'Maher heeft eigenlijk hetzelfde als Eriksen en De Jong bij Ajax'

Maandag, 24 december 2012 om 07:15

Het is nog onduidelijk of Adam Maher na de winterse transfermarkt in het tricot van AZ speelt. De middenvelder was vrijdag in de thuiswedstrijd tegen FC Twente een van de smaakmakers, maar zijn goede spel werd niet beloond. De Tukkers gingen met een 0-3 zege huiswaarts. Oud-international John Rep weet dat Maher recent ook mindere wedstrijden op zijn naam heeft staan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Adam Maher moet AZ volgende maand verlaten


Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door echte ajacied!)

tjah ik heb het heel vaak gezegd ik vind hem persoonlijk geen speler voor in de top... een leuke speler niet meer niet minder.. dus een basisplek bij een topclub (lees buitenlandse zoals chelsea, man u dortmund etc) zie ik voor hem niet gebeuren.... eerder een gladback oid

24 december 2012 om 08:32

Maher wordt een topspeler man. Niks minder dan een Erikssen en kan net zo goed als Sneyder worden.
Maar kan beter eerst naar Psv,misschien Twente of Ajax gaan. Drie jaartjes,dan kan die echt wel wat beters krijgen dan Gladbach.
Ik zou hem graag bij Twente zien,maar denk dat hij onhaalbaar is. En als dat ook voor PSV geldt,moet Maher nog lekker minstens anderhalf jaar bij AZ blijven.
Weet alleen niet of ze dan nog goed kunnen cashen.

24 december 2012 om 17:44

Eriksen laat zien dat hij 5 klasse beter is dan Maher. Maher laat af en toe wel leuke dingen zien, maar komt echt nog tekort voor de top in Nederland. AZ is gewoon op dit moment heel zwak. Hij valt daar tenminste nog een beetje op.

25 december 2012 om 17:38

Arepa doe je brilletje af, inmiddels zeggen alle kenners dat hij meer klasse heeft als Eriksen. Maher komt te kort van top van Nederland, de top van Nederland stelt internationaal niks voor, volgend jaar is hij rijp voor de echte topblubs van Europa

24 december 2012 om 08:40

Maher is jong. Van hem word nu al verwacht dat hij AZ op sleeptouw neemt. Tegen PEC Zwolle gaf die ook 2 lekkere eind paasjes, waarvan 1 met een omhaal. Ik hoop dat hij veel aan spelen toekomt. Ik snap niet dat mensen negatief over hem zijn. Ook zijn rode kaart met het pootje haken is van den zotte. Het was speels, niet de intentie om iemand benen te breken.

24 december 2012 om 08:54

Welke speler(s) is dat dan volgens jou, als je Maher al geen toptalent vind.

24 december 2012 om 09:07

Als ik even mag bemoeien, Gotze is van een hoger niveau talent dan Maher. Maar dat is geen schande. Ik vind de vergelijking met Eriksen terecht. Iets andere soort speler, maar wel zelfde niveau.
Weet jij tot wanneer zijn contract loopt? Naar mijn weten had hij toch bijgetekend?

24 december 2012 om 09:31

Niet bijgetekend, opgewaardeerd tot 2015.
De vraag zal nu zijn, gaat hij straks de juiste weg bewandelen tot de absolute top.

24 december 2012 om 10:08

Die juiste weg wilt hij wel bewandelen maar veel zal afhangen van het moment en welke club(s) uiteindelijk interesse tonen. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat hij nog een heel seizoen bij AZ wilt blijven, dus komt er een club die niet geheel in zijn plaatje past is de kans toch aanwezig dat hij vertrekt. En echt talent komt uiteindelijk toch wel boven drijven, maar het is en blijft te hopen dat hij bij een club komt waar hij verder kan groeien. Persoonlijk hoop ik of Duitsland of Spanje als hij naar het buitenland gaat, in Nederland maakt het mij niet zoveel uit als hij een tussenstap wilt maken. Zal altijd met veel plezier naar hem blijven kijken, een genot voor het oog deze jongen!

24 december 2012 om 10:35

@catch Gotze staat dan ook in een team dat zo'n 100 keer beter draait, het is logisch dat hij beter presteert. Ik ben er van overtuigd dat Maher en waarschijnlijk ook Eriksen helemaal niet voor Gotze onder zouden doen als ze ook bij Dortmund zouden spelen. Het zijn 2 extreem grote talenten die nu eenmaal gewoon geremd worden door de beperkingen van hun teamgenoten.

24 december 2012 om 09:29

Het is leuk dat je zoiets beweert maar welke redenatie heb je daarvoor? Mist hij een bepaald technisch vermogen, inzicht, loopvermogen, mentaliteit? Wat ontbreekt er aan hem waardoor hij die absolute top niet zal halen, ik ben heel benieuwd naar hoe jij aan Maher kan zien dat zijn plafond bij de middenmoot/subtop ligt.

Persoonlijk zie ik in hem juist alles om uiteindelijk wel bij die topclub te komen. Dat baseer ik juist op zijn compleetheid. Hij heeft niet alleen een geweldig inzicht en techniek maar ook een geweldige werkethiek. Hij blijft maar gaan, verzaakt verdedigend echt nooit en heeft aangetoond dat hij door zijn inzicht een complete teamspeler is die dus uiteindelijk juist geschikt is voor de absolute top daar waar andere dat nooit zullen worden.

25 december 2012 om 17:35

Palla je moet een keer naar Alkmaar rijden, in het stadion gaan zitten (liefst meerdere wedstrijden) en zal een openbaring voor je worden. De jongen op deze leeftijd kan worden hele grote voetballers. Inmiddels stukken beter als Erikssen, een speler met niveau die we jaren niet meer in Nederland hebben gezien, de laatste was Sneijder.

Maher in plaats van Wijnaldum zal een wereld van verschil zijn voor PSV. Maher word een hele grote.

24 december 2012 om 09:14

Een beetje respect voor Wijnaldum, hij gaat het ook nog wel maken en belangrijk zijn voor Psv.
Geduld.
maher moet gewoon dit seizoen afmaken, kijken wat er gebeurt bij AZ en anders misschien kijken of er een club is voor hem, waar hij gelijk aan spelen toe komt.
Twente zou inderdaad kunnen.
Dan hebben ze nog meer drive samen met een Fer op het middenveld.
Met zo'n aankoop voor Twente en geen verkopen voor volgend seizoen, dan kunnen ze kampioenskandidaat zijn.
Moeten ze wel Castaignos houden, want die schiet ze er wel in, nu al en dan ook.

Maher heeft idd hulp nodig op het veld, want dit is niet meer leuk. Ik vraag me alleen af wat hij er wijzer van wordt als hij naar een goede midden motor gaat in het buitenland. Gaat hij dan genoeg voetbal kunnen ontwikkelen om daarna door te groeien?
Volgens is het dan beter om eerder naar een PSV / Ajax / Porto / Benfica / Anderlecht achtige club te gaan. En vanuit mijn Ajax belang: als we toch weten dat Eriksen niet bijtekent en ik zou gewoon eind jan 2013 als deadline aangeven, dan weet je dat Eriksen weggaat en dan moet je gewoon geld trekken voor een Maher. Een deel krijg je van Eriksen.

24 december 2012 om 09:16

Zo zal het wel weer gaan, maar als ik AZ was, zou ik mijn poot redelijk stijf houden, want zoveel hoeft Ajax ook weer niet te verdienen aan die vervanging.

24 december 2012 om 09:22

ik begrijp je ff niet.. bedoel je dat Maher minder is dan Eriksen? of bedoel je anders?

waarom zou AZ haar poot stijf moeten houden? AZ is geen top, dus ga niet praten over concurrentie. AZ kan never dat salaris betalen als Ajax, dat punt kan je dus ook laten. En Ajax speelt nu een paar x CL achter elkaar. Het is armoe om uit te gaan van ´afgunst´ altijd datzelfde gelul over ´ik weiger aan jou mijn speler te verkopen´.

24 december 2012 om 10:03

Ik denk dat hij bedoeld dat wanneer Ajax iets van 15 miljoen voor Eriksen zou vangen Az er gerust 12 voor Maher zou kunnen vragen, wat ik niet eens zo'n rare gedachte vind. Ik ben persoonlijk een grotere fan van Eriksen dan van Maher maar ik heb zo het vermoeden dat Maher het uiteindelijk verder zal gaan schoppen. Ik kan ernaast zitten maar Maher lijkt mij vooral mentaal een hele sterke en stabiele jongen.

Van de topclubs in Nederland zie ik Maher trouwens het liefste bij Ajax spelen. Hij lijkt mij daar beter tot zijn recht te komen dan bij de speelstijl van een Twente of Psv.

Het verschil is vaak, dat Ajax meer kan vangen voor een speler, en Maher is misschien iets minder dan Eriksen, maar doet het heel goed voor zijn leeftijd en is zeker geen slechte vervanging.
Ik wilde alleen zeggen, dat Ajax ook flink mag dokken voor Maher.
Zeg dat Eriksen weg kan voor 10 miljoen bij een nog 1 jarig contract.dan kan AZ 7-8 miljoen vragen voor Maher.
De prijzen zijn zo gekozen, omdat de marktwaarde door de crisis aardig is aangetast, alleen bij de grote clubs smijten ze nog met geld, maar hoe dat kan, vraag ik me vaak af.
En deze stap is te groot.
Misschien is de Spurs wat voor Eriksen?

24 december 2012 om 16:48

Als je het nieuwe beleid van Ajax een beetje gevolgd hebt, kun je weten dat Ajax een dergelijk bedrag niet gaat betalen voor welke speler dan ook. Kampioen worden zonder Eriksen zal een stuk lastiger worden maar is nog steeds niet onmogelijk. Dan is een dergelijke uitgave niet verantwoord.

Maher kan beter eerst doorontwikkelen bij AZ. Hij heeft nog veel te verbeteren. Hij heeft wel mooie acties en steekpasjes, maar hij is ook veel te slordig- hij verliest zijn bal te makkelijk. Verder is zijn vrije trappen slecht en hij heeft nog een veel te lage rendement voor een aanvallende middenvelder.

24 december 2012 om 09:45

Dit alles kan wel versneld groeien bij een beter team

24 december 2012 om 10:08

Ik zie geen betere team voor Maher dan AZ op dit moment. PSV en Ajax hebben al goeie spelers op zijn positie. Bij Twente blijkt Tadic een revelatie als no. 10; en Gutierrez komt eraan. Dus kan Maher beter bij AZ blijven; hij kan doorontwikkelen door iedere wedstrijd in de basis te spelen.

24 december 2012 om 10:13

Persoonlijk denk ik dat Vitesse ideaal is voor hem, kan hij met Jansen, en Van Ginkel een geweldig middenveld vormen. Nu staat Bony er een beetje tussen de diepe spits en het middenveld in, en zie je eigenlijk dat ze een echte 10 missen. Een vertrek van Bony hoeft dus helemaal niet slecht uit te pakken voor Vitesse denk ik, mits ze maar een 10 halen zoals Maher of Djuricic. Dan zal denk ik het elftal in zijn geheel sterker worden.

24 december 2012 om 10:23

Ik denk niet dat Maher ziet Vitesse als een springplank naar de top. Hij wil naar een topclub in Nederland en voor hem zijn dat Ajax, PSV en Twente.

24 december 2012 om 10:30

Tsja als je de ontwikkeling van Vitesse ziet kan je moeilijk ontkennen dat er daar geen topteam in wording staat. Die club is bezig en bezig en heeft als 1 van de weinige echt mogelijkheden om wat te doen dus daar ga je ook beter worden als een Maher zijnde. Misschien niet zijn droomclub maar hij zal ook wel begrijpen dat de andere die jij noemt niet zomaar komen als er niets gebeurt en de kans dus niet al te groot is dat hij daar heen kan...

24 december 2012 om 10:46

Vitesse is misschien een topclub aan het worden maar nog steeds geen topclub en Maher wil echt naar een topclub. Hij is pas 19 jaar dus hij kan wel wachten tot een echte topclub komt. En AZ is de juiste plaats voor hem op dit moment.

24 december 2012 om 10:57

Hij wilt naar een topclub in Nederland, en Vitesse is misschien dan geen topclub mar hebben zo langzamerhand wel een topteam staan wat natuurlijk feitelijk op hetzelfde neer komt als je puur naar voetbal kijkt... En bij AZ kan hij zich echt niet het beste ontwikkelen daar hij zijn teamgenoten allang ontgroeit is. Hij moet een stap omhoog maken en Vitesse is op dit moment de enige club die echt iemand als hem nodig heeft. Dus in de winterstop zie ik hun als enige logische gegadigde om hem over te nemen. Of hij het echt zou willen hangt denk ik af van Rutten en het verhaal Jordania, als dat hem aanspreekt doet hij het wel hoor.

24 december 2012 om 10:11

Veel heeft te maken met het feit dat hij bij AZ speelt. Zijn medespelers (vooral vleugels) laten het schromelijk afweten dit seizoen. Daardoor draaft hij zijn eigen acties nogal vaak door want als hij afspeelt raakt men ook de bal vaak kwijt... Dus alleen als de medespelers er heel goed voor staan geeft hij de bal af en anders gaat hij voor de veel moeilijkere eigen actie de laatste tijd. Moet hij afleren, klopt, maar de oorzaak is duidelijk. In een beter elftal zal hij weer soberder gaan spelen zoals hij vorig seizoen ook eigenlijk deed. Neemt nu gewoon te veel hooi op de vork zoals dat zo mooi heet.

24 december 2012 om 10:35

Maher heeft deze tekortkomingen ook vorig seizoen. Hij verliest zijn duels te makkelijk. Daarom zei ik dat Maher moet niet spelen als vervanger van Wernblom maar als no. 10 want hij verliest veel te veel ballen waardoor veel druk op de verdediging komt te staan. Dit seizoen is hij naar voren geschoven door de komst van Henrikssen. Hij komt nu beter tot zijn recht met zijn geweldige steekpasjes en af en toe scoren. Maar hij verliest zijn duels nog steeds te makkelijk. Hij moet leren zijn bal te beschermen en op tijd naar zijn medespeler te passen. En hij moet ook juiste keuzes maken in het uitwerken van kansen.

Maher lekker Eriksen overnemen, dan is Ajax goed. bij PSV kan hij ook wel maar dan heeft hij geen basisplaats.. FC Twente misschien.

25 december 2012 om 17:40

Maher is inmiddels meer waard dan Eriksen hoe moeten ze dat doen dan? De beste speler van Nederland (maher) zal geen basisplaats bij psv krijgen LOL

Ik zie in Maher de perfecte opvolger voor Eriksen. Daarnaast denk ik ook dat hij het beste tot zijn recht komt in het ajax systeem, dat het meest lijkt op de manier waarop ook AZ voetbalt. Maar Maher moet op zijn leeftijd wel spelen. En zolang Eriksen bij Ajax rondloopt, zie ik dat niet gebeuren.

Als Eriksen 20 miljoen moet kosten zijn de scouts van topclubs gek als ze Maher niet halen voor 15 miljoen. Wat mij betreft nog een stukje beter.

Ik heb een gevoel dat Maher in ieder geval zeker to de zomer in Alkmaar blijft. Ik zou deze speler best bij Ajax willen zien, maar dan zal Eriksen eerst moeten vertrekken. De vraag is dan of Ajax uberhaupt dan een poging gaat wagen aangezien de landskampioen volgens mij echt niet meer bedragen van over de tien miljoen gaat betalen. Sterker nog, Fischer is er ook nog...

De vraag is wat PSV gaat doen. Zolang Toivonen er nog is heeft het ook weinig zin om naar Eindhoven te vertrekken. Sterker nog, met Strootman en van Bommel in de basis zal Wijnaldum dus plaats moeten maken. Ik denk dat PSV de ex Feyenoorder heeft gekocht om hem daarna te verkopen voor veel geld. Tot zo ver heeft Wijnaldum weinig in het shirt van PSV laten zien.

Als we het nuchter bekijken heeft Maher denk ik twee optes: Twente en Vitesse. Bij beide zou hij volgens mij zo een basisplek krijgen. Hoe dan ook kent dit verhaal nog een kant: Djuricic...de speler van Heerenveen is ook een smaakmaker en zal absoluut goedkoper zijn.

Conclussie, ik schat dat Maher zeker tot de zomer in Alkmaar zal blijven.

Over 5 jaar beste speler van nl eltal samen met ola john.

Dat zijn de 2 supertalenten en als ik Maher was zou ik naar porto of benfica gaan.

Verbaast me eerder dat ze nog geen interesse hebben want elke scout moet maher kennen.

Wat AZ kan doen is zelf gewoon 3 topaankopen doen, dan zijn ze ook snel weer top, het zijn 5 kneusjes die te min zijn voor de basis, als je die vervangt, ben je al snel een topploeg in Nl

Overtoom voor Viktor Elm
Gouweleeuw voor Reijnen
Armenteros voor Gudmundsson

De Winter
Lam
Gouweleeuw
Viergever
Wijnaldum
Maher
Overtoom
Henriksen
Beerens
Altidore
Armenteros

Maher past het beste bij Ajax! Daar groeit hij uit tot een wereldspeler!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.

362 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Luuk de Jong is niet de enige Nederlandse spits die in beeld is bij Club América. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren