Wegen van Amoah en Heerenveen scheiden na negentig minuten

Maandag, 24 december 2012 om 08:30

Matthew Amoah kan op zoek naar een nieuwe werkgever. De ervaren aanvaller, die zich afgelopen zomer voor een seizoen aan de Friese club verbond, mag in januari uit het Abe Lenstra Stadion vertrekken, zo meldt de Leeuwarder Courant maandag.

/

Amoah komt niet in de plannen van Marco van Basten voor. De 32-jarige spits speelde nog geen minuut in de Eredivisie en mocht in bekerverband alleen negentig minuten meedoen tegen de amateurs van Hollandia (1-0). De verwachting is dat hij ook de komende maanden niet of nauwelijks zal spelen.

Heerenveen zal niet dwarsliggen als een andere club Amoah wil overnemen. "Matthew is een ervaren aanvaller die we er bij wilden hebben om de jeugd de tijd te geven zich te ontwikkelen", geeft technisch directeur Johan Hansma aan. Het gaat dit seizoen echter goed met de beloften van de noorderlingen en de ontwikkeling van de Duitse spits Mark Uth wordt nauwlettend in de gaten gehouden.


Poll

SC Heerenveen moet Matthew Amoah niet laten gaan


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door huppel)

Dost, Narsingh en Assaidi wordden verkocht en je krijgt er Uth en Amoah voor terug. En natuurlijk niet te vergeten de fenomenale Marco Pappa. Ze zijn stuk voor stuk geen meerwaarde en dat kan je de TD toch wel aanrekenen.

24 december 2012 om 10:36

Het is wel erg gemakkelijk om je argument kracht bij te zetten door "toevallig" Finnbogason te vergeten, die het toch uitstekend doet. Dat kun je ook op het conto van de TD schrijven.

24 december 2012 om 10:54

Vergeet niet dat Finnbogason uiteindelijk een (geweldige) paniekaankoop was. Ze wilden eigenlijk in eerste instantie met Uth en Amoah het seizoen in, maar dat viel toch tegen. Het bestuur zat er in eerste instantie dus niet echt lekker bij.

24 december 2012 om 10:40

je noemt er drie op terwijl je eigen clubje minstens 30 miskopen heeft gedaan de laatste jaren!!

24 december 2012 om 12:03

Ajaxfan...

Dost zat in begin ook op de bank onder Jans hoor. Narsingh eerst ook, maar speelde op den duur Beerens eruit.

Het zijn allemaal jonge spelers die nog beter worden. Net als Dost assaidi etc. Deze waren in hun eerste seizoen ook niet zo sterk hoor. Het jaar daarop werden we 5e.

Plus de vervangers zijn toch meer. Van la Parra en de Ridder/ Pappa

Uth is gehaald voor de spits, Amoah voor de ervaring ( ja totaal kansloos, en een domme aankoop ) op het laatst werd Finnbogasson aangeboden en deze werd uit eindelijk nog toegevoegd. Finnbogason heeft al meer goals gemaakt dan Dost in zijn eerste seizoen, dus zeg het maar Ajaxfandennis23, kijk je ook verder dan je neus lang is? Of schreeuw je altijd maar als een kip zonder kop?

24 december 2012 om 14:14

Amoah was geen aankoop die konden ze gratis ophalen. 1 probleem is wel deze jongen moet ook een salaris hebben. En dat is nou het probleem ik hoop dat ie snel weggaat. mijn inziens was sibon gewoon te behouden dat was beter geweest dan amoah te halen maar goed.

24 december 2012 om 12:46

Uth was gehaald voor de toekomst.. en hij schiet ze er wel in bij de beloften dus wacht gewoon rustig af.

24 december 2012 om 17:17

@ajaxfandennis23 Jij bent wel heel kort door de bocht. Uth doet het erg goed bij de beloften en zou zomaar een goede opvolger van Finnbogason kunnen worden. Pappa is nog maar kort in Nederland, heeft enkele blessures gehad, maar heeft al wel laten zien dat hij iets kan. Je moet hem echter wel even de tijd geven om te acclimatiseren. Voor hem geldt dat hij er in de tweede seizoenshelft staat en belangrijk wordt.

24 december 2012 om 20:36

Deels wel met jou eens .
Amoah is geen meerwaarde voor mijn clubje
Uth is een speler die nog moet groeien en dat fenomeen kennen ze ook bij jou club met spelers .
Pappa is goede speler maar heeft ook tijd nodig en kan wel eens de opvolger worden van duri.
Maar nu de TD als ik ergens achter sta dat dan is het dat wel hopeloze man die danst naar de pijpen van de voorzitter en niet kijkt naar wat de trainer nodig zou hebben , nee hij luisterd naar Veenstra .
er komt gesprek met sponsoren en club leiding en hoop dat dan beide heren kunnen gaan spelen in de Sprookjeshof .
Voorbeeld op die plaatsen zij zoals het bij jou club gaat oud spelers en mensen die hun sporen hebben verdient in leiding gevende functies en in sport en ja de lopen er ook in F
Friesland

Misschien wat voor Nac, om hem een half jaar te huren voor 50.000-100.000 Euro?

Ajaxfandennis23 je vergeet je finnbogasson niet?

2-3 jaar geleden vond ik hem echt een goede spits die altijd zijn goaltjes meepikte.
Maar wat hij nu laat zien is gewoon ondermaats!
Als ik hem was naar Willem || of VV Venlo en daar zijn liefde voor het voetbal terugvinden.

24 december 2012 om 09:06

Wat heb je van hem gezien? Ik namelijk niets, en dan bedoel ik dat hij geen speeltijd heeft gekregen, dus je kan hem niets kwalijk nemen.......

24 december 2012 om 12:47

Hij is constant geblesseerd en daarnaast heeft hij wat kansen gehad in de voorbereiding en beker etc en het liep voor geen meter.

Idd....het is een speler die goed bij NAC zou passen. Sla je slag Bredanaars!!

Misschien wat voor Feyenoord als Pelle weer vertrokken is. Als ze daar Pelle al aan het voetballen krijgen dan moet dat toch met Amoah ook kunnen

24 december 2012 om 09:15

wat een onzin. amoah is een speler die echt niet hoger op komt dan heereveen. Feyenoord kan nog beter een speler uit de A1 in de selectie zetten dan amoah.
hij is een goede spits voor nac of willem II

24 december 2012 om 13:54

Neem je hem nog serieus ook?

24 december 2012 om 09:18

Amoha is 32 en ik meen blessure gevoelig.
Niet doen dus.

misschien iets voor willem 2, die hebben toch een niewe spits nodig?

24 december 2012 om 10:00

En een keeper, verdediger, middenvelder en buitenspelers...

On: Ik had begin van het seizoen nog wel verwacht dat Amaoh nog een laatste keer kon schitteren. Hij was in NL altijd een veel scorende spits. Mijn vermoeden is ook dat hij geen grote inzet op de training heeft, anders hadden van Basten 'm wel meer speeltijd gegund denk ik.

Toch wel jammer dat Amoah zo weinig speelminuten heeft gekregen... Hij heeft maar een wedstrijd gespeeld en dat was niet zijn beste optreden. Blijkbaar heeft Marco plannen om Uth zo snel mogelijk naar het eerste te halen. Hopelijk krijgt Amoah iets aangeboden bij een Eredivisie-club (willem II, Roda JC etc.) zodat hij zichzelf kan bewijzen.

Volgens mij heeft Amoah een salaris van 5ton. Dat was een van de redenen waarom NAC hem weg heeft gedaan dus ik denk dat hij onhaalbaar is. Maar we missen wel een spits dus wie weet.

ach 11 kansen krijgen en geen enkele erin tegen een amateurclub zegt natuurlijk al heel wat, Finnbogason is de onbetwiste nummer 1 spits en dan heb je uth nog die veelvbelovend bezig is bij de beloften, de spits positie is wel goed weggezet bij heerenveen, gauw weg met amoah, heb je weer slarisruimte over voor versterking op het middenveld, of de verdediging of op de vleugels.

Misschien goede 2e spits voor feyenoord? Als Pelle nu wegvalt heb je helemaal niks meer. Alleen is dat salaris wel een probleem ja.

Als men maar niet de fout maakt om hem tegen een veel te hoog salaris te halen
Amoah was een prima spits voor NAC maar heeft zijn beste tijd ook wel gehad.

Op de bank bij Feyenoord!

perfecte spits voor Nac. Kan een bal vasthouden en kent ons cluppie al

ik hoop dat hij snel een club hier vindt, Willem 2 of Pec staartclubs zijn wel wat voor hem..

De Graafschap is nog op zoek naar een aanvaller die doelpunten kan maken.
Denk alleen dat Amoah te veel moet kosten.

weer een afrikaanse speler die rond zijn 31,32e is opgebrand ......kan geen toeval zijn dat er nogal wat voorbeelden zijn van spelers uit afruika die ouder blijken te zijn dan hen paspoort aangeeft..

Ik hoop dat hij naar NAC komt, als de finaciële situatie het toe laat. Wat we nodig hebben is een scorende spits.

Vond het bij Vitesse altijd wel een leuke goede speler.en ook bij Nac deed die het volgens mij niet zo heel erg slecht. Maar die Heerenveen supporters die nu met het argument aan komt hij mist te veel kansen nou volgens mij heeft die nog niet echt een kans gehad. En daarbij dan is het een fout van Heerenveen want je weet dat die bekend staat zon beetje om om kansen te missen. Heeft gewoon genoeg goals voor Vitesse gemaakt als je bedenkt welke plekken we eindigde steeds. Alleen hij mist wel redelijk veel kansen maar dat vind ik dus totaal geen argument

Enorme miskoop natuurlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
6.Vitesse4916
9.PEC Zwolle44-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Warner HahnKeeper10
Daniel HøeghVerdediger10
Joost van AkenVerdediger10
Lucas WoudenbergVerdediger10
Denzel DumfriesVerdediger10
Stijn SchaarsMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

Nederland
210 fans
Coach, 53 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 mei
Leonid Slutsky was afgelopen weekend aanwezig bij de wedstrijd van Fenerbahçe tegen Konyaspor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren