Lens: ‘Aan het einde bovenaan staan moet denk ik dit keer lukken’

Maandag, 24 december 2012 om 11:27

PSV won zaterdag afgetekend van NAC Breda (1-6) en kwam daarmee weer op doelsaldo boven medekoploper FC Twente, zodat de ploeg van trainer Dick Advocaat zich winterkampioen mag noemen. De Eindhovenaren hebben in het verleden echter geleerd dat dat geen enkele garantie biedt.

/

“In de voorgaande jaren zijn we wel vaker als nummer één de winter in gegaan, maar stonden we aan het einde van het seizoen met lege handen”, weet aanvaller Jeremain Lens. “Dat moet ditmaal anders”, vertelt de Oranje-international aan het ANP. “Het is veel belangrijker dat we aan het einde bovenaan staan. Dat moet denk ik dit keer lukken”, kijkt Lens optimistisch vooruit naar de tweede seizoenshelft.

Zijn coach verwacht dat het in de Eredivisie lang spannend zal blijven. PSV en Twente staan momenteel gedeeld eerste, maar Ajax en Feyenoord volgen op slechts drie punten, terwijl Vitesse daar weer twee punten achter staat. “De vier, vijf clubs die nu bovenin staan, zullen ook na de winterstop dicht bij elkaar blijven”, voorspelt Advocaat. “Wij moeten zorgen dat we zo min mogelijk fouten maken. Kijk, ook wij zijn geen onverslaanbare ploeg, we hebben al wat slippertjes gemaakt”, beseft de oefenmeester.


Poll

Denk je dat PSV dit seizoen kampioen wordt?


Gerelateerd

56 reacties (laatste reactie door ajax-fan123)

PSV nu kampioen, Ajax aan het eind van de rit!

Ach, jullie hebben nu geen Europese wedstrijden na de winter. Tel daarbij de terugkeer van in ieder geval Pieters bij op en het feit Zanka rustig gebracht is en het toch behoorlijk doet... Alles lijkt op z'n plaats te vallen, zeker als zelfs Wijnaldum het net gaat vinden. Voetballen kan ie wel, nu de rust voor de goal nog. Naja geef PSV in tegenstelling tot voorgaande jaren nu meer kans daar alles steeds meer op z'n plaats lijkt te vallen.

24 december 2012 om 11:29

Toivoinen komt ook weer terug, gaat in de winterstop al mee naar Thailand. Hopelijk maakt hij dan zijn eerste minuten weeer.

24 december 2012 om 11:37

Werd deze week nog gezegd dat ie inderdaad mee gaat naar Thailand maar pas eind maart weer kan meedoen in wedstrijden.

25 december 2012 om 13:10

Tja.. maar ook bij Ajax valt alles steeds meer op z'n plaats (gezien de goede terugkomst in de competitie) en Twente heeft mede door blessures ook niet het achterste van de tong laten zien. Als Tadic daar op 10 blijft spelen, valt ook daar alles op z'n plaats.

Kortom: ik denk dat het weer een superspannende titelstrijd gaat worden! Het kan werkelijk weer alle kanten op.

Advocaat zegt het prima: ". Kijk, ook wij zijn geen onverslaanbare ploeg". En de PSV elftallen zijn de laatste jaren totaal niet bestand geweest tegen de druk. En met het halen van van Bommel en Advocaat is het ook niet over gegaan, ik denk dat het echt tussen de oren zit en niet aangepraat is door de pers/media zoals van Bommel zegt in een ander stukje op Vz.

Ik ga ervan uit dat PSV na 1 of 2 nederlagen in februari/maart weer als een kaartenhuis/plumpudding ineen stort.

edit taalfouten

24 december 2012 om 10:34

Van Bommel heeft het over een uitcomplex dat aangepraat wordt en niet over een kampioenschap

24 december 2012 om 10:41

dat weet ik, maar ik reageer meer op van Bommels commentaar dat het complex aangepraat is door de pers/media en dat het niet in de groep leeft. En dat is precies hetzelfde dat de afgelopen jaren bij PSV na een nederlaag iets van onzekerheid in de ploeg sloop waardoor men minder presteerde. Dat is niet verzonnen door de pers/media,. Dat is iets wat in de groep gebeurt en door de pers/media geconstateerd wordt.

24 december 2012 om 10:52

Dat klopt, maar ik zie de directe link met het uitcomplex niet zo snel: als het niet goed gaat, zullen de eerste wedstrijden die PSV gaat verliezen de uitwedstrijden zijn. Sinds Advocaat en Van Bommel terug zijn hebben ze vooralsnog de meeste gewonnen, terwijl ze wedstrijden als Pec, NEC en NAC vorig jaar al hadden verloren (eerste twee door samenloop van omstandigheden en laatste door angstgegnergeval). Bovendien is het een feit dat PSV thuis veel beter is dan uit

24 december 2012 om 15:00

Ik snap niet waarom jij zoveel minnutjes krijgt, want in essentie schrijf je op wat de grote angst is voor de meeste Psv-fans. In principe is er nog niks verandert mbt vorige seizoen. Nog even wisselvallig. Goede, tot geweldige wedstrijden snel afgewisseld met hele matige tot slechte wedstrijden. Een soort haat/liefde verhouding met de spelers.

Het zou inderdaad zomaar kunnen dat het weer helemaal in elkaar dondert de tweede seizoenshelft. Het heeft er in het verleden qua puntenverschil ook wel eens rooskleuriger uitgezien.
Maar, smoesjes zullen dit jaar niet mogelijk zijn. Geen dubbele wedstrijden, geen spelers (zo lijkt het) die in de winterstop vertrekken en na de winterstop weer beschikking over de hele selectie.

PSV heeft op dit moment de beste papieren, maar dat het spannend gaat worden staat vast.

Mooi eind van de eerste competitie helft.
5 Clubs binnen 5 punten van elkaar. Twente heeft veruit het makkelijkste programma en met de terugkeer van Chadli en Fer zie ik ze nog wel op gaan voor de titel. Maar dan moest de wedstrijd van afgelopen weekend geen positieve uitschieter zijn (overigens vond ik het spel weer eens pijn doen aan mijn ogen). Anders zie ik twente 3e oid worden. Gelukkig voor twente hebben ze zichzelf uit iedere bekercompetitie gemieterd.
psv is wat mij betreft te wisselvallig en hebben nog een leuk programma voor de boeg. Ze scoren er lekker op los en als ze het team bijeen houden, met Toivonen, dan zie ik ze nog erg ver komen. Toch denk ik dat ook Dickie en Mark niet veel meer kunnen gaan betekenen voor psv dan Rutten in zijn eentje al deed. Bij 2 nederlagen zal er weer een crisis komen en zullen we weer zien dat psv alles verspeelt. Dit is jammer.
Feijenoord doet het verrassend goed met Pelle. Ik hoop dat feijenoord er nog lang bij zal blijven, maar ik ben bang dat ze net als Vitesse uiteindelijk een te korte adem hebben en langzaamaan achterop raken.
Vitesse zonder Bony speelt nergens meer om. Bony met Vitesse zal nog lang aan kunnen haken, maar zoals je al ziet aan het einde van de rit, zouden wat versterkingen hier en daar geen overbodige luxe zijn.
Ajax.... als als als... Ajax speelt leuk, maar nog niet goed genoeg. Met 2 vervelende uitwedstrijden voor de boeg voorspel ik iig puntverlies en dus winst (of geen verschil) met concurrentie. Ajax heeft de laatste jaren een mooie eindspurt maar ook die zullen we niet ieder jaar hebben... Ik denk dat Ajax lang meedoet, maar niet de langste adem heeft. Waarschijnlijk worden we 2e.

24 december 2012 om 11:31

Dus jij ziet niemand uit de top vijf kampioen worden?

24 december 2012 om 11:33

Ik geef aan bij iedere ploeg waar ik het zie fout gaan... dit is geen gegeven. Het is voor mij onduidelijk wie er kampioen wordt, maar als het fout gaat dan zal het liggen aan de zojuist geschetste problematiek.
Vanzelfsprekend wordt er iemand uit de top 5 kampioen, maar ik weet zo gauw nog niet wie.

24 december 2012 om 11:42

Volgens mij vergeet je het programma van Feyenoord!

FC Twente, PSV Eindhoven, Vitesse Arnhem, AZ Alkmaar, FC Utrecht, Heracles Almelo ze komen allemaal nog op bezoek. Ook de lastige uitwedstrijd tegen VVV (voor Feyenoord dan) die hebben we al gehad.
Alleen onze vrienden uit Amsterdam treffen we nog in een uitwedstrijd (van de topteams dan).

Nee ik denk dat het programma van Feyenoord nog beter is, zeker omdat ook wij nog 9x thuis spelen, en thuis al 13 maanden ongeslagen zijn!

24 december 2012 om 12:24

We spelen nog 8x thuis(psv, twente, vitesse, AZ, utrecht, heracles, Nac breda, Vvv)
en dus nog 8x thuis( ajax, Nec, Roda, Rkc, heerenveen, Willem II, pec zwolle, Ado)
Groningen hebben we al 2x gehad.

Over het algemeen, zie ik Feyenoord neit alle thuiswedstrijden winnen, maar behalve ajax en heerenveen zou Feyenoord elke uitwedstrijd *eigenlijk* gewoon moeten winnen. Jammer dat de praktijk wat moeilijker is.

24 december 2012 om 12:10

"psv is wat mij betreft te wisselvallig en hebben nog een leuk programma voor de boeg. Ze scoren er lekker op los en als ze het team bijeen houden, met Toivonen, dan zie ik ze nog erg ver komen. Toch denk ik dat ook Dickie en Mark niet veel meer kunnen gaan betekenen voor psv dan Rutten in zijn eentje al deed. Bij 2 nederlagen zal er weer een crisis komen en zullen we weer zien dat psv alles verspeelt. Dit is jammer."

Zoveel onwaarheden in 1 alinea is ook knap ...
PSV blijkt minder wisselvallig als de rest anders stonden ze niet op de eerste plaats .
Ik meen te weten dat we op de helft zitten dus dat betekend dat we iedereen 1 keer gehad hebben en dat we iedereen nog 1 x tegen krijgen. Maar volgens mij geldt dat ook voor die andere "giganten" toch?
Er gaat niemand van de vaste kern vertrekken in de winter en Toivo is al weer op de weg terug.
Dit psv heeft weer smoel en voetbalt met veel meer lef als onder Rutten , een wereld van verschil mede dankzij Dickie en Mark.
Ze hebben in het eerste half jaar laten zien dat ook na 3 nederlagen op rij er nog geen crisis ontstaat.
Of psv alles weer gaat verpesten is afwachten maar dat jij dat jammer vind is wel de giller van de eeuw.
Echt zoveel lulkoek in 1 post is nog maar zelden vertoond.
Wie met de hoofdprijs aan de haal gaat zullen we pas weten op wedstrijddag 33 en mischien wel 34 .
Het gaat net als de laatste jaren : de clubs ontlopen elkaar niet veel.

24 december 2012 om 14:20

Misschien moet je eens opzoeken wat wisselvallig betekent Stratumseind... wisselvallig betekent namelijk: de ene week goed, de andere pet en zo verder. Had psv nu 5 wedstrijden op rij verloren en erna alles gewonnen, dan waren ze constant. Nu is dit absoluut niet het geval... keertje terug naar school misschien?
Ten tweede: het is nogal een verschil voor psv om iemand thuis of uit te treffen. Dat is ook voor Vitesse lastig.
Ten derde: hoe weet je dat er niemand weggaat dan? Depay zou toch misschien verhuurd kunnen worden? psv zit niet zo goed in de slappe was dus een verkoop is aannemelijk.
Ten vierde: Toch denk ik dat ze onder rutten het niet slechter deden dan momenteel het geval is. even opgezocht: nu 3 punten meer dan vorig seizoen... maar toen slechts 1 keer verloren. En toen werden ze 1e in de El-poule en kwamen ze tot de 1/16 finale... hetgeen Dickie niet gelukt is... dus wie is er nu beter? Tel je die punten erbij op heeft rutten veeeeeel meer punten behaald... Dus Weg Argument (ik herhaal het voor je nog maar eens: doe eens wat research man, dit is een schandaal).
Ten vijfde: 3 nederlagen op rij en psv begon een media offensief om zo goed mogelijk voor de dag te komen.... geloof mij maar, zoiets overleven ze niet nog eens keer. Daarnaast: bommel zal aan het eind van het seizoen niet meer top fit zijn (heeft al ek in de benen ed) en dus wordt hij irritant. weet je wat dat betekent?

en die 4 duimpjes zijn allemaal net zo slecht op de hoogte als jij... jammer weer!

24 december 2012 om 14:51

@ ervandoor
O nou snap ik wat je bedoelt met wisselvalligheid : van de 18 wedstrijden er ongeveer de helft winnen , eentje verliezen en de rest gelijkspelen.
Tja das inderdaad erg wisselvallig.
En tja het verschil tussen uit en thuis is voor iedereen wel duidelijk dacht ik zo .
Maar geld dat ook niet voor jouw vereniging?? Met de bezoekjes aan Heerenveen almelo den haag en utrecht zal ook meneer de boer er wel een verschil in zien lijkt me zo.

PSV zit niet goed in de slappe was? Gebasseerd waarop ? Ken jij de cijfers?.
De knvb schaart ze bij de gezondste clubs van nederland , er is ruimte om een versterking te halen in de winterstop dus zal er niemand ( van de eerste 22 ) verkocht hoeven te worden.

Ik hoef geen research te doen , ik volg ze al meer dan 35 jaar en vraag het aan iedere psver : dit is een compleet ander psv dan onder rutten .
Ze spelen onder dickie bijna iedere wedstrijd dominant , hebben het meeste balbezit en scoren veruit de meeste goals met erg aanvallend voetbal.
V Bommel heeft het ek in de benen dus wordt irritant???
o o o o hoe hopenloos kan iemand worden......

24 december 2012 om 13:11

"bij 2 nederlagen zo er weer een crisis komen en zal je zien dat PSV alles weer verspeelt."

Dat zei iedereen ook toen ze van Vitesse, Djnpro en Ajax hadden verloren. Er werd al gesproken over 5 nederlagen op rij en PSV dat met een enorme achterstand de winterstop in zou gaan. Vervolgens wonnen ze comfortabel uit bij Napoli en werd Twente weggespeeld.
Dat is denk ik het verschil met de voorgaande jaren, Advocaat kan wel een donderspeech geven en deinst er niet voor terug zijn eigen spelers af te branden(zelfs in de media) en tot nu toe heeft dat geholpen. Zowel Zanka, Willems, Matavz en Manolev gingen veel beter presteren nadat Advocaat zich negatief over hun had uitgelaten.
Hij weet gewoon hoe hij de verschillende types spelers aan moet pakken. Bij Wijnaldum houdt hij hem juist uit de wind, en dat begint de afgelopen weken ook resultaat de leveren.

Ook weet hij de ploeg goed hecht te houden. Depay en Zanka zouden bij iedere lub buiten de top 5 basisspelers zijn, maar toch willen ze niet verhuurd worden en bij PSV voor hun kans gaan. Terwijl spelers als Lens, Matavz, Narsingh en Mertens' niet klagen als ze niet in de basis staan.

Eerst wat laten zien en dan pas gaan praten want psv is nog te wisselvallig

Ik zie feyenoord ook weer hoog eindigen dit jaar.
Toivonen terug op wijnaldum zijn plekje, dan word PSV wel kampioen.
Wat een prutser die wijnaldum.

Vitesse word het niet in iedergeval.
Strijd gaat tussen PSV en Twente en lachende derde altijd ajax.

24 december 2012 om 11:54

Lachende derde altijd ajax? Geloof dat wij toch 2x achter elkaar kampioen zijn geworden?
Maarja laat iedereen maar gissen, we zien wel wie er 1ste staat aan het einde v.h jaar.

24 december 2012 om 12:10

Je weet dat lachende derde niet inhoudt dat ze derde worden?

26 december 2012 om 19:10

Ja,maar hij zegt dat ajax niet meedoet om de titel,idd dom van mij om in te gaan op "de lachende derde"

Denk wel dat PSV groter kanshebber is, maar Fc Twente en Ajax ook! Gaat echt heel spannend worden!

Als PSV al de huidige spelers behoudt en de geblesseerden terugkomen zijn er 4 huidige kandidaten.
PSV heeft echter een groot probleem. Het kan niet achterover leunen op de defensie en het heeft veel ruimte nodig voor de spitsen. Dus zal het middenveld de sterkhouder moeten zijn en daar heb je twee kaartenpakkers.
PSV moet mijns inziens spelen met een extra middenvelder en 1 van de 3 spitsen voorin hiervoor opofferen in de grote wedstrijden. Met Lens en Narsingh heb je snelheid voor een counter, idealiter dus een extra middenvelder met veel snelheid. In de wedstrijden tegen de kleinere tegenstanders offer je juist een centrale verdediger op en kun je dan met een inschuivende van Bommel spelen.

Waterman
Manolev
MarcloDerijc
ZankaPieters
Bouma/Willem
Hutchinson
van Bommel
WijnalToivon
Strootman
Lens
Narsingh

Het kan alle kanten op, voor je het weet is Feyenoord kampioen, of loopt misschen twente weg met de schaal. niet teveel focussen op PSV en Ajax. Want wanneer 2 honden vechten om een been.....

Lens kan beter even met Drieske gaan praten!

Ajax en Psv zijn de titelkandidaten met Feyenoord en Twente heel dicht daarachter.
Vitesse gaat denk ik toch afhaken al vind ik ze qua selectie echt niet veel minder dan bovenstaande clubs.

24 december 2012 om 11:59

Ik zou Twente zeker tot de kandidaten benoemen hoor. Ongelofelijk veel slechte wedstrijden alsnog gewonnen, dus winnaarsmentaliteit hebben ze zeker. Laat staan als ze nou ook nog eens goed beginnen te spelen, waar ze het materiaal zeker voor hebben. De enige reden dat ik ze zie falen is hun trainer, dus laten we hopen dat dat gebeurd.

24 december 2012 om 12:09

Twente is ook zeker kandidaat maar Ajax en Psv hebben gewoon een streepje voor..
Inderdaad ook door de trainer van Twente. Twente heeft kwaliteit maar geen collectief.
Ze zijn dit jaar erg sterk begonnen waardoor ze nu nog meedraaien maar er zal het een en ander moeten veranderen anders eindigen ze weer gewoon op plek 4 of 5!

Gebrand om te winnen, niks mis mee om dit te roepen. Maar hoop toch dat Ajax kampioen word in stijl. En daar bedoel ik mee met de Ajax filosofie en met eigen jeugd.

Een kampioenschap kan je niet kopen. De enige club die dat bewezen heeft is AZ

De druk zal zo groot worden op psv, dat die uiteindelijk weer geen kampioen worden en niet om kunnen gaan met de druk.
Dat zie je nu al met doordat de pers de druk opvoert bij psv. Ze moeten nu presteren met hun selectie.

Ben benieuwd wat de kampioens bonus is voor psv? Iemand enig idee?

24 december 2012 om 12:28

Op basis van deze statistiek zal Feyenoord kampioen moeten worden. en dat hoop ik dan weer.

Niet te voorspellen deze competitie, dat maakt het zo aantrekkelijk.

Het word een spannende competitie naar de winter.

PSV is zo goed als compleet , Ajax is dan zo goed als compleet , Twente is dan ook zo goed als compleet dus het worden mooie wedstrijden.

Hopen mag iedereen, maar aan voorspellingen kun je je maar beter niet meer wagen in onze eredivisie. In het zicht van de finish struikelen er zelfs nog ploegen, worden er wedstrijden verloren die je bijna niet kan verliezen en storten sommige teams zelfs helemaal in.
Tekend is dat Ajax vorig seizoen bijna geen dag bovenaan heeft gestaan, maar dat wel deed op de laatste dag.

Is de kampioenswedstrijd alweer gespeeld?
Ik zie de selectie van Ajax als maar ouder worden en de selectie van PSV ook, bij de één is dat positief en bij de ander niet.
Ik denk dat Ajax, ondanks hun veel drukkere schema dan dat van hun concurrentie, op het eind toch weer bovenaan staat, je ziet ze gewoon groeien.

Ik kijk trouwens meer naar het spelbeeld en niet naar de uitslagen.

24 december 2012 om 12:15

Ja de veroudering in de selecties tussen ajax en psv kan het komend half jaar wel eens doorslaggevend zijn voor de titel................................................ De kans is groot dat die van psv ( gemiddelde leeftijd 22) in mei achter een rolator aan lopen.....

24 december 2012 om 22:12

Gemiddelde leeftijd 22? Ben je wel helemaal lekker?
Noem er eens 6 die nog geen 22 zijn? Bouma, Engelaar en van Bommel zijn gewoon bejaarden in de voetbalwereld hoor, kan er niks anders van maken.

Of haal je Ajax en PSV door elkaar? De gemiddelde leeftijd van de selectie van Ajax is inderdaad wel in de 22.

25 december 2012 om 11:41

Goeie conclusie want bouma en engelaar horen inderdaad wekelijks tot de basiself.

Aangezien je niet helemaal op de hoogte bent zijn dit de spelers waar Dickie wel regelmatig een beroep op doet:
2 Mathias Jattah-njie Jørgensen 22 Verdediging
8 Kevin Strootman 22 Middenveld
9 Tim Matavz 23 Aanval
10 Georginio Wijnaldum 22 Aanval
11 Jeremain Lens 25 Aanval
14 Dries Mertens 25 Aanval
15 Jetro Willems 18 Verdediging
17 Luciano Narsingh 22 Aanval
18 Timothy Derijck 25 Verdediging
19 Jürgen Locadia 19 Aanval
20 Peter van Ooijen 20 Middenveld
22 Memphis Depay 18 Aanval
24 Marcel Ritzmaier 19 Middenveld

Mischien geen gemiddelde leeftijd van exact 22 maar voorwaar toch geen elftal wat in een senioren competitie mee moet gaan doen of qua conditie en fitheid het einde van het seizoen niet haalt.


Ga er (jammer genoeg) wel vanuit dat PSV kampioen wordt. En gezien de selectie zouden ze dat ook moeten worden alles daaronder is een wanprestatie.

Ajax is ook zeer sterk maar die moeten ook nog Europees spelen wat ze qua punten gaat opbreken in de competitie.

Feyenoord vind ik juist de laatste weken steeds minder spelen en de laatste 2 wedstrijden thuis werden met mazzel gewonnen. Ook speelden die nagenoeg geen Europese wedstrijden waardoor ze ook wel een voordeel hadden de eerste seizoenshelft.

Twente is geen pijl op te trekken. Maar blijven wel hun wedstrijdjes winnen om mee te draaien. Blijft gevaarlijk

Voor Vitesse is het te hopen dat Bony blijft. Hebben het nu al moeilijk laat staan als die vertrekt. En ook voor hun geld dat ze amper Europees gespeeld hebben dus dat voordeel van minder wedstrijden in de benen hadden ze ook al de eerste seizoenshelft

Hopelijk lukt het ons eindelijk. Het voetbal is (op ajax uit na) van grote klasse dit seizoen, nu nog iets scherper achterin en voorin en dan is de kans groot dat het lukt. Op Feyenoord na zijn de moeilijkste uitwedstrijden al gespeeld (ajax, Utrecht en Nac) en voor Twente en Vitesse uit ben ik veel minder bang, al zijn dat natuurlijk ook pittige duels.

Verder is de selectie completer en volwassener dan voorgaande jaren, hebben we met de veelzijdigheid van Hutchinson een mooi wapen in huis en moeten er nog belangrijke spelers terugkomen van blessures. Goede moed heb ik dus wel, maar er is nog een lange weg te gaan en PSV moet zorgen dat het iedere wedstrijd begint zoals tegen Nac. Wedstrijden met instelling zoals tegen Ajax kunnen ons de kop kosten.

Als Castainos vaker gaat scoren en de rest fit blijft, zie ik Twente kampioen worden. Twente heeft de beste verdediging hetgeen vaak doorslaggevend is.

24 december 2012 om 12:30

Ik betwijfel of Twente de beste verdediging heeft. Ze spelen van de toppers wel het meest verdedigend, waardoor dat het beeld nogal vervormt. Maar oke, de verdediging is hoe dan ook niet zwak.

ik denk niet dat je het wel of niet kampioen worden van Castaignos kan laten afhangen. Voor mij is het simpel, wordt Twente constanter en gaan ze beter en meer als team spelen, winnen ze meer toppers en blijft de concurrentie even wisselvallig, dan is de kans groot dat Twente het wordt. Maar onder Mclaren kan het zomaar het tegenovergestelde zijn.

24 december 2012 om 13:11

Ik zou zeggen dat Feyenoord de beste verdediging heeft. Persoonlijk zie ik Twente geen kampioen worden omdat ze te afhankelijk zijn van de vorm van twee spelers. Ik hoop op Ajax, omdat die van de topploegen het aantrekkelijkst spelen, maar ik zou mijn geld op Psv zetten. Psv heeft naar mijn mening gewoon de beste selectie van de eredivisie en dat zal uiteindelijk ook de doorslag gaan geven.

24 december 2012 om 14:16

@hainrich Feyenoord heeft bijna tien tegendoepunten meer dan Twente, lijkt mij dus dat de Twentse verdediging beter is.
Verder is Twente niet afhankelijk van twee spelers, aangezien met dermate veel blessures als wij hebben gehad, nog steeds gedeeld eerste staan.

Als Twente zo blijft spelen als de laatste twee wedstrijden, dan doen ze gewoon mee en schat ik ze hoger in als Psv.

24 december 2012 om 14:29

Lol, Feyenoord de beste verdediging? Gekleurde bril much.. Die opa die bij Feyenoord achterin staat brengt bij langena niet wat er van hem wordt verwacht. Daarbij hebben ze het meeste doelpunten geincasseerd van de top 6.

24 december 2012 om 16:49

Dus omdat Twente minder doelpunten tegen krijgt is per definitie de verdediging van Twente beter? Het heeft er natuurlijk niets mee te maken dat Twente gewoon als ploeg achterover hangt en gokt op een counter. Met de spelstijl van Twente verbaasd het mij helemaal niets dat ze minder doelpunten tegen krijgen dan Feyenoord en het betekent voor mij dus ook niet dat ze verdedigend beter zijn. Ik vind het eerlijk gezegd een beetje simplistisch om te concluderen dat de ploeg die de minste doelpunten tegen krijgt de beste verdedigers heeft, of een ploeg die het meeste scoort de beste aanvallers.

De druk om kampioen te moeten worden gaat PSV waarschijnlijk in mijn ogen opbreken. Zo gauw der weer een potje wordt verloren gaat het weer rommelen. De EL is natuurlijk gewoon weggegeven omdat dat niet belangrijk genoeg was dus alles op het kampioenschap. En de nwe regel van zeiken en zeuren kan teveel worden. PSV heeft een paar grootmeesters in het elftal zitten op dat gebied dus daar gaat het kaarten regenen. Schorsingen komen je dan duur te staan. Oh als de arbiters tenminste consequent gaan fluiten in het nwe jaar. Kaart vragen is kaart krijgen, zeuren tegen de man met de fluit is geel. Nou dan mogen Strootman en van Bommel en nog een paar wel verschrikkelijk oppassen.

Pas maar op met zulke teksten! Vorig jaar werd na de overwinning op Feyenoord gesproken van de kampioenswedstrijd...de druk wordt zo alleen maar groter!

Ben benieuwd hoe psv dit jaar met de druk om kan gaan. Gezien de perikelen in de media. ´word dat lastig´

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

114 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Besiktas 24 1 1 0
2017/2018 Sunderland 0 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 26 4 7 0
2016/2017 Sunderland 2 0 0 0
2015/2016 Sunderland 20 3 4 1
Laatste voetbalnieuws

Galatasaray kroont zich voor 21ste keer tot kampioen van Turkije

Galatasaray heeft zich voor de 21ste keer in de clubhistorie gekroond tot kampioen van Turkije. De ploeg van Fatih Terim moest zaterdag minstens een punt pakken bij Göztepe en nam er...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Manchester City bereidt een flink bod voor op Eden Hazard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren