wk2018

'Marcellis? Die houdt Verbeek ook al heel lang de hand boven het hoofd'

Maandag, 24 december 2012 om 07:30

John Rep voorziet dat AZ de tweede seizoenshelft nog sterk terugkomt, ook al verloor het team van Gertjan Verbeek vrijdag het laatste competitieduel voor de winterstop met 0-3 van FC Twente. "AZ speelt écht goed voetbal. Gertjan Verbeek hoeft zich geen zorgen te maken", claimt de rapporteur van het klassement Voetballer van het Jaar annex oud-international maandag in De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Hoort Dirk Marcellis in de basis van AZ thuis?


Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door antonaz)

Wat mij betreft speelt vooral de slechte scouting in de verdediging az aan gorten, ik gaf als pec fan direct al aan de aankoop van bijv reijnen merkwaardig, kijken of az die jongen van heereveen kan halen,

24 december 2012 om 09:33

Die jongen van Heerenveen ? Ik hoop dat je Kruiswijk bedoelt.

24 december 2012 om 09:42

Gouweleeuw bedoelt hij, daar is interesse voor. AZ heeft de plank volledig misgeslagen met Gorter en Reijnen. Marcellis kan nog wel meekomen, al is het geen geweldenaar. Probleem is dat er voor Reijnen en Marcellis geen alternatieven zijn. Johansson is echt een drama, die kan er helemaal niks van. Lam moet je niet willen inbrengen in een elftal dat geen punten pakt. Gelukkig doet Wijnaldum het wel uitstekend en speelt Gorter hopelijk de komende tijd niet. Ook hoop ik nog steeds dat AZ Wildschut haalt. Berghuis en Gudmundson zijn namelijk ook prutsers.

24 december 2012 om 10:15

@azalkmaar
Ik lees vrijwel altijd alle topics over Az hier en ben het vaak met je eens maar over Marcellis verschillen wij duidelijk van mening. Marcellis kan namelijk helemaal niet meekomen. Hij was tegen Twente ook weer duidelijk met afstand de zwakste schakel aan de zijde van Az. Hij werd, zoals Rep ook al aangeeft, aan alle kanten voorbij ''gewandeld'' door Chadli, maar wat nog erger was dat is dat hij later ook nog aan alle kanten voorbij werd gelopen door Castagnios - waarvan we toch niet kunnen zeggen dat het een speler is met een geweldige individuele actie. Marcellis is van hetzelfde niveau als Reijnen en Gorter, niet meer en niet minder.

24 december 2012 om 12:40

Marcellis kan in een goed elftal meekomen bedoelde ik. Met Moisander en Viergever/moreno centraal naast je is het al heel anders voetballen dan wanneer Reijnen en Gorter ook in diezelfde linie staan. Ik vind Marcellis ook geen geweldenaar hoor, begrijp me niet verkeerd.

24 december 2012 om 15:07

Ik vond Johansson tegen Willem II juist erg goed spelen!

24 december 2012 om 21:56

Hou op hoor, die man was dramatisch slecht, vooral in de passing. Er is geen goede voorzet van die gozer gekomen. Die keer dat hij de bal over de achterlijn liep is helemaal lachwekkend.

25 december 2012 om 18:06

Johansson kan een grote worden. Stel hem een paar x op em ik zie een nieuwe pocognoli in hem (maar dan op rechts). Zijn inzet en slidings zijn bijna net zo goed

26 december 2012 om 13:07

Azalkmaar2 je zegt dat Johansson niet op rechts back kan maar daar heeft hij volgens mij 1wedstrijd gespeeld en dat was tegen willem ll, en die wedstrijd was ik er helaas niet bij en ik moest het doen met een samenvatting, maar daar zag ik hem wel veel in, in positieve zin dan met rushes en de wil om aan te vallen!

Feit blijft dat we collectief hebben gefaald. Het leek er meer op dat Verbeek hele periodes geen grip meer had op de groep. Verbeek die niet durfde door te selecteren, terwijl er in mijn ogen genoeg alternatieve bij Jong Az loopt, Verbeek durfde/wilde dat niet.
1 ding staat vast we staan te laag, met de huidige selectie. Voor de top komen we tekort, maar vlak daaronder moet gewoon te doen zijn.
Nu hopen dat vooral Maher nog een half jaartje wil blijven.
In mijn ogen, is een centrale verdediger, en linksbuiten een pre om binnen te halen.

24 december 2012 om 09:44

Genoeg alternatief? Dat valt wel mee. Vergeet ook niet dat Jong AZ met een redelijk vaste formatie ook belabberd presteert. Enige die echt beter is dan zijn concurrent is Wijnaldum.

24 december 2012 om 10:02

Het slaat allemaal door op de rest, de jongens van Jong Az hadden gehoopt dat hun tijd dit jaar zou komen. Dat ze de kans zouden krijgen, voor speeltijd in het eerste.
Verbeek houdt teveel vast aan zijn vaste formatie.

24 december 2012 om 10:19

@ Azalkmaar2

AZ heeft wel degelijk genoeg alternatief om de opstelling grondig te wijzigen en daarop vooruit te gaan.

Wij als supporters geven al Maanden aan dat Wijnalldum beter is dan Gorter maar nu pas gaat Verbeek wijzigen. Johansson is minimaal even goed als Marcellis en brengt aanvallend 2 x meer. Reijnen is een drama en een jonge jongen als Lam kan daar makkelijk uit de voeten. Als hij paar keer op ze bek gaat leert hij daarvan en heb je straks een betere verdediger.

Bij Feyenoord deden de jonge jongens het eerst ook niet best maar door die 1 jaar meer ervaring werden ze wel beter. Martins indi bv maar ook een Mulder.

Viktor Elm brengt echt heel weinig en in de Nederlandse Eredivisie kan je best met 2 aanvallend ingestellde middenvelders spelen maar Verbeek durft dat niet want dan is Reijnen helemaal kwetsbaar. Messaoud, Ortiz of zelfs Klaassen zou daar best kunnen spelen namelijk en meer toevoegen dan Elm op dit moment.

Het is zeer verstandig dat AZ in de winter aantal versterkingen gaat halen. Vooral centraal en op de linksbuiten ontbreekt ons aan enige kwaliteit. De rest kan Verbeek makkelijk opvullen met jeugd en die de kans geven.

24 december 2012 om 11:16

King_az
Ik ben het helemaal met je eens. Ik hoor van iedereen dat die Lam zo'n groot talent is, maar als dit zo is moeten ze hem er nu gewoon in zetten. Als je een speler de kans wilt geven om aan het niveau te wennen kun je beter Lam direct voor de leeuwen gooien dat door te blijven kwakkelen met Reijnen (al moet ik eerlijk zeggen dat Reijnen de laatste weken zeker niet de minste was bij Az). Zoals jij al aangeeft zal Lam leren van zijn fouten en zich sneller ontwikkelen dan dat bij Reijnen het geval zal zijn. Over Marcellis wil ik het niet eens hebben want die vind ik eigenlijk nog minder dan Reijnen.

24 december 2012 om 12:38

@king_az: Johansson is dramatisch slecht, die kan er echt helemaal niks van, ook niet bij Jong AZ. Lam is 18 en moet je niet verzuipen in een ultra jonge defensie. Want als we alle wijzigingen doorvoeren die jij zegt speel je met johansson, lam, viergever en wijnaldum achterin. Dat is zelfmoord.

Ortiz heeft al 2,5 jaar helemaal niks toegevoegd en Elm draait normaal gesproken redelijk mee, al is het geen uitblinker. Messaoud is een nummer 10 en daar hebben we er al een aantal van rondlopen. Die jongen heeft die pech dat er nog 4 spelers zijn die op die positie goed renderen.

Kortom, als je Gouweleeuw en Wildschut haalt scheelt dat al heel wat. Een spits zal ook geen overbodige luxe zijn want Boymans is ook zeer beperkt.

24 december 2012 om 12:57

@azalkmaar
'' Want als we alle wijzigingen doorvoeren die jij zegt speel je met johansson, lam, viergever en wijnaldum achterin. Dat is zelfmoord.''

Hoe kun je deze uitspraak doen wanneer je naar de huidige verdediging kijkt? Doorgaan met de huidige spelers, dat is zelfmoord en alleen het aantrekken van Gouweleeuw gaat het probleem echt niet oplossen hoor. Wijnaldum voor Gorter is al een stap in de goede richting maar er moet ook echt wat anders komen voor Marcellis.

24 december 2012 om 15:09

Armenteros of Everton van Heracles lijken me wel wat voor de concurentie met Jozy... Zijn alle 2 transfervrij aan het eind van het seizoen dus moeten nu niet veel kosten denk ik.

24 december 2012 om 21:54

@hainrich: Wijnaldum speelt al voor Gorter voor het geval het je even was ontgaan. Als je dan Gouweleeuw brengt voor Reijnen en Viergever en Marcellis laat staan heb je een goede verdediging. Althans beter dan nu. Johansson is namelijk nog slechter dan Marcellis.

24 december 2012 om 22:23

Nee hoor het is mij niet ontgaan dat hij één keer de voorkeur heeft gekregen boven Gorter. Alleen blijf jij erbij dat het een acceptabele keuze is om Marcellis als rechtsback te laten staan en ik blijf erbij dat ik hem een waardeloze back vind. Die johansson ken ik niet echt goed maar als hij minder potentie bezit dan Marcellis moeten ze hem zo snel mogelijk wegdoen. Ik vond die jongen tegen Willem II een acceptabele wedstrijd spelen in ieder geval.

Inderdaad. Marcellis speelde al zijn 100e wedstrijd tegen Twente. Dat waren er 100 teveel met afgelopen vrijdag misschien wel het dieptepunt in onkunde.

24 december 2012 om 11:29

Dan moet ik je corrigeren. Het zijn er 98 te veel want ik Dirk geloof ik ook wel eens een redelijke pot zien spelen. En het dieptepunt was tegen Feyenoord, toen had hij niemand van het niveau Chadl of Castaignos tegenover zich. Jammer dat hij toen geen 20 wedstrijden schorsing kreeg na die rode kaart. Maar het is de schuld van Verbeek, die stelt hem op. Ik had hem graag nog eens in het centrum gezien zoals bij PSV maar dat gaan we niet meemaken.

AZ staat dit seizoen op een plek die de club onwaardig is. Aan de andere kant is dat ook niet zo vreemd, de club wordt al 3 a 4 jaar op rij leeg gekocht in de zomer. Dat kun je misschien 1 a 2 jaar opvangen met gelukkige aankopen of jonge jongens die het snel oppakken, maar als je jaarlijks je beste spelers laat gaan en die jongens vervangt door spelers van het niveau Berends/reijnen, loop je een keer tegen de lamp.

Jammer voor AZ en Verbeek dat het dit seizoen is, aan de andere kant heb ik het idee dat de organisatie van AZ stevig genoeg is, om hier niet van onder de indruk te raken. Gewoon rustig blijven, door selecteren en volgend seizoen weer voor een plek bij de eerste 8.

24 december 2012 om 09:45

Bij AZ worden al 8 jaar de beste spelers weggekocht, dat is niks nieuws. Voorheen werd er veel beter gescout.

Rep heeft volkomen gelijk wat Beerens, Marcelis, Gorter en Gudmundsson betreft. Maar kon iedereen dat niet zien, behalve Verbeek? Berghuis is trouwens ook dramatisch en Viktor Elm vergeet hij nog maar er zat vrijdag wat meer dynamiek in. Waarom 4-3-3 spelen als je geen fatsoenlijke vleugelspits in je selectie hebt? Van Gaal snapte dat tenminste en ging over op 4-2-2. Verbeek houdt stug vast aan dit systeem, blijft zijn vriendjes opstellen en wisselt bovendien altijd te laat. Volledig verantwoordelijk voor de huidige positie op de ranglijst. De opmerking van Rep over Benschop begrijp ik trouwens niet, die heeft welgeteld 2 goede wedstrijden voor AZ gespeeld en kon het niveau ook lang niet aan.

24 december 2012 om 11:39

@david Loggie
Van Gaal snapte dat pas na een seizoen dat nog dramatischer was dat dit seizoen en hij bovendien de beschikken had over een selectie waar drie keer zoveel kwaliteit in zat dan in de huidige selectie. Wanneer je met de huidige verdediging op de counter gaat spelen is dat echt geen garantie voor betere resultaten. Je moet er toch niet aan denken dat je met deze verdediging onder druk komt te staan, dan wordt iedere ploeg die de ballen er gewoon voor gooit een gevaar. Ze komen gewoon op meerdere posities kwaliteit tekort en daar moeten ze snel wat aan doen.

24 december 2012 om 12:08

Heel 2012 was voor AZ dramatisch, niet alleen dit seizoen. Van Gaal had inderdaad ook tijd nodig maar kende de kwaliteiten binnen zijn selectie beter. Maar het ergste is nog dat Verbeek geen jeugd durft te brengen terwijl dit het uitgelezen seizoen daarvoor is. De supporters zouden de slechte resultaten dan ook accepteren, je investeert immers in de toekomst. Nu betalen we hoofdprijzen om wekelijks naar aangekochte kneuzen te kijken, dat zou jij in Amsterdam ook niet kunnen waarderen. Wijnaldum krijgt nu eindelijk de kans, Gorter heeft daarvoor wel 15 wanprestaties mogen leveren. Gudmundsson idem dito. Reijnen mag blijven staan omdat Thomas Lam, die in Utrecht prima speelde, toevallig linksbenig is en niet naast Viergever mag staan van Verbeek. Nu gaan ze Gouweleeuw kopen, krijgt die jongen weer geen kans. Messaoud had voorin ook allang zijn kansen moeten krijgen tussen deze armoede. Maar hij durft het niet aan terwijl het risicoloos is, onbegrijpelijk.

24 december 2012 om 12:19

Ik dacht trouwens altijd dat Gouweleeuw linksbenig was, maar zal dat wel verkeerd hebben gedacht.
Ik vind de aankoop van Gouweleeuw uitstekend in het geval hij linksbenig is. Viergever zal komende transferperiode (dus na dit seizoen) waarschijnlijk worden verkocht. Tenzij zijn contract (tot 2014) wordt verlengd. Ik denk echter dat Viergever zal denken ik wil een stap hogerop en samen met Maher naar PSV zal vertrekken. Bij PSV gaan van Bommel en Bouma namelijk met pensioen volgend seizoen en zal de gemeente wel weer bij springen om deze twee uitstekende spelers als vervanging te halen.

Dan heb je dus met Gouweleeuw en Lam (als je die vanaf nu alleen nog maar laat spelen) een uitstekend centrum. Reijnen vervolgens verkopen, want met alle respect naar deze speler, maar ik vind hem echt helemaal niks.

24 december 2012 om 12:51

Over het feit dat hij de jeugd te weinig kansen geeft ben ik het helemaal met je eens. Iedereen kan zien dat Wijnaldum meer potentie bezit dan Gorter en ook die Lam, die in Utrecht inderdaad prima speelde, zou wel wat meer kansen mogen krijgen. Nu heeft hij Reijnen een half jaar de kans gegeven om fouten te maken maar die kans had hij duidelijk beter aan een jonge jongen kunnen geven.

24 december 2012 om 15:11

Lam is rechtsbenig hoor... 100%

beter dan gorter? Duidelijk

http://www.youtube.com/watch?v=_gri3-1-qfy

Het probleem bij AZ deze eerste seizoenshelft is dat er geen collectief meer inzit. Vorig seizoen waren de opkomende linksback Simon Paulsen en de vrije trappen specialist Rasmus Elm voor een groot gedeelte de sterkhouders van het team.

Nu moeten er spelers als Esteban, Altidore, Viergever en Maher op staan en dat gebeurd enkel bij mondjesmaat.

Van Esteban kan je dit nauwelijks kwalijk nemen, de verdediging is gewoon kwalitatief te slecht na het vertrek van Moisander. Reijnen kan Moisander niet vervangen en er moeten spelers rondlopen in de jeugd die beter zijn dan Reijnen.

Altidore is sterk en doelgericht, die kracht heeft hij nu nog steeds, maar de doelgerichtheid die hij aan het begin van het seizoen had is grotendeels weggespeeld. Ik denk dat dit komt doordat er nauwelijks concurrentie is voor deze speler. Misschien is het toch wel slim om het contract van die spits uit de jeugd (ben even zijn naam kwijt) te verlengen.

Viergever is een goed talent, maar deze speler is simpelweg te jong om de baas te spelen over de verdediging. Die rol was hiervoor weggelegd voor Moisander, iemand die wel met deze druk om kon gaan, maar van Viergever kan je dat niet verwachten.

Als laatste het grootste talent dat er rond loopt op de Nederlandse velden, naar mijn mening. Adem Maher heeft persoonlijk een uitstekend eerste seizoenshelft gedraaid. Maar ja, zoals hij zelf al telkens vermeld: Hij kan er niet zelf voor zorgen dat het team beter gaat draaien. Ik vind het jammer dat deze speler waarschijnlijk weg gaat komende winter. Een vervanger van zijn kaliber loopt er niet rond in de eredivisie en is ook niet haalbaar voor AZ.

Moisander,holman,poulsen,r Elm, allen weg. Martens geblesseerd. Wissels Beschop en Klavan.
Haal bij Ajax,feyenoord,p.s.v.,twente en Vitesse ook nog 5 basis spelers weg.
Tel uit je winst, nee AZ doet het met deze selectie naar behoren.
Vorig seizoen deed Marcelis gewoon mee hoor en was niet beter of slechter dan nu.
Zie Esteban nu ook af en toe erg onzeker keepen en hoor niemand erover,
conclusie als het goed gaat draait iedereen mee, slecht en het valt het op hoe het hele team matig speelt.
Hoewel tegen Twente het niet mee zat maar wel goed gespeeld werd.
Vergeet niet dat het een heel jong team is, degraderen zie ik niet gebeuren.
Succes AZ na de winterstop, hopelijk klimmen we naar het linker rijtje.

24 december 2012 om 22:03

Na behoren net naast de degradatie kandidaten? Als het AZ na behoren deed stond ze nu op plek 5 a 6 waar ze thuishoren met deze selectie.

Marcellis is ook geen back. maar wel een hele goede centrale verdediger. Daarom snap ik ook niet waarom verbeek rijnen maar blijft opstellen. viergever en marcelis is een veel betere duo. Hij had alleen de pech bij psv dat hij geblessseerd raakte en dat rutten perse zijn mexicaanse vrienden moest opstellen. Terwijl ze helemaal niet beter waren. Dan marcellis. Voor een back heb je snelheid nodig en marcellis is alles behalve snel. En dan de vergelijking maken met chadli en een jeugdspeler gyasi. Dat is gewoon lachwekkend. Wie is deze clown eigenlijk, snap gewoon niet dat journalisten hier niet op in gaan. Chadli behoort bij de beste spelers van de eredivisie. Dus het is niet zo vreemd dat marcellis het moeilijk tegen hem had tijdens de wedstrijd.

24 december 2012 om 13:21

Marcellis heeft het niet alleen tegen Chadli maar tegen iedere linksbuiten moeilijk. Het zou best kunnen dat Marcellis een aardige centrale verdediger is maar als back is het een drama. En die clown waar jij het over hebt is Johny Rep, die heeft met Ajax de Europa Cup 1 en de wereldbeker gewonnen en hij heeft twee WK finales gespeeld - genoeg reden om je mening te mogen geven lijkt mij.

Hij zegt wel erg veel onzin in 1 intervieuw. Marcellis is gewoon een zeer intelligente speler, hij is niet de snelste maar dat weet hij keurig te compenseren met z'n inzicht.

Marcellis moet gewoon als CV naast Viergever spelen en Reijnen als rechtsback. Reijnen deed het uitstekend als back toen Marcellis vorig seizoen geblesseerd was. Beerens als linksbuiten en Rosheuvel als rechtsbuiten. Misschien is het ook tijd om de Winter een kans onder de lat te geven - dan is communicatie tussen de keeper en verdedigers makkelijker. Esteban zit nu in een mindere vorm - hele slechte spelhervattingen en te onzeker.

Marcellis in het centrum is geen goed idee, in dit systeem van AZ is een trage CV dodelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

75 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 22 juni
Peniel Mlapa wordt de opvolger van Lennart Thy. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren