wk2018

Seedorf: 'Milan moet met El Shaarawy niet dezelfde fout maken als bij Pato'

Maandag, 24 december 2012 om 15:10

AC Milan nam in de zomer afscheid van de nodige belangrijke krachten en gaf daarmee andere spelers de kans om op de voorgrond te treden. Stephan El Shaarawy heeft die kans met beide handen aangegrepen en maakte in achttien competitiewedstrijden dit seizoen al veertien doelpunten. Clarence Seedorf is niet verrast door het sterke seizoen van de aanvaller.

/

Seedorf werkte vorig seizoen nog samen met El Shaarawy en speelt inmiddels voor Botafogo. "Het verbaast me niet dat hij het zo goed doet, want hij was vorig seizoen ook al heel erg goed. Maar toen speelde hij nog niet zoveel", zegt de middenvelder over de twintigjarige Italiaan. "Ik heb hem leren kennen als een serieuze professional, die iedere dag hard werkte op de trainingen."

"Hij is pas twintig jaar oud, dus hij kan een speler worden die Milan bij de hand neemt", vervolgt Seedorf. "Maar Milan moet niet dezelfde fout maken als bij Alexandre Pato. Die werd al heel snel de ster van het elftal gemaakt, terwijl hij nog alles te bewijzen had. En dat 'ding' op El Shaarawy's hoofd? Acht, ik heb altijd gezegd dat iedereen vrij is in de manier waarop hij zichzelf wil laten zien."


Poll

Stephan El Shaarawy is nu al de beste speler van AC Milan


Gerelateerd

62 reacties (laatste reactie door dennisjuve)

Hij moet inderdaad niet gelijk 'de man' van Milan worden. Hoe goed hij nu inderdaad ook is, dat gaat op een gegeven moment z'n gevolgen hebben op een speler die op en top prof is en zich heel vriendelijk opstelt tegenover media. Blij dat hij Milan er beetje bij beetje bovenop helpt!

24 december 2012 om 15:21

Je bent de 'man' ergens op basis van hoe je speelt, daarom vind ik dit ook een beetje een lastige uitspraak van Seedorf. Wat moet je hier als Milan zijnde mee?

Als El Shaarawy nu Milan al bij de hand neemt dan is hij toch gewoon de man van Milan? Milan kan hun achterban alleen maar duidelijk maken dat hij pas 20 is en ook een terugslag gaat krijgen, meer kunnen ze niet doen. En dat gaat de achterban ook wel begrijpen hoor.

Verder vind ik dit een heerlijke voetballer! Ben benieuwd hoe die zich gaat ontwikkelen in de komende jaren.

24 december 2012 om 15:48

Je hebt gelijk. De boodschap is ook meer bedoeld voor de achterban, dat ze niet gelijk verwachten dat deze jongen wonderen gaat verrichten. want hij is pas 20 en van hem verwachten dat dit een heel seizoen of twee seizoenen lang zo kan gaan is oneerlijk.

Ben erg blij dat hij opstaat na al die transfers weg van de club, heerlijke speler om te zien!

24 december 2012 om 16:50

Seedorf heeft inderdaad gelijk. omdat Pato te snel de hemel; in werd geprezen en heeft hij te snel gepiekt. Nu haalt hij dat hoge niveau al een tijdje niet meer helaas. misschien dat we binnenkort nog wel een topduo in El Sharaawy en Pato zouden kunnen krijgen? zonder Robinho is Milan toch redelijk op die twee aangewezen in de spits! Boateng erachter en je hebt een prima elftal hoor!

Hopen dat het El Shaa beter afgaat dan Pato de komende jaren!

24 december 2012 om 18:34

Probleem van Pato was dat Ibra aangekocht werd, die speelde op zijn positie . Daarnaast hielpen de vele blessures van Pato ook niet. Van de ene naar de andere blessure en dat voor een jonge speler die de technische staf van Milan tot zijn beschikking heeft. Moet je je voorstellen als die Milanello niet tot zijn beschikking had maar het kan ook net zo goed aan de manier van training van Allegri liggen. Sinds zijn komst is hij blessuregevoeliger geworden en hetzelfde geldt voor Kevin Prince.

24 december 2012 om 19:08

Inderdaad! Kijk, we weten allemaal dat Pato de potentie heeft voor absolute wereldtop, maar die constante blessures doen iedereen twijfelen. Milan moet gewoon nog een spits hebben die goed presteert, zodat men niet met alle vingers naar El Shaarawy wijst en afhankelijk van hem wordt. Plus Boateng behouden, dat is een beest als ie kalm blijft!

Hoe moet inderdaad niet gaan zweven en te veel gekken dingen gaan doen. Hij heeft een goede reputatie onder de de meeste mensen en hoop dat ie dat zo houdt.

En ja, hoe je het went of keert hij draagt Milan dit seizoen gewoon.

Maar hoe doe je dat, een jongen die technisch boven de rest uitsteekt, niet de ster van een elftal laten zijn? Het is in elk geval doodzonde hoe het nu met Pato af lijkt te lopen.

En dat Seedorf zelf op zijn 18de vertrok, vind ik ook niet echt voor hem pleiten in deze context.

24 december 2012 om 15:21

Wat heeft dit artikel te maken met Seedorf die naar Sampdoria ging?

24 december 2012 om 15:37

dat als je kwalitatief boven komt drijven, het moeilijk is om bepaalde wensen en verwachtingen in toom te houden als club.

Het lijkt me moeilijk voor Milan om EL Shaarawy bescheidenheid aan te meten. Het is Ajax bij Seedorf zelf ook niet gelukt. Destijds vond Seedorf (terecht of niet laat ik buiten beschouwing) dat hij toe was aan de volgende stap omdat Ajax hem niet belangrijk genoeg maakte. Daar kon Ajax uiteindelijk weinig aan doen, behalve hem laten gaan.

Als El Shaarawy dadelijk vind dat hij Milan ontstijgt, kan Milan uiteindelijk weinig doen.

Overigens laat ik de Pato-situatie bij die opmerking buiten beschouwing. In die zin heeft het misschien inderdaad niet direct met het artikel te maken.

24 december 2012 om 16:37

Is bescheidenheid echt waar het om gaat? Volgens mij bedoelt Seedorf juist dat mensen niet moeten doen alsof Shaarawy hun verlosser en hem als één van de 11 blijven zien in plaats van El Shaarawy en AC Milan tegen de tegenstander. Pato werd toen op een voetstuk geplaatst zo van dat is onze superspits, volgens mij was dat bij Seedorf juist niet het geval waardoor hij waarschijnlijk wilde vertrekken, de details daarvan zijn me helaas niet helemaal bekend.

Pato is inderdaad helemaal ingestort. Was ooit een geweldig talent maar als je gaat trouwen met een Berlusconi dan klopt er al iets niet met je...

24 december 2012 om 15:39

Hoezo? In gemeenschap van goederen betekend dat wel dat je volgende acht generaties nooit meer hoeven te werken. En hoelang kan die Silvio dit nog volhouden, die man valt tussen nu en afzienbare tijd een keer om. Net als Blatter, het probleem lost zichzelf op..

Of het een leuk grietje is weet ik niet overigens.

25 december 2012 om 13:25

haha zoek maar op, en je geeft Pato groots gelijk:
(of het kan aan mijn smaak liggen)

Barbara Berlusconi

Ik denk eerder dat al die blessures Pato vooral parten gespeeld hebben. Kon ook niet anders dan dat hij gelijk als een ster werd neergezet. Scoorde zowel bij zijn debuut voor Milan als het Braziliaans elftal.

24 december 2012 om 15:21

Precies.. Pato was een abnormaal talent, voor mij nog veel meer dan Balotelli..

Als je ziet dat Ronaldinho,kaka en Pato voor de vrije trap staan.. en dat Pato hem mag nemen, dat hij al een grote is.. dat hij hem nog scoort geeft nog wat extra's...

Zonder blessures kon hij aan de top van de wereld staan, volgens geruchten is Milan er al uit met Corinthians.. maar ik hoop dat het niet waar is..

Wat een gruwelijke aanval zou dit zijn op termijn: El92 Pato Niang met Bojan als nummer 10..

24 december 2012 om 15:28

Zonder al die blessures stond Pato nu gewoon in het rijtje Falcao, Ibrahimovic, RvP etc. Jjammer genoeg, heeft hij de laatste 2/3 jaar meer moeten kijken dan daadwerkelijk kunnen spelen..

24 december 2012 om 15:35

Pato is een jongen met veel talent en heeft veel pech gehad met blessures. Ik vond hem nooit het grootste talent en door die blessures heeft hij mijn ongelijk nog niet kunnen bewijzen.
Ik hoop dat hij nu gespaard blijft van lastige blessures, want ik zou niets liever hebben dan dat hij mijn ongelijk bewijst en hij een absolute wereldtopper wordt.

24 december 2012 om 15:26

Ik vond 'm een vrij arrogante houding hebben op het veld en dat vind ik opmerkelijk aangezien die jongen nog niets bereikt heeft. Ik ben er heilig van overtuigd dat hij veel eerder fit had kunnen zijn als zijn gedachte bij het voetbal bleef.

El Shaarawy moet naar het buitenland gaan wil hij ooit kans maken op persoonlijke titels.. want 30 doelpunten in de Serie A lijken voor 10 in de PL te tellen en 15 in de Pd..

24 december 2012 om 15:24

Arsenal had volgens verschillende Britse media interesse in hem.

24 december 2012 om 15:32

Volgens mij was het zo dat Wenger hem leuke speler vindt maar niet het doel heeft om hem te halen

24 december 2012 om 17:12

Dat weet je nooit met Wenger

24 december 2012 om 17:17

Jep, Ook Isco (15-20 mil) en Lopez (15 mil)worden genoemd. Deze drie zouden goed bij Arsenal passen. El Sharaawy zou ook 20 mil kosten

24 december 2012 om 17:37

Ik teken ervoor. Isco kost 21 miljoen trouwens Dan zou alleen M'vila of Gundogan nog gehaald moeten worden

24 december 2012 om 15:39

Real Madrid zou hem willen. El Shaarawy moet lekker zitten waar hij zit en daar blijven ontwikkelen als nummer (1) voor AC Milan. In de Serie A doet hij het uitstekend, dus nogmaals.. lekker blijven.

24 december 2012 om 15:42

Ik hoop met heel mijn hart dat hij niet naar Madrid gaat.. het zou zonde zijn om alweer een talent verloren te zien gaan.. bij elke andere topclub zal hij het zeker weten maken.

24 december 2012 om 15:49

De media moeten we ook niet altijd geloven en daarnaast hebben ze Karim Benzema, Gonzalo Higuain, José Callejón & Morata in de aanvalshoede staan.

Ik zie hem niet snel vertrekken, want bij andere top-teams is het gewoon moordend om aan de bak te komen.. kijk maar naar Edin Dzeko bij City.

24 december 2012 om 18:09

Wel Joh Kaka + 15M voor El Shaarawy :D

Absolute topscorer van Milan. Hoe wil je hem niet de ster van Milan maken? Dat is vrij onmogelijk.
Ben benieuwd of we een transfer van Pato gaan zien deze winter en of hij ergens anders nog wel zijn draai gaat vinden

Weet iemand wat Stephan daar drinkt?

24 december 2012 om 15:20

Ik denk chocomelk

24 december 2012 om 15:22

Energieboost?

24 december 2012 om 15:23

Ik denk een energy drank

24 december 2012 om 15:34

Om precies te zijn: Liftoff energy drink. (van de sponsor)

24 december 2012 om 16:07

Moedermelk

Hij heeft hier wel gelijk maar het probleem bij Pato was gewoon dat hij te vaak geblesseerd was had niets te maken met het ophemelen van zijn kwaliteiten.

Beste speler van Milan zonder hem had Milan 20 punten minder in de competitie, hij is zo belangrijk voor Milan..

Het klopt overigens wel wat Seedorf over El Sharawy zegt. Die jongen kan geweldig voetballen maar voor zijn ontwikkeling zou het veel beter zijn om iemand naast hem te hebben die de top al heb gehaald en mede daarom is 't eigenlijk ongelovelijk dat ze Ibrahimovic hebben verkocht.

24 december 2012 om 15:23

Juist niet.. zolang Ibra bij Milan was kon Pato niet "groot" worden aangezien ze absoluut niet samen konden spelen..

Ik hoop dat Milan Pato niet verkoopt want ik zie echt een gouden bal winnaar in hem.

24 december 2012 om 15:28

Gouden Bal wordt lastig, daarvoor heeft hij te lang stil gestaan in zijn ontwikkeling. Het kan wel een prima spits worden, maar de wereldtopper die men ooit in hem zag gaat hij niet meer worden

24 december 2012 om 15:29

Dat had denk ik vooral met Pato zelf te maken want je kan mij niet wijs maken dat goede spitsen niet met elkaar kunnen spelen. en zeker niet iemand van het kaliber Ibrahimovic. Ik denk dat Pato nooit meer top zal worden en we over een paar jaar niets meer van 'm zullen horen.

24 december 2012 om 15:33

@jordinhoo

Hoezo niet, die jongen is nog erg jong.. als het mee zit kan hij zeker nog 6 jaar op top niveau mee draaien..

@vermaelen04

Nee.. ze mochten elkaar niet.. waarom weet ik niet. Hun spel paste niet bij elkaar. Ibrahimovic zei zelf ook een keer dat hij liever met Inzaghi speelt dan de Brazilianen(doelend op vooral Pato en Robinho). Met Robinho ging het later wel wat beter aangezien die niet zo een ego is als Ibra en Pato.

24 december 2012 om 15:39

Ik zou dat ook niet kunnen weten maar het zou me niets verbazen als blijkt dat Ibra niet met Pato wou spelen door zijn belabberde mentaliteit. Je kan namelijk veel van Zlatan zeggen maar niet dat ie niet met z'n vak bezig is...

24 december 2012 om 15:24

Denk je dat je van Ibra iets gaat leren? Die leeft alleen voor zichzelf hoor.
En dat bod dat ze kregen konden ze ook onmogelijk afslaan voor een club met geldnood

Ik snap er nog steeds niks van2 wonderen kinderen in huis en dan zomaar 1 afschepen? het vertrouwen niet geven? Pato moet gewoon de man wordn daar en net verkocht worden en dan samenmet Sharaawy

Ja hij is gewoon een toptalent dit jaar is hij echt aan het doorbreken ik hoop dat hij geen verschillende blessures krijgt zoals Pato.

El Sharaawy gewoon heeft de pech dat hij al op zo'n jonge leeftijd de kar moet trekken. Dit Milan team beschikt niet over spelers van wereldklasse. Het Milan waarin Pato z'n debuut maakte was van absolute wereldtop. Kaka, Ronaldinho, Shevchenko, Seedorf, Pirlo, stuk voor stuk toppers. Het was voor Pato veel gemakkelijker want hij de kreeg alle tijd om zich te ontwikkelen. El Sharaaway heeft die luxe niet, hij moet er gelijk staan. Dit Milan is het zwakste team in de clubgeschiedenis, niet alleen is de aanval armoedg, ook op dr andere linies zijn er geen goeie alternatieven. El Sharaaway doet het fantastisch alleen ben bang dat zodra Pato en Robinho vertrekken hij het ook voor gezien gaat houden.

"en dat 'ding' op El Shaarawy's hoofd? Acht, ik heb altijd gezegd dat iedereen vrij is in de manier waarop hij zichzelf wil laten zien."

Hahahahaha Geweldige opmerking. Verder moet deze man gestrikt worden als trainer bij een Nederlandse club na zijn carriere. Als er iemand weet hoe je een winnaar word is hij het wel.

Kareem El Shaarawy is een grote speler in wording, mits er niet teveel druk op hem gelegd wordt. AC Milan heeft mooi toekomst met Kareem El Shaarawy.

24 december 2012 om 17:00

Kareem El Sharaawy is echt goed he! Stephan Benzema is ook een goeie!

24 december 2012 om 19:22

Stephan kareem El Sharaawy is zijn volledige naam , dus snap jou vergelijking met Benzema niet of probeer je beetje lollig over te komen?

24 december 2012 om 21:04

Volgens mij denkt hij dat je met Kareem als in Kareem Benzema bedoelde en wist die gewoon niet dat zijn naam Stephan Kareem is.

24 december 2012 om 21:14

Wist ik wel

Pato ga terug naar Brazil hervind je spirit weer ,train je benen,body kom daarna rond je 25ste terug naar europa

het ga je goed Pato!
Robinho bij clubs was je altijd wisselvallig wed. van 9ens afwisselen met 4 @ 5en
Robinho bij Brazil selecao altijd 2x beter.. dus ik hoop dat je je klasse laat zien op het wk

Scolari neem Kaka en R10 zo en zo mee voor de jonge gassies! brok ervaring moet er in de selectie ook zitten..

Ronaldo R9 bezig met afvallen ik krijg een soort deja vu gevoel nu met Scolari en Ronaldo zie wk 2002 alleen ja Ronaldo is ook dagjes ouder geworden.. El Fenomeno!

Seedorf El Presidente Milano het ga je goed !

Milan moet weer opbouwen dikke schulden vandaar..
Forza Milan!

Het gevaar is vooral dat hij op deze leeftijd te veel belast wordt en daardoor zijn hele carrière geteisterd kan worden door blessures, dat zou eeuwig zonde zijn.

Het is jammer dat Milan het zich eigenlijk niet kan veroorloven om hem vaker rust te geven, anders zouden ze dat zeker moeten doen. Nu eigenlijk ook wel.

Ze moeten die jongen kaalscheren en verbieden dat ie ze wenkbrauwen zo doet want het is niet om aan te zien.

Ik vind dat ze zich absoluut met 3 of 4 man moeten versterken in de winterstop. dit zou mijn team zijn !

de hele verdediging zou ik op de schop nemen. en ik zou ook nog een extra spits halen ! mij lijkt Walcott wel iets ! die gaat toh weg bij Arsenal en milan is een jong team die een snelle jongen als hem wel kan gebruiken ! in de zomer zou ik me dan versterken met Jordy Clasie. en Robinho, Mexes Pato yepes zou ik allemaal verkopen

Stekelenburg
abate
Carvalho
Granqvist
BM indi
Emanuelson
de jong
montolivo
Boateng
Pazzini
el shaarawy
24 december 2012 om 18:03

Carvalho leek ik dat nou goed is die al 34 35 Jaar oud.

Deze jongen oogt in mijn ogen gemotiveerder dan dat Pato dat destijds was, maar toch uitkijken dat deze jongen geen hoogmoed krijgt, want de ster vh AC is mijns inziens nog gewoon Boateng! Abate speelt ook erg solide dit seizoen trouwens.

Fantastische voetballer maar heeft nog een lange weg te gaan voor hij zich echt vedette mag noemen. Geeft als een van de weinige voetballers nog een beetje kleur aan AC Milan en de Italiaanse competitie.

Die jongen speelt nu ook met zoveel zelfvertrouwen ,balletjes met buitenkant geven , deed ie vorig jaar niet.

Dus als het ff tegenzit , is ie ook alles kwijt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1673 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Lazio7240
6.AC Milan6414
7.Atalanta6018
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Leonardo BonucciVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AC Milan.

320 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 juni
Carlo Ancelotti meldt zich mogelijk in Londen voor een verrassende huurdeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren