Jonk: ‘Ajax had negen zelf opgeleide spelers in de ploeg, PSV nul’

Vrijdag, 7 december 2012 om 20:06

Ajax wil snel om de tafel met de KNVB om te bemiddelen in de zaak-Bazoer. De Amsterdammers namen onlangs de zestienjarige Riechedly Bazoer over van PSV en de verdediger mag volgens de reglementen van de nationale voetbalbond geen competitiewedstrijden spelen voor zijn Ajax. Als gevolg daarvan komt hij ook niet meer in aanmerking voor Oranje. Dat bevestigde Mohammed Allach, de technisch manager van de KNVB.

/

“Funest voor de ontwikkeling van een van de grootste verdedigende talenten”, oordeelde Allach in gesprek met Voetbal International. “Wij beoordelen de talenten op basis van de prestaties in de wedstrijden. Nu Bazoer geen wedstrijden speelt, kunnen we hem niet beoordelen. Per definitie kan hij dan ook niet in aanmerking komen voor Oranje.” Bij Ajax zijn ze uiterst teleurgesteld in de gang van zaken.

“Riechedly heeft bewust voor Ajax gekozen”, zegt hoofd jeugdopleiding Wim Jonk in het weekblad. “Neem alleen al de basisopstellingen Ajax en PSV in het onderlinge duel van vorige week. Ajax had negen zelf opgeleide spelers in de ploeg, PSV nul. Naast de trainingen bij Jong Ajax en het eerste volgt hij ook nog een individueel traject. We organiseren ook oefenwedstrijden waarin hij ritme op kan doen. In onze ogen kan Riechedly op basis daarvan gewoon voor Oranje Onder-17 spelen. Het zou goed zijn als we met de KNVB een dergelijke situatie kunnen creëren.”


Poll

Ben jij het met Wim Jonk eens?


Gerelateerd

267 reacties (laatste reactie door zlatanfan4ever)

Oh negen? Ik zag er maar 3. Namelijk Blind, Vermeer en Van Rhijn. De rest is allemaal aangekocht of transfervrij overgekomen van een andere club.

7 december 2012 om 20:11

Dan kan jij niet tellen.

Eriksen heeft ook de jeugdopleiding doorlopen, net als Aldeweireld, Fischer, Boerrigter, Moisander.

7 december 2012 om 20:14

Inderdaad.
Ze zijn toch echt in de Atjes begonnen of is dat tegenwoordig geen jeugd meer?

7 december 2012 om 20:17

Boerrigter maar 1 of 2 jaar, die tellen we niet mee. Dat is gewoon een aankoop geweest. Voor de rest ben ik het wel met je eens.

7 december 2012 om 20:17

Ooh dus als iemand 1 jaar in de jeugd heeft gespeeld, heeft hij de jeugdopleiding doorlopen? Als het over Psvers gaat volgens jullie niet, maar zolang het bij Ajax is geld dat wel als eigen jeugd.

Eriksen, Fischer kun je zeker geen eigen jeugd noemen. Alderweireld eigenlijk ook niet, al heeft hij wel iets langer dan deze 2 in de jeugd gevoetbald. Boerrigter komt inderdaad uit eigen jeugd, maar Ajax heeft hier gewoon een transfersom voor betaald, dus ook dit is een aangekochte speler.

7 december 2012 om 20:20

Als het om psvers gaat ook.
Noem ze maar op die dan uit de jeugd van PSV komen?
Dus als jij vind dat Willems eigen jeugd is dan is Willems eigen jeugd.
Als hij in de A selectie heeft gezeten is hij in mijn ogen ook doorgestroomd uit de jeugd.

7 december 2012 om 20:25

Ik zeg niet dat ze bij PSV in de basis stonden. Het gaat me om discussies in eerdere berichten over bijvoorbeeld Locadia, van Ooijen en nog een aantal andere. Daar werd door menig Ajacied beweerd dat dit geen eigen jeugd is omdat ze op latere leeftijd zijn over gekomen. Nou ben ik het daar ook wel redelijk mee eens.

Eigen jeugd is een speler wanneer het minimaal 3 jaar in jeugd elftallen heeft gespeeld. In Engeland geld de regel dat iedere club een bepaald aantal spelers uit eigen jeugd, en eigen land ingeschreven moet hebben staan. En daar wordt je pas onder jeugd gerekend wanneer je meer dan 3 jaar in de jeugd elftallen hebt rond gelopen. Iets wat voor Denen als Fischer en Eriksen natuurlijk niet geld. Hier heeft Ajax gewoon een redelijke transfersom voor moeten betalen, meer dan een opleidings vergoeding.

En wanneer je meer dan een opleidings vergoeding moet betalen, is iemand geen eigen jeugd meer lijkt me toch..

7 december 2012 om 20:30

Boerrigter is geen eigen jeugd! Heeft zijn opleding gehad bij FC Twente. Op zijn 18e naar jong ajax gegaan.

7 december 2012 om 20:39

Fischer is 2/3 jaar geleden ofzo nog gekocht voor 1,4 miljoen en eriksen en alderweireld zijn weggeplukt bij andere clubs op jonge leeftijd, moisander was weggegaan bij ajax(weet nie of dat meetelt) en boerrigter is overgenomen van RKC (weet niet of ie eerder bij ajax heeft gespeelt)

7 december 2012 om 20:45

Fischer zit net 1,5 jaar bij Ajax, dat noem je nou geen eigen jeugd. Boerrigter is een Tukker en heeft zijn opleiding genoten in Twente, heeft 1,5 jaar bij Ajax gespeeld en is weggestuurd. Je kunt een speler pas eigen jeugd noemen als hij 3 jaar of langer in de jeugdopleiding heeft doorgebracht..

7 december 2012 om 20:49

Lekker boeiend allemaal toch? De een doet het op manier a de ander op manier b...denk je dat er maar een psver is die erom treurt als psv kampioen wordt? Laten we allemaal lekker ophouden met dit gezeur en gewoon kijken wie er kampioen word

7 december 2012 om 21:00

@jesseessej,
Laat ze toch die Calimero's.
Ga er maar van uit als er iemand op de fiets langs het traningsveld van ajax is gefietst hij de jeugdopleiding heeft gevolgd.
Laat ze toch lekker in die waan.

7 december 2012 om 21:01

@flipa
Ik wist niet dat dat een officiële regel was. Heb je ook link naar de knvb, Uefa of Fifa voor ons?

7 december 2012 om 21:18

@ stefan257

Iedere speler heeft eerst bij een andere club gespeeld en is daar weggehaald.
Er zijn maar weinig spelers die van de F-jes de gehele jeugdopleiding doorstromen naar het eerste elftal.
Alderweireld bijvoorbeeld is op zijn 15e naar Ajax gekomen. En heeft dan toch nog heel wat jaartjes in de Ajax jeugdopleiding gespeeld.

Die eeuwige discussie of het wel of geen eigen jeugd is houdt toch nooit op.
De waarheid is wel dat Ajax een kans biedt aan jeugdige spelers en dat PSV het liever doet met aankopen. No problem.

7 december 2012 om 21:19

De discussie is nogal vaag. zeker als je niet definieert wat de termen inhouden. Maar eigenlijk maakt het weinig uit.. Ook in de discussie of Bazoer nou wel oof niet uit eigen jeugd komt over een aantal jaar wanneer hij, wel of niet, gedebuteerd zou hebben.

Daar draait het bij Ajax volgens mij ook helemaal niet om. Het gaat er nu eenmaal om of deze jongens vanuit de jeugd(of je het nu opleiding noemt of niet) doorstromen naar het eerste elftal. En bij PSV is het nu eenmaal zo dat ze spelers kopen die meteen in het eerste een meerwaarde moeten kunnen zijn. Ajax koopt nu laatste 2 jaar spelers die eerst nog moeten "rijpen" in een jeugd elftal. Zoals inderdaad hierboven wordt opgemerkt, is deze tactiek erg succesvol. Spelers als Eriksen, Fischer (die inderdaad sneller in het eerste elftal zijn belandt dan gepland), Alderweireld. Boerrigter en Moisander werd er vanuit gegaan dat zij sneller in het systeem kunne spelen, omdat ze al enige tijd in het Ajax-systeem hebben gespeeld.

Ik ben persoonlijk blij, dat clubs als Feyenoord en Ajax kiezen voor systeem waarbij ze kiezen om spelers jong te halen of op te leiden om zo makkelijk in het systeem in te passen. Waardoor dure aankopen ook vermeden kunnen worden. Want laten we nu eerlijk zijn. Ajax heeft sinds 1996/1997 een legio spelers gekocht die meteen van meerwaarde moesten zijn, maar dat niet hebben kunnen brengen. Babangida, Wamberto, Machlas, Sulejmani etc.

Ik hoop dat ze bij dure aankopen die er wel meteen moeten staan wat vaker zullen kijken naar de psychische kant, ook grote bedrijven zullen sollicitanten beproeven op psychologische kwaliteiten. Je wilt toch dat iemand past in het plaatje en door blijft vechten voor een basisplaats en zal doorwerken tot hij Ronaldo/messi is(ookal haalt ie dat wellicht nooit). Niet alleen een fysieke test dus.

7 december 2012 om 21:20

Je kent het woord opleiden toch he?? Iemand opleiden tot volwaardig 1e elftal speler

7 december 2012 om 21:26

Wve,

Dan speelde PSV toch ook met twee zelfopgelegde spelers? Van Bommel en Willems. Jonk kan niet tellen, of neemt het begrip jeugdspeler nog al breed. Maar in die hele jeugdspeler hype ga ik niet mee, die is er gewoon omdat Ajax ergens hoop uit moet putten.

7 december 2012 om 21:27

@ Kelvino, Perfect antwoord. Niets aan toe te voegen.

7 december 2012 om 21:35

Van Bommel is doorgebroken bij Fortuna.
Dat zou jij toch echt moeten weten.

7 december 2012 om 21:38

En Bazoer tellen we vanaf nu ook mee bij de eigen jeugd van Ajax.
Goed bezig bij Ajax!!

7 december 2012 om 21:40

Boerrigter is niet opgeleid door ajax maar door twente!!!
waarom denken alle alaxieden dat toch.

7 december 2012 om 21:58

Fischer is echt geen eigen jeugd hoor

7 december 2012 om 22:04

Welles @fr12-nick .

Het maakt mij geen moer uit of hij eigen jeugd is of niet.
Iedereen in de Eredivisie wil Fischer hebben.
Voor weinig binnen gehaald en je weet dat hij voor veel meer weg gaat.

7 december 2012 om 22:19

kan jij niet tellen
dan heb je er acht
btw boerrigter en moisander zijn allebei aangekocht (ok boerrigter had het wel doorlopen maar moest weg en moisander was niet als jeugd aangekocht)

7 december 2012 om 22:54

Helemaal met je eens. Het gaat erom wie er uiteindelijk bovenaan staat. En of je dat nou met eigen jeugd doet of met aankopen dat lees je over 20 jaar nergens terug in de geschiedenisboeken. Daarom is het ook zo bizar dat ze in Amsterdam maar blijven zeggen eigen jeugd. Die tijden van van Gaal met eigen jeugd zijn voorbij. Er is bijna geen speler die voor zijn 16e al in de jeugd speelde die nu in Ajax 1 staat. Dus laten we ophouden over eigen jeugd en lekker voetballen met wie je hebt. Al dan niet gekocht.

7 december 2012 om 23:38

Lekker belangrijk... gaat erom dat je kampioen wordt, wedstrijden wint en het publiek voor je wint, want die betalen de kaartjes... En als je eigen ban geen moeite heeft met het beleid van de club, lekker belangrijk wat een ander daar dan van vindt. Deze discussie kan jaren doorgaan en er zal nooit een opening gevonden worden, omdat de meeste supporters het niet voor elkaar krijgen om ook maar een beetje objectief te blijven.

stomzinnige discussie over die jeugdopleiding. Ajax heeft de beste opleiding in Nederland, gefeliciteerd, die prijs is binnen in Amsterdam, de rest moet gewoon op het veld gebeuren en die strijd is nog niet gestreden.

7 december 2012 om 23:49

Fischer is gekomen was toen al a junior dus niet opgeleid

8 december 2012 om 00:09

haha stop alsjeblieft, ik ga stuk. Als je dat jeugd noemt na 1 of 2 jaartjes dan ben je een lachertje. Bazoer is zeker ook eigen kweek als hij volgend jaar debuteert? Dit is echt een soort mislukt statement proberen te maken. Als Ajax de centjes had zoals PSV die van de gemeente krijgt, Hadden Eriksen en Fischer naar hun plekjes in de basis kunnen fluiten. Beetje misplaatste grootmakerij als je het mij vraagt.

8 december 2012 om 08:22

Fischer ook jullie talent he..maar wel 1 miljoen Euro voor betaald. Ajax moet niet zo pochen met hun opgeleide spelers.
Ze jatten die overal vandaan.

8 december 2012 om 09:13

@tubes
In dit verband stelt de Uefa dat er slechts sprake is van een club trained player indien de speler tussen zijn 15e en zijn 21e gedurende drie hele seizoenen (of 36 maanden) is uitgekomen voor de betreffende club. Daarom geld de term eigen jeugd niet voor zowel Fischer als Boerrigter.

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=60660

Home Grown Players googlen uefa:

http://www.uefa.com/uefa/footballfirst/protectingt...

8 december 2012 om 09:25

Flipa,

Fischer is een A-tje.. Ajax stelt hem op, Psv wacht totdat ze 23 zijn en zogenaamd het eerste aankunnen, en inmiddels al vertrokken zijn.

Fischer is gewoon ajax jeugd.. B-junioren en A-junioren... alleen die eerste sloeg hij over omdat die vervroegd naar de A ging, en de A sloeg hij over omdat hij goed genoeg is voor ajax 1

8 december 2012 om 10:04

Poulsn is toch ook eigen jeugd? Waarom wordt ie dan niet genoemd?

Er wordt weer eens flink met de waarheid gesleuteld. En dat allemaal om er zelf het beste ermee voor de dag te komen. Gisteren werder hier gezegd dat Advocaat en Brands zich allemaal niet in de media moesten uiten. Nu is het weer Jonk die over het beleid van Psv moet hebben. Moet Jonk nu dan ook maar zijn mond houden?

Die jongen heeft bewust voor Ajax gekozen. En krijgt er gratis een jaartje sabbatical erbij. Ajax had dit toch wel enigzins kunnen weten. Ook de zawaanemer heeft hierin verzaakt.

8 december 2012 om 11:36

Meneertje onpartijdig... ''waarom denken alle ajaxieden(ajacieden aub) dat toch''
Niet alle ajacieden over 1 kam scheren...
Vroeger was er namelijk ook iemand die dat deed...

8 december 2012 om 11:38

Calimero's sorry? zeg jij ahahaha! grapjas.

8 december 2012 om 11:43

Vermealen, Alderweireld en Vertonghen komen allemaal van een belgische club die in de handen van Ajax was, de manier van doen van Ajax werd daar toegepast, je kan dus stellen dat zo volgens de Ajax filosofie zijn opgeleid, Aangezien je eenbelgische speler moeilijk op zijn 11e al weg kan halen uit belgie(dan zouden weer de helft van de mensen hier daar over vallen.)

8 december 2012 om 13:17

ajax koopt spelers in de A en dan 2 jaar later zitten ze in de selectie en zijn ze opeens jeugd? ga weg man, eriksen is een deen, echte jeugd zijn nederlandse jongetjes die goed zijn gemaakt door ajax vanaf bijvoorbeeld de D/E

8 december 2012 om 14:29

Inderdaad, en dan ook nog altijd praatjes over andere clubs hebben.. walgelijk gewoon. Wat raar trouwens dat Jonk, of niet kan tellen, of de regels niet kent. Want zoveel echte jeugd speelde er niet.

8 december 2012 om 15:00

Fischer geen eigen jeugd?! Hij is potjandorie nog een jeugd speler, met een Ajax shirt aan. Hij hoort nog in de A1 te spelen

7 december 2012 om 20:13

Zelfs als je gaat haten doe je het nog verkeerd. Joel Veltman kwam er ook nog in dus volgens jouw regels zouden het er 4 zijn geweest.

Mag ik je erop attenderen dat er meer Amsterdammers in de selectie van Twente zitten dan Tukkers?

7 december 2012 om 20:30

Mag ik jou erop attenderen dat Amsterdam de stad met de meeste inwoners van Nederland is, dus dat er ook in andere elftallen Amsterdammers spelen is geheel verklaarbaar. Mag ik jou er trouwens ook op attenderen dat er in de Ajax selectie (bijna) geen ras Amsterdammers zitten? Als we dan toch zielig gaan doen..

7 december 2012 om 20:42

Mag ik je erop attenderen dat met spelers uit Amsterdam ik ook erbij bedoel dat het ex-ajacieden zijn.

Mag ik je er ook op attenderen dat de streek Twente een soortgelijke populatie heeft als Amsterdam?

Geen ras Amsterdammers? Weet je dat zeker Jesse?

7 december 2012 om 20:47

er staat bijna tussenhaakjes, en wie zijn dan de ras amsterdammers die in amsterdam geboren en getogen zijn?

7 december 2012 om 20:54

UIt mijn hoofd zowieso Ryan Babel, Vermeer, Daley Blind en Ligeon. Waarschijnlijk ben ik er enkele vergeten en verder ongetwijfeld nog een bunch die uit de omgeving van Amsterdam komen.

7 december 2012 om 20:56

Mag ik julie erop attenderen dat julie net kinderen zijn met die onzin.

7 december 2012 om 22:16

jantjenac

Mag ik jou er op attenderen dat je een hele dikke vette donkergroene rand heb verdiend

7 december 2012 om 22:24

@scrumpti0uz

Je maakt de vergelijking tussen Amsterdam en Twente. Sinds wanneer is Twente een stad? Niet echt een slimme opmerking van een persoon die zich als 'slim' denkt voor te doen.

Bovendien kunnen wij niet ruiken wat je bedoelt. Je probeert de pietlut uit de hangen terwijl je de spijker volledig mis slaat.

8 december 2012 om 01:31

Als je even nadenkt dan zie je dat ik bijdehand reageer op Twente supporter Viswinkel. In de trant van wie de bal kaatst kan hem terugverwachten. Dat jij je daar dan aan stoort kan ik verder niks aan doen.

8 december 2012 om 19:49

@scrumpti0uz
"waarschijnlijk ben ik er enkele vergeten en verder ongetwijfeld nog een bunch die uit de omgeving van Amsterdam komen."

Bedoel je Lens (a'dam, jeugd Az?0 en Narsingh(idem jeugd Ajax)??


7 december 2012 om 20:14

Eigen jeugd houdt in dat een speler volgens mij 3 jaar in de jeugd speelt, niet 1-0. Dit geldt voor Vermeer, Van Rhijn, Alderweireld, Blind, Eriksen, De Jong en Fischer. Fischer is er nog niet 3 jaar, maar voor zijn 20e, de maximumleeftijd voor deze regel, zal hij dat wel zijn!

Edit; Veltman en Moisander voldoen volgens mij ook aan deze regel, en Boerrigter (mits je zijn uitleenbeurten meetelt als jeugd van Ajax) zou ook nog wel eens binnen deze regel kunnen vallen, waardoor je uitkomt op 10!

7 december 2012 om 20:49

boerrigter heeft dacht ik op z''n achtiende een contract voor 2 jaar getekent bij ajax, heeft dat uitgedient en is toen naar zwolle gegaan, volgens jou regel dus geen jeugdspeler

7 december 2012 om 20:53

Oke bedankt! Dan zullen het er 9 zijn, ook niet slecht!

7 december 2012 om 21:44

Maar dan heeft PSV er toch ook meer dan 0?
Van Bommel kwam op zijn 17e, Willems op zijn 18e (zelfde als Fischer meerekenen, maar dat mag gewoon lijkt mij), Depay, Bouma.
Daarnaast speelden Boerighter en Moisander maar twee jaar in de jeugd van Ajax.

Maar wat is het nut van meer eigen jeugd in je team hebben? Zijn die spelers beter omdat ze uit eigen jeugd komen ofzo?

7 december 2012 om 22:23

van Bommel klopt niet want die was 22 toen hij naar psv ging en hij debuteerde op zijn 16 bij fortuna. Ik geloof dat Willems geen eigen jeugd kan worden als die al 18 was toen hij bij psv kwam maar volgens mij was hij 17 dus dan wel. en over Bouma heb je gewoon gelijk die komt uit de jeugdopleiding van psv. Dus had Psv 1 echt opgeleide speler in de basis staan en Willems noem ik nog geen Psv jeugd en dat noem ik Fischer ook nog niet van Ajax

7 december 2012 om 23:12

Het nut is dat je geen geld uit hoeft te geven aan dure aankopen en dat een club erg veel geld kan verdienen aan zelf opgeleide spelers. Uiteindelijk is opleiden van spelers die doorbreken in het eerste elftal toch de basis van het voetbal als je het mij vraagt..

7 december 2012 om 23:58

Stefkamphuis,

Maar waar wil je dat geld dan aan besteden? En wat heb je eraan als je ze toch verkoopt? En weet je hoeveel een jeugdopleiding kost? Dat is ook enorm veel.

8 december 2012 om 10:13

Je kunt nooit al je spelers voortbrengen uit de jeugdopleiding, dus er is natuurlijk altijd geld nodig voor aankopen. De rest van het geld kun je investeren in de jeugdopleiding, maar ook in betere faciliteiten, een stadion of gewoon als reserves houden voor het geval er een keer iets fout gaat..

8 december 2012 om 11:33

Veltman sowieso want die speelt al van kleins af aan bij Ajax.

7 december 2012 om 20:15

Volgens Uefa-regels zijn ook De Jong, Eriksen, Alderweireld, Moisander en Boerrigter en straks ook fischer een ajax-jeugdspeler. En dat is zelfs niet eens het punt, het punt is dat deze speler als 17/18/19- jarige doorbraken bij Ajax waardoor Bazoer meer kans ziet bij Ajax. Bij PSV heeft iedereen ervaring op het hoogste niveau bij een andere club.

7 december 2012 om 20:15

Ook de Jong is opgeleid want hij kwam op zijn 16de, en de laatste jaren zijn meestal het meest cruciaal voor je ontwikkeling.

7 december 2012 om 20:16

Leuk verhaal, maar volgens de Fifa regels gewoon eigen jeugd. Daarnaast vind ik spelers die van hun 15de/16de starten in de jeugd bij een club zeker tot eigen jeugd gerekend kunnen worden. jong leggen ze de basis, band hun 15de vorm je echt de voetballer. Zeker nu zo ook een individueel traject volgen.

7 december 2012 om 20:27

11 zelfs, Lens en Narsingh zijn ook door Ajax opgeleid!

7 december 2012 om 20:32

@beetgaar:

Dat is niet waar.

8 december 2012 om 09:27

Beetgaar

Narsingh is in de e2 vertrokken.

7 december 2012 om 20:31

Het is gewoon een feit.

Al die negen spelers komen letterlijk; uit de jeugdopleiding. Er wordt nergens beweert dat ze hun leven lang er spelen en dat is ook niet het criterium.

7 december 2012 om 20:35

Viskop, of winkel, who cares.. What about, Veltman,van Dijk,lukoki,etc? Leer eerst ff nadenken voordat je opmerkingen gaat maken

7 december 2012 om 21:20

Dit is gewoon sneu, op de man spelen omdat ik schijnbaar een gevoelige snaar raak. Leer Nederlands overigens als je het zo wilt spelen. Leer eerst even nadenken voordat je opmerkingen gaat maken.

7 december 2012 om 21:29

Gevoelige snaar? Als je het zo wil zegge.. De gevoelige snaar van de eredivisie blijkt wel Twente te zijn he, nog ff afgaan in de Europa League, gaat lekker jongen, kijk eerst is naar je eige clubie

7 december 2012 om 21:01

Weer z,n praatjes maker. Aldeweireld. Speelt er al vanaf de c- selectie dus eigen jeugd boerighter ff weg geweest maar Ajax jeugd. Eriksen jeugd. Dus of je kan niet tellen of je snapt er helemaal niks van. Wat eigen jeugd inhoud. Moisander Ajax jeugd

7 december 2012 om 21:19

Ik vind aangekochte spelers van andere clubs geen eigen jeugd. Als Eriksen eerst een poos in de jeugd speelt van een profclub en dan wordt overgekocht is het geen jeugdspeler van die 2e club naar mijn mening. Boerrigter heeft maar 1 of 2 jaar bij Ajax gespeeld en 7 jaar in de jeugd van Twente, hoe kan je dat dan een jeugdproduct van Ajax noemen? Het zal best dat Alderweireld al een poos bij Ajax voetbalt, maar ook die komt van een andere club. Die mag je best een jeugdspeler noemen van mij als je dat zo graag wil, feit is dat er meer gescout wordt door ajax en minder zelf ontdekt. Daar moet je wel een onderscheid in blijven maken.

7 december 2012 om 21:50

En wat is et verschil tussen scouten e ontdekken?? Ds je bent alleen eigen jeugd als je bent ontdekt op een talenten dag ofsow?? Wat een calimeros allemaal, Feit is en blijft dat bij PSv 2. Spelers spelen die bij Ajax in de jeugd hebben gespeeld, volgens jou is dit dan ook Ajax jeugd?? Nee man, voor mij als je debuteert op betaald voetbal niveau ven je eigen juegd, zoniet dan niet. Heel simpel

7 december 2012 om 21:53

Wat lul je slap vent. Wat jij vind doet er niet toe, er bestaan namelijk regels voor. Jij verkeert niet in een positie om eigenrechtertje te spelen. Dus hou die vreemde prietpraat voor je en doe normaal. De reglementen schrijven 3 jaar of langer voor dus dan is dat zo.

Overigens kan dan zelden tot nooit een speler tot 'eigen-jeugd' bestempeld worden gezien het feit hij elders zijn carrière begint. In de F'jes van de plaatselijke FC. Zo nu en dan heeft men goud in handen door een aangediend talent op de ooowzooo befaamde 'talentendagen'.

Nee viswinkel, kappen met die onzin en de feiten onder ogen komen. De feiten spreken voor zich. Zonde dat je met van die loze argumenten komt. Een betoog van likmevesje.

7 december 2012 om 23:12

@viswinkel: Vind jij bv Wout Brama dan wel of geen eigen jeugd? Die heeft Twente namelijk ook gescout....

Dat gebeurt nu eenmaal er zijn zoveel talenten die op jonge leeftijd gescout worden en naar een grotere club verhuizen. Er zijn nu eenmaal door de Knvb of Uefa regels opgesteld wat volgens hun beschouwt kan worden als eigen jeugd als je daaraan houdt heeft Jonk toch gelijk met zijn uitspraak. Of jij het er mee eens bent is punt twee en mag je best vertellen daar dient dit reactie systeem voor.
Maar ik kan je vertellen dat heel veel spelers gescout worden en er maar heel weinig echte jeugd is dan als jij alleen maar spelers als eigen jeugd beschouwd als ze vanaf hun 4de bij de club spelen.

8 december 2012 om 11:31

Ach we zijn het wel gewend @2bd-ajax de Ajacieden noemen het jeugdspelers en terecht... als je de regeltjes weet.
En de anti's en zeurpieten...wat dus bijna iedereen is, ontkennen het weer.

7 december 2012 om 21:19

Jeugd, Eigen jeugd..Who cares, feit is dat jonge spelers bij Ajax 10x zoveel kans op speeltijd hebben dan bij PSV.

7 december 2012 om 21:33

Het is natuurlijk wel enigszins een rare vergelijking wanneer je in de jeugd speelt dat je dan opgeleid bent.
Ook in het eerste elftal maak je namelijk (grote) stappen.
Wel een feit blijft natuurlijk dat Ajax veel minder euro heeft uit gegeven aan de basis 11 en dat onderdeel is van een beleid.
Bij PSV word er gekocht op talent, spelers die met meerwaarde verkocht kunnen gaan worden maar er word niet daadwerkelijk op versterkingen ingekocht.
De aankoop Narsingh blijft voor mij nog volstrekt nutteloos, wil niet zeggen dat Narsingh slecht presteert want die begint steeds beter te spelen maar er waren ook goede andere opties beschikbaar. Ook Wijnaldum is een onnodige koop geweest, tenzij PSV dacht dat Toivoinen verkocht ging worden vorig seizoen.
Mertens is te wisselvallig en voor Matavz had je al lang moet cashen in de zomer bij Benfica.
Willems valt verdedigend door de mand, wellicht nog aan te passen gezien zijn jonge leeftijd.
Dan heb je nog Tyton, een prima keeper maar nu hij op het 2de plan is geraakt.
Ik zie de investeringen van PSV verdampen, dat is zonde.
Ajax haalt goedkoop / gratis spelers, loopt weinig risico en ook niet iedere aankoop lijkt veel geld op te gaan leveren (sana, Boerrigter) maar andere aankopen zoals Hoesen, Fischer en Eriksen lijken goed te gaan presteren terwijl die samen voor de helft van de aankoop prijs van Narsingh gekocht zijn.
Alleen Strootman lijkt te gaan renderen en PSV veel geld in het laatje brengen.

7 december 2012 om 23:02

Volgens mij is een zelf opgeleide speler een speler die vanaf de Dtjes bij de club speelt en niet op 16 jarige leeftijd bij een andere club weggekocht wordt . (voorbeeld Fischer ,boerrichter of Arnautovic ) dat is gewoon slim scouten

8 december 2012 om 11:29

Gaan we zo doen, Dus we moeten even een kraamafdeling hebben op de middenstip van de Arena.
Sorry, klets niet zoveel onzin.
Alderweireld komt gewoon van de jeugdopleiding, beerschot AC een club waar Ajax de baas van was toen(satelietclub) blijkbaar vind je provoceren leuker en helemaal onzin verkondigen.

ik snap het niet kan iemand mij het uitleggen

7 december 2012 om 23:01

Er is een regel van de Knvb dat spelers onder een x jaar leeftijd(weet niet uit mijn hoofd) geen wedstrijden mogen spelen voor de club waarvan ze zijn aangetrokken,voor een half jaar. Dus Bazoer is op 16 jarige leeftijd van Eindhoven naar Amsterdam vertrokken, en nu mag hij een halfjaar geen wedstrijden spelen, mensen noemden dit schadelijk voor de ontwikkeling van dit talent.

7 december 2012 om 23:15

Nee hoor? Jeugd valt onder het amateur regelement. In het amateurvoetbal mag alleen in de zomer (tot eind juli) een overstap gemaakt worden. Doet men dit tussentijds mag men trainen en oefenpotjes meedoen een 'spelerspas' kan men echter niet verkrijgen. Tussentijdse en te late overstappen worden alleen goedgekeurd wanneer er van een aanzienlijk onvoorziene omstandigheid sprake is (wonend in Limburg, vader krijgt baan in Alkmaar dient verhuist te worden-- ofwel; de reis naar het oude complex kan alleen onder absurde omstandigheden gemaakt worden).

Wim Honk heeft hier een goed punt. Bij Ajax is het namelijk makkelijker door te breken dan bij Psv.
Alhoewel de afgelopen paar jaar toch een paar spelers uit de Psv-jeugd doorgebroken. Maar bij Ajax is dat aantal vele malen hoger.
Hopelijk zorgt de Knvb ervoor dat deze jongen toch nog wat wedstrijden mag spelen, zodat hij niet stil komt te staan in zijn ontwikkeling.


7 december 2012 om 20:52

Wie is er dan bij PSV doorgebroken uit de eigen jeugd? Afellay, that's it. Dat is al jaren terug gebeurd en dat is een incident. Zo'n jongens als Depay had dit jaar al in de basis moeten staan en bij Ajax had hij al veel gespeeld.

7 december 2012 om 21:22

Tja is voor Bazoer natuurlijk ontzettend belangrijk, echter is dit natuurlijk wel iets waar je vooraf rekening mee moet houden. En hier niet ineens achteraf over moet gaan beginnen.

8 december 2012 om 00:01

Totti,

Ja, maar de twee die echt zijn doorgebroken bij PSV spelen wel echt veel, terwijl je bij Ajax wel kunt spelen, maar dat zijn er zoveel dat je in totaal minder krijgt.

Als je Eriksen, Fischer, Alderweireld en ga zo maar door meetelt kom je al gauw op 9..

7 december 2012 om 20:17

Ze speelden misschien geen jaren in de jeugd, maar toch zijn het jeugdspelers. Ajax heeft al die spelers toch de kans gegeven, iets waar PSV een voorbeeld aan mag nemen. Bazoer is ook niet door Ajax opgeleid, maar hij weet dat Ajax hem wel de kans geeft om door te breken.

7 december 2012 om 20:20

Ik vind jongens die op hun 16/17e weg worden gekaapt door Ajax zijn echt niet zelf opgeleid. Die jongens krijgen de kans op hun debuut, maar dat is wat anders dan opleiden. Eigen jeugd vind ik jongens die gehaald worden van amateur clubs en je dus echt opleidt in plaats van een stapje verder helpen. Dat het jeugdspelers zijn heb je gelijk in, maar niet van Ajax..

Grappig trouwens hoe snel mensen reageren op dit bericht.

7 december 2012 om 20:59

Als een jongen onder de 21 3 jaar bij een club speelt, is het homegrown volgens de Uefa regelementen, dus dan kan Robbengrunn vinden dat het niet zo is: Eriksen en Alderweireld zijn gewoon eigen jeugd. Als je ziet wat voor stappen Eriksen heeft gemaakt, niet normaal meer. Toen hij bij Ajax binnenkwam, kon hij niet normaal lopen(daar heeft die Singh van feyenoord ook last van, die had er baat bij gehad om op zijn 16e gehaald te worden)en moet je nu zien; die jongen heeft reuzenstappen gemaakt op de Toekomst. Waar die jongens vandaan komen is niet zo belangrijk en amateurclubs leiden ook jongens op, alleen lang niet zo goed.

Wat ik zo raar vind, is dat veel van jullie denken dat jochies van 16 volwaardige profvoetballers zijn. Waarom spelen 16 jarige dan niet masaal in de Eredivisie? De werkelijkheid is dat spelers hun hele voetballeven opgeleid worden en sowieso tot hun 25e/26e baart hebben bij intensieve begeleiding van topcoaches en daardoor beter en beter kunnen worden.

7 december 2012 om 21:00

@robbengrunn

Jongens die op hun zesde of zevende levensjaar door een club gescout zijn en waarvan het talent op dat moment erkend is behoren tot de eigen jeugd. Spelers waarvan op vijftien of zestien jarige leeftijd bekend is dat ze erg goed zijn en waar een transfersom voor betaald moet worden zeker niet meer. Maar ik snap die hele discussie niet zo goed. Wat maakt het in godsnaam uit? Als ze exceptionele kwaliteiten hebben wil iedere club dat soort spelers, eigen jeugd of geen eigen jeugd. Je hebt een punt dus. Snap ook niet dat veel mede Ajacieden hier zo moeilijk over doen, want het is om des keizers baard of het wel of geen eigen jeugd is. Als ze maar goed zijn.

7 december 2012 om 21:18

Doncoxxx, Ik ben niet objectief in dit geval als Ajacied. Maar als je talent pas haalt op het moment dat je voor een speler moet betalen is het in mijn ogen echt geen eigen jeugd meer. Ongeacht of je hem daarna nog wat hebt bijgebracht. Noem het dan gedeeltelijke eigen jeugd of zo.

8 december 2012 om 00:03

Doncoxxx,

Ja, je hebt gelijk, want de Uefa zegt het, er is geen discussie over mogelijk, want de Uefa heeft altijd gelijk. Laten we maar allemaal stoppen met denken, dat doet de Uefa wel voor ons. Want als de Uefa iets vindt moeten wij dat ook vinden en mogen wij geen eigen mening vormen.
Wat een zwak argument om die toch mee te willen/kunnen rekenen zeg.

8 december 2012 om 14:42

@ tom12

Of jij het nu wel of niet ok vind doet er eigenlijjk niet toe, de Fifa en de Uefa zijn de voetbal autoriteiten die gemachtigd zijn om de reglementen op te stellen. Er zijn gewoon kaders opgesteld wanneer je als club mag spreken van eigen jeugd.

Als je zo gaat rederenen kan je alle wet en regelgeving wel ter discussie stellen. Jij stelt zeker ook alle wetten in Nederland ter discussie die tot stand komen in de Eerste en Tweede kamer ? Stel jij ook hun autoriteit omdat ze kunnen/mogen doen ter discussie ? Want dat is wat jij hier zegt, natuurlijk kan je over alles discussieren, maar jouw argumenten slaan kant nog wal, want jij erkend dus geen enkele autoriteit als het jou niet uitkomt.

7 december 2012 om 20:17

Ja want als een speler rond zijn 15e in een jeugd opleiding komt te spelen leid je hem niet op? Fischer bijvoorbeeld was nooit de speler geweest die hij nu is als hij niet naar ajax was gekomen. Ze leren hoe er bij ajax wordt gevoetbald. Alleen in de techniek kan je minder betekenen ,maar je leid ze dus wel zelf op. Fischer heeft zelft ook meerdere malen aangegeven dat hij heel veel heeft geleerd in de opleiding

7 december 2012 om 20:23

Dat weet je niet... Als die Deense clubs jongens als Eriksen, Fischer en Andersen (Of is dat een Zweed?) kunnen opsporen zal het opleiden ook wel goed gaan. Die jongens hebben zoveel talent die waren ook zonder de begeleiding van Ajax er wel gekomen hoor.

7 december 2012 om 20:43

Die waren er inderdaad wel gekomen. Maar ze worden wel opgeleid voor de ajax school. Dus je leid ze wel op in een bepaald systeem (wat zich zeker wel bewezen heeft). Eriksen en fischer hebben aangegeven dat ze erg veel hebben geleerd bij ajax.

Andersen is ook een deen

7 december 2012 om 20:20

Waarom zou je die niet meetellen. Deze jongens zijn onbetaalbaar als ze op het niveau van nu zijn. Ajax heeft ze op jonge leeftijd gehaald en ze een persoonlijk traject gegeven om te volgen. Deze jongens zijn door Ajax als jeugdspeler gebracht tot waar ze nu zijn. Die mag je dus meerekenen.

Als PSV spelers als Mertens, Wijnaldum, Matavz, Narsingh en Strootman haalt, halen ze directe versterkingen en niet de speler die als jeugdspeler nog gebracht moet worden.

7 december 2012 om 20:23

Tja, als Tiny Sanders sneert over Sulejmani, dan kan je wel eens iets terug verwachten. Vindt alleen wel de men moet kappen met de term zelf opgeleide spelers. Als je bijvoorbeeld iets als 'spelers die ook in de A1 hebben gevoetbald' gebruikt, heb je al een term die stuk helderder is.

Desalniettemin behelst de kop natuurlijk totaal niet de samenvatting van wat Jonk aansnijdt, namelijk het niet oproepen van Bazoer. Jeugdelftallen moeten draaien om puur talent, niet om wedstrijdritme. Bazoer is aanvoerder van Oranje de onder-17 en ineens mag ie niet meer spelen. Er is veel mis bij de Knvb en Mo Allach is daar een voorbeeld van.

Is een speler die je op zijn 17e ergens weg koopt ook een zelf opgeleide speler?

7 december 2012 om 20:20

Volgens uefa-richtlijnen moet je 3 jaar voor je 21e voor een club hebben gespeeld. dus ja.

7 december 2012 om 21:34

@lennispsv
Ligt eraan wat je ermee doet, als je die speler een paar jaar in je eigen jeugd plaatst wel.

Misschien al een tijdje terug, maar Fredje Bouma komt ook echt uit de jeugdopleiding van PSV

7 december 2012 om 20:13

Nope, Fortuna Sittard!

7 december 2012 om 20:18

daar is die 1 jaar aan verhuurd. hij is rond zijn 15 16 naar psv gegaan.

7 december 2012 om 20:19

Wel waar. Hij is een jeugdspeler van Psv. Van Bommel is van Fortuna.

7 december 2012 om 20:22

hoe komt iedereen er toch altijd bij dat Bouma uit de jeugd van Fortuna komt. Wat een gelul .hij komt van rood wit uit Helmond en is daarna naar PSV gegaan. Maar waar maakt die Jonk zich druk om .altijd dat gezever over eigen jeugd en dan een speler op 16 jarige leeftijd bij PSV weglokken met veel geld in de wetenschap dat hij een jaar lang stilstaat in zijn ontwikkeling. Puur en alleen om maar te kopen en dan PSV een koopclub noemen Wat een lachertje

7 december 2012 om 20:29

Kharika heeft half gelijk.

Bouma ging in '94 naar PSV en zat in eerste instantie bij Jong Psv, maar mocht gelijk dat seizoen al zijn profdebuut maken op zijn 17e na pas een paar maanden bij Jong PSV gespeeld te hebben.

Een beetje het Willems verhaal zeg maar.

Vreemd, ik tel er maar 3!

Vermeer,blind en Van Rhijn

Fischer--deense club
Eriksen-- Deense club
Alderweireld-- Beerschot Antwerpen
Hoesen -- Fortuna Sittard
Boerrigter -- Twente
Moisander -- finse club
Poulsen -- spreekt voor zich, denemarken ergens
Siem De Jong -- De Graafschap

Ajax moet een keer ophouden met aangekocht talent eigen jeugd te noemen!!!!!

7 december 2012 om 20:16

Ajax heeft toch echt bovenstaande spelers in de jeugd opgeleid, behalve poulsen, of vind je dat gewoon vervelend?

7 december 2012 om 20:17

Groot gelijk begint een beetje irritant te worden. De grootste talenten uit de jeugd van Ajax krijgen geen kans en gaan in Italie voetballen.. Laatst was er nog iemand op mijn school die ervan overtuigd was dat Luis Suarez Ajax jeugd was. Sommige mensen slaan gewoon door.

7 december 2012 om 20:24

Je zit er helemaal naast.

7 december 2012 om 20:29

Nou vertel mij waarom ik er naast zit? Bouy speelt in Italie, een jongen bij mij op school heeft dat gezegd en dat ik het irritant vind is mijn mening..

7 december 2012 om 20:42

Als je Suarez eigen jeugd vind dan heb je inderdaad een groot bord voor je kop. Maar wat Bouy betreft zit je er toch naast. Ajax wou verder met Bouy omdat ze een potentiele basisspeler in hem zagen. Maar samen met Raiola heeft hij besloten om naar Juve te gaan. Dat Bouy vindt dat hij eerder een kans had moeten krijgen doet verder niet ter zaken, Frank de Boer (of in ieder geval de trainer) kan het beste beoordelen of een speler er klaar voor is.

7 december 2012 om 20:45

Ik had gehoord dat die jongens zich achter uit geschoven voelde, omdat andere jongens al wel kansen kregen. Ik wist niet dat ze verder wouden met die jongen. Bedankt dat je ook argumenten noemt is toch fijner om te weten waarom ik fout zit.

7 december 2012 om 23:11

Het grootste argument voor die stelling is nog wel natuurlijk dat Raiola Bouy's zaakwaarnemer is.

7 december 2012 om 20:17

En mensen zoals jij moeten een keer ophouden met zich druk maken om niks!!!!!! Niet te gelovenzeg waar mensen zich druk om kunnen maken. Get a life en ga wat nuttigs doen dan hierover zeiken.

7 december 2012 om 20:17

Alderweireld kwam van GBA en toen werd er daar volgens de Ajax filosofie opgeleid etc dus dat mag je onder Ajax scharen. Eriksen, de Jong, Boerrigter en Moisander hebben allemaal 1 jaar of meerdere jaren in de jeugd van Ajax gespeeld en zijn dus door Ajax ook opgeleid.

7 december 2012 om 20:17

Ja want een speler is natuurlijk pas een jeugdspeler, als hij is gekweekt uit een reageerbuis door de club.

7 december 2012 om 20:33

Groot compliment om een einde te maken aan deze zinloze club-cludiscussie

7 december 2012 om 23:06

Ik word er ook moe van...
Maar goed, iedereen heeft daar zo zijn eigen mening over, al staat er in het reglement wel andere dingen dan door sommige mensen hier beweerd wordt.

8 december 2012 om 14:45

Hardgras heb jij de FAQ wel doorgelezen?

De complimenten hebben als doel om een inhoudelijke discussie te stimuleren dus het is de bedoeling dat er alleen complimenten voor onderscheidende en onderbouwde(!) berichten worden gegeven. Een bezoeker moet het punt wel ‘verdienen’. Het is dus niet de bedoeling complimenten uit te delen aan iemand omdat het een vriend van je is of aanhanger van dezelfde club(!) Tegen misbruik van de complimentfunctie wordt opgetreden: je kunt teruggeplaatst worden naar een lager niveau.

Een speler is een jeugdspeler die tussen zijn 15e en zijn 21e gedurende drie hele seizoenen (of 36 maanden) is uitgekomen voor de betreffende club. Dat heeft hierboven Flipa duidelijk gemaakt (zelfs met een link van de Fifa). Dat lijkt mij een meer stimulerende reactie.

7 december 2012 om 20:21

Jonk zegt niet eens dat het eigen jeugd is, hij zegt dat er in het elftal van afgelopen zaterdag negen zelf opgeleide spelers stonden. Ze hoeven dus niet de hele jeugdopleiding te hebben doorlopen, maar de meeste namen die jij noemt hebben wel een deel van de Ajax-jeugdopleiding doorlopen.

7 december 2012 om 20:23

ja, maar blijkbaar ben jij niet wijs genoeg.

fischer kwamt op z'n 16de of 17de naar ajax, waar hij eerst de jeugdopleiding van ajax moest doorlopen om bij de eerste te komen.

erikens: die werd op z'n 16de naar ajax gebracht als jeugdig talent, en heeft van 2008t/m2010 de jeugd van ajax doorlopen.

hoesen geef ik je gelijk, maar wim jonk zei dat het er maar 9 waren
boerrigter: als je het weet, komt boerrigter van het ajax jeugd, is toen naar rkc gegaan, maar ajax heeft hem teruggekocht.
moisander: ajax had eerst moisander als jeugdspeler, maar vonden hem toen niet goed genoeg, waardoor hij ervaring moest opzoeken. zelfde verhaal als boerrigter.

siem de jong: heeft in z'n jeugdjaren toen hij nog een tiener was het jeugd bij ajax doorlopen voordat hij bij de eerste kon spelen.

Want je gaat me toch niet vertellen, dat deze spelers goed zijn geworden omdat ze bij hun oude club zo goed waren? Ajax heeft meer dan een club waar eriksen speelde..

7 december 2012 om 20:24

Ach gozer hou op met je gezeik! Ik erger me er echt aan dat jullie psv'ertjes altijd gelijk moete hebben! Die jongens die jij opsomt, komen natuurlijk eerst van een andere club, hoe komt jeugd anders bij een club? Niet elke jeugdspeler komt zomaar binnenwandelen hoor!

7 december 2012 om 21:41

Ze kopen inderdaad talent aan om ze vervolgens zelf verder op te leiden. Het is een kwestie van interpretatie. Waar maak je toch druk om?

7 december 2012 om 23:17

Ach ja , al die talenten die op 14 , 15 , 16 of 17 jarige leeftijd binnen komen op De Toekomst zullen daar vast geen opleiding doorlopen. Waarschijnlijk zitten ze 2 a 3 jaar in de jeugdopleiding om te klaverjassen dan om zichzelf te ontwikkelen tot een betere voetballer en iemand die het Ajax spelletje beheerst.

sinds wanneer zijn spelers als Fischer, Boerrigter, eriksen eigen jeugd?

7 december 2012 om 20:43

Sinds ze voor hun 21ste 3 of meer jaar bij Ajax hebben doorgebracht/gaan brengen..

7 december 2012 om 21:48

"zelf opgeleide spelers" zegt Jonk. Dat zijn dus ook aangekochte talenten die door Ajax verder worden opgeleid....

Ja maar als je spelers gaat aankopen ze erna in 2 jaar in de jeugd douwt en het eigen jeugd noemen is ook een beetje krom. Dan kan je net zo goed spelers 2 jaar later kopen dus wat dat betreft slaat het helemaal nergens op behalve dat het je meer geld kost. Vind dit trouwens net zoals die uitspraken pas geleden van Psv over hoeveel Ajax aan Sulejmani ook weer nutteloze provocatie's. Alleen waarom Ajax om de tafel wilt is me een raadsel regels zijn regels of niet soms. Maar aan de andere kant de Knvb moet ook niet zo kinderachtig doen laat dit soort *jochies* toch gewoon spelen man

7 december 2012 om 20:20

Wat jij zegt slaat nergens op, de laatste jaren zijn het belangrijkst van de jeugdopleiding en je wordt veel beter als je de laatste 2 jaar die bij Ajax doorloopt of bij de Graafschap.

7 december 2012 om 20:29

@echtsjaak026
"ja maar als je spelers gaat aankopen ze erna in 2 jaar in de jeugd douwt en het eigen jeugd noemen is ook een beetje krom. "

Volgens mij bestempelt Jonk niemand als eigen jeugd maar zegt hij het volgende:
"ajax had negen zelf opgeleide spelers in de ploeg..".
Volgens mij klopt dat aangezien er dus negen spelers in de ploeg zaten die in de jeugd van Ajax begonnen en als zodanig ook door Ajax opgeleid zijn. Nergens wordt beweerd dat het gelijk eigen jeugd is of dat de betreffende spelers daarvoor niet ergens anders ook een opleiding hebben genoten.

Daarom kiezen steeds meer talenten uit binnen en buitenland voor Ajax. Laat de Knvb nou een zorgen dat de randvoorwaarden voor onze jeugdspelers en talenten worden gecreëerd. Zo houden we ze langer op de Nederlandse velden en kiezen ze niet op te jonge leeftijd voor het buitenland.

Spelers uit eigen jeugd, wat een lachertje is dat begrip ook he .eigen jeugd is bij mij, komen ouders bij een club aanzetten en willen dat hun zoontje daar gaat voetballen want ze wonen 3 straten verderop.

Als je een jonge speler weg koopt bij een andere club, zie Messi(als bekendste voorbeeld), is die dus ook gescout en geen eigen jeugd. Ja wordt opgeleid, maar schopt het zover door zijn talent, die dus gescout is op bijvoorbeeld 4 jarige leeftijd.

ON: Ajax zal wel eigen jeugd moeten gebruiken, want de aankopen van 10 miljoen is verleden tijd. Talenten met zulke prijskaartjes spelen wel in Spanje of Engeland.

Ik geef ajax groot gelijk dat ze spelers als fisscher en andersen en bazoer halen, maar hou op met dat eigen jeugd. ze kopen gewoon jonge spelers die nog een jaartje moeten rijpen

7 december 2012 om 20:30

@J. Snor #26
Waar zie jij het woordje 'eigen' staan uit de woorden van Jonk?

Volgens mij bestempelt Jonk niemand als eigen jeugd maar zegt hij het volgende:
"ajax had negen zelf opgeleide spelers in de ploeg..".
Volgens mij klopt dat aangezien er dus negen spelers in de ploeg zaten die in de jeugd van Ajax begonnen en als zodanig ook door Ajax opgeleid zijn. Nergens wordt beweerd dat het gelijk eigen jeugd is of dat de betreffende spelers daarvoor niet ergens anders ook een opleiding hebben genoten.

Het is dat oudere spelers niet in jeugdelftallen mogen spelen andes hadden ze Sulejmani, Sana, Cillisen en enzovoort is 3 jaar in de "jeugd" laten voetballen.

7 december 2012 om 20:33

Komisch dat je de vinger nu naar Twente wilt wijzen. Twente verkoopt John en Luuk de Jong en Halen Tadic, Schilder en Guiteurez terug. Volgens mij hebben ze daar een positief resultaat gehaald afgelopen jaar op de transfers. PSV heeft dit juist niet.

De discussie is ook begonnen na de wedstrijd van Ajax-psv toen Ajax ze helemaal zoek speelde en Waterreus diezelfde avond kritiek had op PSV en Ajax met eigen jeugd tenminste een visie had. Hierdoor is er onder de Psv''ers een onderlinge mediastrijd begonnen. Waterreus, Willie en Rene, Tiny Sanders en Dick Advocaat gooien steeds met modder naar de andere clubs en elkaar.

En wat je over Bazoer zegt klopt. Maar als Ajax een groot talent kan brengen naar wat die kan is te prijzen op Ajax haar conto. Wij noemen Narsingh en Elia toch ook niet onze jeugdexponenten omdat het uiteindelijk toch goeie voetballers geworden zijn en in de jeugd van Ajax begonnen zijn.

Ik ben ervan overtuigd dat Ajax met de huidige staf, jeugdtrainers, individuele trainers en persoonlijke trajecten grote talenten eerder, sneller en beter kunnen afleveren dan bijna elke andere club in Nederland.

Maakt het uit?

We hebben gewoon snoeihard 3-1 gewonnen. Dat spelers als Bazoer voor Ajax kiezen is een teken dat het goed gaat met Ajax en dat het algemene beeld dat Ajax de jeugd de kans geeft bevestigd.

Of het dan kindjes zijn die vanaf hun 4e levensjaar bij Ajax spelen of alleen de b1, a1 en jong Ajax hebben doorlopen maakt voor mij weinig uit. Niet eens discussiewaardig in mijn ogen.

Je bent als club niet beter of minder dan andere. 3 punten tellen.!

7 december 2012 om 20:29

Inderdaad! 3 punten tellen! En die sta je gewoon achter op ons. Als je trouwens dit geen discussie waarsdig vindt, waarom reageer je dan eigenlijk?

7 december 2012 om 20:36

Stoer, vorige jaar waren het er 11 en aan het eind?

En waarom ik reageer, ik wil dat het hier een keer afgelopen is met dat heen en weer gejammer over wat nou een jeugdspeler is.

In mijn ogen gewoon de regel die Fifa&uefa aanhouden.

7 december 2012 om 22:51

Vorig jaar ja, dat geeft totaal geen garantie voor de toekomst!
En snoeihard met 3-1 gewonnen? Dat heeft ajax meer aan PSV te danken dan aan zichzelf ( Lens die Mega kans mist, en daardoor de 2-1 valt. En natuurlijk die verkeerde terugspeelbal).

Kijk aan het eind van het seizoen maar waar je staat. Dan snap je me waarschijnlijk wel.

Psv moet eindelijk is inzien dat Ajax het gewoon veel beter voor elkaar heeft als het over de jeugd gaat! En de interntionale uitstraling van Ajax is gewoon groter..

7 december 2012 om 20:24

ja dan heb je het goed voor elkaar als je een speler van 16 jaar één jaar stil laat staan in zijn ontwikkeling

7 december 2012 om 23:00

Naast de trainingen bij Jong Ajax en het eerste volgt hij ook nog een individueel traject. We organiseren ook oefenwedstrijden waarin hij ritme op kan doen.

Aangezien de jeugdopleiding van Ajax beter staat aangeschreven dan bij PSV en Bazoer gewoon met 1 mee kan trainen (wat bij Psv ook niet altijd mogelijk is) zal hij in komend seizoen iig sterker worden dan wanneer hij bij Psv was gebleven. Daarnaast houdt hij ook wedstrijdritme, aangezien ze genoeg oefenwedstrijdjes spelen. Nextgenseries zal hij (denk ik) ook aan spelen toekomen.

8 december 2012 om 16:26

next gen zijn oficiele wedstrijden en daar mag hij dus niet aan mee doen. Hij zal dus niet sterker worden van trainingen en nietszeggende oefenpotjes en had dus beter bij PSV kunnen blijven en na het seizoen vertrekken.en waarom staat de jeugdopleiding van Ajax beter aangeschreven?? Ze kopen nu als jonge spelers voor meer dan een miljoen (fischer) Nou dan geef je ook een goed signaal af

7 december 2012 om 20:30

En andersom moet men eens in gaan zien dat er meerdere wegen naar succes leiden. De wereld is niet zo zwart/wit als hier soms geroepen wordt; je kan prima met eigen jeugd of jong gekochte spelers succes behalen (zie Ajax) maar het kan ook met aangekochte spelers (zie Psv). Voor beiden valt wat te zeggen en beiden hebben hun nadelen. Maar waarom het een nu minder is dan het ander...? Schiet mij maar lek.

Gewoon een redelijke mix vinden tussen eigen Nederlands talent en aangetrokken spelers en dan is er niets aan de hand. Zolang transfers maar niet ten kosten gaan van Nederlandse spelers en dat gevaar ligt bij beide clubs nog altijd op de loer. Want de Manolevs, Tytons en Marcelo's zijn daar net zo'n grote belemmering voor als de Schönes en Enoh's van deze wereld.

Moisander? Gekocht.
Boerighter? Gekocht.
Fischer? Gekocht.
Hoesen? Gehaald.
Poulsen? Gehaald.

De teller stond afg. zondag dus op 'slechts' 6, Willem! Overdrijven is ook een vak!

Fischer wordt tegenwoordig dus ook al als zelf opgeleid bestempeld, nou, dan is Willems dat bij PSV ook! Fischer speelt amper 1 kalenderjaar in Amsterdam, en heeft 1,5 miljoen gekost!

Ik wordt zó vreselijk moe van deze onterechte discussie.

PSV doet dit al jaren en is daarmee de laatste 20 jaar het meest succesvol geweest qua kampioenschappen!

7 december 2012 om 20:22

Boerrigter en Moisander hebben beide in de Ajax jeugdopleiding gezeten. Fischer is ook een klein jaartje opgeleid en heeft de A1 doorlopen.

Leuk hoor die laatste 20 jaar, maar de laatste 5 jaar deed Ajax het veel beter en wij hebben nog steeds als enige club 3 sterren.

7 december 2012 om 20:28

Hou toch op, Boerrighter en Moisander hebben langer ergens anders gespeeld, geworden wat ze nu zijn, dan dat ze jeugdspelers van Ajax zijn. Ze zijn notabene gekocht voor een bedrag van om en nabij de 5 miljoen!

By the way, Willems speelt langer bij PSV dan Fischer in Amsterdam..

7 december 2012 om 22:40

Willems speelt misschien al langer in Eindhoven maar hij debuteerde al na een maand ofzo dus heeft amper in de A1 gezeten, Fischer heeft toch echt een jaar lang in de A1 (jeugdopleiding gezeten) en heeft dus voor een deel de jeugdopleiding doorgelopen net zoals Boerrigter en Moisander. En volgens de regels maakt dat je een jeugdspeler, ga maar navragen bij de Uefa.

7 december 2012 om 20:30

@ Fact: Moisander speelde vroeger al in de jeugd, net zoals Boerigter. Als je minimaal 1 jaar in de jeugd hebt gespeeld, ben je dus een zelf opgeleide speler (zoals in de tekst staat). Jonk zegt niet in de tekst dat er 9 spelers op het veld stonden die de hele jeugdopleiding hebben doorlopen. (goed lezen is voor veel bezoekers van deze sites (in dit artikel,vooral Psv-ers) erg moeilijk.

Fisher is inderdaad gehaald, maar wat ik al zei, heeft dus ook minimaal 1 jaar in de jeugd gespeeld, dus een zelf opgeleide speler.

Alleen Hoesen en Poulsen zijn dus de niet zelf opgeleide spelers van Ajax, dus wat Jonk zegt klopt als een bus

7 december 2012 om 23:19

Jullie vergeten Veltman nog te noemen, die speelde ook nog tegen psv als vervanger voor Alderweireld

8 december 2012 om 00:20

Er staat basis11....

7 december 2012 om 20:31

Fischer kwam op 19 april 2011 bij Ajax em toen hebben we hebben opgeleid tot hem te laten dubeteren in het eerste. Misschien kun je dit niet noemen als eigen jeugd. Maar een klein deel van zijn ontwikkeling is een klein klein beeetje te danken aan Ajax. En het zelfde geld voor Eriksen maar die speelde langer in de jeugdopleiding.

7 december 2012 om 20:35

Over de laatste 20 jaar is de stand inmiddels gelijk, 8 tegen 8, dus ook dat argument gaat voor PSV niet meer op na de laatste landstitel van Ajax.

7 december 2012 om 20:46

Het gaat volgens mij om de definitie die de Fifa hanteert als het over 'eigen jeugd' gaat. Ik heb even gezocht, maar die van de FA (engelse bond) is makkelijker te vinden.

" A home-grown player will be defined as one who, irrespective of his nationality or age, has been registered with a club affiliated to the Football Association or the Football Association of Wales for a period, continuous or not, of three entire seasons or 36 months prior to his 21st birthday"

Volgens deze definitie zijn de Ajax-spelers wel degelijk eigen jeugd. Dat betekent dat Jetro Willems ook eigen jeugd is. Geen probleem verder. Ik irriteer mij vooral dat mensen niet inzien dat het slechts afhankelijk is van hoe je eigen jeugd definitieert.

En nog één opmerking, tot de 24ste levensjaar zit een voetballer nog altijd in de investeringsfase, een uitzondering daargelaten. Tot de 21ste levensjaar is de musculatuur nog volop in ontwikkeling.
Zowel fysiek als mentaal is een voetballer dan pas rijp genoeg voor topvoetbal. Dat wij in Nederlander pubers afrekenen op een topsport-prestatie is gewoon ziekelijk, onrealistisch, schadelijk en vooral idioot. We zijn dol op Sven Kramer'tjes en vd Vaartjes die op piepjonge leeftijd uitzonderlijke prestaties leveren. Dat is de uitzondering, niet de regel. Net als Messi, Ronaldo en ander uitzonderlijk talent.

7 december 2012 om 22:08

Nee dan zijn ze geen eigen jeugd, want Fisher zit pas 1 jaar bij ajax en niet de vereiste 3 jaar.

8 december 2012 om 02:28

Fisher was nog geen 18 toen hij kwam. Hierboven staat dat iedereen die gekocht wordt voor zijn 18e als eigen jeugd bestempeld mag worden .... Fisher is dus eigen jeugd.

8 december 2012 om 17:34

Fischer zit nog in opleiding. Cru gezegd is het geen eigen jeugd, wel als hij nog 1,5 jaar blijft.

7 december 2012 om 21:00

Moisander, aankoop na het verval van de beste verdediger die er in de eredivisie heeft rond gelopen na Alex. Daarvoor heeft echter eerst keurig Blind de kans gekregen en is er gekeken naar de jeugd. Toen is er geconcludeerd dat het voor ieders belang beter was dat er een vervanger kwam.

Boerrigter presteerde dusdanig goed en was dusdanig goedkoop dat hij werd aangetrokken. Stond ook geen jeugd direct in de weg.

Fischer, Hoesen, Poulsen, alle 3 gehaald klopt. Het verschil is alleen dat Ajax spelers haalt om ze later zelf te presenteren op het hoogste niveau. De stap die het moeilijkste is. PSV koopt altijd spelers die enkel al presteren op hoogste niveau om vervolgens bij PSV door het ijs te zakken

8 december 2012 om 02:26

Volgens mij is de essentie van dit verhaal wel duidelijk toch? PSV maakt in veel mindere mate gebruik van haar jeugdopleiding dan dat Ajax dat doet. Iets dat geen schande is, Ajax heeft bewezen hier meer kaas van gegeten te hebben dan Psv. PSV daarentegen koopt de oudere spelers iets slimmer bij elkaar.

In de laatste 20 jaar bracht dat overigens de volgende tussenstand op qua kampioensschappen Fact, op alfabetische volgorde:

1: Ajax (8x)
2: PSV (8x)
3: Feyenoord (2x)
4: AZ (1x)
5: Twente (1x)

8 december 2012 om 07:54

Klein detail:

1: Ajax & PSV (8x)
3: Feyenoord (2x)
4: AZ (1x)
5: Twente (1x)

Lijkt wel op jaloezie wat anderen clubs en supporters tonen. Op het gebied van jeugd kan er geen enkele club in Nederland tippen aan Feyenoord en Ajax. En kom nou niet aan met Ajax koopt alleen maar jonge jongens en betiteld ze dan als jeugd, want dan zijn opmerkingen van niks.. Stel papegaaien bij elkaar.

@ Viswinkel & @ Robbengrunn: Ja Eriksen, Fisher, Alderweireld zijn allemaal bijvoorbeeld tussen hun 12e en 16e overgenomen voor een paar ton tot max 1miljoen. Dan komen ze dus inderdaad uit de jeugd ja. Er zijn nauwelijks spelers die hun hele jeugdopleiding al bij Ajax spelen (dan bedoel ik vanaf de F-jes, E-tjes, max D-tjes. Dus natuurlijk worden zij ook tot spelers uit de jeugdopleiding gerekend.

@ bassieboy25: Ik snap ook niet precies, waarom hij niet voor Ajax mag spelen, kan iemand mij dit uitleggen? Mag hij pas vanaf januari 2013 meespelen? Of vanaf juli 2013?

@tottie_nr10: Welke spelers zijn er uit de jeugd van PSV doorgebroken als ik vragen mag behalve Affelay en Labyad? (tip: Willems komt van Sparta ;-) )

7 december 2012 om 20:35

Dus over een aantal jaar zullen Ajacieden roepen dat Bazoer uit de eigen jeugd komt?..

9 december 2012 om 20:26

Tsja, als je het zo wil zeggen. Misschien schreef ik het verkeerd op. Ik vind zoals Jonk het zegt het ook klopt. Ajax speelde met 9 ''zelf opgeleide'' spelers. Of dat nou een jaar is of 15 jaar maakt mij niet uit. Dus als Bazoer over 2 jaar debuteert in Ajax1 is ook hij een zelf opgeleide speler ja. ;-)

Wow hé, een Ajacied die het heeft over hoeveel jeugdspelers wel niet spelen bij Ajax
Ik denk dat heel Nederland nu wel weet dat Ajax en jeugdspelers een geweldige combinatie is. Misschien houden ze eens op dit paard verder dood te slaan als we allemaal gaan zeggen hoe geweldig Ajax is?

Dus bij deze: Goed zo Ajax (en Jonk) jullie zijn echt super goed met jeugdspelers!
Oja, en PSV zuigt met hun gekochte spelers!

Nou de helft van de jeugdopleiding van PSV bestaat uit allemaal Spartanen. Dus je kunt eindeloos doorgan wat wel en wat niet eigen jeugd is. PSV heeft dit seizoen ook een handje vol (8!) spartanen gehaald bij Sparta Rotterdam. Alberto Antonio van de A1 vorig seizoen gehaald van AZ en als hij volgend jaar door breekt dan ik wedden dat de helft van de Psv'ers zegt eigen jeugd.

Ach als je de a1 en jong pvs met ajax en Feyenoord gaat vergelijken dan valt het verschil echt wel mee.
Alleen bij psv krijgen ze te weinig kans dat is het verschil. Maar ook bij psv loopt genoeg rond.

we volgen gewoon de richtlijnen van de Uefa, dus zijn dat jeugdspelers van Ajax, simpel!

en dat er hier mensen echt willen gaan beweren dat PSV ook jeugdspelers in zjn team doet, kijkt dus gewoon geen voetbal, net zo simpel!

7 december 2012 om 20:52

Als je de Uefa richtlijnen(voor je 21e 3 jaar bij een club gespeeld om jeugdspeler genoemd te mogen worden) volgt, dan zijn Poulsen, Fischer, Hoesen, Boerrighter en Moisander geen eigen jeugd. En Bouma dus wel. Dan komt de stand dus op 6-1 voor Ajax.

Ik wordt een beetje gek van deze discussie.
Bazoer richt zich op de toekomst, en die ligt volgens hem in Amsterdam.

Ik wordt ook een beetje gek van de staf/directie leden die afgeven op andere clubs, kijk gewoon naar je eigen club.

En wim jonk is nu geen calimero? Wat heeft Bazoer die nu niet mag spelen, te maken met de wedstrijd van ajax tegen psv?

Ik ben het eigenlijk met beide argumenten eens. Maar aangekochte jeugd heeft toch echt in de jeugd gespeeld. Maar niet heel erg lang, zoals Menig bijvoorbeeld (7e jaar op de toekomst). Maar hierdoor ben ik dus meer Ajax fan dan PSV Fan..

Wim Jonk heeft gewoon ongelijk, en zijn stelling zou je niet verwachten van een prof.
Wat hier gebeurt is een talent stelen, en dat in eigen land onder de grote drie.
Verder is het zo dat alleen Blind, Vermeer en van Rhijn zelf door Ajax zijn opgeleid, rest is koop.
Overigens als Ajax wat meer geld gehad zou hebben had misschien alleen van Rhijn in de basis gestaan. Blind en Vermeer komen tekort voor een hoog nveau.
Iemand een jaar opleiding is geen eigen jeugd. Wim Jonk moet daarom ook niet hypocriet doen.

7 december 2012 om 20:45

@[email protected] #68"
Je schrijft zelf: "iemand een jaar opleiding is geen eigen jeugd."

En volgens mij bestempelt Jonk niemand als eigen jeugd maar zegt hij het volgende:
"ajax had negen zelf opgeleide spelers in de ploeg..".
Volgens mij klopt dat aangezien er dus negen spelers in de ploeg zaten die in de jeugd van Ajax begonnen en als zodanig ook door Ajax opgeleid zijn. Nergens wordt beweerd dat het gelijk eigen jeugd is of dat de betreffende spelers daarvoor niet ergens anders ook een opleiding hebben genoten.

Je schrijft toch zelf dat een aantal spelers een jaar opgeleid zijn door Ajax? Dat is hetgeen Jonk dus zegt niet dat het negen eigen jeugdspelers waren maar negen spelers die een opleiding bij Ajax genoten hebben of dat nou 1 jaar of meer is daar laat Jonk zich niet over uit.

Feit blijft dat de jeugdspelers bij psv te weinig kans krijgen. Daar kan geen enkele psv supporter, bestuurder, trainer en coach omheen.

Dan hoor je dikkie daags na de wedstrijd zeggen dat ze misschien meer spelers moet verhuren. Dat moet je toch veel eerder verzinnen, die talenten moet veel meer op een hoger niveau spelen.

Heel het voetbal is een hypocriete puinzooi. Iedereen zeurt in zijn eigen straatje en speelt een welles nietes spelletje.
Ajax heeft dit PSV heeft dat Feyenoord doet dat weer. Wanneer wordt het voetbal eens een keer volwassenen.
De hele Nederlandse pers met de Telegraaf, en de betweeters van studio voetbal en de VI voorop moet eens gaan realiseren dat we het Nederlands voetbal aan het kappot zeiken zijn.
Waarom vindt iedereen het leuk als men clubs als psv aan het dood praten zijn....?

Ach laat deze jeugdspeler de komende maanden eens rustig bij laten komen. In de zomer mag hij weer spelen. Ik meende trouwens dat hij ook geen oefenwedstrijden mocht spelen, maar goed.

Het doet er toch niet toe wat we nou precies jeugd noemen.
Zelfs de grootste, en meest ajaxhatende psv'ers moeten toch in kunnen zien dat de beste spelers van de eredivisie kopen minder met zelf opleiden te maken heeft dan jonge (deense) talenten aantrekken en deze zo begeleiden dat ze binnen 2 jaar in het eerste kunnen spelen. Daar komt nog bij dat een aantal van de spelers bij Ajax inderdaad de hele opleiden heeft doorlopen.
Bij Ajax krijgen jonge spelers een kans en bij psv niet. Het is dus logisch dat grote talenten eerder bij Ajax dan bij psv willen spelen.

Edit: Spelfoutjes

7 december 2012 om 21:18

Ja, hoe lul ik een banaan recht...

Kijk je kunt hooguit zeggen dat ajax iets eerder inkoopt dan Psv. Maar het gros van wat er voetbalt is, net als Bazoer, pas na de B-jeugd aangekocht c.q. weggekaapt of zit al in de A-jeugd. Mensen van ajax kloppen zich nou eenmaal graag op de borst met dit soort dingetjes. Prima zeg ik! Als je iets verder kijkt dan ziet eenieder dat hele eigen-jeugd verhaal redelijk opgeklopt wordt en dat het allemaal wel meevalt.

Laat maar lekker lullen die Jonk. Hij moet trouwens ook wel want anders kloppen de woorden van meneer cruyff weer niet en dat kunnen we natuurlijk niet hebben!

Eriksen gekocht voor 1 miljoen, vind ik geen jeugdspeler.

Het is heel knap en mooi laat ik dat voorop stellen alleen word er in Nederland gedaan alsof het een must is. Ik kan bijv net zo hard genieten van goeie scouting en ook de begeleiding van een andere speler. En als supporter van mijn club gaat het mij erom en dat is de eerste vereiste dat is keihard werken en met trots ons shirt dragen! Groningen bijv kreeg jaren lang gezeik (toen ze het goed deden) dat we veel buitenlanders hadden nou spelers als Djurovski,granqvist,stenman,suarez hebben mijn club wel glans gegeven de 1 puur door zijn klasse kwaliteit en de ander door zijn prestatie/presenteren.
Om een voorbeeld te geven Bacuna jongen uit de stad/opleiding bij de FC en is Nederlander.
Maar loop over het veld als een vedette en toont amper emotie.
Zet daar een trotse Granqvist/stenman neer die alles hebben gedaan voor de club/team die vloeiend Nederlands spraken en zich uitstekend aangepast hebben daar kan ik ook zeer van genieten en meer dan een schoffie op gekleurde schoentjes die amper wil werken maar wel de Nederlandse nationaliteit dragen.
Mensen moeten niet vergeten dat je een betaald voetbal club runt met voorop presteren.
Als je dat kan doen met zoveel mogelijk eigen kweek is dat mooi meegenomen!
Alleen je mag Ajax ook niet vergelijken met Psv de omgeving Amsterdam is een grotere vijver de naam Ajax is door de geschiedenis de grootste van Nederland (wat Europees nu onmogelijk is om te veranderen) en talenten kunnen ze in de C of B junioren met gemak bij de meeste Bvo weg kapen (wat ook gebeurd).
Daarnaast moet je ze wel verder ontwikkelen en daarna ook nog minuten geven/gunnen om ze te laten rijpen en daar is nu meer dan genoeg ruimte voor (wat knap/goed is).
Maar het belangrijkste is presteren als je kampioen word maakt het weinig uit en dan kun je zeggen dat het een langere termijn visie is maar je hebt geen garanties je basis moet ook dusdanig goed zijn dat talenten zich kunnen optrekken. Ach het blijft een gevoelig iets vooral in Nederland het is alleen jammer dat je er Europees weinig kans mee hebt zolang de regels blijven zoals ze zijn.

Excuus, maar ik vind dit een vrij zinlose post. Enkel van nut om de (zinloze)discussie hier tussen de ajacieden en psv'ers een boost te geven. Daarnaast is het Jonk in een "kinderachtig" daglicht zetten....
Verder wil ik er niks over kwijt....

Waarom is Fischer wel eigen jeugd en Willems niet? Enkel omdat Ajax de enige club die de term eigen jeugd mag gebruiken ofzo?

Ik denk dat jonk ook narsingh en Waterman heeft meegerekend Hehe. Plus Lens is een ras Amsterdammer. Bij PSV spelen zelfs meer jeugd uit Ajax dan van hun eigen clubbr

Zucht, deze zinloze discussie is zo nutteloos. Heeft niemand hier iets beters te doen ofzo ? Ik weet dat The Voice niet bepaald hoogstaand is maar altijd beter dan een discussie aangaan die je sowieso niet wint omdat niemand objectief is.

Ga dus lekker wat anders doen mensen

Wat een josti bend is het altijd daar in Amsterdam! Jammer dat ze Vilhena niet konde wegkapen van Feyenoord dank konden ze hem als eigen jeugd aanschouwen.

7 december 2012 om 23:29

En onze club club is niet kinderachtig??
Onze directie laat zich ook kennen de laatste weken hoor.

Wat een gezeik om niks. Houdt deze soap nooit op.

Wat boeit het nu als er jeugdspelers in het veld staan of aangekochte spelers.
Zolang je maar een selectie hebt.

8 december 2012 om 00:15

Amen. Onzin discussie dit weer. En gaat ook elke keer weer door.

Het is altijd al zo geweest dat psv de eigen jeugd geen kans geeft omdat zij altijd aankopen doen en daar zijn ze in het verleden regelmatig succesvol mee geweest.maar als het gaat om een eigen smoel tja dan word het een lastig verhaal.ajax heeft zoveel spelers in de afgelopen twintig/dertig jaar gebracht op jonge leeftijd en daar hebben ze grote prijzen mee gewonnen maar sinds een paar jaar zijn er meerdere clubs zoals feyenoord/twente /vitesse die goed opleiden en daar op dit moment een mooi team mee op de been brengen.psv blijft desondanks maar kopen en dan kunnen ze wel zeggen dat Ajax 16 miljoen voor Suleimani betaald en dat was een gigantische miskoop maar dat doet niks af aan de uitstraling van Ajax en daar valt voor psv nog veel te halen...

Het kleuter gehalte is hoog hiet bij sommige formleden,alleen gezeur of het eigen jeugdspelers zijn wel of niet.
En Jonk die doet ook nog ff vrolijk mee dat PSV er 0 eigen kweek spelers op het veld heeft staan,wat een non discussie hiero.
Elke club heeft het recht om zijn eigen koers te varen die hun graag willen,de ene club leidt zelfs veel spelers op de andere weer wat minder,en de andere 0,zie het probleem totaal niet.
Stop a.u.b met deze zinloze discussie,is totaal niet relevant ,en heeft niks met voetbal te maken,wie straks bovenaan staat is het belangrijkste..

Het is allemaal heel leuk en.aardig dat.eigen jeugd laten spelen. Maar verwacht jonk nu een sticker ofzo. De gevolgen zijn wel dat.bazoer.nu een jaar.niet.mag spelen. Maar voor de.rest.is.het heel logisch dat hij voor ajax heeft gekozen. Misschien moet ajax nog 5 jonge denen halen. Dan kun je meteen met 11 denen gaan.spelen. Maar het zijn dan wel 11 jeugdspelers.

Kunnen ze straks toch weer zeggen dat deze jongen eigen jeugd is na 1 jaartje Amsterdam. Net als die '9' die Wimpie nodig vindt om te noemen. Alsof niemand weet dat Ajax een betere en grotere jeugdopleiding heeft, de club is ook veel groter.

Deze hele jeugd-discussie begint lachwekkend te worden. Als alle clubs nu gewoon toegeven dat ja, elke club, jeugdspelers koopt, scout etc. Dan zijn we er klaar mee. Natuurlijk is Eriksen geen "jeugdspeler" van Ajax. En zo is het bij PSV en alle andere clubs net zo.

Deze hele discussie heeft een hoog "mijn vader is sterker! Niet, mijn vader!" gehalte. Zo kinderachig, dit gezeur.

Wat een kind is die Jonk zeg. What the fuck maakt het uit wat voor jeugd en hoeveel jeugd je in je elftal hebt staan. En hoeveel jeugdspelers je opgeleid hebt. Een volwassen persoon zit hier echt niet op te wachten. Ik niet in ieder geval. De ene club doet het zus en de ander zo. Volgens mij zijn er andere dingen om ons druk te maken. En dan komt Jonk hiermee aankakken. Jammer, want als speler heb ik hem altijd gewardeerd.

7 december 2012 om 22:14

What THE fuck het uit maakt ? Heel veel, dat is mijn mening althans. Dat is de reden dat talenten dus veel eerder kiezen voor Amsterdam ipv Eindhoven. Daar moeten we in Nederland naartoe met de huidige crisis. We kunnen niet tegen het buitenland op en dat zal in de toekomst niet minder worden, of ze moeten de regels qua salarissen, financiën en nationaliteit dermate aanscherpen. Maar dat zie ik nooit gebeuren. En jou maakt het blijkbaar geen ene fuck uit ? Wat vind je er dan van dat Bazoer naar Ajax is gegaan ? En dan zou het eventueel een hele kleine financiële vooruitgang kunnen zijn, dat wil ik buiten de discussie laten. Die jongen heeft perspectief, veel meer perspectief dan in Eindhoven.

7 december 2012 om 23:33

Kerel het gaat over een 16-jarige jongen die overstapt. Niet heel vreemd lijkt me dat het dan gaat over kansen die een 16-jarige dan wel of niet denkt te hebben. En voor die speler is het dus zeker wel relevant wat voor beleid het wordt gevoerd. Dat het de helft van de gemiddelde supporter het beleid niks uitmaakt wat het beleid is als men maar kampioen wordt is leuk, maar niet erg relevant voor een 16-jarige jongen in de A1.

Jonk het helemoal gelijk wah. Tuurlijk gaan jeugdspelers liever naar Ajax, aangezien ze daar 10 keer meer kans hebben om door te breken. Ajax is een opleidingsclub, psv een koopclub. niet gaan janken die psv'ers, want ze doen niks met hun jeugd, nee weer miljoenen uittrekken voor een speler als marcelo en zanka jorgensen

7 december 2012 om 21:47

die zijn nog altijd stukken goedkoper dan sulejmani....er is geen psvér die aant janken is hoor, blijkbaar hebben jullie het nodig om onze beste speler weg te halen uit onze jeugd opleiding. De jeugdopleiding van psv is mss nog niet zover als die van ajax of feyenoord maar dat is nou eenmaal een proces wat niet in een jaar klaar is. Over enkele jaren kan je pas gaan beoordelen of het investeren in de jeugd zin heeft gehad.

7 december 2012 om 22:22

Sulejmani blijft bij de psv'ers wel het grotle punt wat aangehaald blijft worden, dat was onder Van Basten en onder dhr. Van Den Boog. Da was fout, een hele grote fout om een trainer/passant de volledige technische bevoegdheid te geven. Daarna gebeurde eigenlijk hetzelfde, onder Martin Jol. Niet met dermate hoge bedragen, maar met de trainer zijn eigen "korte termijnn visie" een bepaalde macht te geven. Daar zijn ze bij Ajax gelukkig vanaf gestapt, Ajax moest terug naar de oude manier. Spelers "opleiden" dus. En da wil niet zeggen dat ze vanaf de f-jes rond lopen bij een club, maar een jonge talentvolle speler halen en vervolgens kneden naar het ajax model. Daar moet PSV ook naartoe, eigenlijk alle Nederlandse clubs. Buitenlandse clubs zijn gek op Nederlandse spelers en trainers, dat is niet voor niets zo. Ik ga niet zeggen dat PSV waardeloos beleid voert, als dit beleid de titel en dus cl oplevert hebben ze het goed gedaan. Maar het kost dermate (te)veel geld dat cl halen een must gaat woede op termijn. Anders komt de (financiële) ondergang steeds dichterbij.

dat eeuwige gel*l over jeugdspelers is echt om doodmoe van te worden. De ene keer is een speler die pas een jaar in de jeugd opleiding speelt(fischer) eigen jeugd en bij de ander (locadia) is het aangekocht. Allemaal zo'n onzin. Laat ajax lekker denken dat ze alles zelf opleiden who care's! Het zal me een worst zijn of men psv een koopclub vind als we maar kampioen worden. Het boeit me niks of er 11 buitenlanders in het team staan als er maar gewonnen wordt. Natuurlijk zou ik ook graag 'eigen jeugd' willen zien maar het is niet anders. Als ze bij ajax vinden dat alderweireld, eriksen, fischer, boerrigter, de jong, serero allemaal uit de eigen jeugd komen is dat toch prima lekker belangrijk allemaal

7 december 2012 om 21:52

Je zit er wel heel erg mee he. Snap ik want het boeit je niks als ze dan gewoon kamioen worden, maar zelfs dat worden ze al voor het 4e jaar op rij niet. En maar weer blijven kopen, kopen, kopen en weer geen kampioen. Pijnlijk

7 december 2012 om 23:02

Moeilijk hè lezen! Het boeit me juist niet hoe een club zijn beleid voert....ajax is de club van de opleiding en psv koopt ze...het zal me echt een worst wezen hoe psv zijn selectie samenstelt als ze maar winnen...als dat met eigen jeugd kan prima, zo niet ook goed

Houdt dat nog een keer op, dat geroep over zelfopgeleide spelers. Ajax doet het zus en PSV zo. Respecteer dat nu eens.

jonk is hoofd jeugdopleiding bij ajax en kan eens niet tellen?

Ja dat Jonk dat zegt snap ik wel
Hij is nu verantwoordelijk en eigenlijk waren er maar 3 zelf opgeleid dat weet iedereen
Vermeer, Blind en oh ja ook nog een echt groot talent van Rhijn
Zo veel is dat niet
Jonge toptalenten weglokken kan Jonk goed maar ga niet roepen dat je die hebt opgeleid
Eriksen, Fisher, Vertongen etc. waren in eigen land al talent genoeg daar hoefde Ajax niet veel aan te doen ..die waren er anders ook wel gekomen

Maar wat willen ze nou bemiddelen?
oefenpotjes om Bazoer toch te laten spelen?
sinds wanneer bepalen hun de opstelling?

7 december 2012 om 22:10

@ yello,

Ik moet echt heel hard lachen om jouw reactie, je hoeft spelers van 15/16 jaar dus niet meer op te leiden als ze talenten zijn? Op die leeftijd zit je juist nog midden in je ontwikkeling. En volgens mij hoeft Ajax ( en niet Jonk) niet veel te doen om deze spelers op te halen daar ze graag naar Ajax komen. En het mooiste is nog dat je Verthongen noemt. Vergelijk Jan eens met 4 jaar terug en dan zie je wat een gedegen opleiding kan doen.

Maar buiten dat gezeik om gaat de discussie hier helemaal niet om. Gaat om Bazoer die nu niet mag spelen omdat de Knvb in nederland meer regels wil opleggen dan in welk land dan ook en dit juist zorgt voor een beperking in de ontwikkeling van dit soort spelers.

7 december 2012 om 22:40

Je kan gewoon bij elke club in europa de beste talenten er zo uitpikken hoor
Ajax haalde vorig jaar nog de topscorer van AZ ..ze wilden ook dat toptalent van Groningen en eerder al David van Twente ( werd gekozen beste B-speler van NL ) en ga zo maar door
Zo moeilijk is het allemaal niet als je zulke jongens scout

Natuurlijk staan die jongens nog niet meteen in het eerste duurt nog wel 2-3 jaar , maar je kan toch moeilijk zeggen dat jij die jongens dan zelf hebt opgeleid

Vertongen was ook een goede speler geworden als hij bij Anderlecht of Heerenveen had gezeten ...als Ajax Ibrahimovic 3 jaar eerder had gekocht had Ajax hem dan tot de speler gemaakt die het nu is ? nee hoor hij had altijd al zoveel talent

Blijkbaar is het voor Ajax heel belangrijk om zogenaamd zelf opgeleid te hebben maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden

Dat Ajax dan nu weer een talent van Psv moet halen zegt ook wel wat ...blijkbaar geen vertrouwen in de eigen jeugd ....vremmd hoor ze leiden toch zo goed op?

8 december 2012 om 00:11

Als je dan zo duidelijk je mening hierover wil geven, zou je je ook beter moeten inlezen vind ik.

Het is voor Ajax helemaal niet belangrijk om een speler zelf opgeleid te hebben, maar het is wel hun streven om met weinig geld veel kwaliteit in huis te halen. Grote talenten op te leiden tot goede spelers en daar succes mee te behalen. Dat is de ingeslagen weg onder 'de revolutie' van Cruijff.

Dat Ajax dan nu een talentvolle verdediger van PSV aantrekt, betekend niet direct dat de jeugdopleiding van Ajax matig is. Maar dat de revolutie op gang gekomen is betekend daarentegen ook niet dat de jeugdopleiding ineens weer grote talenten voortbrengt.

Cruijff's grootste kritiekpunt was de kwaliteit van de opleiding. Door die matige kwaliteit kwamen er te weinig goede spelers uit de jeugdopleiding. Met name tijdens de stap van de jeugd naar het eerste elftal zakten de spelers weg. Denk maar aan de toptalenten van hun tijd als Goossens en Sarpong.

Nu is er dan veel veranderd in de opleiding. Een hele herstructurering met veel nieuwe trainers en ander personeel. Dat betekend natuurlijk niet dat de kwaliteit van de spelers en de elftallen ineens ook omhoog is gegaan. De revolutie is iets waar over een paar jaar de vruchten van moeten worden geplukt en daarna. Daarom wordt er nog steeds zorgvuldig gescout. Vorig jaar had Ajax bijvoorbeeld een heel talentvolle A-lichting. Sommige spelers sloten bij het eerste aan (van der Hart, Denswil, Dijks, Klaassen en Fischer), anderen gingen verplicht naar Jong Ajax (sporkslede, De Kamps en De Sa) en een enkeling vertrok (bouy). De A-lichting die daarna kwam is van veel mindere kwaliteit. Slechts een enkeling heeft toekomstperspectief voor het eerste elftal. Daarom worden er nu jongens als Bazoer aangetrokken om de doorstroming ook de komende jaren door te laten gaan.

Misschien zijn zulk soort jongens dan geen zelf opgeleid talent. Het zijn wel jongens die door Ajax klaargestoomd worden om het talent op het hoogste niveau tot uiting te laten brengen. Een punt waar het bij veel jongens fout gaat.

8 december 2012 om 13:29

@ Yello,

Daar zit je dus weer helemaal naast. Jan had net zo n goede voetballer geworden als hij bij Anderlecht had gezeten in zijn cruciale periode? Dan laat Anderlecht er bar weinig van zien want zoveel talenten worden daar niet echt beter. Dus Heerenveen is even goed in het opleiden als Ajax? Je gelooft toch zelf niet in je eigen woorden. Ajax heeft sinds jaar en dag bewezen de optimale club te zijn om spelers echt op te leiden en dus beter te maken.

Ben beniewd waneer ze stoppen met het onderlinge stront gooien, wordt er een beetje moe van.

Lijkt me heerlijk een heel jaar vrijblijvende oefenpotjes op een doordeweekse avond met iedere keer weer andere spelers om je heen, miss een idee om dat voor alle grote talenten zo in te steken!

Droom- of doemscenario, 3 jarig contract waarin veel geld verdiend wordt, 1e jaar alleen oefenpotjes, 2e seizoen A1, 3e seizoen Jong Ajax en dan lekker naar Engeland om nog meer geld te verdienen!

wat een gelul allemaal, laat iedereen het op zijn eigen mannier doen
de clubs moeten zelf weten of ze kopen of opleiden!

moesten zijn zaakwaarnemers ook wel weten

Leuk en aardig dit, maar we gaan toch niet discusieren wie meer dan de andere heeft Bij PSV begint het te komen en Ajax is al wat jaartjes al eerder aan mee begonnen en op eens gaan we stoer lopen doen dat wij meer jeugdspelers hebben lopen? vind ik een beetje kinderachtig om het te ''uiten'.

(kortom) Het belang is de club en de spelers moeten het laten zien, dat is het doel.

7 december 2012 om 22:14

Mooi verhaal maar klopt van geen kant. Spelers van 14/15/16 jaar hebben juist nog een opleiding nodig op die leeftijd, sterker nog dan is het juist cruciaal. Vanaf de F jes opleiden is mooi maar te onvoorspelbaar. Jongens die enorm goed lijken kunnen misschien wel net niet de volgende stap maken die nodig is om een echt groot talent te zijn die kans maakt op een selectie voor het eerste elftal.

Verder wordt er ook nergens gezegd dat Ajax het beter doet dan welke club dan ook maar dat ze nu een bepaalde visie/filosofie volgen en deze is ook nog voor een deel geboren uit noodzaak net zoals bij Feyenoord. Ajax en Feyenoord hebben al jaren een goede opleiding en is de keus dus ook wat sneller gemaakt dan voor bv Psv.

8 december 2012 om 13:33

Alles begint met plezier en passie maar daarna komt kwaliteit en groei kijken. Als je die 2 niet hebt ga je het ook niet redden bij de top van de eredivisie en dat zie je maar al te vaak.

En dat jij nu vaak voorbij ziet komen dat Ajax de beste is zegt helemaal niets. Ik lees hiervaak dat "alle" Ajacieden etc maar voetbalzone is geen afspiegeling van de gemiddelde Ajacied, geloof mij nu maar. Wij zijn juist enorm kritisch met misschien wat veel bravour maar met een extreem hoog verwachtingspatroon en dat is niet wat je hier voornamelijk voorbij ziet komen. Iedereen heeft zo zijn supporters, het verbaasd mij alleen dat men dit ziet als waarheid of als Ajacied.

Laat elke club hun eigen manier gebruiken. Dat gezeur over koopclub of niet. Alsof het een schande is om te kopen. En kopen met de bedoeling om later de spelers met winst door te verkopen is alleen maar een normale manier van bedrijfsvoering. Jonk wilt zeker zeggen dat dit Ajax een ploeg is met veel potentie met al die 'jeugdtalenten'? Na dinsdag weten we dat ze net zo goed/slecht zijn als de rest van de nederlandse clubs en dat is gewoon middelmaat/subtop van Europa. Als een jeugdspeler echt goed is dan speelt ie al lang in het buitenland.

Ajax heeft altijd een goedie naam gehad wat betreft eigen jeugd. De Ajax supporters zijn daar natuurlijk terecht trots op. Dit wordt daarom steeds maar weer aangehaald om duidelijk te maken dat andere clubs verkeerd bezig zijn. Dit verhaal wordt altijd steeds erger als Ajax kampioen van Nederland is geworden.
Ze zijn nu zelfs 2 jaar achter elkaar kampioen geworden en de supporters lopen terecht met de borst vooruit hoe goed hun beleid wel niet is.
Het beleid van Ajax juich ik persoonlijk toe, maar we moeten niet vergeten dat Ajax ook de allerbeste talenten door het hele land weghaald en zelfs buiten het land. Veel van deze jonge jongens worden zowaar ontvoerd door Ajax door middel van een fikse vergoeding..
Het is dan ook niet vreemd dat er zo nu en dan een talent doorbreekt bij Ajax.
Ajax heeft de afgelopen 10 jaar wanbeleid gevoerd waardoor ze nu genoodzaakt zijn met eigen jeugd te werken. Dat dit 2 titels heeft opgeleverd is eigenlijk wel een wonder te noemen. 2 seizoenen op rij kwamen ze terug van een straatlengte achterstand op de concurrentie en gingen ze met de titel aan de haal. Bij Ajax hebben ze nu natuurlijk het beleid uitgevonden en alles wat de concurrentie nu doet is verkeerd.
Psv haalde 2 jaar terug Strootman en Mertens voor 7 miljoen. Matavz en Wijnaldum kwamen daar nog bij. Afellay en Zsdudsak vertrokken. Dit jaar kwam Narsingh. Op zich goeie investreringen voor de toekomst maar het kampioenschap werd er nog niet niet mee behaald. Slecht beleid volgens vele hier op dit forum. De kampioen heeft natuurlijk altijd gelijk. Psv koopclub? Ja, Psv koopt net als elke profclub doet. Ajax doet dat niet en wordt wel kampioen.
Ajax heeft in de afgelopen 10 jaar meer uitgegeven aan transfers dan Psv. Bij Psv breekt minder jeugd door omdat er minder in geinvesteerd wordt. Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Het zelfs nog erger dan Wim Jonk zegt. PSV had wel drie jeugspelers van Ajax in de basis staan. En ook nog eens twee jeugdspelers van Feyenoord. Kortom! Als Bazoer kiest voor de jeugd van Ajax dan heeft hij veel meer kans om in het eerste van PSV te spelen.

Ajax en die jeugdspelers de laatste tijd. Het is prachtig dat er eigen jeugd doorkomt, maar er wordt net gedaan alsof het absoluut niet anders kan en dat eigen jeugd in je elftal het belangrijkste op de wereld is! Had Ajax de financiële middelen, gingen zij ook kopen om terug naar de top van Europa te komen!

8 december 2012 om 00:20

Ik vind het ook onzin. En ajax heeft best wel financiele middelen, alleen kiest er bewust voor om jonge 'goedkope' spelers te komen en deze deels zelfs te vormen.

Ik snap alleen niet waarom het nodig is, om dit naar buiten te brengen op deze manier. Iedere club doet zijn eigen ding.

8 december 2012 om 13:34

Ajax investeert veel in de jeugdopleiding en dat is naar mijn mening een goede investering. Maar ik denk wel dat wanneer Ajax meer financiële middelen had, dat Ajax ook echt wel spelers ging kopen. Dat is geen schande, misschien ook wel goed op zijn tijd. Maar in Amsterdam doen ze net alsof dit altijd al het plan is geweest terwijl het eigenlijk nu vooral komt door de crisis en omdat Ajax geen geld heeft voor top spelers. En natuurlijk was de jeugd bij Ajax altijd al belangrijk en is dit een goede oplossing, maar het wordt nu wel overdreven. Ben blij dat jij dat met mij eens bent

8 december 2012 om 16:36

Ben het helemaal niet met je eens

Ajax kiest echt bewust. Ze verlagen het salaris plafond en halen spelers gratis, voor weinig of als het echt nodig is (zoals Moisander). Daarnaast hebben ze de scouting met name op Scandinavie en voormalig Joegoslavie gericht. Ook heeft Ajax dit seizoen bewust afscheid genomen van spelers die het net niet zijn bij Ajax. Ebicilio is hier een mooi voorbeeld van (ook al is Ajax er nog niet in geslaag om hem te verkopen). Deze inhaalslag heeft Ajax pas deze zomer echt kunnen doen. Het contracteren van Moisander voor 3 jaar is bewust gedaan, omdat met ca. 2 jaar Veltman en Denswill daar moeten staan. Alles ligt bij Ajax in lijn met 'het plan' Cruijff.

Ajax heeft geld en kan makkelijk Djuricic of Maher halen als ze dat echt willen. En dat gaat ook echt wel gebeuren zodra dit nodig is, maar anders bouwt Ajax liever met haar 'eigen' jeugd of spelers. Heel bewust en ongedwongen.

Blijft toch lastig begrijpend lezen en verhalen in context plaatsen voor een hoop mensen. Lekker belangrijk of Pietje of Henkje vanaf zijn 5e, 16e of 18e bij Ajax voetbalt en volgens welke regels wel of niet officieel eigen jeugd is. Het gaat immers om meneer Bazoer. Aangezien Bazoer tot zijn 16e ook niet bij Ajax heeft gespeeld is de enige relevante statistiek (en daarom wordt die ook genoemd) hoeveel spelers bij Ajax die in de A1 zitten/zaten (sinds de F1 of net aangekocht zoals Bazoer) een kans krijgen of hebben gekregen.

In die context wordt het gezegd en in die context moet het dus ook worden gelezen. En of dat er dan volgens wien zijn regel 7,8,9 of 10 zijn boeit dan vrij weinig net zoals PSV er misschien dan wel geen 0 had maar 1 of 2 volgens Pietje of Henkie.

Als jullie Ajacieden en PSV fans nou eerst met elkaar afstemmen wat wel en wat niet onder jeudspelers valt.. Iedere keer die eindeloze discussies over wat wel en niet jeudspelers zijn..

Het maakt ook niet uit wat er ook ondervalt niemand kan ontkennen dat Ajax meer gebruik van zijn jeugdspelers maakt dan Psv.. Zo kan je ook weer niet ontkennen dat PSV meer gebruik maakt van de mogelijkheid om goede spelers te kopen dan Ajax.. (beide gezien over de laatste jaren).

Allebei de manieren kan zijn vruchten afwerpen en hier hoop ik ook op.. Hoe beter de eredivisie teams worden hoe hoger het niveau wordt in Nederland..

Maakt toch geen donder uit of die spelers in de jeugdopleiding gespeeld hebben of niet.
Iedere club heeft zijn eigen beleid, met eigen jeugd of zonder eigen jeugd ze hebben maar 1 doel en dat is kampioen worden, of je nou wilt geloven of niet.

7 december 2012 om 23:13

In de context van Bazoer (waarin dit wordt gezegd) boeit dat uiteraard wel.

Gewetensvraag voor iedereen die weer zo lekker om het onderwerp heen draait:

Vinden jullie het nou echt terecht dat deze jongen zo zwaar gestraft wordt voor een keuze die hij heeft gemaakt in het belang van zijn carriëre?

Deden meer voetballers dat maar, al is het natuurlijk wel uber lekker voor een bondscoach om jeugdspelers van Inter, Manchester City en Chelsea op te roepen. Hypocriet.

7 december 2012 om 23:17

Nee niet terecht , en een belachelijke regel
een keus in het belang van zijn carriere vind ik wat overdreven
Als hij goed genoeg is red hij het ook bij Psv
Andere jongelingen spelen daar ook gewoon Labyad, Afellay , Depay , Willems etc.

Nog een gewetensvraag
Vind je het goed van Ajax om deze speler te halen terwijl ze weten dat hij nu een jaar niet mag spelen ( belang van zijn carriere?)
En van zijn zaakwaarnemers? die verdienen nu al een dikke commissie terwijl die jongen nu een jaar niet mag spelen
Hoe krom die regel ook is .... het was bij iedereen bekend

7 december 2012 om 23:30

@yello: moeten ook weer niet overdrijven over dat "een jaar niet mogen spelen". Feitelijk betekend het dat hij over een periode van 5 maanden een wedstrijd of 10-15 niet voor de A-jeugd mag spelen. Uiteraard niet ideaal, maar daar valt redelijk een mouw aan te passen met oefenwedstrijden en toernooien.

Dus vanuit Ajax vind ik dat geen vreemde keuze. Of nu een talent aantrekken die een half jaar in alle rust kan wennen aan de spelers/systeem en veelvuldig kan spelen in oefenpotjes en toernooien of hem niet aantrekken en zien hoe hij naar City vertrekt.

7 december 2012 om 23:35

Volgens Jonk en Bergkamp (interview op volgens mij Afca.nl) had het kamp Bazoer zelf de hengel uitgegooid naar Ajax (het was immers not-done om spelers onderling te verleiden voor een overstap). Dit omdat hij dus ontevreden was over zijn situatie en toekomstperspectief bij Ajax. Ajax heeft op hen beurt vervolgens de besprekingen geopend en gehandeld.

Als dat verhaal klopt, waar ik eigenlijk wel vanuit ga omdat dit verhaal in mindere mate vanaf dag één al in de wereld was, vind ik het gewoon goed gedaan. Het is de keuze van de speler zelf om die tijd niet te mogen spelen, dat zal zijn zaakwaarnemer hem ook vast wel duidelijk gemaakt hebben.

En het is niet dat ik zeg dat het een keus in belang van zijn carriëre vind (al vind ik het wel), maar dat vind hij zelf (ook). Buiten dat PSV weinig spelers echt de kans gegeven heeft de laatste jaren is ook gebleken dat het niveau van de opleiding van Ajax de laatste twee jaar flink gestegen is.

Stel je eens voor PSV zat in zelfde situatie als Feyenoord speelde ze nu Jupiler liga.
Maw de jeugd is bij Psv niet zo top dat is ook de reden dat Bazoer naar Ajax gaat.
maar psv zal nooit zelfde jeugdopleiding als Ajax krijgen, omdat daar de infrastructuur gewoon mist.
Daarom zullen Ajax en Feyenoord EN Zelfs Sparta Altijd Veel Talenten Ontwikkelen

Gaat er juist om dat je goede jeugdvoetballers kan scouten en verder door ontwikkelen en dat doen ze zeer goed bij Ajax, als ik jeugdspeler zal zijn zal ik ook liever bij Ajax rondlopen of desnoods bij Feyenoord omdat je daar echt goed wordt opgeleid
Waarom is de jeugdopleiding ineens zou omhoog geschoten, dat is aan dank van de oude Wimpie

En de reden is: Geld. Ajax speelt (net als Feyenoord) met zoveel jeugd omdat ze financieel het allemaal anders niet redden. Een aankoop ala Huntelaar, Suarez zul je minder vaak zien.

7 december 2012 om 23:45

Dat is niet waar. Bij Ajax is het sinds kort gewoon de ingeslagen visie. Ajax is immers één van de financieel gezondste clubs van de Eredivisie.

8 december 2012 om 00:16

Dat klopt en daarmee zijn Ajax en Feyenoord al twee stappen verder in de ontwikkeling dan bijvoorbeeld Twente en Psv. Die beide clubs hebben nog steeds jaarlijks versterkingen van buitenaf nodig om in de top te blijven en hebben daarvoor elk seizoen weer miljoenen nodig. Ajax en Feyenoord zijn door de (noodzakelijk) ingeslagen weg al helemaal er op ingesteld om gewoon door te groeien met eigen jeugd en dat zal in de komende jaren zeker zijn vruchten gaan afwerpen. Je komt dan terecht in een mooi systeem waarin er net een jongere speler klaargestoomd is als de nummer 1 op een positie wordt verkocht. Het is niet voor niets dat FC Twente aangeeft net als Ajax en Feyenoord met veel jeugd te willen gaan spelen. Als Nederlandse club kan je niet anders..

8 december 2012 om 00:58

Klopt als een bus!! Al is eigen jeugd wat te veel gezegd, maar het gaat erom dat ze klaar staan als het nodig is en het systeem kennen.
Ben zelf erg blij dat Twente er eens echt werk van gaat maken om over 5 jaar ook zo iets te hebben lopen. En we liggen ook nog eens dicht bij de grens dus zal de Twentse club ook aantrekkelijker worden voor de jonge Duitse talenten.

Los van de discussie wie eigen jeugd is en wie niet. Bij Ajax geven ze jonge onervaren spelers een echte kans en durven ze ze voor de leeuwen te gooien. Bij PSV niet!

Wat is de ratio achter de regel van de Knvb waardoor Bazoer geen wedstrijden voor Ajax mag spelen? Ik vind het zelf nogal een onzinnige regel als ik heel eerlijk ben..

8 december 2012 om 00:30

De regel is dat jeugdspelers niet van clubs kunnen wisselen midden in het seizoen. Hij heeft zich ingeschreven bij PSV en dus voor één jaar verbonden aan Psv. Dit is een manier om te zorgen dat jeugdspelers geen handelswaar worden, aangezien ze dan niet kunnen uitkomen voor hun nieuwe club.

maar andere clubs zullen wel willen denk aan twente, maar de jeugdspelers spelen liever bij een ajax bijv dan een twente of een psv dat vermoelijkt de situatie ook voor die clubs

Onzin dat deze jonge kiest voor Ajax om door te breken.
Zijn eerste keus was toch echt Man City..... En daar zou hij er nooit door zijn gekomen.
Laten we eerlijk zijn Ajax heeft wel wat verdedigers staan om er in te komen. Daar zal hij achter aan moeten sluiten...
Bij PSV zou hij toch echt de beste kans hebben gehad om bij het eerste te komen want daar doen de verdedigers het niet zo best.
Dus al dat laat mij denken dat hij koos voor het geld en de ligging.

8 december 2012 om 01:01

Niets te onzin, deze jonge kiest voor Ajax om eerder door te breken. Nogmaals bij psv krijgen jeugdige talenten geen kans.

8 december 2012 om 01:12

En waarom ? Zodat hij als 5de in de pik order is terwijl bij PSV er maar 1 voor zit ?
Weet niet waarom hij bij PSV weg ging maar ik neem aan dat het over geld ging en niet anders..

Beter lezen voor je iets zegt en geef argumenten waarom...
City koos hij toch echt eerst voor totdat Ajax kwam. Dus dat moet wel geld zijn geweest en Ajax ligt ook nog eens dichterbij.

8 december 2012 om 22:52

Wie zegt dat het om geld ging, is dat nou echt een argument. Kom op man. Feit blijft dat psv het niet aandurft om met jeugd te spelen. Reden: ze moeten dit jaar kampioen worden en willen ging risico nemen.

Tuurlijk is zelf spelertjes van jongs af aan opleiding mooier. Maar je hoeft er niet zo te koop mee te lopen!

Want volgens mij geld nog altijd; liever kampioen met gekochte spelers dan 2e met zelf opgeleide spelers.

Ajax en Bazoer zijn gewoon dom geweest met de tijd van de overstap. Ze hadden kunnen of eigenlijk moeten weten dat Bazoer tot het volgende seizoen geen officiële wedstrijden voor Ajax mag spelen. Bazoer had kunnen spelen als hij dit seizoen gewoon in Eindhoven was gebleven. Eigen schuld, dikke bult noemen we dat.

Er zijn heel wat gastjes aan het huilen.. heerlijk haha! Kunnen jullie er niet tegen dat de regels zijn zoals ze zijn? Als een speler onder de 18 jaar wordt aangetrokken en voor de club speelt, is het officieel een zelf opgeleide speler! Of het nou 16 jaar is of 17 jaar en 364 dagen. Ook Ajax A1 of jong Ajax is nog onderdeel van het opleidingscircuit, pas in het eerste ben je er officieel klaar mee, al stop je natuurlijk nooit met leren..

Eriksen, Fischer, Boerigter maar dus ook Bazoer vallen hieronder!

Iemand hoeft toch niet een hele jeugdopleiding door te gaan bij een club voordat het een jeugdexponent genoemd mag worden? Nou is 17 jaar en 364 dagen wat extreem, maar gebruik het enkel als voorbeeld.

Zelf zie ik het gewoon zo: Spelers die voor hun 18e jaar overgenomen worden van een andere club worden bij de huidige club klaar gestoomd voor het echte werk.

Het is vreemd, maar het is nou eenmaal zo! Als het in het geval Bazoer andersom was en Psv deze van Ajax had overgenomen, had PSV Bazoer ook als jeugdexponent mogen zien.

Whatever, het gaat om de meeste punten en het kampioenschap!

8 december 2012 om 15:14

Wat jij zegt klopt deels, maar niet helemaal. Je moet namelijk voor je 21e 3 jaar bij de club hebben gespeeld, om eigen jeugd genoemd te mogen worden(uefa regels). Dus Boerrighter en moisander zijn geen eigen jeugd(hebben er wel gespeeld toen, maar geen 3 jaar) en Fischer en Bazoer zijn nog geen eigen jeugd.

Persoonlijk boeit het me heel weinig wanneer iemand een speler eigen jeugd noemt. Ik kijk sowieso liever naar een spectaculaire speler die dan toevallig geen eigen jeugd is, dan een jeugdspeler met een saaie speelstijl. Als die spectaculaire speler dan uit je jeugdopleiding komt is dat alleen maar mooi meegenomen. Iedere club heeft sowieso zijn eigen visie, de ene is een handelshuis en de andere een opleidingsinstituut. Er zijn meerdere mogelijkheden en iedere club bepaalt zelf wat hun het beste lijkt.

PSV is een koop club en ajax handeld met kinderen. En of de speler nu 1€ of 15 miljoen kost het blijft gekocht

Verzin eens wat nieuws. Buiten amsterdam gelooft niemand die onzin van jeugdspelers die net zogoed ergens anders weggekocht worden.
Ze moeten bij ajax gewoon roepen dat jeugdspelers eerder een kans krijgen, dan hebben ze tenminste een punt.

Wilfred Bouma komt ook toch echt uit de jeugdopleiding van PSV meneer Jonk.

8 december 2012 om 16:43

Die stond niet in de basis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain sluit uit dat Arsène Wenger als sportief directeur aan de slag gaat in Parijs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren