Advocaat predikt 'mannelijker voetbal': 'Laten zien dat je er bent'

Vrijdag, 7 december 2012 om 17:55
/

PSV heeft komende zondag tegen FC Twente maar een doel: winnen. Vorige week raakten de Eindhovenaren de koppositie kwijt, maar na drie achtereenvolgende nederlagen werd er donderdagavond wel weer eens een zege geboekt. Bij Napoli note bene, dat tweede staat in de Serie A. Het geeft de Eindhovense burger moed, weet ook Dick Advocaat. “En nu zorgen dat we een goede wedstrijd spelen net zoals tegen Vitesse.”

“Het is voor ons goed dat we gewonnen hebben in Napels”, besefte ook de Kleine Generaal, die echter ook zal weten dat de ontmoeting in het kader van de Europa League eigenlijk weinig meer om het lijf had. “We moeten vermijden dat zondag hetzelfde gebeurt als vorig jaar tegen FC Twente”, vervolgde hij. “Ik wil dat onze jongens soms wat scherper en mannelijker voetballen. We willen het vaak te veel voetballend oplossen en soms moet je dingen ook mannelijk aanpakken. Laten zien dat je er bent.”

Dat zal voorlopig niet gelden voor Jetro Willems en Dries Mertens. Eerstgenoemde ligt er nog twee tot drie weken uit, terwijl Mertens zich wel al weer iets beter voelt maar één tot twee weken aan de kant staat. Voor Tim Matavz was er beter nieuws. Na zijn hattrick tegen Napoli krijgt hij, zoals Advocaat donderdag al te kennen gaf, opnieuw een kans in de basis.

Afgelasting
De oefenmeester liet ten slotte weten zich te kunnen vinden in de woorden van collega Ronald Koeman, die eerder aangaf dat de KNVB wat hem betreft het gehele programma had moeten schrappen in verband met de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. “Alleen gaat PSV hier niet over, het is de KNVB die beslist”, aldus Advocaat.


Poll

PSV - FC Twente eindigt in een ..


Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door gideonpsv)

Hopelijk weer eens wedstrijd zoals tegen Feyenoord toen er echt gebikkeld werd en vanaf minuut één duidelijk werd gemaakt dat Feyenoord niets had te zoeken in Eindhoven.
Dat was toen ook zonder Van Bommel dus dat moet nu ook gewoon kunnen, vol gas erop en Twente hard aanpakken.
Verder mag Mertens wel een keer op de bank beginnen, Depay speelde goed en ondanks dat Mertens waardevol is met veel assists, laat hij te vaak zijn koppie hangen.

7 december 2012 om 15:56

Er was een groot verschil met de wedstrijd van toen:

Toivonen.

Deze man wordt zo onderschat, tegenstanders houden rekening met hem en hebben een soort respect voor hem.
Wijnaldum daarentegen wordt gewoon uitgelachen door tegenstanders en dwingt totaal geen respect af met zijn spel.

7 december 2012 om 15:57

Ieder duimpje dat jij naar beneden krijgt is onterecht man.

7 december 2012 om 19:02

Haha, als er iemand is die spelers respecteren, dan is dat iedereen behalve Toivonen. Maak je een grap ofso? Die man maakt de meeste walgelijke overtredingen, speelt ongelofelijk smerig, ranzig en vies. Niks met voetbal te maken, heeft zo veel rode kaarten ontlopen. Psv'er of Ajacied, dit kan je niet ontkennen.

On:ik gok op een gelijkspelletje. Ik denk dat Steve eindelijk doorheeft dat Twente dodelijk kan zijn als ze uit hun schelp komen. Zo verschrikelijk zonde dat je Tadic en Chadli op de counter laat spelen, daar moet je het maximale uit halen. PSV heeft zelfvertrouwen getankt na de wedstrijd tegen Napoli, en zal ook volop de aanval spelen. Na de nederlaag tegen Ajax moeten ze weer inlopen op Twente.

Ik zeg:1-1

7 december 2012 om 19:14

Nou moet je hem ook weer niet gaan overschatten. Hij is heel irritant, dus respect? ik weet het niet?
Ik denk gewoon op basis van kwaliteit wat er nu bij PSV staat genoeg moet zijn om van Twente te winnen.(hoop dat een gelijkspel word natuurlijk) Twente is niet echt in goede doen.

7 december 2012 om 19:23

Hij bedoelt natuurlijk respect voor de voetballer en zijn kwaliteiten, niet voor de persoon die die soms kan zijn. Hier moet je ook alles uitleggen.

8 december 2012 om 12:37

Mertens speelt sowieso niet. Heeft nog teveel last. Denk dat het langzamerhand wel tijd wordt dat depay een echte kans in de basis krijgt. Is een groot talent en ben benieuwd wat er gebeurd als hij het een paar wedstrijden mag zien, ipv die paar El-wedstrijden en korte invalbeurten. Mertens heeft het iets te hoog in zn bol en heeft volgens mij het idee dat hij van niveau real madrid is, alhoewel hij nog veel te vaak een 6 scoort.

Volgens mij is Psv's probleem niet dat ze te flegmatiek of te voetballend proberen te zijn, maar het feit dat de spelers die kwaliteiten ontbreken. Ze hebben een mannelijk middeveld met Strootman en Van Bommel en fysiek staan ook de verdedigers hun mannetje.

Hehe, eindelijk met Matavz als spits.

Laat hutchinson maar Rb spelen en gooi Van Ooijen voor de leeuwen, beter dan dan manolev tegenover tadic staat!

Toch houd ik me hart vast met deze verdediging..

7 december 2012 om 16:03

Daar snap ik werkelijk niets van. Ik snap niet dat Advocaat wederom Depay niet laat beginnen. In mijn ogen laat Depay toch elke keer weer zien dat hij het niveau wat Psv na wil streven aankan. Ik vind hem vaak een vande beteren en meest gevaarlijke Psv-aanvallers. Ik had al lang Depay een echte kans gegeven, maar dat is makkelijk praten.

Ik vind Matavz zo vreselijk statisch voorin. Als je de ballen in de 16 meter op zijn voet krijgt, dan heb je zeker wel wat aan Matavz, maar anders. Ik zou echt voor een voorhoede met Lens en Depay gaan. Ook zou ik op rechts een alternatief zoeken. Van Narsingh gaat vreselijk weinig uit.

7 december 2012 om 16:07

Denk dat het depay - Matavz - Lens wordt

7 december 2012 om 17:13

Ik las ergens dat het Lens-matavz-narsingh gaat worden, maar dat is natuurijk allemaal afwachten. Jouw oplossing is denk ik inderdaad de beste.

Wat een onzin dat Advocaat vind dat het afgelast had moeten worden wegens het afschuwelijke grensrechter incident
Ook het amateur voetbal had nooit in heel Nl afgelast mogen worden. Dit zoveelste afschuwelijke incident heeft eigenlijk nauwelijks wat met voetbal te maken.

Dit is de bekende problematiek in oa de grote steden en een bekend probleem in Sloten zelf.
Al jaren zijn molestatie , intimidatie, verkrachting , aanrandingen, overvallen , doorrijden na (dodelijke) verkeersongelukken schering en inslag. In de horeca gelegenheden, op de scholen , in de straten en van t weekend helaas op t voetbalveld.

Waarom heel Nl nu komend weekend niet mag voetballen is mij een raadsel. Denk je nu echt dat deze problematiek daar mee wordt opgelost ? Nogmaals, dit probleem is veel breder en dieper en verplaats zich logischerwijs ook naar de voetbalvelden.

De oplossing ligt bij de politiek. Die zware impopulaire maatregelen moeten gaan nemen tegen dit aanhoudende straattereur, wat al zoveel levens en gezinnen verwoest heeft.

7 december 2012 om 16:00

Ben het hélemaal eens met jouw politieke relaas.

Heeft helaas niets met de titel van dit topic te maken.... Jammer VZ

7 december 2012 om 16:07

Welkom in de grote stad.. Had je anders dorpse problematiek verwacht?
De problematiek waar je het over hebt zal altijd blijven bestaan, het is een vak om het percentage zo gering mogelijk te maken. En laten we nou even eerlijk zijn.. Als je Amsterdam vergelijkt met alle andere (grote) steden vallen de percentages aanzienlijk mee. Om nou nu nog te gaan pleiten voor zware straffen zal dit eerder tegen gaan werken dan zijn vruchten afwerpen.

7 december 2012 om 16:10

@neefste
Niet met de titel , wel met de inhoud

@regulator
In de dorpen mag niet gevoetbald worden dit weekend...en dat is dus oa zo krom
Wrom zou zware straffen niet helpen ?

7 december 2012 om 16:16

Helemaal mee eens. Overigens was anders nu ook alles afgelast door het weer, misschien zagen ze dat goed in. Maar voetbal is toch een sociale activiteit, dus misschien probeert de Knvb zoiets aan de dagelijkse sociaal leven bij te dragen, in dat kader is het wel weer logisch.

Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen. Voorbeeld wat ik zelf heb meegemaakt vorig seizoen±
Tijdens onze amateurwedstrijd stonden we 0-1 voor en kregen we echt alles tegen en geen penalty en alles. We hielden ons, soms met wat moeite, in... Uiteindelijk scoorden we nog een paar keer die de scheids onmogelijk kon afkeuren, voornamelijk solo´s vanuit eigen helft. We wonnen dan met 1-5. Na de fluitsignaal wouden we, zonder wat te zeggen, de scheids de hand geven en tot onze verbazing negeerde de scheids deze hand. Tegenstander van ons, een leuke sportieve ploeg, was ook verbaasd en was uiteindelijk bij dat we gewoon verdiend gewonnen hadden.

Zo zie je maar weer... Alles heeft een verhaal. Ik vlag zelf best vaak, en ben zelf spits en ga niet vlaggen als het randje, bv, 2 centimeter , buitenspel is. Het zou wel mooi zijn als eerst iedereen naar zichzelf probeert te kijken, maar voor 10% is dat schijnbaar heel moeilijk. Als een speler 5 meter buitenspel staat en dan nog op mij begin te schelden, dan vraag je echt af (en soms vraag ik het na de wedstrijd of hij buitenspel-regel wel kent of simpelweg dom is) wat deze mensen denken.

7 december 2012 om 16:17

ben het helemaal met je verhaal eens en bij al die voorbeelden die jij geeft wordt er niet zo bij stilgestaan als dit uiteraard mag je al deze dingen niet zomaar laten passeren want het is verschrikkelijk alleen denk ik dat er ook een grote verantwoordelijkheid bij de ouders ligt die hun kinderen tegenwoordig niet meer opvoeden verder mooi gesproken

7 december 2012 om 16:43

Ik ben het volkomen met je eens, maar wel mooi copy paste

7 december 2012 om 16:56

Uit eigen werk

7 december 2012 om 17:46

Wat jij wil, misschien heb je dan n kloon die ergens anders precies t zelfde heeft geschreven (k heb t dan over t stuk over de problemen)

7 december 2012 om 19:26

Jeetje mina wat een relaas! Kom je überhaupt eigenlijk wel eens in de stad?
Het is allemaal verschrikkelijk hoor daar niet van, maar je doet net als of er buiten de stad niks gebeurd.

On topic: Ik weet niet als het helpt als we niet voetballen dit weekend, maar je geeft aan de ene kant wel een signaal af naar de maatschappij.

Zware maatregelen... noem eens een voorbeeld?

Ze zeggen aan de andere kant : hoe harder de wet hoe harder de crimineel.

Mannelijk voetbal gaan spelend an mag je die 2 op het middenveld wel nooit meer mee laten doen. Want bij elk tikje liggen ze op de grond of lopen ze tegen de scheidsrechter te zeiken. En niet te vergeten Mertens voorin ook niet meer mee laten spelen dan

Maar wat ik niet snap als al die trainers er tegen zijn dat er gevoetbald word. Kan je toch ook met zijn alle naar de Knvb gaan en een keer zelf een statement maken van wij spelen niet. Heb nu alleen het gevoel dat het maar interessant doen is en roepen wat mensen van je verwachten.

7 december 2012 om 16:51

Gaan we weer, Met die 2 neem ik aan dat je Strootman en van Bommel bedoeld?
Dit zijn samen met Toivoinen (als die speelt) de meest mannelijke spelers van Psv.
Ik geef je geen ongelijk dat ze soms wat makkelijk gaan liggen, en teveel zeuren... Maar dan nog vind ik dat Strootman en van Bommel de motor van dit PSV zijn.

7 december 2012 om 17:13

Dat zeg ik toch ook niet het zijn fantastisch spelers voor Nederlandse begrippen hier. En ze zijn ook inderdaad de motor van Psv. Maar het is toch niet echt heel mannelijk om bij elk duwtje te gaan lopen schreeuwen en op de grond te gaan liggen. Dat bedoel ik alleen aan te geven als je echt mannelijk wilt spelen moet je dit soort zeurders gelijk aanpakken

Dick moet toch weten dat je niet mannelijk mag voetballen in de mickey mouse league!!!
Een tackle op de bal is al goed voor geel,en als je je breed maakt dan krijg je rood omdat men dat verward met een elleboog.......
Tis niet voor niets dat spelers als bommel en strootman veel geel pakken in de eredivisie,terwijl ze europees nauwelijks een kaart pakken.
Dat zegt veel over de zaalvoetbalmanier van fluiten in de eredivisie.
Daarom werd ajax ook compleet overlopen door dortmund en real,de mannetjes/kindjes van ajax zijn stevig/mannelijk voetbal totaal niet gewend.
Tis nog een geluk dat vermeer in topvorm was die potjes,anders was 2x teller boven de 7 geeindigt!!

Nog mannelijker?

Als Toivonen weer terug is heb je het mannelijkste team van de eredivisie, hoor Dick. Nu al zie ik de meeste en smerigste overtredingen gemaakt worden bij Psv. Met name Strootman, Van Bommel, Mertens, Marcelo, en Toivonen kunnen er wat van.

Verheug me toch wel op die wedstrijd. Psv gaat het zeker niet eenvoudig krijgen, zonder vbommel, Mertens en Willems. Nu is Willems opzich geen enorm gemis, maar ik vrees voor psv dat die Jorgensen dan eindelijk 'gebracht' gaat worden. In die wedstrijd tegen Napoli werd toch al pijnlijk duidelijk dat hij er niet al te veel van kan.
Twente maakt een goede kans als ze Chadli op het middenveld zetten, dan lossen ze het gebrek aan creativiteit op met een lopende Chadlia als valse 10. Daarachter kun je dan makkelijk Brama en Fer neer zetten. Of je speelt met 4 middenvelders, Janssen erbij en Tadic rond Bulyikin. Ze hebben zo godvergeten veel mogelijkheden daar, alleen doet die rare Engelsman er niets mee, onbegrijpelijk.

Mannelijker voetbal??? Nog scherper ??? Jees dan gaan Strootman en van Bommel benen breken denk ik ...

Hoop op een gelijkspelletje ...feyenoord komt eraan ....

Die Dick toch weer, ik ken hem persoonlijk, in het echt is het nog een grotere lul dan op het veld! Hij die praat over mannelijk voetbal.... Als er iemand een mietje is, is hij het wel!

Mijn voetbal is mannelijk, ik beuk iedereen omver met mijn krachtige schouders, zonder dat ik overtredingen en/of kaarten pak. Ik wil ze daar bij PSV best een korte training geven maar dan moet die Dick 50 kilometer bij me vandaan zijn, anders doe ik het gewoon niet!

Onder mannelijk voetbal versta ik niet je haren doen voor de wedstrijd. Dit zie ik zelfs in mijn eigen team. Waarom is dit zo populair? Je staat op t veld met allemaal mannen en grotendeels van het publiek is man en grotendeels van de vrouwen die komt kijken is niet single. Dus alle nutteloze smoesjes zijn waardeloos.

Wees een man voor de wedstrijd moet dick zeggen.....want als je dat al niet bent dan kan je nooit een man zijn op het veld

7 december 2012 om 21:45

haha wel mooi dat je ook echt 'spectator' heet..
Omdat er tv op staat, worden ze blijkbaar ijdel.

dit lijken me typische trainerszorgen en verder irrelevant.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

85 fans
Coach, 70 jaar
SeizoenClub
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
2015-2015 Sunderland
2014-2014 Servië
Laatste voetbalnieuws

Sparta moet begroting bijna halveren: ‘Iedereen sliep slecht’

Door een 1-3 nederlaag tegen FC Emmen degradeerde Sparta Rotterdam zondagmiddag naar de Jupiler League. De degradatie heeft behoorlijke gevolgen voor de Spangenaren, zo vertelt algemeen directeur Manfred Laros in gesprek...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Chelsea heeft Robert Lewandowski gebombardeerd als het belangrijkste transferdoelwit deze zomer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren