Cruijff niet blij met voorsprong Barcelona: ‘Het is juist vreselijk’

Maandag, 24 december 2012 om 12:49

Johan Cruijff draagt Barcelona een warm hart toe en ziet de club dan ook graag bovenaan staan in de Spaanse competitie. Toch is El Salvador niet helemaal blij met de manier waarop de Primera División dit seizoen verloopt. Het verschil tussen Barcelona en Real Madrid is na zeventien speelronden namelijk al zestien punten en de competitie is qua wedstrijden nog niet eens halverwege gevorderd.

/

Zelfs Cruijff vindt dat zorgwekkend, zegt hij maandag in het Algerijnse nieuwsblad Le Buteur. “Het is juist vreselijk, zo’n groot verschil”, wordt de Nederlander geciteerd. “Dit is niet goed voor de competitie. Natuurlijk zijn Barcelona en de zakenrelaties van de club er blij mee, maar een competitie wordt beoordeeld op zijn spanning en opwinding. In dit geval is de spanning er allang af.”

Cruijff legt in de Algerijnse krant ook uit waar het spel van Barça volgens hem om draait. “Je moet leren hoe je je opstelt, wanneer je de bal níet hebt. Vanuit de keeper tot de aanvaller moet je in balbezit altijd zo snel mogelijk proberen die te heroveren. In voetbal is het moeilijk om de dingen makkelijk te benaderen en aan te pakken. Dat is het verschil tussen Barcelona en de andere teams.”


Poll

De spanning in de Spaanse competitie is compleet verdwenen


Gerelateerd

82 reacties (laatste reactie door michielvc)

Toch is Cruijff heel trots, zijn visie op voetbal word nu nog steeds bij Barca gebruikt.
En ze zijn op dit moment de beste op aarde.

24 december 2012 om 13:56

Volgens mij had Corinthians laatst met 1-0 van Chelsea gewonnen voor WK clubteams.

24 december 2012 om 14:15

En toen Barca die won riep de helft van Vz dat dat niks voorstelde.

24 december 2012 om 14:21

Er zit nogal een verschil als je met een onbekend en middelmatige sub-topclub wint van een Engelse topclub.

Barcelona won van een middelmatige santos, das niet zo bijzonder. Zou het omgekeerd zijn geweest dan betekende het juist wel wat.

24 december 2012 om 14:28

@ Younes

Is dat een reden om nu onjuiste dingen te gaan roepen? Dat dacht ik ook niet.

24 december 2012 om 14:28

onbekende middelmatige sub-topclub? Een echte topper is het niet nee, maar onbekend? Doel je daar serieus mee op Corinthians?

24 december 2012 om 14:33

corinthias is een paar jaar geleden gedrageerd naar de serie b. Al die braziliaanse club presteren elk seizoen zeer middelmatig. Kijk maar naar een atletico mineiro, speelden goed omdat ze spelers als ronaldinho en jo hebben, maar de seizoen ervoor zaten ze dichtbij een degradatiezone.

Tuurlijk staat corinthians bekend omdat socrates daar gespeeld heeft, maar de jaren ervoor vond ik corinthians als club niet bijzonder.

24 december 2012 om 14:57

Ik zeg ook niet dat Corinthians bijzonder goed is.... Ze moet het vaak hebben van individuen ! Spelers als Ronaldo & Roberto Carlos hebben ze wel nodig gehad... Maar als naam lijkt Corinthians toch wel aardig groot? Al met al had Chelsea daar gewoon ruim van moeten winnen.

24 december 2012 om 16:18

Hallo, Jo speelt als een krant, ze mogen blij zijn dat ze Bernard hebben. Die stelt Jo en Ronaldinho de hele tijd in de positie om ze te laten scoren, en hij scoort zelf ook vaak.

25 december 2012 om 01:21

Maar laten we wel wezen, we weten allemaal dat Barcelona het beste is wat er momenteel wordt gespeeld. Maar het is voetbal, de beste wint niet altijd, gelukkig maar.

24 december 2012 om 16:39

hahahahaha mooi hoe jij je idool verhemeld maar het is complete onzin om te zeggen dat cruijf het spel van barca heeft gemaakt.
want daar heeft hij zeker niet voor gezorgd hij heeft ook niet gezorgd voor het team dat er nu staat... dat heeft van gaal gedaan.
en als je kijkt hoe hij vroeger speelde, en hoe hij barca heeft laten spelen is het totaal anders dan hoe er nu word gespeeld.
vind cruijf echt een overschatte speler en persoon.
die zich overal mee bemoeid maar zo weinig mogelijk verantwoordelijkheid wil.

de liga is alleen maar sterker geworden met spelers als falcao en talenten zoals muniain en isco.
verder is de conditie bij de clubs ook sterk verbeterd en zijn er veel meer technische spelers bijgekomen. plus is het spel van menig team in de liga veel beter en sneller geworden.

real steld dit jaar gewoon niks voor en barca maakt goed wat het vorig jaar aan punten heeft weggegeven.

clubs als atletico bilbao en atletico madrid en malaga krijgen steeds meer geld. en een investering in de liga is geen slecht idee want dan speel je tegen de beste team op aarde (barca). dat zorgt automatisch voor publiciteit en geld.
dus je kan wel zeggen dat het juist goed gaat met de liga.

alleen met de nieuwe wetgeving in spanje zou het wel eens kunnen zijn dat wereld spelers niet meer naar spanje willen doordat ze veel meer geld moeten inleveren aan de overheid.
maar al met al vind de competitie juist leuker worden.

je kan natuurlijk niks doen als barca zo goed speelt en de rest punten laat liggen...
dat vind ik ook geen reden om te zeggen dat het slecht gaat met de liga.
maarja cruijf praat wel meer onzin.

25 december 2012 om 01:26

Cruijff heeft het fundament gelegd (met Michels), Cruijff heeft als speler Barcelona op de kaart gezet in de competitie en geponeerd als grootste tegenhanger van de concurrent in Madrid. Als trainer heeft hij deze positie versterkt Europees gezien en het voetbal gevormd naar Hollandse leest, een leest dat heilig werd verklaard en zodoende op voortborduurt.

Van Gaal is niet voor niets gehaald destijds als succesvolle Ajax trainer. Elke club zoekt een trainer die het beste past bij de filosofie van de club, niet gek dus dat hij dit werd en opvolgend Rijkaard.

Pep Guardiala tot slot heeft Cruijff als trainer gehad en heeft diens expertise voortgezet met uiteraard eigen accenten.

Nee, je gaat Cruijff niet downgraden omdat je hem toevallig niet uit kan staan, credit where credit is due. Cruijff heeft aan de basis gestaan of iig invloed gehad op de drie beste teams ooit, Ajax70, Milaan90 (protege Van Basten) en Barcelona10.

25 december 2012 om 08:45

Volledig mee eens, het was van Gaal die dit heeft opgebouwd.
Cruijf denkt dat die verstand van voetbal heeft, maar dat is niet zo, daarom een duim omhoog

24 december 2012 om 18:02

Ik dacht dat Corinthians op dit moment de beste was.

ik las net in het topic van van Hanegem dat iemand aan mij schreef Cruijff zo beschaafd was dat hij nooit over andere clubs schrijft behalve Ajax . Niet dus.

On topic: en dan noemen we onze competitie mickey mouse. Ik kijk vanwege het ontbreken van de spanning nooit spaans voetbal. vorig jaar lag Real veel punten voor, anders Barca. Is toch totaal geen interessante competitie om te volgens. Alleen om de goals van Messi en CR, anders totaal niet interessant daar in Spanje.

24 december 2012 om 13:31

Met dat verschil dat Barcelona ook in Europa met hoge regelmaat de concurrentie degradeert tot figuranten. Kunnen we niet echt zeggen van de Nederlandse clubs in Europa.

Spanning is een element, een ander is de technische kwaliteit van een ploeg en dan is Barcelona gewoon het allerbeste wat er te vinden is.

Als fan van technisch hogeschoolvoetbal zal het mij worst wezen dat er geen spanning is. Alsof het de fout van Barcelona is dat de concurrentie blijkbaar niet goed genoeg is.

Ik geniet iedere keer weer opnieuw van dat zoveelst grandioze balletje binnendoor van Xavi of die heerlijke sleep van Iniesta en als Messi weer eens 4 verdedigers te kijk zet, dan geniet ik.

Spanning ? Dan moet je inderdaad in Engeland zijn maar als je vaak naar de Primera kijkt, dan weet je niet of je nou moet lachen of wenen bij zoveel technisch onvermogen.

Het is dan misschien wel spannend maar het is boerekoolvoetbal als je dan ook naar Barcelona kijkt.

24 december 2012 om 13:39

persoonlijk houd ik niet van dat technische tikkietakkie voetbal. ieder zijn smaak, maar ik heb liever een wedstrijd met spanning, strijd, kansen over en weer en emotie. Als i dan Barca kijk, dan is het mooi om te zien, maar het erveelt me al heel snel. Lullig gezegd is het het kijken naar groeien van gras. In het begin spannend, maar daarna heb je het wel gezien. Dat had ik ook me het Ajax van van gaal.

Dan maar technisch onvermogen zoals jij het noemt, maar wel met 2 teams die er wat van maken. Niet dat 1 team voetbalt en de ander alleen maar trapt, schopt, verdedigt, figureert etc zoals bij wedstrijden van Barca.

Uiteraard geniet ik wel van de samenvattingen die ik zie. De mooie passeer bewegingen, steekballen en zo.

Overigens, ik snap niet dat mensen het Barca voetbal omschrijven als het voetbal zoals dat bedoeld is. Dat is gewoon gelul, want dat is persoonlijk. Volgens mij gaat sport om spanning, winst en verlies. Hoe je dat behaalt is wat anders, zolang het maar eerlijk is.

24 december 2012 om 13:53

Barcelona speelt juist precies hoe voetbal gespeeld moet worden.
Ten eerste de tiki-taka, er staan 11 spelers op het veld, dus wil je het spel goed benaderen moet je van al die spelers gebruik maken.
Zo rent een individuele speler niet te veel , maar juist als team ren je voor elkaar waardoor je minder snel moe wordt.

En een tactische punt is dat barca voetbal speelt zoals het hoort, want je ziet allerlei soorten goals; solo van messi, steekpass van xavi, uitgespeelde kansen dmv meerdere spelers, kopballen, lange afstandsschoten.

En natuurlijk spelen de technische kwaliteiten van spelers tot het spel van voetbal en dat heeft elke speler bij barcelona.
Ze zijn misschien niet fysiek de sterkste spelers maar je ziet door het hoge techniek dat ze bezitten dat ze makkelijker tegenstanders kunnen uitvoetballen.

Al deze punten brengen met zich mee dat barca nu momenteel voetbal speelt zoals het hoort, en daarom domineren ze het voetbal ook de afgelopen jaren.
Vorig jaar misschien een wat mindere seizoen maar in het algemeen zijn ze in de afgelopen 4-5 jaar de beste van de wereld.

Dan kan je niet ontkennen dat voetbal niet zo gespeeld hoort te worden, want anders blijf je niet domineren!

24 december 2012 om 14:20

Barca voetbal is futbol total. Dat wilt zeggen dat je op élk vlak goed moet zijn. Want met 1 speelwijze redt je het nooit. En die Engelse clubs kunnen vaak maar 1 ding en dat is knokken. Afschuwelijk om te zien vaak. Een club als Stoke of Sunderland is echt huilen met de pet op.

Het mooiste voetbal komt nu eenmaal van Barca, leer dat te accepteren. 10 jaar terug speelden ze best triest, maar vandaag zijn ze de meesters van het spel. Tikken hoort bij het spel, het is tenslotte een teamsport, nietwaar? Het is de beste oplossing om je tegenstander uit te spelen.

24 december 2012 om 15:50

heel mooi gezegd, totaal met je eens.

24 december 2012 om 23:50

"barcelona speelt juist precies hoe voetbal gespeeld moet worden."

Dat is dus het soort arrogantie waar veel mensen het vliegend schijt van krijgen. Mij incluis. Jongens toch, wat een nonsens.

25 december 2012 om 01:37

Je hebt wel gelijk Michiel maar het enige (of grote) smetje hieraan is wel de financiële onevenwichtigheid die aan het succes toch wel aan grondslag heeft gelegen. Ik bedoel, deze twee teams hebben 50 van het budget van de hele competitie en daarnaast hebben ze dit bedrag (itt bv Nederlandse clubs) kunnen leverage'en tot giga bedragen dmv kredieten die eigenlijk geen fundament hebben.

Eenmaal het geld binnen hebbende kun je alle spelers halen / behouden en toewerken naar wat moois. En ja, doordat ze als 1 van de weinige in Europa (en 1 van de eersten) dit voordeel hebben gehad kunnen ze idd dit geld op het eind ook weer terugbetalen door spelers te verkopen en de opbrengsten van het succes, maar dat neemt niet weg dat ze wel een oneerlijke startpositie hebben gehad. En dit verhaal gaat niet eens meer op als de crisis doorslaat en, net als bij de huizenbubbel, je ineens bijvoorbeeld de spelers niet meer kan verkopen voor de bedragen die je nodig hebt. Groot risico dus ook.

Ik vind wel dat Barcelona heel veel gedaan heeft met eigen expertise, dus daar wel kudo's voor, maar eerlijk is anders, want een filosofie is mooi, die heeft Ajax ook wel, maar dan moet je er wel de middelen voor hebben. Vroeger had Barcelona ook veel middelen maar in verhouding minder dan nu, toen stonden er niet 11 super toppers op het veld en bleef de (europese) competitie spannender en eerlijk.

25 december 2012 om 10:24

Alex4all : het is inderdaad zo dat Real en Barca vooral door die Tv-gelden een voordeel hebben op alle anderen en ik kan Cruijff ook wel volgen dat dit op de langere termijn voor de Spaanse competitie geen goede zaak is.

Spanje zou, zoals de Premier League, meer moeten kunnen puren uit de verkoop van de Tv-rechten aan het buitenland. De verhouding in de Premier League is ongeveer 50/50 (600 mio in engeland en 600 mio in het buitenland). In Spanje is dit 90/10 (500 mio in spanje, 50 mio in het buitenland).

Spanje moet zeker mogelijkheden hebben om die 50 mio op te trekken naar pakweg 400 mio en als die globale pot verhoogt, dan kan het aandeel van de "anderen" in Spanje ook naar omhoog gaan.

Dit lijkt me wel noodzakelijk want Barca en Real die uit eigen beweging pakweg 75 mio euro afstaan voor de anderen, zelfs op kerstmis lijkt dit me niet realistisch.

Er is weliswaar minder spanning in de Primera maar mijn punt ging vooral over de kwaliteit : ik heb dit weekend in de namiddag naar Arsenal gekeken en 's avonds naar Barcelona. Het niveau van Arsenal was ronduit bedroevend in vergelijking met Barcelona.

Door de gelijkmatige verdeling van de inkomsten in Engeland is er meer spanning maar ik vond het ronduit triestig als je ziet dat die hogere financiele slagkracht niet tot hogere kwaliteit leidt. Het Engels voetbal is spannend maar al te vaak blijf ik op mijn honger zitten wat het technische en tactische niveau van de competitie betreft.

Overigens zijn ook die andere Spaanse clubs best wel degelijk : Malaga eindigde ook eerste in zijn Cl-groep en Valencia als tweede achter 1 van de favorieten Bayern Munchen.

De vier Spaanse clubs zitten in de tweede fase van de CL, zo zwak zijn die anderen dus ook niet maar het is wel zo dat Real en Barcelona nog een trapje hoger staan.

Misschien misplaatst, maar ik denk dat het in ongeveer elke andere Europese competitie ook het geval zou zijn. Misschien niet zo uitgesproken als in Spanje maar er zou ook in de andere competities door Barca en Real een kloofje gerealiseerd worden met de rest.

tja.. het kan nog spannend worden voor de champ league plaatsen of Europa league... eh zeker....

Nee, we weten nog niet wie er kampioen wordt van Madrid.

24 december 2012 om 13:22

jah idd, Ik hoop zelf dat Athletico 2de wordt, dus strijd om 2de plek wordt wel spannend :P

24 december 2012 om 13:57

Is toch triest dat de spanning van een competitie moet komen welk team uit dezelfde stad hoger eindigt. Geeft al wel aan waar de Spaanse competitie al jaren naartoe gaat.

24 december 2012 om 14:21

Mensen blijven maar zeiken over de spaanse competitie, waar de spaanse competitie naartoe gaat vraag je?
Het is momenteel de sterkste competitie daar haat het naartoe en het is vaak wat minder spannend omdat Real en Barca gewoon zo ontzettend goed zijn en niet omdat de andere slecht zijn!

24 december 2012 om 14:29

Je kunt wel jezelf op de borst slaan dat Real en Barca zo goed zijn en de rest in dat opzicht zo slecht nog niet is maar de koude harde realiteit is dat niemand behalve de trouwe volgens de Spaanse competitie interessant vind omdat er geen bal aan is. Het is elk jaar Barcelona of Real maar als je kijkt naar de andere competities doen er daar veel meer ploegen mee, ergo, sla ik Spaans voetbal graag over.

24 december 2012 om 15:38

Dat is toch ook hetzelfde in Engeland? Waar het slechts de vraag is welke van de Manchester's landskampioen wordt.

24 december 2012 om 17:09

Real en Barca zijn al vrij lang dominerend in Spanje, in Engeland heb je toch nog meer kanshebbers ondanks dat je inderdaad gelijk hebt dat je de 2 Manchester's de afgelopen 2 jaar hebt zien worstelen om de titel.

24 december 2012 om 22:35

Je kunt moeilijk ontkennen dat de Primera Division en de Bundesliga de afgelopen jaren de Europese competities domineren. Ik zit zelf ook elke zaterdag- en zondagmiddag op de bank voor de PL, maar technisch en tactisch is het stukken minder dan de PD.

Ja de spanning is er af en dat maakt de competitie minder aantrekkelijk. Er kan ook gemakzucht in gaan sluipen

Dit Real Madrid verdient het ook niet zo laag te staan.

24 december 2012 om 13:04

Als Real op dit moment iets verdient, is het in mijn optiek wel dat ze zo weinig punten hebben. Wat is die club de laatste jaren in uitstraling afgegleden zeg. Mijn sympathie is echt volledig verdwenen door Pepe, Marcelo en Mourinho & Co.

24 december 2012 om 13:40

Hoezo door Marcelo?

24 december 2012 om 13:50

@chimaera. Bijvoorbeeld omdat hij in de Super Cup tegen Barcelona in het seizoen 2011-2012 (3-2) de benen van onze vriend Fábregas afzaagde, en in de Champions League (1-1) in 2010-2011 opzettelijk op het kuitbeen van Pedrito stapte. Maar Marcelo is inderdaad veel minder agressief dan Coentrao en onze andere Portugees Pepe

24 december 2012 om 15:01

Omdat ik dat een smerig ventje vind. Hij is steengoed, maar kan echt hele vieze overtredingen maken.

24 december 2012 om 15:07

Terwijl het totaal niet nodig heeft, net als Coentrao en Pepe. In het begin was Pepe minder, maar wat Mourinho ze vertelt moet vast iets extreems zijn

24 december 2012 om 15:54

Omdat dat net zo'n vieze speler als Pepe is

"vanuit de keeper tot de aanvaller moet je in balbezit altijd zo snel mogelijk proberen die te heroveren."

Wat?

24 december 2012 om 13:14

Wij begrijpen El Salvador weer eens niet. Wij simpele zielen.

Hahaha, of het is gewoon verkeerd genoteerd.

24 december 2012 om 13:56

Ja dat is denk ik fout getypt wat overigens vaker voorkomt op vz. Moet natuurlijk bij balverlies zijn

24 december 2012 om 15:51

De regel erboven lezen..

"in balbezit altijd zo snel mogelijk proberen die te heroveren"....die moet Johan toch eens uitleggen.

24 december 2012 om 13:12

Wie o wie kan deze uitspraak verstaanbaar maken.

24 december 2012 om 13:12

Foute vertaling vanuit het Frans door VZ, hij bedoelt namelijk vanuit het verlies van balbazit, deze zo snel mogelijk weer heroveren...

24 december 2012 om 13:15

Denk dat er een fout in de tekst staat. Moet wellicht zijn "bij balverlies altijd zo snel mogelijk proberen de bal terug te heroveren" ofzo.

"in voetbal is het moeilijk om de dingen makkelijk te benaderen en aan te pakken. Dat is het verschil tussen Barcelona en de andere teams.” Ik denk dat Cruijff gewoon Messi bedoelt.

Cruyff is toch echt legendarisch, 1 van de beste spelers ooit, een geniale trainer en een man die een voetbaliq heeft van 200.
De visie en filosofie die hij naar Barcelona gebracht heeft maakt de club wat het nu is, zorgt voor enorm veel bewondering van andere clubs en fans over de hele wereld.
Toch knap dat je als speler uiteindelijk zo legendarisch kan zijn en zo invloedrijk kan zijn op de sport als geheel.
En dan te bedenken hoe kleinburgerlijk Nederlanders vaak reageren op zijn uitspraken onder het mom van "daar heb je die seniele ouwe zeur weer".

24 december 2012 om 13:14

In Belgie zegt men dan.geen sand in eigen land.

24 december 2012 om 13:38

Ik vind er ook echt helemaal niks zinnigs uitkomen. Dat die een grote speler is geweest allemaal prima alleen wat ik van hem zie is alleen maar zeiken en zeuren om helemaal niks. Denk eerder dat die een voetbaliq heeft van onder de 30. Als het geen grote voetballer was geweest had iedereen er zo over gedacht. Alleen omdat die toevallig een balletje kon raken neemt iedereen hem opeens serieus en is die bijna heilig.

Dit is toch ook weer lachwekkend waarom zou je als je wat met Barcelona hebben dat het spannend word. Ik zou het liefst willen dat me club met 50 punten verschil wint is ook nog eens goed voor je hart. Maar dit is ook gewoon zeuren om het zeuren als het waarschijnlijk wel spannend geweest was had die gezegd je moet het met zoveel kwaliteit niet zo ver laten komen. Dan heb ik nog veel liever Maradona die ook raar gedrag vertoond maar dat kan ik dan nog beter waarderen als dit

24 december 2012 om 14:45

Dat jij vind dat Cruijff een voetbal IQ heeft van -30 zegt meer over jou dan over Cruijff. Want je moet hem begrijpen en dat doe jij duidelijk niet dus ik vraag me af wat voor voetbal IQ jij hebt als je Cruijff al -30 vindt.

24 december 2012 om 14:54

Ik moet hem begrijpen kom op man die man die slaat gewoon wartaal uit. Fijn voor hem dat die goed kon voetballen maar laten we nou niet doen als of het een heilige is ofzo. Ik *begrijp* hem ook vaak nog weleens vind het alleen nergens op slaan wat die zegt. Maar je mag in dit land niks over Cruijff zon beetje zeggen dan is de hele voetbal wereld in paniek. Waarom haal je mijn voetbal IQ erbij dan dat zal best wel rond de 0 liggen. Die arrogantie heb ik ook helemaal niet dat ik denk dat ik verstand van heb als ik wat over voetbal zeg is het iets dat in me opkomt of dat ik voel. Dus daar heb je gelijk in ik heb 0.0 voetbal IQ. En dit is niet sarcastisch bedoeld want ik meen het echt

24 december 2012 om 15:16

@ecktsjaak026

Dat jij de uitspraken en het gedrag van Maradona meer kan waarderen dan de uitspraken van Cruijf, zegt ook genoeg over jou Sjaak.

24 december 2012 om 15:27

echtsjaak026

misschien zou bescheidenheid je sieren, moet je je onwetendheid voor je houden en heel goed opletten wat de meester zegt, als je niet snapt waar het over gaat, voordat je reageert. En dan heel beleefd vragen of iemand het je uit wil leggen.
Dat Cruijff een wat groter perspectief hanteert dan de gemiddelde ziel betekend niet dat het onzin is, maar dat je iets harder moet nadenken over wat hij bedoelt, en waarom hij dat zegt.

Cruijff voelt heel goed aan dat voor een competitie tegenstanders nodig zijn. Je kan niet alleen voetballen. Dus als al het geld bij twee clubs terecht komt (wat zo is in Spanje) en 1 van die 2 clubs presteert zwaar onder de maat, is je competitie naar de kloten.

Dat jij met 50punten verschil wilt eindigen, geeft aan dat je totaal geen overzicht hebt van de markt, van de verkoop van je competitie, van de mensen die de voetballers betalen. Wij. De klant. Als wij afhaken zijn zij nergens.
Dat snapt Cruijff maar al te goed. Nu jij nog.

In Spanje is er eigenlijk al jaren weinig tot geen spanning meer, behalve tussen Real en Barca onderling.
En als Real dit seizoen teleurstelt blijft er van spanning weinig over.
De tijden dat clubs als Deportivo, Sevilla en Valencia leuk meededen ligt alweer ver achter ons.
Nu doet Atletico nog leuk mee, maar als Falcao straks weg gaat kunnen die ook geen bedreiging meer vormen.
Dan is de Eredivisie toch veel leuker om naar te kijken?
Ook al is het niveau wat minder, er is genoeg spanning doordat er nog 5 titelkandidaten zijn die op 5 punten van elkaar staan halverwege de competitie.
Als je Barcelona gaat kijken, zie je elke wedstrijd hetzelfde spelbeeld. Barca die aanvalt, en de tegenstander maar hopen dat ze zo weinig mogelijk tegengoals krijgen.
Het is af en toe wel leuk om te kijken, maar qua spanning totaal niet. In mijn ogen krijg je de leukste wedstrijden als ploegen aan elkaar gewaagd zijn.
En je de uitkomst eigenlijk van tevoren niet kunt voorspellen.
Dus doe mij maar 100x liever de Eredivisie dan de Primera Division.

Jammer dan. Ik ben gewoon eerlijk, ik vind dit heerlijk. Die chaos bij Real Madrid, ik geniet ervan. Ik ben niet zo'n moraalriddertje die nu zieltjes probeert te winnen door te zeggen: Oh Real verdient dit niet..
Nee man, hopelijk blijft het nog jaren chaos bij Real. Dan zullen ze eindelijk inzien dat ze die Portugese meneer al veel eerder hadden moeten ontslaan.

24 december 2012 om 14:25

Ik weet niet of je het door hebt. Maar elk club heeft in de zoveel jaren chaos bij z'n club. was er geen chaos bij barcelona in het seizoen 2007-2008 waar alles tegenzat en geen ene prijs won??

24 december 2012 om 15:03

Wat heeft dat nou met zijn post te maken? Hij zegt nergens dat de chaos enkel bij Madrid voorkomt. Nu is er chaos bij Madrid waardoor ze bovendien ondermaats presteren en daar kunnen Culers alleen maar van genieten. Vind het logischer om het bij het heden te houden dan om zomaar een periode van vijf jaar geleden erbij te betrekken.

On:

Ik kan het er niet helemaal mee oneens zijn. Voor de fanatieke volger van La Liga is er nog genoeg te beleven, zoals ieder jaar eigenlijk. De gemiddelde voetballiefhebber zal toch enigszins teleurgesteld zijn om het feit dat een competitie met technisch hoogstaand voetbal en prachtige spelers zelden onvoorspelbaarheid in combinatie met een spannende titelrace ziet.

24 december 2012 om 15:03

Dat klopt. en toen hoefden wij ook niet op medeleven te rekenen. En nog wat. Dat was alleen een sportieve crisis. Hier is er meer dan alleen een sportieve crisis, aangezien er vreselijk veel rommelt binnen de kleedkamer van Madrid, er zijn groepjes die met elkaar optrekken etc. Dit is geen team, maar eilandjes van clans die met elkaar omgaan.

Er is nog altijd genoeg spanning. Ten eerste is de koppositie nog niet beslist, hoewel de voorsprong (zeer terecht) enorm is. Maar behalve dat zijn er nog de strijd om de Europese plaatsen en de degradatieplaatsen. Verder zijn er nog de beker en de Europese toernooien. Bovendien is het voor Barcelonistes gewoonweg fantastisch om te zien hoe real madrid zichzelf naar de kelder helpt, heerlijk. Nee, deze competitie is allesbehalve saai.

24 december 2012 om 13:59

Voor jou als trouwe volger is het misschien heel interessant maar voor de gemiddelde voetbalfan, zeker vergeleken met andere competities, is de Spaanse competitie een vrij saaie bedoening.

Cruyf moet gewoon stil zijn over Barcelona. Waar Barcelona nu staat komt grotendeels door van Gaal en daar is Cruyf jaloers op. Eerst Chivas naaien en nu Barcelona ophemelen alsof hij degene is die daar voor gezorgd heeft.

24 december 2012 om 13:32

Van Gaal, hoe kom jij in vredensnaam bij van Gaal? Het is terecht dat Cruyff over barcelona praat omdat dat zijn club is, misschien nog meer dan Ajax. Hij heeft als speler en als coach barcelona uit het slop gehaald en tot grote hoogtes geleid. De hele voetbalfilosofie van barcelona is gebaseerd op de voetbalvisie van Cruyff dus hoe jij bij van Gaal komt als barcelona icoon is mij een raadsel.

24 december 2012 om 14:04

Wow, dat is wel heel veel onjuiste informatie in 3 zinnen.

24 december 2012 om 15:32

"toen ik bij Barca kwam had ik alleen meer prijzen dan de hele club. Toen ik wegging stonden we ongeveer gelijk"

De waarheid doet pijn he..? Treur je nog veel om Chivas?

ik denk dat Real Madrid nu helemaal niks meer zal doen an Primera Division. Ze gaan concentreren op de Champions League ! en zeker als je tegen Man Utd moet

"in voetbal is het moeilijk om de dingen makkelijk te benaderen en aan te pakken"
Typische Cruyffiaanse uitspraak. In de voorgaande context waarin hij de woorden spreekt, bedoelt hij simpelweg: balbezit (en vervolgens weten wat je met die bal doet).

Tja, ik weet dat hij veel heeft betekend voor het voetbal van met name ajax en barcelona, maar heel serieus is dit toch niet meer te nemen?

Ik bedoel, de volgende uitspraak: "vanuit de keeper tot de aanvaller moet je in balbezit altijd zo snel mogelijk proberen die te heroveren". Dan wordt er wel eens wat van willy en rene van der kerkhof gezegd, maar dit is toch ook een open deur waar je bang van wordt?

24 december 2012 om 14:02

Verschil tussen Willy/rene en Johan is dat Johan jou uit kan leggen hoe dat moet gebeuren, terwijl Willy/rene alleen in het luchtledige praten.

Het is nog wel spannend want het gat met Atletico is 9 punten. Een keer verliezen en gelijkspelen en er komt weer wat druk. Over Real hoef je je niet druk te maken.

De kwaliteit van een competitie hangt van meer zaken af dan alleen de spanning, ik kijk graag naar de Primera Division om technisch hoogstaand voetbal te zien. Overigens, als straks de Clasico weer op het programma staat zal de spanning echt wel weer om te snijden zijn: zal Barcelona Real Madrid compleet vernederen in de competitie, of weet Real de min of meer ongenaakbare status van Barca af te pakken?

Ja het toch maar één keer.mensen doen hier juist alsof dat Barcelona vanaf nu jaarlijks met 16 punten voor staat.vorig seizoen stond Barca zelf met 11 punten achter.en toen werd het aan het einde van het seizoen nog maar 4 punten.tot Ronaldo die winnende goal binnen trapte en het terug op 7 punten bracht.barcelona heeft dit seizoen een simpel seizoen.buiten Atletico Madrid heeft echt bijna iedereen een rampzalig jaar.je moet maar eens naar Bilbao kijken.wat een verschil met het Bilbao van vorig seizoen.als Real zijn zaken weer op orde heeft dan kunnen ze naar naar hun 16 punten fluiten.

Barcelona heeft bewezen dat je meer moet zijn dan een hoop individuen en zelfs meer moet zijn dan een team. Je moet een filosofie delen en daar ten alle tijden trouw aan blijven. Je haalt veel meer uit een groep wanneer je automatismen hebt en als een collectief fungeert waarin ieder zijn taken uitvoert en precies weet wat hij of zij moet doen. Dit maakt Barcelona zo succesvol, het staat als een huis in bijna ieder opzicht, iedereen kan een steentje bijdragen en dat maakt ze superieur.

Indien andere clubs dit ook doen (bayern en Dortmund doen het volgens mij al een beetje) dan kunnen ze het gat met Barça ongetwijfeld dichten. In La Liga moet Madrid dit in principe makkelijk kunnen doen en kunnen clubs als Atlético, Valencia en Malaga in de buurt komen als de televisiegelden gelijk worden verdeeld. Het gaat er gewoon om dat je als club met de lange termijn bezig bent en niet opportunistisch loopt te kopen en trainers wisselt terwijl je geen fundament hebt om op te leunen.

Nu wordt het duidelijk hoe slecht de spaanse competitie eigenlijk is.

24 december 2012 om 16:20

Er zijn vier ploegen door in de CL waarvan twee zich ook nog als groepswinnaar plaatsen. Volgens mij valt het wel mee, geen andere competitie in Europa doet dit ze na. Uit Engeland zijn er twee van de vier door waarvan een als groepswinnaar, uit Duitsland drie van de drie (als groepswinnaar) maar de vierde (mönchengladbach) haalde het toernooi niet eens, uit Italië twee van de twee (een groepswinnaar) en uit Rusland eveneens minder.

24 december 2012 om 16:54

Ik basseer de waarde van een competitie niet naar hoe goed ze het doen in de CL maar in hun eigen competitie. Het is vrij logisch dat de spaanse clubs in de CL het beter doen want in de Spaanse competitie kunnen ze niet anders doen dan streven naar de 3de plek dus focussen ze op het presteren in de CL. Een wedstrijdje tussen Stoke City en Aston Villa zal altijd leuker zijn dan een Levante vs Real Sociedad omdat het gewoon een feit is dat de spaanse clubs niet goed genoeg zijn. Ze maken teveel fouten, er worden teveel schwalbes gemaakt en technisch vermogen ontbreekt gewoon. Klaar.

24 december 2012 om 17:49

@defcon

Zelden zoveel bullshit gelezen in een stuk. Dit is werkelijk om te lachen zeg. Precies alles wat je zegt klopt niet.

Ja Real Madrid heeft dit seizoen al zoveel schade opgelopen dat kampioen worden onmogelijk is geworden.

Er werd altijd gezegd over de Schotse competitie het word de Rangers of Celtic. Nu is het gewoon Celtic nu de Rangers naar de 3e divisie terug zijn gezet.

Hetzelfde geldt kan gezegd worden van de Spaanse competitie het is of Barca of Real Madrid. Nou vind ik Barca geweldig spelen qua techniek etc maar langer dan 10 min red ik het niet. Waarom niet? Omdat ik het saai vind om alleen maar 1 ploeg te zien aanvallen waar de ander niks anders doet dan maar verdedigen en zoveel mogelijk slachtoffers proberen te maken om toch nog ergens een kans te krijgen.

De Spaanse competitie vind ik 1 van de saaiere competities in Europa. Eredivisie, Ligue 1 zijn 1 van de leukste competities qua spanning.

Dit Barcelona zou in elke competitie superieur zijn aan de rest, mits het goed draait zoals dit seizoen natuurlijk.

Cruijff is een held en hij bewijst nogmaals dat als zijn visie goed wordt uitgevoerd zoals Barca dat doet, je dan gewoon superieur bent aan de rest en dat is wat hij er indirect mee wil zeggen. Je moet natuurlijk wel de spelers ervoor hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4861 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9069
4.Valencia7026
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3534
Ivan RakiticMiddenvelder341
PaulinhoMiddenvelder349
Jordi AlbaVerdediger322
Luis SuárezAanvaller3225
Sergio BusquetsMiddenvelder301
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

Nederland
474 fans
Overleden

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
AS Roma is in gesprek met Ajax over een overstap van Justin Kluivert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren