FA laat schot van Williams op hoofd Van Persie onbestraft

Maandag, 24 december 2012 om 14:10
/

Ashley Williams ging zondagmiddag zijn boekje te buiten door in de wedstrijd Swansea City-Manchester United de bal hard tegen het hoofd van Robin van Persie te trappen. De Nederlander lag op de grond toen de bal eraan kwam, werd geraakt en sprong boos overeind om de discussie met zijn tegenstander aan te gaan. De rel werd gesust, maar een staartje krijgt het voorval niet.

De Engelse bond (FA) heeft maandag namelijk besloten geen onderzoek in te stellen naar wat zich allemaal afspeelde in het Liberty Stadium. Dat schrijft de Daily Mail. De aankondiging is een streep door de rekening van Sir Alex Ferguson, die zondag juist riep om een stevige schorsing voor Williams. “Hij had Van Persie dood kunnen maken. Dit is het gevaarlijkste wat ik in de afgelopen jaren op de velden heb gezien.”

“Ik denk dat hij heel lang geschorst moet worden, dit was een schandalige actie”, sprak Ferguson woedend. De FA hanteert echter de regel dat het niets doet met incidenten die gewoon door de arbitrage waargenomen zijn en beoordeeld. Had de scheidsrechter het niet gezien, dan had de FA in actie kunnen komen. De bond doet overigens ook niets met de opmerkingen die Ferguson na de wedstrijd maakte.


Poll

Het is logisch dat de FA niks doet met het voorval


Gerelateerd

165 reacties (laatste reactie door jony77)

Dit vind ik ook gewoon niet kunnen.
Wat Ferugson zegt "hij had dood kunnen zijn" is wat overdreven, maar dit had wel een nekletsel kunnen aanbrengen.

24 december 2012 om 14:21

Swansea moet die speler gewoon zelf vijf wedstrijden schorsen. Dan laat je tenminste zien dat je dit soort belachelijke acties niet tolereert.

24 december 2012 om 14:56

@pburen helemaal met je eens, laat die clubs maar eens hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en dit bestraffen.

24 december 2012 om 16:19

helemaal mee eens, wat een lompe boer

24 december 2012 om 16:45

Helemaal mee eens , staat mijn comment ook lekker bovenaan he?

Eventjes laten zien dat je er mee eens bent. Je hoeft daarvoor geen ccomment te plaatsen en hopen voor Duimpjes omhoog. Als je er 'helemaal mee eens' bent kun je ook gewoon hem een groen duimpje geven.

24 december 2012 om 17:39

@emran, sommige mensen willen graag hun mening met woorden uiten. Jouw comment zegt meer over jezelf dan over hen. Jij bent er blijkbaar erg mee bezig...

Ot:
Ik vind de heisa om dit incident heftiger dan het incident zelf...
Het blijft natuurlijk wel een vorm van natrappen en dit moet gewoon bestraft worden.

24 december 2012 om 21:03

walgelijk moment voor het voetbal, zowel de overtreding als de vrij spraak.

als je suarez schorst en er ontbreekt bewijs, dan verwacht je hier toch een halfjaar minimaal, er is nog fcking bewijs alles.

zeer triest moment dit, de FA heeft niets geleerd van de heer barton. die werd wel geschorst maar hij gaf echte doodstrappen, en had door de fifa/uefa nooit meer mogen voetballen, niet in Engeland noch elders in het buitenland.

deze williams deed dit zwaar bewust, een bal is 20 cm hoog, een voetballer die daarnaast op de grond ligt zie je niet?? yea right

maak t de kat wijs

24 december 2012 om 14:26

Onzin je hoeft maar de verkeerde plek te raken en dan heeft dat wel degelijk die consequenties of misschien iets minder. Maar zware hersenbeschadiging of een coma lijkt me nog steeds niet erg wenselijk. Dan heb je nog andere mogelijkheden zoals de nek inderdaad want hij verwacht niet dat die bal komt.

Verder lijkt het me ook niet erg zinnig om te praten over er wat gebeurd had kunnen zijn. Het lijkt me beter om te praten over wat er gebeurd is en wat er tegen gedaan is om bijvoorbeeld herhaling te voorkomen.

24 december 2012 om 14:41

Onzin, die verdediger schiet hem echt niet expres vol tegen het hoofd van van Persie aan.
Die wil de bal gewoon wegrammen en heeft de pech dat hij van Persie er mee raakt. Kan gebeuren in het voetbal.

Van Persie gaat zelf eerst gemakkelijk liggen. Dat is niet goed.
De verdediger knalt de bal weg en raakt van Persie. Is ook niet goed.
De manier van reageren van v. Persie is ook schandalig. Is ook niet goed.

24 december 2012 om 14:45

wat eazy-e zegt klopt helemaal. je hoofd is opzich wel zodanig ontworpen om een bepaalde kracht op te vangen. maar je ziet duidelijk op de beelden aan het einde van de video dat hij naar van persie keek terwijl hij de bal schopte en ook nog op volle kracht!

zo een bal komt zeker met een 100 + km/h op zijn hoofd af, van persie hoeft maar een klein beetje pech te hebben en hem op de verkeerde plek te raken op zijn hoofd en hij kan levenslange schade overhouden...

24 december 2012 om 14:56

Wat een onzin van jou zeg... Je doet nu alsof deze profvoetballer een ongecontroleerd kind van 10 is. Als van Persie kan vallen en 2 seconden op de grond kan blijven liggen, kan hij echt wel zijn been inhouden. Ontzettend achterlijke actie echt schandalig dat jij dit goed praat zeg

24 december 2012 om 15:18

Ja je als je dit goed probeert te praten spoor je niet helemaal lijkt me. Zo'n bal hoef je maar op je achterhoofd te krijgen en het had helemaal anders gelopen...

24 december 2012 om 15:47

hij schiet wel de43gelijk op het hoofd van van persie, bewuste poging tot mishandeling.

Hoop dat swansea zelf actie onderneemt.

24 december 2012 om 15:54

@de-lano
Williams schiet weldegelijk expres tegen van Persie aan.
Hij had alle tijd om de bal te laten lopen omdat er al gefloten was.
Probeer het niet goed te praten want dat kan in deze niet, het is gewoon een belachelijke aktie, en dat van Persie hier heel fel op reageert valt nog te billijken, hij besefte heel goed dat dit niet per ongeluk is gegaan.

24 december 2012 om 16:55

Aldus Vz zijn persoonlijke ingehuurde dokter die gespecialiseerd is in krachten invloeden op het menselijk lichaam. Ook is deze man een natuurkundig wonder mens omdat hij op een afstand van rond een meter kan inschatten hoe snel een bal gaat die vol wordt getrapt door een voetballer.

De heer joegoe dank u voor uw prognose.
Wilt u de volgende keer uw onzin voor u zelf houden. Mooi. Fijne dag nog.

Van persie reageerde ook heel leuk na het incident

24 december 2012 om 18:05

Gast laat je ogen nakijken. Je ziet duidelijk dat Wiliams kijkt naar RvP op het moment dat hij de bal een ros geeft.

24 december 2012 om 18:21

Dit is gewoon ongelukkig en Van Persie reageert dan ook uiterst overdreven. De beelden en het geluid laten duidelijk zien dat de speler al aan het schieten is op het moment van fluiten. In zo'n korte tijd is het lastig om een beweging die je al aan het maken bent ongedaan te maken. Als je heel hard rent kan je ook niet van het ene op het andere moment stil staan. Ook het "hij kijkt naar Van Persie terwijl hij schiet" is ook op verschillende manieren op te vatten. Hij kijkt namelijk naar de bal en die gaat richting het hoofd van Van Persie, ik zou ook naar de bal kijken waar die heen gaat als ik voetbal. Ook zit er niet zoveel ruimte tussen de bal en Van Persie, hij kon dus ook gewoon naar de bal hebben gekeken.

De reactie van Van Persie is sowieso zwaar overtrokken en laat niet blijken dat hij slim, verstandig of professioneel is. Het is gewoon een opgefokt schoffie dat er direct van uitgaat dat het tegen hem bedoeld is, maar niet erbij nadenkt dat een bal verkeerd geraakt kan worden. Wat hij zelf overigens vaak zat doet, want ook bij Van Persie is niet elk schot een goal of op doel.

24 december 2012 om 18:46

@ Emran:

Ik wil jouw reactie wel eens zien in zo'n situatie.
Jij schudt diegene vast de hand onder het mom van 'kan gebeuren'.
Verder kun jij net zo min iets zeggen over mogelijk letsel als alle andere mensen hier. Mooi. Fijne dag nog.

24 december 2012 om 14:28

Schandalig ! Swansea moet gewoon hem geldboete en schorsing opleggen.

24 december 2012 om 19:02

Waarom? omdat williams de bal weg schopt, en die komt per ongeluk tegen van persie aan?

24 december 2012 om 21:10

Per ongeluk bal wegtrappen? Haha

24 december 2012 om 14:55

Waarvoor moet Williams überhaupt de bal weg schieten ? Hij ziet toch sowieso dat Robin voor hem lag ?

Hoezo schoot hij hem niet de andere kant op ? Want hij schoot letterlijk richting zijn hoofd, het was pure frustratie van Williams.

Het is jammer dat deze spelers niet geschorst wordt; ik begreep Robin z'n reactie op de actie volkomen.

24 december 2012 om 14:56

Swansea moet deze jongen zelf schorsen. Dood gaan is wat overdreven, maar je had er zeker letsel aan kunnen overhouden.

24 december 2012 om 15:55

Ja frustratie omdat ze 1-1 staan tegen United zeker... :

24 december 2012 om 15:47

aan de achterkant van je hoofd zit je zintuigencentrum dus, hij had blind of doof kunnen worden of gedeeltelijk verlamd

24 december 2012 om 18:38

Achterkant van je hersenen is inderdaad voor het gezichtsvermogen gehoor is zijkant

Maar iig een schandalige actie en hier had sowieso rood voor moeten worden getrokken!

24 december 2012 om 19:07

Wat vind je hier dan erg aan? Hij schiet die bal echt niet bewust tegen zijn hoofd aan, hij wou hem wegschieten? Ik vond dat geval waar Demy de zeeuw op het Wk/ek??? met een omhaal vol op z'n hoofd qwerd geraakt erger, en wat was daar de straf van? Nou, hetzelfde als dit

Schandalig dat de FA hier niet tegen optreedt.

Wereldwijd zullen diverse amateurs dit "goede" voorbeeld gaan volgen op de amateurvelden, nu dit toch getolereerd wordt door de FA.

24 december 2012 om 14:15

Ik vind dat echt een heel zwak argument, van monkey see monkey do.
Je kan mensen niet overal tegen beschermen en proberen een ideaal plaatje te laten zien dat helemaal niet de realiteit is.
Bovendien moeten mensen leren voor zichzelf te denken en te bepalen wat wel en niet kan. Alsof je je normen en waarden (of wat je het ook wilt noemen) af moet laten hangen van wat er in een voetbalwedstrijd gebeurt.

24 december 2012 om 14:23

Je hebt een goed punt. Maar er zijn helaas zat mensen die denken dat als het bij de profs kan en mag, dan kan en mag dat ook op mijn veld.

24 december 2012 om 14:34

Bedankt dat je het zo goed opvat, meestal is er veel aversie als ik iets zeg.
Ik begrijp jouw punt ook heel goed, er zijn zat mensen die denken 'dat kan ik ook'.

Voor al die mensen zou ik willen wensen dat ze het verstand vinden om zelf te kunnen beoordelen wat acceptabel is en dat ze de juiste mensen in hun omgeving hebben om ze te corrigeren wanneer ze dit niet kunnen.

Wat ik liever heb dat mensen uit het profvoetbal halen is de clubliefde en genialiteit van iemand als Francesco Totti.

24 december 2012 om 14:37

@ Setto

Ieder normaal denkend mens zou het helemaal met je eens zijn, maar helaas blijkt dat toch niet helemaal de realiteit te zijn. Er zijn spijtig genoeg nog steeds een hele hoop idioten met een iq wat niet boven de 80 uitkomt die wel op een voetbalveld rondlopen, en zij kunnen dus niet voor zichzelf denken. Heel spijtig, maar helaas wel de realiteit..

24 december 2012 om 14:54

@setto

Ik weet niet hoe lang jij al op deze planeet leeft, maar als er 1 iets is dat ik heb opgepikt na zoveel jaar is het wel dat veel mensen elkaar maar al te graag kopiëren en de grenzen van het toelaatbare opzoeken. Als de FA zoiets tolereert, dan zijn er zeker en vast imbecielen die dat gaan nadoen en zeggen "maar in Engeland doen ze het ook en daar mag het". Je mag er nooit van uitgaan dat iedereen even slim is als jij. Op deze planeet leven er meer dan genoeg idioten die zoiets zullen nadoen.

24 december 2012 om 15:06

@ janvisser

Bedankt, maar moeten de beschaafde mensen zich dan aan gaan passen aan de onbeschaafde mensen en doen alsof het nergens uit de hand loopt? Dat is in ieder geval niet een wereld waarin ik wil leven.

@ edenhazard

In die beredenering kan je slechte dingen toch niet beperken tot het voetbal? Als we alles maar klakkeloos gaan kopiëren, goed of fout, dan wacht ik met smart op de jongeman die gelooft dat hij Alexander de Grote is.

24 december 2012 om 15:50

helaas Setto, je gelooft teveel in de goedheid van de mens. Drie weken geleden wordt er een grens dood geschopt, en ik durf te wedden dat de afgelopen weken op de diverse sportvelden (alle sporten dus) weer genoeg gekken te keer zijn gegaan tegen de leiding en/of tegenstanders. Er worden in de USA 20 kinderen vermoord, en de week erna zijn er weer wapens op scholen gesignaleerd of bedreigingen geweest op scholen.

De mens leert het nooit en er zijn nog steeds idioten die op dit soort voorvallen kicken.

24 december 2012 om 16:19

@ setto

Om te beginnen, je zegt met meer dan enige regelmaat zinnige dingen.

Maar F. Totti aanhalen vind ik ietwat romantisch. Deze man joeg Balotelli bijna het ziekenhuis in 'omdat hij Rome beledigd had'.
Voor iemand die bijna 15 jaar ouder is, is dat nog steeds een van de meest schandalige momenten uit mijn voetbalgeheugen
Vergelijkbaar met een knokkende Maradonna. Een losgeslagen gek.

Verder is het een sierlijke voetballer hoor, daar niet van. Maar zeker geen heilige boon.

24 december 2012 om 16:43

@ Brand_fr

Ik ben er van overtuigd dan ieder mens in staat is om te bepalen wat goed en fout is, ongeacht intelligentie.

Wel ben ik het met je eens dat het in deze wereld moeilijk wordt gemaakt om daarin onderscheid in te maken aangezien mensen subjectief verontwaardigd zijn over wat er in de wereld gebeurd. Als er een drone ergens in het Midden-oosten talloze kinderen vermoord is er niks aan de hand omdat dat in het grote plan lijkt te horen, maar zodra er ergens op een school kinderen vermoord worden of op andere plekken waar men dat niet zou verwachten dan is het opeens een tragedie en is men nationaal en internationaal in rouw. Ik betreur alle doden, ongeacht wie of waar.

Toch moet ik met je eens zijn dat er vrij veel mensen rond lopen die geen flauw idee hebben wat 'normaal' is of geen problemen hebben de grens van wat 'normaal' lijkt te zijn te overschrijden.

@ Afcfokke

Wat Totti tegen Balotelli deed was schandalig en valt nimmer goed te praten. Mijn punt was alleen dat er ook positieve dingen zijn die uit het profvoetbal te halen zijn en dan bedoel ik niet Totti zijn gehele oeuvre maar eigenschappen of kenmerken van hem zoals zijn clubliefde en zijn momenten van genialiteit.

24 december 2012 om 14:28

Ik vind niet dat hij dit met opzet heeft gedaan. Weet hij veel of het een overtreding was en dan doet hij gewoon wat elke verdediger in die situatie had gedaan: de bal wegschieten. Dat van Persies hoofd ertussen lag kan hij niks aan doen. Moet hij riskeren dat de bal van zijn voeten gepakt wordt omdat hij er rekening mee wil houden of hij van Persie wel of niet raakt?

24 december 2012 om 14:45

Wat een onzin zeg, gezien de reactie van Williams na het gesprek met de scheids is het toch overduidelijk dat dit onbedoeld is.

Williams probeert de bal domweg uit zijn eigen strafschopgebied te trappen en van Persie ligt ervoor.. Ongelukken zitten in een klein hoekje wanneer 22 man op 1 veld tegen een bal proberen te schoppen. De reactie van van Persie is ook volkomen te begrijpen, en uitstekend opgelost door de scheids door beide spelers met geel te bestraffen om beide kanten te sussen.

24 december 2012 om 17:38

Wat een lachwekkende reacties. Als hij van de brug springt doen we het allemaal.
Die verdediger probeert gewoon die bal weg te rammen voor de zekerheid. Robin valt er net voor.

Weer het systeem dat faalt...

De scheids heeft het waargenomen dus iemand kan op basis van televisiebeelden niet geschorst worden... Waar zijn we toch mee bezig. Idioot.

24 december 2012 om 14:19

Ik snap het wel in 90 procent van de gevallen, maar er is een grens. Dan kan je wel weer dagen lang gaan discussiëren over waar die grens moet liggen, maar goed.

24 december 2012 om 14:43

Wat snap je er wel van dan? In veel gevallen neemt de arbiter iets waar, wat later blijkt dat hij dit foutief heeft waargenomen. Maar omdat hij het dus al beoordeeld heeft, kan er niets aan gedaan worden. Met andere woorden: je stopt de fout van de arbiter in de doofpot.

Die hele regel slaat nergens op. De FA ziet hier ook best dat er opzet in het spel zit. Sterker nog, die knakker zei het zelf nog na afloop dat er frustratie in hem zat. En alleen omdat dit 27-jarige ventje het op dat moment niet goed kon beoordelen en het niets vond kan er niets aan gedaan worden. Als voetbalbonden praten over voorbeeldfuncties moeten ze hier eens iets aan doen.

24 december 2012 om 15:02

Zelfs als de scheids iets waarneemt kan hij fout zitten, in dit soort gevallen moet de voetbalbond, de scheidsrechter kunnen overrulen.

24 december 2012 om 15:27

Ja, maar dan kan je elke beslissing aan aanvechten. Dat is toch ook niet de bedoeling?

24 december 2012 om 19:30

Maar dat is wel de manier op de overtreders aan te pakken. Het kost misschien wat meer geld voor de bonden, maar je haalt wel alle 'rotte appels' er uit.

Tja mag Ferguson toch ook niet klagen. Lompe actie van Williams maar heethoofd Van Persie had gewoon rood moeten krijgen. Iemand bij de strot grijpen heeft helemaal niets met voetbal te maken.

24 december 2012 om 14:18

Ferguson: Van Persie is lucky that he is still alive... he could have broken his neck
mafkees haha

24 december 2012 om 14:19

Iemand op het achterhoofd trappen dan geef je een hele goed reden om aangevlogen te worden is mijn mening. Dat heeft ook helemaal niks met voetbal te maken
Actie - Reactie

24 december 2012 om 14:22

Hij trapt de bal lomp weg en die komt tegen het hoofd van Van Persie (moeilijk te beoordelen of hij de intentie had). Je kan de reactie van Robin moeilijk goed praten en als je dat wel doet ben je een hypocriet.

24 december 2012 om 15:26

90% van de mensen had hetzelfde gereageerd 9% had hem meteen een klap verkocht en 1% blijft rustig onder de situatie, dit was gewoon instinctief gedrag van v.persie..

24 december 2012 om 14:21

Heethoofd?! Ik vraag me af hoe jij zou reageren als ik van nog geen meter afstand een bal op je hoofd afvuur. Dit is gewoon donkerrood! Als Pepe dit bij een random barca speler had gedaan was de wereld te klein geweest... Nouja, belachelijke beslissing van de Fa in ieder geval. Ik hoop dat Williams volgende keer een vrije trap van Van Persie zo hard in zn ballen krijgt dat ie 3 maanden niet meer kan ketsen.

24 december 2012 om 14:21

@fubar:

Dus een actie waarbij je iemand ernstig letsel kan toedienen door van enkele centimeters hard uit te halen naar iemands hoofd is "lomp". En iemands keel kort aanraken heeft niets met voetbal te maken, verdiend een rode kaart en die persoon is een heethoofd? Terwijl die persoon kort daarvoor een aanslag te verwerken kreeg.

Volgens mij heb jij ook een bal tegen je hoofd gehad.

24 december 2012 om 14:46

Murki,

Williams heeft nooit de intentie om van Persie te raken. De bal komt voor zijn voeten en hijh wil hem gewoon heel hard wegtrappen zodat de aanval afgelopen is. Iets wat elke verdediger doet en dus een hele normale actie. Dat hij techniek mist, de bal verkeerd raakt of wat dan ook waardoor hij van Persie raakt is niet zijn schuld. Hij doet wat elke verdediger zou doen in het betaalde voetbal: de bal weg rossen.

Natuurlijk was het gevaarlijk spel en heeft hij dus terecht geel gekregen.
Wanneer je de actie van Williams veroordeeld moet je ook de reactie van v. Persie veroordelen. Deze is op zijn minst ook niet netjes te noemen. Het maakt niet uit wat er aan vooraf gaat. Anders krijg je allemaal eigen rechter spelletjes.

Williams krijgt terecht geel vanwege gevaarlijk spel. Aangezien het geloofwaardig is dat hij het niet expres deed.
Van Persie krijgt terecht geel vanwege zijn belahcelijke manier van reageren.
Niets meer en niets minder.

24 december 2012 om 15:33

Van Persie heeft geel gekregen voor het opstootje, lijkt me al meer dan voldoende gestraft.

Maar dat jij al beweert dat Williams niet de intentie had om hem tegen Van Persie aan te schieten vind ik ten eerste al frappant aangezien je dat niet kan weten. Ten tweede heeft hij zeker de schijn tegen, omdat er al gefloten was en van Persie op enkele centimeters van de bal lag. En ten derde neemt hij met zijn actie (bewust of onbewust) een enorm risico dat hij van Persie letsel aan doet, dan alleen is meer dan voldoende om een rode kaart te geven.

Overigens bestaat zoiets ook in het strafrecht, het gaat niet altijd om de intentie, we kunnen tenslotte niet in iemands hoofd kijken, het gaat om het risico.

Volgens mij moet je trouwens je definitie van een normale actie even bijstellen.

24 december 2012 om 14:32

Natuurlijk dat is ook niet de bedoeling , maar er is niemand op deze wereld die dit niet zou doen als ze nek er haast werd afgeschoten. Dat van van persie is meer een actie-reactie.

24 december 2012 om 14:34

Helemaal mee eens. Die Van Persie is echt een agressief typje... Die vent wil de bal wegploffen en raakt toevallig zijn hoofd. (iedereen hier die beweerd dat hij het wel express gedaan zou hebben zijn gewoon van die V Persie lovers...)

Vind de agressieve reactie een slechter voorbeeld dan Williams 'wegwerkbal'.

24 december 2012 om 14:39

Je bent toch niet serieus hierin hopelijk. Wat doe jij als iemand je een bal tegen je hoofd aanschiet zonder enige aanleiding. Ben er absoluut tegen al dat rare gedoe op de velden daarom veroordeel ik het ook dat die bal tegen zijn hoofd aanschiet. Maar als iemand zo een bal tegen je kop aanschiet wat daarbij ook gewoon nog eens gevaarlijk is. Vind ik eigenlijk dat je het *recht* wel heb om hem dan maar een knal voor zijn kop te geven. Want ik zie je ook aangeven moeilijk te beoordelen of die de intentie had je moet eens kijken waar die naar toe kijkt..

24 december 2012 om 14:50

Hij schopt die bal niet expres tegen het hoofd van v. Persie. Bekijk de beelden. Hij doet gewoon wat ekle verdediger zou doen op zo'n moment. De bal zo hard en zo ver mogelijk weg rossen van het eigen strafschop gebied. Daar word die voor betaald.

Van Persie ligt er tussen en die word geraakt. Dat is pech voor van Persie maar echt niet opzettelijk gedaan door Williams.

Als van Persie het andersom had gedaan had iedereen hier geroepen dat hij het per ongeluk deed.

24 december 2012 om 15:01

Je moet gewoon eens waar die naar toe kijkt en hoe die schiet als je een bal wegschiet kijk je toch niet zo mag ik hopen. Hij word betaald om fatsoenlijk te verdedigen niet om iemand die op de grond ligt een bal tegen zijn kop te schieten.

Nee hoor als van Persie het gezegd had had ik precies het zelfde gezegd hier over sterker nog als het bij mijn club gebeurd was ook. Ik heb ook zon beetje als enige geroepen dat Bony wel 8 wedstrijden voor zijn schwalbe geschorst mocht worden. Dus wat betreft maakt het me echt niet uit wie of wat iets doet dus ook gewoon als het van Persie of wie dan ook geweest was

24 december 2012 om 14:39

@ Fubar

Dus als jij in het dagelijks leven door iemand aangevallen oid wordt, dan loop jij gewoon verder. Het lijkt mij niet meer dan logisch dat je op zo'n moment voor jezelf opkomt.

24 december 2012 om 14:52

Er wordt hier niemand aangevallen. Een speler werkt een bal weg en die komt perongeluk tegen v Persie aan. Hoe vaak gebeurt het wel niet dat iemand perongeluk in het gezicht geschoten word?

Kom op joh... Stop eens met dat ophemelen van vpersie..

24 december 2012 om 14:54

Dat jij voor jezelf op komt is logisch. Maar de manier waar je voor jezelf op komt is verschillend per persoon.

Als iemand jou na een woordenwisseling een trap geeft, en jij geeft een trap terug. Ben je dan minder schuldig als de ander? Onder het motto van: Hij deed het eerst?
Als iemand jou zus verkracht, en jij verkracht die van hem. Ben je dan minder schuldig als de ander? Onder het motto van: Hij deed het eerst?
Als iemand jou broer vermoord en jij vermoord hem. Ben je dan minder schuldig dan de ander? Onder het motto van: Hij deed het eerst?

Onzin, elke actie moet je op zichzelf staand beoordelen. ZO is de actie van Williams gevaarlijk spel en dus een gele kaart. Die hij ook gekregen heeft.
ZO is de reactie van v. Persie belachelijk en agressief en verdient van Persie ook geel. Deze heeft hij ook terecht gekregen.

24 december 2012 om 16:21

Van Persie heeft daar niemand in de strot gegrepen. Integendeel, werd zelf bij de nek gegrepen.

24 december 2012 om 16:33

Rood voor wat precies? zijn shirtje vastgrijpen terwijl je net een schot van 80km per uur tegen je kop krijgt van die idiiot die OF niet kan voetballen OF het express doet. Gezien zijn salaris weet ik niet wat erger is egienlijk. Ben benieuwd of je ook zo had gereageerd als je favotiete voetballer en 16 meter fenomeen zo'n bal op z'n kop had gehad maar ja het is v Persie en dat is een soort obsessie..is niet erg hoor..

vind de reakties van sommige wel veel zeggen over de voetbalkennis. Iedereen die ene beetje gebald heeft zou zo reageren als v Persie. Niet te geloven dat er mensen zijn die die aktie van Williams goedpraten(hij neemt bewust een risisco, of ie v Persie wil raken of niet)

Belachelijk natuurlijk! Maar kreeg hij geel voor de actie of voor het opstootje?

Goed zo, natuurlijk was het gevaarlijk maar mensen moeten niet doen alsof dit het ergste is wat ze ooit gezien hebben.

het was geen doodslag maar iedereen die voetbal speelt, ziet dat dit niet perongeluk was...

schande dat hier geen straf van voortkomt.. zeg niet 10 weken maar op zijn minst toch iets....

Wat een schande dat de FA hier niks tegen durft te doen. Dit is gewoon buitensporig onsportief gedrag dat gestraft dient te worden.

Compleet idioot dit. Dat het onbestraft blijft ook.

Hij kijkt overduidelijk naar het hoofd van Rvp, tuurlijk is dit opzettelijk en dient dit bestraft te worden.

Had hij zeker wel een paar wedstrijden voor mogen krijgen, Ferguson overdrijft maar het is verschrikkelijk onsportief, had hij hem een zachte trap met zijn voet tegen het hoofd gegeven was hij wel geschorst.

Belachelijk dit. Williams moet gedwongen worden opgenomen in een psychiatrische inrichting en worden afgevoerd in zo wit dwangbuisje. Deze actie slaat nergens op. Er was ten eerste al gefloten en ten tweede die bal had ook anders weggewerkt kunnen worden. Dit is gewoon frustratie. En dan nog eens die belachelijke regel die ze hier in NL ook hebben dat je niet meer mag bestraffen als de scheids het heeft waargenomen. Die regels slaat echt helemaal nergens op.

24 december 2012 om 14:37

Och och och, weer zo'n dramaqueen. Je kan nooit zeker weten of dit express gebeurd.

De fluit gaat ook pas op het moment dat hij al de beweging maakt, dit zijn dus millisecondes....

Wat een overdreven gedoe zeg. De FA kan toch nooit bepalen of het met intentie is gebeurd. De scheids moest gewoon eerder fluiten. Van Persie is gewoon een heethoofd, dit soort onzin gebeurt wekelijks. Huth stond 2 maanden geleden nog met zijn volle gewicht op Suarez, dat vind ik persoonlijk een stuk erger.

Ferguson hoort wel een straf te krijgen voor zijn uitlatingen over de scheids!

24 december 2012 om 14:19

Of het me intentie is gebeurd haha.
Ga te weg je zie toch gewoon overduidelijk dat hij het expres doet.
En dit is wel iets erger dan op iemand gaat staan, van blessures aan je hoofd zijn gewoon veel gevaarlijker.

24 december 2012 om 14:25

Dat wil nog niet zeggen, dat het met intentie gebeurd. Dit kan je nooit bewijzen omdat hij een bal weg schiet, daar zit net een seconde tussen. De scheids heeft hem trouwens gestraft door een gele kaart, dus een straf kan sowieso niet.

Trouwens weet niet of je Huth ooit hebt gezien als hij op jouw borstkas gaat staan, dan ben je wel echt geblesseerd.

24 december 2012 om 15:23

Expres en met de intentie om v Persie te raken is het zelfde.
Het is toch overduidelijk dat hij het expres doet en een gele kaart slaat nergens op hij had gewoon geschorst moet worden.

24 december 2012 om 14:25

''wat een overdreven gedoe zeg. De FA kan toch nooit bepalen of het met intentie is gebeurd''

Hahahha jij maakt je eigen echt ongeloofwaardig. Zelfs iemand van over de 90 kan zien dat dit met opzet was.

24 december 2012 om 17:17

Dan nog is het lastig om iemand hiervoor te bestraffen.

Belachelijk, Van persie had zijn nek kunnen breken en als ergst mogelijk zelfs zenuwen kunnen beschadigen. Hetgeen van Ferguson zei of dood klopt ook gewoon, als jij je nek breekt en jouw zenuwen ook, kan dit ook levengsgevaarlijk zijn. En dan nu dit onbestraft laten, Het is belachelijk. Een grote schande. Dat was een belachelijk en dit was met opzet omdat je hem zag kijken toen hij schoot.

Ongelooflijk dat hij hier mee wegkomt. Echt heel slecht van de FA.

Aan de FA heb je geen flikker, net zoals bij Fellaini, die geven ze eerst 9 wedstrijden en later 3.

24 december 2012 om 14:29

Ja ook een belachelijke beslissing, hoe kun je nu maar 3 wedstrijden geven voor zo´n kopstoot? Dat moeten gewoon rond de 10 wedstrijden zijn.

Belachelijk? Dit gebeurt vaker in de voetballerij en dan blijft het ook onbestraft. Alleen omdat het RVP is, moet het nu bestraft worden? Met alle respect, natuurlijk kan dit niet maar hij heeft er een gele kaart voor gekregen en klaar.

Belachelijk vpersie had dood kunnen zijn. Ferguson heeft gewoon gelijk. Mn broertje heeft een vergelijkbare situatie gehad, maar die kreeg de bal dus snoeihard op zn slaap. Het gevolg was een subduraal hematoom (bloeding tussen schedel en hersenen) van ongeveer 1/3e van zn rechter hersenhelft.

24 december 2012 om 14:21

Klopt. De bal ligt denk ik nog geen 2 meter van Van Persie af en hij ramt hem echt vol tegen zijn hoofd. Robin heeft geluk gehad dat er niks aan hem mankeert.

Als dit al gevaarlijk is dat kunnen we net zo goed kopduels ook uitbannen.

24 december 2012 om 14:26

Precies, dit is echt lang niet zo erg als dat mensen beweren.

En weer faalt de FA. Ongelooflijk dat hier niks tegen gedaan word.

Fergie zal hier niet blij mee zijn, maar zoals Alan Shearer gister al zei, Fergie zal vandaag wel afgekoeld zijn en zich gewoon weer op de volgende wedstrijden richten.

Is het niet zo dat omdat de scheidsrechter het heeft bestraft, geel, de FA moeilijk kan vervolgen?

Ongeloofelijk dat dit onbestraft blijft williams heeft de intentie om de speler aan te trappen als je zo een hard schot tegen je hoofd krijgt kan je echt wel een zware hersenschudding aan over houden.

FA doet dit goed. Dit is geen actie waar je een schorsing voor geeft, vooral niet in de PL. Wat ik nog erger vond was de reactie van Saf, wat een man zeg. Haalt allerlei dingen erbij dat hij wel dood had kunnen zijn... Kom op zeg. Hi had het zelfs over dat die Williams voor het leven moest worden gebannen.

Vind ik schandalig van een top trainer. En dat mensen hier vinden dat de FA Williams had moeten straffen komt alleen maar omdat het om een Nederlander gaat, in dit geval Robin van Persie. Deze actie gebeurd vaker en 9 van de 10 keer lopen ze gewoon door. Wat ik genanter vond was hoe Van Persie reageerde en dat kon je ook van een paar team genoten aflezen, maar achja sommige gingen ook als een gek te keer als of er iets ernstigs was gebeurd.

24 december 2012 om 14:28

''en dat mensen hier vinden dat de FA Williams had moeten straffen komt alleen maar omdat het om een Nederlander gaat, in dit geval Robin van Persie''

Jij bent toch een City 'fan' ? Is het nou zo moeilijk om zo iets gewoon toe te geven? Ik heb jou nog nooit iets positiefs over United horen zeggen. Als ze zo slecht waren als jij beweert zouden ze niet bovenaan staan.

24 december 2012 om 15:59

En jij bent een United fan of niet? Zie vaak reacties van jou, die zijn ook zo heerlijk objectief hé!

24 december 2012 om 17:20

Het klopt dat ik geen fan van Utd ben maar dat heeft er in dit geval niks mee te maken. Je ziet mij alleen tegen Utd zijn als ze spelen, dus in de wedstrijd topics ; als ik uberhaupt kijk en dat zijn dan alleen de top wedstrijden. En ik ben geen City fan, dit om wat duidelijkheid aan te geven.

24 december 2012 om 14:28

Hij kan alles zeggen in de Epl, hij zegt gewoon dat de scheids te jong is. Waar hij dus een straf voor zou moeten krijgen.

Mafkezen bij de FA. Heb nog nooit zo'n stomme actie gezien. Wat een debiel. Hij had een schorsing moeten krijgen voor de rest van het seizoen.

Het was zijn intentie niet eens om de bal tegen Rvp's hoofd te schoppen als ik de beelden zo zie.
En als Manu met een overwinning van het veld was gestapt, was er nu niet meer over gesproken.
Ze waren vooral geïrriteerd omdat ze die 2-1 er maar niet in kregen

Erg smerig van Williams has Van Persie een zware hersenschudding kunnen kosten. Echt ongelooflijk dom van hem. Minimaal 3 wedstrijden.

Schandalig dit. Ze zouden Williams wel moeten schorsen voor een paar wedstrijden, want sinds wanneer worden dit soort dingen toegelaten? Pure agressie op een speler uiten.

Dat Van Persie dood had kunnen gaan niet, maar hij had er wel wat aan kunnen overhouden. Als hij zijn nek nou ontspannen had gehouden dan had zijn hoofd zo'n zware klap naar voren gemaakt.
Dit was dan nu niet het geval, maar zijn nekwervels hadden wel ontwricht kunnen raken.

Nogmaals, ik vind het onzin dat dit in de doofpot wordt gestopt.

Dom? Ja, maar verder is er toch weinig aan de hand?
Het had uit de hand kunnen lopen, maar er is toch best duidelijk geen opzet in het spel.

Als je daar staat als verdediger van Swansea (in je eigen strafschopgebied?) en je speelt tegen united.
Dan zou ik proberen die bal weg te werken. Tsjah, dan houd je misschien even geen rekening met je omgeving.

Overigens typ ik dit niet omdat ik iets tegen Van Persie heb. Dat is namelijk niet zo, hij is nogsteeds een ontzettende baas.

Misschien was het per ongeluk daar zullen we eerlijk gezegd nooit achter komen toch blijft smerig. Vind die Williams sowieso een raar iemand, eerder al met ze uitspraken richting Suarez daar had ie eigenlijk al geschorst voor moeten worden. Ook al waren het maar uitspraken zo iets kan je gewoon niet maken in de voetballerij en al helemaal niet als professional dan moet je het goede voorbeeld geven.

ze hadden hem van mij part wel 5 wedstrijden minimaal mogen schorsen

Als je let op de ogen van Williams zie je dat het opzettelijk is: hij kijkt niet naar boven om de bal de lucht in de schieten uit frustratie (wat hij bij Match of the Day als excuus aanvoerde) maar hij kijkt naar Van Persie en schiet precies in de richting die hij bedoelde. Een smerige streek waarvan Ferguson terecht opmerkt dat het erger had kunnen zijn dan het uiteindelijk was. Schorsen deze Williams!

24 december 2012 om 17:25

Als hij precies in de richting schoot die hij bedoelde is dat best knap want de meeste verdedigers schieten eerder met binnenkant of wreef dan met buitenkant voet.

Overigens kan ik me er wel iets bij voorstellen als Williams zegt dat als hij Van Persie's hoofd wilde raken hij de bal gemist had.

Onmogelijk om dit zeker weten goed te beoordelen, maar lijkt mij niet expres te gaan.

Als je 1-1 staat tegen United en je krijgt de bal voor je voeten in je eigen 16 is het natuurlijk wegwerken en zo nu en dan raak je de bal wel eens verkeerd.

Vind de reactie van Van Persie erger wat dat betreft. Iemand aanvliegen terwijl hij nooit zeker dan weten dat hij het expres doet ofzo. Ieders een gele kaart was hier meer terecht geweest.

Hij trapt toch tegen de bal en niet tegen het hoofd? Waarom dan zo'n ophef erover

24 december 2012 om 14:54

Ik haalde alleen de trekker over, de kogel deed de rest.

Dit was natuurlijk opzettelijk, kijk alleen al naar de blik van Williams. Pure agressie. Normaal kijk je ook over de bal, nu keek hij naar van Persie en de bal. Daarbij had de scheids al gefloten.

24 december 2012 om 17:26

Ik snap je vergelijking maar volgens mij zijn kogels toch net even een stukje dodelijker dan een voetbal.

Is er dan echt helemaal niemand die kijkt naar waar die gozer naar toe kijkt als die de bal schiet. Want je ziet gewoon dat zijn ogen op de speler gericht zijn en hij schiet hem daarna tegen zijn kop aan. Is gewoon levensgevaarlijk en dan ben je niet goed bij je hoofd als je dit soort dingen doet. Is wel altijd fijn dat de FA altijd zo lekker consequent is. Daar verbleken wij zelfs in Nederland bij de scheidsrechters die hier fluiten. Ze hadden die vent gewoon minimaal een wedstrijd of 5 moeten geven zelfs dat vind ik nog mild

wat zingen ze daar nou in het stadion ?
alle ballen op van Persie ?

Als het bewust is, is het idd een kanslose aktie. Ik ben er echter niet volledig van overtuigd . Het zou ook gewoon de bal weg trappen kunnen zijn ,waarbij die toevallig tegen van Persie zijn hoofd komt.
De reactie van van Persie valt echter ook niet goed te praten en had ook zomaar rood op kunnen leveren

En terecht ook. Voetbal is nog steeds een mannensport en geen ballet waar je mekaar dient te aaien.

Waardeloos! Er was al gefloten voordat hij schoot, dus het was een bewuste actie! Hij zal hier gewoon 5 wedstrijden geschorst voor moeten krijgen!

Die Williams moet geschorst worden! Je kon duidelijk zien dat hij richtte op het hoofd van Van Persie. Deze actie is nu wel beoordeeld en bestraft maar moet alsnog bestraft worden door de FA of door de club zelf. Dit heeft gewoon niks te maken met voetbal. Dit is alleen maar een blijk van irritatie van Williams.

Wat een gezeik zeg pfff, het is gebeurt laat het gaan "red nose" Terecht dat de FA geen straf uitdeelt, ja natuurlijk gaan die fanboys hier op reageren. Who give's a S!

Voortaan als iemand van afstand schiet, niet koppen want anders kan je dood gaan, volgens de "red Nose"

Reactie van "vanperssie" was trouwens erg netjes tegen over Williams, je ziet dat vanpersie netjes opgevoed is. Respect !.....

24 december 2012 om 16:35

www.korfbal.nl

24 december 2012 om 18:08

Het zijn niet alleen fanboys die hierop reageren en dat weet jij zelf ook. De nek is een zeer kwetsbaar onderdeel van het lichaam en je ziet dat Wiliams naar RvP kijkt op het moment dat hij besluit te schieten. Het is overduidelijk bewust.

Ferguson zijn statement over dat hij geluk heeft dat hij nog leeft is een beetje overdreven, maar dat het gevaarlijk was staat buiten kijf.

Voetbalbonden zijn niet zo sterk blijkbaar in straffen uitspreken als er geen kaart voor gegeven wordt. Ik weet nog hoe kwaad ik was toen Pepe wegkwam met op Messi z'n hand te gaan staan, maar er geen straf kwam van Madrid en de Spaanse bond.
Dit is net zo'n gevalletje, eens kijken of Swansea wel de ballen heeft om hem op het matje te roepen, want dit is echt gevaarlijk. Had een ernstige blessure kunnen zijn voor Rvp, gelukkig blijft het waarschijnlijk bij een beetje hoofdpijn.

Dit is puur frustratie wat die speler doet tegen Robin van Persie maar of dat een schorsing waard is? Nee.. Wel respect voor die scheidsrechter dat hij rust brengt daar in die wedstrijd..

Terecht van fa, verdediger deed helemaal niet bewust om.van Persie te moorden, joch! Van Persie kan heel witheet zijn, dat is al bekend. Ferguson en van Persie zijn.gewoon overdreven. Die verdediger is idd idioot maar geen moordenaar joch!

De beslissing van de FA is correct.
De scheidsrechter stelt dat hij heeft gezien wat er gebeurde en dat hij daarom aan Manchester Utd. een vrije trap gaf. De vraag is alleen: wat heeft hij dan gezien? Dat Van Persie werd gemangeld, dat hij daarvoor floot om een vrije trap te laten nemen en vervolgens zag dat Aishley Williams de bal wegtrapte en dat deze tegen het hoofd van Van Persie kwam, bewust of onbewust.

In principe zijn er drie handelingen verricht die bestraft hadden moeten worden. Ten eerste de tackle op Van Persie, dit was dan 1x geel. Vervolgens de bal wegtrappen, wat dan voor de 2e maal geel is en ten derde het vastpakken van Williams door Van Persie en dat is dan voor de 3e maal geel. Als de scheids inderdaaad alles heeft gezien dan had zijn eindoordeel moeten zijn: 1x geel voor ...(flores Moreno?) en 1x geel of rood voor Williams en 1x geel voor Van Persie, maar rood was ook wel voor hem denkbaar geweest.
Wel ben ik de mening toegedaan dat de scheids, omdat hij alles gezien heeft, direct rood aan Williams had moeten geven. Want hoe je het ook wendt of keert, het was een zeer smerige en bewuste overtreding (mensen die daar aan twijfelen moeten de videobeelden nog maar eens goed bekijken!) die zeer zeker verkeerd voor Van Persie had kunnen aflopen.

Sir Alex Ferguson draafde wel een beetje te ver door met de mededeling "dood kunnen maken." Aan de andere kant ook wel weer begrijpelijk als ze jouw sterspeler zo hard aanpakken.

(bericht aangepast na correctie @ramon.)

24 december 2012 om 16:02

Je ziet één ding verkeerd Dennis Law! Williams is niet degene die de eerste overtreding begaat. Je eerste gele kaart zou dus voor iemand anders moeten zijn!

24 december 2012 om 16:19

Ramon, jij hebt inderdaad gelijk. Sorry.

Ben ik de enige die denkt dat dit niet met opzet was, maar gewoon een mega lompe actie?

Als Robin Van Persie de dader was hoorde ik jullie niet zo klagen! Wat Fergunson zegt is ook wel weer overdreven. Snap ook niet wat Van Persie bij die Williams wou gaan doen als het op een vechtpartij zou uitlopen had Robin tog goeie klappen gekregen kijk eens hoe breed die gozer is man.

24 december 2012 om 15:52

Hahahahahha je hebt gelijk met die Williams wil je geen ruzie, en Ferguson overdrijft wel, oke het was een hard schot maar dat schot was zeker niet dodelijk.

24 december 2012 om 16:24

Breedheid zegt niet veel. Ik volg jaren allerlei vechtsporten, vaak zijn het smalle mensen die veel power hebben. Breedheid heeft niets te maken met de kracht in je triceps. Enkel de bouw die beter van pas komt tijdens worstelen of judo.

Rooney maakt ook niet echt haast om ze uit elkaar te halen haha

Die denkt vast van Robin is zo beast die heeft geen hulp nodig :P

Ik denk dat het niet zijn bedoeling was om RVP te raken en ook al kijk je 100 keer de beelden je kunt niet vaststellen of het opzettelijk was of per ongeluk. Williams staat ook niet bekend als een heethoofd, de FA heeft denk ik wel gelijk door geen onderzoek te stellen.

Volgens mij opzettelijk maar lastig te zien.
v. Persie kennende heeft hij eerder in de wedstrijd al een beetje oorlog staan maken maar dit is niet goed te praten. Opzich terecht dat beiden geel krijgen en goed gedaan dor de scheids omm ze allebij bij zich te roepen en zijn verhaal te doen waarom.
Mag ook eens gezegt worden.

@ramon

Ik ben inderdaad een fan van Van Persie en spelers krijgen inderdaad zo vaak een bal tegen zijn hoofd, maar in dit geval staat Williams nog op geen meter afstand en haalt vol uit, nadat de scheids al gefloten heeft. De reactie van Van Persie is meer dan logisch.

Terecht want het was gewoon niet bewust!

Moet je kijken wat voor trieste overtredingen die er gemaakt worden die helemaal niet bestraft worden.
Van Persie is zelf ook geen lieverdje op het veld met zijn zwaaiende armen en gaat finaal uit zijn plaat en dan hebben we het over respect op het veld!

Lompe en niet zo collegiale actie misschien, maar zou een schorsing hier niet wat te ver gaan ook? Kan me voorstellen dat hij de bal uit frustratie wegschiet maar kan me niet voorstellen dat hij ook echt op Van Persie's hoofd mikte of zo.

Vind dat sommigen het hier ietwat overdrijven.

24 december 2012 om 17:20

De techniek bij dat schot is ook niet bepaald goed, daaruit zou je kunnen concluderen dat het niet helemaal zo bedoeld was. Zoveel bedenk tijd heb je ook niet in een scrimmage (zo zal Williams het wel hebben ervaren denk ik).

24 december 2012 om 21:22

Hij schoot wel wetende dat er al gefloten was. Dus het gaat niet zomaar om het wegrossen van de bal als een normale verdedigende actie, wel het wegrossen na het fluitsignaal uit frustratie. Gaf hij ook gewoon zelf toe.

24 december 2012 om 18:25

Ik vind een schorsing ook wat te ver gaan,het lijkt mij gewoon dat die de bal wegrost zoals alle verdedigers dat zouden doen. Hij heeft ook niet echt veel tijd om na te denken dus geel vind ik volledig terecht.

Iedereen ziet dat die bal gewoon van zijn voet schiet?

hij raakt hem echt vol op zijn hoofd. dat dat niet bestraft word is gewoon schandalig.
wel mooi dat rooney meteen tussenbeide komt.

Hier wordt niks fout gedaan toen de fluit ging was hij al bezig met de beweging om de bal weg te werken. Is natuurlijk heel moeilijk om dan nog van coördinatie te veranderen. Van Persie ligt gewoon op de verkeerde plaats op een verkeerde moment. Van Persie weet ook dat zijn coach onzin zegt want elke Nederlandse trainer heeft ooit tegen zijn spelers gezegd dat je niet dood gaat als een bal op je hoofd komt anders was je trainer niet serieus

We zullen er nooit achter komen als Williams blijft ontkennen, maar als je profvoetballer in Engeland bent denk ik dat je echt wel over RVP heen kan schieten dus het lijkt me opzet.

24 december 2012 om 17:29

Volgens mij zijn er andere criteria in Engeland voor verdedigers dan de nauwkeurigheid van het schieten. Bovendien schiet hij hem buitenkant voet wat dus of bovengemiddeld knap is voor een typische verdediger in Engeland of simpelweg domme pech.

dat doet hij duidelijk opzettelijk, bah misselijk makend.

Allemaal bandjes aan Scheids en spelers ' Zonder respect geen voetbal'
Dit noem ik dus geen respect.

Jammer dat dit niet bestraft wordt. Volgens mij zitten de FA leden met het haren in het hoofd en weten ze niet meer wat ze moeten bestraffen. Wiliams heeft dit in mijn ogen bewust gedaan want je ziet hem duidelijk naar RvP kijken alvorens hij besluit de bal een ros te geven.

24 december 2012 om 19:05

Denk dat het allemaal wel meevalt, kijk hoe snel hij weer opstaat en vervolgens niet meer naar zijn hoofd grijpt. We moeten blij zijn dat ie hem niet tegen de zij of voorkant kreeg.

Ik keur het niet goed maar je kunt niet bewijzen dat hij het bewust doet.

volkomen terecht dat de fa geen onderzoek instelt.. waarom zouden ze ook? iedereen kon zien dat er geen opzet in het spel was, en dat het gewoon een ongelukkige loop van omstandigheden is..

De scheids had gewoon rood moeten trekken , Dit valt in het boekje toch echt onder 'rood' of telt het boekje van de scheids ook al niet volgens de FA? Hier had de FA zeker wat aan moeten doen anders zijn er nog meer manieren om je zo onder iets uit te lullen.

Wat een grap die reacties hier. Williams is één van de meest faire spelers op de engelse velden. Ze staan 0-0 gelijk tegen Man Utd, en dan zal hij eens opzettelijk die bal tegen het hoofd van Van Persie rossen om rood te riskeren. Iedereen die het objectief bekijkt, weet dat hij dit niet expres heeft gedaan. Terechte beslissing van de FA.

Erg duidelijk is te zien dat de speler na het schot naar vp kijkt en niet bepaald schrikt. Ik meen inderdaad frustratie te zien. Een blik van ' ik wil jou ff flink raken'

Ik weet niet of het aan mij ligt maar die William lijkt de bal verkeerd te raken bij het wegtrappen ervan, misschien iets te veel met z'n buitenkant voet. Het lijkt ook of het onbedoeld is na z'n reactie na het praten met de scheidsrechter maar dat is allemaal niet zeker.
Reactie van V. Persie is natuurlijk begrijpelijk, denk dat 9/10 mensen ook zo zouden reageren, want of het onbedoeld is of niet, het valt zeker onder natrappen en van zo dichtbij zo hard geraakt worden door een bal dat wil niemand.

Had wel een straf verwacht, maar aan de andere kant is het ook wel de FA hè.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Swansea City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Swansea City33-24
18.Southampton29-20
19.Stoke City29-33
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Alfie MawsonVerdediger10
Kyle NaughtonVerdediger10
Kyle BartleyVerdediger10
Leon BrittonMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Swansea City.

2 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 24 april
Lionel Messi is overtuigd van de kwaliteiten van Jasper Cillessen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren