De Boer: 'Zes miljoen euro netto per jaar bij Spartak is veel geld'

Maandag, 24 december 2012 om 06:00

Frank de Boer sloeg vorige week een verleidelijk miljoenenbod van Spartak Moskou af. De oefenmeester van Ajax zag geen heil in het overnemen van het takenpakket van de ontslagen Unai Emery. "Mijn werk bij Ajax is nog lang niet af. Er zit nog veel groei in dit elftal. Bij Ajax heb ik elke dag plezier. Mede doordat we grote stappen maken. En ook mijn familie speelt een rol in mijn beslissing."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

59 reacties (laatste reactie door voorland)

Juist, geld maakt voor een hoop mensen gelukkig. Maar in dit geval zie je dus dat het niet voor Frank telt. Familie staat zeker voor op. En geld zal Frank ook wel ''genoeg'' hebben. Er is zeker wat moois met Ajax aan de gang en ik zie Frank als de juiste persoon voor dit Ajax. In goede EN slechte tijden is Frank de juiste persoon om voor de ploeg te staan. Een Ajacied in hart en nieren !

24 december 2012 om 07:09

Makkelijk lullen. Frank de Boer is multimiljonair.dan bleef ik ook liever in Nederland.

24 december 2012 om 07:13

Inderdaad gvd, 6 miljoen per jaar: " daar moet ik bij Ajax een aantal jaren voor werken".
Makkelijk praten als je je zakken al lang en breed gevuld hebt.

24 december 2012 om 08:24

Toch zie je dat veel mensen die al ontzettend veel geld hebben, meer willen. Juist de mensen met veel geld lijken vaak te kiezen voor nóg meer!

Frank de Boer doet dat niet en geeft daarbij het goede voorbeeld, ook voor de (jonge) spelers. Dat is -zeker in de voetballerij- lang niet 'normaal'.

Makkelijk praten hebben wij, achter onze computer. Dit spreekt in mijn optiek voor Frank de Boer...

24 december 2012 om 09:05

eljardinero, er zijn er meer en meer dan zat die net zoveel munten als Frank de Boer op de bank hebben staan (en nog wel veel meer ook) maar die dus wèl daarheen zouden gaan om nog meer geld binnen te harken.

Hij wil het gewoon niet opgeven voor hetgeen hij nu mee bezig is.
Heeft dus helemaal niks met makkelijk lullen te maken.

24 december 2012 om 10:02

Het is wel makkelijk lullen zoals jij zegt.
Maar dan zijn beide opties niet goed....
Als ie weg zou gaan, zou iedereen zeggen het is een geldwolf en nu hij niet gaat, zeggen ze dat hij makkelijk kan lullen.
Kijk hoeveel spelers/trainers alsnog voor het geld kiezen terwijl ze al helemaal binnen zijn. Echt dikke respect voor Frank dat hij dit zo heeft gedaan!

24 december 2012 om 10:07

Vergeet niet dat in het in de mens zit om meer en meer te willen, zo is iedereen!

Verder heb ik vreselijk veel respect voor Frank de Boer door zijn keuze en dan manier hoe hij Ajax traint.

24 december 2012 om 07:48

Nou in hart en nieren betwijfel ik. Had die het geld nodig was die weg geloof mij maar.

24 december 2012 om 08:04

Klopt, en dat geeft Frank zelf ook aan: "natuurlijk moet je ook in de positie zijn om dit te kunnen doen, maar dat ben ik".

Het zijn mooie woorden die Frank hier schrijft die elke ajacied fijn vindt om te horen. Maar vraag me af hoeveel van deze woorden waard zijn als Barca volgende week op de stoep staat?

24 december 2012 om 08:32

Haha wat denk je zelf die boekt de eerste beste ticket naar barcelona. Maar ja eigenlijk is dit wle pijnlijk ajax ziet hij dus als leuk om bezig te blijven, terwijl ajax toch wel een mooie club is om te coachen lijkt me, mischien was het ook verstandig om dit niet naar buiten te brengen.

24 december 2012 om 08:33

Ik denk dus ook dat Frank Spartak heeft afgeslagen om zijn eigen droom ooit te kunnen verwezenlijke, namelijk trainer worden van Barca? Met behulp van Johan gaat dat ooit gebeuren. Maar eerst ervaring opdoen bij ajax onder het mom dat er nog zoveel groei in het elftal zit (elk seizoen dien je weer opnieuw te beginnen door het vertrek van sterkhouders) en geluk van de familie.

24 december 2012 om 09:54

Natuurlijk is het zijn droom om ooit trainer te worden van Barcelona! Dat is op dit moment de droom van bijna elke trainer. Voor Frank is dit zelfs mogelijk als hij een aantal jaren goed weet te presteren met Ajax en ze aanvallend en leuk voetbal kan laten spelen. De volgende stap zou dan zijn om naar Barcelona te gaan, maar hij heeft uiteraard veel concurrentie, want er zijn veel meer oud spelers die staan te popelen om Barca te trainen. Denk hierbij aan Koeman, Luis Enrique, Sergi en Eusebio Sacristan.

24 december 2012 om 09:47

Wie kent de spelersloopbaan van Frank nog?
Hij heeft zijn carriere afgesloten in Qatar! Zou dit nou uit sportief oogpunt zijn geweest?

Een Ajacied in hart en nieren zou zijn carriere afsluiten bij de liefde van zijn leven, niet in een oliestaat die het meest betaald

24 december 2012 om 09:57

Hij had toen het niveau al niet meer om naar Ajax te gaan. Het is maar goed dat hij toen nog even naar de zandbak is gegaan om veel geld op te halen. Hij is na zijn laatste seizoen bij Barcelona hard achteruit gegaan, want zowel bij Galatasaray als Rangers kon hij eigenlijk niet meer goed meekomen. Daarna is hij pas naar Qatar gegaan.

ON: Hopelijk blijft hij nog lang bij Ajax en gaat hij daarna bij Barcelona aan de slag. Het lijkt me een sympathieke vent die het hopelijk als trainer goed gaat/blijft doen.

24 december 2012 om 10:23

Ach man wat is dit nou weer voor reactie
Dat de Boer en zen broer alles gewonnen bij Ajax destijds bijna als laaste het zinkende schip verlieten dat kan je ze toch ook niet helemaal kwalijk nemen.
Die jongens hebben tot de 28e bij Ajax gevoetbald, komt daar tegenwoordig nog is om, ja je moet Sander Boschker heten en nooit hoger kunnen komen dan is het niet zo moeilijk om een clubman te zijn.
Frank de Boer is een Ajacied in hart en nieren en dat heb niet eens met het afslaan van dit aanbod te maken maar dat is gewoon zo.

24 december 2012 om 13:06

Het is ook nooit goed he. Pessimistische hollanders. Gaat een keer een persoon niet voor geld naar het buitenland is het nog niet goed, omdat hij al veel geld heeft. Altijd wat te klagen. Iedereen wees blij dat veel oude voetballers in Nederland hun kennis willen uitdragen bij hun jeugdliefde. Kijk naar Ajax en Feyenoord. Lopen veel oude voetballers. Gaat de goeie kant op!

Ik vindt dat onze Frankie hiermee een verstandige besluit heeft genomen.
Waren alle trainers maar zo..
Niet alleen maar voor de geld weggaan.. Maar geluk.. wat voor op gaat.

Verstandige keuze van Frank. Maar ik denk ook dat het meegespeeld heeft dat hij al aardig miljoenen heeft doordat hij een voetballer was. Een trainer die pas begint zou geen nee zeggen. Dus logisch dat hij nee zei.

Die gaat niet weg de heer Cruijff en z'n collega's zijn net binnen en dan stapt frank eruit voor het geld dat kan niet dan is het net alsof je je ziel verkoopt aan de .............. Juiste keuze frank want anders zwaait er wat

Zegt veel over de Boer. Het mag bekend zijn dat geld hebberig maakt en dit soort freaky bedragen toch vrijwel iedereen aan het twijfelen brengen, ongeacht je vermogen. Weinigen die dit blind zouden afslaan.

Voor Ajax is de Boer een zegen. Hij heeft een risico genomen door verantwoordelijkheid te pakken. Een stap die bijvoorbeeld Cocu nog niet aandurfde en die ongetwijfeld het voorbeeld was dat zijn generatiegenoten nodig hadden om zich ook weer voor Ajax in te gaan zetten. Zonder de Boer ws. geen Bergkamp, Jonk, Overmars. Geen herkenbare speelwijze, minder jeugd, meer uitgaven, wellicht minder sportief succes.

Daarbij is hij het perfecte uithangbord, geliefd in de voetbalwereld en eigenlijk zonder vijanden, ook door zijn fanatisme als assistent bondscoach. Direct en open en daarmee een verademing in persconferenties zeker t.o.v. komedianten als van Gaal of Advocaat die nog altijd niet in staat zijn te relativeren. Hij is een jonge coach die nog fouten maakt maar dat ook toegeeft en ervan leert.

Het belangrijkste wat de Boer meebrengt is die lange termijn ambitie. Dat ontbrak 15 jaar en het hotseknotsenbeleid werd financieel en sportief de ondergang van de club. De visie is terug, beschreven door Cruijff in praktijk gebracht door de Boer. De club ademt weer positivisme sinds. Niemand die nog in paniek raakt als eens iets mislukt want er is weer veel vertrouwen in de toekomst. Z'n belang voor Ajax is nauwelijks in geld uit te drukken. We mogen hopen dat Villanova tot in den treure aanblijft bij Barcelona...

24 december 2012 om 09:54

Mooi gesproken en niets meer aan toe te voegen.

Zouden ze nog bestaan echte clubmensen?br Als het nou een club uit Spanje was geweest ?br

Als feyenoorder ken ik alleen maar zeggen respect!!! want zo trainer als de boer moet gewoon zo lang mogelijk bij ajax blijven en dan weet ik zeker dat hij een perfecte trainer zal zijn voor barcalona. 1 van de beste trainers gaat die zeker worden.

Frank de Boer heeft helemaal gelijk, hij doet het prima bij Ajax en over een aantal jaar kan hij alsnog de stap maken en eerlijk gezegd denk ik dat er dan nog wel mooiere clubs met een mooie zak geld komen dan Spartak Moskou.

Dat mense hem nog durven af te katten, Dickie en Guus hadden nog veel meer geld als Frank , maar zijn ook voor het geld naar Rusland gegaan dit is gewoon een hartstikke mooi gebaar, en als je een Ajax fan bent ontroert het jezelf misschien nog ook. Dit is ook gewoon een reden waarom je mensen van de club een functie geeft, omdat ze zelf van de club houden. Frank blijf door gaan der zit veel rek in dit team, en vooral deze richting. Beste coach sinds Van Gaal.

24 december 2012 om 08:24

Guus en Dick hoeven met weinig mensen rekening te houden, een evt vriendin of vrouw verhuist gewoon mee, als je jonge kinderen hebt die, op het voortgezet onderwijs zitten of studeren, is het gewoon lastiger om hun daar dan mee te belasten. Als zijn kinderen 10 jaar jonger warten geweest was die echt wel weg gegaan.. dan blijft er weinig over van dat zogenaamde Ajax gevoel.
Het komt hem nu gewoon niet goed uit..

24 december 2012 om 08:37

Is goed man ik zie het al aan je fototje dat je het niet eens een Ajacied zou gunnen. Nou het is jammer dat iedereen in Eindhoven als ze willen en kunnen meteen hun biezen pakken, maar in Amsterdam niet. Nee Frank heeft ook geen zin in Rusland daar op een hotel kamer te gaan zitten, maar Fank leeft heel erg mee en houd van Ajax en dat kan je zien.

24 december 2012 om 08:53

@@jax2011 Als het op geld aan komt zijn ze allemaal zo.. maar het gaat nu niet om het geld, dat is het nu juist, zoals ik al schreef, maar je leest het maar zoals je wilt, moet je natuurlijk zelf weten.
En dan kun je mij wel gaan beledigen, maar dat zegt dan waarschijnlijk weer meer over jou dan over mij..

24 december 2012 om 08:58

@binny Oke, jij ziet aan een fototje wat ik denk of vind.. knap!
Gun het Frank de Boer zeker wel.., alleen mijn punt is, dat hij rekening houd met zijn familie, en dat hij onder andere omstandigheden bijna zeker wel was gegaan en dus voor het geld had gekozen..
Nu kan die een hoop credits opbouwen door te doen alsof Ajax allles voor hem is.., maar hij had echt wel voor 18 miljoen gekozen als die voor een jaar of 3 kon tekenen.
Het is puur nu dat hij zijn familie belangrijker vind en dat begrijp ik..
Maar Ajax vind hij echt niet belangrijker..

24 december 2012 om 14:24

Ach kijken of er een mooiere/grotere club voor de deur staat, kan wat Frankie dan doet. Toen die met zijn broer naar Barca kon moest er ook een arbitragecommissie aan te pas komen om weg te gaan bij Ajax, dus laat me niet lachen. Als Barca vandaag aan de deur klopt voor 2 miljoen minder gaat Frankie daar naartoe, niet zeuren over geluk, kinderen, en dat je met iets bezig bent.

Mensen, lees is wat beter hij zegt dat hij in de positie zit om 6 miljoen af te slaan. Dus voordat je gaat roepen dat Frank al genoeg verdiend heeft en makkelijk kan lullen en dit waars meespeelt in zijn beslissing, lees de tekst even.

Natuurlijk een hele mooie en misschien ook wel een goede beslissing. Dat je toch eigenlijk als trainer goed in elkaar zit denk niet dat veelt trainers dit op zoude kunnen brengen en respect daarvoor. Natuurlijk hij kan het makkelijker afwijzen als dat wij het bijvoorbeeld zouden kunnen doen maar dat doet er niet toe. En dit is geen negatief punt naar hem toe want vind het juist mooi wat die doet. Haha maar al had ik 80 miljoen op de bank dan was ik nog lopend naar Rusland gegaan voor dat geld.

Frank heeft groot gelijk dat hij niet naar Rusland gaat. Gewoon geduld hebben en dan gaat die mooie topclub uit Spanje of Engeland vanzelf komen. En daar komt bij dat hij goed zit en ook bij Ajax niet slecht zal verdienen.

En natuurlijk is Frank in de financiele positie dat hij zo'n aanbod af kan slaan, echter is bijna iedere trainer die ze voor zo'n job vragen dat wel en geloof me, een Hiddink en Advocaat zouden al in het vliegtuig gezeten hebben. En die mannen hebben er volgens mij ook al genoeg. Dus wat mij betreft respect voor de keuze van de Boer.

6 miljoen euro netto op jaarbasis is een wereldsalaris, maar gelukkig hebben De Boertjes hun carrière heel veel geld verdiend en zijn beide financieel onafhankelijk.
Bovendien is Frank zelf een pure liefhebber en wil hij echt bouwen aan een team in het huidige Ajax systeem.
Natuurlijk gaat zijn gezin ook voor in al de keuzes die maakt. Prachtig trouwens dat hij 3 dochters heeft.

Bij Ajax moet De Boer 10 jaar werken, wil hij kunnen overhouden wat hij in Rusland in één jaar verdient.

Tja, rare wereld die voetballerij, onafhankelijk zijn houdt je op het juiste spoor zullen we maar zeggen.

Had de Boer al hoog zitten, maar dit is mooi om te zien! Koesteren zo'n trainer!

Pfff Frank toch. 6milj afgewezen? En geen moment getwijfeld? X op X verbaast het me je openheid met de pers. Je blijft kalm, je bent eerlijk je bent frank. En frank is van Ajax. Een Ajacied in hart en hieren. Geweldige Trainer

De 1e trainer die openlijk aangeeft dat hij niet voor het geld kiest.
Hoop dat we jaren lang van zijn kwaliteiten als trainer kunnen genieten bij Ajax

Wij zijn Ajax, Wij zijn de beste!!

24 december 2012 om 08:45

Keep dreaming,

Als morgen Barca op de stoep staat is hij vertrokken. Als Villanova gedongen moet stoppen is Frank zijn opvolger. Denk dat dat achter de schermen allang is beklonken door Johanneke.

24 december 2012 om 21:41

Denk het niet,
Ik denk dat Johan heel goed weet dat er genoeg trainers zijn die bij Barca kunnen en dat Frank de juiste is voor Ajax.

Dat horen we graag! Mooie vent die frank.. laat zich niet zo snel verleiden! Is ook misschien niet zo heel lastig voor iemand in zijn posititie. Ik rij elke dag langs ze huis in Monnickendam.. en daar hoef je je niet voor te schamen hoor

Heel mooi dat hij blijft! Tuurlijk hij is multi multimiljonair maar zeg maar eens nee tegen 6 miljoen per jaar. Het zou ook totaal niet bij hem passen om nu bij ajax weg te gaan terwijl er juist zo een groot project gaande is.

De reacties zijn hier ook altijd zooooo voorspelbaar he, kiest hij voor het geld is hij een vuile geldwolf kiest hij niet voor het geld is het makkelijk praten want hij is toch wel rijk.
Moet een coach nou echt bij een club als Hollandia zitten om te bewijzen dat hij clubliefde heeft en postbode is in het dagelijks leven ?

On topic: Ik vind dit echt fantastisch hij laat hier zien dat hij echt met Ajax bezig is en er wat moois van wil maken, het is nou niet dat hij een perfecte tijd beleeft bij Ajax de ene week gaat het lekker en daarna is het weer mis, maar hij laat wel zien dat hij niet opgeeft! Hopelijk gaan we nog lang genieten van tijdperk Frank de Boer als coach en gaat hij nog genoeg prijzen pakken

Treffend voor de sfeer in de samenleviing in het algemeen en in de voetbalwereld in het bijzonder dat een dergelijke bericht zoveel cynische reacties uitlokt. Jammer.

Ik denk dat het voor Ajax een zegen is dat er stabiliteit is en blijft in de technische staf. Door de wijze waarop De Boer de jeugd bij Ajax perspectief biedt, zal het Nederlands voetbal in het algemeen hier uiteindelijk ook zoete vruchten van plukken. En het signaal dat geld alleen niet zaligmakend is en dat het geen straf is in de Eredivisie werkzaam te zijn is ook geen verkeerde natuurlijk.

De Boer is een held. Ik vind het een fantastische trainer, maar nog veel belangrijker: een fantastisch persoon. Ajax moet hem koesteren. Respect.

Toch heb ik mijn twijfels.moest morgen Barca aan de deur kloppen........ja dan denk ik ook dat De Boer overslag gaat.barca is het einddoel voor iedere trainer,het hoogst haalbare.
Dat wens ik hem toe,van harte.maar éérst ,na het brengen van het mooiste voetbal van Nederland,mannen maken,want laat ons eerlijk zijn:wat liepen gisteren weer 11 watjes op het veld,met Eriksen als koploper.frank,doe daar wat aan en je wordt een toptrainer,zeker weten.

Geld is inderdaad niet belangrijk maar dat je dit naar buiten brengt is waarschijnlijk wel een trucje om Ajax iets meer te laten betalen!

24 december 2012 om 14:36

Ja of een trucje om (nog} meer sympathie op te wekken bij de supporters..hij had het bedrag ook best voor zich zelf kunnen houden

Fantastische kerel. En ja, natuurlijk heeft ie al genoeg centen op de bank staan om nooit meer te hoeven werken en zal hij bij ajax ook niet werken onder de Balkenende norm, maar dan nog denk ik dat de meeste trainers meteen voor die zak geld waren gegaan. En ja, als Barca komt dan gaat ie, en dat zou een logische keuze zijn.

Volgens mij vergeten sommige mensen dat hij ook bij Ajax Niet op vrijwillige basis werkt. Daar kan de gemiddelde nederlander goed van rond komen. Tel daar zijn glansrijke carriere bij op en dat deze man al meerdere keren heeft aangegeven bij Ajax te blijven zolang de fluwelen revolutie gaande is en als barca op de stoep staat zou elke trainer accuut zijn koffers pakken! Hierboven wordt weer gedaan dat hij ajax niet het belangrijkste vind en anders wel voor het geld had gekozen. Die mensen zijn naief en weten niet hoe de wereld in elkaar steekt! Frank is ajacied en gaat ons hopelijk nog vele titels bezorgen!

Goed voor beide partijen dit. Frank voelt zich gelukkig bij Ajax en Spartak heeft met Karpin al een fantastische trainer die dezelfde potentie heeft als Frank de Boer. Bij Karpin moet het er alleen nog uitkomen en ik ben blij dat hij er nu voor gekozen heeft om zich 100 procent te concentreren op het trainersvak, ondanks dat ik voor Cska ben.

Gelukkig is het geen Dick Advocaat!!!!!!!!

24 december 2012 om 10:49

Zo snap je als er 1 die een geld wolf is hij het wel met ik maak psv kampioen en dan wil ik ergens andets traine nou eerst zien dan geloven trainers zoals de boer en koeman daar moeten ze een voorbeeld aan nemen

Ik ben blij dat we een coach zoals Frank hebben, hij zorgt voor rust en stabiliteit door dit soort signalen af te geven. Ook is de kans dat spelers, die nu een aflopend contract hebben, hen contract alsnog verlengen veel groter dan wanneer er weer een ander iemand voor de groep had gestaan want dan is het nog maar even kijken of het klikt, en of je veel speelt...nu weet je dat onder Frank in principe wel.

Ook het spel en de resultaten zijn goed, dus er valt voor ons als Ajax supporters eigenlijk (bijna) niks over te zeuren. Ik ben in ieder geval blij met Frank de Boer als coach en hoop dat hij nog héél lang bij ons blijft.

Het is een combinatie van een aantal dingen natuurlijk, Frank kan plezier makkelijk boven het
financiële plaatje zetten omdat hij voldoende miljoenen heeft. Maar aan de andere kant, had
dit aanbod bij andere multimiljonairs neer gelegd en ze waren vertrokken. Frank is bezig aan
het Ajax-project en geniet veel waardering, respect en vertrouwen in Amsterdam. Er staat bij
Ajax een compleet team van veel oud-profs die dezelfde gedachtengang/filosofie hebben vwb
het Ajax-spel. Zolang barca niet op de stoep staat voor Frankie zal hij waarschijnlijk bij Ajax werkzaam
blijven.

Heerlijk hoe realistisch deze man altijd is.

Frank de Boer de voetballer had dit aanbod zeker geaccepteerd

Niettemin een te prijzen keuze. Hopelijk blijft hij nog jaren.

Frank de Boer is de man die samen met zijn broer op en top gentleman Morten Olsen "zwart" heeft gemaakt om een transfer naar Barcelona af te dwingen. Sinds die tijd heb ik geen enkel respect meer voor de broertjes De Boer.

24 december 2012 om 23:24

En de misstappen die jij nu maakt, nemen we jou 15 jaar later ook nog kwalijk. Een dergelijke simpele kijk op het leven maakt het wel makkelijk. Vooral om je af te kunnen blijven zetten tegen degenen die je dwars hebben gezeten. Oh wacht ...........

In Amsterdam moeten ze erg blij zijn met zulke clubmensen als Frank de Boer. Naar mijn idee haalt de Boer het maximale uit dit team en hij laat het team zo spelen wat het publiek in Amsterdam graag zien. Daarbij breken er erg veel talenten door en het financiele huishouden is ook stukken beter sinds de Boer aan de macht staat. Hij heeft grote ambities met de club. Ik ben benieuwd hoe ver hij het kan gaan schoppen. De technische staf en het idee dat ze hebben met de opleiding ziet er in ieder geval veel belovend uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1254 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax
Laatste voetbalnieuws

‘Ambitieus Swansea City pakt door en heeft gesproken met De Boer’

Swansea City heeft contact gehad met Frank de Boer. De club uit Wales, die dit seizoen degradeerde uit de Premier League, heeft afgelopen week afscheid genomen van manager Carlos Carvalhal, mede...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren