'Als wij zo doorgaan zijn we een gevaarlijke outsider voor de landstitel'

Vrijdag, 7 december 2012 om 16:47
/

Feyenoord speelt zondag de laatste uitwedstrijd in competitieverband van dit jaar bij het tegenvallend presterende NAC Breda. Tot de winterstop komen de Rotterdammers nog drie keer in actie. "En die moeten wij allemaal winnen, dus ook bij NAC", benadrukt Ruben Schaken in gesprek met RTV Rijnmond.

"Vorig jaar hadden wij het tegen de kleintjes heel moeilijk, verloren we veel punten", analyseert Schaken de afgelopen voetbaljaargang. " Uiteindelijk werden wij tweede, maar denk je toch nog weleens terug aan die wedstrijden. Dan denk je, verdomme, dat is toch jammer geweest. Dit jaar merk je wel dat wij gegroeid zijn en zijn we de kleinere ploegen vrij gemakkelijk de baas."

Schaken reageert opgetogen op het nieuws dat Ronald Koeman ook na dit seizoen in De Kuip blijft. "Ik had op contractverlenging gehoopt. De trainer heeft hier wat neergezet met zijn technische staf. Hij is hier nog niet klaar, er zit nog rek in de groep, hopelijk komt dat eruit. We kunnen hoog eindigen. Als wij zo doorgaan zijn we een gevaarlijke outsider."


Poll

Wordt Feyenoord landskampioen?


Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door brand_fr)

ze zijn nu al een gevaarlijke outsider voor de titel. feyenoord heeft een ijzersterke selectie die zeker ook dit jaar weer bij de top 4 zal eindigen

7 december 2012 om 17:05

Ik denk dat Feyenoord met Ajax, Psv, Twente en Vitesse ook wel 5e kan eindigen en dat zou niet eens heel slecht zijn.

7 december 2012 om 17:10

nee 5e niet. net zoals vorig jaar denk ik dat twente toch gaat afhaken op het einde. puur omdat ze gewoon kaliteit missen,

7 december 2012 om 17:14

Mogelijk maar je kan nou ook niet zeggen dat Feyenoord vol zit met kwaliteit. Grote talenten ja, maar de sterkhouders zijn spelers zoals Pelle en Immers. Die zouden bij Twente niet eens spelen.

7 december 2012 om 17:22

Net alsof iedere basisspeler van Twente wel zou spelen bij Feyenoord..

7 december 2012 om 17:26

Bulykin en Pelle zijn twee zelfde soort spelers, dus wie zegt dat hij daar niet gespeeld had? Bulykin is nota bene de eerste spits, dus ik denk dat als ze hem niet hadden maar Pelle, dat hij nog steeds gespeeld had.

7 december 2012 om 17:31

Pelle in zijn huidige vorm zou zeker wel spelen bij Twente.

Je vergeet De Vrij, Bmi, Janmaat, Clasie en Vilhena. Dat zijn stuk voor stuk gewoon goede spelers, die wekelijks uitblinken in de Eredivisie. We zijn gewoon een van de kandidaten voor de titel.

Van Twente zou ik op dit moment alleen Tadic, Chadli en Fer willen hebben bij Feyenoord.

7 december 2012 om 17:32

Pelle sterkhouder, ja, die zou in deze vorm bij elke eredivisieclub, behalve vitesse spelen. Immers? sterkhouder? nooit, Clasie, de vrij, BMI dat zijn jongens die constant een niveau halen, al is Clasie nu een beetje uit vorm, hij zou bij nagenoeg elke eredivisieclub in de basis staan. En twente mist een behoorlijk beetje creativiteit.

7 december 2012 om 17:36

Je vergeet de internationals te noemen. De gehele achterroede plus schaken en Clasie. En ik weet zoiezo zeker dat iedere trainer wel een speler als Clasie had willen hebben inclusief de topclubs. Daarnaast is Janmaat samen met van Rhijn en Kalas een van de betere rechtsbacks uit de eredivisie. Ook Mathijsen, Indi en de Vrij zijn bij iedere Nederlandse topclub welkom waarschijnlijk.

7 december 2012 om 17:43

zoals de meeste vaste waarden van Twente niet snel in aanmerking komen om bij Feyenoord ook maar op de bank te mogen zitten

Zeker weten. Feyenoord speelt dit seizoen erg constant en voetbalt vaak prima. Wedstrijden tegen de lagere goden zijn dit jaar bijna altijd drie punten. Ben benieuwd hoe dit seizoen zich zal ontwikkelen.

7 december 2012 om 19:26

Ik ook, maar vraag me als Feyenoorder toch af of mn cluppie niet te afhankelijk is van Pelle. Als hij wegvalt speelt Achahbar lijkt me. Vorig jaar kon je met countervoetbal Fernandez goed gebruiken en die verving Guidetti heel aardig maar komt in dit systeem niet tot zn recht. Achahbar is nou niet bepaald n type speler die balletjes vast kan houden. Misschien gaat Immers dan wel in de spits. Op het middenveld en achterin voorzie ik geen problemen. Maar qua voorhoede zitten onze concurrenten een stuk ruimer in het jasje en weet Ajax dat al lange tijd goed in te vullen met verschillende oplossingen. Psv kan kiezen uit Locadia, Matavz of Lens, Vitesse heeft Havenaar achter de hand en Twente heeft achter Castaignos nog Bulykin.

Nou ja goed als je de opstelling ziet!

Gewoon een hele verdediging die allemaal international van nederland zijn, een toptalent, een hardwerkende nuttige, veel scorende kracht een een oranje international op het middenveld. En een toptalent, pelle beschrijving niet nodig en een uitstekende schaken.

Ik zie feyenoord heel het seizoen door meedraaien!

Hij zegt het precies zoals het is, feyenoord is een goede outsider, laat de druk maar lekker op psv, twente, ajax en mindere mate vitesse rusten!

Denk niet dat Feyenoord een outsider voor de titel is. Ze missen daarvoor wel heel veel kwaliteit en de enige reden waarom ze 4 punten achterstaan op de nr 1 is omdat de kampioens kandidaten voor alsnog erg slordig zijn. En aangezien Psv nu al 3 nederlagen heeft en Twente 6 gelijke spelen als ik me niet vergis lijkt me toch erg sterk dat ze dat aantal gaan verdubbelen.

7 december 2012 om 17:08

Kwalitatief doet Feyenoord niks onder voor die 2. Bovendien hebben ze een mentaliteit waar je u tegen zegt. Hoe jong de selectie ook is. Ze zijn allemaal mannen en latenndat zien op t veld. Bovendien is Feyenoord ook aardig slordig geweest. Dus dat heft elkaar op.

7 december 2012 om 17:20

Kwalitatief doet Feyenoord niks onder voor die 2? Heb je wel eens naar de selecties gekeken? PSV verliest 2x, en meteen heeft Feyenoord net zo veel kwaliteit? Absolute onzin, dat heb je in de wedstrijden daarvoor wel kunnen zien.

7 december 2012 om 18:30

achterin is Feyenoord zowieso op elke positie beter dan psv....dat zijn al 5 plekken. Verder zouden Pelle en Clasie een basisplaats hebben bij psv, want vbommel en wijnaldum bakken er niks van. Daarbij vind ik Schaken ook beter dan Narsingh op dit moment.

7 december 2012 om 19:23

Dat heb ik. En vooral PSV is overschat. Ze hebben gewoon veel te veel betaald voor de kwaliteiten (of gebrek aan) van die spelers. Vond ik vorig jaar al. En ook wanneer ze het eerste stonden.

7 december 2012 om 17:11

je hebt helemaal gelijk dat ze weinig kwaliteit bezitten. Als ik echter de kwaliteit van de andere titelkandidaten bekijk zit daar net zo weinig kwaliteit. Zeker Twente, dat vind ik de minste van de 5 ploegen die om de 1e plaats spelen. Echter, met kwaliteit alleen red je het niet, dus kan Feyenoord net zo goed als Ajax, Psv, Twente en Vitesse kampioen worden.

7 december 2012 om 18:30

Het verschil tussen Psv ,ajax en Twente is dat wanneer ze iemand kwijt raken een goeie vervanger voor hebben. Als Feyenoord iemand kwijt raakt dan is het een ramp. Bijvoorbeeld als Psv Matavz kwijt raakt hebben ze Lens , als Twente Castaignos kwijt raakt hebben ze Bulykin. Dat zijn goeie waardige vervangers maar als Feyenoord Pelle kwijt raakt hebben ze Fernandez of te Vrede. Dat verschil is gewoon zo groot. En dat geld eigenlijk voor elke linie bij Feyenoord. De basis 11 is wel redelijk maar wanneer ze daar spelers kwijt raken hou je niks meer over. Die er nu staan zijn na mijn mening allemaal subtop waardig. Maar de overige spelers vind ik toch echt van het niveau middenmotor/degradatiekandidaat. En zo gek is dat natuurlijk ook niet aangezien Feyenoord al zoveel jeugdspelers gebruikt.

8 december 2012 om 03:53

En je pikt precies de linie eruit waar het bij Feyenoord dun bedeelt is. Toevallig dat denk ik niet. Vorig was jaar Feyennord ook zogenaamd 'subtop' en draaide ze goed omdat de topclubs lieten afweten lariekoek. Wat je is drogredenen dat ze dit jaar nog stabieler draaien dan verleden jaar.

8 december 2012 om 13:42

Sorry, maar volgens mij kun jij beter gaan hockeyen. Verstand van voetbal heb jij totaal niet. Als er 2 clubs zijn waar middelmaat regeert dan zijn het PSV en Twente wel, dat is de reden dat het vaker net niet dan net wel is. Daar zijn een paar toppers die die tranentrekkende verdedigers bij beide clubs naar een hoger niveau tillen, maar meer ook niet.

Je zult maar Brama heten, Marcelo, dereijck etc. Met die kneuzen zul je nooit de oorlog winnen als er geen chadli, Tadic, Bommel of Strootman of een andere topspeler tegenover staat.

Ik wil wel eens namen horen wie er degradatievoetballers zijn bij Feyenoord. Ben benieuwd wie je aanwijst als slechte spelers. Ik zal zeggen dat je bij Feyenoord namen gaat geven als Fernandez,cisse,leerdam en zo. Wat toevallig, die mogen allemaal vertrekken binnenkort.

Zeker als ze niet de pech hebben dat Pelle geblesseerd raakt zie ik ze zeer zeker als een gevaarlijke outsider voor de titel. Het verschil met FC Twente en Vitesse is slechts 4 punten dus als alles meezit zou het zomaar kunnen lukken.

Als we de komende wedstrijden winnen sta je gewoon 3 of 4 bij de winterstop. Dat is natuurlijk al een mooi resultaat en na de winter meteen doorknallen. Al treffen we wel meteen 2 toppers, Ajax en Twente na de winter. Weet je 1 van die te winnen en 1 gelijk te spelen dan sta je heel vast in de top 4.

Feyenoord is zeker een kanshebber als we de topwedstrijden ook nog gaan winnen zijn we titelkanidaat nummer 1. In de topwedstrijden zijn we minder helaas dit jaar tegen kleine tegenstanders gata het ons beter af. Hopen dat ajax psv en twente een mindere fase gaan krijgen en dat wij boven ons zelf uistijgen dan. alleen zou ik wel graag Mathijssen op de bank zien en Immers verkocht zien worden beide spelers vind ik niet veel. Schaken zelf vind ik de laatste wedstrijden ook niet overtuigen had een tijde geleden een hele goede periode. Cisse keert weer terug Mulder die weer terug is met deze 2 spelers die normaal basisspelers zijn worden we ook weer sterker.

Eerlijk gezegd vind ik Feyenoord nog steeds de perfecte nummer 2. Ze zijn echt goed, maar toch net niet helemaal. Ik zie wel echt potentie in Feyenoord, zij zullen (helaas voor mij als Ajacied) de komende 2 seizoenen minimaal wel 1 keer kampioen worden denk ik.

En winnen van Nac, ja dat moeten ze sowieso, en dat gaan ze ook doen.

Voor mijn gevoel kan iedereen in deze top 5 kampioen worden, zeker ook omdat ze onderling veel punten van elkaar afsnoepen en stuk voor stuk wisselvallig spelen. en ja, ook Feyenoord kan dan kampioen worden, dan moet de club echter wel al zijn potjes tot de winterstop winnen. de periode na de winterstop wordt namelijk echt moeilijk voor ze met Ajax -uit en Twente-thuis als eerste speelronden, als Feyenoord daar met een mooi puntenaantal uitkomt kunnen ze zeker kampioen worden naar mijn mening

Matige voetballer die Schaken die denkt dat die een vedette is.. Zo loopt die er altijd bij

Ook Feyenoord kan kampioen worden dit seizoen. Ik vind dat Koeman het goed voor mekaar heeft. Denk zelfs dat ze boven ons staan als we de winterstop in gaan denk namelijk niet dat we bij Utrecht winnen.

Doen het heel goed. Maar hier moet wel gezegd worden dat Feyenoord en ook Vitesse geen Europees voetbal speelde wat natuurlijk echt wel scheelt

Koeman doet het in mijn ogen verbazingwekkend goed maar ik betwijfel of hun selectie breed genoeg is om de titel te veroveren.
Daarvoor laten ze het te veel liggen tegen de toppers.

Het is heel belangrijk om de laatste drie wedstrijden tot aan de winterstop te winnen. Dan is de kans groot dat Feyenoord bij de eerste 3 staat. Bijna elk weekend zijn er 1 á 2 ploegen uit de top 5 die punten verspelen. Met 5 ploegen op maximaal 4 punten van elkaar is de eredivisie dit jaar weer enorm spannend.

Ik zie zowel Feyenoord als Vitesse ook Ajax nog niet als titelkandidaten. Psv moet zich eigenlijk al schamen als ze geen kampioen worden met zon elftal. En daarbij ook Twente heeft gewoon een betere selectie. Maar Psv verliest 2x waarvan 1x onterecht en die andere tegen Ajax kan gewoon gebeuren dat je uit verliest daar een keer. En opeens zouden ze geen kwaliteit meer hebben denk dat het heel moeilijk word voor een club om Psv van de eerste plek te houden. Hoop natuurlijk dat het Vitesse word mocht dat niet zo zijn wat ik ook niet denk maar dan hoop ik toch op Feyenoord

Goh, zou wat zijn als Feyenoord tot de laatste wedstrijd meedoet. En waarom eigenlijk niet, zoveel beter is de rest niet..zou wel geweldig zijn!!!

Denk dat we zeker een gevaarlijke outsider zijn.
De rest mag dan op papier een betere selectie hebben, het team van Feyenoord draait gewoon goed.
Het is echt een eenheid geworden.
Alle lof voor Koeman en de rest van de technische staf.

In mijn ogen is feyenoord al een gevaarlijke outider samen met vitesse denk ik dat ze kunnen verassen en de titel kunnen winnen.
Ik zie ajax en PSV net zoals ik aan het begin van het seizoen dacht de twee grootste kanshebbers. Twente zie ik het sowieso niet worden ik ben vanaf het begin niet onder de indruk van die ploeg ik verwacht dat ze het weer laten afweten zoals vorig jaar.

voorlopig hebben we een echte top 5 en kan het alle kanten op maar ik verwacht zeker dat Feyenoord blijft meedoen. Niemand kan nog voorspellen welke club er eindelijk een keer constant gaat spelen. De club die dat na de winterrstop doet pakt de titel. Zou zomaar druk kunnen worden op de Coolsingel dit jaar

Alles zal afhangen van schorsingen en blessures, Feyenoord heeft niet een heel brede selectie met allemaal gelijkwaardige spelers. Blijft iedereen fit en gevrijwaard van blessures kunnen ze een eind komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

326 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2011- Feyenoord
2009-2009 AZ
2007-2008 Valencia
2006-2007 PSV
2005-2006 Benfica

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Sam Lammers mag op huurbasis vertrekken bij PSV, zo heeft de club bekendgemaakt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren