Het wordt tijd dat ook Gertjan Verbeek zich zorgen maakt over AZ

Woensdag, 12 december 2012 om 23:00
/

Trainer Gertjan Verbeek maakt zich (ogenschijnlijk) geen zorgen over AZ. Na de zwakke en deels onthullende 0-0 tegen Willem II strooide hij achteloos met complimenten. Zijn ploeg had zo ongeveer alles goed uitgevoerd; misschien in een iets te laag tempo, maar dat zou met die jonge gasten vanzelf beter gaan. De analyse sloeg nergens op. En dekte zeker niet de waarheid.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

AZ heeft in de winterstop versterkingen nodig


Gerelateerd

26 reacties (laatste reactie door hanzz)

Als ze in de winter iemand laten gaan, en ze halen er weer niks voor terug. Dan word het lastig om de nacompetitie te ontlopen.
Halen ze versterkingen erbij. Dan is het linkerrijtje nog haalbaar.

12 december 2012 om 11:12

Dat zou ook schandalig zijn naar de supporters toe. Iedereen snapt dat AZ een jasje uit heeft moeten uitdoen, maar dit slaat nergens op. AZ heeft veel te veel kwaliteit ingeleverd, en op Henriksen na, ontzettend slecht gescout. Waar voorheen goedkope jongens als Moisander, Moreno, Mendes da Silva, Schaars en De Zeeuw goedkoop werden opgepikt wordt de plank nu volledig mis geslagen met gasten als Berghuis, Reijnen, Gorter en V. Elm. Ik denk dat ze dat in Venlo, Heerenveen, Breda en Enschede nog steeds niet kunnen geloven.

Ook is de schuld vele malen sneller afgelost dan gepland, maar de vraag is dan of dat niet te snel was. Nu zit je opgescheept met Gudmundson, Berghuis, Reijnen en Gorter. Terwijl je al heel erg uit de brand was geweest als je een redelijke centrale verdediger had aangetrokken ter vervanging van Moisander en een echte linksbuiten. Berghuis is buiten een matige voetballer ook niet eens een middenvelder ipv linksbuiten. Nu hebben we al nr's 10 genoeg, maar een Wildschut op linksbuiten ontbreekt.

Dat Verbeek de schone schijn ophoudt vind ik schandalig. Tegen Willem II heeft de ploeg zeer slecht gepresteerd. Iedereen had het over de vele kansen, ik vraag me af welke? 2 of 3 kansjes, maar verder had ik geen moment het idee dat Willem II onder druk stond of dat de openingsgoal in de lucht hing. Met alle respect voor Willem II, maar als je dat thuis tegen Willem II presteert moet je je gewoon diep schamen.

Imho wordt het tijddat Verbeek de jeugd meer kans gaat geven. Er loopt genoeg bij de jeugd rond wat kan aanhaken bijhet 1e. Dit is toch al een verloren seizoen en een aantal jeugdspelers zal niet onder doen voor wat er nu instaat en misschien zelfs al beter presteren. Gewoon dit seizoen alvast gaan bouwen aan volgend seizoen. De spelers die nu al door de mand zijn gevallen zoals Reijnen uit de basis halen en vervagen voor jong talent. Op die manier kan AZ volgend seizoen weer mogelijk een mooi jaar beleven.

Er moet wat routine bijkomen in die ploeg, misschien eens kijken voor pakweg de Zeeuw, zo'n type in ieder geval die het middenveld kan sturen.

En misschien achterin nog een goede routinier naast Viergever.

Met Maher, Viergever, Altidore, Beerens, Marcellis en indien fit Martens, staat geen enkele trainer zo laag! Maar geen van die gasten zijn leiding gevers, allen doe ze mee als het goed gaat, maar bij tegenslag zakt het ineen, daarin moet je een versterking halen, 1-0 acher? De beuk erin en niet de kop laten hangen en denken dat alles voetballend opgelost kan worden!

Esteban
Marcellis
Viergever
Maher
Martens
Beerens
Altidore
12 december 2012 om 10:41

Martens heeft 2 wedstrijden meegedaan ofzo en is nu al maanden geblesseerd en dat is hij nog maanden.
Beerens is al 1 jaar uit vorm
Viergever speelt redelijk goed, heeft alleen Gorter en Reijnen naast hem als paniekzaaiers.
Altidore krijgt geen bal, of met moet van Maher spelen, die als enige iedere week een 6,5 of hoger scoort.

Geen een Eredivisie team kan Poulsen, Holman, Rasmus Elm, Wernbloom en Moisander opvangen.

AZ mikt op de jeugd........ Wijnaldum, Messaoud, Lam en na de winter klopt ook Lewis op de deur van AZ 1. AZ wilt hun graag gebruiken en gezien dat een Lewis en Lam tot 2016 hebben verlengd spreekt toch wel vertrouwen uit.
Als je dan op die posities versterkingen haalt breken ze niet door.

Ik vind wel dat we een RCV moeten halen en Gouweleeuw lijkt niet tevreden bij Heerenveen.
En linksbuiten is Gudmundsson ene prutser......en Martens is er niet. Dus ook maar een linksbuiten halen, een Wildschut. Die onttrekt zich momenteel ook niet aan de misere in Venlo. Nederlands, talentvol en een vleugel. Krijg je zoiets.

Zie opstelling:
Marcellis, Gorter, Reijnen & Beerens maar even lekker op de bank laten zitten. Wijnaldum en Johansson hebben de toekomst en speelden goed tegen willem 2.... Reijnen spreekt voor zich en Beerens moet zichzelf eens opladen want nu speelt hij sowieso dus maakt niet uit of hij goed speelt of niet...

Esteban
Johansson
Gouweleeuw
Viergever
Wijnaldum
Henriksen
Elm
Rosheuvel
Maher
Wildschut
Altidore
12 december 2012 om 11:14

Wijnaldum en Messaoud vertrekken na dit seizoen bij AZ. Hun contract loopt af en het ziet er op dit moment allerminst naaruit dat ze bij gaan tekenen.

Oké je hebt hier een punt. Maar om te zeggen dat het achterin nog het beste gaat gaat mij veel en veel te ver.

Omdat Reijnen fout op fout stapelt, is Viergever niet meer alleen bezig met zijn eigen taak, z'n man uitschakelen en de opbouw leiden. Hij herstelt alleen nog maar de fouten van Reijnen. Doordat hij niet opbouwt moet Maher de hele tijd helemaal terugzakken om de bal te komen halen, terwijl je hem juist aanvallend moet laten spelen. Viktor Elm is niet zo beslissend als Rasmus, maar doet het wel als een van de weinige spelers met passie. En Henriksen... Ik weet niet zo goed wat ik van hem moet denken.

Verder loopt het voorin natuurlijk voor geen meter. Beerens is een prima speler maar nu hopeloos uit vorm, en Gudmundsson is altijd al een pannekoek geweest. Krijgt geen voorzet omhoog. Altidore vecht bijna alles in zijn eentje uit en is, zoals je dan wel terecht aangeeft, geen Wilfried Bony.

Om dan nog maar te zwijgen over de bank. God god god. Falkenburg is een middelmatige voetballer, en Berghuis zo mogelijk nog middelmatiger. Boymans is nooit fit, als ie het wel is doet hij het vaak toch wel aardig.

Deze ploeg heeft een routinier nodig, en daarnaast moet Verbeek van een paar vaste namen afstappen. Geef maar eens wat talenten de kans. Achterin kan je Reijnen vervangen door Dirk Marcellis en dan zet je Johansson is een keer op rechtsback, zodat Reijnen uit het elftal valt. Op het middenveld moet Ali Messaoud een kans krijgen, laat die Henriksen nog maar even op de bank zitten.

Vervang Gudmunddson door een extra middenvelder, Thom Haye. Schijnt ook een groot talent te zijn. En speel met het spitsenduo Altidore - Boymans, en kijk maar eens hoe dat uitpakt.

En als je echt 4-3-3 wilt blijven spelen geef dan Rosheuvel een kans en op de andere flank Fernando Lewis (als die weer fit is).

Esteban
Johansson
Marcellis
Viergever
Gorter
Haye
Maher
Elm
Messaoud
Boymans
Altidore

AZ mist op het moment gewoon te veel ervaring! Het zijn nu allemaal relatief jonge honden, dus de schuld kan je eigenlijk niet in hun schoenen schuiven. Het wordt tijd dat er iemand op gaat staan of iemand komt die een leider is (net zoals van Bommel)

12 december 2012 om 10:43

AZ heeft de jongste eerste 18 van de Eredivisie, dat verklaart ook heel veel!

Esteban 22
Marcellis 23
Viergever 22
Reijnen 25 (maar een prutser, hopelijk Gouweleeuw van 21 hier of Lam van 18)
Gorter 23/wijnaldum 19

Henriksen 20
Elm 26
Maher 19

Beerens 24
Altidore 22
Gudmunddson 20

Bank: Johansson 19, Wijnaldum 19, Lam 18, Lewis 19, Falkenburg 23, Rosheuvel 21

12 december 2012 om 11:16

Je weet dat Lewis nog wel even is uitgeschakeld he? Wat mij betreft halen ze morgen nog Drenthe transfervrij binnen.

Ik kan me niet voorstellen dat hij zich geen zorgen maakt, echter is er geen simpele voor de hand liggende oplossing... Het probleem zit hem in kwaliteit gecombineerd met te veel jeugdigheid waardoor er geen leiders zijn die het team op sleeptouw nemen. Het spelsysteem omgooien zal dit niet veranderen, en de spelers die dan moeten spelen zijn weer niet geschikt voor de 4-4-2. Althans veel minder dan voor 4-3-3. Dat is dus geen oplossing. Dat meneer trouwens tot de conclusie komt dat juist de verdediging het meest voldoet toont maar weer eens aan dat we hem niet al te serieus moeten nemen...

Verbeek probeert met de huidige manier van communiceren de rust te bewaren, lijkt me niets mis mee als 'manager' om dat te doen.

12 december 2012 om 10:46

Paniek uiten heeft ook totaal geen nut hoor. Tenminste niet als trainer. Als wij als supporters dat doen dan komt met misschien duidelijker naar buiten. Maar AZ is altijd bezig met de rangen gesloten houden qua directeuren/trainers etc. En daar past paniek zaaien niet bij.

Dump Reijnen - haal Gouweleeuw
Dump Gudmunddson - haal Wildschut
Laat Johansson, Lam & Wijnaldum af en toe aan het eerste ruiken, volgend jaar druk nodig.

De Winter
Johansson-gouweleeuw/viergever (lam volgend jaar) Wijnaldum
Elm
Maher Henriksen
Rosheuvel-altidore-wildschut

12 december 2012 om 10:54

mee eens met je visie om de jeugd een kans te geven. Ik ben ook geen fan van Reijen en Gudmunddson. Die mogen van mij ook weg...

Maar het komt goed. Het is gewoon een overgangsjaar en volgend jaar staan we gewoon weer bij de beste 5 van nl..

12 december 2012 om 10:58

Ik hoop het ook!

Ik denk dat AZ voornamelijk door de financiën (het is nu weer redelijk) niet investeerde maar ook om de jeugd niet de pas af te snijden!
Wijnaldum, Lam, Haye, Messaoud, Lewis kloppen nadrukkelijk op de deur van AZ 1. En dan is Johansson er ook, gehaald als 18 jarige.

Talent is er dus wel. En mensen als Henriksen hebben ook de toekomst.

En met de verkoop van Maher/viergever/altidore gaan we ook wel 15-20 miljoen bij elkaar schrapen kunnen we de jeugd in laten stromen en 2-3 echte versterkingen halen!

12 december 2012 om 12:21

Je hebt een verschil tussen geen paniek zaaien en net doen alsof het publiek gek is. Als het ruk is dan mag je dat gewoon zeggen, het publiek ziet dat namelijk ook. Neem nu Alex Pastoor, die geeft van het weekend ook gewoon aan dat het niet om aan te zien was. Dat is gewoon eerlijk. Het is echter niet zo dat de club in blinde paniek is of dat Pastoor ineens rare beslissingen gaat nemen.

12 december 2012 om 12:33

Dat het beter kan is duidelijk, echter kan je moeilijk beweren dat ze niet hun best doen of dat het positiespel elke week niet om aan te gluren is. Dus wat dat betreft snap ik heel goed dat Verbeek zich niet te negatief wil uitlaten. Je hebt weleens van die periodes dat het niet loopt en dat alles tegen lijkt te zitten, net als die periodes dat alles meezit... Utrecht is daar een mooi voorbeeld van. Als je puur naar de kansen kijkt moet je die wedstrijd dik winnen, maar je verliest hem uiteindelijk...

12 december 2012 om 14:47

Hahaha dus jij hebt genoten van het fantastische spel tegen Willem II en Utrecht? Tegen Willem II speelden we in het tempo van de tachtig jarige oorlog (woorden die Verbeek vorig jaar gebruikte). Willem II zakte lekker in en liet AZ het spel maken, vandaar dat het nog leek alsof het positie spel oke was, in feite ging het nergens over. Beetje de bal naar elkaar rondtikken in een tempo dat de gemiddelde 3de klasser nog bij kan benen. En over hun best doen, dat betwijfel ik. Tegen Utrecht word je in fases gewoon afgetroefd op felheid. Ik zeg niet dat die jongens hun best niet doen, alleen kan je ook niet zeggen dat ze er werkelijk alles voor doen.

Gert-jan Verbeek zal zeker niet tevreden zijn met de prestaties van AZ, maar ik geloof dat die man alles uit de kast gaat gooien aangezien dit waarschijnlijk z'n laatste jaar is bij AZ.

12 december 2012 om 12:34

Hoezo is dit waarschijnlijk zijn laatste jaar bij AZ, zou je dat even voor ons kunnen verklaren?

18 december 2012 om 07:36

Nou hard maken kan niemand, maar wanneer je het voetbalnieuws een beetje volgt wordt hier en daar wel gespeculeerd dat Verbeek na dit seizoen bij die en die club aan de slag gaat.

18 december 2012 om 09:27

Vertel, volg letterlijk elk bericht van AZ en dus Verbeek. Heb nog helemaal geen serieus bericht gehoord en aangezien hij heeft bijgetekend vorig seizoen tot 2015 zie ik niet in waarom hij zou vertrekken...

Tja maar als je met iemand als Reijnen speelt is dat ook niet zo raar. Die gast kan nog niet in de topklasse mee zo enorm slecht is hij. Elk doelpunt wat ik tegen Az gemaakt zie worden begint of eindigt met een fout van Reijnen. Slechter dan hij bestaat niet..

na de winterstop komt er een versterking: Maarten Martens. Speler die het spel open kan breken, kan scoren en zorgt voor de nodige creativiteit zodat alle aanvoer voor Altidore niet alleen van Maher hoeft te komen. Gaat helemaal goed komen met AZ.

Conclusies trekken als Az-directie zou de redding zijn voor Az:

Reijnen
Gorter
Viktor Elm
Gudmundsson
Berghuis
Ortiz(non-eu salaris!!)

Allen contracten ontbinden!

Esteban
Beerens
Falkenburg
Rosheuvel

Allen door verwijzen naar het bankje

Verbeek = Exit

Verbeek is een man die amper naar jeugd kijkt(alleen als die genoemde prutsers geblesseerd zijn) en aangezien AZ niet meer de rijkste club is hebben ze het van de door Scheringa gepimpte jeugdopleiding nodig om te overleven. Verbeek zal ook nooit afstappen van zijn 4-3-3 systeem, terwijl zoals Lex Muller zegt de vleugelspelers drama zijn

Aankopen die bij elkaar niet meer dan 3/4 miljoen zullen kosten:

Gouweleeuw(1,5 jaar contract)
Overtoom(0,5 jaar contract)
Armenteros(half jaar contract)
Finbogasson(noorse club)

Armenteros zal Altidore na dit seizoen moeten opvolgen. AZ kan dat salaris echt niet meer betalen. Ga mij niet zeggen dat dit elftal niet makkelijk kan concurreren met de topclubs in NL. Vooral dat middenveld is Goud. Het kost je amper wat.

De Winter
Lam
Gouweleeuw
Viergever
Wijnaldum
Henriksen
Maher
Martens
Overtoom
Altidore
Finbogasson

Bank:

Esteban
Beerens
Rosheuvel
Messaoud
Haye
Falkenburg
Armenteros
Drenthe(transfervrij)

Ziet dit er al niet veeeeeeeeeeeeeeeeeeel beter uit!

Ik ben van mening dat de ogenschijnlijke rust van Verbeek de grootste reden is tot zorg bij AZ. Blijkbaar telt hij zijn geld en verder boeit het hem niks, zo komt hij over. Waarschijnlijk ook bij de spelers. Tuurlijk heeft AZ veel kwaliteit ingeleverd maar er is genoeg kwaliteit over om in de top 6 te eindigen. Dat dit niet gebeurd kan nog gebeuren maar niet op de manier zoals het nu gaat. Ik pleit echt voor een ontslag van Verbeek, hoe jammer en vervelend dan ook. Hij komt gewoon niet scherp over. AZ heeft een frisse nieuwe wind nodig. Volgens mij zou Co Adriaanse een prima opvolger zijn!

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

AZ

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.

119 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain sluit uit dat Arsène Wenger als sportief directeur aan de slag gaat in Parijs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren