wk2018

Nuytinck: ‘Ik ga er niet om vragen, maar ik hoop dat hij me wel eens ziet’

Maandag, 24 december 2012 om 13:40
/

Sinds hij voor de tweede maal bondscoach van Nederland werd gunde Louis van Gaal al redelijk wat spelers een eerste kans in Oranje. Voor Bram Nuytinck, die in de zomer NEC inruilde voor Anderlecht, was echter nog geen uitnodiging weggelegd. De 22-jarige verdediger hoopt stiekem dat Van Gaal een keer in de Jupiler Pro League is komen kijken of dat anders een keer gaat doen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Bram Nuytinck verdient een oproep voor Oranje


Gerelateerd

97 reacties (laatste reactie door opdetribune)

De mensen die je voor je hebt zijn gewoon veel betere verdedigers..zou een selectie van jou dan ook heel vreemd vinden..

24 december 2012 om 12:35

Want je ziet hem elke week aan het werk? Van wat ik heb gezien, speelt Nuytinck op dit moment beter als Janmaat, van Rhijn, Büttner en Viergever... Dus zo raar zou een uitverkiezing in mijn ogen niet zijn, maar goed, opinies verschillen gelukkig...

24 december 2012 om 12:40

Janmaat, Van Rhijn en Buttner zijn backs....

24 december 2012 om 12:51

Dan nog kan hij verdedigend beter werk verrichten dan Janmaat, van Rhijn en Büttner...

24 december 2012 om 13:01

Ik vind niet dat je hem mag vergelijken met backs. Eerder met Viergever, Mathijsen, Martins Indi, Heitinga, En dan moet je toch concluderen dat hij een kans verdient. Ik heb hem in de champions league gezien en hij speelde goed. Fysiek erg sterk, goed lichaam en slim met positioneren. Enige wat ik echt een minpunt vind is het moment dat hij aan de bal komt. Hij kan echt voor geen meter opbouwen.

24 december 2012 om 13:07

Het opbouwende werk wordt onder van den Brom alleen maar beter hoor...

24 december 2012 om 14:48

We moeten nou niet doen alsof Viergever en Martins Indi opbouwen zoals Frank de Boer het kon^^. Maar ik snap je punt. Bovendien vind ik het helemaal niet zo belangrijk dat de verdedigers goed kunnen opbouwen. Kort voor de verdediging spelen de Jong en Strootman die beide wel een goede passing hebben.
Ik zie van Heitinga en Vlaar (bmi/de Vrij/etc) zelden een pass door de linies heen direct op van Persie of een mooie cross pass op de buitenspelers. 9 vd 10 x is het een simpel balletje op De Jong en Strootman. Wat dat betreft kan je in mijn ogen het beste met Douglas (+?) spelen. Gewoon de twee beste verdedigers. Niet de beste opbouwers.

24 december 2012 om 15:23

Misschien omdat bmi bij Feyenoord linksback staat en het vanaf daar moeilijker is om een splijtende pass te geven. Toen hij centraal stond heeft hij toch een aantal x Schaken of Pelle alleen voor de keeper gezet met een schitterende pass, en ook zijn crosspass is zeer scherp.

De Vrij is ook sterk in de opbouw, vandaar dat tegenstanders dat liever aan Mathijssen over laten.

Verder verdient deze jongen ook een kans, want hij doet het prima in België. Oproepen kan geen kwaad.

24 december 2012 om 18:04

Wat ik heb gezien van hem speelt hij echt heel sterk. Weet eigenlijk niet wie er op dit moment beter is dan hij. Misschien toch maar een kans geven.

25 december 2012 om 00:48

@trotsopzuid

Jij was vast de 1e zijn he.. Zo snel mogelijk een reactie plaatsen joh, maak niet uit of ik er iets van weet of niet.. zo dacht jij toen je dit plaatste.. maar het is zeker niet zo jongen man.

Ik leg je wel uit waarom : Nuytinck is misschien de meeste talentvolle verdediger(s) die Nederland wel heeft.. Hij is sterk en snel en kan goed meevoetballen..

25 december 2012 om 13:40

ik vind dat hij nuytink een kans moet geven hij kan goed werk verrichten

Ben wel benieuwd naar Nuytinck in Oranje, vind dat Louis hem best een keer mag oproepen en laten meetrainen met de selectie. Verder vind ik het wel opvallend dat Oranje nu een generatie krijgt met veel talent in de achterste linie, in de aanval is het helaas een minder luxeprobleem

24 december 2012 om 12:09

Narsingh, Huntelaar, Robben, v. Persie, v. Wolfswinkel, Ola John, De Jong, Lens, Boerrigter en wellicht ook Hoesen. Genoeg keus.

24 december 2012 om 12:16

hoesen, boerrigter zijn noooit goed genoeg voor Nederlands elftal... Nasingh valt ook tegen de laatste tijd maar denk dat de anderen genoemden wel toppers kunnen worden en zeker basis in Nederlands elftal.

24 december 2012 om 12:28

Hahaha Boerrigter, die is veel te wisselvallig man! Kwam tegen Utrecht maar 1x langs Bulthuis en toen kreeg ie zn 2e geel.

24 december 2012 om 12:28

Hahaha Boerrigter in Oranje. Dan nog lieer Ruben Schaken

24 december 2012 om 12:31

Boerrigter en Hoesen passen echt niet in dat rijtje. Voor de rest ben ik het met je eens, aanvallend gezien hebben we genoeg opties.

24 december 2012 om 13:02

Ruben Schaken is een schande. Ik vind dat Ola John een kans verdient. Ik heb hem tegen Barca zien spelen en hij was echt goed bezig.

24 december 2012 om 13:15

@ Deulofeu

Ik hoop ook dat hij Ola John snel een kans geeft. De verhalen zijn erg positief en ik heb hem bij Benfica nog geen enkele keer mogen aanschouwen. Heel benieuwd.

24 december 2012 om 13:52

Toen Nederland speelde zat John nog op het bankje, logisch dat hij er niet bij zat. Want van Gaal heeft aangegeven dat je topfit moet zijn en dus moet spelen.

HIj zal er vast wel bij komen, als hij maar blijft spelen.

24 december 2012 om 15:16

Boerrigter en Hoesen hebben niks te zoeken bij Oranje. Zeker aangezien een speler als Bas Dost ontbreekt in je lijstje.

Ik hoop dat hij een kans krijgt bij Anderlecht want hij is toch 1 van de sterk houders bij Anderlecht in de defensie samen met Cheikhou Kouyaté en hij doet het ontzetten goed bij Anderlecht.

24 december 2012 om 15:59

volgens mij heeft hij die kans al gekregen en gepakt.

Bmi is veel beter dan hem , ook centraal

24 december 2012 om 12:32

Gelukkig hebben we meer dan 1 verdediger nodig, dat er één iemand (volgens jou) beter is dan hij, dat maakt dus helemaal niet uit.

Ik vind Nuytinck het anders wel zeer goed doen bij Anderlecht. Redelijk solide verdediger die nog een groter potentieel heeft. Meevoetballen kan die wel. Voor een selectie bij het nationaal elftal lijkt me het nog wel wat te vroeg.

24 december 2012 om 12:18

Als je de wedstrijden van Jong oranje had bekeken heb je ook gezien dat hij een hele slechte inspeel pass heeft en zijn diepte passen komen zo´n beetje nooit aan. In de verdediging maakt hij ook nog wel een positionele fouten en kopduels is ook niet altijd zijn sterkste punt. Ik persoonlijk hoef hem niet bij oranje te zien, maakt te veel fouten.

24 december 2012 om 12:26

Ik ben Belg dus volg de wedstrijden van Jong Oranje niet echt.. Ik vind het duo Koyaté - Nuytinck bij Anderlecht best solide. Nuytinck brengt voetballend wel iets aan dit Anderlecht. Al kan het altijd beter. Hij is nog jong, dus daarom vind ik het te vroeg. Hij moet nog bevestigen.

24 december 2012 om 12:26

Dan moet jij maar eens een match van anderlecht kijken..

24 december 2012 om 12:27

Ik kan alleen maar oordelen over wat ik zelf heb gezien en de wedstrijden van Jong Oranje volg ik nu eenmaal niet. Maar ik kan je wel zeggen van de wedstrijden die ik van Anderlecht heb gezien, je allerminst het idee krijgt dat hij slechte passes geeft. Je krijgt juist de indruk dat hij goed kan inschuiven en een goede opbouwende, aanvallende pass in de benen heeft. Kan natuurlijk ook dat hij in Belgie gewoon meer ruimte en tijd krijgt en daardoor beter lijkt te spelen. Maar nogmaals, ik kijk niet naar de wedstrijden van Jong Oranje dus ik zou het niet weten.

De mensen die hij voor zich heeft betere verdedigers?? Een aantal loopt op de laatste benen, neemt zeer binnenkort hopelijk toch afscheid. Ik had hem der allang bijgehaald, ervaring opdoen, meetrainen. Van deze gasten moet je het toch hebben in de toekomst. Oh nee hij speelt niet bij Feyenoord, dan is het tegenwoordig al stukke moeilijker om in Oranje te komen,

Vlaar, Nuytinck, De Vrij, Van Dijk, Bmi...de potentiele oranje verdediging is centraal in iedergeval een stuk fysieker dan de afgelopen jaren.

24 december 2012 om 12:09

De Vrij en fysiek? Het is wel een van de betere verdedigers uit dit lijstje maar fysiek kun je hem niet noemen.

24 december 2012 om 12:13

Hij heeft het laatste jaar veel stappen gemaakt, en hij zal sterker worden. Hij was altijd mager en slungelig net als Ron Vlaar, die is echter in 2 jaar tijd omgetoverd tot een Beest. Dat kan ook met Stefan gebeuren.

24 december 2012 om 12:19

De Vrij is 1 meter 89, over 2 jaar is dat een sterke verdediger lijkt mij

24 december 2012 om 12:33

En dan vergeet je het grootste talent nog, Karim Rekik!

24 december 2012 om 13:27

Ja en Gouweleeuw en Kongolo. En Bruma. En wellicht ooit Veltman en Denswil. Who knows.

24 december 2012 om 13:52

Hendrix

24 december 2012 om 14:00

Rekik speelde ze eerste wedtrijd voor man city en ze negeerde hem ze vonden hem geen zekerheid ze goed is hij echt niet die jongen komt zwaar te kort voor man city

24 december 2012 om 14:30

Tasakracla
hoe kan je daar nou over oordelen die jongen is 18 jaar! hij is ook nog eens het grootste verdedigende takent van manc en aanvoerder van het tweede.

24 december 2012 om 15:18

Heb je de wedstrijd zelf gezien of heb je op een van de City forums zitten lezen dat hij genegeerd werd? Er was slechts 1 incident waarbij Rekik wellicht eerder gezocht had kunnen worden en het publiek ging zitten juichen dat hij de bal eindelijk kreeg en vandaar uit is heel veel geconcludeerd. Dit is een overzicht van alle passes per persoon aan de kant van City:

http://goo.gl/zhw6y

(klik onder het team van city op de tab van "passes" en "sort out" de derde kolom "pass"

Rekik staat keurig zesde op deze lijst en dat met 10 minuten minder spel (inclusief blessuretijd) want werd eerder gewisseld. Anders had hij wellicht zelfs wel de top 3 gehaald. Om te kunnen passen moet je eerst de bal krijgen van iemand. Mensen betrokken hem dus gewoon wel in het spel en negeerden hem helemaal niet. Hij werd aanvallend niet altijd maximaal benut, maar dat was ook omdat hij geen riskante ballen/voorzetten zelf wilde geven (wilde waarschijnlijk een betrouwbare indruk achterlaten), dus dat was prima gezien en gelezen van bijvoorbeeld een Silva en die probeerde dan maar zelf iets te forceren. Je kunt dat ook interpreteren als in bescherming nemen en snappen dat die jongen met zichzelf bezig is in zijn eerste wedstrijd in de Epl. Volgende stap op die positie voor Rekik is aanvallend meer te brengen en ik weet zeker dat als hij laat zien aan zijn team genoten dat hij meer risico kan en wil nemen met zijn passing, dat hij ook meer ballen aangespeeld krijgt om aanvallend de voorzet te verzorgen.

Cheers

24 december 2012 om 15:31

Ik heb de wedstrijd gezien ja en hij werdt volkomen genegeert hij stond steeds vrij en dan gingen ze weer naar het midden of naar silva. ja hij is 18 jaar oud en ik vind dat hij nu te kort kom ik heb een lening over Nu niet de toekomst. want hij kan gebleseert raken en ze niveau niet halen fo hij kan het spelletje helemaal door krijgen en een wereld verdediger worden. ik denk dat hij van de 86 minuten 5 aan de bal is geweest

Louis kom maar eens kijken,in Belgie worden "harddere" verdedigers gevorm dan in Nederland.
En deze harde"boys" ontbreken bij Oranje,toch.

24 december 2012 om 12:05

Vlaar, Douglas, Bmi, zijn toch harder. Je ziet ook de verdedigers die in Nederland gevormd worden beter aarden in Engeland dan die uit Belgie. Vertonghen, Vermaelen, Alex, Vlaar etc.

24 december 2012 om 12:34

Hoe kan je nou weer beoordelen of Vlaar, Douglas en BMI harder zijn dan Nuytink?

24 december 2012 om 15:31

japperant gewoon de wedstrijden kijken hoe anders kan je iemand beoordelen?

24 december 2012 om 16:07

Kun je even aangeven welke maatstaf je gebruikt om hardheid te meten dan?

24 december 2012 om 16:54

De duelkracht, meedogenloosheid en felheid van de verdedigers. Chiellini is hier een perfect voorbeeld van: Grote en sterke verdediger, gaat elk duel keihard aan en doet er alles aan om niet gepaseerd te worden.

Odanks dat ik ajacied ben zie ik Stefan de vrij liever in oranje...

Eigenlijk heeft Oranje nu een enorm potentieel aan middenvelders, verdedigers en in iets mindere mat, aanvallers. Het is nu gewoon kijken welke spelers er echt bovenuit gaan steken en het waarmaken. Het middenveld kan je moeilijk Sneijder, Vdv, Clasie, Strootman, De Jong (2x), Maher, v. Ginkel, De Guzman, Maduro, Schaars en Emanuelson allemaal selecteren. Qua niveau ontlopen die elkaar over een paar jaar niet meer.
Verdediging idemdito. Al het talent in Engeland, Nederland bij elkaar zie ik het somber in voor Bram. Er zijn er een flink aantal dat hem ruim voor blijft. Had liever gezien dat hij naar Engeland ging.

Nuytink heeft potentie. Als hij straks de overstap maakt naar de Bundesliga subtop oid en zich doorontwikkelt geef ik hem best een goede kans om ooit zijn interlands mee te pakken. Echte harde verdedigers van topklasse zijn schaars in ons land (hoewel er met Bmi, De Vrij, Bruma en misschien Rekik voor het eerst wat beters aan lijkt te komen), we leiden ze simpelweg te weinig op. Wij hebben liever spelers met een goede pass dan spelers die heersen in de lucht en in de tackle.

Denk dat hij weinig kansen gaat krijgen.

Het zal heel moeilijknworden voor Nuytink worden om oin het Nederlands elftal te komen we hebben ineens heel veel talentvolle verdedigers.

Nuytinck vind ik een zelfde geval als Lestienne. Beide presteren momenteel top in de JPL maar bij hun nationaal team is er een enorme concurrentie. Beide zie ik slechts enkele selecties verzamelen en met een gelukje 2 of 3 caps. Nuytinck is goed, maar als Oranje naar Frankrijk gaat in 2016 nemen ze volgens mij gewoon Bmi, de Vrij, Rekik, Vlaar en Douglas mee voor centraal achterin. Ake, Heitinga en Viergever kan ook. Dat is de toekomst, maar in het heden zie ik ook niet veel mogelijkheden voor Nuytinck. De concurrentie is niet mals en wellicht vindt van Gaal AZ (viergever) een grotere club dan Anderlecht. Het ziet er somber uit voor hem. Zou handig zijn als bij zoals Boussoufa nog een tweede nationaliteit zou hebben, dan kon hij voor dat ander land kiezen maar dat heeft hij niet.

een gevalletje Ryan Donk zeker? beide zijn goede verdedigers alleen spelen ze in een zwakke competitie. Als ik Louis was dan zou ik ze toch zeker eens uitproberen in een oefenmatch, want beide zijn verre van slecht en het is niet alsof Nederland verdedigers van wereldklasse heeft.

24 december 2012 om 12:35

Achja, die zwakke competitie heeft wel een aantal zeer goede verdedigers voortgebracht. De beste verdediger van de wereld, op dit moment, komt er zelfs vandaan (kompany).

24 december 2012 om 12:49

En hoe komt het dat een Kopany nu zo goed is? door naar een betere competitie te vetrekken, want de JPL is gewoon te zwak om meteen topspelers af te leveren (uitgezonderd Fellaini)

24 december 2012 om 13:14

Ja, want Kompany kon er nog niets van toen hij van Belgie naar City ging...

24 december 2012 om 13:30

Kompany heeft eerst nog enige tijd bij HSV gespeeld voordat hij de overstap maakte naar Manchester City

24 december 2012 om 13:58

Ik wou net zeggen bij HSV is hij pas echt top geworden.

24 december 2012 om 14:04

wvisser18. Nee hoor dat hij uitzonderlijk was kon je al bij Anderlecht zien, bij HSV heeft hij leren omgaan met pech en een sterkere competitie maar echt top is hij pas bij City geworden.
Dat merkte je ook in het Belgische elftal. Voor city durfde hij wel eens wat nonchalant te spelen, dat doet hij nu niet meer.

Dat is trouwens ook geen vreemde evolutie, hij gaat al 10 jaar mee maar is nog maar 26. Normaal gezien is hij pas echt top over een jaar of 2.

24 december 2012 om 17:20

Bij HSV heeft hij amper gespeeld...

Vreemde vogel, ik ga er niet om vragen maar ik hoop wel dat hij me ziet.
Als je dat aangeeft in een intervieuw dan vraag je er al na,beetje vreemde zin.
Althans dat is mijn mening.
Maar hij komt te kort voor het Nederlands Elftal, de goede verdedigers in Nederland gaan niet naar Belgie. Die gaan of naar de top in Nederland of Duitsland, Engeland,spanje, Italie.

24 december 2012 om 13:27

Absoluut want de top in Nederland heeft fantastische verdedigers. Derijck, Marcelo, Wisgerhof, Moisander ... allemaal wereldtoppers.
Komaan zeg, de Nederlandse topclubs hebben zitten slapen met Nuytinck. Als je je staande kan houden tegen Milan, Malaga en Zenith dan ben je ruim goed genoeg voor de Nederlandse topclubs.

Alsof Nederland trouwens op dit moment topverdedigers heeft. Veel potentie (bmi, De Vrij, Rekik) die ofwel net komen piepen ofwel nog nooit echt getest zijn tegen een sterke tegenstander.
En mooi dat Rekik zo vroeg kan debuteren maar het is niet zo dat de mannen voor hem (kompany 26, Nastasic 19) snel op pensioen zullen gaan.
Laat die jongens zich eerst maar eens bewijzen tegen topspelers van sterkere competities alvorens hosanna te roepen. In 2007 liep ook iedereen te roepen dat de toekomst van het Nederlands elftal verzekerd was door het EK voor beloften voor de tweede keer te winnen. Wie speelde toen allemaal in de verdediging? Drenthe, Zuiverloon, Pieters, Kruiswijk, Donk ... van de complete ploeg die toen in de finale stond heeft enkel Maduro een beetje de verwachtingen in kunnen lossen.

24 december 2012 om 13:49

Moisander heeft veel meer ervaring dan Nuytinck dat had Ajax nodig, Twente heeft die Bjelland en PSV is PSV die hebben geen verdedigers nodig. Kortom ze hebben helemaal niet zitten pitten.

24 december 2012 om 13:55

Moisander is een degelijke verdediger. Derijck en Wisgerhof zijn normaliter bankzitter. Marcelo is niks minder dan Nuytinck.

24 december 2012 om 13:58

Fatastische uitleg waarom je een transfervrije jeugdinternational niet binnenhaalt.
Het verhaal Moisander kan ik volgen als je dan als back-up niet met Blind centraal moet spelen.
Bjelland was al zwaar geblesseerd toen Nuytinck naar Anderlecht ging.

24 december 2012 om 14:01

Nuytinck was helemaal niet transfervrij. DIe koste 2 miljoen.

24 december 2012 om 14:05

Daar heb je gelijk.

Nuytinck inplaats van Martins Indi! Bram staat beter zijn mannetje, is niet sterker dan martins Indi maar wel veel slimmer in de duels en dat is van enorm belang als verdediger.

'ik ga er niet om vragen, maar ik begin er bij elk interview wel over.' Ik vind dat een beetje raar, als hij echt goed speelt komt er echt wel een uitnodiging. Echter, centraal achterin zit we op dit moment gewoon heel ruim in de opties. Vlaar en Heitinga spelen regelmatig bij hun clubs in Engeland, de Vrij en Martins Indi zijn zeer talentvol en bewijzen vaak genoeg dat zij volwaardige internationals zijn. Vorig seizoen vond ik Viergever een van de uitblinkers in het succesvolle AZ. En dan heb je met Gouweleeuw en van Dijk nog twee jongens die in ieder geval veel talent hebben. Nuytinck zal dus flink aan de bak moeten bij Anderlecht, en daar tot de beste spelers gaan behoren.

Als ik echter zijn wedstrijden bij Jong Oranje is hij niet dusdanig goed dat hij iets te zoeken heeft bij het grote Oranje. Regelmatig behoort hij tot de slechtste spelers bij Jong Oranje, dat sowieso al geen hoog niveau behaald. Laat hem dus eerst maar bij Jong Oranje zien dat hij het niveau ontgroeid is.

Het tijdperk Matthijsen, Heitinga en consorten is voorbij. Ik zou de kans nu geven aan Douglas, Nuytinck, Martins Indi en Stefan de Vrij.

Mooie opstelling voor de toekomst?

Krul
Janmaat
BMI
Vlaar
Büttner
Emanuelson
Fer
Strootman
Narsingh
Luuk/Ricky
John
24 december 2012 om 13:59

Totaal niet, Janmaat, Vlaar, Emanuelson en Narsingh. Daar ga je het niet mee redden. Van Rhijn. De Vrij, van Ginkel/maher heb ik in ieder geval liever dan Janmaat, Vlaar en Emanuelson. Alleen op de rechtsbuiten moet er eigenlijk iemand anders, maar hebben we geen goede optie.
In de spits zou Dost op dit moment de meest logische keuze zijn, ipv RvW of Ldj.

24 december 2012 om 14:03

Ik vind van Rhijn toch zo slecht hé, zwaar overschat.

Is een leuke verdediger voor de middenmoot vd eredivisie, niet voor Oranje.

24 december 2012 om 14:35

daarrom bewijst hij het in de top van de eredivisie.komop man van rhijn is een stuk beter dan janmaat janmaat kan alleen maar rennen en totaal niet verdedigen wat van rhijn wel kan dus ik weet niet waarrom jij janmaat beter vind maar ik vind hem toch zo slecht hé,zwaar overschat

24 december 2012 om 14:00

Als dat de toekomst is ziet het er slecht uit.

24 december 2012 om 16:10

Ah, jij hebt gisteren Swansea tegen United zitten kijken....

Laten we wel wezen, Tiendalli en Augustien speelden gisteren erg sterk, maar dat is helemaal niets voor het Nederlands elftal. Het was voor bijvoorbeeld Augustien niet voor niets pas zijn eerste basisplaats dit seizoen. Daarnaast zijn de heren Tiendalli en Augustien ook al respectievelijk 27 en 26 jaar oud.

Tijdens de wedstrijd Bergen-anderlecht van enkele weken geleden (0-5) heeft Nuytinck duidelijk laten zien dat hij enorm veel verdedigende kwaliteiten heeft. Hij kreeg in die wedstrijd zelfs een applausvervanging, heel bijzonder voor een verdediger!

Van Gaal moet Nuytinck zeker eens gaan bekijken in Brussel. Wanneer het Nederlands elftal tegen een team met grote, fysieke sterke spitsen moet spelen, dan is Nuythinck samen met Martins Indi achterin ideaal. Verder zijn de voetballende kwaliteiten van Nuytinck sinds zijn aankomst bij Anderlecht zichtbaar verbeterd!

24 december 2012 om 14:20

2 linkspoten in de verdediging? Lijkt me zeker niet Ideaal... Daarnaast heb je ook nog Vlaar en Douglas die zeker meer fysieke kracht hebben dan Nuytinck.

24 december 2012 om 14:49

Ik vind Nuytinck op voetballend gebied beter dan Douglas. Vlaar is dan weer voetballend beter dan Nuytinck. Ik weet alleen niet zeker of Vlaar fysiek beter dan Nuytinck zou zijn. Beide spelers zijn (kop)sterk in de lucht en pikken wel eens bij een corner een doelpuntje mee.

Het is niet ideaal om inderdaad twee linkspoten centraal in de verdediging te hebben. Daar heb je gelijk in. Ik zie Van Gaal dat bij het Nederlands Elftal inderdaad niet zo snel doen.

Als van Gaal naar de belgische competitie gaat kijken voor Nuytinck verdoet hij zijn tijd. Er zijn genoeg betere centrale verdedigers te vinden. Ik kan er zo al 10 opnoemen in de nederlandse competitie en dan hebben we er ook nog genoeg lopen in het buitenland.

Douglas
De Vrij
Bmi
Mathijssen
Rienstra
Van Dijk
Kongolo
Wisgerhof
Viergever
Gouweleeuw

24 december 2012 om 14:36

In die lijst hoort hij zeker thuis. Denk dat BMI en Douglas misschien beter zijn , maar voor de rest niet.

En een matthijsen veel te oud geworden en hoort niet meer bij Oranje , Nuytinck hoort zeker als bankzitter te horen bij oranje. Heeft trouwens CL gespeeld en deed het behoorlijk , toch al een ervaring rijker dan boven genoemde (buiten douglas)

24 december 2012 om 14:37

Ik vind dat Mathijssen en Wisgerhof nu een leeftijd hebben bereikt, dat ze niet meer in aanmerking komen voor NL. Verder vind ik Kongolo en Rienstra nog niet goed genoeg.

24 december 2012 om 16:11

Lol, serieus?

Wisgerhof en Mathijsen lopen zelfs met de Aow-verhoging al tegen hun pensioenleeftijd aan. Kongolo heeft ongeveer 2 wedstrijden in de eredivisie gespeeld. Van Dijk is extreem wisselvallig, ga zo maar door.
Van de mensen die jij opnoemt zijn alleen de bovenste 3 en misschien Viergever serieuze concurrentie.

Wel Nutytinck heeft direct Juhasz uit de ploeg gespeeld ... En die was al jaren vaste man centraal vanachter zegt al genoeg denk ik

24 december 2012 om 14:37

Over Juhasz dan misschien?

24 december 2012 om 14:54

2 keer Hongaars speler van het jaar... En Hongarije heeft toch een Gera, Hajnal en Dzsudzsák rond lopen...

24 december 2012 om 15:12

Ja, dus dan is het niet zo moeilijk om speler van het haar te worden. Manolev is ook genomineerd voor speler van het jaar in Bulgarije. Kortom, in dat soort landen zegt zo'n titel werg weinig.
Ik heb alle kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje gezien en daar maakte hij nog erg vaak fouten. Opbouwend was het ook niet goed. Was vaak een van de minste op het veld. En Jong Oranje speelde al niet zo'n overtuigende kwalificatiecyclus zoals je weet. Als je daar ook nog een van de minste spelers bent, dat moet gewoon beter.

24 december 2012 om 15:32

Uhm Gera,dzsudzsak zijn echt wel geen slechte spelers hoor...
Hij is toch gewoon capitain van jong Oranje...
Geen goeie inspeel pas? Dan heb je juist een slechte wedstrijd van hem gezien. Want hij kan goed voetballen hoor.

uitspraak Boskamp: "nuytinck legt hem van 50 meter zo op je stropdas"...
We zijn juist blij bij Anderlecht omdat hij een voetballende verdediger is , die zijn nog al schaars in België. Is niet zo'n snelle speler maar lost die op door zijn positie spel.

24 december 2012 om 17:10

Dat kan best. Ik heb, op een na, alle kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje gezien. Daar maakte hij absoluut niet de indruk dat hij dat elftal ontgroeid was. Hij is absoluut geen slechte speler, maar als je ziet waar de Vrij en Martins Indi nu staan en hoe snel die zich ontwikkelen en waar Nuytinck nu staat (die ook nog eens twee jaar ouder is). Terecht dat de Vrij en Martins Indi voorlopig de voorkeur krijgen.
Op dit moment is de concurrentie centraal achterin heel groot, met alleen leuk meespelen in België kom je er niet. Voorlopig terecht dat hij er niet bij zit.

Ik zie regelmatig wedstrijden van Anderlecht en Nuytinck doet het echt heel goed daar. Anderlecht is sowieso een uitstekend team wat ook in de Eredivisie bij de eerste 2/3 zou staan. Nuytinck verdient zeker een kans bij het Nederlands elftal.

Nuytinck doet het heel goed bij Anderlecht (samen met Kouyaté) en ik denk dat hij zeker zijn kans verdient bij Oranje.

Met alle respect voor Nuytinck maar hij speelt wel in een zeer matige competitie in tegenstelling tot het nationaal elftal stelt de Belgische competitie niks voor. Hij doet het dan wel aardig, maar wel op een betrekkelijk laag niveau, Bovendien komt hij opbouwend tekort en is hij te traag voor het Nederlands elftal. Mijn opstelling voor de toekomst ziet er als volgt uit.

Cilissen
Van Rhijn
Douglas
Rekik
Indi
Clasie
Strootman
Boetius
Maher
John
v Wolfswinke
25 december 2012 om 11:15

Opbouwen van het spel is juist één van zijn kwaliteiten!

Het kan snel gaan, maar met het aantreden van Van Gaal staat de verdediging van Oranje een heel stuk beter. Niet vreemd dat Nuytinck niet in beeld is. Dat was hij bij NEC ook niet. En na een half jaar in een matige competitie is hij echt niet opeens gegroeid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.AA Gent390
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
Matz SelsKeeper30
Ivan ObradovicVerdediger30
Uroš SpajicVerdediger30
Dennis AppiahVerdediger30
Leander DendonckerMiddenvelder30
Sofiane HanniMiddenvelder31
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

22 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Het lijstje met geïnteresseerde clubs in Daniel Arzani neemt zienderogen toe. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren