Alderweireld geeft Ajax krappe voldoende: ‘Het team kan veel beter’

Maandag, 24 december 2012 om 10:56

Ajax kwam zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, en gaat daarom met een achterstand van drie punten op de koplopers PSV en FC Twente de winterstop in. De spelers van de regerend landskampioen kijken terug op de eerste seizoenshelft.

/

Verdediger Toby Alderweireld laat aan AT5 weten dat hij zijn ploeggenoten en zichzelf een krappe voldoende geeft voor de afgelopen maanden; hoger dan een 6,5 beoordeelt de Belg de recente prestaties van de Amsterdamse ploeg niet. “Het team kan veel beter”, vindt de centrumverdediger, die wel een stijgende lijn ziet in het spel van het elftal van Frank de Boer. “Naar het einde van de eerste seizoenshelft werd het steeds beter.”

“Meer naar een 7 of een 8 toe”, verduidelijkt de Belgisch international. “We zijn op de goede weg.” Aanvoerder Siem de Jong kan zich vinden in de beoordeling van Alderweireld en vindt Ajax nog te wisselvallig. “Het verschil in niveau was in sommige wedstrijden te groot. Dat moeten we proberen te verbeteren in de tweede helft van het seizoen.” Op 20 januari hervat Ajax de competitie, met de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.


Poll

Denk je dat Ajax dit seizoen weer landskampioen wordt?


Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door supersuarez)

Ajax moet meer kansen afmaken.

24 december 2012 om 09:33

Dat was alleen gisteren het probleem.

24 december 2012 om 12:29

Ajax gecreëerd wel kansen,maar als ze naar doel gingen maakte ze verkeerde keuze's . Maar als Mulenga afspeelde was 1-0 geworden voor Utrecht. Maar ze denken ' ik kan het alleen '

mischien een idee om boerigter uit het team te halen. die jongen heeft alleen maar snelheid, verder niets. geen actie, geen goede voorzet.
volgens mij is lukoki veel drijgender dan boerigter

24 december 2012 om 10:57

Helemaal met je eens, verder mag ook Alderweireld wel eens gepasseerd worden want waar die gisteren allemaal mee bezig was. Je ziet gewoon dat Veltman, die niet eens te boek staat als toptalent, zich nu al beter vorm weet te geven dan Alderweireld.

Alderweireld heeft eigenlijk alles wat een verdediger nodig heeft maar mist het allerbelangrijkste, een juiste positionering in het veld, en dat heeft en zal Ajax nog heel wat punten kosten, dat gebeurde gisteren ook bijna weer.

Ik ben niet iemand om snel kritisch te zijn maar met dit probleem zit ik nu al de hele eerste seizoenshelft en ik ben het eigenlijk wel eens beu. Verder moet Boerrigter op links spelen en is het dus kiezen tussen hem of Fischer, die keuze lijkt me snel gemaakt. Op rechts kunnen Lukoki en Andersen concurreren en na de winterstop misschien nog Sana.

24 december 2012 om 10:57

lukoki was ziek gister..

24 december 2012 om 10:58

boerrigter hoort op links, niet op rechts. Op links maakt hij ook nog een actie en kan hij de back buitenom passeren. Nu op links wilt ajax tadic na doen. Maar het lijkt nergens op

24 december 2012 om 11:23

Ben het niet helemaal met je eens, hij heeft wel wat. Het is een dikke egoïst, die snel moet leren dat die in team verband moet spelen ! Ik zag gisteren liever Lukoki spelen.

24 december 2012 om 12:28

Ik vond Boerrigter in het begin van het seizoen dramatisch spelen. Gister vond ik hem echt zeker dreigend spelen en zie steeds meer progressie, deze jongen moet je juist speelminuten geven om aan zn vertrouwen te werken.

24 december 2012 om 13:27

Boerrigter is in de laatste wedstrijden naar mijn mening prima op dreef. Maar, hij heeft wel een gebrek aan overzicht vind ik.
Maar daar hebben meer spelers van Ajax last van.
Gisteren me weer zitten ergeren aan Fischer, voert acties veel te ver door en moet effectiever worden in zijn spel.
Hij hoeft niet elke keer voor de actie te gaan.

24 december 2012 om 15:30

Ja heb me ook aan Fischer zitten ergeren, wat dat betreft, kan hij wat leren van Siem de Jong. Je hebt gelijk wbt Boerrigter, maar je moet niet vergeten dat hij aan de rechterkant, veel minder ballen kan voorbereiden dan aan zn favoriete linkerkant. Toch zonde dat een pure linksbuiten weer aan de rechtekant gezet wordt. Al vond ik zijn schot op de lat met rechts, schitterend gister:-)

24 december 2012 om 20:11

Hij speelt wel steeds beter inderdaad. Wat zijn probleem is dat hij denkt dat hij de beste aanvaller is van Ajax, zeg maar de ronaldo van ajax. Hij doet zo veel alleen. En als je dan die vrije trap ziet in de 90e minuut... eist hij de bal op, om hem vervolgens alla ramos het stadion uit te roeien. Dan moet je gewoon wegwezen met je arrogante kop,

Nee Ajax word geen kampioen heeft spelers die de ene wedstrijd aardig spelen en de andere wedstrijd niet thuis geven , en de op handen gedragen spelers als de jong en Eriksen blijven te weinig brengen en zijn geen toppers en constante factor , ik blijf zeggen de jong is geen spits en ook geen goede middenvelder , en nou krijg ik weer reactie van z'n goals en pasjes maar nu gaf ie weer niet thuis ! En Eriksen is voor mij gewoon een drama aan t worden slappe dartelende speler .

24 december 2012 om 09:36

Weet niet of je De eredivisie hebt gevolgd de afgelopen jaren maar het was toen voor de winterstop geen haar beter of constanter. Ja je had Vertonghen en Anita maar die begonnen ook pas na de winterstop te brengen wat van ze gevraagd werd. De achterstand was groter en de schaal werd toch twee keer binnen gehengeld. Beetje voorbarig dus om Ajax maar vast af te schrijven voor de titel.

24 december 2012 om 09:36

Dan heb jij gister de eerste helft niet gezien. Eriksen speelde daar geweldig en speelt de laatste weken steeds beter en constanter.

edit: is voor pukkie bedoelt maar VZ werkt niet naar behoren

24 december 2012 om 09:56

Pukkie ik ben het volkomen met je eens.
Ajax brengt ongetwijeld het beste voetbal,soms,in Nederland.
Maar gisteren liepen en 11 slakken over het veld met als opperslak:eriksen.
Het grootste drama van Ajax géén vuur géén beleving.kortom:waardeloos.

24 december 2012 om 10:52

Dan heb jij de wedstrijd niet gezien gisteren.
Hij zet 2 keer een man alleen voor de keeper met zijn steekbal.
Utrecht was telkens overal te laat dus er zat ook tempo in.

24 december 2012 om 11:03

Eriksen was gisteren de beste speler aan Ajax' kant, dat hij vaak beleving mist klopt zeker, maar gisteren speelde hij uitstekend. Hoessen moet gewoon in de spits spelen, De Jong op het middenveld en Schöne of Poulsen ernaast, afhankelijk van de wedstrijd.

Verder kan Ajax nog makkelijk kampioen worden, Twente en PSV hebben namelijk dezelfde problemen, zo niet nog erger. PSV mist over het algemeen nog meer kansen, dat ze nu één keer tegen NAC zo'n klap uitdelen verandert daar niets aan. En Twente mist gewoon iets op dat middenveld. Vitesse is kwetsbaar gebleken, en Feyenoord is ook nog een kandidaat, maar mist ook enige kwaliteit op sommige posities.

24 december 2012 om 15:30

Haha welke wedstrijd heb je gezien? Als ajax gister de kansen in de 1ste helft had afgemaakt stond het 6-0 voor. Natuurlijk is dit koffie dik kijken, maar ajax speelde zwaar goed de 1ste helft.

24 december 2012 om 13:03

@pukkie

Simplistisch standpunt. Volgens mij heeft Ajax tegen Groningen en Utrecht het beste voetbal laten in de Eredivisie tot nu toe. Daarnaast heeft Ajax laten zien tegen Twente en Psv dat het elk team kan verslaan. Vind Ajax sinds Fischer in de basis staat vrij constant en steeds beter. Ook Eriksen speelt steeds constanter en speelde de eerste helft gisteren heel erg goed.

24 december 2012 om 13:32

Mee eens, Eriksen is gewoon een speler die het niet van zijn fysiek moet hebben.
Als het even niet loopt en er moet gevochten worden voor iedere meter, hebben ze niet zoveel aan Eriksen.
Het oogt allemaal erg gemakzuchtig wat hij laat zien, daardoor zien mensen wel eens zijn kwaliteiten over het hoofd.

Pukkie wat een onzin kraam jij uit over Eriksen.
Heb je gister gezien dat Eriksen met 4 prachtige steekballen 4 spelers vrij voor de keeper zette...??
Volgens mij niet... die kwaliteiten hebben niet veel spelers in de Eredivisie...
Wat Schakie al terecht opmerkt , we missen een scorende speler , geen een speler maakt er 20 goals , en dat brak ons gister op.

Deze selectie is goed genoeg om een goede klassering te bereiken, tegen de bovenste teams werd steeds een goed resultaat geboekt. Ik bedoel met name de winst op PSV en Twente.

Gisteren enorme pech dat je niet scoort, met name Boerrigter had de bal bij 1 op 1 af moeten leggen, wat simpel kon.

Ik ben het ermee eens dat Ajax een scorende speler/spits moet hebben, alhoewel ik denk dat als Sigi eens een seizoen lang heel blijft, hij er ook zo 20 in schiet. Het is nu teveel gepiel in de 16 dat nergens toe leidt helaas.

Scoren is een probleem voor Ajax, dat is duidelijk. Gister werd dat eens meer duidelijk. Fischer brengt nog te weinig en Boerrigter op rechts is een noodoplossing.

Tegen Utrecht gister was gewoon one of those days dat die bal er niet in wil. Ik zie nog hoe Schone een balletje wil afleggen naar Boerrighter zodat hij voor open goal de bal erin kan schieten, zit er nog net een verdediger met zn teen ertussen. Siem de Jong, Schone, Eriksen en Boerrighter kunnen normaal gesproken echt wel een bal erin schieten. Ajax speelde de laatste weken prima, nu moeten ze dit een vervolg gaan geven tegen Feyenoord in januari. Het is knap hoe Frankie het elftal aan het voetballen heeft gekregen terwijl het kwalitatief veel minder is dan vorig jaar. Niets dan lof.

Weet iemand waarom Frank de Boer weer ging klooien met de opstelling? Waarom moest Siem de Jong ineens weer in de spits spelen?

24 december 2012 om 11:47

Omdat ze met precies dezelfde opstelling een paar dagen eerder Groningen helemaal dronken hadden gespeeld?

Ik denk dat je beter elke een goede voldoende kan halen, dan de ene week een 8 en de week erna een 4. Daarmee bedoel ik dat je beter constant kan zijn en af en toe een gelijkspel tussen de overwinningen, dan pak je meer dan 2 wedstrijden top en dan een nederlaag door zwak spel.

Alleen topploegen met ervaren spelers kunnen op een hoog niveau presteren en langere tijd verblijven. Ajax en feyenoord doen het met jonge spelers, en die zijn nu eenmaal wisselvalliger. Des te mooier dat ze zo ogenschijnlijk makkelijk in het spoor blijven van PSV en Twente, die een oudere en dus ervarener selectie hebben.

24 december 2012 om 11:30

Je hebt wel gelijk natuurlijk, alleen de manier waarop Ajax de punten in heeft geleverd in sommige wedstrijden. De wedstrijd tegen Heerenveen bijvoorbeeld, daar speel je Heerenveen van het veld af totdat Serero een domme rode kaart pakt, weer twee punten verlies.

Gisteren laat je Utrecht alle hoeken van het stadion zien, maar nog pak je die punten niet, een simpele omzetting in de tweede helft bij Utrecht en Ajax raakt in de problemen, dat mag niet gebeuren.

Alhoewel drie punten zeker niet onoverkomelijk is, ik denk dat de winnaar bij de volgende klassieker kampioen gaat worden.

Ik zou Aldeweireld een onvoldoende geven voor het afgelopen seizoenshelft. Ik vond hem niet naar zijn niveau doen spelen. Maarja Vertonghen had dat vorig jaar ook een beetje en die kwam het 2de seizoenshelft echt uitstekend terug en die nam Ajax toen echt op sleeptouw.

Het lijkt me naar gisteren duidelijk dat Ajax gewoon een spits mist die er even 30 in knalt! Scorend vermogen tegen clubs als Utrecht ontbreekt altijd bij Ajax, die wisselvalligheid wordt ik ook knettergek van, en dat heeft puur mentaal te maken, dat ze zich niet wekelijks kunnen opladen lijkt het wel.

Alderweireld loopt in mijn ogen veels te veel te blerren voor een matige speler, Vertongen deed het vorig jaar maar die had er twee goede redenen voor 1. hij was aanvoerder 2. hij kon goed voetballen.

De thuiswedstrijd tegen Feyenoord wordt een heerlijke wedstrijd om onze titelaspiraties kracht bij te zetten. Tactisch en technisch zijn ze de mindere en met het eigen publiek erachter zal de wil om van ze te winnen ook nadrukkelijk aanwezig zijn. Het zegt natuurlijk genoeg dat het gelijkspel in de kuip door hen gevierd werd als een overwinning. Terwijl het 2-2 werd. Ajax gaat vlammen! Met een hoop samba terugkomen uit Brazilie.

Ajax kan heel goed voetballen, maar mist een killersmentaliteit, zowel voorin als achterin.
In de Nederlandse competitie wordt dat nog vaak verbloemd: 5 kansen verprutsen, er 2 maken en dan met 2-1 winnen kan, maar kom op zeg: het spel gaat om doelpunten maken, en als het kan graag eentje meer dan de tegenstander.

Ook achterin mis ik een killer. Iemand met een over-mijn-lijk mentaliteit! Iemand waar een aanvaller bang van wordt.

Als 80% van alle kansen een doelpunt wordt, en achterin er harder en scherper verdedigt wordt op de momenten dat het nodig is, dan is er geen beter team in de Eredivisie. Nu is het allemaal nog wat te fragiel

Ajax speelde gister de eerste helft het beste voetbal van heel het seizoen. Er kan een keer een wedstrijd tussen zitten dat de bal er simpelweg niet in wil. Er is niks aan de hand. Het voetbal was prima, en we staan op 3 punten achter de koploper. Helemaal prima.

Hoe meer Toby aan het commentaar geven is hoe slechter hij wordt. Hij was tegen Utrecht de slechtste Ajax speler en dat moet hij zich aantrekken want hij ontwikkelt zichzelf niet in tegenstelling tot bv Blind. Was gewoon top!

Alderweireld zelf is overigens echt dramatisch bezig dit seizoen, die moet z'n hoofd echt even leeg maken daar in Brazilie, zo niet dan kan het zo maar zijn dat Veltman, Denswil of Boilesen (mocht die ooit nog terugkomen uit blessureleed) hem gaan vervangen. Waar ik me vooral aan stoor is dat eeuwige achteruit rennen. Vorig jaar deed hij dat veel minder, toen had ik ook het idee dat we verder naar voren verdedigden als team, Vertonghen dwong dat af bij Alderweireld. De combinatie Moisander-alderweireld is tot nu toe geen gelukkige geweest.

24 december 2012 om 13:11

Alderweireld speelt inderdaad dramatisch en mag wel eens eerst in de spiegel kijken voordat ie anderen gaat beoordelen. Hij heeft een leider naast zich nodig, zoals Vertonghen, die positioneel wel sterk is. Moisander is positioneel ook geen Einstein. Vind het met Veltman veel stabieler en rustiger ogen achterin. Zelfde geld trouwens met Cilessen op doel.

In de vele wedstrijden waarin gelijk werd gespeeld tot nu toe miste Ajax ook behoorlijk wat kansen. Zij missen een speler in de punt van de aanval die er gewoon even een balletje in legt. Hoesen heeft de potentie maar moet langzaam gebracht worden, is zeker nog geen basisspeler. Siem hoort in principe op het middenveld waar geen basisplaats zou moeten zijn voor Schöne. Hopelijk keert Sigthorsson in goede vorm terug na de winterstop.

Persoonlijk vind ik Ajax te weinig scoren. Aangezien Sightorsson, Babel, Boerrigter en Sulejmani veel wedstrijden aan de kant stonden is dat misschien ook geen wonder. Ik hoop dat deze spelers (zonder Mickey die wel zal vertrekken) samen met bijvoorbeeld Hoesen het tij kunnen keren.

Het team kan ook in de verdediging beter. Te vaak hebben we de nul niet kunnen houden. In Almelo krijgt Ajax zelfs drie keer om de oren. Zo zal je geen kampioen kunnen worden omdat in mijn mening je verdediging tenslotte de sleutel kan zijn voor het kampioenschap.

Al met al staat mijn cluppie drie punten achter op de koplopers en kan er nog alles gebeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

205 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren