wk2018

Advocaat: ‘Van Bommel moet fit zijn, anders wordt hij irritant’

Zondag, 23 december 2012 om 23:11
/

Mark van Bommel heeft sinds zijn terugkeer in Nederland de hoon flink over zich heen gekregen. De middenvelder staat op liefst zeven gele kaarten, voert geregeld discussies met de arbitrage en er wordt door de buitenwacht getwijfeld over zijn toegevoegde waarde bij PSV. Trainer Dick Advocaat neemt het in gesprek met de NOS op voor de aanvoerder van de Eindhovenaren.

“Nu ik dagelijks met het werk, zie ik pas wat voor een goede voetballer hij is”, zegt Advocaat. “Ik heb met hem bij het Nederlands elftal gewerkt, maar niet echt dagelijks. Als deze jongen fit blijft, is hij een fantastische speler en zie je ook wat voor een fantastische speler is geweest. Maar hij moet heel fit zijn, anders wordt hij heel irritant.”

Van Bommel kroonde zich door de 1-6 zege op NAC Breda van zaterdagavond tot winterkampioen van de Eredivisie. Mogelijk scheiden zijn wegen na dit seizoen met die van Advocaat. De 65-jarige Hagenaar heeft namelijk een aflopend contract, maar hij weet al wel wat de toekomst hem brengt. “Ja, maar ik zeg het niet”, glimlacht de voormalig bondscoach van onder meer Rusland en Nederland.Gerelateerd

74 reacties (laatste reactie door psv-gomes)

hij gaat het record van ramos (rkc) vorig jaar nog wel verbreken

23 december 2012 om 23:17

Hij? Er zijn meer kanshebbers voor hoor, zoals Meijers dan ADO (7) of Moisander (6).

23 december 2012 om 23:25

kan best eens

24 december 2012 om 12:16

Hij pakt veel gele kaarten omdat in buitenland scheidsrechters zijn die niet zo snel gele kaarten geven. In Nederland hoef iets te gebeuren of je krijgt al geel.

van Bommel is te oud en kan het niet meer belopen net als Bouma moeten ze allebei volgend jaar stoppen

23 december 2012 om 23:21

Pirlo kan het toch ook niet belopen. Wat is dit nou weer voor onzin, Van Bommel doet het naar behoren en zelfs ik had niet gedacht dat hij het zo goed zou doen dit jaar.

23 december 2012 om 23:24

Pirlo is geniaal en van Bommel niet dat is het verschil.

23 december 2012 om 23:26

Hahahaha Pirlo vergelijken met Van Bommel.. dat moet in een of ander jaaroverzicht komen

23 december 2012 om 23:27

Vergelijk je nou Pirlo met van Bommel. Haha kom op man. Een van de beste middenvelders. En Italianen zijn vaak nog goed op een oude leeftijd. Kijk naar Zanetti, Totti en Del Piero.

Edit: spelfout

23 december 2012 om 23:32

@timofr12

Zanetti heeft 145 interlands gespeeld voor Argentinië, dus die past niet in het rijtje Italianen, verder is de Serie A blijkbaar een competitie waar oudere spelers op een hoog niveau nog prima meekunnen, denk dus vooral dat dit aan de competitie ligt.

23 december 2012 om 23:32

Zanetti is Argentijns, maar voor de rest heb je gelijk. vind het toch mooi dat er in italie toch echte clubmensen zijn die normaal hun hele carriere voor 1 club hebben gespeeld en niet voor het grote geld gekozen hebben.

23 december 2012 om 23:36

@rickieman

Ohja, inderdaad. Je heb gelijk.

23 december 2012 om 23:46

Wat wil jij daarmee Zeggen zelfs ik had niet verwacht alsof wij moeten aannemen dat jij verstand heb van voetbal hahahaha

24 december 2012 om 00:01

Dat is niet zo hoor, het verschil is het respect. In Nederland ben je bij 30+ te oud, te sloom, te versleten of weet ik veel wat. In Italië zijn dat juist ervaren spelers, die veel meer gewaardeerd worden. Groot verschil.

24 december 2012 om 00:56

Pirlo heeft lopers om zich heen die het vuile werk voor hem opknappen, plus een retegoede verdediging, dat kun je niet van PSV zeggen. Pirlo heeft ook nog eens een andere rol, van Bommel moet het juist van zijn fysieke arbeid hebben. Dit is echt een vergelijking van niets. Én dan hebben we het nog niet eens over het kwaliteitsverschil van beide spelers gehad.

24 december 2012 om 04:57

Nou nou, we gaan nu niet doen alsof van Bommel een houthakker is he? Die heeft het echt niet alleen maar nodig van zijn fysieke arbeid. Weet niet of je wel eens een wedstrijd volgt van Psv, maar van Bommel is erg belangrijk bij het verdelen van het spel. Heeft ook een geweldige pass.

Dickie heeeft hier wel gelijk, als Mark niet fit is en dus niet top speelt wordt ie erg vervelend en irritant waardoor het dikwijls nog slechter wordt.

24 december 2012 om 14:21

Ik denk niet dat het aan de competitie ligt. in italie heb je gewoon ouwe rotten die goed kunnen voetballen. en door hun ervaring doen ze geen stap te veel, maar winnen ze wel. Die mannen tikken je gewoon zoek.

Hij voelt zich volgens mij wat te goed voor de nederlandse competitie.. wat hij imo niet meer is

Van Bommel is de laatste wedstrijden wel wat rustiger geworden dan in het begin: de eerste vijf duels pakte hij meteen 5 gele kaarten, maar daar zijn er in de 5 of 6 (?) daarna nog maar twee bijgekomen. Hij maakt minder onnodige overtredingen en is, ondanks zijn leeftijd, nog steeds een verademing om naar te kijken.

Edit: de kwaliteiten van Van Bommel liggen overigens niet op het veld, maar op de training en in de kleedkamer. Deze jongen zorgt er persoonlijk voor dat spelers als Strootman, Hutchinson en Toivonen een klasse beter zijn dan vorig seizoen

Als leider moet je je goed profileren, iets wat die met gele kaarten pakt niet goed doet

Nee dan wordt hij nog irritanter, want met nog meer energie kan hij nog meer irriteren.

23 december 2012 om 23:22

Is dit bedoelt als grap? Niet erg grappig iig.

24 december 2012 om 09:18

Om grappen lach je.
Het is dan ook geen grap, het is keiharde realiteit.

Goed dat ie zich vanavond niet heb laten provoceren door die enge presentator, als ik die kop al zie...

Een goede speler voor PSV en de Eredivisie.
Hij heeft zijn irritante trekjes maar kan nog wel goed voetballen.
Alleen hij moet zich zelf niet te goed vinden of calimero gedrag tonen.
Een van bommel in vorm hoort in mijn ogen bij de betere spelers in de Eredivisie

Ook al is hij wel fit, hij is altijd irritant. Krijgt veel gele kaarten en ik vind hem niet het verschil maken bij Psv. Alleen als leider is hij handig.

Samen met zijn zoon Strootman de meest irritante spelers van de eredivisie. Ik vreet me helemaal op als ik die 2 zie janken op tv. Zeuren, klagen en vervelend doen. Het zou een pure winst voor de eredivisie zijn als die 2 heel snel opzouten naar Rusland ofzo.
Ik kan me ook niet voorstellen dat je als PSV supporter een shirt zou kunnen kopen van die droeftoeters. De Strootman kan koppen trekken waarmee hij spontaan mijn darmen aan t werk zet. Bah bah bah.

23 december 2012 om 23:33

Iemand is flink jaloers en vertoont afgunst t.o.v. de beste leider en beste voetballer van de eredivisie. Dus omdat jij vindt dat het beter is voor de Eredivisie dat beide heren niet meer in ons land voetballen vindt heel Nederland dat?! Praat lekker voor jezelf...

23 december 2012 om 23:34

Oh ja, ik heb een shirt van die ene droeftoeter. Die wat bij AC Milan wekelijks uitblonk, bij Bayern de tegenstanders in de middelcirkel dol passte en die PSV naar een hoger niveau tilt.

23 december 2012 om 23:38

Dus omdat hij wekelijks uitblonk mag hij zich nu gedragen als een kleuter van 3? Het enige wat bij die man ontbreekt is zijn fopspeen.

23 december 2012 om 23:48

Eerlijk gezegd vind ik jouw reacties meer overeen komen met het gedrag van 'een kleuter van 3'.. Mark van Bommel is een eerlijke voetballer, die erkent, als je studio voetbal hebt gezien dan had je dat geweten, dat hij soms te kort komt en soms te ver door gaat in het reageren op de scheidsrechter. Dat heeft alles te maken met emotie. Hij is een winnaar. Daarom ben ik trots dat zijn naam op mijn PSV shirt prijkt.

24 december 2012 om 08:06

Volgens mij gedraagt hij zich niet als een kleuter! Wanneer jij spelers goed vindt hoef je ze niet af te kraken! En Strootman naar Rusland? Neem aan dat je wel doorhebt dat Strootman een van de beste voetballers van zijn generatie is, en hij waarschijnlijk belangrijk gaat worden voor het Ned Elftal! Die gaat naar de Engelse top...dat zeker

23 december 2012 om 23:35

Van Bommel moet er idd voor zorgen dat hij alleen speelt als hij helemaal fit is. Zoals tegen Ajax was hij duidelijk niet fit en had hij zijn plek moeten afstaan.

@elmo
Hey koekebakker, dit is voetbalzone.
Je hebt het alleen maar over randzaken, maar nog geen voetbaltechnisch argument gelezen.

23 december 2012 om 23:40

Serieus Sfjm, als hij zich niet zo gedroeg was ik fan van hem geweest. Want puur kijkend naar zijn voetballende kwaliteiten is het echt een geweldenaar.

24 december 2012 om 00:45

Wel erg makkelijk weer. tegen Ajax was hij niet fit. Daar gaan we weer met de excuuscultuur uit Brabant. Ajax was gewoon beter, geef dat gewoon toe en Van Bommel kan dat niveau gewoon niet meer bijbenen, helemaal geen schande. Voor de rest heeft ie voor Psv nog veel waarde. Prima, lijkt me.

23 december 2012 om 23:44

Maar jij klinkt dan ook niet bepaald objectief als ik je zo hoor want als je niet kan erkennen dat we blij moeten zijn met die 2 in onze competitie dan kan je beter zaalvoetbal gaan kijken. Strootman is een geweldige voetballer met een fantastische mentaliteit, althans, zo beleef ik het dus zeg maar wat waar is. Feit is dat ik graag naar ze kijk omdat het beide fantastische voetballers zijn en zeker inn onze competitie moeten we blij zijn met elke goede voetballer. Dat jij je iriteert aan hun is vervelend voor je maar dat je durft te stellen dat het pure winst voor de eredivisie zou zijn als die 2 er niet meer zijn vind ik vrij egoistisch en zelfs arrogant gedacht want zoals ik net al zei, ik kijk graag naar ze en ik ben niet eens een psv supporter...

23 december 2012 om 23:44

Gelukkig beoordelen grote clubs spelers niet op hun uiterlijk, maar op hun voetballende kwaliteiten. Door opmerkingen als deze te maken, toon je aan dat je geen verstand hebt van het spelletje en je dat ook nooit zult krijgen

23 december 2012 om 23:50

Heel leuk verwoord, gelukkig laten ze ook zien wat ze voetballend kunnen.

23 december 2012 om 23:57

Het is natuurlijk ook een beetje overdreven, maar ik kan me wel echt opvreten als ik die 2 tekeer zie gaan. En voetballend zijn ze beide top. Van Bommel is een super speler en Strootman is onze toekomstige vaderlandse topper en dat moeten we dan ook koesteren.
Het is alleen wel te hopen dat Strootman dat gedrag gaat verbeteren.

24 december 2012 om 00:03

Eerst vind je nog dat het pure winst is voor deze jongens als ze beide weggaan uit de Eredivisie en kan je het je niet voorstellen dat er fans zijn met een shirt van die spelers (even voor de duidelijkheid: ik heb een shirt van allebei) en vervolgens zeg je wel dat het vaderlandse toppers zijn...

Strootman en Van Bommel zijn absoluut niet de enigste spelers die zich hieraan schuldig maken, aangezien ik Eriksen en Boerrigther vanmiddag ook bij ieder incidentje naar de scheidsrechter zag gebaren en Clasie ook wekelijks zijn protesteerkunsten vertoont. Allemaal klassevoetballers met deze trekjes

Edit: zat nog even te denken: bij Barca en Real gebeurt het ook wekelijks en ook in Engeland zie ik ze wel eens met zijn allen om de scheidsrechter heenstaan. Niet heel speciaal dus wat bovengenoemde jongens doen.

24 december 2012 om 00:04

Geloof mij nou maar, als hij voor je club speelde dan zou je van 'm houden. Hij doet me denken aan Suarez, die werd ook overal in het land gehaat maar ik denk ook dat hij een speler is die een top mentaliteit heb en alles wil doen om te winnen. Ik zou me eerder ergeren aan spelers die er duidelijk niet alles voor doen om te winnen dan een speler die zich kan opwinden in de hitte van de strijd..

24 december 2012 om 00:10

Geldrop leer lezen voordat je dit zegt. Ik begin mn tekst met, dit is natuurlijk overdreven. Moet ik meer zeggen? Daarna nuanceer ik het.
En uiteraard maken meer spelers zich daar schuldig aan, maar niet in de mate waarin zij dat doen.
Clasie was laatst ook een keer heel irritant, toen heb ik me ook aan hem geirriteerd.
Maar ik ben er sowieso erg vatbaar voor. Ik snap niet dat als je zo'n baan mag hebben voor een dusdanig salaris waarbij heel nederland je volgt, jij denkt dat je zo moet doen.
Vergeet niet dat er ook een hoop kinderen voetbal volgen. En dat stoort me dan heel erg. Ik vind ook dat scheidsrechters veel harder moeten optreden tegen die zeikerds. En dus ook een Clasie die toen een keer heel vervelend was.
En dat is ze naar Rusland wens is natuurlijk onzin. Ik wil ook een zo sterk mogelijke competie. En zij horen beide in de top 10 beste spelers in Nederland.

24 december 2012 om 00:18

Ik reageer ook op het feit dat je dat zegt. Als je het niet meent, zeg het dan ook niet.

Vergeet niet dat de baan die die jongens hebben, om miljoenen gaat. De laatste jaren is de top dichter naar elkaar toegegroeid en kan een puntje of misschien zelfs een doelpuntje meer of minder het verschil maken tussen 10 miljoen, een groot bedrag voor het Nederlandse voetbal. Wanneer de stand 3-0 is, zie je Van Bommel en Strootman ook nooit klagen. Kijk Studio Voetbal van vandaag maar eens terug (met Van Bommel), daar legt hij haarfijn uit wat een voetballer er toe drijft om dit te doen Hierbij maak ik trouwens de aantekening dat ik het deels met je eens ben, dat het gedrag van voetballers en dus ook van deze heren soms storend kan zijn!

24 december 2012 om 01:09

Je tekst in je edit is wel echt een drogreden om dit gedrag te tolereren zeg. Ik ben blij dat ze in de Eredivisie harder gaan optreden tegen het gezever van deze verwende voetballers. Laat ze zich gewoon eens met hun eigen voetbalkunsten bezig houden en daar hun emotie inleggen i.p.v. te ageren bij elke beslissing van een scheidsrechter. Dat kan wat mij betreft alleen maar mooier voetbal opleveren.

24 december 2012 om 11:05

Ooh, maar ik zeg ook zeker niet dat ik het tolereer. Ik zeg alleen dat het vaker voorkomt en dus niet alleen in Eindhoven! Ik ben ook blij dat ze hiertegen gaan optreden: je zag bij Utrecht - Ajax al dat na het uur iedere beslissing werd geaccepteerd, omdat Makkelie twee gele kaarten had gegeven voor protesteren. Binnen een paar weken zal het gedrag echt wel afnemen

Ben blij dat we van Bommel en Advocaat hebben. Heb ook een voorgevoel dat Advocaat hierna nog een jaar doorgaat. Mark moet na dit seizoen stoppen en een trainingscursus volgen, want hij heeft het al moeilijk, en het wordt zeker niet makkelijker met een mogelijke CL erbij. Hij zou alleen wel in de cl willen spelen denk ik dus dat stoppen gaat m nie worre Off: hoe vonden jullie Zanka de laatste 3 wedstrijden? Denk dat hij met vertrouwen echt een goede CV is. Vooral opbouwend. Naast Marcelo wel een goed centrum? Komt in januari een RB bij denk ik

Qua passing (zowel kort als lang), spelinzicht en intercepties, staat hij ver boven de middelmaat die onze nationale voetbalcompetitie dicteert. Misschien zegt het meer over de Eredivisie dan over hem, maar ik vind hem de beste voetballer in de Eredivisie. Beter nog dan Clasie en Strootman, de enige middenvelders die ik in zijn buurt vind komen. Zijn enige nadeel is zijn traagheid, maar snelheid mag je op zijn leeftijd ook niet meer verwachten.

Lekker belangrijk wat de buitenwereld er van vindt. Als PSV supporter mag je je handen dicht knijpen met hem en Strootman op het middenveld. Als je af en toe een pass ziet van van Bommel over veertig meter die perfect aan komt, dan zie je toch een ongekende klasse die je bijna niet ziet op de Nederlandse velden. Maar goed, in Nederland kraken we liever mensen af en worden er tien artikels geschreven over gele kaarten en fitheid van spelers. Ik zou liever wat artikelen willen zien over dergelijke prachtige passes of andere mooie acties.

24 december 2012 om 01:31

Ik kan het niet veel beter verwoorden!

ach, de meeste "kenners" in Nederland zien niet wat voor een enorm goede voetballer Van Bommel iswat was hij geniaal met Cocu op het middenveld van Psv. Ik herinner me nog dat ik bij Ajax - PSV zat en, als neutraal supporter in deze wedstrijd mijn ogen niet kon geloven. Wat werd toen het duo Sneijder - vd Vaart He-le-maal zoekgespeeld. Vervolgens speelde de man goed bij Barca, Bayern en AC Milan en een uitstekend wk.

In Nederland zien we liever een speler als Vd Vaart. Die er leuk uitziet, een mediageile vrouw en soms een paar leuke pasjes in een wedstrijd geeft...dat hij aan alle kanten voorbij gelopen wordt...ach wat maakt het uit. Een simpele jongen als Van Bommel, een bikkelaar, een harde werker, iemand die ongezien op de juiste plek staat en ballen afpakt, iemand die alles doet wat nodig is om te winnen...zo iemand zien we in Nederland liever niet.

23 december 2012 om 23:51

Ik vind Van Bommel ook een hele goede voetballer maar Cocu was toch wel een stuk beter...

24 december 2012 om 01:32

Tsja, psv'er he

V Bommel is nog steeds een fantastische speler. Is zeker niet de snelste maar heeft een fantastisch inzicht en een erg goede pass in huis. Dat de buitenwacht aan hem twijfelt boeit ons niet, alle psv supporters zijn super blij dat hij bij ons speelt. Hij heeft die winnaarsmentaliteit die in ons team (op strootman na ) ontbreekt.

23 december 2012 om 23:48

Laat de buitenwacht lekker twijfelen, Markie is zo'n goede jongen dat hij ze vast allemaal persoonlijk komt uitnodigen op ons kampioensfeest !

Lekker om al die jaloerse reacties te zien.
Als hij er niets meer van kon zou je namelijk de supporters van andere clubs niet horen, want die zouden er dan geen aandacht aan besteden, het feit dat iedereen het over hem heeft geeft maar destemeer aan wat een verademing het is om hem te zien spelen.
Mark dit jaar kampioen worden en lekker met eer afscheid nemen bij PSV of eventueel nog jaartje eraan plakken, maakt mij niet uit.
Samen met Strootbaas de factor die PSV winterkampioen heeft gemaakt.

24 december 2012 om 00:05

Ik ben het helemaal met je eens!
Van Bommel is nog steeds een geweldige voetballer voor een topclub in Nederland, zowel op als buiten het veld is hij van onschatbare waarde. Alleen al hoeveel de talenten van PSV opsteken van iemand als Van Bommel, die jongen is zijn salaris zeker weten waard!

Verder was het meerendeel van de kaarten die Van Bommel kreeg wel terecht. Al begreep ik hem ook wel dat hij het gevoel had dat hij gezocht werd.

het enige wat hij doet is vieze overtredingen dat weetje als je hem koot
voor de rest is hij wel een paar wedstrijden al belangrijk geweest voor psv niet verwacht.

24 december 2012 om 00:28

1. PSV heeft hem niet gekocht.
2. Als je elke wedstrijd die PSV speelt met Mark "paar" noemt heb je een solide punt, Mark speelt week in, week uit gewoon erg sterk.
3. Vieze overtredingen? Graag één voorbeeld?
4. Enige wat hij doet? Hij zet spelers vrij voor doel, is altijd rustig aan de bal, coacht zijn medespelers, intimideert zijn tegenstanders, houd anderen in het gareel.
5. Niet verwacht? Was vorig jaar één van de uitblinkers bij Ac Milaan, toch wel een niveau hoger dan Psv, niet te spreken over de competitie die veel sterker is.

24 december 2012 om 08:08

Wel grappig dat je zo jaloers en minachtend doet over een speler die bij Barcelona, Munchen en Milan speelde en zelfs aanvoerder was...

Voorspelbaar, in een Bommel topic duiken altijd een aantal pipo's op die alleen over de kaarten, overtredingen, dat ie te oud is, en zijn gebabbel kunnen huilen. Dat ie grotendeels als een koning staat te spelen zien ze totaal niet, of krijgen ze niet uit hun afgunstige zure mond. Die incidenten wegen trouwens totaal niet op tegen hoe geweldig hij zich dit jaar profileert op en buiten het veld en hoe hij speelt, daar zou het vooral om moeten gaan hier als je echt liefhebber bent. Ze kunnen trouwens beter de reacties helemaal uitzetten hier. Het gros heeft hier echt totaal geen verstand van voetbal.

24 december 2012 om 03:26

Dank u grote voetbalgoeroe Audilambo dat u uw fantastische voetbalvisie met ons simpele zielen wilt delen. Wat zouden wij onbenullige kneusjes toch moeten zonder uw inbreng hier op Voetbalzone. Iedere dag kijk ik weer uit naar uw kwalitatief op eenzame hoogte staande reacties. Dat anderen überhaupt een afwijkende mening durven te ventileren zou verboden moeten worden. Hopelijk stelt u uw onwaarschijnlijke vakmanschap binnenkort in dienst van PSV en treed u toe tot het management van de Eindhovense club. Die dag zal met gouden letters bijgeschreven worden in de analen van het Nederlandse voetbal. U past ook qua instelling precies bij de heren Sanders, Brands en Advocaat. Ook zij laten ons wekelijks nederig in een hoekje kruipen als wij weer eens en afwijkende mening hebben die niet strookt met de briljant uitgedachte strategie van de Eindhovense supermannen. Helaas voor de club is het wel zo dat ze zo druk zijn met het corrigeren van de simpele zielen die niet met oogkleppen voor in de “hiephiephoera bij PSV is alles fantastisch” polonaise mee willen lopen dat ze vergeten om de 4 vervelendste mannetjes van het Nederlandse voetbal een eens keer te corrigeren. Maar daar zou u met uw briljante kennis natuurlijk voor kunnen zorgen. Mertens, Toivonen, van Bommel en vooral Strootman zouden aan uw orakelachtige visie ontzettend veel hebben. U past qua karakter ook perfect in het PSV team. Ook zij hebben geen respect voor de mening van anderen en vinden dat die hun mond moeten houden.. En natuurlijk luisteren wij voetvegen onmiddellijk naar deze supermannen. Maar wanneer daar uw kennis nu ook nog bijkomt dan komt de club op een ongekend hoog niveau. Eigenlijk zijn uw 3 collega´s in uw ogen ongetwijfeld ook maar simpele zielen net als de rest van ons en zult u in no time ook hun duidelijk maken dat ze gewoon stil moeten luisteren en de bevelen opvolgen van de “grote leider” Audilambo. Dan zien we binnenkort dat ook deze 3 onbenullen een account hebben aangemaakt hier op Voetbalzone om op een ongekend laag niveau over voetbal te praten met al die andere paupers en Voetbalzone dombo´s.

24 december 2012 om 04:00

Zoveel typen en zo weinig zeggen is op zich ook een kunst.

Heb je toevallig ook nog iets inhoudelijks te melden of wil je alleen maar mijn punt bevestigen dat je niet voetbalinhoudelijk over van Bommel kan meepraten. Ik ben echt niet geinteresseerd en onder de indruk van deze wollig verpakte persoonlijk aanval.

24 december 2012 om 04:32

Weet je wat een persoonlijke aanval is ?. Hier beweren dat alle leden hier op VZ geen verstand van voetbal hebben en dat daarom de discussie mogelijkheid maar uitgezet moet worden. Het is werkelijk de arrogantie ten top en ronduit schandalig om anderen zo neer te zetten.

Ik ben mijn hele leven fan van Mark van Bommel geweest. Het is een speler die ongelofelijk belangrijk is voor iedere ploeg en dus ook nog steeds voor dit Psv. Maar je moet de ogen ook niet sluiten voor het feit dat de jaren beginnen te tellen en zijn snelheid is afgenomen. De vele gele kaarten die hij nu pakt zijn geen complot van de scheidsrechters tegen van Bommel zoals veel Psv'ers ons willen doen geloven maar een gevolg van het feit dat hij vaker dan vroeger te laat is. Doordat hij veel overtredingen maakt en de voorzitter is van het debat clubje van PSV die constant tegen de scheids lopen te babbelen neemt de irritatie bij iedereen toe en krijg je reacties. Hij is nog steeds belangrijk voor PSV en ik ben er van overtuigd dat wanneer hij gewoon zijn mond zou houden tegen de scheids en zou voetballen hij van een nog veel grotere waarde zou zijn voor Psv.

24 december 2012 om 07:19

Die discussie over het niveau op deze site is offtopic en oninteressant, maar die opmerking ging over het algehele niveau, niet alleen dit topic. Het maakt echt totaal geen indruk als je de grote Vz-protector acteert. Deze site is het drukst bezocht als het over voetbal gaat, maar tegelijkertijd is het algemeen bekend dat je hier ver moet wegblijven voor de diepgang en inhoud in de discussies. Dit is nu eenmaal soms de kleuter-telegraaf onder de voetbalsites met dagelijks opportune oppervlakkige stukjes en reacties. Als je problemen hebt met die mening en je daar al van gaat steigeren, kun je beter naar Noord Korea verhuizen.

Jouw visie op van Bommel deel ik niet, ik lees slechts een cliche opsomming van kritiek rondom hem. Tuurlijk is ie langzamer geworden. Tuurlijk heeft ie minder actieradius. Punt is, het is verrekte weinig te merken in de praktijk. En daar gaat het pas om. Wordt ie overlopen? Nee. Loopt ie te sjokken achter zijn directe tegenstander? Nee. Is ie constant te laat in de duels? Nee. Dan is het nl relevante kritiek en heb je een punt. Nu is het slechts zoeken naar zijn minpunten en tegelijkertijd het grote plaatje niet willen zien. Het erg hoge gemiddelde niveau dat ie haalt negeren om je incidenten-kritiek kracht bij te zetten. 

Als je wedstrijden van Psv goed zou volgen, wat het gros niet eens doet, dan weet je dat al die clichekritiek heel weinig terug te zien is in de wedstrijden (op incidenten na), omdat ie zelf als geen ander weet en erkent wat zijn tekortkomingen zijn, en zich daar vaak goed op instelt. Er zijn vrachtladingen spelers te noemen (incl internationals) die meer overtredingen maken op het middenveld, en meer overlopen worden of hun man laten gaan dan Mark, ook al zijn ze fitter. Je taak in het elftal voldoen op dit defensieve en controlerende terrein is nl vooral een mentale kwaliteit, en heeft vooral met mentale veld-discipline en spel-inzicht dan met conditie en fysiek gesteldheid te maken.

Dat is een van die voorbeelden van kritiekpunten die een eigen leven leiden maar totaal niks met de actuele realiteit te maken hebben. Als jij en 10 anderen het hier roepen als papegaaien, gaan jullie ook nog in jullie eigen onzin geloven. Dat is een beetje aan de hand rondom v Bommel sinds het EK. Een hoop zwetsers praten mekaar na. En dan verbaasd en verbolgen gaan doen als ze niet serieus genomen worden met die onzin.

Een eerlijk neutraal voetbalvolger zou overigens ook erkennen dat 2 tot 3 gele kaarten onterecht waren en die hele kaarten discussie in feite een simpele mediahype is. Maar eerlijk en neutraal zijn is helaas al teveel gevraagd voor velen als het gaat om Mvb. Net zoals het dood normaal is dat een aanvoerder veel met de scheids praat, alleen wordt het bij Mark als irritant ervaren omdat het Markis. Men moet toch wat te zeiken hebben nietwaar? Weet je wat het meestal is. Pure afgunst en/of domme haat. Niks meer of minder. Dat straalt ook van de reacties af. En bovendien totaal geen eigen mening hebben maar opiniemakers Gijp&co napraten. Jij bent ook zo'n copy-paster. Die Gijp heeft er vaak kijk op, maar zit er ook vaak gruwelijk naast. Geeft verder niks. Het bevestigt in jouw geval alleen maar wederom dat veel vz-puntjes scoren niet gelijk staat met verstand van voetbal hebben.

24 december 2012 om 08:59

@audilambo We verschillen over de situatie van van Bommel en dat mag. Jij mag het nog altijd een supervoetballer vinden en ik vind dat hij fors op zijn retour is. Ik ga daar verder geen woorden meer aan vuil maken gezien de rest van de discussie met jou.

Dagelijks zijn er vele mensen die veel plezier beleven op deze site. Daarbij zijn mensen die nietszeggende berichten plaatsen maar er zijn er ook vele die hier wel degelijk iets te melden hebben. Ik heb in mijn hoofd een lijstje van mensen wiens reacties ik altijd lees omdat ze iets te melden hebben. Daarbij is het niet eens belangrijk of ik het met ze eens ben of niet maar het zijn mensen met wie je fatsoenlijk over voetbal kunt praten en wiens mening ik respecteer zonder het altijd met ze eens te zijn. Overigens heb ik ook een lijstje met mensen waarvan ik de posts niet eens lees omdat ik toch weet dat ze klinkklare onzin verkondigen. Zou je ook eens moeten proberen. Maar VZ is op welk niveau dan ook een site waar mensen plezier aan beleven en waar ze hun mening moeten geven. Verder geef je me het advies om naar Noord Korea te verhuizen. En dan moet ik toch keihard lachen want dan ben je een draaikont eerste klas. Laten we even terug gaan naar de basis. Jij bent degene die vind dat er maar gestopt moet worden met discussiëren op deze site en op die zin reageer ik cynisch omdat jij hier wel even voor duizenden andere wilt bepalen wat te doen. Jij bent dus degene die de meningen van anderen niet kunt hanteren net zoals de bewindvoerders in Noord Korea dat niet kunnen. Dus draai de feiten nu niet om.

Verder vraag ik me af wat je hier op VZ doet als het je niet bevalt. Je hebt hier al 1122 berichten geplaatst. En dat op zoiets waardeloos als VZ. Ga lekker naar al die andere kwaliteitssites waar het zoveel beter is en laat de mensen op VZ gewoon hun plezier beleven. Hoef jij je dan verder niet meer te ergeren en neer te kijken op de mensen die hier reageren.

Vanaf nu ga ik weer lekker over voetballen discussiëren met de 100 % zekerheid dat we dat gewoon kunnen op VZ. En mocht je denken dat ik kritiekloos ben t.o.v. VZ dan heb je het mis. Je moest een s weten welke kritische discussies ik al heb gehad met de moderatoren van Voetbalzone.

24 december 2012 om 09:56

Ik kom hier louter omdat dit de site is met het meest complete dagelijkse voetbalnieuwsoverzicht. Dat is waar ze hier goed in zijn, en geen andere site aan tipt. Ik kom hier zeker niet voor de discussie, maar moet toegeven dat ik me soms wel laat verleiden tot reacties. Meestal vermijd ik het.

De redactie met hun controversiele en commerciele werkwijze, het rare modereren dat eerder censureren is, en de reacties hier die weinig verheffend zijn, allemaal redenen om hier niet te veel te posten. Ik kan zo 3 forums opnoemen waar je veel meer verstand van voetbal in de discussie tegenkomt dan hier, alleen die hebben niet zo veel nieuws. Ik kom dus bij beide. En ik zei trouwens letterlijk 'het gros' vd reacties. Jij maakt er alle mensen van in je gepikeerde reactie. Zo ver wil ik zeker niet gaan. Al valt het onderhand wel erg op dat in de Psv topics een hoop mensen hun wazige anti-psv riedel kwijt moeten en dat daar bijna altijd onzin uitkomt.

24 december 2012 om 11:24

@audilambo. J bent 7 maanden lid van Voetbalzone. In die tijd heb je gemiddeld 150 berichten per maand geplaatst. En dan wil jij beweren dat je je jezelf soms laat verleiden tot reageren. Vind je het zelf ook niet vreemd om dit te stellen. Als het je hier dan zo tegenstaat waarom kom ik dan vandaag al weer meerdere reacties van je tegen bij verschillende topics.

Overigens wil ik nog even reageren op iets wat je in een eerdere post aanhaalde en nu ook weer namelijk dat mensen eens neutraal naar iets, en je bedoelt Psv, moeten kijken. Als ik je dan zie reageren bij het onderwerp over Engelaar dan ben ik zwaar geneigd om te zeggen zet die PSV bril van 10 meter breed en 2 meter hoog eens af. Ik ben zelf Twente fan en ben best bereid ook mijn club te verdedigen. Maar als iets niet goed is dan moet je dat ook over je eigen club durven te zeggen. Ik verdedig niet alles tegen beter weten in. Dat we voor Robbert Schilder geld hebben betaald is puur wanbeleid volgens mij want de man komt mega tekort. Ondanks dat zelfs mijn mede Twente supporters het niet met me eens zijn blijf ik bij mijn mening. Ik heb eens een aantal reacties van je bekeken maar het is echt blind alles maar verdedigen wat er bij PSV gebeurt. En geloof me er is voldoende om kritisch op te zijn maar dan moet die bril wel af. Ook ik erger me soms aan de kritiek op Twente en Munsterman. Vaak word er maar lukraak wat geroepen. Maar soms is er echt reden tot kritiek en dan weiger ik om de kop in het zand te steken.

Het is een irritante speler die in een elftal meer als een stoorzender werkt dan wat anders met zijn gezanik en gezeur. Een fatsoenlijk interview geven is onmogelijk na een nederlaag, want dan is hem weer eens onrecht aangedaan door de scheidsrechter, de grensrechter en de 4e official. Bovendien worden zijn voetbalkwaliteiten zwaar overdreven, dat had v Basten al snel gezien.

24 december 2012 om 08:11

Van Basten had ook gezien dat Wieleart, Sno, Oleguer en Aisatti een toevoeging waren voor Ajax hahah laat me niet lachen. Hij was basis speler en zelfs aanvoerder bij Munchen, en de beste middenvelder bij Milan. Nee van Bommel kan er niets van.

24 december 2012 om 11:38

eb je het over de Van basten die Bobson en een stuk of 30 anderen een aanvulling voor Oranje vond? Die op toernooien n de 2e ronde werd uitgeschakeld? Die Ajax aan de rand van de agrond bracht door aakopen als Sullemani (16 miljoen!), Sno, Wiellaert en nog wart anderen? Die na een jaar huilen een interview gaf dat hij niet goed genoeg is voor Ajax? Die nu met Heerenveen vecht tegen degradtie? Ja...hebben we het over die Van Basten??

Hebben we het over de Van Bommel die landstitels won met Psv, barcelona en bayern Munchen? De van ommel die door de supporers van AC Milaan werd uitgroepen tot estspeler van het seizoen? De Van Bommel die de wk-finale haalde en bijn won?

Slaap zachtjes verder.....en laat mensen die er verstand van hebben oordelen over Van Bommel.

Psv-supporters vinden hem een topper, de rest vindt hem een irritante voetballer die het niet meer kan belopen. Denk dat de carriere en prijzenkast van van Bommel het hele verhaal vertellen.

Moderators: wilde mijn reactie weghalen, zag geen andere mogelijkheid dan tekst weghalen. Wat mij betreft mogen jullie deze post weghalen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
262 fans
Coach, 41 jaar
SeizoenClub
2017- PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
2005-2006 Barcelona
Laatste voetbalnieuws

‘Rafael kon bij Fortuna veel meer verdienen dan bij Ajax’

Rafael van der Vaart werd opgeleid door Ajax en brak daar op jonge leeftijd door, terwijl Mark van Bommel zijn opleiding genoot bij Fortuna Sittard en zich bij PSV doorontwikkelde. De...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 juni
Carlo Ancelotti meldt zich mogelijk in Londen voor een verrassende huurdeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren