‘Ik ben vergelijkbaar aan Messi: ik val aan, sta steeds weer op, duik nooit’

Vrijdag, 7 december 2012 om 19:42

Lucas Moura moet in de tweede helft van het seizoen laten zien waarom Paris Saint-Germain hem heeft aangetrokken. De Braziliaanse ster in de dop tekende in augustus al een contract bij de Fransen, maar pas in januari verkast hij daadwerkelijk voor circa 45 miljoen euro van São Paulo naar Frankrijk. Lucas zegt vooruitlopend op zijn tijd in de Ligue 1 alvast dat de fans ‘Messi-achtige’ taferelen mogen verwachten.

/

Dat bedoelt de Braziliaan echter in de meest basale zin van het woord. “In mijn ogen is mijn speelstijl vergelijkbaar aan die van Lionel Messi. We krijgen de bal en denken daarna direct aanvallend. We worden geschopt, maar we staan steeds weer op. Hij valt niet, ik duik nooit. Ik ben wat dat aangaat precies zoals hij: ik klaag nooit. Om al de genoemde redenen mag ik Messi graag en ik herken mezelf in hem.”

“Sterker nog, Messi is als een spiegel voor me”, concludeert Lucas in gesprek met France Football. Hij zegt dat hij naar Paris Saint-Germain gaat vanwege de sportieve uitdaging die daar op hem wacht. “Ik houd van uitdagingen en PSG bouwt een zeer competitief team dat een hoog niveau zal halen. Ik wil meehelpen een grote Europese ploeg te maken en wil erin meegroeien. Of het snel gaat of twee, drie jaar duurt maakt mij niet uit.”


Poll

Gaat Lucas de hooggespannen verwachtingen waarmaken?


Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door atletico:))

Sterke aankoop, Psg wordt ongelofelijk sterk zeg

7 december 2012 om 19:55

Ze hebben een trainer als Pep , Low(bondscoach) , of Klopp nodig...met Ancelotti zullen ze denk ik nooit een echte team worden.
Die 3 coaches kunnen het best en snelst van PSG een hecht team maken denk ik.
Niet dat ik ze zomaar zie komen maar gewoon even als voorbeeld.

Ze hebben geweldige spelers maar ik vind ze niet heel sterk eerlijk gezegd, met zo'n elftal hoor je met minimaal 3 goals verschil te winnen elke wedstrijd ...want geweldige tegenstanders hebben ze tot nu toe nog niet gehad,zowel in de competitie als in de Cl.

7 december 2012 om 22:53

Guardiola lijkt me niet zo een goed idee aangezien Ibrahimovic niet veel goeds over hem te zeggen heeft. En Ibra is en blijft toch de sterspeler daar de komende jaren dus je moet wel rekening met hem houden.

7 december 2012 om 23:44

Hmm..daar heb je een punt.
Das waar , maar Ibra zal er niet meer zo lang spelen...of in ieder geval niet heel lang meer schitteren.
Want hij is al 30/31...over 2 a 3 jaar moet PSG al een vervanger hebben die hem doet vergeten want het geld hebben ze er wel voor.

8 december 2012 om 14:00

ben benieuwd wi ze zullen zoeken indedaad, meest voor de hand ligt falcao denkik maar die wil daar niet heen, cavani of benzema denk ik, misschien dzeko

8 december 2012 om 15:11

Ibra kan nog wel langer mee dan 2á3 jaar als je ziet naar Delpiero die man kon bij Juve mee tot zijn 37ste en is niet heel groot en moest alles van zijn techniek en traptechniek halen en zijn kracht en dat heeft Ibra ook allemaal+is veel groter en hij speelt in de Ligue 1 dat een niveau te laag is voor Ibra dus geloof ik dat hij nog langer mee kan dan 2á3 jaar.

Is wel echt een hele goede speler, die Lucas Moura, en nog maar 21 jaar volgens mij. Die heeft het zeker in zich om een hele goede te gaan worden, al moet dat nog altijd maar blijken in grotere competities dan de Braziliaanse. Vind zijn vergelijking met Messi qua karakter misschien wel kloppen, maar qua speelstijl lijkt hij zeker niet op Messi. Is meer een type Neymar, echt iemand die meer een 'show' ervan maakt, en met zijn tegenstander speelt. Heeft wel echt een zieke techniek, niet normaal.. Blijf het dan toch jammer vinden dat hij naar PSG gaat, en niet naar een grotere competitie. PSG krijgt namelijk wel een heel behoorlijk team nu..

7 december 2012 om 20:09

pas 20 geworden.. half jaar jonger dan Neymar...

7 december 2012 om 20:22

Dat bedoel ik.. Fantastisch talent, die gaat het wel maken hoor.

8 december 2012 om 00:57

Ik ken deze jongen niet, ben ik heel eerlijk in. Maar waarom is iedereen van mening dat Neymar overschat wordt en het nogmaar moet laten zien. Terwijl deze jongen jonger is en iedereen, of grotendeels, is overtuigd van zijn kunnen richting de top?

Lucas Moura is echt een ongelooflijk goed talent. Als je het mij vraagt word hij beter dan Neymar. Moura gebruikt zijn kunstjes effectief maar die Neymar staat soms echt gewoon te dansen met de bal terwijl je daar geen ene reet aan hebt!

7 december 2012 om 20:55

Moura is een geweldig talent, maar lang niet zo geweldig als Neymar, Neymar is in alle opzichten beter en daarnaast completer.
Het zegt ook genoeg dat Neymar basisspeler is bij het Braziliaans elftal en Moura niet eens bij het Olympisch team.
Nogmaals Moura is wel een geweldig talent en zal het maken in Europa, maar beter dan Neymar, nooit.

PS.

Neymar is juist zo ontzettend populair door zijn speelstijl en heeft al op zijn 20ste meer dan 100 doelpunten gescoord, dus zo nutteloos zijn die ''dansjes'' niet.

8 december 2012 om 14:05

lucas moura is ook wel goed maar heel vaak na zijn acties schiet hij naast of passed hij verkeerd

Het is bewonderenswaardig als hij echt zo is, ik heb hem nooit zien spelen dus het zou best kunnen.
Tegenwoordig gaan heel veel spelers verschrikkelijk makkelijk naar de grond, des te meer lof verdienen spelers die het tegenovergestelde zijn en niet "diven".
Messi is inderdaad het ultieme voorbeeld daarvan, helaas hebben scheidsrechters het nog niet goed begrijpen en fluiten ze vaak niet wanneer hij overeind krabbelt om verder te gaan.
Zag je bv tegen Bilbao, werd op de hielen getrapt, scheids stopt de fluit al in zijn mond maar Messi gaat verder dus fluit hij niet ook al was het een pingel.
Dat is wel zonde, spelers die niet diven horen juist beloond te worden zodat meer anderen zich ook zo sportief gaan gedragen, diven is immers 1 van de grootste ergernissen van fans.

7 december 2012 om 20:02

Jij draait het juist om. Spelers die niet diven moeten niet beloond worden, maar spelers die wel diven moeten keihard gestraft worden!

7 december 2012 om 20:11

Ja dat is eigenlijk ook zo, divers zwaar straffen leidt tot sportiever spel, maar zolang scheidsrechters spelers pingels geven elke keer als ze bij een licht tikje naar het gras duiken en diegene die overeind proberen te blijven minder geven dan zal het niet snel veranderen.

Zijn die spelers die het verschil maken... tijdens Barça - Benfica zat ik nog te denken. Spelers als Messi, Hazard en andere dribbelaars worden in 1 seizoen 1000x aangetikt in een wedstrijd maar staan telkens weer recht na iedere tik zonder blessures over te houden. Valt Messi opeens geblesseerd uit... weg denkbeeld.

7 december 2012 om 20:13

Het verschil is dat Hazard wel een duikelaar is, net als Bale,robben,young,alexis, Di Maria of Suarez.
Het is wel waar dat dribbelaars relatief veel schoppen krijgen, je moet net de mazzel hebben dat je niet blessuregevoelig bent dan.

7 december 2012 om 20:14

Zet Hazard niet in hetzelfde rijtje als Messi.. Sorry, ik mag Hazard meer dan Messi. maar Hazard is pas komen kijken en hij laat zich zooooo gemakkelijk vallen.

7 december 2012 om 20:54

Gaat er net over, over dat soort spelers die zo rap dribbelen dat ze elke keer worden neergehaald. blink182 Hazard weegt amper iets van 70 kg. Als die wordt getackeld kan die echt niet gewoon blijven rechtstaan.

catalonia, waar haal je het vandaan om Hazard in een rijtje te zetten met Robben, Di Maria en Suarez? In 90% van de gevallen wanneer hij naar de grond gaat krijgt hij terecht de fout mee, in de overige 10% krijgt hij de fout onterecht niet mee.

7 december 2012 om 21:32

Ik denk niet dat jij objectief kunt kijken naar de situatie.

Daarnaast, een vent van 70 kg kan echt wel blijven staan in de meeste situaties hoor. Meestal gaat het namelijk om kleine duwtjes.

7 december 2012 om 21:46

Begin ik ook te denken, dat ik er niet helemaal objectief over kan oordelen. Want ik zie die zogenaamde duiken niet bij hem terug.

7 december 2012 om 21:25

Ach ja zou me ook niks verbazen dat als het de CL finale was Messi gewoon door zou kunnen hoor, zou ook wel voor een deel uit voorzorg zijn geweest.

8 december 2012 om 14:07

maar hij stond nog wel om ff een schot los te laten

Een voetballer die zowel goals kan maken als goals kan voorbereiden met daarnaast een enorme snelheid en explosiviteit. Ideaal om rond de grote Zlatan te spelen. PSG begint naar mijn idee toch een gevaarlijke outsider voor de CL te worden. Nog niet echt een collectief, maar zo veel kwaliteit. Itt City kopen ze veel specifieker in, in de aanval de unieke Zlatan, er omheen de perfecte dribbelaar Lucas, aan de zijkant snelheidsduivel Lavezzi, er achter een spelmaker in wording Pastore en volgens velen de beste verdediger ter wereld, Thiago Silva. Misschien nog een goede verdedigende middenvelder en de as is compleet.

Areola
Pechvogel
Silva
Sakho
Maxwell
Menez
Motta
Pastore
Lavezzi
Lucas
Zlatan
7 december 2012 om 20:10

Ik vind Kompany de beste van de wereld maar das mijn mening.

7 december 2012 om 20:18

Kompany is de beste van de Premier league op dit moment, heeft alles wat daar van een verdediger gevraagd wordt. Als hij in Spanje zou spelen zou hij wellicht tekort komen, hij is wellicht niet wendbaar genoeg. Silva zou overal een ideale verdediger zijn denk ik, vandaar dat ik hem de beste vind.

hij kan goed voetballen alleen hij moet het bewijzen in europa dus we gaan het zien maar hij heeft er niet over dat hij net zo goed is maar dat de meeste voetballers goed en of slecht veel duikelen en kaarten aannaaien hij zegt dat hij dat nooit doet wat messi ook bijna nooit doet dusniks mis mee wat hij hier zegt waren alle voetballers maar zoals messi ( gedrag)

Hij kan wel heel goed ballen.
Gebruikt bijna elke wedstrijd meer flair en trucjes dan Neymar.
Hij is erg snel, explosief, heeft uitstekend techniek, goed schot, erg jong, niet slap kwa lichaam voor een vleugelspeler/10#. Heeft wel nogal een matig assisterend en scorend vermogen vind ik? Maar hij kan nog doorgroeien natuurlijk en zeker als je traint met spelers als Ibra, Nene en Lavezzi.
Wat ik ook ben tegekomen is dat Juve hem heeft laten gaan, hij speelde paar jaar geleden in de jeugd van Juve maar ging toen terug naar Brazilie.

7 december 2012 om 21:07

Laten we niet overdrijven.. Neymar "gebruikt" meer flair en truckjes dan hem. Ook is hij al paar weken uitvorm (mssn heeft het te maken met z'n vertrek).

Ik denk dat ik ook wel te vergelijken ben met Messi, ik dribbel graag, maak acties en scoor geregeld

Lucas Moura is een geweldig talent net als Neymar eentje uit de buitencategorie. De vergelijking die hier in de titel staat, daar kan ik me wel in vinden maar daarmee houdt de vergelijking dan ook gelijk op. Lucas is een echte buitenspeler, die vaak buitenom gaat ipv binnendoor. Hij is extreem snel en kan midden in een sprint er zo nog een versnelling in gooien (kaká in z'n toptijd had dit ook, remember hoe hij Messi eruit liep?) Daarbij is hij totaal niet van de trucjes zoals Ronaldinho en Neymar dat doen, hij is heel zakelijk. Wat dat betreft is hij ook net als Messi: draait/kapt heel makkelijk weg. Hij wil er weleens een schaar uitgooien, maar zal echt niet onnodige trucjes doen met de bal zoals Neymar. Lucas heeft een goede traptechniek en speelt meer als diener dan als afmaker (daar waar Neymar beiden is). Neymar en Lucas zijn de mannen die er in 2014 moeten staan en eigenlijk is dat niet eerlijk gezien hun leeftijd.

Maar het zijn verreweg de meest getalenteerde Brazilianen op dit moment en ik voorspel beiden een gouden toekomst. Oscar is goed, maar staat toch echt in de schaduw van deze heren. Ik ben trouwens nog altijd van mening dat Ganso een betere nr 10 is voor Brazilie als Oscar. Ganso is echt een type als Rivaldo en de strijd om de positie van nr 10 is nog lang niet gestreden, zeker met Scolari nu aan het roer zal iedereen zich weer moeten bewijzen. Ik zou Oscar meer een controlerende rol geven en Ganso op 10 zetten. Dan kan je kiezen tussen een loper als Ramires of een organisator als Romelu, die keuze verschilt per coach. Als Pato nou eens een keer fit is en z'n normale niveau haalt zou hij zeker wel de 1e spits zijn, maar helaas is dat niet zo. Damiao scoort wel gemakkelijk, maar Hulk in de spits is ook ziek en die heeft zich toch wel wat meer bewezen als Damiao de afgelopen jaren. Oh ja, David Luiz doet het wel goed bij Chelsea, maar die Dante ontwikkeld zich echt stormachtig en is veel minder nonchalant.

Als ik zo op papier naar dit team kijk dan is een wereldtitel zeker wel mogelijk, qua toekomstperspectief zit het wel goed met Brazilie. Na 2006 heeft de ploeg steeds van die spelers gehad die het net niet hebben konden brengen. Denk hierbij aan namen zoals Luis Fabiano of Julío Baptista. Ze hebben de Copa nog wel gepakt maar de stijl waarop was niet des Braziliaans. Menezes selecteerde wel door i.t.t. tot Dunga, maar tactisch was hij totaal niet sterk. Dunga was een tacticus maar kon ze niet eens aanvallend/dominant laten spelen terwijl hij daar absoluut het materiaal voor had. Scolari speelde in 2002 ook best verdedigend, maar wist wel de juiste mix te maken tussen talent en ervaring en is tactisch ook sterk.

Diego Alves
Dani Alves
Thiago Silva
Dante
Marcelo
Romelu
Oscar
Lucas
Ganso
Neymar
Hulk

Zo ik durf wel te zeggen dat Brazilië de ziekste en beste verdediging heeft van alle landen .

Ik ben ook gecharmeerd van Ganso. Een echte spelverdeler en behoorlijk veel techniek en inzicht.

Zou toch een mooie finale zijn Brazilië - Argentinië ..

Al die Braziliaanse talenten komen steeds meer richting Europa. Dat is het toch het podium om het te laten zien.

8 december 2012 om 02:26

Inderdaad ze hebben zowiezo de beste 2 backs ter wereld.
en verder hebben ze een cv van wereld klasse
dante ken ik niet zo goed misschien ontwikkelt hij zich wel goed.

maar die hulk vind ik 3x niks vond hem bij porto goed maar dacht eerst ook dat hij beter dan falcao was, nou nu weet ik het wel hoor

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AS Monaco7035
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
MarquinhosVerdediger20
Thiago SilvaVerdediger20
Layvin KurzawaVerdediger20
Dani AlvesVerdediger20
Ángel Di MaríaMiddenvelder20
Marco VerrattiMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

167 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 23 april
Ernesto Valverde overweegt te vertrekken bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren