‘Als je ziet hoe sterk Vlaar was, dan heb ik nog wel even tijd nodig’

Maandag, 24 december 2012 om 09:50
/

Als aanvoerder van Feyenoord wordt er dit seizoen iets extra’s verwacht van Stefan de Vrij. Met zijn twintig lentes is de centrale verdediger één van de jongere schakels bij de Rotterdammers, maar hij voelt zich op zijn gemak met de band om zijn arm. De Vrij zegt maandag in gesprek met het ANP dat hij heeft moeten werken aan zijn leiderscapaciteiten bij Feyenoord.

Extra druk voelt De Vrij niet, doordat hij aanvoerder is. “Ik put er juist extra motivatie uit. Naar buiten toe is mijn status misschien veranderd, maar binnen de groep gedraag ik me nog hetzelfde. Ik ben nog steeds dezelfde Stefan”, stelt hij. Van Ron Vlaar leerde hij de voorbije jaren bijzonder veel. “Ik merk dat ik veel overeenkomsten heb met hem. Ik spiegel me ook wel aan hem. We hebben drieënhalf jaar samen gespeeld.”

“En ik heb hem ook zien groeien in zijn rol. Ook hij had tijd nodig”, weet De Vrij. Zijn ex-partner in de verdediging ging in de zomer weg uit Nederland en koos voor Aston Villa. De Vrij wordt ook wel eens genoemd bij buitenlandse clubs, maar zal Vlaar niet snel achterna gaan. “Het is leuk om te horen als zulke grote clubs in je geïnteresseerd zijn. Maar ik ben helemaal niet bezig met een transfer. Als je ziet hoe sterk Vlaar was toen hij wegging, dan heb ik nog wel even tijd nodig.”


Poll

Stefan de Vrij toont zich een goede aanvoerder voor Feyenoord


Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door jk-ajax)

De Vrij is nu al beter dan Vlaar ooit is geweest..

24 december 2012 om 10:00

Voetballend is hij veel beter, maar Vlaar was meer een leider. Hij moet meer aanwezig zijn op het veld. Pelle zei daar laatst ook al iets over in een interview. Heb er alle vertrouwen in dat dit een kwestie van tijd is. De Vrij is 1 van de beste spelers in de eredivisie.

24 december 2012 om 10:05

Als je zo voetbalt als hij, dan komt dat met de jaren. Het zou mij overigens niets verbazen als er na dit seizoen een mooie buitenlandse club op de stoep staat.

24 december 2012 om 10:49

Als je echt boven de rest uit steekt zou dat inderdaad kunnen groeien maar de meesten hebben leiderschap toch echt wel in zich.

Sterke verdediger, die gewoon nuchter in het leven staat. Helemaal geen sterallures of poenerig over komen op tv of in het veld.

Nog 2 jaar Feyenoord en dan een mooie carriere in het buitenland.

24 december 2012 om 16:01

Er is ook niks mis met nog 4 of 5 seizoenen bij feyenoord. 2 is echt het minimale. Qua spelinzicht en voetballend vermogen is hij nu al prima. Als pure mandekker en qua brute kracht kan het nog beter. Het eerste kan Koeman hem perfect bijbrengen en het tweede komt vast met de jaren als hij er hard aan werkt.

vlaar was zo sterk omdat hij 2 jaar lang bijna alleen maar krachttraining kon doen vanwege zijn blessures.

Ik kan me goed voorstellen dat Vlaar weg ging, aangezien hij nu op zijn top is. De Vrij is echter nog maar 20 jaar en kan beter bij Feyenoord zichzelf blijven verbeteren. Over 3 jaar is hij dan rijp voor de top of subtop van Europa. Bij een club als Villa heeft de Vrij niks te zoeken.

Op dit moment moet hij verdedigend en fysiek nog wel sterker worden. Op dat gebied kan hij nog veel leren van Koeman en Mathijssen. Voetballend is de Vrij wel erg sterk.

24 december 2012 om 10:07

Ik ben het met je eens dat de Vrij nog wel even kan blijven voordat hij vertrekt. Wellicht zit er dan ook een grotere club in dan Aston Villa.

Dat je zegt dat de Vrij op dit moment niets te zoeken heeft bij een club als Aston Villa, daar kan ik niet inkomen. Opbouwend is de Vrij Vlaar allang voorbijgestreefd. Op verdedigend gebied wordt hij ook steeds beter. Wat meer sprongkracht en fysieke duelkracht en ik zie hem over 2 jaar naar de top van Europa gaan. Daarbij denk ik dat hij al dicht tegen het niveau van John Heitinga aanzit en hij zich snel in de basis van Oranje zal weten te spelen. Dit zorgt natuurlijk ook voor een stroomversnelling in zijn ontwikkeling.

24 december 2012 om 10:20

Ik bedoel niet dat de Vrij kwaliteiten tekort komt om bij Villa te spelen, maar ik vind dat zijn kwaliteiten niet tot uiting kunnen komen bij Villa. De Vrij past in mijn ogen meer bij een club die veel opbouwt en die alles voetballend wilt oplossen. In ieder geval bij een club uit de subtop of top.

alleen heeft de vrij nog geen lang durige blesure gehad zoals vlaar,zolang hij dit niet zou krijgen.
dan kan hij natuurlijk rond zijn 23ste 24ste al uit nederland...

dat zou een mooie leeftijd zijn om te vertrekken uit nederland.

ook al heb ik liever van niet maar zoals hij nu voetbal en zo blijf voetballen dan kom er zeker een hele mooie club voor hem.

24 december 2012 om 10:05

de Vrij heeft een dubbele langdurige spierblesusure gehad in het begin van het seizoen, daardoor miste hij de eerste wedstrijden en de EL kwalificatiewedstrijden.

24 december 2012 om 10:31

ja dat weet ik wel maar hoelang was vlaar 2x uitgeschakeld tegen over de vrij in het begin van het seizoen..

vlaar was echt maanden uitgeschakeld en heeft een hoop niet mee kunnen maken.

daarom denk ik ook dat de vrij als hij zolang door blijf gaan..
een veel betere club krijg dan de vlaar..

24 december 2012 om 10:34

dat is een groot verschil. maar 6 weken uitgeschakeld is voor een voetballer best wel lang. En daar leer je best wel van.

24 december 2012 om 10:54

ja dat soieso 6 weken is lang maar ben liever 6 weken uitgeschakeld dan 6 tot 9 maanden hoor..

maar vind het nog steeds jammer dat de vrij precies met die el kwalificatie was uitgeschakeld..

Vergeet niet, dat Vlaar niet altijd in een goed elftal heeft gespeeld, verder dat hij jaren gespeeld heeft, maar ook tijden geblesseerd was.
Dit zijn de woorden van Stefan de Vrij, dat hij nog veel moet leren, maar hij is zeker op de goede weg.
Vlaar heeft ook lang gelopen met zijn erfenis van zijn Oranje debuut, kwam te snel en was niet een goed uitgekozen wedstrijd voor een debuut.
De Vrij heeft toekomst in Oranje, meer dan Vlaar, maar dat komt ook door zijn leeftijd.
Een volgende stap voor de Vrij is dan ook naar het buitenland, want in NL is er geen verbetering voor hem met een goed draaiend Feyenoord als nu, maar dan wel een club, waar hij kan spelen.

Zo geweldig was Vlaar niet hoor. Vind de Vrij op dit moment al beter dan Ron ooit was. Ron kon alleen maar semi-stoer kijken.

24 december 2012 om 11:18

Ron was een echte leider, ongelooflijk belangrijk geweest voor de ploeg. Maar als jij dat vindt van Vlaar, wat vind je dan van Heitinga?

24 december 2012 om 11:31

Ook iemand die stoer kijkt maar dat niet waarmaakt. Of dacht je soms dat ik hem de held zou vinden vanwege mijn Ajax logo? Jammer hé.

24 december 2012 om 11:37

Haha nee hoor, maar zoals jij Vlaar omschrijft, denk ik altijd over Heitinga. Dus ik vroeg me af hoe je over hem denkt, maar daar zijn we het dus over eens

24 december 2012 om 12:36

Jammer he? We zitten hier niet op een kleuter school!

On: De vrij is verstandig en kan bij feyenoord nog groeien nu een overstap maken is gewoon te vroeg.

24 december 2012 om 13:27

Jouw toevoeging renoldi is uiteraard wel van enorm volwassen niveau is het niet?

24 december 2012 om 12:10

Ah, vandaar dat hij nu een van de betere verdedigers van het Nederlands elftal is op het moment.

24 december 2012 om 13:28

Ja naast een Mathijssen en Willems lijk je al heel wat. Kom op zeg, het Nederlands elftal is in de verdediging een drama. Dat Vlaar daar, volgens jou, een van de betere is zegt genoeg over het huidige niveau.

24 december 2012 om 14:03

Ik ben het met je eens dat de verdediging van het Nederlands elftal de zwakste is die ik tot nu toe heb meegemaakt met mijn 24 jaar. Maar je doet Vlaar wel flink te kort door te stellen dat hij alleen maar stoer kan kijken.

24 december 2012 om 16:15

Ach die man heeft een draaicirkel van een tank. Als er een beetje een speler met beweging bij hem staat is hij helemaal nergens.

Haha, ben het totaal niet met hem eens, maar als ie dat vind, teken maar snel bij!

Goed om te zien dat er nieuwe sterke verdedigers opstaan zoals Martens Indi en de vrij.. Was toch bang dat we t nog jaren met Mathijsen moesten doen bij Oranje. Doet er goed aan om nog in Nederland te blijven en te groeien. Als hij doorgaat zal er zeker een mooie club komen voor de vrij.

de Vrij lost alles voetballend op, hij is meer het type Thiago Silva als je er dan toch een moet noemen van wereldklasse. Vlaar was meer de 'over my dead body' verdediger met zijn imposante voorkomen. Toch is de Vrij ook het krachthonk in geweest en zie je hem echt sterker worden. Over 1,5 tot 2 jaar zou hij wel eens toe kunnen zijn aan de volgende stap in zijn carrière. Nu nog niet, maar hier gaat wel een top verdediger uit voort komen dat lijkt me duidelijk.

Beste verdediger van de Eredivisie en dat met zijn 20 jaar!! Begint ook weer lekker in vorm te raken!!
Nu al oranje-international en 95 eredivisiewedstrijden op zijn naam! Als deze jongen door kan groeien zoals hij nu doet dan kan hij zeker de Europese top halen! Zowel verdedigend als opbouwend is hij fantastisch! Als is er natuurlijk ook nog een heleboel te verbeteren!

Wat een luxe met Stefan en Bmi! 2 toekomstig wereldtoppers en H E T centrale duo van Oranje!

Slimmer, rustiger, tactisch sterker dan Vlaar op deze leeftijd. Ik vraag me af of deze jongen nu echt 24/7 in een krachthonk moet gaan zitten..

24 december 2012 om 15:11

Hij oogt al een stuk sterker dan 2 jaar terug. Heel veel krachttraining is zonde want dan heb je duidelijk minder energie op de gewone trainingen. Gewoon 1 a 2 keer per week ofzo. Lijkt me wel genoeg. Herstellen van een flinke krachttraining duurt lang.

Hij lijkt nog helemaal niet bezig te zijn met een vertrek. Daar geloof ik hem wel in. Maar dan is het wel te hopen dat hij zijn contract nog een keer verlengd. Anders loopt hij eind volgend seizoen gratis de deur uit. Dit zijn de spelers waar je echt in moet investeren. Liever De Vrij een heel goed salaris geven dan nog een transfervrije speler halen. Dit zijn de jongens waar je veel geld aan kan gaan verdienen, dus geef ze dan ook een vorstelijk salaris.

De Vrij is een verstandige jongen en ik ben er zeker van dat hij op het juiste moment besluit de grote overstap te maken. Fysiek moet hij nog sterker worden en ook het leidinggeven maar in voetballend opzicht is loopt hij een straatlengte voor op Vlaar.

24 december 2012 om 13:56

Een transfer naar een grote competitie is op ieder moment een goede keuze, want in de Mickey Mouse League leer je je niet meten met de wereldtop. En als je wereldtop (gewenst Oranje-niveau) wilt worden, dan moet je niet pas op je 25ste naar het buitenland gaan.

Mijn inziens moeten onze talenten zo snel mogelijk naar een grote competitie, maar dan wel naar een club waar ze dicht tegen een basisplek aanzitten, dus bij middenmotors in de Premierschip of Bundesliga. Of Portugal.

Bij Feyenoord speelt ie dit seizoen 5-10 wedstrijden op subtopniveau tegen de binnenlandse top en in de voorrondes europees voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

256 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Lazio 35 6 3 0
2016/2017 Lazio 27 2 3 0
2015/2016 Lazio 2 0 0 0
2014/2015 Lazio 30 0 4 1
2013/2014 Feyenoord 32 4 3 1

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
AS Roma is in gesprek met Ajax over een overstap van Justin Kluivert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren