snap ik niet helemaal. Prima toch als Cska ontkent. Boeie!!! Voor een speler als Bony komt altijd wel een club. Het hoeft natuurlijk niet, dan speelt hij toch lekker tot de zomer bij ons in Arnhem.

24 december 2012 om 20:39

Inderdaad he, VZ doet er weer alles aan om Vitesse een bepaald imago aan te praten.
Volgens mij is Vitesse de afgelopen twee seizoen wel het minste handelshuis van de hele eredivisie, immers, als je als handelshuis bestempeld wilt worden dan moet er ook verkocht worden, en dat gebeurt nu niet echt.

25 december 2012 om 02:38

verkopen die bony op naar een andere speelwijze die de tegenstander na 18 wedstrijden blijft verrassen ipv dat een elftal zich kunnen wapenen tegen bony en de doorzichtige speelwijze van het elftal.

off : over Vitesse mag volgens mij alles gezegd worden, Handelshuis vreemde legioen, financiele oplichterszooitje dat het in elkaar klapt etc.. zodra commentaar geeft bv over de lichtstad komt krijg je direct een waarschuwing of worden je teksten weggehaald.

in de brief staat dat bony is geboren op 10.02.1988 maar hij is echter geboren op 10.12.1988. Bron: http://www.transfermarkt.de/de/wilfried-bony /profil/spieler_81808.html dus deze brief kun je ook in twijfel trekken.

24 december 2012 om 18:53

Vind het ook vreemd dat er sponsors als afab en zuka op het briefpapier staan terwijl deze helemaal geen sponsor meer zijn. Het lijkt dus op oud briefpapier.

24 december 2012 om 19:46

De echtheid van deze brief kun je dus zeer in twijfel trekken.

Dit zegt toch helemaal niets? Het is een oude brief, van voor dit topseizoen van hem. De zaakwaarnemer komt er nu mee wapperen omdat hij centjes aan Bony wil verdienen. Maar dit zegt helemaal niets over wat Vitesse nú met Bony wil, of hoeveel men voor hem wil.

Deze brief is in april gemaakt, dus ik zou er niks van aantrekken

Ik denk zelf ook dat het nep is door het oude briefpapier en oude sponsors.

Hoop eigenlijk dat of Arsenal óf Liverpool hem haalt. 15 miljoen is niet zo veel voor een spits die zo goed is.

24 december 2012 om 23:27

15 miljoen voor een speler bij een Nederlandse subtopper met een contract dat niet heel lag meer doorloopt. Grote jongen als je zo'n bedrag voor Vitesse weet binnen te hengelen. De kwaliteiten van Bony staan buiten kijf, spits die tot de Europese top zou kunnen gaan behoren. Het gaat meer om het totale plaatje.

26 december 2012 om 13:36

Ja dus? Als je moet wachten tot hij transfervrij is zit hij al in Rusland, hoe meer clubs hem willen hoe meer hij kost.

26 december 2012 om 20:05

Er hebben zich anders nog niet zo heel veel clubs officieel gemeld in Arnhem. Je interesse uitspreken drijft niet direct de marktprijs op hoor. Maar goed, mocht de transferprijs 15 miljoen of meer worden dan kom ik bij je terug om je gelijk te geven. Vooralsnog geloof ik niet in zo'n hoge transfersom.

Ben ik de enige die op die brief gelige vlakken ziet bij de contactgegevens van Vitesse, de sponsors en de handtekening van Jordania? Volgens mij gewoon er op geplakt en toen gekopieerd. Zeker aangezien het blijkbaar oude sponsors zijn...

Van mij mag ie weg hoor! Mits een goede prijs natuurlijk!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord6637
6.Vitesse4916
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Matthew MiazgaVerdediger10
Fankaty DaboVerdediger10
Guram KashiaVerdediger10
Alexander BüttnerVerdediger10
Arnold KruiswijkVerdediger10
Thomas BrunsMiddenvelder11
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Jean Michaël Seri moet de eerste aankoop van Unai Emery bij Arsenal worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren