Grootverdiener hoopt op vertrek bij PSV: 'Leg alle opties naast elkaar'

Maandag, 24 december 2012 om 08:00
/

De wegen van Orlando Engelaar en PSV scheiden mogelijk op korte termijn. De middenvelder komt onder leiding van trainer Dick Advocaat amper aan spelen toe, maar is met een jaarsalaris van 1,75 miljoen euro wel een van de grootverdieners. Club en speler zijn inmiddels bereid om water bij de wijn te doen.

Advocaat heeft de 33-jarige Engelaar afgelopen zomer al duidelijk gemaakt, dat de middenvelder niet in zijn plannen voorkomt. De directie van PSV heeft Edward Burleson laten weten dat men financieel aan een oplossing wil meewerken. De belangenbehartiger is verbaasd dat PSV nu pas zijn verlies wil nemen.

"Als ze dit anderhalf jaar geleden hadden gedaan, dan was er een zeker een oplossing geweest", zegt Burleson in het Algemeen Dagblad. Engelaar, die volgens zijn management 'serieuze belangstelling' geniet, wil ook inleveren. "Ik leg straks alle opties naast elkaar."


Poll

PSV had Orlando Engelaar afgelopen zomer moeten uitzwaaien


Gerelateerd

23 reacties (laatste reactie door afcaxx)

Pfff Wat een geld, voor een voetballer die niet eens in de plannen voorkomt...

Orlando had misschien zelf wat meer in moeten leveren om ergens anders aan bod te komen. Maar nee, mijnheer wilde zelf graag het maximale blijven verdienen..
Hij had al 2 jaar aan het voetballen kunnen zijn als hij gewild had.

24 december 2012 om 08:23

tjah wat had jij gedaan... lekker op de tribune op je 33e cashen 1.75 mil per jaar of naar een andere club waar je never nooit meer een dergelijk bedrag krijgt?

Leugenaar van een zaakwaarnemer. De enige reden dat ie niet weg kwam, is omdat ie zelf niet te veel achteruit wilde gaan op salaris, en zich dus bij veel clubs onmogelijk maakte. Psv vroeg echt niet veel.

Hij kan zich beter afvragen waarom Engelaar zelf zijn verlies van salaris niet wilde nemen al die tijd. Welke sportman gaat ie er nu 2 jaar op de bank zitten als je elders nog wekelijks kunt spelen.

24 december 2012 om 08:25

Waar had ie heen kunnen gaan dan? Zullen vast geen ploegen geweest zijn waar je om prijzen kunt spelen. Dan kan je net zo goed bij PSV op de bank zitten voor 1.75mln en je wedstrijden in het tweede spelen. Betere vraag is welke club geeft zo'n middelmatige speler nou zo'n salaris?

24 december 2012 om 08:38

Liever cashen dan je nog wekelijks nuttig maken dus? Dat is juist waarom de supporters hem terecht heel laag hebben zitten. Subtoppers of middenmotors in NL met behoefte aan een mentor en vormgever hadden hem nog wel kunnen gebruiken, maar dan moet je wel 1.2 miljoen salaris inleveren per jaar als Engelaar.

Welke personen halen zoiets binnen en geven dat absurde salaris bedoel je. Jan Reker en Fred Rutten. En bedankt.

24 december 2012 om 08:43

Ja precies. Wie gaat er nou 1,2mln inleveren om mentor/vormgever bij een subtopper/middenmotor te worden?:s

24 december 2012 om 09:29

Jij denkt puur aan het geld. Engelaar ook. Wie gaat er nou bewust 2j op de bank zitten op zijn 31e als je bankrekening al tegen de 10 miljoen aanloopt. Denk je dat je gelukkiger wordt van 3 miljoen erbij tov 1 miljoen en spelen? Aan die zure kop van Engelaar te zien niet..

24 december 2012 om 13:21

Je moet nagaan dat voetballers tot hun 37e max kunnen cashen. Niet iedereen gaat dan een trainer, directeur etc worden.

24 december 2012 om 13:49

@ Audilambo

De meeste voetballers denken aan geld, ik vind dat je vrij naief denkt in deze. Als er geen clubs voor hem langs komen die voor hem niet interessant zijn blijven spelers gewoon zitten waar ze zitten, Want dat zien zij dus niet als een sportieve uitdaging. Daarnaast hebben voetballers de luxe dat ze hun kont tegen de krib kunnen gooien en rustig afwachten totdat er iets voorbijkomt wat wel heen aandacht trekt.

Dat veel supporters hem nu een geldwolf vinden zal hij niet mee zitten, hij word tenslotte al heel lang verguisd, dus waarom denk jij dat hij iets van jullie zou aantrekken ? Terecht of onterecht hij word niet gerespecteerd dus waarom zou hij dan respect voor jullie moeten tonen ?

Ik snap dat de situatie vervelend is voor zowel jullie als de clubs, immers Ajax heeft ook genoeg van dat soort spelers gehad, alleen met de macht die spelers hebben is er helaas niks aan te doen. De meeste spelers zijn alleen te prikkelen zolang ze maar niet hoeven in te leveren.

Volgens mij wilde het Engelaar kamp al veel langer meewerken aan een vertrek. PSV had dus al veel eerder van hem af kunnen komen. Nu heeft hij al zolang niet meer gespeeld dat er denk ik weinig intresse voor hem is, wat de kans logischerwijs kleiner maakt dat hij alsog vroegtijdig vertrekt

24 december 2012 om 09:11

Volgens mij heeft PSV hem toch zelf dit salaris aangeboden. Kun je Engelaar toch moeilijk kwalijk nemen. 1,75 miljoen voor Engelaar mag je toch rustig als wanbeleid kwalificeren. Verder ontgaat het me volledig waarom Engelaar in zou moeten leveren. Ik weet niet of je werkt maar als dat zo is weet ik zeker dat je niet bereid zou zijn om voor de helft bij een andere baas aan de slag te gaan. Maar van Engelaar verwacht je wel dat hij inlevert. Nogal een vreemde redenatie vind je ook niet. Wat ook vreemd is is dat PSV nu plotseling wel mee wil werken aan een oplossing en dat betekend dus dat hij of gratis weg mag of dat men een deel van zijn salaris willen blijven betalen. Dat hadden ze dus 1,5 jaar geleden inderdaad ook al kunnen doen. Had PSV veel geld gescheeld. Dus als je wijst dan zou ik vooral naar PSV wijzen.

24 december 2012 om 15:08

Volgens mij wilde PSV hem ook niet voor niks laten gaan. Dom als je het mij vraagt.

25 december 2012 om 00:20

Jij zou wel flink inleveren op je salaris? Lekker makkelijk.. Niemand zou dat zomaar doen, ook jij niet.

Zo zie je maar weer wat een korte termijnvisie leeft bij clubs. Zoveel geld voor een redelijke middenvelder neerleggen slaat gewoon nergens op.

En waar moet je nu nog spelen? Willem2,? Pec? Rkc? Denk niet dat die een flink salaris kunnen betalen. Hij lijkt me toch wel graag een 0,5 miljoen te willen verdienen.

Ik zou hem niet weg doen hoor. Dit is echt een topper voor de bank. Als je hem weg doet wil Advocaat er waarschijnlijk 2 terug aangezien hij nu al versterkingen wil zien.

valt me nog tegen dat 1% zegt nee, als antwoord op de poll :P haha maar echt Engelaar moet echt weg!!!

Engelaar heeft geleerd van Bogarde. Lekka chillen op de bank en die euro's blijven binnen rollen.

24 december 2012 om 13:23

Moet ik dit racistisch vinden? Want er zijn ook andere voetballers die dit doen en niet alleen "lekka chillende getinte mensen"

24 december 2012 om 13:54

@ Seppa

Waar heb jij het in godsnaam over ?

24 december 2012 om 13:59

was een reactie op Afiso, die zei dat 'engelaar net als Bogarde lekka chillend op de bank zit en de euro's binnen rollen'

24 december 2012 om 14:27

@seppa

Ja, en wat heeft dat met huidskleur te maken?

Zou een fantastische spelers zijn voor een club net onder de top zoals Vitesse, AZ of Heerenveen.
Maar of Engelaar daar wil spelen is nog maar de vraag.

Toen PSV hem haalde was hij international (onder Van Basten) en echt een topaankoop, helaas voor hem en PSV is het het niet helemaal geworden. Mede doordat hij wel erg vaak de schuld kreeg van wanprestaties van het hele elftal.

24 december 2012 om 13:55

@ Een Tweetje

Vitesse ziet hij denk ik wel zitten, zijn vol in ontwikkeling en niet vergeten hij zal vast zijn salaris niveau daar vast kunnen houden. Maar hij heeft al zolang niet gespeeld als ik Vitesse was zou ik hem daarom niet nemen.

Engelaar wordt zo'n beetje de laatste speler uit de tijd dat er nog salarissen betaald werden van tegen de 2 miljoen. PSV is er al mee gestopt en Ajax ook. Feyenoord kan het al veel langer niet meer opbrengen. Zelfs als je CL speelt, kom je niet meer uit met deze bedragen.
Weg met de pseudovedetten en niets toevoegende buitenlanders en hartelijk welkom aan de jonge talenten uit binnen- en buitenland.

Iedereen die hier praat alsof het geld niks is. 1,5 mil Weetje wat je daarmee kunt ? Fck die 2ton van een vvv.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

85 fans
Coach, 70 jaar
SeizoenClub
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
2015-2015 Sunderland
2014-2014 Servië
Laatste voetbalnieuws

Advocaat trekt conclusies: ‘Denk dat dit mijn laatste club is geweest’

Zondagmiddag viel het doek voor Sparta Rotterdam in de Jupiler League Play-Offs. De Rotterdamse club verloor op eigen veld met 1-3 van FC Emmen, hetgeen na het doelpuntloze gelijkspel uit de...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Patrick Vieira staat voor zijn eerste klus als hoofdtrainer in Europa. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren