Ferguson kraakt City: 'Als dat bij ons was gebeurd, was er onderzoek gestart'

Vrijdag, 7 december 2012 om 14:36
/

Sir Alex Ferguson heeft de rivaliteit tussen zijn Manchester United en stadsgenoot City maar weer eens aangewakkerd. Tijdens de vrijdagse persconferentie ter voorbeschouwing op de onderlinge ontmoeting van komende zondag, haalde hij de opmerkelijke strafschopstatistieken van the Citizens aan. “Sinds het begin van het seizoen 2010/11 hebben ze 21 strafschoppen gekregen in thuiswedstrijden. Ongelooflijk. Als dat bij ons was gebeurd, was er een parlementair onderzoek gestart.”

De Schot kwam vervolgens ter zake, en ging over tot de orde van de dag. “De wedstrijden tegen Liverpool zijn de afgelopen 25 jaar heel speciaal geweest. Nu heeft City een beetje de rol van Liverpool overgenomen, omdat Liverpool de laatste jaren niet heeft meegedaan in de titelrace. City is nu het grootste gevaar voor ons”, weet hij, kijkend naar de ranglijst. Het verschil bedraagt momenteel drie punten in het voordeel van de Mancunians.

De trainer van de tegenstander, Roberto Mancini, kent grotere zorgen. Zo weet hij nog niet of hij kan beschikken over smaakmaker David Silva, die nog altijd last heeft van een hamstringblessure. “We zullen proberen om hem klaar te stomen, maar gezien het programma nemen we geen risico’s. We mogen zondag niet verliezen, zij wel, want zij hebben drie punten meer”, zei de oefenmeester, die United favoriet acht. “Wij doen pas twee jaar mee om de bovenste plaatsen. Daarom hebben zij een klein voordeel.”


Poll

Wie wint de kraker komende zondag?


Gerelateerd

92 reacties (laatste reactie door smk88)

Volgens mij heeft United ook niets te klagen over de scheidsrechters van afgelopen jaren. Ik zie United wel winnen, City zonder Silva is zo veel minder en United kan altijd leunen op RVP en Rooney.

7 december 2012 om 14:44

Geen Anderson, Nani, Cleverly, Kagawa en Valencia (onwaarschijnlijk). Daarbij komt ook nog eens Vidic die niet klaar geraakt is.

Utd heeft meer problemen dan City.

7 december 2012 om 15:50

Ja maar City is geen team en in het vorm waarin ze verkeren, denk ik niet dat ze gaan winnen. Ik heb me geld op United gezet, ik hoop dat van Persie en Rooney zich weer van ze laten spreken.

7 december 2012 om 14:53

Ik heb de penalties niet allemaal gezien, maar die in de CL tegen Dortmund en Real Madrid sloegen werkelijk nergens op.

7 december 2012 om 16:54

Ik ben bij Manchester tegen Everton geweest, maar die overtreding op Dzeko was ook niet echt een penalty waard.

Maar toch moet Ferguson niet zo zeuren.
Ik zie wel kansen voor City aangezien United een waardeloze keeper heeft, en de beste verdedigers geblesseerd zijn. City heeft Kompany en Lescott achterin, die het beide goed doen.
Verwacht een gelijkspelletje.

Daar ben ik het niet mee eens. Ferguson moet zich niet zo aanstellen en gewoon zorgen dat het voor zijn eigen ploeg niet nodig is om telkens van een achterstand terug te komen. En United krijgt juist ook vaak een voordelige beslissing van de scheidsrechter. Ferguson heeft gewoon een schijthekel aan City, daarom zegt hij dit. City heeft in een paar jaar op een, in zijn ogen, lelijke manier bereikt waar Fergie dertig jaar met bloed, zweet en tranen voor heeft gewerkt. En dan gaat hij dit soort dingen zeggen.

Haha de spijker op z'n kop!
En al die keren dat United bevoordeelt is door scheidsrechtervriendjes als Webb dan?!?

7 december 2012 om 15:57

Dat van Webb is een fabeltje. Maar als het maar vaak genoeg geroepen wordt, is het blijkbaar waarheid.. Ik zou maar niet beginnen over Atkinson en Chelsea.

7 december 2012 om 17:26

Het team dat de meeste penalty's heeft gekregen van Webb, is toch echt Man Utd. Volgens de logica van Ferguson moet hier dus onderzoek naar gedaan worden.

Ferguson doet dit gewoon met een knip oog Hij maakt zich meer druk om zondag. Een prachtige wedstrijd Manchester City - Manchester United en wie mag zich de beste uit Manchester noemen.

(kortom) Ik hoop Man United, maar City gaat tegen zulke derby's altijd gekke dingen doen.

7 december 2012 om 14:46

Wat voor gekke dingen?
Met 6 - 1 winnen op Old Trafford?

7 december 2012 om 14:50

Bijvoorbeeld. Daarom zijn dit altijd leuke wedstrijden, omdat je haast niet weet wie er gaat winnen.. het kan alle kanten op gaan.

7 december 2012 om 14:54

Ik denk toch dat het een 2-2 gaat worden, of Manu moet weer een goal in de 200ste minuut maken.

7 december 2012 om 15:58

Nee een winnende goal met een omhaal..

7 december 2012 om 19:15

een omhaal en een volley, vergeet die volley niet

Beide ploegen spelen nog geen geweldig voetbal.

Ik ben benieuwd naar de uitkomst, want een overwinning van Man Utd kan grote stap zijn richting het kampioenschap en het einde van Mancini bij Man City.

7 december 2012 om 14:51

Uniteds hele creatieve middenveld + wingers en beste verdediger zijn geblesseerd. Daarbij is 6 punten niks in Engeland. Het is fantastisch als United het ondanks de problemen kan winnen maar ik verwacht het niet.

7 december 2012 om 14:53

Beetje het gebrek aan concurrentie voor United op het moment, City heeft in potentieel natuurlijk een veel betere selectie en dat zal in een geöliede machine geen kind aan United hebben.

Voor nu gok ik toch op United, uiteraard met behulp van de arbitrage. Als City zich in deze wedstrijd kan herpakken, dat toch een uitgelezen mogelijkheid is, dan moet City hier redelijk eenvoudig kunnen winnen.

Beetje doorzichtig wel, deze cynische opmerking van Fergie.

7 december 2012 om 15:02

United heeft juist in potentie een betere selectie. Met jonge jongens zoals Rafael, Smalling, De Gea, Cleverly, Anderson, Welbeck, Hernadez, Evans.

United fit kan qua selectie zeker concurreren met City. Maarja als je +- 5 basisspelers mist.(ja ik vind Anderson, Cleverly, Valencia, Vidic en Kagawa basis), dan wordt het lastig.

Stel je niet zo aan met je arbitrage. Echt redelijk calimero. Jij hebt de laatste wedstrijden van United zeker niet gezien? O.a. met een goal die ruim over de lijn was maar werd afgekeurd. Onee jij kijkt alleen naar de momenten waarop we de scheids mee hebben en het ons punten oplevert.

7 december 2012 om 15:20

Ik doel op het potentieel van de grote jongens, wat zij in wezen kunnen.
Niemand herkent het City van vorig jaar nog, daar moet wat aan gedaan worden, als dat weer loopt wordt City redelijk eenvoudig kampioen.

Euh, nou nee. Ik vind het uit Fergie's mond nou eenmaal hypocriet klinken. Zeker dit soort uitspraken moet hij gewoon niet doen, staat gewoon ontzettend knullig.

7 december 2012 om 15:29

Niet hypocriet doen, Frikx. United krijgt systematisch scheidsrechterlijke beslissingen mee, dat ziet zelf het kleinste kind. Recent voorbeeld was natuurlijk tegen Chelsea, als de arbitrage daar nie mee zat voor jullie, stonden jullie 6 punten achter.

En City heeft wel degelijk de beste en breedste selectie van Engeland, dat moet ik, als Chelseafan, ook toegeven. Het is omdat Mancini er zit dat er andere ploegen zijn die kans maken op het kampioenschap.

7 december 2012 om 16:02

essien: doorgebroken speler neerhalen is gewoon rood en Torres had al rood moeten krijgen voor die karatetrap op Cleverley! Het zat helemaal niet mee maar de scheids deed gewoon z'n werk goed!

7 december 2012 om 16:10

Leuk dat je probeert te provoceren Arsenaladdict maar het city van vorig jaar werd ook niet redelijk eenvoudig kampioen. Sterker nog United heeft vorig jaar het kampioenschap weggegeven tegen Everton.

Kan je wel heel denigrerend gaan doen over United maar wij zijn er gewoon elk jaar bij in de top. De keren dat City of Chelsea kampioen werd de laatste jaren was het verschil nihil.

City werd kampioen op doelsaldo en Chelsea op 1 punt afstand.

@essien!
Zoek eens op wat hypocriet betekent, als je dat weet dan wil ik best discussieren!

7 december 2012 om 17:23

Ik ken de betekenis van hypocriet, nu jij nog.

7 december 2012 om 17:24

@arsenal Addict

Zo triest om weeeeer over de arbitrage te beginnen.
Volgens mij had Arsenal dit seizoen ook twee wedstrijden op rij thuis de scheidsrechters mee. Buitenspeldoelpunt Qpr, anders had je nog twee punten minder gehad en daarna ook nog een onterechte penalty in de laatste minuut...dat die dan wordt gemist doet er niets aan af.

En daarnaast...city gemakkelijk kampioen worden met hun selectie? Laat me niet lachen. Al pompen ze miljarden in hun team zullenz e nooit gemakkelijk kampioen worden van Engeland. United heeft zelf ook een ijzersterke selectie en belangrijker dan dat...united is een team en hebben echte winnaarsmentaliteit. Dat bewijzen ze elk jaar weer....en daarom staan ze ook dit jaar al 15 punten los na slechts 15 wedstrijden op een zogeheten topploegje als Arsenal.

7 december 2012 om 17:30

Klopt, dit seizoen is het redelijk in evenwicht. De penalty tegen Stoke niet gekregen, rood tegen Utd terwijl Van Persie, Cleverly en misschien Young ook rood hadden moeten krijgen. Daarnaast scoorde Chelsea uit een onterechte vrije trap. En nog wat van dat soort gevalletjes. Maar de 2 grootste beslissingen waren inderdaad in ons voordeel. Die penalty verbaasde me wel, krijg je na 18 maanden een penalty thuis, is het een onterechte .

Maar hey. Van Persie had al 2, misschien wel 3x geschorst moeten zijn. Alleen dat had jullie al zoveel punten gekost. De wedstrijden tegen Liverpool en Chelsea zijn gewonnen dankzij de arbitrage. Tegen Arsenal ook zwaar gematst maar goed jullie speelden Arsenal weg dus daar zal ik niet te veel op in gaan. En aan het begin van dit seizoen ook een paar onterechte penals. Tegen Galatasaray gematst... etc.

7 december 2012 om 20:36

Wel over Galatasaray beginnen maar niet over Braga, wat ben jij toch een selectieve droeftoeter.

Nou City heeft nooit tegen 9 man van Chelsea gespeeld. United heeft vaker de scheids mee dan City en dat hij ook nog is gaat tellen hoeveel penaltys City heeft gekregen helemaal zielig

7 december 2012 om 15:14

En jij denkt dat Ferguson dat geteld heeft? Dat aantal krijgt hij gewoon in z'n schoot geworpen en dan zegt hij er wat over. Hij zegt het daarbij ook nog eens met een knipoog, maar dat zien de meeste leden hier weer niet omdat ze het niet willen zien. Nu hebben ze weer wat om op Ferguson / United te bashen.

Ps: Krijg ik nu wel een reactie en niet zoals de vorige keer dat je me negeert nadat je wat doms riep?

7 december 2012 om 15:30

Er staat niet in de tekst dat hij het met een knipoog heeft gezegd dus hoe wil je dat ik weet dat hij niet serieus was. Ja ik bash op Ferguson omdat hij alleen maar zeurt en over de scheidsrechters praat terwijl zijn team het meest hulp krijgt van de scheidsrechters,

Ps : Ik ben niet zo een iemand die steeds naar zijn inbox kijkt of er is gereageerd dus het is vast van de vorige maand want ik zie niks. Ieder zijn eigen mening of niet dus wie ben jij om te zeggen dat het iets dom is? Nou ik vind jou reactie één en al dom als jij mijn reactie dom vindt

7 december 2012 om 16:29

Je kan aan de manier van formuleren zien dat er een knipoog in het spel is. Echter, zoals ik al aangaf, willen de meeste dat niet zien zodat ze lekker kunnen bashen en zichzelf weer even goed voelen. Dat is dus de reden waarom je reactie kant nog wal raakt en nogal dom overkomt.

Daarnaast is je Nederlands ook niet van al te hoog niveau, wat nog een reden is om niet echt goed over te komen.

United heeft in die periode exact evenveel penalty's meegekregen dus Ferguson heeft hier niets te klagen denk ik

7 december 2012 om 16:04

Dat kan maar Utd kreeg meer onterechte tegen dan City.....

Dat zijn veel strafschoppen inderdaad! Vandaar dat ze zo uit hun dak gingen tegen Ajax toen ze er een keertje geen 1 kregen!

Hahahaha. Ferguson begint langzamerhand dement te worden. Waarom verteld ie niks over Rooney en Young? Kijk naar je eigen team en stop met het betalen van cheques in enveloppen aan de FA die tijdens het eten onder de tafel worden geschoven.

7 december 2012 om 14:57

Jij wel knul. Het is gewoon vaak dat als United de scheids mee heeft dat er heel veel ophef is in Engeland. Dat vind Ferguson terecht belachelijk. Andere teams zoals Arsenal hebben net zoveel mee.

7 december 2012 om 15:04

Ach ik plaagde maar een beetje, mag toch? Ik kan natuurlijk niet bewijzen dat de scheids word omgekocht.

Maar zegt het jouw niet een klein beetje dat Ferguson rept over City zijn pingels terwijl de beste man ook vaak genoeg dubieuze pingels kreeg? Waarom moet ie met zijn vinger wijzen naar anderen en zwijgen over zijn team?

7 december 2012 om 15:07

Hij wil gewoon dat de kritiek van de media zich richt op hem ipv op de spelers. Hij doet vaak controversiele uitspraken voor wedstrijden waar de druk hoog is. Daarom heeft hij ook altijd mot met Wenger(tegenwoordig minder) en Benitez.

7 december 2012 om 15:12

Een soort van Mourinho dus. Maar ik moet wel toegeven dat ik Ferguson als trainer wel mag. 70 jaar oud en nog geen haar verandert. En hij houd van trollen

7 december 2012 om 15:26

lol. Daarom ook na 18 maanden weer een thuispenalty?

7 december 2012 om 16:11

Er zijn meer situaties waarin je de scheids mee of tegen kan hebben dan penaltygevallen.

7 december 2012 om 17:22

Dus dat grote voordeel die we hebben volgens jou is ook nog eens enorm geconcentreerd?

7 december 2012 om 17:25

Laat het vallen PG, die arrogantie is typerend voor United supporters. Het ergste is dat ze wel degelijk geloven dat United niet wordt voorgetrokken.

7 december 2012 om 17:30

Als Uniited iets tegen krijgt hoor je niemand...
Als een andere club iets mee krijgt hoor je niemand...
Als United iets mee krijgt moeten we het er 4 maanden over hebben...

Waarom heb ik echt bijna niemand gehoord over die twee thuiswedstrijden op rij waar Arsenal aan de winst wordt geholpen door een scheidsrechterlijke dwaling. Fulham thuis en QPR thuis....

Dit is ook hetgeen Ferguson wilt benadrukken...met een knipoog...maar om even te laten zien hoe krom die verhoduignen altijd zijn.

7 december 2012 om 17:35

Haha man, iedereen had het erover, zelfs Arsenal fans.

Je krijgt niet eens de kans om er 4 maanden over te hebben omdat jullie om de week zo ongeveer een grote beslissing mee krijgen. Het is niet voor niets dat je zo vaak je club moet verdedigen. Geef gewoon eens toe dat de competitie niet helemaal eerlijk verloopt. Ook een team als Stoke wordt enorm bevoordeeld (misschien dat je het hier wel mee eens bent).

7 december 2012 om 20:34

Zelfde verhaal als Barca en Bayern en Ajax. Hebben altijd de scheids mee in de ogen van de rivalen.

Het is mij ook wel eens opgevallen. In de Champions League werden ze soms ook gered door een penalty in de slotfase. Aan de andere kant kan ik me niet herinneren een echt onterechte strafschop daartussen gezien te hebben.

Zegt de man die manager is van de club die in thuiswedstrijden ongeveer net zoveel penalty's krijgt als Manchester City. Bovendien de langste blessuretijd daar altijd op Old Trafford....

Kijk eens naar Arsenal, die kregen laatst sinds 18 maanden pas hun eerste penalty in een thuiswedstrijd. Helaas werd ie gemist...

7 december 2012 om 15:00

Arsenal dwingt dan ook vrij weinig af.

7 december 2012 om 15:30

Dit seizoen niet nee, maar voorgaande seizoenen wel.

Het is echt belachelijk hoe veel handsballen er door scheidsrechters zijn weggewuifd in het Emirates. Dit seizoen dwingt Arsenal inderdaad weinig af, maar de laatste 18 maanden gaat verder dan deze paar maanden.

Verder zal ik me er dit seizoen niet meer druk om maken. United en City zijn geen concurrenten dus die mogen pakken wat ze willen en Arsenal heeft gewoon geen recht op penalty's voorlopig.

7 december 2012 om 15:01

Niet ongeveer. Exact evenveel, namelijk 21. Ze hebben er in die tijd wel 7 gemist en City maar 3.

7 december 2012 om 15:20

Nou, kijk eens aan. Die Ferguson moet niet zoveel zeuren. Laat er maar gauw een onderzoek gestart worden dan!

United heeft sinds 2010/11 ook 21 strafschoppen meegekregen. Dus waarschijnlijk was het een flauw mopje. In ieder geval heeft Man Utd dit seizoen al 3 penalty's gemist. Dus misschien kunnen ze er best nog wat op trainen.

Manc mist alleen Silva (wat niet eens zeker is)
Manu mist Andersson, Kawaga, Valencia, Nani en Vidic.
zal wel zoiet worden dan.

Lindegaart
Raffael
Ferdinand
Evans
Evra
Fletcher
Carrick
?
Rooney
van Persie
Chicharito
7 december 2012 om 15:06

Ik hoop dat zowel Rooney als Van Persie een linie zakken en dat Welbeck en Hernandez in de spits spelen. Daarbij is De Gea niet fit? Natuurlijk is er ook een giga kans dat hij weer met Scholes en Giggs gaat spelen of eventueel met Jones op het middenveld. Ik ben erg benieuwd.

Gea
Rafael
Smalling
Evans
Evra
Rooney
Fletcher
Carrick
Van Persie
Chicarito
Welbeck
7 december 2012 om 16:03

Je bent een United fan en denkt dat Fergie vier aanvallers opstelt? Ik denk dat jij gek bent. Zal me niks verbazen als Hernandez op de bank begint en Giggs start. Fergie heeft ontzettend veel tactieken in deze groep, maar speelt de laatste tijd zeer controlerend. Iets wat in deze opstelling totaal niet naar voren komt.

7 december 2012 om 16:04

Scholes en Giggs opstellen is vragen om problemen. Ik zou eerder gaan voor Jones op het middenveld, samen met Carrick of Cleverly, mits hij de wedstrijd haalt.

Ferdaninho van Shahktar heeft trouwens bevestigt in de winter naar Manchester te verkassen. Welke van de twee is nog onduidelijk.

7 december 2012 om 16:10

@ Frikx, a.u.b. niet met Welbeck en Chicharito in de spits! En Rio presteert altijd beter dan die matige Evans... Hoe hij aan het verdedigen was tegen Reading was van het Niveau Vvv Venlo.

Verder zie ik ons zondag wel verliezen. Geen Nani(die altijd goed speelt in de grote wedstrijden),vidic,kagawa,anderson,cleverley en Valencia.

Met een middenveld dat bestaat uit Carrick,scholes of Giggs ga je het niet redden. Het grootste gemis is denk ik Anderson. Het was net alsof United een nieuwe middenvelder had gekocht toen hij weer speelde. Hij voegt zoveel toe aan United en is als hij fit is een van de beste spelers van United. Ando is echt het type dat United nodig heeft. Aanvallend brengt hij sowieso veel meer als Scholes,giggs,carrick of Fletcher. Ook heeft hij echt een vlammend schot in de benen.

de Gea
Rafael Rio Smalling Evra
Welbeck Carrick Fletcher Young
Rooney
van Persie

7 december 2012 om 16:16

Ferdinand presteert al 2 jaar minder dan Evans. Evans is de beste verdediger van United vorig seizoen en dit seizoen m.u.v. wedstrijd tegen Reading. We hebben gewoon weinig voetbal op het middenveld, dat voetbal hebben we wel voorin maar als je voorin niet bereikt dan heb je niks aan Rooney en Van Persie. Welbeck en Hernandez kunnen ook scoren dus wil ik het voetbal laten maken door Rooney en Van Persie.

Over Anderson ben ik het 100% met je eens!

@philipe. Dit seizoen hebben we al regelmatig gespeeld met 3 aanvallers en vorig jaar met o.a. Valencia en Carrick als verdedigers. Als je Rooney ziet als box to box middenvelder en van Persie als 10 dan speel je dus eigenlijk maar met 2 spitsen en met 4 middenvelders.

7 december 2012 om 16:25

Valencia is ook gewoon een prima rechtsback, dus dat weegt niet op tegen het opstellen van 4 aanvallers (waarvan 2 functioneren als middenvelders) tegen een club als City. Van Persie hoort sws gewoon in de spits, want hij is de dodelijkste aanvaller van de Premier League tot nog toe. Rooney gewoon op 10 zetten en hem zn gang laten gaan, t is dan net alsof je met 12 man speelt. Verder zou ik Scholes er gewoon in zetten voor de rust op het middenveld en het verdelen van het spel over de vleugels. Welbeck zou eventueel links op het middenveld kunnen spelen, maar Hernandez zal dan echt niet kunnen starten. Dat is zelfmoord.

Ik ben het trouwens met je eens over Evans, maar Rafael is ook fantastisch bezig dit seizoen!

7 december 2012 om 16:30

@ Frikx, als we zondag winnen is dat trouwens echt een heerlijk resultaat aangezien Vidic,valencia en Kagawa volgende week weer kunnen spelen.

Zeer trieste opmerking van Fergie. Fergie is bijna kampioen geworden door de scheidsrechters vorig jaar. Omdat de grote acteur mr Young zo nodig tegen Qpr en Aston Villa een strafschop versierde. Het ergste is nog dat Young jaren lang bij Villa heeft gespeeld en dat door die nederlaag Villa zomaar had kunnen degraderen. City is het afgelopen seizoen meerdere malen genaaid door de scheids. Denk aan Chelsea uit waar City een penal ontnomen werd , belachelijk rood voor Clichy die na 2 overtredingen 2 gele kaarten kreeg terwijl Mereiles er meer dan 10 overtredingen mocht maken. En uiteindelijk kreeg City ook nog een penal tegen omdat Lescott zijn beide handen voor zijn hoofd hield. De scheids zag dat als opzettelijk hands. En laten we al helemaal niet de Sunderland wedstrijden vergeten. Waarin Sunderland met 1-0 thuis won omdat de grensrechter niet zag dat die Koreaan 2 meter buitenspel stond. En bij City thuis werd er opnieuw een overduidelijke buitenspel goal goedgekeurd. Sorry maar als je zulke opmerkingen maakt dan moet je de feiten kennen. En het is duidelijk dat Fergie alles aan zijn kant schuift. En laten we dit seizoen vooral niet vergeten hoe Utd de punten kado kreeg van de arbitrage tegen Chelsea en Liverpool. Of is meneer dat vergeten? Hij is vast ook vergeten dat Crouch de bal 6x met zijn hand mag aannemen in de 16 van City waaruit ie kon scoren. Ongelooflijk die Fergus zolang zoveel presteren maar een zinnig woord ho maar.

7 december 2012 om 16:08

Zonder die penalties had Utd beide wedstrijd ook wel gewonnen.. die ploegen werden weggevaagd man.

En je noemt wel de nadelen voor City op maar niet de voordelen zo kan ik het ook wel!

Toppunt van triestheid is dat stampen van Balotelli op Parker's hoofd. Donkerrood maar kreeg niks. Maar kreeg even later wel leuk een penalty mee terwijl hij er al af had gemoeten!

7 december 2012 om 16:15

Tottenham was de enige wedstrijd waarin City is bevoordeeld. Maar ik noem nu even 3 wedstrijden de details van op waarom City is benadeeld. En Arsenal had Balotelli al rood moeten hebben maar die reken ik niet mee omdat City gewoon verloor. Maar wees toch eens eerlijk man en geef gewoon toe dat Utd het zovaak van een hogere hand moet hebben. Als je dat niet kunt toegeven dan betwijfel ik of je echt een Utd fan bent want dan volg je ze blijkbaar niet.

7 december 2012 om 16:25

Afgelopen weekend zijn ze tegen Everton nog gematst. Anders stonden we nu gewoon 4 punten voor.

Het wordt wel tijd dat er een onderzoek wordt gestart. En nee, dan niet zo'n flut onderzoek van zo'n flut journalist.

7 december 2012 om 16:18

Doe het zelf! Je hebt alle cijfers al op je nachtkasje liggen. Wat statistiek erover heen + leuk artikeltje en klaar is kees!

7 december 2012 om 17:32

Oh maar Frikx, kijk hier dan maar eens naar en hou dan maar even koppig vol dat jullie nooit worden voorgetrokken.

1. Mike Dean, referee when Blackburn beat Manchester United 3-2 and hasn't refereed a Manchester United game since.
2. Mike Dean, referee in 2010, after Manchester United's defeat to Chelsea, was demoted to the Championship.
3. Alan Wiley, called "fat and unfit" by Alex after Manchester United's draw with Sunderland,"agreed to retire" that season.
4. Mark Clattenburg refereed Manchester United's 6-1 defeat to Manchester City, hasn't refereed a single Manchester United game after that Manchester derby. (has acted as 4th official in 3)
5. Martin Atkinson - Involved in Manchester United's defeat to Chelsea, criticized by Alex, hasn't refereed Manchester United game since.
6. Ex referee Jeff Winter openly stating that he hadn't been given a Manchester United game for 2 years after sending Roy Keane off.
7. Howard Webb has been Manchester United's most used referee since the defeat to Manchester City.
8. More than 18% of the penalties Webb has awarded in his 8 year career have been to Manchester United.
9. Manchester United's CEO is on the board of the English FA. (just in case the referees don't do their 'jobs'.)
10. FA reacts to Alex Ferguson's criticisms by only appointing referees he approves of.
11. Alex Ferguson not happy with Chris Foy, Foy referees a League Two game. something he hasn't done since the 2001-02 season.

7 december 2012 om 18:05

Ik heb geen zin om een heel tegenonderzoek t starten, maar t zijn dit soort eenzijdige feiten die gebundeld heel sterk lijken.

Welke referees hebben nog meer geen wedstrijden gefloten voor United na een overwinning van United? Welke referees hebben nog meer geen wedstrijden gefloten voor een andere PL ploeg na een verlies van diezelfde PL ploeg?
Zijn die incidenten van jou dan nog steeds in het voordeel van United of heeft West Ham bijvoorbeeld ook toevallig dit soort toevalligheden meegemaakt. Is er dan nog steeds sprake van een structurele bevoordeling of slechts incidenteel toeval?

Die penalties van Webb zijn ook niet zo vreemd. Webb is een topscheids en fluit dan ook vaak de Topwedstrijden. United is een topploeg en de beste ploeg van de afgelopen 20 jaar. Zij domineren vaak wedstrijden. Als je deze feiten bij jouw Stats neemt dan kom je voor dit punt al op een logische verklaring dat Webb 18 van zijn penaties voor United floot, nietwaar?

Ik weet zeker dat dit met je andere eenzijdige feitjes ook kan. Echter moet ik daarvoor een onderzoekje doen, databases afstruinen, aantekeningen maken en ik heb wel een leven....

7 december 2012 om 19:11

Wow dit zijn toch feiten die wat betekenen. Nu snap ik waar ik naar heb gekeken de afgelopen jaren.

7 december 2012 om 19:18

Lions, dit is volgens mij wel een bewijs dat je niet links kunt laten liggen. Ik geloof niet in omkoping van de scheids, of toch zeker niet door United. Maar wat wel heel duidelijk is, is dat er enorm veel druk wordt gelegd op de schouders van de scheidsrechters bij wedstrijden van United.

7 december 2012 om 20:18

Het probleem is dat je met het opzoeken van dergelijke alleenstaande feiten vanalles kan bewijzen. Ik kan ongetwijfeld ook scheidsrechters vinden die na overwinningen maandenlang niet hebben gefloten. Of scheidsrechters die na nederlagen van Chelsea, City, Arsenal, etc lang niet meer hebben gefloten. Dit soort lijstjes zegt niks natuurlijk en zijn gewoon typische demagogische conspiracy theory technieken.

Ik heb niet zoveel tijd, maar ik ga er toch even kort op ingaan.

1) Dit is op zich niet zo vreemd. Die wedstrijd is nu ook nog niet zo lang geleden dat het bizar zou zijn dat hij sindsdien nog geen United wedstrijd heeft gefloten.

2) Dat hij (en zijn assistant-ref) ge-demote is geweest na die wedstrijd was eerlijk gezegd vrij logisch. Drogba scoorde terwijl hij een meter buitenspel stond en terwijl hij Brown naar de grond werkt. Dat was echt een belachelijke goal. Dit feit wordt pas iets bijzonders als je ook gaat kijken hoe vaak en voor wat soort feiten andere refs gedemote worden bij andere wedstrijden. Verder heb je ook helemaal geen idee hoe de scheidsrechtersbond werkt. Kan perfect dat je als scheids bijvoorbeeld pas bij de derde slechte wedstrijd wordt gedemote. Dat zijn het soort dingen die je allemaal in rekening moet brengen als je met een dergelijk feitje iets probeert te bewijzen.

3) Ferguson is 4 wedstrijden geschorst voor dat commentaar. Kan verder onmogelijk toeval zijn natuurlijk dat een 52-jarige op pensioen gaat dat seizoen natuurlijk. Al helemaal als bleek dat zijn conditie effectief te wensen overliet (wat ook het geval was).

4) Zie 1
Verder deed Clattenburg helemaal niks verkeerd in die wedstrijd, dus ik weet zelfs niet wat je met dit punt wil bewijzen eigenlijk.

5) Zie 1
Eerst en vooral klopt dit feit gewoon niet volgens mij. Ik kan me Atkinson nog wel herinneren in een wedstrijd van Uninted onlangs. En dit was, geloof het of niet, de zoveelste topper van Chelsea die hij in het voordeel van de Blues floot. De tweede tegen United in een jaar. Zelfs Persiangooner zal toegeven dat Atkinson gewoon vaker pro-chelsea fluit op Stamford Bridge.

6) Zie 1

7) Ook zo'n bizar argument waarvan ik geen idee heb wat het zou moeten bewijzen. Hij wordt gezien als de topscheidsrechter in Engeland. Niet zo onlogisch dat hij de topwedstrijden krijgt. En United is nu eenmaal absolute top in Engeland.

8) Weer zo'n statistiek die op zichzelf compleet nutteloos is. Enkel in vergelijking met het percentage wedstrijden waarin United figureerde is die statistiek ook maar enigzins relevant. En dan nog is het eigenlijk een onzinnige statistiek, aangezien het je geen enkel idee heeft over de validiteit van die penalty's.

9) Eerst en vooral is David Gill in de FA board gestemd door de Premier League clubs. Zouden ze dat doen als ze ook maar een vermoeden hebben van corruptie of wat dan ook? Verder zitten er met de regelmaat van de klok clubmensen in de raad van bestuur van de FA. En gelukkig maar. Stel je voor dat die board enkel zou bestaan uit die dino's en bobo's die niet uit het voetbal komen. De clubs schreeuwen om mensen vanuit hun rangen in de Fa.

10) Is zelfs geen feit of zo

11) Gewoon een leugen. Twee seizoenen daarvoor had hij nog een L2 wedstrijd gefloten. De PL heeft een rotatiesysteem waarbij elke ref na x aantal Pl-wedstrijden eens een lower league wedstrijd moet fluiten.

Dit zijn dus het soort geïsoleerde feitjes (gemengd met wat meningen en leugens blijkbaar dus) die je ongetwijfeld voor elke club kan opstellen en voor elke scheidsrechter. Kan me niet voorstellen dat weldenkende mensen hiervoor vallen.

7 december 2012 om 20:29

Je zou denken dat Roman of de sjeikh toch wel de middelen hebben voor dergelijk onderzoek

Haha heerlijk hoe het hier vol zit met Arsenal fans, die ons nog steeds als rivaal zijn. Misschien moet ik de boodschap verduidelijken :'jullie zijn allang geen rivaal meer, althans United is doorgegaan en Arsenal is blijven steken.

Zondag wordt een kraker van een wedstrijd. Beide ploegen missen een aantal spelers. Vooraf zou ik tekenen voor een gelijkspel. Maar United is het aan haar geschiedenis verplicht om de wedstrijd proberen te winnen.

off : Ferdaninho, de middenvelder van Shahktar heeft bevestigt dat hij in januari in Manchester zal spelen. Welke zal nog moeten blijken.

Ferguson is echt de laatste die mag klagen over de scheids. Wil alleen maar voorkomen dat penal tegen krijgen. Beetje jammer dit.

7 december 2012 om 16:22

Beetje jammer van zo'n inhoudsloze reactie van je. Je merkt aan je reactie gewoon dat je nog boos bent over die terechte pingel op Anfield. Valencia werd gewoon op zijn hak getrapt. Iedereen let op die hand op zijn rug maar daar moet je helemaal niet naar kijken.

7 december 2012 om 16:56

Haha terechte penalty op Anfield. Ga toch een eind fietsen man. Wees maar blij met die gestolen 3 punten, want zelfs tegen 10 man hadden jullie weinig in te brengen. Bovendien is Liverpool dit seizoen alleen nog maar benadeelt en tegen United net zo goed. Kom op zeg een penalty hahahahahaha

7 december 2012 om 17:02

Precies hetzelfde geld voor jou. Jouw reactie zit vol met frustratie. Kijk nog eens goed. Valencia werd op zijn hak getrapt en wij wonnen daardoor gewoon verdiend. Verder doe je alsof Liverpool 10x beter is maar dat is niet aan de ranglijst te zien.

Glory glory Manutd!

7 december 2012 om 17:38

"liverpool alleen maar benadeeld"

Door jullie eigen aankoopbeleid en zwakke selectie ja.

Houd toch op man, jullie staan gewoon in het linkerrijtje waar jullie horen met dit materiaal...en dat terwijl er miljoenen en miljoenen in zijn gestoken.

Ferguson jammer van dit soort uitspraken.
een scheids kan fouten maken , als het een robot was geweest dan kon ik begrijpen dat hij gaat klagen.

maar echt serieus we leven bijna in 2013 voetbal is zo snel geworden dat een mensen de fouten niet eens kan zien.

waar blijft modern voetbal? met name doellijn technologie ook buitenspel en strafschoppen moeten ze kunnen terug kijken binnen10 sec weet de scheids het

hoeft niet bij alles zo te zijn alleen bij twijfel

man u wordt altijd door arbitrage geholpen stel voor dat het echt is en wat wil je daar tegen doen.

ik wordt echt gek van die glory hunters die chelsea en city supporters zijn nadat ze geld hebbe worden opeens veel supporters en die hebbe dan ook nog een grote bek maar geen verstand van voetbal en die zelfde supporters worden na eeen jaartje nog supporters van PSG

nog effe over de arsenal supporter dat zijn gewoon zielige arrogante supporter die ook nog jaloers zijn op alle grote clubs van engeland en vooral op united maar arsenal is en blijft een subtopper

Ferguson heeft pas een punt als hij kan aantonen hoeveel en waarom penalties ten onrechte zijn gegeven. Het lijkt erop dat hij meent dat penalties cadeautjes zijn, maar vaak is het een ultieme, niet legale poging om een doelpunt te voorkomen. Als je sterker bent dan je tegenstander, en dat is City thuis bijna altijd, dan is de kans groter dat je een penalty krijgt. Zo logisch als wat. Het valt mij juist op dat er geen kamervragen zijn geweest over de scheidsrechterlijke dwalingen in het voordeel van Manu.

7 december 2012 om 18:58

helemaal eens! Jammer dat er niet een andere manager in PL geobsedeerd is door penalty's. Dan hadden we ook geweten hoeveel penalty's man u door de jaren heen heeft gekregen uit en thuis. Als daar een onderzoek naar wordt gedaan, komen ze toch achter dat zij vaker onterechte en 50/50 penalty's meekrijgen dan andere clubs. Plus dat de tegenstanders vaker genaaid worden als zij eigenlijk iets (kaart voor united, penalty) mee hadden moeten krijgen.

De laatste die over penalty's mag klagen is Saf. Ik heb nou niet ervaren in de wedstrijden van city dat ze zo bevoordeeld zijn. City is gewoon vaak beter. Het is een goede manager maar een vervelende vent als hij verliest of bang is om te verliezen.

Volgens mij moet United niet zeuren over de arbitrage want daar hebben ze ook nogal wat hulp in gekregen. Ik ben het wel met hem eens dat het op dit moment meer United - City is ze zijn echt aan elkaar gewaagd

Hij kraakt toch meer Liverpool dan City hoor. Daarbij is Manu net de ploeg die het meest bevoordeeld (zou) word(en).

Ik ben noch voor city noch voor united maar ik denk dat het toch wel een feit is dat united vaak de scheids mee heeft als zelfs mijn vriendin dit ziet wil toch wel wat zeggen.

7 december 2012 om 21:34

Dan kijkt je vriendin niet alle wedsrtrijden.. maar wel net die wedstrijden waarin Utd voordeel heeft. Ja zo kan iemands oma zelfs zeggen dat club x voordeel heeft.

7 december 2012 om 21:54

ze kijkt idd niet alle wedstrijden met me mee maar toch veel hoor :P

Ach wat een gezeik het ene jaar krijgt die wat meer mee het andere jaar die ander.
Zie wel erg veel calimero gedrag hier zeg! De kampioen word niet gemaakt door een scheids een kampioen kan wel is iets meer mee hebben dan een andere ploeg het hangt van veel factoren af maar dat ze systematisch bevoordeeld worden moet je maar is bewijzen Persiengooner man je komt er bij elk toppic weer op terug! Ga lekker je tijd nemen om het op papier hard te maken en probeer daar is je emotie bij los te laten en het objectief te bekijken!
Sommige dingen dwing je ook af als je bovenin speelt maar ja het is ook makkelijk je frustratie van je eigen club te schuiven op de meest gehate club...sir Alex moet zich niet zo laten kennen door dit soort dingen te zeggen heeft hij wel vaker dat ik denk waarom..aan de andere kant is het misschien wel zijn manier om de media ergens anders heen te sturen en zo de druk bij zijn spelers weg haalt.
Beloofd op papier in ieder geval een mooie pot waar ze kunnen zien waar ze staan.
Ben benieuwd.

Je bent pas schuldig als het tegendeel bewezen is

Hehe, Fergie is weer aan het trollen

Ten eerste kloppen zijn feiten niet echt. Die 21 penalty's zijn sinds het begin van het seizoen 2010/2011. Verder is dit natuurlijk weer een beetje de scheidsrechters onder druk zetten. Doet ie elk jaar voor dergelijke toppers. Geen verrassing dus. Dat er mensen zijn die hier nog serieus op ingaan...

Zijn reputatie bij de supporters van andere clubs zal hem verder worst wezen hoor

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

Schotland
264 fans
Coach, 76 jaar
SeizoenClub
1986-2013 Manchester United
1985-1986 Schotland
1978-1986 Aberdeen
1974-1978 Saint Mirren
1974-1974 East Stirlingshire

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
AS Roma is in gesprek met Ajax over een overstap van Justin Kluivert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren