Advocaat baalt: 'Iedere andere club doet mee, ook Ajax en Feyenoord'

Vrijdag, 7 december 2012 om 18:45

In navolging van algemeen directeur Tiny Sanders heeft ook Dick Advocaat zijn onvrede geuit over de kritiek over het imago van een koopclub dat aan PSV zou kleven. "In mijn vorige periode was dat ook al zo. Terwijl iedere andere club meedoet, ook Ajax en Feyenoord", benadrukt de oefenmeester.

/

"Als ze een speler nodig hebben, kopen ze", vertelt Advocaat in gesprek met Omroep Brabant. "Hebben ze toevallig een aantal jeugdspelers die er klaar voor zijn, dan komen die door. Dat is bij PSV niet anders, maar het wordt hier anders gebracht." PSV koos er afgelopen zomer voor Matias Zanka Jorgensen en Luciano Narsingh te halen, terwijl Mark van Bommel ook terugkeerde bij de club. Boy Waterman werd eveneens aangetrokken als versterking.

Ajax kocht Niklas Moisander, Christian Poulsen, Lasse Schöne, Tobias Sana, Danny Hoesen en Lucas Andersen en versterkte zich transfervrij met Ryan Babel. Feyenoord haalde Joris Mathijsen, Wesley Verhoek, Ruud Vormer, Mitchell te Vrede, Harmeet Singh, John Goossens, Daryl Janmaat en Lex Immers binnen.


Poll

PSV is een koopclub


Gerelateerd

150 reacties (laatste reactie door rickardoko)

Hier doelt hij vooral op Ronald Watereus

Waarheid als een bus! Alleen is het voor velen gewoon een stok om mee te slaan. Psv had/heeft nu eenmaal die naam. En ondanks dat iedere club precies hetzelfde doet, blijft die naam bestaan, en is de eigen club zo heilig als wat.

Voetbalsupporters zijn nu eenmaal hypocriet.

7 december 2012 om 19:14

Het gaat vooral om het feit dat er veel overbodige aankopen gedaan worden, dat is ook meer de kritiek van de "voetbalsupporters" . Dit constante geschreeuw van de psv Calimero's versterkt eerder het beeld dan dat het verzwakt. Dickie moet eerst eens naar zichzelf kijken, je ziet Mcclaren, Koeman en De Boer toch ook niet constant naar iedereen wijzen

7 december 2012 om 19:36

Maar Advocaat wijst toch ook niet naar anderen. Hij geeft aan dat iedereen eraan meedoet. Iedere club. Dat is toch een feit. Hij verwwert zich omdat Psv al een behoorlijk teijd onder vuur ligt wat dit betreft.

en clubs komen nu eenmaal met een antwoord op kritiek. Dat gebeurde met de affaire cruijf en raad v commisarissen. Vd Herik bij Feyenoord. en ga zo maar door.

Verder geeft hij aan dat diegene die kritiek leveren (oud-spelers of iconen) beter met de club komen praten. En hun ideeen neerleggen bij de club. Als je kritiek hebt, heb je waarschijnlijk ook een manier die je beter vind. Advocaat, of beter de club, wil die ideeen graag aanhoren. Lijkt mij.

7 december 2012 om 19:53

Ze komen met een antwoord op alle kritieken maar een antwoord dat zo krom is als een hoepel. Laten we even kijken hoe het nu precies zit zullen we?

Wanneer een profclub een speler haalt bij een amateurs club of een andere profclub zal er altijd een vergoeding betaald moeten worden. Zo geniet Foreholte nog steeds van de carriere van VD Sar en Quick boys nog steeds van de carriere van Kuyt. In principe is dus elke speler automatisch gekocht.

Bovenstaande even in achting genomen bestaat er verschil tussen kopen en kopen. Ajax en Feyenoord kopen talenten tussen de 13 en 18 jaar en geven deze vervolgens nog minimaal 1 en soms wel 6 jaar een opleiding bij Ajax. Om vervolgens te kunnen laten debuteren in het eerste elftal. En wanneer ze goed presteren zullen ze ook daadwerkelijk naar een profcompetitie getransfereerd worden. Voorbeelden hiervan zijn Eriksen, Siem de Jong etc. Aangezien Ajax ze minimaal een jaar in de opleiding heeft gehad is het zowiezo (deels) een jeugd speler. En Ajax heeft hem dus ook (deels) opgeleid. En Ajax heeft dus met een (deels) opgeleide jeugd speler een mooie transfer gemaakt. Oftewel: Ajax is een opleidingsclub.

PSV koopt spelers die nooit in de jeugd voetballen maar gelijk in het eerste elftal doorstromen. Deze spelers hebben (vrijwel) allemaal al ervaring in de eredivisie en zijn dus geen jeugdspelers meer. Hierdoor bestaat het eerste team uit aangekochte spelers omdat ze nooit een stap in de jeugdopleiding hebben gezet. Oftewel: PSV is een koopclub

En dat is niet perse negatief, PSV heeft zich jaren goed kunnen redden met het aan en verkopen van spelers. Dus als je daar financieel mee vooruit komt is er niets aan de hand.

Maar dan moet je natuurlijk niet roepen dat je met de jeugd wil gaan werken om vervolgens 30 miljoen te gaan investeren. En wanneer je 30 miljoen investeert in 1ste elftal spelers moet je niet gaan lopen piepen als mensen weer met het stempel koopclub komen. Tenslotte heb je voor 30 miljoen aan basispelers gekocht.

Zo liggen de feiten, dan kunnen Advocaat, Sander en Brands wel vinden dat PSV geen koopclub is. Dan hebben ze een groter bord voor hun kop dan menig PSV supporter.

PS: Het is trouwens wel zielig om te zien het management blijkbaar zo aangetast is door de benamingen van supporters van andere clubs. Dat ze uberhaupt zichzelf al te proberen te verdedigen geeft al aan dat ze zichzelf aangetast voelen.

7 december 2012 om 19:55

@cabral, dat vat je precies goed samen. Elk topic in de media wordt in Eindhoven persoonlijk aangetrokken. Ze reageren overal op en tonen daarmee aan dat ze met de verkeerde dingen bezig zijn. Heerlijk dus, voor de rest van het land. Als ze daadwerkelijk een plan hebben waarin ze geloven, moeten ze ervoor gaan en iedereen de mond snoeren als ze met de prijzen staan. Maar ik geloof dat de punten die worden aangetipt pijnlijk aankomen en daarmee zal er een kern van waarheid inzitten. Ze komen langzaam tot inzicht dat teveel betaalt is voor spelers die niet allemaal hun verwachtingen waarmaken. En ze zweten alvastvoor het geval weer geen cl gehaald wordt.de druk zal extreem toenemende 2e seizoenshelft en zie daar maar mee om te gaan.

7 december 2012 om 20:18

Jammer manodedios dat jij jouw aannames bombardeerd tot waarheden. maar dat zijn we wel gewend van jou. reactie is nietszeggend dus!

7 december 2012 om 20:41

@biggles:

"maar Advocaat wijst toch ook niet naar anderen. Hij geeft aan dat iedereen eraan meedoet." Ben ik de enige die deze redenatie niet snapt? Er wordt dus gewezen naar anderen. Maar, goed.

Zoals de reactie van De-lano goed aantoont is PSV weldegelijk een koopclub in de zin van: PSV koopt liever gearriveerde spelers dan dat jeugdspelers een kans krijgen. En dan kunnen ze zeggen dat die jeugdspelers nog niet goed genoeg zijn, maar dan ben je dus niet goed aan het opleiden. PSV = geen opleidingsgeorienteerde voetbalclub.

7 december 2012 om 20:46

Er wordt niet gessugereerd dat psv niet een koopclub is, maar er wordt gezegd dat de andere clubs dat ook zijn. is een wezenlijk verschil. en daar gaat het nu over.

En

"ben ik de enige die deze redenatie niet snapt? Er wordt dus gewezen naar anderen. Maar, goed.

Anderen wijzen naar Psv, advocaat geeft ze een repliek. Anderen wijzen dus naar Psv. en goed....advocaat wijst terug. Ik had het beter zo moeten zeggen.

7 december 2012 om 21:03

Al is PSV een koopclub, wat dan nog?, er staat nergens dat het niet mag, worden julie deze discusie nooit beu?

7 december 2012 om 23:48

@ de-lano 9 groene duimpjes en een prachtig randje van je mede supporters... applaus. En wat heb je nu bereikt met dit zwakke verhaal, helemaal niets, het is een herhaling van kritieken die continu over het internet zwerven, maar waar de helft niet van klopt.

a) Willems was voor de jeugd gekocht, maar uit nood is hij doorgeschoven.
b) Niklas Moisander, Christian Poulsen, Lasse Schöne, Tobias Sana, Danny
Hoesen en Lucas Andersen zijn inderdaad allemaal top aankopen voor de
jeugd.... dus Ajax ook koopclub???
c) de 30 miljoen is een investering voor nu, de jeugd voor de toekomst, Psv
heeft eerst een nieuwe basis willen leggen om wel in de top te blijven, om
daarna de jeugd in te gaan passen.
d) Hopelijk wordt dat bord een schaal, hebben ze liever boven hun hoofd!

8 december 2012 om 15:47

Wat ik nu bereikt heb met dit verhaal. Dat posts zoals die van jou totaal onnuttig worden aangezien je het niet goed hebt gelezen. Het is geen herhaling van de kritieken. Ik geef mijn eigen mening onderbouwd met feiten. Tevens geef ik ook aan dat PSV altijd al aan en verkopen deed en dat daar niets mis mee is. Alleen dat je het dan niet moet ontkennen.

A Willems was voor de jeugd gekocht? Deze had al 16 wedstrijden bij Sparta in het eerste gevoetbald en werd gehaald als eventuele vervangers voor Pieters. Die vorig jaar in nadrukkelijke belangstelling stond van Newcastle.

B Ajax verkocht de absolute sterkhouder Vertonghen voor 12 miljoen en kocht een vervanger terug voor 4 miljoen. Daar is met verschillende factoren rekening gehouden namelijk de volgende:
- Denswil was 17 jaar en kon nog geen basisplaats aan.
- Alderweireld vertrekt waarschijnlijk komende zomer.
Wanneer Alderweireld nu vertrekt staat er nog één ervaren speler in het centrum samen met een jeugdspeler. Het seizoen erna kan Denswil dan de LCV positie over nemen.

Christian Poulsen werd gehaald omdat Boccara en Sporkslede nog te jong waren. Het is dan ook duidelijk dat Poulsen maar maximaal 1 seizoen volledig speelt. Volgend seizoen zal hij waarschijnlijk zijn plek al af moeten staan. Zie het als een overbruggings jaar.

Tobias Sana was een koopje voor 350.000 euro. Gezien het feit dat Ozbiliz verkocht werd, Ebecillio niet goed genoeg was. Boerrigter nooit echt fit is geweest is het een logische keuze.

C: 30 miljoen is een investering die je nooit meer uit de spelers haalt. En zeker niet als je zo divers en onlogisch hebt ingekocht als Marcel Brands. Of wil je beweren dat Tyton en Wijnaldum voor meer verkocht zullen worden? Afgelopen zomer trokken ze ook weer Narsingh aan terwijl Depay staat te springen om mee te doen. Weggooien van geld EN jeugd heet dat.

D: welke spelers van PSV moeten precies de schaal gaan bezorgen? Mertens die nooit thuisgeeft in topwedstrijden? Op de tribune zittende Matavz? Een blind paard Wijnaldum op 10? Narsingh die voorzetten kan geven op een spits van 2 meter, maar met lens in de spits er geen voorzet meer aankomt? Met een van Bommel die nog minimaal 3 wedstrijden gaat missen dit seizoen?

Het grootste nadeel van het kopen van gearriveerde spelers is dat ze zichzelf allemaal al het beste vinden van de groep. Daarom werken ze te weinig voor elkaar. Kunnen ze niet omgaan met tegenslagen. En hebben ze een broertje dood aan meeverdedigen. Hallo wakker worden, met aanvallen word je geen kampioen? En laat nou elke topclub ter wereld bewijzen dat je een heel hecht team moet zijn om prijzen te pakken. Iets wat PSV vorig decenium ook liet zien. Maar andere topclubs laten het ook zien.

Barcelona is oppermachtig omdat iedereen zichzelf suf loopt voor elkaar.
Chelsea won de CL door team mentaliteit
Juventus werd ongeslagen kampioen vanwege een goed samenspelend team.

PSV mist de mentaliteit om voor elkaar voor het vuur te gaan, ze hebben niet genoeg kwaliteit om een voorsprong te verdedigen.

7 december 2012 om 19:16

Die waarheid als een bus valt wel mee hoor. Als je de basis-11 van Psv vergelijkt met die van Feyenoord en Ajax en dan kijkt naar de transfersommen die betaald zijn voor die teams dan zit er wel een aardig verschil tussen. Ajax speelde tegen City met een team dat 4,5 miljoen kostte, waarvan 4 miljoen in de vorm van Moisander. Bij Feyenoord zal dat bedrag eerder lager dan hoger liggen. Bij Psv ligt dat bedrag waarschijnlijk meer rond de 20/25 miljoen. Daar is dus wel degelijk een groot verschil aanwezig. Dat alle clubs kopen lijkt me duidelijk, dat de kritiek op Psv wat wordt overdreven ook, maar Psv is wel degelijk heel anders dan Ajax en Feyenoord.

7 december 2012 om 19:28

Ja, maar het maakt toch niet uit hoeveel je besteed. Als bij Ajax Sulejmani had meegedaan dan was die scheve vergelijking ook aardig rechtgetrokken.

Maar nogmaals, het gaat erover dat men spelers haalt. En niet uit de eigen opleiding trekt. maar haalt van andere clubs. Of die spelers nu 1 miljoen kost of 5 miljoen. Dat doet er niet toe. Transferen is transferen. In dit geval is er geen gradatie aan te hangen.

7 december 2012 om 19:41

Best kansloos om elke keer met het vingertje naar Sulejmani te wijzen. JA, Ajax heeft veel te veel geld uitgegeven aan deze speler. Dat zal elke Ajacied ook beamen. Heeft dit verder enige relevantie? Nee.

Daarnaast doet de zak met geld die je eraan uitgeeft er wel degelijk toe.
Stel, PSV en Ajax hebben beiden 30 miljoen te besteden:
Ajax koopt 5 spelers, totaal voor 10 miljoen en steekt 20 miljoen in de jeugdopleiding.
PSV koopt 5 spelers, totaal voor 25 miljoen en steekt 5 miljoen in de jeugdopleiding.

Natuurlijk is dit heel erg versimpeld, maar doet zo de zak met geld eraan toe? Volgens mij wel he?

7 december 2012 om 19:44

Elke speler komt van een andere club. Geen enkele profclub haalt al zijn talenten rechtstreeks van amateurs verenigingen. Het gaat er om wat je uiteindelijk met je talenten doet.

PSV kan 50 talenten kopen onder de 18 jaar. Met het beleid van PSV is het nu eenmaal zo dat deze nooit door zullen breken. Ze komen gearriveerde spelers en die staan in de basis. Dat is hun goed recht.

Ajax en Feyenoord kopen spelers tusesn de 13 en 18 jaar. Leiden ze nog minimaal 1 of 2 jaar op in hun jeugd programma en laat ze debuteren. Hierdoor kan je wel degelijk spreken van jeugd en veel minder van aankopen. Waarom is het geen aankoop? Wanneer een profclub een speler ibj een amateur vereniging vandaan haalt moeten ze ook een transfersom betalen. Weliswaar een hele kleine, maar toch een vergoeding. En dat is bij het kopen van jeugdspelers niet anders.

7 december 2012 om 19:49

oxxis,

waarom is dat kansloos? Het is toch relevant indeze. Jij komt aan met de miljoenen die Psv uitgeeft. Dan mag ik toch jou wijzen op het feit dat Ajax dat ook doet/deed. Ajax deed onder Jol en Van Basten niets anders dan de vele miljoenen uitgeven. waarom zou dit anders zijn? En waarom ook niet. Als ze het kunnen besteden, vooral doen!

Je mag kritiek geven, maar je moet ook kritiek kunnen ontvangen. toch?

7 december 2012 om 19:54

Dat was toch onder andere beleidsbepalers. PSV heeft afgelopen 2 jaar ontzettend veel geld uitgegeven aan spelers. Dit hebben ze gedaan onder de Huidige beleidsbepalers.

7 december 2012 om 20:12

Ajax deed dit inderdaad, en daar mag op gewezen worden. Alleen zoals hierboven al gezegd wordt, was dat onder andere beleidsbepalers, die ook een totaal andere filosofie aanhielden als de weg die we nu bij Ajax in zijn geslagen. Dus wat dat betreft: Nee het is niet relevant.

7 december 2012 om 20:17

Jij vind het niet relevant en ik wel. Nou prima. Laten we dan ook maar zeggen dat Psv onder Rutten ook niemand heeft aangekocht. De geschiedenis (om de naam koopclub) gaat dus niet verder weg dan ongeveer 2 jaar?

7 december 2012 om 20:21

Naar mijn idee gaat de geschiedenis en de term koopclub zo ver als dat een club een bepaald beleid aanvoert. Mij persoonlijk kan die term me vrij weinig schelen.

7 december 2012 om 19:18

Wat doet iedere club hetzelfde, kopen? Ja dat is waar, elke club koopt wel eens een speler. De naam 'koopclub' is echter ontstaan aan de hand van de mate waarin een club koopt, en je kan niet ontkennen dat PSV veel meer spelers koopt en minder jeugd laat doorbreken dan Ajax en Feyenoord de laatste jaren. In dat opzicht is PSV inderdaad een 'koopclub'.

Doet deze naam er verder iets toe? Naar mijn idee niet, mits je gezond beleid voert. Als volgens het idee van de beleidsbepalers verantwoord is om veel spelers te kopen om zo kampioen te worden, dan is daar niks mis mee. Als volgens het idee van de beleidsbepalers verantwoord is om de peilers op je jeugd te richten, de jeugdopleiding naar een hoger niveau te tillen en daarmee kampioen proberen te worden, dan is daar ook niks mis mee.

Ik snap niet dat Advocaat zich zo laat provoceren door de media de laatste tijd. Wat dat betreft kan hij best een voorbeeld aan Frank de Boer en Ronald Koeman nemen, die zich gewoon met het voetbal en aanverwante zaken bezighouden, in plaats van al die randdiscussies eromheen.

7 december 2012 om 19:24

De laatste 2 jaren heeft ajax anders 2 spelers meer gehaald dan Psv. Dus nee, Psv koopt of haalt niet veel meer spelers. Dus waarom roept men dan dat Psv meer haalt dan ajax? Dit is dus niet het geval.

7 december 2012 om 19:38

Laat ik het dan anders formuleren: PSV koopt meer spelers voor het eerste elftal dan Ajax en Feyenoord. Zo beter? Je weet best dat ik doel op de zak met geld die ze eraan uitgeven knul.

Maakt het verder uit? Nee, als PSV zo denkt kampioen te worden, is dat prima. Ajax en Feyenoord denken dit met de jeugd te kunnen, ook prima. Laat elke club lekker zijn eigen beleid voeren.

Ik snap al dat gepiep en gejank om de naam 'koopclub' echt niet.

7 december 2012 om 19:52

Ajax heeft onder Jol en Van Basten ook heel wat miljoenen uitgegeven. Schrikbarend veel. Maar dat is toch niet anders dan nu. Als ze dat nodig vonden , nou prima! Vooral doen!

Nu geeft Psv wat meer uit. Nou, het zij zo. Prima toch!

En datb gepiep komt omdat er door velen zo neerbuigend wordt gedaan over die koopclub. Daarom komt er een reactie. Is toch begrijpelijk?

en het is lang geleden dat ik een "knul" werd genoemd. hahaha....waarvoor dank! Kon ik wel gebruiken.

7 december 2012 om 19:55

Ajax heeft 2 spelers meer gehaald. Vertel je er ook even bij dat er bij Ajax 12 spelers meer zijn vertrokken dan bij Psv? En het verschil in de aankopen? Namelijk de helft van de aankopen spelen nog in de A1 of Jong Ajax.

7 december 2012 om 20:15

waarom moet ik dat erbij vermelden? Het gaat toch over aangetrokken spelers. En Ajax had nu eenmaal heel veel spelers met een A-contract. Natuurlijk was men daar aan een sanering toe. neemt niets af aan het feit dat ajax spelers heeft aangetrokken.

7 december 2012 om 20:17

Ajax heeft onder Jol en van Basten inderdaad schrikbarend veel uitgegeven, daarom verdiende Ajax ook de term 'koopclub' in die periode. NU is dat echter al enkele jaren totaal niet meer het geval.

Daarnaast wordt uit mijn vorige berichten toch wel enigszins duidelijk dat ik er totaal niet neerbuigend wil doen wat betreft de term 'koopclub'? Als een club zo kampioen denkt te gaan worden, dan is dat helemaal prima, niks mis mee.

En tot slot, de term knul is voor mij gewoon een stopwoordje hoor, maar je mag het als een compliment beschouwen. Je bent zo jong als je jezelf voelt natuurlijk.

7 december 2012 om 20:30

Dan beschouw ik het toch als een compliment. Ben deze week alweer 41 jaar geworden. Dus je begrijpt dat er wat pijn is door het ouder worden. "knul" heeft dat nu aardig verzacht.

en zoals ik al de hele tijd lig te bepleiten (en jij ook). er is inderdaad niets mis mee met de term koopclub. alleen jammer dat er velen roepen "smerige koopclub" en daar neerbuigend over doen. die mensen zijn in mijn ogen behoorlijk onwetend en hypocriet.

8 december 2012 om 15:50

@biggles

Er is niets mis met de term koopclub. En er is ook niets mis met het zijn van een koop en verkoop club zoals PSV altijd al geweest is. Dat is een eigen manier om te handelen.

Maar dan moeten dhr Brands, Sander en Advocaat ook gewoon eerlijk zijn en niet lopen piepen dat ze als koopclub benoemd worden.

7 december 2012 om 19:29

Voetbal supporters zijn inderdaad hypocriet.
Maar ik krijg nu niet erg de indruk dat PSV de jeugd de kans geeft.
Want ze hebben wel jeugdspelers met talent. Zie Depay en Locadia dit vind ik prima spelers.
Maar deze spelers krijgen totaal geen kans. Nee er wordt juist weer een extra buitenspeler gekocht.

7 december 2012 om 19:42

Locadia en vooral Depay krijgen absoluut wel een kans hoor. Maken regelmatig minuten, en vooral Depay speelt vrij veel. Daarbij, je kunt wel geforceerd jeugdspelers mee laten doen om te laten zien dat je zo'n goede jeugd hebt, maar als ze er nog niet klaar voor zijn gooi je je eigen glazen in...

7 december 2012 om 19:56

Ach man, die krijgen hartstikke weinig minuten. Depay mag af en toe laatste 20 minuten meedoen, en Locadia heeft al een hele tijd niet gespeeld. Dit is het verschil met Ajax en Feyenoord! Daar worden jongens voor de leeuwen gegooid, krijgen ze écht een kans, en worden ze niet om het minste of geringste weer uit de basis gehaald.

7 december 2012 om 20:00

@harrie1610

Dat is het, die krijgen wel degelijk de kans, maar iedere "supporter" hier die niet voor PSV is, wilt blijkbaar zien dat zij erin staan in plaats van Mertens en Matavz of Lens.. Het kan hun niets schelen dat het kapitaalvernietiging zou zijn of dat deze jonkies er nog niet klaar voor zijn.

7 december 2012 om 20:52

Als je bang bent voor kapitaalvernietiging en daarom geen jeugdspelers opstelt, is het eigenlijk mismanagement dat deze spelers aangetrokken zijn. Als er in de jeugd voor een bepaalde positie zulke grote talenten aanwezig zijn koop dan geen dure spelers voor die positie. Of ze moeten zo goed zijn dat ze na 1 of twee jaar weer doorverkocht kunnen worden met flinke winst. Daarbij komt ook nog dat je door het tegenhouden van jeugd pas echt aan kapitaalvernietiging doet. Je kan beter deze jongens een langlopend contract aanbieden en ze de kans geven door te groeien. De winst die hieruit te halen valt is misschien wel vele malen groter dan de doorverkoop van een dure aankoop.

Pfff wat laten de heren Sanders en Advocaat zich kennen joh. Gaan jullie nou maar presteren en snoer iedereen met de voeten de mond. Zo werkt het nu éénmaal in het voetbal gaat het goed hoor je er niets van, gaat het minder dan komt er kritiek. Aan Advocaat de taak daarmee om te gaan, maar met dit kinderachtige gezanik maakt hij zichzelf en PSV alleen maar belachelijk. Gewoon voetballen!!!

7 december 2012 om 19:09

Ik vind niet dat ie zich belachelijk maakt. Er is de laatste tijd veel negatiefs over Psv gezegd. Daar mag men best wel eens wat op terug zeggen. Je hoeft niet altijd maar vanalles over je heen laten komen. dat deden ze bij Ajax ook niet toen het een jaar geleden behoorlijk hommeles was. Nu hoeven ze dat bij Psv ook niet te doen.

Als er maar wat geroepen wordt, waarvan je overtuigd bent dat het niet de waarheid is, dan ga je in de verdediging. Is heel normaal.

7 december 2012 om 19:52

@biggles #8
"je hoeft niet altijd maar vanalles over je heen laten komen. dat deden ze bij Ajax ook niet toen het een jaar geleden behoorlijk hommeles was. Nu hoeven ze dat bij Psv ook niet te doen."

Beste Biggles,

1. Waarom Ajax hier weer bij betrekken?
2. En toen het onrustig was bij Ajax inzake het hele gedoe rondom de RvC heb ik De Boer niet eens gehoord daarover. Daarbij heb ik toentertijd ook geen Ten Have, Cruijff, Coronel, De Boer of wie dan ook die bij Ajax betrokken was gehoord over andere clubs. Die waren toentertijd alleen bezig met Ajax en gingen geen vergelijking aan met Feyenoord, Psv, FC Twente, Vitesse, De Graafschap, Sparta of welke club dan ook.

7 december 2012 om 19:58

Waarom Ajax? Omdat ik reageer op @ajaxboys. Het lijkt mij dat die voor ajax is.en hij levert een kritiek over Psv terwijl het bij ajax ook gebeurde. Daarom Ajax. Dat geeft toch niets? Of mag er alleen maar kritiek geuit worden op Psv?

Je hebt de Boer niet gehoord. Maar velen anderen wel. De Boer zal zo niet in mekaar zitten. Maar advocaat wel. ieder het zijne, toch? Als Advocaat zich wil uiten over kritiek die misschien wel onterecht is. Dan is het zijn goed recht om te reageren. Doen wij toch ook?

7 december 2012 om 20:00

@q_asd1975

Ook de Boer heeft zich geuit over al die onrust hoor.

7 december 2012 om 20:36

@kevink #88
Wat heeft De Boer gezegd dan over al die onrust? Heeft hij toen gezegd dat Ajax met onrust zit terwijl een Psv, Feyenoord, Vitesse, Heerenveen daar geen last van hebben? Volgens mij niet.
Hij heeft zich inderdaad uitgelaten over de onrust binnen Ajax maar alleen of het van invloed was op Ajax. Niet gewezen naar andere clubs of vergis ik me?

7 december 2012 om 20:39

@biggles #86
Natuurlijk mag er kritiek gegeven worden op Ajax maar waarom bij een artikel over PSV weer wijzen naar een andere club i.c. Ajax?
Waarom niet die persoon met feiten bekritiseren maar moet er gelijk gekeken worden naar de club waar die persoon voor is?
Ik ben het met je eens dat "Je hoeft niet altijd maar vanalles over je heen laten komen." maar om vervolgens Ajax te noemen, omdat de poster 'ajaxboys' heet, vind ik jammer. Je had namelijk een goed punt.

En nee ik heb De Boer gehoord over andere clubs toen het zo rommelde bij Ajax. Misschien heb ik dat gemist?
Mogelijk heb ik het hierboven verkeerd getypt maar ik doelde dus dat ik De Boer niet over andere clubs heb horen praten of Ajax met andere clubs heeft vergeleken tijdens de 'rotzooi'.

7 december 2012 om 19:12

Het gaat om de ongefundeerde kritiek door te roepen dat PSV geen visie heeft. Dat zegt een eersteklas onbenul die interessant loopt te doen. Het komt over alsof een club die spelers koopt geen visie heeft. Waterreus heeft in deze de plank flink misgeslagen.

Het grote verschil tussen "koop clubs" en clubs is dat de eerste voor namelijk de spelers koopt en zeer af en toe speelt er een jeugd speler mee. waar aan de andere kant de clubs net zo veel spelers kopen of meer, maar daar naast hebben ze regelmatig jeugd spelers die mee doen en daad werkelijk door breken. Er zijn tal lozen voorbeelden op alle niveaus van het voetbal dus niet alleen psv als koop club ten opzichte van ajax en feyenoord.

Maar het is wel, of Advocaat nou gelijk heeft of niet, gewoon een feit dat Ajax en Feyenoord meer spelers uit de jeugd halen en dat deze clubs ook een betere jeugdopleiding hebben. De jeugdopleidingen van Ajax en Feyenoord zijn niet voor niets zo bekend in het buitenland.

7 december 2012 om 19:10

Maakt een betere jeugdopleiding dan ook een club beter en betekend dat een club dan beter beleid voert dan een club die meer spelers koopt? Moet je eens kijken hoeveel spelers Feyenoord aangetrokken heeft, transfervrij of niet, je haalt spelers van buiten de club.

8 december 2012 om 17:40

Ja dat betekent het. De ideale club zou een club zijn die 100% uit de jeugd haalt en gewoon in de top meedraait. In de praktijk eigenlijk onmogelijk, maargoed. Het slaat nergens op dat voetbal telkens samen moet gaan met zo ontzettend veel geld, en dan vooral geld dat voor spelers betaald wordt. Bij jou zal het niet het geval zijn, en bij mij ook niet, maar er zijn genoeg mensen die in hun hele leven nog niet eens een tiende verdienen van een gemiddelde transfer.

8 december 2012 om 18:24

Zoals je het nu brengt maak je het feitelijk dat een club beter beleid voert als het volledig inzet in haar jeugdopleiding. Dat blijft echter nog altijd een mening en is zoals je zelf inderdaad ook al zegt in de praktijk onmogelijk. Ik vind het ook nergens op slaan dat er zoveel geld rond gaat in het voetbal. Ik vind de bedragen voor transfers veel te hoog evenals de salarissen die betaald worden. Zelfs in Nederland verdienen voetballers in de top geld als water maar het is niets vergeleken het geld wat men elders kan verdienen.

Reactie op de poll: ja, PSV is een koopclub, waarom zou dat zijn?

Ten eerste,als ik zo naar de huidige PSV selectie kijk, zijn maar liefst 4 van de 30 spelers doorgebroken naar het 1e, de rest is allemaal aangetrokken.

Ten tweede, wordt er veel gesmeten met geld, kom niet als smoes ''we hebben 22M verkocht aan spelers''. Werd er niet even later 30M uitgegeven?
En als laatste,dit gaat al jaren zo. Dit zijn de feiten, kom niet met reacties van deze club doet dat ook of wat dan ook, scheelt je weer punten.

7 december 2012 om 19:13

Als je het geld hebt, waarom zou je het dan niet mogen uitgeven. Moeten wij of de media gaan bepalen over de portemonee van Psv? nee toch?

laat ze lekker doen. Psv bewandeld zijn pad, een ander v olgt dat pad, en weer een ander doet dat niet. Nou, prima toch.

Maar omdat Psv dit keer wat meer geld uitgeeft om een doelstelling te halen. Hoeven de anderen toch niet onterecht jaloers te reageren? Ajax had een aantal seizoenen geleden ook heel wat meer besteedt. Nou, prima toch.

Laat ieder zijn gang gaan. dit is zo een verloren energie. En dat alleen om afgunst?

7 december 2012 om 19:18

Ik snap het wel. Als je geld hebt, natuurlijk zou elke club uitgeven welk beleid je ook hebt. Maar wat ik niet snap is dat (niet alle)psv'ers PSV verdedigen wanneer er een discussie komt van ''is PSV een koopclub''. Waarom verdedig je het? Je club is het nou eenmaal.

Kom niet aankloppen bij VZ, maar ga naar je eigen directie en vertel hun hoe je het beter moet doen etc etc. Schiet je meer mee op dan discussieren op het internet.

7 december 2012 om 19:21

Kom niet aankloppen bij VZ, maar ga naar je eigen directie en vertel hun hoe je het beter moet doen etc etc. Schiet je meer mee op dan discussieren op het internet.

Nou, ik denk dat ze dat toch ook wel zullen doen.

En,

Maar wat ik niet snap is dat (niet alle)psv'ers PSV verdedigen wanneer er een discussie komt van ''is PSV een koopclub''. Waarom verdedig je het? Je club is het nou eenmaal

Omdat er door de andere partijen altijd zo neerbuigend over wordt gedaan. terwijl het bij die anderen ook gewoon gebeurd. dat is hypocriet en niet altijd weg te slikken.

De vele kritiek op PSV vind ik overigens in veel gevallen erg uit zijn verband getrokken. Zoals Advocaat al zegt was PSV altijd al de koopclub en leid Ajax met name talentvolle jongens op. Dat is in grote lijnen meestal het beleid geweest van beide clubs en dat is het nog altijd. PSV kan prima spelers kopen zolang het maar binnen zijn eigen financiële kaders blijft. Ajax haalt ook veel spelers maar dan nog van een jongere leeftijd dan PSV doet. Het gaat er niet om of het ene beleid beter is dan het andere beleid maar wat de effecten zijn van dergelijke beleidsvoering. PSV heeft er veel successen mee gehad en Ajax ook. PSV heeft de afgelopen jaren op te grote voet geleefd en ligt nu weer volledig op schema voor financieel herstel. Mag de club dan niet meer spelers kopen?

Ik vind het ontzettend arrogant dat heel veel mensen het beleid van Cruijff en zijn Ajax als heel goed bestempelen en het beleid van PSV afdoen alsof er geen visie is. Ik snap ook niet dat het nu ineens zo'n groot probleem aan het worden is terwijl beide clubs juist het beleid voeren wat ze meestal altijd al deden. Zodra Psv'ers erop reageren worden ze door een ene Rene van der Gijp neergezet als calimero's. Vervolgens gaan vele mensen papegaaien door allemaal hetzelfde te zeggen.

PSV is eigenlijk wel PSV gebleven, dat het imago verandert wordt doen juist mensen van buitenaf maar ook dat zal weer als calimero gezien worden. PSV heeft al veel betekend voor het Nederlands voetbal. Ik vind dat we als Nederlanders juist trots moeten zijn op onze voetbalclubs. Ajax, PSV en Feyenoord zijn prachtige clubs met een groot imago die allemaal verschillend zijn. Je hoort elkaar juist in elkaars waarde te laten in plaats van elkaar af te lopen maken. Wie denk je dan eigenlijk wel wie je bent? Beter dan de ander? Dat vind ik pas arrogant.

7 december 2012 om 19:17

Dit ben ik helemaal met je eens. Er heerst bij bepaalde clubs een beeld als ware het aankopen van spelers iets wat niet mag, of iets onethisch. Nou, daar is helemaal niks onetisch aan. Sterker nog, dankzij het beleid van PSV zijn meerdere andere Nederlandse clubs de afgelopen jaren uit de financiele problemen gebleven. PSV trekt geld aan vanuit de sponsormarkt (en volgens hier en daar een hardnekkige betweter van de belastingbetaler), en door goed te presteren op internationaal niveau (al is dat dit jaar helaas wat minder). Met die inkomsten worden spelers aangetrokken met als doel om die weer beter te maken en klaar te maken voor een volgende stap.
Eigenlijk is het niks anders als wat andere clubs doen, alleen doet PSV dit wat later in de keten. Maar in essentie moet je een voetballer die je bij een subtopper weghaalt ook nog opleiden, want het is onrealistisch om te verwachten dat zo'n speler er meteen staat. Zelfs een Strootman, daar ben ik van overtuigd, had nooit de speler geweest die hij nu was als hij niet anderhalf jaar geleden naar PSV was gegaan. Utrecht ontving een prachtige transfersom, Strootman kan zich doorontwikkelen, en zal ongetwijeld binnenkort naar een mooie buitenlandse club gaan. Zo'n stap moet je vanaf de Nederlandse top maken, anders raak je in het buitenland vaak al snel in de vergetelheid.
Dus wat is er nu mis met dergelijk beleid? Dat heeft nog nooit iemand me weten uit te leggen, maar ongefundeerd iets roepen, dat is een eigenschap waar de meesten helaas wel over beschikken.

Laat ik het nog sterker vertellen, een club als PSV is onmisbaar voor de doorstroom en ontwikkeling van talenten die toevallig niet in de fuik van de grootste opleidingsclubs terechtkomen. Vraag het maar eens aan spelers als Robben, Van Nistelrooij, Stam, Zenden, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

7 december 2012 om 19:58

Stam is opgeleid door Zwolle

7 december 2012 om 20:03

@afcas

Wat voegt dat nou weer toe? Denk je dat Robben en v. Nistelrooij soms bij PSV opgeleid zijn? Of probeer je aan te geven dat Zwolle één van de grootste opleidingsclubs is?

Volgens mij heb je zijn tekst niet begrepen.

7 december 2012 om 20:25

Wat er mis is met dat beleid? Spelers als Hutchinson, Manolev, Marcello, Bouma, de Rijck die totaal niet PSV waardig zijn zitten talentvolle spelers in de weg. Daar gaat het iedereen om volgens mij.

Niemand vindt het raar dat clubs spelers aankopen want dat doet elke club. Het verschil ligt in het feit dat je obscure buitenlanders binnen gaat halen en niks met de jeugd, die je wel hebt, gaat doen.

Die spelers die jij opnoemt dat zijn ook spelers die Ajax aankoopt hoor. Maar alleen als er niks in de jeugd zit op dat moment.

7 december 2012 om 23:07

@ansjo

Hutchinson zou bij elke Nederlandse club in de basis staan, niet als rechtsback maar zeker centraal op het middenveld zeker. Bouma is een brok ervaring. Derijck is gehaald als back-up centraal in de verdediging, aangezien je meestal met 2 centrale verdedigers speelt en je niet het risico kan lopen met 2 18-jarige op het veld te moeten staan moet je dus wel zo'n speler hebben. Marcelo is gewoon geen slechte verdediger, dat het comunicatief af en toe scheef loopt is jammer, maar voor hem geldt vrijwel hetzelfde als voor Hutchinson, bij vrijwel elke club in NL zou hij ook gewoon basis staan. Manolev is inderdaad een fout, maar zeker niet PSV onwaardig, punt is alleen dat hij nooit als rechtsback gehaald had moeten worden maar alleen als rechtsbuiten.

"die spelers die jij opnoemt dat zijn ook spelers die Ajax aankoopt hoor. Maar alleen als er niks in de jeugd zit op dat moment." Dat is ook wat PSV over het algemeen doet hoor. Dit soort gezeik over koopclub dit, koopclub dat was er ook toen PSV Mertens, Strootman en Matavz kocht. Geen enkele niet-psver wou inzien dat je, in het geval van Mertens, wanneer beide linksbuitens verkocht worden je voor twee posities een vervanger moet hebben, en wat doet Psv? Precies, één aankoop en ze schuiven een jeugdspeler naar voren, precies wat elke andere club zou doen maar in plaats van het complimenteren op het meer gebruiken van jeugdspelers (eerst 2 aankopen linksbuiten, nu 1 + 1 jeugdspelers) wordt er weer geschreeuwd met "koopclub, koopclub!!". Voor Matavz geldt precies hetzelfde, Afellay was vertrokken, een flink gat dat gevuld moest worden door Toivonen waardoor daar toen alleen Zeefuik nog overbleef (en Reis, maar dat is een ander verhaal). Strootman? Een groot talent, al had PSV (maar eigenlijk elke nederlandse club) hier natuurlijk veel eerder toe kunnen slaan, dan hadden ze niet zo diep in de buidel hoeven te tasten. In de jeugd had je dan Ritzmaier en v. Ooijen lopen, een 18-jarige en 19-jarige, te jong (en op dat moment niet goed genoeg) voor een basisplek maar kijk, ze zijn wel de reserves voor die posities (al gooit Engelaar af en toe roet in het eten wanneer er wat meer body in moet komen, begrijpelijk), is dat dan geen jeugd gebruiken?

En trouwens, wat jij zegt over Ajax: "maar alleen als er niks in de jeugd zit op dat moment." Dat is natuurlijk ook de grootste onzin, waarom heeft Ajax Moisander dan gekocht als ze Blind, Denswil, Dijks, Veltman en Boilesen hebben die daar kunnen spelen? En waarom Babel, Hoessen, Fisscher én Sana halen? Babel is een spits die ook op de flanken kan, maar in Hoessen en Sana hebben ze toch twee jeugdige spelers die daar kunnen spelen? Waarom Schone als je Serero en Klaassen hebt?

7 december 2012 om 20:18

Wat heeft dat te maken dan met arrogant? Als ik de Ajax-visie geweldig vind en die van PSV totaal niet ben ik dan ook arrogant? Denk het niet. Daarnaast heeft PSV juist te weinig betekent voor het Nederlandse voetbal want enige wat ze doen is succesvolle teams bij elkaar kopen. Je betekent wat voor het Nederlandse voetbal als veel talenten aflevert per jaar. En ze dus ook de kans geeft.

Het zou voor het Nederlandse voetbal geweldig zijn als PSV echt compleet aan de grond raakt financieel gezien. Dan zullen ze wel op hun jeugd moeten focussen. En Noord Brabant is echt een gigantische visvijver. Als PSV dus wel talenten voor de leeuwen gaat gooien dan kan je mij niet vertellen dat talenten liever bij Nac, Willem 2 of Den Bosch spelen dan bij Psv.

7 december 2012 om 23:16

@ansjo

"je betekent wat voor het Nederlandse voetbal als veel talenten aflevert per jaar. En ze dus ook de kans geeft."

Wat is dat nou weer voor een onzin? Meeste doelpunten in een seizoen in Eredivisie: een Psv'er, meeste doelpunten totaal in Eredivisie: een Psv'er, duurste transfer van de Eredivisie naar het buitenland: een Psv'er. En wie stonden er in '88 ook in het veld? Inderdaad, Psv'ers! Maar dat heeft natuurlijk totaal geen betekenis voor het Nederlands voetbal.

Op zich heeft Advocaat hier wel een punt, alleen is het dan wel zaak om, wanneer je een speler haalt, te zorgen dat het een duidelijke versterking is ten opzichte van wat je zelf in huis hebt. En wat dat betreft kun je natuurlijk wel twijfelen aan een aantal aankopen die de laatste jaren zijn gedaan. Maar ook daarvoor geldt, dat overkomt elke club. Hij kan dit soort opmerkingen beter links laten liggen, dankzij de koopmansgeest van PSV hebben wij de laatste 25 jaar spelers als Romario, Ronaldo en Nilis op de Nederlandse velden mogen bewonderen, en daar gaat menig voetbalhart nog steeds sneller van kloppen, ook na al die jaren.

7 december 2012 om 19:26

Een matige score in 25 jaar koopmansgeest als je 3 echte toppers gehaald hebt.

Maar ik moet je nageven, deze 3 waren wel absolute top !!

7 december 2012 om 19:40

Ik had natuurlijk ook Stam, Van Nistelrooij, Robben en ga zo maar door, kunnen noemen, maar omdat de discussie bij dit soort topics nogal snel in de buitenlandse aankopen dreigt te verzanden beperkte ik me tot deze drie. Helaas is het tegenwoordig vrijwel onmogelijk om nog een buitenlandse topper te halen, tenzij je er heel vroeg bij bent. Het wemelt tegenwoordig in de jeugdopleidingen van onze clubs niet voor niks van de Denen en Belgen.

Feyenoord een koopclub? Afgelopen zomer maar 3 ton uitgegeven aan Singh, terwijl Immers pas volgend jaar echt wordt gekocht. Rest is transfervrij .... Is wel iets anders dan de 30 miljoen die jullie in de afgelopen 2 jaar hebben geinvesteerd.

7 december 2012 om 19:14

Feit blijft dat ook Feyenoord spelers van buiten de club heeft aangetrokken. Tevens had Feyenoord interesse in spelers die wel geld moesten kosten maar omdat er geen geld is kun je niks. Als Feyenoord geld had gehad dan kocht het ook. Ik vind de Poll trouwens vreemd. PSV is altijd een koopclub geweest en wat maakt dat uit?

7 december 2012 om 19:16

Kun jij me, los van het geld, uitleggen wat het verschil is tussen spelers kopen of transfervrij halen? Zo lang je een financieel goed beleid voert en jeugdspelers nog niet klaar zijn voor de A selectie is er helemaal niets mis met spelers kopen.

Het verschil is alleen dat Ajax en Feyenoord gaten opvullen met aankopen en Psv lukraak elk gevestigd talent koopt zonder te kijken wat ze nodig hebben. Waarom nou Narsingh kopen als je Depay hebt lopen? Of Wijnaldum terwijl je middenveld al compleet was. Matavz wordt voor 7 miljoen gekocht en Lens speelt nu voornamelijk in de spits. Er wordt niet nagedacht in Eindhoven. Anders hadden ze wel een leider voor in de verdediging gekocht.

7 december 2012 om 20:02

Lijkt mij dat je als topclub toch wel een dubbele bezetting mag hebben zodat je kunt rouleren en er veel concurrentie binnen je selectie is. Dus alle spelers die jij noemt is helemaal niets mis mee. Ze hebben in Eindhoven met de transfervrije Zanka gedacht het probleem achterin op te lossen. Veel clubs zaten achter deze international van Denemarken aan, en PSV heeft hem weten te strikken. Maar na zijn blessure maakt hij het (nog) niet waar.
Dat is een tegenvaller maar wil niet zeggen dat het beleid faalt.

Als je de mogelijkheden hebt en je kunt investeren in een jonge jongen zoals Narsingh, Wijnaldum, Strootman en Mertens (begin twintig) waarom dan niet? Ik weet zeker dat ze hun transfergeld weer terugverdienen. De een wat meer als de ander, maar per saldo zal er minimaal quitte gespeeld worden. Er is niets mis met het beleid van Psv.
Recentelijk is het wel mis met de resultaten en dan krijg je al dit gezeik. Maar dat zegt niets over het beleid.

7 december 2012 om 20:06

@bergkamp2

Depay speelt links, Narsingh rechts. Wijnaldum was destijds een buitenkans (groot talent) en men probeerde in te spelen op een vertrek van Toivonen. Matavz werd gekocht omdat er geen echte spits was, dat Lens zich vervolgens zo ontwikkeld op een positie waar hij voorheen niet speelde had niemand kunnen zeggen.

Heb je nog goede argumenten of was dat alles?

7 december 2012 om 20:57

Heel goed je dubbele bezetting bij elkaar kopen, dus op de bank zetten. Dat is juist de plek om je jeugd door te laten stromen. Nu is je jeugd dus derde keus ipv tweede en zullen er weinig doorbreken, wat Brands zo graag wilt.

Er zijn nu wel een paar jeugdspelers bijgehaald, maar jaren is er toch heel weinig doorgebroken uit de jeugd bij Psv. Veel minder als bij Ajax en Feyenoord. Daarnaast wordt er elk jaar weer flink ingekocht. Ik vind dit imago niet meer dan logisch.

7 december 2012 om 19:20

Ik niet, bij Feyenoord zijn er dit jaar toch ook veel spelers aangetrokken. Dat ze nu met jeugdspelers spelen komt ook alleen door jaren van wanbeleid in de jaren ervoor. Toen ze massaal de hele eredivisie leegtrokken. Daarnaast, hoeveel basisspelers van Ajax zijn er nou echt zelf opgeleid. De meesten zijn ook gewoon gekocht of gescout op late leeftijd. Van die 11 spelers zijn vaak alleen Blind en Van Rhijn zelf opgeleid. De Jong, Eriksen, Moisander, Hoessen, Boerrigter, Sana, Serero, Schone enz. zijn ook allemaal gekocht.

Ik denk dat ze daar in Eindhoven het begrip "koopclub" niet zo begrijpen.

Natuurlijk kopen Ajax en Feyenoord ook spelers, maar de jeugd van Ajax en Feyenoord hebben de voorrang en daar breken ook jeugdspelers door als basisspeler. Bij PSV is dat bijna nooit het geval. Alleen Afellay wist toen daar door te breken vanuit de jeugd als onmisbare basisspeler. Verder zijn alle basisspelers gewoon gekocht. En daarom noemt men PSV een koopclub.

Maar het lijkt erop dat ze daar in Eindhoven beginnen te schamen dat ze een stempel hebben als koopclub. Maar PSV is daarmee groot geworden, dus wat is nou het probleem?

7 december 2012 om 19:19

Dan zit er bij Ajax en zeker Feyenoord, op het moment toch meer talent in de jeugd. PSv is pas begonnen met meer nadruk op de eigen jeugd te leggen. Dat is niet in 1 seizoen te rrealiseren. Je moet het wel wat tijd gunnen. Misschien dat we er pas over 4 a 5 jaar over kunnen oordelen. Nu is dat toch veel te vroeg.

Psv zal zich niet schamen dat Psv een koopclub wordt genoemd. Psv weet dat iedere club dat wel is. alleen wordt er hier en andere publieke opinies meestal al het woordje "smerige" voor gezet. En Psv reageert dan terecht. het is een klassieke geval van de pot en de ketel.

Mensen hebben veel kritiek op een ander terwijl het bij hunzelf ook aan de hand is.

7 december 2012 om 19:30

Sorry hoor, maar toen Brands in juni 2010 werd aangesteld wilde hij voor de jeugd gaan. Vervolgens heeft PSV in 2 jaar tijd al bijna 46 miljoen euro uitgegeven aan nieuwe spelers. Waar is de jeugd gebleven? En ik vind het bullshit om te roepen dat het tijd nodig heeft. Ajax heeft vorig seizoen toch ook de titel weten te halen met Dijks, Van Rhijn, Denswil, Koppers, Klaassen, Ebecilio, Özbiliz en De Sa, omdat vele basisspelers en reservespelers geblesseerd waren? En Feyenoord wist toch ook boven PSV te eindigen met Mulder, De Vrij, Leerdam, Clasie en Cabral?

7 december 2012 om 19:42

Nu 2 jaar dat Psv de nadruk wil leggen dan op de jeugd. Okay. maar nog veel te vroeg om daarover te oortdelen.

Maar het is toch een feit dat er bij Ajax en zeker bij Feyenoord er nu eenmaal een betere generatie aan jeugd is. Dat is gewoon een feit. En dan is het inderdaad een stuk makkelijker om uit die vijfer te vissen. Bij Psv zitten ook wel goede jeugd. maar die zijn nog niet zover dat ze gemakkelijk met het eerste mee kunnen. daar zijn ze bij ajax en feyenoord een stuk verder.

7 december 2012 om 19:53

Ajax-jeugd kreeg vorige week een pak slaag van Psv-jeugd. En dan ga jij roepen dat de Psv-jeugd nog niet zover is om met het eerste mee te kunnen?

Het eerste van PSV is geen barcelona niveau hoor? Dus ze moeten daar gewoon de knoop durven door te hakken en tegen meneertje Advocaat zeggen dat hij in de winterstop niet de transfermarkt op kan gaan voor een nieuwe middenvelder, maar gewoon even moet gaan vissen in de jeugd.

Ajax had dat toen ook gedaan en Feyenoord moest vanwege een lege portomonnee wat jeugdspelers halen. Het vervolg is dat Ajax 2 maal de titel binnen sleepte en Feyenoord uiteindelijk tweede is geworden. Verder had Feyenoord ook nog het geluk dat Fer verkocht werd zonder dat Feyenoord in kwaliteit achteruit is gegaan en Feyenoord kon ook nog eens feest vieren toen een club zo dom was geweest om 4 miljoen euro teveel te betalen voor Wijnaldum..

7 december 2012 om 20:12

@hootch
46 Miljoen? Volgens mij ben jij de tel kwijt.
Geen onwaarheden hier lopen verkondigen. Komt bij dat er ook het e.e.a. verkocht is (dzudjak, Amrabat, Lazovic, Salcido). in de periode van Brands.
Feijenoord had overigens Bakal van de PSV jeugdopleiding in zijn gelederen, Ajax had het kampioenschap o.a. te danken aan het goede spel van Aissati (psv opleiding) gedurende maart / april.
Dat deze 2 jongens niet meer bij PSV speelde is dan ironie te noemen. Beide zijn onder Rutten vertrokken omdat ze onenigheid hadden met hem. En diezelfde Rutten wordt nu in de media bewierookt omdat hij zo goed de jeugd brengt bij Vitesse. Nog meer ironie.

Het blijft voetbal, de waan van de dag regeert.

7 december 2012 om 20:30

Sfjm,

Ik heb het over aankopen en niet over welke speler verkocht zijn. We hebben het hier immers over een koopclub en niet over een verkoopclub. Mar ik zal jou even de cijfers vanaf 2010 geven.

- Lens 6,1 miljoen
- Marcelo 3,8 miljoen
- Vucovic 1,2 miljoen
- Berg 1 miljoen (huur kost ook geld)
- Matavz 7 miljoen
- Willems 800.000
- Derijck 750.000
- Mertens 8,5 miljoen
- Wijnaldum 5 miljoen
- Strootman 4,5 miljoen
- Tyton 700.000 (huur)
- Tyton 2,5 miljoen
- Narsingh 4,1 miljoen

Wat is hier dan gelogen aan?

7 december 2012 om 21:12

@hootch30

Het is maar wat een groot aantal voetbalsupporters willen geloven. Het blijkt dat het onderstaande in de toekomst nog vele malen zal worden aangehaald en aangedikt:

Brands op 11 juni 2011: “psv was altijd een kopende club, maar dat moet veranderen. Wij hebben veel geïnvesteerd in de jeugdopleiding, daar moeten we de vruchten van plukken. We willen toe naar een selectie met achttien of negentien voetballers, aangevuld met vier of vijf talenten uit de jeugdopleiding.” Dit zei hij dus niet bij zijn aanstelling!!

In de periode van deze uitspraak verkeerde PSV al jaren in grote financiele problemen. PSV had geen andere keus dan door te gaan met eigen jeugd. Echter op de achtergrond was PSV bezig met de voorbereiding van de verkoop van de grond aan de gemeente. Een soort van plan B.
Twee weken later op 24 juni 2011 was de verkoop van de grond aan de gemeente een feit. Wat daarna gebeurde is bekend.

Jammer dat de uitspraak van Brands door velen en vooral bij VZ uit haar verband wordt gerukt, zoals jij nu doet.

Waar is de jeugd gebleven? Reis, Labyad en Bakkal zijn al vertrokken die niet onverdienstelijk hebben gespeeld. Ik heb veel vertrouwen in Depay, Koch en Locadia. Helaas zal PSV nooit van het negatieve image afkomen, terwijl er in de jeugd echt goede spelers rondlopen.

Ajax heeft de titel gehaald door vooral de aanwezigheid van Vertonghen en Anita en in mindere mate Alderweireld en Siem de Jong. Hoezo is het bullshit dat er tijd nodig is om door te breken? Het is maar waar jij de nuance op legt. Zij stonden er ook niet vanaf dag een.

Dat Feyenoord boven PSV is geeindigd lag aan PSV zelf. Net zoals het aan Ajax lag dat Lyon boven Ajax is geeindigd in de CL vorig seizoen.

Ik respecteer je mening, maar ik zie het anders

7 december 2012 om 19:35

Inderdaad Hootch30, ik zie het probleem ook niet zo !

De feiten zijn duidelijk. Alle clubs over de hele wereld halen spelers voor hun elftallen. In Nederland doen Ajax en Feyenoord het al op jonge leeftijd. De echte toppers breken door vanuit de jeugd. Dit geeft de club een meerwaarde en het zorgt ervoor dat deze gewezen jeugdspelers later hun club ook meer trouw blijven. En bij het publiek heeft een doorgebroken jeugdspeler vaak meer krediet dan een aangekochte 1e elftal-speler.

Bij PSv wordt veel direct voor het 1e elftal gehaald. Maar vaak zijn dat passanten, die later ook weinig met de club meer hebben (uitzonderingen natuurlijk daar gelaten).

7 december 2012 om 19:41

@ Hootch30,

Dat hebben we gezien onder van Basten en Jol bij Ajax. Vooral de aankopen ( pogingen ) in de winterstop bij/van de concurrenten.
En bij Feyenoord zijn ook genoeg trainers geweest met rare aankopen.

Maar nee, graag naar andere wijzen..

7 december 2012 om 20:21

En waarom denk je dat Van Basten, Jol en de RvC niet meer actief zijn bij Ajax?

Maar dat was alweer 4, 5 en 6 jaar geleden. Hoever wil je gaan als je oude koeien uit de sloot haalt?

Brands zit vanaf juni 2010 bij PSV en vanaf dat jaar had PSV gezegt dat ze voor hun eigen jeugd gaan. Dan kun jij wel met een schuldige vinger naar Ajax wijzen wat zij ergens in de stenen tijdperk hebben gedaan, maar daar hebben we natuurlijk niets aan.

7 december 2012 om 21:08

Aha, dus nu is alles ouder dan 3 jaar stenen tijdperk. Juist ja, wat jou goed uitkomt.
Een topclub word je niet in 3 jaar, maar de status koopclub die raak je kwijt als je 2 jaar lang veel jeugdspelers opstelt? Dat is jouw criteria ofzo? Maar goed wat jij wil, ajax koopt niet... Boerighter/sigi/suli/poulsen/schone/ Moisander/ Sana en Cillissen en, zijn allemaal zomaar opeens bij ajax terecht gekomen.

Ik juich het toe hoe ajax zijn visie nu hanteert, maar laten we nou niet doen alsof ajax geen spelers koopt.

Ajax is 80% jeugd en feyenoord vast ook iets van 50/60%

7 december 2012 om 19:24

Onzin, van de basiself van Ajax zijn alleen Vermeer, Van Rhijn en Blind eigen kweek. De rest van de basiself is ook gewoon gekocht of op 18/19-jarige leeftijd gescout en een jaar in de A1 gestald.

7 december 2012 om 19:35

Al die spelers hebben bij Ajax hun eerste wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. PSV haalt spelers die al een paar seizoenen bij andere clubs in de Eredivisie hebben gespeeld.. Daarom doet zelf weinig aan die ontwikkeling, want al die spelers hebben al dat niveau. Dat terwijl bij Ajax en Feyenoord spelers van 18 gewoon voor de leeuwen gegooid worden. Bij PSV gebeurt dat gewoon nauwelijks, net als bij Twente. En dan hoeven jullie nu echt niet een lijst met spelers te noemen die ooit een wedstrijd gespeeld hebben, daar gaat het niet om.. Het gaat er om dat die spelers de kern van je elftal vormen. Doordat de kern van PSV bestaat uit spelers die zij gekocht hebben, terwijl ze al op Eredivisie niveau speelden, staat PSV (m.i. terecht) bekend als koopclub..

7 december 2012 om 19:35

Ach we weten allemaal ondertussen wel dat de jeugdopleiding niet veel soeps was de laatste jaren. Daarom is heel die revolutie begonnen.

Het komt wel goed met Ajax.

7 december 2012 om 19:39

Zeg dan gewoon eerlijk dat het geen jeugdspelers zijn maar aangekochte weliswaar jonge spelers. Dat PSV en Twente dat risico niet altijd willen lopen kan je ze niet kwalijk nemen. Dat is gewoon een verschil in beleid voeren. Lage risico laag, of hoog risico en kans op hoog rendement zoals bij Ajax en Feyenoord dus.

7 december 2012 om 19:43

Viswinkel,

Men kan geen spelers kopen van 15 of jonger. Dus hoe kom je erbij dat Alderweireld, De Jong en Eriksen gekocht zijn?

En volgens mij heeft Lukoki ondertussen al diverse malen in de basis gestaan en is Babel ook jeugdspeler geweest van Ajax.

En verder bestaat de 25 koppige selectie uit 11 spelers die uit de jeugd van Ajax komen.

7 december 2012 om 19:50

Eriksen en De Jong waren ook 16 toen ze bij Ajax een contract tekenden. Klopt dat er in de selectie van Ajax veel jeugdspelers spelen, maar in de basiself valt dat allemaal nog al tegen.

7 december 2012 om 20:12

Laten we even naar de basis kijken en diens plaatsvervangers.

- Vermeer (jeugd) - Cillessen (aankoop) en Van der Hart (jeugd)
- Van Rhijn (jeugd) - Ligeon (jeugd)
- Alderweireld (sataliet jeugd) - Veltman (jeugd)
- Moisander (aankoop) - Denswil (jeugd) en Blind (jeugd)
- Blind (jeugd) - Boilesen (aankoop) en Dijks (vanaf 16 jaar jeugd)
- Poulsen (transfervrij) - Enoh (satalietclub) Schöne (transfervrij) en Sporklede (jeugd)
- De Jong (vanaf 16 jeugd) - Serero (aankoop)
- Eriksen (aankoop) - Klaassen (jeugd)
- Boerrigter (aankoop) - Fischer (aankoop)
- Sigthórsson (aankoop) - Hoesen (aankoop)
- Babel (transfervrij) - Sana (aankoop) en Lukoki (jeugd)

In de basiself valt het wel mee hoor en als je dus naar de rest kijkt kan ik mij dus wel voorstellen waarom PSV nu zo jaloers doet.

7 december 2012 om 20:27

Moisander is ook eigen jeugd trouwens. Boerrigter heeft ook van zn 16 tot zn 19e in de jeugd gespeeld. Babel is ook eigen jeugd.

7 december 2012 om 20:35

Moisander was volgens mij al 18 jaar toen hij met zijn broer naar Ajax ging. Boerrigter wil ik ook geen eigen jeugd noemen, want hij was ook 18 toen hij naar Ajax ging en heeft 1 jaar in de jeugd gespeelt en daarna bij Jong Ajax. Vervolgens is hij verhuurt en daarna mocht hij Ajax alweer verlaten. Babel daarentegen is zeker eigen jeugd.

Ongelooflijk dat al die supporters nog steeds niet begrijpen dat PSV voor 24 miljoen had verkocht, en na een slecht seizoen die 24 + 4 miljoen heeft geherinvesteerd in een ploeg die wel weer een beetje serieus kan mee doen om het kampioenschap.

Zo kan ik er nog wel een paar bedenken, Dick. Natuurlijk, als PSV een speler a la Matavz hadden opgeleid zouden ze Matavs niet kopen, maar I.t.t andere clubs worden de miljoenen van PSV niet in de jeugd gepompt. Als je niet bereid bent te investeren in de Fischers en Eriksens van deze wereld, ja dan betaal je de hoofdprijs voor Wijnaldum en Narsingh. Verschil in visie, en daaerm heeft PSV welgeteld 0 zelfopgeleide spelers in hun basiself terwijl clubs als Ajax en Feyenoord vaker tegen de 8 aanzitten.

7 december 2012 om 19:27

Welke 8 zelf opgeleide spelers van Ajax staan er nu in de basis dan? Vermeer, Blind, Van Rhijn verder kom ik niet. Je zou nog eventueel Eriksen en Fisscher mee kunnen rekenen, maar dat zijn geen jeugdspelers, die zijn gewoon gescout toen ze 17/18 waren. De Jong, Hoessen, Schone, Poulsen en Sana zijn gewoon allemaal gekocht, De laatste 4 afgelopen seizoen nog. Dat dat in veel gevallen transfervrij was doet niets af aan het feit dat ze van buitenaf komen.

Edit: Fisscher

7 december 2012 om 19:33

De Jong komt ook uit de eigen jeugd, zelfde geldt voor Alderweireld, Babel, Boerrigter (hoewel hij een poosje buiten Amsterdam heeft gespeeld) en ik zal nog wel wat namen zijn vergeten. Inderdaad zijn veel spelers pas rond hun 17e naar Ajax gekomen, maar een groot verschil met PSV is dat PSV alleen gearriveerde spelers haalt, terwijl Ajax ook spelers haalt die nog volop in ontwikkeling zijn.

7 december 2012 om 19:44

Siem de Jong komt van De Graafschap net als zijn broertje. Boerrigter komt uit de jeugd van Twente en heeft daarna een jaar in de jeugd van Ajax gespeeld. Alderweireld komt van Beerschot, dat weliswaar een samenwerkingsverband had met Ajax.
Dat PSV er een ander beleid op nahoudt is toch geen probleem? Nu wordt er steeds gedaan alsof alles maar uit de jeugd moet komen, daar stoor ik mij aan. Als een club er voor kiest om een lager risico te nemen door spelers te halen die zich al bewezen hebben, in plaats van jonge jochies die nog niets bereikt hebben maar wel potentie hebben, wordt er meteen een negatief label op die club geplakt. Ajax en Feyenoord doen precies hetzelfde, alleen trekken zij spelers aan die goedkoper zijn maar nog niets bewezen hebben.

7 december 2012 om 19:51

Ajax en Feyenoord zijn clubs met een goede jeugdopleiding, en natuurlijk worden er jeugdspelers gekocht om ze vervolgens klaar te stomen voor het grote werk. Natuurlijk zijn het bij Ajax niet alleen Amsterdammers en bij Feyenoord alleen rotterdammers. Dat is zelfs bij de amateurs uit de topklasse niet zo.Maar hier wordt wel geïnvesteerd in de toekomst. Zowel bij Ajax als Feyenoord komen er veel spelers door naar het 1e elftal. Dit noem ik visie. In Eindhoven worden spelers gekocht voor het eerste in de hoop dat ze het aankunnen , wat dus ook geregeld tegen valt. Geen visie en dus een koopclub. En als je even de feiten erbij zoekt zie je dat PSV de laatste jaren veel meer uit heeft gegeven dan ontvangen. Niet voor niets dat ze vorig jaar even moesten aankloppen bij de gemeente voor een zak met geld. Overmars had geen trek in narsingh omdat die niet na een aantal jaar met winst de deur uit zou gaan. PSV laad hem wel op met geleend geld. Geen visie. Ongeacht de plaats op de ranglijst zijn Ajax en Feyenoord clubs met een idee en moet PSV het hele zooitje maar bij elkaar kopen. Dat is mijn visie.

Feyenoord speelt met een selectie die 800.000 heeft gekost. Alleen Immers koste wat.

Ik denk dat advocaat hier toch aardig appels met peren aan het vergelijken is. Als hij even kijkt naar het kapitaal wat er op het veld staat bij PSV is dat vele malen meer dan een Ajax of Feyenoord! Dan kan Sanders overigens ook wel over sulejmani beginnen, maar dat is jaren geleden en inmiddels is er benieuw beleid ingezet. Bovendien was dat eigenlijk een flop..

Als er iemand nodig is wordt die gekocht? Lijkt me logisch, maar bij Ajax en Feyenoord gebeurd dit gewoon 10 X zo weinig dan bij Psv. Het grootste deel stroomt voor uit de jeugdopleiding. Bij PSV gebeurd dit nauwelijks! Ze hebben die depay links voor lopen. En die krijgt nauwelijks de kans terwijl die naar mijn mening gewoon goed genoeg is voor een basisplaats.

Het is toch juist prachtig als een club slechts een paar spelers moet kopen en se eest gewoon eigen kweek is! Ajax heeft nu moisander, Feyenoord heeft mathijssen, maar.. jongens met ervaring! PSV koopt een voorhoede bij elkaar terwijl het nauwelijks nodig was.

Overigens moet ik wel iets toevoegen en dat staat haaks tegenover elk kritiek aan Psv.. Ajax wilde naraongh ook.. als Ajax het had gedaan had je een ander verhaal gehad. Slechts een kleine toevoeging om te laten Zien dat PSV niet zo geliefd is en mensen de club meteen proberen te kraken als ze de kans krijgen.

Het verschil is gewoon de bedragen die er worden uitgeven.
Ajax en Feyenoord geven niet meer van die hoge bedragen uit. Gedwongen of niet, ze doen het niet meer.
Psv wel... (en ik voorspel het al langer, daar gaan ze gewoon erg veel problemen mee krijgen op de lange termijn!)

Dat is gewoon het punt, Ajax en Feyenoord kopen op een andere manier dan Psv, Psv haalt spelers die zich al redelijk bewezen hebben bij andere clubs voor een hoog bedrag.
Ajax en Feyenoord kopen spelers voor een laag bedrag en vaak op jonge leeftijd die zich nog moeten bewijzen en enkel potentie tonen.
Vervolgens wordt de selectie aangevuld met transfervrije spelers mocht dat nodig zijn.

Daarbij komt dan ook nog eens dat er bij Ajax en Feyenoord veel meer doorstroomt, waarom? Omdat ze hun talenten op jonge leeftijd kopen en als ze dan daadwerkelijk goed genoeg zijn dan stromen ze door.
Bij Psv is er amper sprake van doorstroming aangezien al een gevestigde naam in het elftal staat op die positie van een talent (zie Depay, echt waar, die kan gewoon een basisplek al lang aan!)

En tja, als Psv dan ook nog eens van die mislukte spelers laat spelen (en dus gehaald heeft) in de verdediging terwijl ik me echt niet voor kan stellen dat er in de jeugd niks beters loopt, tja, wat wil je dan?
Zie het resultaat, Bazoer naar Ajax...

7 december 2012 om 20:06

Dus als je een speler uit de jeugd van Ajax een ajaxproduct noemt mag dat alleen als hij vanaf de F junioren is binnengestroomd en uit de omgeving van Amsterdam komt ?! Ook een eriksen en Fischer zijn gerijpt in de jeugdopleiding ... Geen ajaxproduct ? Misschien niet maar er zijn wel veel talenten die in Amsterdam of Rotterdam willen spelen in de jeugd. Omdat ze daar kansen krijgen. Bazour vertrekt niet voor niets bij PSV. Hij weet ook dat ze het eerste liever versterken met een zak geld dat ze eigenlijk niet hebben. Hij weet dat PSV een koopclub is. Nu is hij trots dat hij het mooie shirt van Ajax aan kan trekken. En zo gaan er nog meer richten Amsterdam of Rotterdam. Omdat ze daar de twee beste jeugdopleidingen van de wereld hebben.

PSV is een koopclub omdat de eigen jeugd maar mondjesmaat de kans krijgt. Ajax is een opleidingsclub omdat het beleid is om eigen jeugd toe te passen en alleen als er niks klaar staat wordt er een aankoop gedaan. Dit is volgens mij al 50 jaar zo.

En ja ook Ajax doet aankopen. Maar geeft ook de jeugd stelselmatig de kans. Alleen als PSV eens ballen toont en de Marcello's, Manolevs, de Rijcks van deze wereld eens niet kopen en gewoon jeugd voor de leeuwen gooit dan zal het niet alleen een koopclub worden. Ze hebben niet alleen het image van een koopclub. Het is een koopclub.

Als je vindt dat Ajax ook een koopclub is omdat ook Ajax spelers aankoopt dan ben je gewoon niet goed bij je hoofd.

En waarom verliezen Nederlandse clubs de slag met het buitenland? Juist in het buitenland is meer geld om spelers te kopen. En in de praktijk zijn de clubs die zich kunnen versterken door goede en dure aankopen te doen sterker dan clubs die geen geld hebben. Anders zou Ajax kans gehad hebben tegen Real Madrid.
Dat Ajax zich dit jaar een beleid aan meet, om ondanks een enorme winst vrijwel geen investeringen meer te doen, hoeven ze niet af te reageren op een zgn. koopclub.
Als Feyenoord geld had gehad dan zou mijn club Guidetti en nu Pele gekocht hebben.
We accepteren dat Feyenoord nog jaren geen kampioen kan worden, omdat er nog niet in spelers kan worden geïnvesteerd.

Dick Advocaat doet er geen goed aan om te reageren. Hij doet er nu net zo hard aan mee om de discussie openlijk via de media te voeren. Overigens heb ik dit voorjaar een onderzoek gelezen die heeft aangetoond dat Ajax en Feyenoord zowel procentueel als absoluut gezien de meeste jeugdspelers succesvol laat doorstromen. Bij beide clubs lag het percentage boven de 25%. De nummer drie (geen psv want die bungelde ergens onderaan de lijst) volgende met een aandeel onder de 10%. Er stond ook aangetekend dat psv onder andere een laag doorstroompercentage kende omdat ze veel spelers kopen. Helaas kan ik de publicatie van het onderzoek niet terugvinden. Maar feitelijk heeft Advocaat het dus niet eens bij het rechte eind.

7 december 2012 om 19:52

Was! Feyenoord is niet voor niks een keer failliet geweest

7 december 2012 om 20:28

Ja idd, komt alleen maar door de armoede dat al die jeugdspelers zijn doorgebroken. Dat vind ik leuk hoor, ik hoop alleen wel dat ze hetzelfde beleid blijven voeren als er weer geld in het laatje zit.

Ik snap trouwens niet dat het zo'n schande is of je nu een koopclub bent of een opleidingsclub. Voetbal gaat uiteindelijk om prijzen winnen en winst maken. Als je met je jeugd spelers niet om prijzen kan spelen waardoor de winst drastisch om laag gaat dan zal je maar spelers moeten kopen.
Want de laatste tijd doet iedereen dat je als club zijnde Moet opleiden en dat het een schande is als je spelers koopt. Ik bedoel is barcelona meteen beter als real madrid omdat het veel meer spelers opleidt? (ik heb het hier niet over de kwaliteit van het team, want dan komen er weer discussie en ik zeg ook niet dat real beter is!).
Als je als club denkt het meeste succes te behalen door te kopen met zo nu en dan een talentje omdat het kan en geld bespaart dan moet die club dat lekker doen!
Ieder club heeft gewoon zijn eigen visie.

Meneer advocaat zo'n naam bouw je door de jaren op. Juist als je kijkt naar het verleden, de meeste PSV-iconen/grootheden zijn aangekocht: Cocu, Valckx, Van Nistelrooij, Ronaldo, Romario, gebroeders Rene en Willie, Nilis, Van Breukelen, Gerets, Kezman dat zijn de namen die in mijn hoofd schieten als ik aan psv(spelers) denk. Enige jeugdspelers die ik kan bedenken zijn Van Aerle, Affelay en Van Beveren, en die topscorer dillen?!? Terwijl bij Ajax kan ik het halve '95 team opnoemen later nog vd Vaart, Sneijder, Stekelenburg en Heitinga en daarvoor Van basten, Bergkamp, Swart, Keizer,Cruijff, Suurbier, kieft, Vanenburg. Nu weet ik dat ik ook genoeg aangekochte ajax iconen kan noemen en jullie hebben vast veel namen die ik aan het psv rijtje kan toevoegen. Maar dit is dus hoe zo'n naam ontstaat.

Deze discussie zal toch wel tot in de eeuwigheid blijven doorgaan.
Maar wat mij betreft is het begrip 'koopclub' niet per se negatief. De term is van toepassing op elke club die spelers voor geld haalt. En laat dit nu het geval zijn bij alle (semi-)profclubs die we kennen...

7 december 2012 om 20:29

Het geld dus niet voor clubs die als beleid hebben om jeugdspelers door te laten stromen. Feyenoord en Ajax hebben dat beleid. PSV is daar te schijterig voor.

Nou zoveel toppers heeft de jeugdopleiding van psv voortgebracht. Tevens zwak om iemand te verwijten via de media te spelen... wat doet hij dan nu? Dickie...

bij psv krijgen jeugdspelers pas een serieuze kans als er niets op het spel staat, zoals gisteren tegen napoli of aik solna. Dat is gewoon een feit. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de verdediging dan kan ik me niet voorstellen dat er in de jeugd van psv geen betere alternatieven rondlopen dan pakweg marcelo, hutchinson, derijk en bouma. De druk zit er bij psv nu extra op omdat de club al jaren geen titel meer heeft gepakt. Immers pas je jeugd in dan calculeer je ook grilligheid in. Natuurlijk kopen feyenoord en ajax ook spelers al wordt daar niet meer zo met geld gesmeten als bij psv. Psv heeft gewoon veel te veel betaald voor spelers als mertens, matavz, wijnaldum en narsingh. Maar deze spelers hadden zich bij hun vorige clubs ook al ruimschoots bewezen en daar betaal je dan ook de prijs voor. Haal je bijvoorbeeld mertens na zijn eerste jaar bij utrecht of narsingh na zijn eerste jaar bij heerenveen hadden ze bij psv gewoon geen of veel minder kans gekregen om te laten zien wat ze kunnen. Kortom ook andere clubs kopen maar als je kijkt dat psv vijf minuten na het wereldkundig maken van de deal met de gemeente eindhoven een miljoenentransfer van mertens en strootman samen voor ongeveer 13 miljoen wereldkundig maakt dan hangt er toch een algeheel beeld van koopclub over de vereniging psv.

Eigenlijk een redelijke analyse van Advocaat; clubs kiezen toch vaak voor 'schijnzekerheid' door een speler te kopen als daar de mogelijkheid voor is en op dat moment staat iedereen te juichen bij die aankoop (of het nu om Moisander, Narsingh of Janmaat gaat); pakt zo'n transfer goed uit dan is er niets aan de hand; valt de speler tegen dan is het een foute keuze en had men voor de eigen jeugd moeten gaan. Kiest men voor een jeugdspeler en het gaat fout dan zal er altijd gezegd worden 'had nou maar die en die gekocht....'aan de andere kant moet gezegd worden dat PSV in het verleden wel erg vaak voor aankopen heeft gekozen en dat jeugdspelers mondjesmaat gebracht worden.

Moraal van het verhaal; het team dat aan het einde van de rit de beste resultaten heeft geboekt heeft het gelijk aan zijn zijde; als Ajax met veel jonge spelers enige jaren op rij kampioen wordt dan staan we te klappen voor de verjonging; gaat het fout dan roepen we dat het team te jong en te onervaren is. Als PSV kampioen wordt de komende jaren dan heeft het een briljant aankoopbeleid gevoerd en valt er ook weinig af te dingen op de gemaakte keuzes.

Er leiden vele wegen naar Rome en het kampioenschap maar er kan er uiteindelijk maar één met de schaal in zijn handen staan en die heeft (per definitie) het gelijk aan zijn zijde. Maar we kunnen er wel eeuwig over blijven speculeren en praten; dat maakt voetbal ook weer zo leuk

De term koopclub kun je aan vrijwel elke club in Nederland hangen. Zelden zul je een speler zien die vanaf de straat tot het eerste doorstroomt bij 1 en dezelfde club. Ergens wordt er toch wel geld uitgegeven. Ik snap niet dat Advocaat zich moet verdedigen? Als PSV er voor kiest het zo te doen wat is dan het probleem? Ze staan er goed voor nu en er zijn een paar spelers bij die je nog met een leuk bedrag (winst) kunt gaan verkopen in de toekomst.

Het is een zinloze te lang durende discussie die is ontstaan omdat Ajax en Feyenoord financieel in de problemen kwamen.

Ajax had te hoge salariskosten, en Feyenoord moet schulden afbetalen.

Daardoor was het noodzakelijk met meer jeugd te werken, en waren er geen grote transfers en hoge salarissen mogelijk. Inmiddels krabbelen beide clubs weer op, en heeft Ajax door aantal goede transfers het ook weer goed op de rit.

PSV heeft er niet voor gekozen vooral met de jeugd te werken, en moet daar nou in de media voor boeten als ze een wedstrijd verliezen. Ben er wel klaar mee, ieder zijn eigen beleid. Iedereen vond de transfers van Strootman en Mertens belachelijk. Zoals het er nu uit ziet verkopen we Strootman eind seizoen voor 1,5 keer de totale transfersom. Dan is het toch een prima investering?

Snap niet zo goed waarom Brands en Advocaat zo aangebrand doen. Het is toch gewoon een feit dat PSV een koopclub is en een handelshuis, sterker nog dat is jarenlang hun grootste handelsmerk geweest. De negatieve smaak hangen mensen er zelf aan. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, veel kopen, veel opleiden, of iets er tussenin.
Koopclub moeten deze heren dan ook niet zien als een waardeoordeel maar als een generiek stempel op hun beleid. En als je 30M investeert in je club (met grote kans dat dit in de toekomst ruimschoots wordt terugverdiend) dan kan je het toch moeilijk raar vinden dat mensen je een koopclub vinden?

8 december 2012 om 10:59

handelshuizen zijn het allemaal in Nederland...er zijn gewoonweg geen middelen om goede spelers vast te houden. Waar PSV nu last van heeft is het feit dat met alle investeringen het team steeds slechter als team op het veld staat...er is heel veel geinvesteerd op aanvallend gebied maar achterin is er totaal geen balans...achterin is het een chaos zodra deze onder druk komt te staan en jonge spelers als Willems krijgen onvoldoende steun waardoor ze lijken te zwemmen...in plaats van al die aanvallers had PSV beter Wijnaldum en Matavz links kunnen laten liggen en daarvoor een echte leider te gaan om de achterhoede goed neer te zetten...er is nu geen communicatie en geen lijn achterin.

PSV mag wat mij betreft alle spelers van Nederland kopen en vooral de verkeerde aankopen doen.
Waar ik me aan stoor is niet dat ze spelers kopen maar het feit dat PSV speelt zonder filosofie maar zich eigenlijk net zo gedraagt als de absolute topclubs.
Op deze manier kan PSV nooit een betekenis gaan spelen in Europa en zie ik weinig perspectief in deze club in tegenstelling tot Ajax dat City van de kaart speelt met het hanteren van een vaste filosofie en bijna niks heeft betaald voor de speler die op het veld staan.

Zal PSV als koopclub Europa in gaan en vooral in de CL zal logisch gezien de club met de meeste financiële middelen winnen. Ik ben toch Nederlander en hoop dat elke NL ploeg het goed doet in de Cl.. Ik vind het dom en vooral jammer als zij straks kampioen worden.

maar psv 5 miljoen aan de jeugdopleiding nou dat mogen ze de verantwoordelijken gelijk wegsturen

mmhhwwaa mama mama zij zijn groot en ik ben klein. Hou toch op met het provincie en calimero gedrag.

hahahaha Xd..dickie Dickie Dickie..als ik 't zo hoor zou ik bijna willen vragen.."hoe lang heb je in godsnaam in een Rusische grot geleefd, hè?"..er is geen geld meer om flink te kopen, dus breken er steeds vaker overal talentjes door..behalve bij.............................moet ik nou nog verder gaan..??..

Het moet zo'n man helemaal niks intereseren wat andere zeggen..daar is hij veel te groot voor en heeft hij teveel ervaring voor. Lekker je ding doen en je mond houden..das 't verstandigste. Als je dan tóch gaat reageren..tsja..dan vraag je er ook om..er zijn zat mensen die 'm graag terugkoppen..en dan kan je niet verwachten dat alles even positief is. Waar voorstanders zijn, zijn ook altijd tegenstanders hey ..

Beetje jammer dit van Dickie....

Feyenoord haalde Joris Mathijsen, Wesley Verhoek, Ruud Vormer, Mitchell te Vrede, Harmeet Singh, John Goossens, Daryl Janmaat en Lex Immers binnen.

Oke Dick. Volgens mij ben je niet bekend met de definitie van Kopen.
Feyenoord gaf voor al deze spelers geen cent uit, alleen Immers 7 ton en Singh een klein bedrag bij mijn weten.

Daarnaast nog de kanttekening dat Verhoek alleen maar is gekomen omdat nota bene eigen jeugd niet wou blijven en dus je eigen jeugd inruilen voor een andere speler.

Feyenoord is dit jaar alles behalve een koopclub.

Ik vind PSV geen koopclub, en dat zeg ik als Twentesupporter.

Twente is ook geen "echte" koopclub, we hebben lang genoeg middelmatige spelers binnengehaald, en pas sinds 2009 ofzo goeie spelers, dat maakt ook ons geen koopclub, wat de media ook brult.

De echte koopclubs zijn en blijven Ajax en Feyenoord. Punt.

8 december 2012 om 10:51

kort door de bocht, dat Ajax ten tijde van van Basten en Jol bepaald geen goede investeringen heeft gedaan is met name bij Feyenoord en Ajax de jeugd een belangrijk onderdeel geweest...iets wat je bij Twente en PSV veel minder ziet. Het huidige koopbeleid is met beperkte middelen enkel dat kopen wat jezelf niet in huis hebt om balans te creeren in je team...verder is het enkel gericht op aankoop van jonge talenten ....dit is je continuiteit...immers goede spelers hou je gewoon niet in Nederland.

ajax en feyenoord koop clubs? hun kopen dan wel spelers maar wel rond de 18 of zelfs jonger om ze in de jeugdopleiding zelf nog wat extra bijtedragen alsvolgt om ze in de 1e WEL een kans te geven bij psv halen ze de beste spelers van heerenveen utrecht feyenoord desnoods ado of weet ik veel wat geven ze geen dingen extra uit de opleiding mee waardoor ze vanstart gaan in de 1e dus psv is dergelijk een koop club

Dick vergeet 1 ding, het kosten en baten plaatje...deze is bij zowel Feyenoord als Ajax een stuk beter. Bij Ajax zijn het gerichte aankopen (met beperkte middelen gekocht) die men niet had in eigen gelederen plus wat jonge spelers waarvan men hoopt dat ze zich goed ontwikkelen...verder zijn de transferprijzen beduidend lager dan de investeringen van PSV in de laatste 1,5 jaar....en ondanks de aankopen spelen gemiddeld 5-6 jeugdige spelers bij Ajax in een wedstrijd....ik ontwijk hier te spreken over eigen jeugd want dat leid hier altijd tot een eindeloze discussie. Dit is iets wat PSV niet snel doet, zelf als de gevestigde (aangekochte) spelers het niet goed doen....dat maakt PSV voor vele een koopclub.

De kritiek op de prestaties van PSV is terecht, maar als Ajax en Feyenoord dezelfde financiele middelen hebben als PSV hadden zij ook andere spelers gekocht.....

Ik denk dat het woord "koopclub" helemaal uit zijn verband is getrokken. Zoals ik het zie zijn Ajax nog PSV nog Feyenoord geen koopclubs.

Koopclubs zie ik meer als Manchester City. Die krijgen miljoenen in hun kont geschoven en kopen gewoon spelers die de grootste prijskaarten hebben, los van hun prestaties. En dan praat ik over elk jaar goed presteren, he?

Ajax en PSV en ook Feyenoord kopen voor de toekomst in. Het zijn relatief allemaal jonge spelers die aangetrokken worden. Soms wel eens een "oudje", zie van Bommel of Poulsen. Maar dit is meer voor de jeugd bedoeld als een speler die je volgt, een speler die jou als jeugdige ondersteunt en begeleid.

De mensen die dit uitspreken moeten ermee stoppen en elkaar gewoon een hand geven. Dit gaat toch helemaal nergens meer over? Vingertjes wijzen deden we in de kleutergroep, die tijd is voorbij!

Dickie en ook sanders moeten deze 16 delige onzin gewoon aan zich voorbij laten gaan en er niet eens op reageren.
Lekker belangrijk wat anderen doen.

klopt andere clubs kopen ook, het is helemaal geen schande voor een profclub om bekend te staan als ´koopclub´ kom er gewoon voor uit.
Ma ga geen appels en peren vergelijken.

Oproep aan psvers noem is 10 spelers van psv die de psv opleiding doorlopen heeft... van de afgelopen 20 jaar

Ajax en 010 staan nou eeanmaal bekend als een opleidingsinstituut. Ook niks mis mee.
daarkomt bij dat 010 niet in staat is om spelers te kopen!!! in vergelijking met psv of ajax.

veltman, blind, toby, van rhijn, de jong, lukoki, enoh, serero. zo maar ff wat namen die de ajax opleiding door lopen heeft. of via een satteliet club met dezelfde opleiding visie...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

85 fans
Coach, 70 jaar
SeizoenClub
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
2015-2015 Sunderland
2014-2014 Servië
Laatste voetbalnieuws

Fraser laakt passieloos Sparta: ‘Dan weet ik wel voor welke spelers ik kies’

Henk Fraser gaat komend seizoen werken in de Jupiler League, aangezien Sparta Rotterdam het niet voor elkaar kreeg om FC Emmen over twee duels te verslaan. De Drentenaren wonnen zondag met...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren