'Ik plan mijn toekomst wanneer Mourinho zijn toekomst aangeeft'

Vrijdag, 7 december 2012 om 19:25

Niet hoofdtrainer José Mourinho maar assistent Aitor Karanka stond de media daags voor de competitiewedstrijd van Real Madrid tegen Real Valladolid te woord. Het ging, zoals gebruikelijk, niet veel over de wedstrijd zelf. De toekomst van Mourinho als trainer van los Merengues maar ook die van Karanka zelf stond centraal. "Ik plan mijn toekomst wanneer Mourinho zijn toekomst aangeeft", benadrukte de oud-verdediger in de perszaal.

/

"Assistent zijn van Mourinho, dat is nu mijn toekomst", gaf Karanka vrijdagmiddag aan. "Hij weet wat hij wil en nogmaals, we gaan niet in op alle geruchten. We werken nu al 2,5 jaar samen en het zou een lijdensweg zijn als we op elk gerucht zouden ingaan. Hij laat elke dag zien dat hij met zijn gedachten honderd procent bij Real Madrid zit."

Voorzitter Florentino Pérez liet vrijdag weten dat Mourinho 'gewoon' zijn contract tot medio 2016 zal uitdienen. "Als hij dat heeft gezegd, is het geen gerucht. Mourinho heeft al diverse malen gezegd dat de relatie met de voorzitter uitstekend is. Het bewijst dat er te veel wordt gespeculeerd." Karanka wilde niets kwijt over eventuele aan- of verkopen in januari. "Dit is de selectie waar we het mee zullen doen, maar ik kan niet honderd procent bevestigen dat er geen veranderingen zullen plaatsvinden. Het ligt niet alleen aan ons." Kaká is mogelijk een van de van de spelers die Real Madrid in de winterse transfermarkt zal verlaten. Los Angeles Galaxy wordt mogelijk zijn bestemming.


Poll

José Mourinho is aan zijn laatste seizoen bij Real Madrid bezig


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door cl07)

Ik zou zeggen... kruip uit Mourinho's kont... dan word je misschien een keer een echte trainer.

Mourinho zal na dit seizoen 100% weg gaan, hij verpest alles bij Madrid, het spel, geen prijzen meer, de imago etc. etc. etc.

Hij soliciteerd ook al een tijdje overal en nergens...

7 december 2012 om 19:38

Ik snap ook maar niet waarom deze man zich als het hondje van mourinho gedraagt.
Ten eerste is het de taak van mourinho om de pers te woord te staan en niet de assistent,
begint langzamerhand normaal te worden daar bij madrid om de assistent het woord te laten doen ipv de trainer.
Misschien heeft het ook wel met lafheid te maken dat mourinho niet durft om voor de media te komen waarschijnlijk omdat hij dan vragen krijgt over de achterstand met de koploper en de beste man kan dat natuurlijk niet aan.

7 december 2012 om 19:42

ach vent , dit was vorig seizoen ook het geval toen Real Madrid heer en meester was in de Primera Division

7 december 2012 om 20:02

Ja toen deed hij het ook omdat de media het zogenaamd op hem gemunt had.
Hij is gewoon bang om kritische vragen over zich heen te krijgen en dan kan hij natuurlijk niet normaal antwoord geven, maar sneren uitdelen waardoor hij weer in slecht daglicht komt te staan.

Hoe dan ook het is je taak als trainer om de media te woord te staan, en niet je assistent erop afsturen, terwijl hij ook makkelijk zelf kan komen.

7 december 2012 om 20:16

Misschien doet hij zijn job wel graag. Ik weet niet of je het al is opgevallen, maar de mensen die met Mourinho gewerkt hebben zijn meestal niet zo negatief als de mensen die hem nog nooit ontmoet hebben.

7 december 2012 om 23:01

Hij kan moeilijk tegen zn eigen team ook arrogant en onredelijk doen, want dan komtie nergens aan de bak.
Het gaat erom dat je als trainer je verantwoordelijkheid op je moet nemen.

Ik zeg ook niet dat hij slecht is in zijn prestaties als trainer maar in het geheel heb je ook taken zoals voor de media verschijnen, en dat moet je niet ontlopen omdat je moeilijke vragen krijgt ofzo.

Dat is gewoon niet sociaal, ook tegenover je collega's, want hij is de enige die dat doet geloof ik, en ja dan is el unico wel gepast als bijnaam.

7 december 2012 om 19:41

Ben het deels met je eens. Als hij eruit kruipt, krijg je de kans dat Mourinho hem eruit wil werken a la Jorge Valdano. Als je tegen Mou ingaat, heb je de poppen aan het dansen. Het is op het moment beter voor Aitor Karanka als hij er even in blijft totdat Mourinho weggaat.

7 december 2012 om 19:46

Mourinho won de PD, de Copa del Rey en bereikte 2 maal op rij de halve finale van de CL. Dat was die 8 jaar daarvoor niet gelukt in het kampioenenbal. Plus het feit dat onder Mourinho toch behoorlijk wat records zijn verbroken.

7 december 2012 om 19:49

Hoezo geen prijzen??
Wat heeft hij dan verleden jaar gewonnen en daarmee Barcelona de allerbeste voetbalteam ooit verslaan.
Misschien een van de mooiste prijzen dat hij ooit heeft gewonnen en jij vindt dat zelfs niet waard om op te noemen?

7 december 2012 om 19:50

Het allerbeste team ooit? Misschien iets overdreven maar inderdaad als nog puike prestatie van Real.

9 december 2012 om 00:29

iedereen weer gefocust op mourinho en karanka en de spelers worden steeds an de media weg gehaald dat is denk ik ook voor het eerst in de geschiedenis

Met de neef van Jose drink ik wel is een biertje in Lissabon, aardige jongen. Hij vertelde mij pas dat zijn oom graag een nieuwe uitdaging in zijn carrière aan wil gaan. Hij is erg gecharmeerd van PEC Zwolle, wie weet komt die naar Nederland toe! (p.s. houd dit geheim, dit mocht nog niemand weten, b.v.d.)

7 december 2012 om 20:08

Jij drink wat biertjes met al die voetballers, als die net zo veel drinken als jou, raken ze geen pepernoot

Die Aitor Karanka toch, wat een boefje! Hij is letterlijk het schoothondje, de trekpop van José Mourinho; natuurlijk bind hij zijn toekomst aan die van Mourinho! Ik kan me eerlijk gezegd ook geen Mourinho bij Real Madrid voorstellen zonder Karanka aan zijn zijde. Die man is alleen aangesteld om de provocaties van Mourinho in de media te presenteren en zo schorsingen te ontlopen voor de Portugees.

7 december 2012 om 19:52

En wat is er daar verkeerd aan?
meeste Public Relation moeten de strond van hun bedrijven aanprijzen als goud.
dat is nu eenmaal zijn job. En hij is er goed voor betaald.
Ik wil direct zijn job en zijn loon.

8 december 2012 om 10:58

Volgens mij begrijp je het verkeerd. Een trainer is degene die zijn assistenten uitkiest, als de trainer ontslagen wordt of vertrekt dan is het logisch voor de assistent om verder te kijken immers de nieuwe t rainer kiest zijn eigen assistenten uit. Dus met toekomst aan Mournho binden bedoelt Aitor dat zijn toekomst mede afhankelijk is van Mourinho en niet zoals iedereen het lijkt op te vatten. Ik geef hem ook gelijk met die statement en het lijkt mij ook zeer logisch.

De selectie is nu ook gewoon goed. Er hoeft niemand in januari niemand gehaald te worden, ook niet als Kaká vertrekt. Özil speelt gewoon op 10 en Benzema en Di Maria kunnen er ook spelen.

Gewoon volgende zomer Carvajal terug halen en de selectie is compleet.

7 december 2012 om 19:45

Zou zelf komende zomer liever Di Maria proberen te verkopen en voor Götze of Isco gaan. Op 10 kunnen zo veel mensen spelen, en je kan altijd nog zonder echte tien spelen..

Carvajal inderdaad meteen terughalen, al lijkt hij het wel naar zijn zin te hebben daar.

7 december 2012 om 19:49

Zieke koopclub zijn jullie ook. Ga eens opleiden man. Morata, Rodriguez, Nacho etc wanneer krijgen die spelers eens een kans? Die Carjeval had bijvoorbeeld nu al rechtsback kunnen staan bij Real. En waarom Götze halen? Die heeft een contract tot 2017 en kost iets van 80 miljoen. Als Götze ooit gaat moet die naar Barcelona gaan. Qua filosofie lijkt dat een beetje op BvB en bij Barca geven ze tenminste jeugd en jonge spelers de kans net als bij Dortmund.

7 december 2012 om 19:57

@benzidane

Di Maria weg is idd misschien wel een goed idee. Is verschrikkelijk wisselvallig en zijn aanstellerig en schwalbes zijn echt om te kotsen. Maar dan moet je er misschien idd een vervanger voor terug halen. Al kan je ook gewoon Jesé bij het eerste halen en op rechts laten spelen. Ondanks het niet zijn natuurlijke positie is, want op links gaat hij toch nooit een kans krijgen aangezien daar Ronaldo staat.

Götze is toch meer een nummer 10 die ook op de linkerflank kan spelen? Volgens speelt hij amper op rechts. Dan als je een goede rechterflank speler wilt halen is Reus een veel betere optie.
Isco is centraal ook volgens mij beter dan op de flanken. Gewoon Jesé een kans geven op rechts.

7 december 2012 om 20:03

Zieke koopclub, Real kan kopen ja en probeert eigen jeugd door te laten stromen die zijn gewoon (nog) niet goed genoeg voor wat Real wil presteren. Kom niet aanzetten met Barca eigen jeugd, die kunnen gewoon niet met geld omgaan want dat hebben ze al een tijdje niet meer. Barca heeft nu een goeie lichting dus daar kunnen ze opteren, als er geen goeie lichting was geweest, dan hadden ze niets bijzonders omdat er geen geld is. En je zegt zelf dat Barca voor Gotze moet gaan, krijgen ze die gratis of betalen ze er maar 1 miljoen voor.
ON: Logisch, die man teert op Mourinho en dat doet die heel goed met zijn salaris mag ik denk ik wel aannemen.

Edit: Reactie op Imit.

7 december 2012 om 20:03

@imit

Lol ga eens opleiden? Je bedoelt denk ik meer de jeugd de kans geven in het eerste en ze integreren. Want Real Madrid leid genoeg goede voetballers op. Real Madrid is niet voor niks hofleverancier van La Liga.

Morata krijgt dit seizoen steeds meer minuten van Mourinho maar het is als Morata natuurlijk moeilijk om veel minuten te maken met jonge top spitsen als Benzema en Higuaín voor je.

Als je met Rodríguez Jesé bedoelt ben ik het met je eens. Mourinho negeert hem of zo dit seizoen. Erg raar.
Als je José bedoeld, die jongen is pas 17 en krijgt nu de laatste wedstrijden geregeld minuten. Hij traint ook gewoon met het eerste me. Die jongen komt er wel. Het zegt al genoeg dat Mourinho ze zoveel met hem bezig is.

Carvajal moest inderdaad gewoon een kans krijgen. Maar van Mourinho moest hij zo genaamd ervaring opdoen in het buitenland. Lachwekkend dat hij nog niet gedebuteerd is in het eerste.

Nacho is sowieso niet eerste team waardig. Die mag van mij bij Castilla spelen. Geweldige speler voor Castilla maar voor het eerste komt hij te kort. Snap ook niet waarom hij Nacho naar het eerste haalt en Carvajal verkoopt.

De jeugd moet gewoon beter worden geïntegreerd. Het niveau van de jeugdopleiding is gewoon goed maar de doorstroming en het jeugdbeleid is om van te janken. Maar met Mourinho als trainer en Pérez als voorzitter gaat het toch niet beter worden.

7 december 2012 om 20:38

@chimaera

Ik wil niet onbeleefd zijn, maar ik vind het irritant wanneer mensen zeggen dat Real hofleverancier van La Liga. Het is alsof Real hier trots op moet zijn. Het is toch niet de bedoeling dat een club spelers opleidt voor de concurrentie. Zo maak je de concurrentie sterker.

Real heeft ongetwijfeld talenten rondlopen in de jeugd. Het probleem bij Real is dat (bijna) alles gebaseerd is op individuele kwaliteiten. Dus wanneer een jeugdspeler een kans krijgt in de 1ste team, is het moeilijker voor hem aangezien hij ineens moet kunnen meedraaien op dat snelle tempo.

7 december 2012 om 20:45

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je voor de concurrentie opleid. Maar ik geef alleen aan dat Real Madrid wel degelijk gewoon goede voetballers opleid. Alleen het doorstroom/jeugdbeleid is gewoon matig. Imit zegt 'ga eens opleiden'. Dat doet Real Madrid genoeg, ze breken alleen niet door omdat het jeugdbeleid erg matig is.

7 december 2012 om 20:59

@chimaera

Natuurlijk heeft Real goede jeugdspelers.

De druk is gewoon te hoog. Probleem is dat Real snel prijzen moet/wil winnen. Dus worden de jeugdspelers direct beoordeeld op hun eerste wedstrijd. Mourinho laat ze onbelangrijke wedstrijden spelen en neemt dan een besluit. Je moet niet direct een Ronaldo verwachten. Dat kost tijd.
Ze moeten beoordeeld worden op meerdere wedstrijden. Ze moeten ook binnen het veld geholpen worden door hun teamgenoten.

Ik heb er speciaal opgelet bij Barca. Daar kun je echt zien dat Xavi een heel belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van de jeugdspelers. Hij "begeleidt" ze tijdens de wedstrijd. Hij is vaak in hun buurt. Dus wanneer ze niet weten wat ze moeten doen, dan staat Xavi er om de bal over te nemen. En dan geeft hij ze steeds meer en meer verantwoordelijkheid.

7 december 2012 om 22:04

Maar Barcelona haar jeugdopleiding zit ook veel beter in elkaar dan Real Madrid haar jeugdopleiding. Barcelona haar jeugdopleiding is echt gericht op de filosofie van het eerste elftal. Alle jeugd elftallen spelen (volgens mij) een 4-3-3 formatie. Alles is gericht om het eerste elftal te halen.

Bij Real Madrid heb ik het idee niet ze de jeugdspelers niet 'speciaal' voor het eerste opleiden. Niet elk jeugd elftal speelt de zelfde formatie. Dat is eigenlijk gewoon essentieel voor de ontwikkeling voor de jeugdspelers. Als je bijvoorbeeld wordt gepromoveerd van de Juvenil B (u18) naar de Juvenil A (u19) en de systemen zijn anders moet je daar weer aan passen. Terwijl je als de zelfde formaties voetbalt de jeugdspelers zich moeiteloos aanpassen.

Daarom zeg ik ook dat het niveau van de jeugdopleiding gewoon goed is. Maar het jeugdbeleid is gewoon niet goed. Dit zal ook niet veranderen met Mourinho als trainer en Pérez als voorzitter. Wat erg jammer is want juist nu komt er een geweldige lichting aan.

Cristian Benavente, José Rodríguez, Raúl de Tomás, Carvajal, Jesé, Morata, Joselu hebben allemaal de potentie om het niveau van het eerste te halen. Carvajal en Joselu zijn er al klaar voor maar die worden jammer genoeg verkocht aan Leverkusen en Hoffenheim. Bij Joselu is het begrijpelijk aangezien hij Benzema en Higuaín voor zich heeft en het niveau van Castilla ontstegen is.

7 december 2012 om 22:47

@chimaera

Je kent het systeem van Real beter dan mij. Ik dacht dat de probleem alleen bij het 1ste team (mourinho) lag, maar nu zeg je dat de trainers van de jeugdteams ook niet echt meewerken(met formatie).

Real moet dan trainers met dezelfde visie kiezen voor zowel de 1ste team als de jeugdteams. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

8 december 2012 om 00:08

Chimaera

Mourinho gaf volgens mij eens aan dat het systeem van Toril verschilde van dat van hem en dat er voor de rol die Jese Rodriguez bekleedt geen plek is in zijn systeem. Ik denk dat een talent als Jese Rodriguez gemakkelijk op de positie van C. Ronaldo, Di Maria of zelfs op tien kan spelen in het 4-3-1-2 van Mourinho. Hij is jong, vervormbaar, heeft voordat 'ie op '9,5' speelde op allerlei andere posities voorin gespeeld en is heus niet dusdanig beperkt door Toril dat hij nergens in het systeem van Mourinho meer uit de voeten kan. Op Youtube alleen al zie je hem vaak genoeg over de flanken razen. En ook al is '9,5' zijn favoriete positie, hij kan net zo goed op de plek van Ronaldo of Di Maria als dat Essien op linksback kan en Pepe middenvelder is. Het lijkt er meer op dat Jese Rodriguez een beetje wordt geslachtofferd in de vete die Mourinho met Toril heeft, al ben ik niet goed genoeg geïnformeerd om dit met zekerheid te kunnen zeggen.

8 december 2012 om 00:25

Mourinho heeft ook wel een punt vind ik. Het tweede elftal is puur voor het klaarstormen van jongens voor het eerste elftal. (dat is de bedoeling lijkt me). Echter laat Toril oudere spelers spelen om zo betere resultaten te behalen.

Toch vind ik het jammer dat Jese Rodriguez hier het slachtoffer van is. Zoals je zelf zegt, die jongen kan eigenlijk in de gehele voorhoede spelen. Als RW / LW / CAM en eventueel nog als spits. Maar het gaat er bij Mourinho om dat hij daar ook speelt bij Castilla. Ik denk dat hij, puur om zijn punt te maken en zijn gelijk te halen, daarom Jese nooit oproept. Zacht uitgedrukt: zonde.

8 december 2012 om 00:36

Dat laatste denk ik inderdaad ook. Hoewel het altijd vloeiender verloopt wanneer het tweede elftal gebaseerd is op het eerste (of andersom), moet een hoofdtrainer ook gewoon naar de kwaliteiten van de speler kijken. Iedereen weet dat die van Jese Rodriquez indrukwekkend zijn en volgens mij kan hij (zeker op lange termijn) wel degelijk van toegevoegde waarde zijn in het eerste elftal van Mourinho. Helaas moet Mourinho altijd het laatste woord hebben in dit soort situaties, ook al wordt iedereen er beter van als hij het gewoon laat rusten, zijn verstand gebruikt en Jese Rodriguez een eerlijke kans gunt. Zou moreel al het juiste overigens, die jongen heeft natuurlijk niets verkeerds gedaan in dit hele gedoe (zover ik weet dan).

8 december 2012 om 11:16

De jeugdteams van Real spelen meeste tijd ook 4231 mischien op hele enkele uitzonderingen kom je een andere systeem tegen. Dus daar ligt het probleem ook niet echt aan. Je kunt erover discussieren waar het probleem aan ligt maar feit is dat er iets mis is met onze doorstroom. We hebben genoeg talenten in onze jeugdopleiding.

@benz

De reden dat Toril oudere spelers opstelt is omdat die meer ervaring hebben en dat is wat Castilla nodig heeft als ze zich willen handhaven in de Segunda division. Zoiets had Barca B ook gedaan toen ze promoveerden, ze haalden spelers als Nolito, Soriano en Kiko. Ik begrijp dan ook de reden de reden waarom die oudere spelers opgesteld worden maar ben er ook niet blij mee. De jeugd moet echt veel sneller doorgeselecteerd worden. Jongere talentvolle spelers moeten eerder overgeheveld worden naar Castilla zoals gebeurd is met Rodriguez en Benavente die in iets meer dan een jaaar tijd van Juenil C naar Castilla gingen wat echt een behoorlijke stapen is. Maar zo wennen ze veel eerder aan een hoog niveau. Naar mijn mening moet er echt veel sneller doorgeselecteerd worden in La Fabrica.

Eending staat vast als mourinhio vertrekt en Real madrid tegen komt zal hij winnen met zijn huidige ploeg, want mourinhio zal niet naar een ploeg als everton ofzoo gaan die kunnen zijn salaris niet veroorloven.

Weet wel als hij tot 2016 blijft dat er meer prijzen zullen gaan komen dan met welke andere coach.
(hij is een winnaar dat staat vast)

jeugd opstellen heeft tijd en dat kan niet bij een topclub als real madrid......de meeste plaatsen bijreal zijn bezet door sterren dus word het een heel moeilijk verhaal maar een wedstrijd die je al hebt gewonnen kan je ze wel inzetten natuurlijk als je bijvoorbeeld 3-0 4-0 voorstaat

en wat betrefd de pers te woord staan vind ik het geen probleem dat karanka er staat hij is altijd beleefd en leert hij ook veel dingen bij .... miss is mou de pers zat wat ik wel kan begrijpen toen hij bij porto chelsea inter onder contract stond is er nooit zoveel druk op hem geweest en hij is ook maar een mens als hij vindt dat hij hun niet meer te woord wilt staan is dat zijn mening we moeten daar niet druk over maken hopelijk word competitie wat spannender want zo is het wat saai

hoe sneller mourinho en schoothondje karakna weg gaan hoe beter dat zal zijn voor real madrid.

ik zie low wel een goed trainer voor madrid, dan pas zal madrid met barcelona kunnen concurreren met barcelona, low zou van madrid een goed voetballend ploeg van kunnen maken, nou is het louter afbraak voetbal wat madrid laat zien, door mourinho lijd madrid een enorme imago schade.
het zou een goed idee zijn wanneer pepe mee gaat die maakt bij madrid alles kapot.. mourinho geeft de jeugd niet echt een kans, het is een krot termijn trainer, zijn houdbaarheid datum is 2 jaar, dan werken zijn motivator factor van mourinho niet.

8 december 2012 om 00:09

Die moet weg.. dat moet weg.. Jij zou ook best wel weg kunnen hier want die onzin die jij praat gaat werkelijk nergens over..

Het begint al met dat gelul dat Mourinho de jeugd niet de kans geeft.. Hij heeft de laatste wedstrijden juist wat jeugdspelers de kans gegeven om te spelen.. Dus die opmerking slaat helemaal nergens op..

Dat het spel van Madrid afbraak voetbal is................

En natuurlijk zou het voor elke Barca supporter ook geweldig zijn mocht Pepe vertrekken.. Want dat is een beest in de verdediging... Geen verdediger die aan de kant spring als Barca aan komt zetten (zoals jullie ze graag zien).. Nee hij gaat er juist vollop voor..

Het domste zou zijn om Pepe te verkopen.. Want op verdedigend gebied is hij gewoon een van de beste verdedigers die er momenteel rondlopen..

8 december 2012 om 01:05

Ik ben het met je eens.

Als jij coach was wie zou je kiezen? morata of benzema?
real heeft een team wat 10 jaar mee kan waarom moeten ze de jeugd een kans geven
verder zeggen ze dat barca goed met jeugd is klopt.

maar dat betekent niet dat ze puyol kunnen vervangen of villa.
ik durf te zeggen dat wij een betere jeugd hebben maar de druk om door te breken is te hoog

en mourinho is niet blind hij weet wat beter is

Meeloper. Of trouwe assistent. Het is maar hoe je het bekijkt. Kan alleen maar zeggen dat een club van het kaliber Real Madrid een mooi voetballende ploeg zou moeten zijn met echte galacticos. Niet wat Mourinho er nu heeft neergezet. Geen Pepe's, maar Hierro's. Dat zou ik graag bij Real zien.

7 december 2012 om 21:23

Nou ja, over 2/3 jaar staat Varane op Pepe's plek. Dat kun je toch wel een mooie voetballer noemen vind ik zelf.

7 december 2012 om 21:32

Het beste is dat Pepe, volgend seizoen vertrekt, want ook door hem heeft Madrid een imago probleem.

7 december 2012 om 22:31

Mja, die schade is niet weg zodra Pepe vertrekt. Daarnaast is en blijft het gewoon een goede verdediger. Langzamerhand moet Varane zijn plek overnemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4214 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8364
4.Valencia6626
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
IscoMiddenvelder286
Karim BenzemaAanvaller275
MarceloVerdediger252
CasemiroMiddenvelder255
Keylor NavasKeeper250
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

842 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
2004-2007 Chelsea

In de wandelgangen

Woensdag 25 april
Manchester United kan Luke Shaw betrekken in een deal rond Danny Rose. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren