Update: 'We gaan in Portugal elkaar eens goed in de ogen kijken'

Vrijdag, 4 januari 2013 om 21:45
/

Als het aan Jan Wouters ligt, blijft hij langer bij FC Utrecht. De 52-jarige hoofdtrainer laat dat maandag weten aan de regionale radio- en tv-zender RTV Utrecht. Wouters draagt sinds oktober 2011 de verantwoordelijkheid over de spelersgroep van zijn club. Hij volgde in die maand Erwin Koeman op, nadat die al vroeg in het seizoen wegging.

Wouters, die voor die tijd assistent van Ton du Chatinier en later van Koeman was, leidde de club vorig seizoen naar plaats elf. Nu gaat het beter en staat FC Utrecht halverwege het seizoen op een knappe zesde plek. Volgens de omroep zullen trainer en club in januari met elkaar om tafel gaan, wanneer FC Utrecht in Portugal op trainingskamp is.

“Ik heb het geweldig naar mijn zin. Ik zie geen reden voor mezelf om niet te blijven”, geeft Wouters te kennen. In het verleden was hij assistent-trainer bij PSV en hoofdcoach van Ajax. Wouters denkt dat ook Anouar Kali zal besluiten zijn toekomst aan zijn huidige club te verbinden. De middenvelder is dit seizoen één van de meest opvallende schakels in het elftal.

Update 4 januari 09.45 uur - 'We gaan in Portugal elkaar eens goed in de ogen kijken'
Grootaandeelhouder Frans van Seumeren van FC Utrecht gaat tijdens het trainingskamp van zijn club in Portugal met Jan Wouters en diens assistent Rob Alflen in gesprek. "Jan en Robbie vormen een goed duo", zegt Van Seumeren in Voetbal International. "Ze verstaan elkaar, het zijn echte voetbaldieren en ze komen goed over. We gaan in Portugal elkaar eens goed in de ogen kijken. Of ze dan een aanbieding krijgen? Dat moet je dan niet uit de weg gaan. Op alle niveaus hebben we goede stappen gemaakt. Dit is de bedrijfscultuur zoals ik voor ogen heb en die ik gewend was bij mijn vorige bedrijf Mammoet. Iedereen werkt hard, open, eerlijk en allemaal met hetzelfde doel."


Poll

FC Utrecht moet het contract van Jan Wouters zeker openbreken en verlengen


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door mols1970)

Het zou gek zijn als FC Utrecht niet zou willen verlengen! ze staan op een knappe 6e plek. Hoger dan we hadden verwacht aan het begin van het seizoen. Alleen hopen dat de belangrijke spelers ook willen verlengen. spelers zoals, Mulenga, Kali, Duplan zijn belangrijke spelers!

24 december 2012 om 17:50

Helaas gaat het niet om de wil van de spelers..
Grootverdieners als Mulenga, Duplan en Asare etc. worden uiteindelijk van de loonlijst geschapt vanwege de financiele benauwdheid waarin Utrecht zich bevind!

Wat Falcon hieronder al zegt, lijkt het me verstandig voor beide partijen dat ze uit komen op een contract verlenging. Utrecht heeft de financiele middelen niet eens om in zee te gaan met (weer) een nieuwe trainer, daarbij functioneert Jan gewoon uitstekend en kan me geen betere trainer bedenken met zoveel commitment!

Ik zou even wachten tot het einde van het seizoen. Als dit Utrecht het kan volhouden om in het spoor van de groep PSV t/m Vitesse mee te komen en NEC & alles daarachter voor kan blijven, dan mag hij van mij zeker blijven. Krijg je echter dat Utrecht afzakt, dan is het misschien toch een minder idee. Sta er nu wel gematigd positief tegenover.

24 december 2012 om 17:08

De spelers lopen met hem weg, de club zou gek zijn om niet te verlengen met Wouters. Maakt de spelers zeker beter met zijn inzicht.

Ook al zakt Utreg paar plaatsen dan moet het nog niet uitmaken. Iedereen in Utreg dacht aan een 12e plek rond die plaats. Nu 6de is toch de verdienste van Wouters en zijn technische staf.
Hij kent de cultuur laat jeugd doorstromen en heeft een hart voor de club.

Daarnaast wie zou je er dan neer willen zetten?

24 december 2012 om 17:54

Blijft altijd de vraag, wie daar neer te zetten. Begrijp me niet verkeerd, als het zo blijft lopen als nu, prima. Als hij in elk geval de playoffs weet te halen, prima. Maar ik blijf bang voor een verval zoals 2 jaar terug toen Heracles ten koste van ons nog de playoffs haalde. Denk dat ik iets voorzichtiger ben dan de meesten dan.

24 december 2012 om 18:36

Utrecht staat 6e mede omdat jongens als Mulenga, Assare, Wuytens, Oar fit zijn die waren vorig jaar veel wedstrijden geblesseerd,

daardoor moesten vorig jaar jonge jongens als Kali, vd Hoorn, Sarota, Bulthuis noodgedwongen veel spelen, toen zonder resultaat omdat ze net kwamen kijken en men steeds in een andere samenstelling speelden zonder automatismen en er geen vertrouwen in de ploeg was door slechte resultaten en slecht spel.

Tocht werd maar net op 1 punt de playoffs misgelopen toen later in het seizoen Gerndt zijn goals begon te maken en een vd Gun.

Nu zijn die jonge spelers snel beter geworden en zijn een Gerndt en Mulenga fit wat meer goals oplevert en is Oar weer fit. en een topkeeper, ja dan is het logisch dat je het beter doet en ook doordat concurrerende ploegen als Heerenveen, Roda, Heracles Groningen veel kwaliteit hebben moeten inleveren en AZ het nu even matig doet. Of dat de verdienste van Wouters is betwijfel ik dus, een andere coach had dit ook kunnen behalen, want er staat kwaliteit en een mix met jong talent.

Maar de vraag van Falcon is ook terecht, wie moet je er dan neerzetten als je weet dat een topcoach als Adriaansen niet haalbaar is?

Bosz is een prima coach maar overspeelt zijn hand net met zijn te naieve aanvallende spel waardoor Heracles vaak verliest, verder zitten de betere betaalbare coaches bij een club of doorlopend contract, alleen Jans zou een optie zijn, maar goed die presteert gelijk aan de kwaliteiten van zijn selectie dat hebben we bij Groningen en Heerenveen gezien. En de vrije coaches zijn verder niet van een erg hoog niveau...

24 december 2012 om 19:01

@lcypher
Denk dat Utreg nu wel geleerd heeft van 2 jaar geleden, daarbij zitten er nu ook andere bestuurders die naar mijn inziens echt de club naar een hoger plan willen tillen.

@mols1970
Jans zou ik niet eens willen sinds dat hij weg gestuurd is bij Standard doet Standard het gewoon goed. Terwijl dat ook een vrij jonge ploeg waar best kwaliteit in zit alleen moeten groeien.

Ben het met je eens dat je zegt, vorig jaar nauwelijks in dezelfde samenstelling konden spelen.

Toch denk ik dat het de hand van Wouters is wat we nu zien. Vorig jaar had Utreg een zeer slechte voorbereiding en een trainer die na 2 maanden dacht laat maar hangen.

Wat ook belangrijk is denk ik, vorig jaar ondanks dat het slecht ging bleven de spelers achter Wouters staan. Wouters ligt denk ik niet alleen als trainer maar ook als mens heel goed in de groep. Dat is ook erg belangrijk wil je tot mooie prestaties komen.

4 januari 2013 om 23:06

een frans adelaar zou het in iedere geval niet minder doen dan jan wouters hij heeft niet voor niets de dubbel gepakt in slowakije

Kali moet zeker verlengen... hier heeft hij speeltijd... en rendeert hij...optimaal...

24 december 2012 om 18:37

Kali verlengt niet die kan naar betere clubs met een hoger salaris dus die is weg en daarbij is ie vervangbaar

Kali heeft nu een aantal wedstrijden goed gespeeld, doordat Wouters hem dit seizoen weer de kans heeft gegeven en dat is wonderwel uitgepakt. Ik herinner me vorig seizoen, toen hij keer op keer het vertrouwen van Wouters kreeg en ongelofelijk slecht en onzeker speelde. Hele wedstrijd ballen aannemen, omdraaien en terug of breed spelen. Gek werden we. Hij heeft zo veel aan zijn trainer en de club te danken. Die jongen is nog lang niet aan een volgende stap toe, laat staan het buitenland. Dan zien we hem nooit meer terug.

Dus, Wouters én Kali: gewoon blijven!

24 december 2012 om 18:39

Kali was vorig jaar matig, begreep nooit waarom Sneyder voor hem plaats moest maken want Sneyder was toenbeter en met hem werd er ook meer gewonnen toen.

Kali doet het nu opeens goed of aardig, maar we moeten ook niet overdrijven

zijn mentaliteit bevalt me niet, dus misschien beter dat ie weggaat

5 januari 2013 om 17:16

Kali doet het nu opeens goed of aardig, wat zeg jij man..
kali is de man die utrecht laat voetballen.. ben het met je eens van vorig jaar..
en dan over zijn mentaliteit.. die zit echt wel goed.. altijd strijd ookal gaat het effe slechter..
als kali weggaat zie ik utrecht geen europees voetbal halen... Ga eens naar een wedstijd kijken en kijk dan vooral na Kali mischien begin je dan een beetje voetbal visie te krijgen!!!

5 januari 2013 om 19:00

hij is nu prima, met paar uitschieters, maar was ook meerdere wedstrijden matig of redelijk dus niet overdrijven en dat hoor ik ervaren sportjournalisten ook zeggen of zie je ook terug in rapportages na wedstrijden

als Kali einde vh seizoen weggaat is er al bekend of europees gehaald is of niet hoor

jij liever dan ik, gauw weg ermee en dan Co Adriaanse ophalen zoals van seumeren zou willen

24 december 2012 om 16:42

Waarom dan? Zijn behaalde resultaten zijn goed en zo nu en dan wordt er goed en mooi voetbal gespeeld. Hij is bekend met de club en laat jeugdspelers doorstromen en dat hebben we nodig. Co is duur, dat is wel het laatste wat we nodig hebben.

24 december 2012 om 17:19

Ja laten we Co Adriaanse halen, die al dertig keer z'n neus voor utrecht opgetrokken heeft. Graag of niet Co! De laatste die we op dit moment kunnen gebruiken, gewoon jan wouters verlengen en verder gaan waar we mee bezig zijn.

24 december 2012 om 18:05

ik vind Wouters ook een matige trainer, , hoe ie tegen Ajax begon was echt dom tactisch, en had mazzel dat Ajax het niet afstrafte

Bovenberg is beter dan vd Maarel, verder is een trainer vaak afhankelijk van zijn spelersmateriaal en dat is dit jaar vele malen beter dan vorig jaar, omdat toen continue 4-5 basisspelers geblesseerd waren en de jonge jongens moesten spelen en nu dus sneller gerijpt zijn.

Adriaansen is niet haalbaar die vraagt een salaris van 8 tot a 1 miljoen en dat wil v Seumeren niet betalen en terecht, want daar ging Utrecht aan tenonder aan de hoge salarissen, men is aan het bezuinigen dus zal Wouters wel blijven, maar ik heb hem liever als assistent dan is ie beter

24 december 2012 om 18:16

v Seumeren heeft Adriaanse nu 3x benaderd, dus ome Frans is klaar met hem en nu zeker nu er bezuinigd moet worden op de salarissen, jammer want ik denk dat Adriaanse zijn salaris dubbel en dwars terug verdient qua aantrekkingskracht of blijven van spelers en qua behalen resultaten.

Knap van Wouters om het jonge elftal zo aan het voetballen heeft gekregen. Ze staan volkomen verdiend 6e, en Wouters mag wat mij betreft bijtekenen, alleen start niet meer met de Kogel in de basis Jan, deze moet je alleen gebruiken als pinchhitter.

Wouters doet het prima en we staan knap 6de. Van mij mag je zeker verlengen. Vind het ook goed dat hij veel jeugd laat doorstromen (kali, de Kogel, Heerings, Markiet, Badjeck enz.) Ik hoop dat hij het zijn seizoen ook als 6de afsluit zodat we weer lekker europees voetbal kunnen spelen!

Een coach als Wouters is geen bouwer. Nu gaat het goed maar Utrecht eindigt als 8e of 9e met of zonder Wouters.
Zoals veel spelers zeggen,, de invloed van een coach is minimaal.
Van uit het perspectief van Utrecht dus niet verlengen. Jan Wouters gewoon als assistent aanhouden.

24 december 2012 om 16:37

Ach we moeten toch afbouwen. Wouters heeft met Utrecht wel degelijk stappen gezet naar een goed werkend systeem., het gebeurt geregeld dat er mooi voetbal op de mat gelegd wordt met de juiste instelling. Dat is toch precies wat we nastreven? Tel daarbij op dat in zijn periode amper spelers aangetrokken zijn en hij de jeugd laat doorstromen, dan lijkt Wouters mij de ideale kandidaat om op de aankomende leegloop (winter/zomer) te anticiperen.

Een trainer bepaalt grotendeels de spelers op het veld, minimale invloed?

24 december 2012 om 18:14

wouters is een matige coach en een prima assistent en clubman, maar Utrecht heeft geen geld voor een nieuwe coach, dus dan is er geen andere weg dan verlengen.

Vele selecties in de Eredivisie doen niet veel aan elkaar onder, de subtop en middenmoot ligt vaak vlak bij elkaar en je bent afhankelijk van blessures, schorsingen en bv een positieve flow waarin een team kan komen waardoor ze meer vertrouwen krijgen.

AZ en Heerenveen staan te laag die komen nog wel omhoog, maar ik zie niet snel een andere club Utrecht inhalen want ADO staat veels te hoog die gaan nog wel zakken en NEC en Groningen hebben ook een matige selectie, Heracles en RKC zitten allemaal beetje op hetzelfde niveau.

Dus ik zie alleen AZ en Heerenveen nu als gevaar voor Utrecht, maar plek 8 geeft ook nog recht op playoffs toch?

En wachten wat de transfermarkt gaat doen in de winterstop en of anders topscoorder Mulenga nog naar de Afrika cup moet met zijn land.

Waar ze eindigen hangt ook van de transfermarkt af in de winterstop

er is belangstelling voor Mulenga, Assare, Wuytens, vd Hoorn en verder mogen/moeten Duplan, Gerndt, Nilsson en Martensson weg

maar dan moeten er wel clubs komen en in tijden van recessie is niets meer te voorspellen want veel clubs moeten bezuinigen

Doet het ronduit fantastisch met alle respect toch beperkt materiaal en beperkte financiële middelen. Daarnaast heeft hij ook veel oog voor talent en is hij een echt utrecht icoon.

Na dit seizoen kan Jan opnieuw beginnen met puzzelenbr en Kali tekent WEL bij.... Wedden Mols...br Mols...gaan we nog eens wat drinken in de qwibus???

Geweldig voor Wouters om na jaren van helemaal niet, net niet en assistent zijn eindelijk de resultaten en waardering te vinden die hem voor ogen stonden. Hij heeft als coach Ajax in haar jubileumjaar een hoop ellende gebracht (heeft in die zin nog een aardige rol gespeeld in de documentaire "daar hoorden zij Engelen zingen" ) maar heb altijd een zwak voor deze zwoeger gehad. Dat Utrecht hem koestert!

Ik volg FC Utrecht al jaren en ik kom regelmatig in de Galgenwaard, maar ik heb toch mijn twijfels als het gaat om Jan Wouters.

Ik vind persoonlijk dat hij de uitstraling van een goede coach mist en zijn interviews met de media wil je eigenlijk liever niet horen. Twee weken geleden zag ik nog op eredivisie live. Je mag toch wel beetje blij en trost zijn dat je op de 6e plaats staat en als utrecht zijnde het erg goed doet. Maar nee hoor bij Wouters was daar bijna niets van te zien. Zelfs de interviewer ergerde zich daar aan haha!

En iedereen praat over hier over credits naar wouters dart Utrecht het zo goed doet enz. Maar is dat eigenlijk wel zo?ik vind van niet hoor. het grote verschil met vorig seizoen is de doorbraak van talenten bij utrecht. Jongens als v.hoorn, kali, oar , bulthuis,v.d maarel, de kogel ontwikkeling zich erg goed dit jaar en dat zie je ook terug als je naar de ranglijst kijkt.ik geloof niet dat Wouters daar alleen voor gezorgd heeft. Dat ligt toch echt aan de spelers zelf. En vergeet niet dat een van de grootse talenten(yassin Ayoub) nog moet komen. Hij zit wel bij de selectie. Ook is de rust terug gekeerd in utrecht en dat was een aantal jaren geleden wel anders!

Wouters is tactieks wel redelijk en ik zie hem daarom ook wel als een goede assistent naast een goede coach.

Ik zou graag zien dat het bestuur wacht met verlengen en in de zomer , in alle rust nog even goed kijkt naar de mogelijkheden en dan een goede beslissing neemt.

4 januari 2013 om 21:53

Kip of het ei.

Heeft Wouters succes dankzij het succes van talenten of hebben de talenten succes dankzij Wouters? Hoe dan ook denk ik dat je niet veel hoeft te veranderen aan een club waarvan weinigen hadden gedacht dat ze 6e zouden staan.

zouden ze moeten doen want utrecht is veel te wisselvalig de ene keer spelen ze super goed maar de andere keer zie geen nummer 6 waardig voetbal

Nou dan staan we als club op gelijke hoogte of vind je zelf dat PSV altijd kampioen waardig voetbal speelt. Ik voorzie nog eerder europeesch voetbal voor Utrecht dan dat PSV kampioen wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Ramon LeeuwinVerdediger10
Edson BraafheidVerdediger10
Robin van der MeerVerdediger10
Sean KlaiberVerdediger10
Willem JanssenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

22 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2011- FC Utrecht
2007-2007 PSV
1998-2000 Ajax
Laatste voetbalnieuws

‘Steijn blijft bij VVV na afgebroken gesprekken met Feyenoord’

Feyenoord heeft onlangs met Maurice Steijn gesproken over de functie van assistent-trainer, zo weten Voetbal International en De Telegraaf te melden. De 44-jarige oefenmeester zou zelf wel hebben opengestaan voor een...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Sam Lammers mag op huurbasis vertrekken bij PSV, zo heeft de club bekendgemaakt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren