'Dit is symptoombestrijding van KNVB, waar blijft die voetbalwet?'

Vrijdag, 7 december 2012 om 14:49
/

Gertjan Verbeek schoof vrijdag aan in de perszaal van AZ om vooruit te blikken op het competitieduel met Willem II van komende zaterdag, maar de oefenmeester bleek hele andere dingen aan zijn hoofd te hebben. Ook hij toonde zich ontdaan door de gebeurtenissen van afgelopen weekend. “Het is geen voetbalprobleem, maar een maatschappelijk probleem”, verklaarde Verbeek.

De coach doelde uiteraard op de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen, die tijdens een amateurduel dusdanig werd mishandeld, dat hij uiteindelijk het leven moest laten. “Van de week las ik nog over een man die in Amerika voor de metro werd geduwd tijdens een woordenwisseling. Men stak geen vinger uit om hem te helpen, maar er was wel tijd om een foto van het incident te maken. Op het sportpark waren ook mensen die de grensrechter konden helpen. Men is alleen bang geworden.”

“De wijze waarop de politiek en de KNVB nu reageren vind ik ook verwerpelijk”, vervolgt Verbeek op de website van de Alkmaarders. “Wat ze nu doen is symptoombestrijding, maar waar blijft die voetbalwet? Ze laten ons elke keer weer in de kou staan. Dit probleem verhelp je niet door afgelasting of een minuut stilte, hoe netjes dat ook is richting de betrokkenen. Dinsdag gaat iedereen weer vrolijk verder. Vorig jaar werd een toeschouwer doodgeschopt door een speler. Is daar iets mee gedaan?”

Uiteindelijk vond de coach ook nog tijd om het duel van komend weekend te belichten. Zo liet hij weten dat Mattias Johansson de plek van de geschorste Dirk Marcellis over zal nemen, terwijl Giliano Wijnaldum de geblesseerde Donny Gorter aflost als linksback. Het is echter afwachten of het duel wel doorgang vindt. “We hebben een prima veld, maar dat geeft met dit weer geen garanties. De scheidsrechter bepaalt of de wedstrijd zaterdag doorgaat.”


Poll

Het is tijd voor een voetbalwet


Gerelateerd

67 reacties (laatste reactie door aswinkels)

Helemaal met Gert-jan eens dit keer. Het gaat nu niet om het gebaar wat wordt gemaakt maar om wat ermee wordt gedaan. Over 4 weken is iedereen dit weer vergeten en gebeurt er weer helemaal niks. Het wordt tijd voor maatregelen in plaats van dit soort symbolische maatregelen die verder niks oplossen.

7 december 2012 om 15:13

Dat iedereen het vergeten is ligt aan onzelf. Dus aan jou en mij en niet aan de Knvb. Wanneer gaan wij nou eens stoppen met de Knvb de schuld geven en kijken we naar ons zelf. Daar is dit hele probleem ontstaan. Gert Jan Verbeek moet dus zijn verantwoordelijheid pakken net als ik en jij. Gert Jan is daarbij in een uitstekende positie. Heel alkmaar luistert naar hem en is invloedrijk in die wereld. Maar zelf kunnen wij ook dingen er aan doen door een plan op te stellen bij onze lokale amateurclub.

De leegheid van jou bericht laat des te meer zien dat niemand precies weet wat er moet gebeuren. Maatschappelijke problemen oplossen met een voetbalwet. Wetgeving gaat sociale problemen echt niet op lossen, dat zit gewoon in een veranderende mens en alleen de mens als individue kan hier iets aan doen. Dus als jij wilt dat er iets veranderd, zet zelf iets op de been!

7 december 2012 om 15:56

Ik bespeur ook inkoppertjes bij jouw.. Maar goed oplossingen; 1) Zwaardere straffen geweldsdelicten doodslag minimaal 20 jaar.. ( tbs 30 jaar) 2 ) sociale controle 3) paspoort afpakken 4 ) meldingsplicht op wedstrijd dagen 5) leven compleet zuur maken ( strafrecht USA) Zijn gewoon wat suggesties...

7 december 2012 om 16:01

Wat Verbeek probeert te zeggen is dat de KNVB met pappen en nathouden komt. Populair om voetbal af te lasten, maar nee, betaald voetbal gaat wel door. Zogenaamd om gehoord te worden. Terwijl iedereen weet dat het met druk van sponsors en tv zenders te maken heeft. KNVB heeft nu een halfslachtige oplossing gevonden voor het amateurvoetbal, wetende dat deze week amateurvoetbal voor 90% zeker afgelast zou worden door het weer. Een voetbalwet zal nooit excessen uitroeien, maar wel verminderen. Als je leest dat bij geweld door junioren, zij maar 3 jaar gestraft kunnen worden door de KNVB, kan ik best begrijpen dat Verbeek vindt dat het probleem niet bij de wortels wordt aangepakt.

7 december 2012 om 16:08

In de sportwereld gebeurt het praktisch alleen bij voetbal, dus misschien is het wel een probleem van de Knvb...

7 december 2012 om 16:22

@frikx: Wat er moet gebeuren? Laten we eerst eens beginnen met het verhogen van de staffen voor dit soort tuig. Nu is het namelijk mogelijk dat deze gasten binnen 2 jaar weer op straat kunnen lopen en dat is natuurlijk schandalig. Ook moet de Knvb die regel die dit seizoen is ingevoerd zo snel mogelijk terugdraaien. Door deze regel kunnen deze gasten een maximale schorsing van 3 jaar krijgen. Dat die regel notabene vanaf dit seizoen geldt is des te stuitender. Dat zijn al twee oplossingen die in ieder geval bijdragen aan een veiliger voetbalveld en ook die maximale straffen schrikken meer af dan 2 jaar jeugd detentie.

Paspoort inleveren is geen optie want het zijn jongens die hier hun hele leven wonen en dus hier zijn ontspoord. Dat is dus ons probleem en die moeten wij oplossen. En ook echt eens oplossen en niet over praten.

Wat je verder kan doen is de ouders corrigeren en de normen en waarden van Nederland bijbrengen. De sociale samenleving is namelijk niet in elk land hetzelfde. Waar in Marokko de gemeenschap elkaar corrigeert zie je dat hier bijvoorbeeld niet. Hier is het veel meer iets van de ouders.

Wat ik wilde zeggen is dat dit soort maatregelen als alles af te gelasten zijn doel voorbij schiet. Het tuig heb je er namelijk niet mee, en het stelt helemaal niks voor zonder aanvullende maatregelen.

7 december 2012 om 16:23

Beetje kort door de bocht. Voetbal is toevallig de grootste sport, daarom de meeste beoefenaars en meeste aandacht. Bij andere sporten zal het ook wel steeds harder eraan toegaan, alleen wordt daar niet zoveel aandacht aan besteed en zijn er nog geen doden gevallen.

Verbeek heeft gewoon gelijk. Dit mag niet gebeuren, waarom maken mensen foto's van dit soort taferelen, inplaats van dat ze helpen.

Alleen dit is niet aan de Knvb om op te lossen, het enige wat de Knvb hierin zou moeten doen is een ondersteunende functie. Het is aan de overheid om dit op te lossen.

7 december 2012 om 16:58

Harder straffen werkt gewoon niet. Als America iets uitwijst is dat het wel. Ik weet dat de straffen laag ogen maar langer straffen is alleen maar antiechelijk duur en je schiet er niks mee op. Het afschrikeffect wat je denkt te weeg te brengen is door tal van studies al ontkracht.

Paspoort inleveren is natuurlijk helemaal ridicuul. Dan zadel je andere landen alleen maar met je problemen op. Lekker makkelijk om alle misdadigers maar in Duitsland af te zetten. Is natuurlijk een belachelijke Geert Wilders achtige uitspraak.

Ouders zijn idd het probleem en deze jongens zullen ook ooit ouders zijn en hun kinderen zijn dan dezelfde doelgroep. Zijn trouwens ook genoeg blanken jongens die als je ze verkeerd aankijkt je een stoot kunnen verkopen. Het probleemvolk is dus niet gebonden aan ras maar gebonden aan maatschappelijke stand en opvoeding.

Wat betreft je laatste alinea ben ik het helemaal eens. Dat kan je de Knvb idd kwalijk nemen. Het aflassen van het amateurvoetbal sorteert niet het gewenste effect. Maar de Knvb weet ook niet wat ze wel moeten doen. Jij en ik waarschijnlijk ook niet.

Het probleem heeft met de samenleving te maken. Je kan het slechts in zijn wortels aanpakken. Ik ken deze agressie ook van buiten het voetbal, ook in hockey zie je vechtpartijen. Natuurlijk is dit geval extreem maar het is gewoon een gebrek aan normen en waarden en dat is gewoon enorm lastig te veranderen. Gaat harder straffen iig geen verandering in brengen dat kan ik je wel vertellen.

Mijn oplossing werd eerder al aangedragen en dat is meer in lijn met sociale controle. Maar ik wil zeker niet de kant van de VS op. Daar is de wetgeving betreft straffen ronduit lachwekkend!

7 december 2012 om 17:42

Het strafrecht in de USA werkt natuurlijk zo goed dat daar nooit geen geweldadige misdaden gebeuren.

Gert-jan zegt hier rake dingen.
Dit is alleen op te lossen met goede wetgeving en het handhaven daarvan. Wel is het amateurvoetbal erg ziek. Ik ben dit seizoen zelf overgestapt van de lagere veldcompetities naar de zaal, dat is opzich al een verademing.

7 december 2012 om 15:10

Hij heeft in principe gelijk, maar wat ik raar vind is dat hij het geen voetbalprobleem, maar een maatschappelijk probleem noemt om vervolgens te hameren op de voetbalwet. In mijn ogen moet er gewoon veel harder opgetreden worden tegen het normloze tuig wat de straten van Nederland teistert. Ze mogen nu waarschijnlijk een herfstvakantie schoffelen en dat was het dan, want zij zijn ook slachtoffer van de maatschappij. Zet ze maar gewoon 10 jaar achter de tralies dan denken mensen wel 2x na. Daarnaast moet de wet aangepast worden, het zou namelijk zo maar kunnen dat als je er bij die grensrechter tussen was gesprongen en één van die gastjes een klap had gegeven jij uiteindelijk ook gestraft wordt als dader. Dat is de omgekeerde wereld. Daarnaast weet je bij dat volk nooit of ze een mes o.i.d. bijhebben.

Ben verder helemaal geen voorstander van het afgelasten van al die wedstrijden dit weekend, want zoals hij zegt volgende week is iedereen het vergeten. De waan van de dag is belangrijker dan de aanpak in de toekomst. De Knvb doet dit alleen om niet te veel gezichtsverlies te lijden, niet om het probleem aan te kaarten, want daar helpt zoiets echt niet tegen meen ik.

7 december 2012 om 15:51

Het mes snijd hier aan twee kanten. De maatschappij is verziekt, en daardoor ook het amateur voetbal.

Het probleem met de maatschappij moet vanuit de politiek geregeld worden. Harder aanpakken zal alleen niet werken, dat schrikt namelijk niet zo af. Je moet preventief zorgen dat die kinderen geen normloostuig worden, daar ligt het probleem. De ouders zullen bij een melding van overlast direct verantwoording af moeten leggen aan een daarvoor op te richten instantie. Geen medewerking geven = ouder strafrechtelijk vervolgen.

Het heilig huisje van het gezin moet eens op de schop. Als je kinderen neemt, dan moet je daar de verantwoording voor dragen. Nu zie je ook vaak dat ouders een slachtofferrol spelen, mijn kind is onhandelbaar etc. Terwijl zij vaak zelf niet ingrijpen/opvoeden, teveel gedoe. Mocht een ouder zich 100% inzetten maar het lukt niet, dan moet zo'n instantie de voogdij overnemen en zich gaan bekommeren om de psychische staat van zo'n kind en of het wel verantwoord is zo'n iemand binnen de maatschappij te houden!

7 december 2012 om 19:19

Het is dat ik het juist van het fysieke gedeelte moet hebben, maar lijkt me een leuke zet. Als ik soms kijk wat sommigen doen bij scheidsrechters. Nota bene een teamgenoot van me zei dat ik van me af moest slaan omdat iemand me naar de grond trok bij een corner. Die kerel is ziek in z'n kop denk ik zo. Het is maar voetbal en je doet het voor je plezier. Die arbitrage ook, dus laat het dan ook zo.

Wel moet ik zeggen dat Peter R de Vries ook een punt heeft. Elke scheids fluit voor de club waar ze zelf van zijn. Maar goed, ze offeren wel weer hun vrije zaterdag op.

Helemaal waar wat verbeek zeg. Opsluiten die mensen en bij het grof vuil zetten.

7 december 2012 om 15:12

ja...maar niet alleen die mensen opsluiten. er lopen er nog 100.000 rond die ook tikkende tijdbommen zijn (100.000 mensen die ook tot zoiets in staat zijn) T begint al met kleine vergrijpen veel en veel harder aanpakken. wie niet horen wil moet voelen. Wat je met je leven doet moet je zelf weten, maar val er geen anderen mee lastig.

7 december 2012 om 15:20

En het rare is als je ziet dat en weer buitenlanders zijn dan vraag je je eigen toch af waarom je wilders geen gelijk geeft. Maakt immers niet uit wie het doet het is gewoon een schande.

7 december 2012 om 16:03

Omdat ten eerste wilders een verschrikkelijke man is. Die over de rug van iemands zijn dood zieltjes probeert te winnen. Dan ben je gewoon walgelijk bezig er is iemand dood en het eerste waar die aan denkt is Marokkanen. Natuurlijk het mag benoemt worden maar er is ook iemand overleden ga dan niet binnen 1 dag zieltjes over die man zijn rug te proberen winnen. En dat is dus me tweede punt het maakt helemaal niet uit wie het doet. Ze moeten gewoon allemaal kei en kei hard aangepakt worden. En dat moet je eigenlijk al gelijk doen bij iemand die ook maar *wijst* naar een scheidsrechter bij wijze van.

Maar dat is het hele probleem is gewoon deze mensen ook die het gedaan hebben die krijgen waarschijnlijk nog geen half jaar. Want het zijn nog jochies hele leven voor zich en ze hebben *probleempjes* . In plaats van ze gewoon eens keihard te straffen worden ze hier als slachtoffertjes gezien bijna

7 december 2012 om 17:01

Wilders benoemd het probleem en daar heeft hij groot gelijk in, deze 'jongens'' hebben geen enkele normen en waarden. Natuurlijk maakt het 'wie' het doet!

7 december 2012 om 19:20

Dennis-1997,

Vind je grof vuil al niet genoeg stinken dan?

7 december 2012 om 22:08

Ja want zo mensen stinken ook

Heeft geeneens nut nu zo'n wet want die figuren wat die zegt zijn een maatschappelijk probleen die flikken zoveel buiten het voetbal om maar nu gebeurt het tijdens een wedstrijd en gelijk moeten er wetten komen, ik weet een goeie een nekschot!

de straf die deze 'kinderen'uiteindelijk krijgen is ook gewoon veel te laag. ze horen behandelt te worden als volwassenen, want wat ze hebben gedaan kan niet verweten worden omdat ze 'kind' zijn. ik snap ook niet dat de mensen die langs de kant stonden vrijwel niks deden. ik kan de angst zoals verbeek benoemt wel begrijpen, maar als iemand twee maal in elkaar wordt geslagen vind ik het onzin dat niemand daarop reageert en dat slechts een aantal spelers van de thuis partij moeten ingrijpen.

7 december 2012 om 15:15

@just-do-it Het is zelfs nog erger: die mensen van Buitenboys dede helemaal niks, de enige die ingrepen waren de andere spelers van Nieuw-sloten, dat kan toch niet? Die mensen die de daad hebben gedaan moeten hard aangepakt worden, maar de mensen eromheen (afgezonderd van die spelerd van Nieuw-sloten die wel hebben geprobeerd iets te doen, respect daarvoor) moeten zich heel diep schamen: Hoe kan je 3 jongentjes van 15 en 16 jaar hun gang laten gaan en hem kapot laten timmeren? Dan moet je je schamen als mens.

On: Wat wil je hieraan gaan doen? Ik bedoel met deze nationale aflasting bereik je niet veel, maar ik zou eerlijk gezegd ook niet weten wat wel werkt. Iig goed dat de Knvb iets probeert om de situatie te verbeteren.

7 december 2012 om 15:23

Volgens mij staat op de voorkant van de Telegraaf dat zijn eigen zoon hen probeerde tegen te houden, maar het is het idd schandalig dat niet iedereen ingreep. Ik weet wel zeker dat als onze grens wordt aangevallen, tevens onze leider, dat iedereen probeert in te grijpen. Dit soort gedrag kan je idd echt niet tolereren. Er wordt wel regelmatig iemand geslagen op het voetbalveld. Het is jammer dat de dood van een vader van 3 kinderen nodig is om het geweld in het huidige voetbal naar boven te krijgen. Ik vraag me ook af wat voor wet er moet komen om dit te voorkomen. Een goede opvoeding zal de beste oplossing zijn, want dit soort geweld ligt waargeborgen in onze maatschappij.

7 december 2012 om 15:24

Op de foto vd Telegraaf zie je wel wat mensen ingrijpen van Buitenboys. Alleen er staat een heel zooitje opgefockte gasten op hem in te slaan en schoppen.
Wat ik niet snap is dat er niemand van Buitenboys de arme man, na zoveel klappen en schoppen op zijn hoofd, niet gelijk ff na de 1e hulp heeft gereden.

Verbeek heeft gelijk. Iedereen weet toch dat er clubs zijn alwaar tuig voetbalt waar niemand tegen wilt spelen. Dit is een publiek geheim. Men doet alsof het allemaal wel mee valt maar dat is niet zo. De betreffende mensen intimideren, zijn gericht agressief, liegen en bedriegen. Deze types moet je strafrechtelijk vervolgen. De Knvb moet dit z.s.m. samen met justitie oppakken. Het probleem is al jaren geleden in kaart gebracht. Men doet alleen niets.

Ik ben het volledig met Gert-jan eens, het is een maatschappelijk probleem, maar voetballers en trainers kunnen wel een steentje bijdragen door zelf ook het goede voorbeeld te geven. Dus Gert-jan zelf in de toekomst ook niet meer mopperen richting de scheidsrechter

7 december 2012 om 15:15

Bezwaar maken kan geen kwaad doen, juist welkom. Alleen geweld mag nooit toegestaan worden, juist meteen aangepakt worden. Opvoeding begint thuis, dus ouders moeten aangesproken worden.

Ik ben het er ook helemaal niet mee eens om (bijna) 1 miljoen amateurvoetballers de dupe te laten zijn door wat drie idoten met minder hersencellen dan een Kerstkransje hebben gedaan.

Men zegt om een statement te maken. Wat voor statement dan? "jongens, dit mogen jullie niet meer doen !!!"

Normale mensen doen dit niet en hebben dit statement dus niet nodig. Idioten zullen zich echt niets aantrekken van dit "statement". Sterker nog, ze zijn er misschien zelfs trots op, omdat zij iets gedaan hebben, waardoor heel het land in rep en roer is en er een weekend niet gevoetbald wordt.

Soortgelijke idioten zullen wellicht niet eens weten wat een "statement" is en zullen helaas zorgen voor een volgend geval.

7 december 2012 om 15:25

Naief

Alleen dit elftal is al twee keer eerder betrokken bij dergelijke incidenten. Ook da A1 is al eerder bij een vergelijkbaar incident betrokken geweest. Het zijn dus niet 3 idioten.

Het is ook een beetje de tolerantie die er in de maatschappij is.

Volgens mij is het heel simpel in te dammen, maar dan moet je wel rigoreus ingrijpen. Allereerst in het betaald voetbal tegenspraak niet meer dulden. Net als in het rugby. Zeg je iets tegen de scheidsrechter, gele kaart. Etc. Dit is de voorbeeldfunctie naar de jeugd toe. Verder: Nieuw Sloten licentie ontzeggen. Dan kan de club opdoeken. Signaal naar andere clubs. Verder krijgt iedere jeugdspeler/trainer/begeleider/ouder bij commentaar op de leiding een verbod voor een maand. Bij een tweede keer uitsluiting voor een jaar, daarna permanent. Bij het plegen van geweld/bedreiging wordt de persoon in kwestie per direct uitgesloten van alle activiteiten van de Knvb. Mag zich niet meer inschrijven voor seizoenskaarten van clubs of clubkaart en mag ook niet naar wedstrijden van het Nederlands elftal. Is niet altijd te controleren, maar je moet ergens beginnen.

7 december 2012 om 16:06

Eerst geef je aan dat het een "ook beetje de tolerantie dier er in de maatschappij is". Vervolgens geef je alleen maar maatregelen die te maken hebben met voetbal.

Ten eerste is het niet een beetje de tolerantie, maar het enorme gebrek aan tolerantie en respect voor anderen. Ten tweede kan je niet de gehele cliub over één kam scheren, door de club te laten opdoeken.

Dit is geen voetbalprobleem, maar een maatschappelijk probleem. Zondag gebeurde het op het voetbalveld. Morgen misschien wel in een uitgaangcentrum.

Hoeveel stille tochten hebben we al niet gehad de afgelopen jaren? En wat heeft het geholpen? Niets. Deze gekken storen zich niet aan stille tochten. voetbal vrije weekenden of wat dan ook.

De straffen zijn gewoon niet afschrikwekkend genoeg. Ik ben bang dat deze drie ook weer snel op vrije voeten staan, omdat niet bewezen kan worden, wie de fatale slag of schop heeft uitgedeeld.

Mijn mottot zou zijn: "ben je er bij, dan ben je net zo schuldig".

7 december 2012 om 17:12

1. Je leest/interpreteerd het verkeerd. Ik bedoel dat het niet slechts 3 idioten zijn en dat dit ook beetje komt door de tolerantie van de maatschappij waarin we leven. Alles wordt maar bedekt met de mantel der liefde.

2. Dat zeg ik ook helemaal niet. Echter is er vaker gezeik met deze club en kun je deze club als voorbeeld stellen. Jammer voor de club, maar deze bestond net dus heeft ook niet een enorme impact. Je kan een signaal afgeven naar alle andere clubs. Dat als dit soort excessen plaatsvinden het einde verhaal is.

Verder ben ik het met je eens dat de regering ook harder moet/mag straffen. Maar dat heeft de Knvb niet in de hand. De zaken die ik aanhaal kan de Knvb ter handen nemen en vrij snel doorvoeren in de voorwaarden om mee te mogen doen in welke competitie dan ook van de Knvb.

Het is idd een maatschappelijke probleem , dus de voetbalwet lost niks op. Laat de politiek andere prioriteiten hebben.

Dit zoveelste afschuwelijke incident heeft eigenlijk nauwelijks wat met voetbal te maken.

Dit is de bekende problematiek in oa de grote steden en een bekend probleem in Sloten zelf.
Al jaren zijn molestatie , intimidatie, verkrachting , aanrandingen, overvallen , doorrijden na (dodelijke) verkeersongelukken schering en inslag. In de horeca gelegenheden, op de scholen , in de straten en van t weekend helaas op t voetbalveld.

Waarom heel Nl nu komend weekend niet mag voetballen is mij een raadsel. Denk je nu echt dat deze problematiek daar mee wordt opgelost ? Nogmaals, dit probleem is veel breder en dieper en verplaats zich logischerwijs ook naar de voetbalvelden.

De oplossing ligt bij de politiek. Die zware impopulaire maatregelen moeten gaan nemen tegen dit aanhoudende straattereur, wat al zoveel levens en gezinnen verwoest heeft. De voetbalwet staat daar los van.

Ik neem aan dat de 'scope' van een voetbalwet niet verder gaat dan het professioneel voetbal en haar supporters. Geweld dat samenhangt met amateursport, dat valt 'gewoon' onder het strafrecht. Waar iemand zoiets doet en onder welke vlag (voetbal, hockey, schaak of winkelend personeel) moet toch helemaal niet uitmaken.

Vroeger hadden we een schandpaal voor dit soort personen. Ik zou zeggen zet ze lekker op de Dam met dit weer. Laat ze het maar even koud krijgen. Hopelijk schrikt het de rest dan ook gelijk af.

Ik vind Verbeek altijd maar een oude zeur, maar hier heeft hij volkomen gelijk. Minuut stilte of wedstrijden afgelasten heeft totaal geen nut. Gaan nou die jongeren beseffen dat ze een scheidsrechter of diens assistenten niet mogen slaan en schoppen? Natuurlijk weten zulke lui dat ze dat niet mogen doen, maar zulke mensen hebben daar gewoon maling aan.

De verantwoordelijke zijn natuurlijk de ouders, maar de club en coach net zo zeer. Bij misdragingen tijdens een wedstrijd, daarvoor en daarna wat met de wedstrijd te maken heeft moet gewoon bestaft worden door de club. Men kan toch ook een gele of een rode kaart krijgen voor en na een wedstrijd? Ik vind dat een club ook matregelen moet treffen als iets na of voor een wedstrijd gebeurd.

Van de verhalen die ik gelezen heb, is het niet zo dat niemand wat deed om te helpen, maar reageerde men gewoon niet snel genoeg. Is ook gewoon menselijk. Een dader bereid zich voor, de rest moet nog even schakelen en kan dan pas handelen. Verbeek doet het voorkomen alsof hij daar een half uur gelegen heeft en men er rustig om heen zat te kijken.

7 december 2012 om 16:14

Denk ook niet dat je dit andere mensen in hun schoenen mag schuiven. Denk ten eerste die gaan als ze naar het voetbal gaan niet met idee van misschien lopen er wel een paar malloten die een grensrechter aanvallen. Die gaan er gewoon heen om een leuke wedstrijd te spelen/kijken. En dan verwacht je toch niet dat dit gaat gebeuren dus daar moeten mensen niet op lopen te zeiken. Maar wat ik wel heel erg kwalijk vind is dat er ook een idioot foto's aan het nemen was nou die mag zich wel zijn ogen uit de kop schamen dat je er foto's van gaat lopen maken

7 december 2012 om 16:34

Nou wat je wilt. Ik zou ook altijd foto's nemen. Niet om aan een krant te verkopen, maar wel als bewijs.

Gert Jan Verbeek heeft 100% gelijk.

Ik zou willen voorstellen:

1. directe invoering van de voetbalwet. Desnoods onder enorme pressie van de Knvb bij de politiek.
2. Aanpassing van de spelregels. De Knvb zou vooraf eens met de Knhb kunnen gaan praten over het nemen van vrije slagen resp. trappen, de buitenspelafschaffing en overname van de wijze waarop de hockeyers de inbal nemen. (bij het voetbal de ingooi.)en de invoer van tijdstraffen.
3. Vaste straffen voor trainers die de arbitrale leiding verbaal aanvallen.

Zo zijn er nog wel meer zaken die veel beter geregeld kunnen worden.

Niets meer op aan te brengen 1000% mee eens Gert Jan Verbeek verwoord het perfect!

De Knvb moet nou eens een keer in actie komen dit kan Toch niet.

7 december 2012 om 16:21

Misschien is dit nog een mooie opmerking. Probleem ligt bij de ouders. Afkomst telt niet, normbesef wel. Was getekend Johan Cruijff

De Knvb kan altijd meer doen, maar het blijft dweilen met de kraan open. Er zijn 1 miljoen voetballers in Nederland en als daar 1% gajes bij zit heb je het al over 10.000 man. De Knvb royeert dit soort gasten na dergelijke incidenten, maar dan blijven er nog genoeg idioten over.

Vind wel dat ze sneller moeten reageren op signalen en bij een dergelijk voorval als afgelopen weekend die hele club uit competitie nemen.

En de politiek moet eens zorgen dat dit soort tuig minstens 10 jaar de bak in draait.

Gert-jan Verbeek spreekt zichzelf hier enorm tegen, want hij wil een voetbalwet gebruiken om een niet voetbalprobleem maar maatschappelijk probleem aan te pakken. Ik denk ook dat het een maatschappelijk probleem is, maar daar helpt een voetbalwet niet tegen. Dezelfde jongens kunnen ook iemand mishandelen in het ov, op school, in het uitgaansleven, in het verkeer, etc.

Naschrift: dat er in het amateurvoetbal iets moet veranderen is mij overigens ook wel glashelder, daar moeten bond, clubs iedereen samen nog harder aan werken. Minder tolereren, meer rapporteren, ingrijpen, straffen.

7 december 2012 om 16:42

De voetbalwet geeft clubs veel meer mogelijkheden om in samenwerking met de overheid excessen aan te pakken. Nu denk ik dat Verbeek wat doorslaat want het gaat dan met name om supporters die je dan kan aanpakken en middels een meldingsplicht kan laten verdwijnen bij wetstrijden en er zullen nog wel wat andere dingetjes bij zitten.

Wat betreft het commentaar op de Knvb heeft hij natuurlijk volstrekt gelijk. Die lopen al jaren met de kop in het zand rond dat er meer 'fairplay' moet zijn zonder ook maar 1 maatregel ervoor te verzinnen om dit ook voor elkaar te krijgen. We hebben allemaal gezien en gehoord wat Peter R. de Vries vertelde over scheidsrechters en grensrechters en spraken er schande van, helaas heeft hij wel gelijk. Het is een uitzondering als een clubscheidsrechter en clubgrensrechter niet partijdig is, het zijn puntenpakkers en die verzieken het spelletje. Dit moet allereerst aangepakt worden.

Daarnaast heb ik begrepen dat er al verschillende tegenstanders van dit team waren die weigerde tegen ze te voetballen, dat mag echter niet. Weet je hoe ze dit oploste? Door een reglementaire 3-0 op te schrijven. Papiertjes invullen en klaar. Dit komt omdat de Knvb niets doet, want dat je tot dit soort maatregelen komt is toch te triest voor woorden. Dan moet er echt al heel veel aan de hand zijn wil het ooit zover komen, maar daar steken ze in Zeist de kop voor in het zand.

Nu het laatste, natuurlijk is het ook een maatschappelijk probleem. Die los je niet zomaar op, sterker dit speelt al decennia lang en zal je niet zo 1, 2, 3 oplossen. Ik denk zelfs dat het nog heel maar dan ook heel lang gaat duren voordat er echte oplossingen gaan komen voor dit soort probleemgevallen. Maar pak ze in ieder geval als Knvb dan heel hard aan als ze op de velden wat doen, en daarnaast ook de clubs en mocht een club stelselmatig het af laten weten dan moet de Knvb gewoon de club opdoeken.

Daarom stel ik bij de Knvb allereerst een meldpunt voor, dan komen de rotte clubs vanzelf naar boven drijven. Dan kunnen ze die goed aanpakken en zal er misschien wel iets veranderen op de velden, want hiermee gaat er echt niets veranderen. Dat zeg ik je nu al!

Iedereen die gisteren de Jakhalsen bij De wereld draait door heeft gezien weet dat dit absoluut geen voetbalprobleem is maar een maatschappelijk probleem. Van sommige klasgenoten van de daders werd ik echt kotsmisselijk. Ze praatten het nog net niet goed, maar we wisten de reden niet van de daad en het kwam allemaal wel weer goed. Weer goed? Daar denken ze in almere helaas anders over...

7 december 2012 om 19:35

Je kunt het die kinderen haast niet kwalijk nemen. Het probleem ligt bij de ouders/opvoeders van deze kinderen. Dit probleem loopt al veel langer uit de klauwen en er wordt niks mee gedaan. Die ventjes hebben zichzelf 'opgevoed' en weten dus niet beter.

Er moet veel meer toezicht op ouders zijn. Ik zou er zelfs voor zijn om in dit soort zaken ook de ouders strafrechtelijk te vervolgen wegens gebrek of het ontbreken van een opvoeding. Sociale ondersteuning, sommige kinderen zijn moeilijk opvoedbaar, zal dan wel moeten worden gefaciliteerd door de Staat.

Als het bij zulke slappe acties blijft (weekendje geen amateurvoetbal en een of ander flut krantenpagina voor je raam) dan is het wachten op het volgende slachtoffer.

Hockey is een totaal andere sport maar daar is ageren tegen scheidsrechterlijke beslissingen niet toegestaan. Grote bek daar is van het veld. Het gedrag richting scheidsrechters moet aan banden gelegd worden. Zwaaiende armen, lul, blinde vink etc is aan de orde van de dag.
Hiermee begin je in het voetbal al het opzwepen van het publiek door agerende spelers die geen fatsoen tonen in te dammen net het respect voor de leiding op te bouwen.
Lost het niet op, maar is buiten het maatschappelijke probleem wat aangepakt dient te worden een eerste stap binnen het voetbal

7 december 2012 om 17:17

De vergelijking met hockey gaat alleen mank. Voetbal is een sport voor de armen en trekt dus automatisch tuig en paupers aan. Hockey is een sport voor de rijken, daar heb je dat niet. Al eens een Marokkaan zien hockeyen?

Verbeek gaat zelf ook voortdurend tekeer tegen de arbitrage. Vaak terecht, maar ook daarmee zet je de toon. Die Voetbalwet zou wel alvast een handje helpen.

8 december 2012 om 10:22

Ik ben het deels met je eens. Ik heb zelf gehockeyd en gevoetbald. De agressie van accountmanagers die hun hele week er uit komen rossen op een hockeyveld heb ik vaak genoeg meegemaakt, men wordt in het veld alleen heel kort gehouden waardoor het niet of bijna nooit uit de hand loopt.
Verder zie ik in het stadion genoeg advocaten, artsen of ander publiek met een master degree wat compleet uit zijn dak gaat qua agressie.
Maar ik ben het nogmaals voor een deel met je eens

Er staat echt een heel erg jong AZ weer morgen! De eerste 18 was aan het begin van het seizoen al het jongste team in de Eredivisie (net iets jonger dan Ajax nog eerste 18).

En dat wordt alleen maar jonger als je met Wijnaldum en Johansson gaat spelen! Maher en Henriksen waren al erg jong. En Gudmunddson, Esteban en Viergever zijn ook totaal niet oud...

Ik zou zo spelen - zie opstelling
Thomas Lam was ongelofelijk goed tijdens zijn debuut tegen Utrecht! Als rechtsback terwijl hij normaal RCV is. Werken aan de toekomst! En Gudmundsson is al weken drama en Messaoud verdiend een kans...

Esteban
Johansson
Lam
Viergever
Wijnaldum
Beerens
Henriksen
Maher
Elm
Messaoud
Altidore
7 december 2012 om 17:14

Met deze opstelling zie ik Willem II zeker wel (punt)en pakken! Wanneer ze dezelfde strijd en passie als tegen Heracles en Heerenveen op kunnen brengen valt er op een veld als dit zeker iets te halen!

7 december 2012 om 17:28

Waarom?
Johansson is een redelijke rechtsback, niet super veel minder dan een Marcellis.
Lam is een Hele grote verbetering t.o.v. Reijnen
Wijnaldum kan nooit veel minder zijn dan Gorter ?

Dat zijn al 3 niet al te grote verschillen.
Gudmundsson is al maanden uit vorm (1 goal tegen Vitesse veranderd dat niet) kan je net zo goed (wie dan ook) erin zetten, gaat er alleen maar op vooruit.

7 december 2012 om 18:19

Denk niet dat Wijnaldum Misidjan zal kunnen afstoppen en Johansson zal alle zeilen bij moeten zetten om Podevijn tes toppen.. Verder heeft Willem II met Joachim een topspits voor Eredivisie begrippen in bezit!

7 december 2012 om 18:49

Tijd om wakker te worden, Misidjan is 2 turven hoog en leuk voor de eerste divisie. En die ander is me niet eens opgevallen en ik kijk zo goed als iedere wedstrijd mogelijk...

Niet te chauvinistisch, AZ is niet in vorm nee. En W2 won vorige week, maakt je nog geen favoriet hè.

8 december 2012 om 12:12

Willem II is zeker geen favoriet nee, AZ heeft een middenveld en voorhoede om van te dromen. Maar Misidjan is de laatste paar wedstrijden zeker grote stappen aan het maken en Podevijn zal vanavond zeker op gaan vallen!

Is een speler die nog moet wennen op dit niveau, aangezien hij een half jaar geleden nog in de 2e Belgische divisie speelde! Maar is zeker een speler met veel potentie, heeft veel snelheid, goede dribbel en staat altijd op de juiste plek!

Daarnaast heeft Willem II met Lumu natuurlijk 1 van de grootste talenten van de Eredivisie!

7 december 2012 om 20:03

Dit is nu het probleem van AZ - alle spelers zijn heel jong en onervaren. Er ontbreekt een echte leider. De leiders Elm en Moisander zijn weg. De eerste captain Maarten Martens (de enige gebleven sterkhouder van het kampioensjaar) is uit de roulatie dit seizoen.

Als AZ deze niet wint dan is het hek van de dam maar dat lijkt me onwaarschijnlijk. Ik hoop dat Gudmundsson vandaag nog een griepje oploopt met die kou, dan komt het zeker goed. Om Thomas Lam kan Verbeek alvast niet meer heen.

7 december 2012 om 17:29

En toch speelt Thomas Lam waarschijnlijk niet, Johansson speelt dat geeft hij al aan.

En Reijnen is het nieuwe lievelingetje van Verbeek.....vorig jaar was dat Holman.. die haalde 10 weken op rij een rapportcijfer 3 en mocht gewono blijven staan... Reijnen mag zelfs met een gebroken been nog blijven staan....

7 december 2012 om 17:48

En toch tegen Utrecht speelde hij verdienstelijk, alleen zal niemand dat toegeven...

Lam is een talent, en iemand die er zeker gaat komen. Echter is het geen back maar een centrale verdediger. Moet je hem nu al voor de leeuwen gooien? De een zegt ja, de ander zegt nee. Persoonlijk zie ik een heel groot talent, alleen in dit zwalkende elftal is er werkelijk waar niemand die hem wegwijs zal maken. Het is dus erg link om hem gewoon voor de leeuwen te gooien plus het feit dat je elftal dan weer jonger word terwijl het al zo ongelooflijk jong is...

Lam komt er dus wel, alleen is het nu nog wat aan de vroege kant. Ook moet hij fysiek natuurlijk nog volwassen worden, is nu echt nog een jochie. Ben blij dat Wijnaldum nu speelt, hopelijk doet hij het goed en blijft hij erin voor Gorter die gewoon te kort komt.

7 december 2012 om 18:19

Dit is de wedstrijd bij uitstek om die jongens te brengen, van Willem II mag en kan je niet verliezen. Wijnaldum viel vorige week trouwens dramatisch in, die heeft mij nog niet overtuigd. En Reijnen, tsja. De laatste wedstrijden wat minder beroerd dan daarvoor maar nog steeds dik onvoldoende voor dit niveau. Net als Holman inderdaad een vriendje van Verbeek, kan niet anders.

7 december 2012 om 18:48

@hanzz
Ik hoop dat Thomas Lam speelt hoor, niet alleen mis je Gorter en Marcellis toch al, Reijnen speelt toch altijd dramatisch. Dan kan je net zo goed al aan de toekomst aan bouwen met;
Johansson-lam-viergever-wijnaldum, 3 van de 4 moeten immers volgend jaar ook de verdediging gaan vormen.... (viergever weg). Van Johansson en Lam verwacht ik veel, Wijnaldum was inderdaad zwak ingevallen tegen Utrecht, staat tegenover een sterke invalbeurt uit bij psv toen we na 6 minuten met 10 stonden...

Het wordt tijd dat we weer eens overtuigend gaan winnen, de laatste tijd is het niet om aan te zien. Met wat versterking in de winter en we kunnen gaan klimmen. Staan veels te laag, met de kwaliteiten die we hebben. Hopelijk mag Ali ook zijn minuutjes weer maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.

119 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren