'PSV hoort met lef te voetballen, we weten wat ons te doen staat'

Vrijdag, 7 december 2012 om 10:20

PSV had met de koppositie in de Eredivisie weinig reden tot klagen, maar na nederlagen
tegen Vitesse en Ajax staan de Eindhovenaren er ineens een stuk minder florissant voor. De koppositie in de Eredivisie is PSV kwijt aan FC Twente en Vitesse en laat eerstgenoemde ploeg zondag naar Brabant komen. Verdediger Wilfred Bouma weet dat het beter moet.

/

De afgelopen dagen ging het in de spelersgroep vooral over de nederlaag tegen Ajax. “Trainer Dick Advocaat heeft ons toegesproken”, zegt Bouma in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Heel duidelijk, daar hadden we zelf niets aan toe te voegen. PSV hoort met lef te voetballen, dat lukte niet in Amsterdam. Zondag tegen FC Twente moet dat wel. Ook als spelers onderling hebben we het daar over gehad. We weten wat ons te doen staat.”

De midweekse wedstrijd in Europa werkte PSV in ieder geval met goed gevolg af. Op bezoek bij Napoli won de ploeg van Advocaat met 1-3. De drie doelpunten werden gemaakt door Tim Matavz. Genoeg voor overwintering in de Europa League was het niet; PSV was al uitgeschakeld.


Poll

Wint PSV van FC Twente?


Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door fier en koen)

Inderdaad, niet zoveel lullen in het veld maar er boven op klappen meteen. Je speelt thuis, dus dit moet een voordeel zijn. Matavz in de spits lijkt me, Narsingh en Wijnaldum eruit. Depay beviel me gisteren tegen Napoli ook wel moet ik zeggen. Geef die jongen nou eens een kans vanaf het begin!

7 december 2012 om 11:08

mee eens, als PSV nu niet wint moeten ze maar alle spelers verkopen die ze kunnen in de winterstop en talenten opstellen.

PSV heeft dan alleen van feyenoord gewonnen en dat is niet genoeg om kampioen te worden.

Wat vinden jullie van deze opstelling?

Want marcelo, en V bommel zijn geschorst. Ik kies voor Lens op "10" Want Wijnaldum is een type Nijland

Waterman
Hutchinson
Derijck
Zanka
Willems
van Ooijen
Lens
Strootman
Narsingh
Matavz
Mertens
7 december 2012 om 12:05

Marcelo is in beroep gegaan dus is niet geschorst voor deze wedstrijd.

Ik gok op een 1-1 , zou goed zijn voor Ajax !

7 december 2012 om 10:47

En Feyenoord!

7 december 2012 om 11:39

En voor de rest van de Eredivisie in dat geval. :P

In dit team zit weinig mentaliteit. Strootman en van Bommel zijn de enige 2 die mentaal beren sterk zijn. Een Derijck en een bouma moeten elke wedstrijd in gaan met heel weinig zelfvertrouwen dat kan niet anders als je ze zo ziet spelen. Een Wijnaldum die weet ook onderhand wel dat hij de top absoluut nooit aan kan. Ik ben erg benieuwd welke speler er zondag opstaat want alleen Strootman ga je het niet winnen.

7 december 2012 om 11:35

Ben het helemaal eens! Echter vind ik dat Derijck in de laatste wedstrijden wel is gegroeid.

Juist Fredje! maar achteraf is makkelijk praten. Leken wel stelletje angsthazen afgelopen zaterdag. Als PSV gewoon met ' lef' had gevoetbalt en hun eigen spelletje had gespeeld had het heel anders af kunnen lopen. Ajax lachtte ze gewoon uit, wanvertoning. Maar als ze zondag winnen is er weer niks aan de hand

7 december 2012 om 15:14

Onzin. Ajax speelde gewoon ook echt heel goed. Zo enrom slecht was Psv nou ook weer niet, alleen was Ajax feller en beter.

Tegen Twente zul je het spel moeten maken want die spelen vanuit een gesloten organisatie. Je moet met een hoge linie spelen en veel druk op de bal. Ook bij balverlies moet je super fel zijn en er heel erg kort opzitten. Maar dat vereist ook een achterlinie die niet bang is om mee te voetballen; daar zie ik wel wat valkuilen voor Psv.

Maar een ploeg die durft te voetballen en veel strijd levert heeft in mijn optiek altijd meer kans op een overwinning.

Ik verwacht een 2-0 overwinning van Psv.

Ineens wwer praatjes nadat een veredeld 2e elftal van PSv van een soortgelijk 2e elftal van Napoli gewonnen heeft...

Twente heeft gisteren ook op halve kracht gespeeld. Beide ploegen nemen Europa niet serieus, hetgeen jammer is (ondanks dat PSV gewonnen heeft).

Ik ben benieuwd naar deze wedstrijd. De druk zit er voor PSv op. Nu wil ik weleens zien, wat ze tegen Tadic, Chadli, Fer en Douglas etc. kunnen !

7 december 2012 om 10:35

Ik verwacht dat Psv gaat winnen. De huidige vorm van Twente is gewoonweg belabberd. Als Psv hun eigen spelletje speelt en er gewoon op gaan dan winnen ze, dan kan het zomaar dat Twente net als een middenmotor kansloos Eindhoven weer verlaat.

7 december 2012 om 10:58

Ik ben juist benieuwd hoe het er nu uitgaat zien omdat Fer en Chadli terug zijn, zeker we 2 zeer belangrijke spelers. Uiteraard ook een voordeel dat vbommel niet meedoet en Bouma achterin staat.
Het is gewoon oppassen voor de aanval van PSV want die blijft toch sterk.

7 december 2012 om 11:05

Strootman staat er altijd nog. En Hutchinson is een degelijke middenvelder die zelden op een fout te betrappen is. Psv heeft een hard werkend middenveld tot hun beschikking, het enige zorgenkindje blijven de back posities, met het laagste aantal tegen doelpunten van de hele Eredivisie blijken Marcelo en Derijck vrij betrouwbaar. Ik hoop dat Pieters er na de winterstop weer meteen staat.

7 december 2012 om 12:52

Bouma heeft het geen eens over Napoli gehad, niemand die daar bij PSV waarde aan hecht. Dat jij er praatjes van maakt heeft waarschijnlijk mee te maken dat de wens de vader van de gedachte is.

Wie zal er spelen in de spits? Ik hoop Matavz, want die heeft zichzelf wel bewezen gisteren. Sws een hele goede spits vind ik, jammer genoeg doet PSV daar tot nu toe iks mee...

7 december 2012 om 11:02

Matavz is inderdaad een uitstekende spits en ik vind dat PSV hem niet de kans heeft gegeven zich te bewijzen als goede aankoop. Ik ga er toch vanuit dat Lens speelt, aangezien Advocaat zijn opstelling nooit laat afhangen van 1 enkele wedstrijd, al stond matavz goed te ballen.

7 december 2012 om 11:06

Las zojuist een artikel dat Matavz zondag in de basis staat, dus eindelijk krijgt hij weer is een kans

7 december 2012 om 11:26

Ok thanks. Dat is goed nieuws! Ben benieuwd waar lens dan gaat spelen. Misschien probeert Advocaat hem eens op 10 en verwijst hij Wijnaldum naar de bank.

7 december 2012 om 12:56

Echt? Die jongen zal sowieso geen duel winnen van Douglas, dus speel je in principe met 10 man. De kans bestaat dat hij een afvallende bal er in tikt, maar persoonlijk verlang ik meer van een spits. Namelijk dat hij andere spelers beter laat voetballen, zoals Babel in het begin van het seizoen deed en Lens een maand geleden. Mag ik weten in welk artikel jij hebt gezien dat Matavz in de basis zal beginnen?

Waterman
Manolev
Derijck
Marcelo
Bouma
Hutchinson
Wijnaldum
Strootman
Narsingh
Lens
Mertens

De zwakte ligt bij beide ploegen bij de backs. Ik verwacht dat er veel over de flanken gespeeld gaat worden met gevaarlijke voorzetten. Verwacht een thuisoverwinning voor Psv.

Wie zal er naast strootman gaan spelen, Wijnaldum, van Ooijen of toch maar weer engelaar, ben benieuwd of depay en zanka mogen starten. Ik zou het zo doen:

Waterman
Hutchinson-dereick-zanka-bouma(ja bouma, maar wat moet je anders)
Van ooijen-strootman
mertens/lens
Narsingh-matavz-depay/lens

7 december 2012 om 11:20

Ik vermoed dat Manolev op rechtsback gaat spelen en Atiba op het middenveld. Manolev deed het gisteren ook goed en ik hoop dat hij weer eens een kans krijgt.

Narsingh of Lens gaat waarschijnlijk geslachtofferd worden aangezien Matavz sowieso gaat spelen. Van mij mogen ze overigens allebei op de bank zitten en Wijnaldum ernaast.

7 december 2012 om 12:51

Met manolev tegen chadli gaan we zoizo verliezen. Ik zou daar gwn hutchinson laten staan

Sjongejonge iedereen uit dat team mag zeggen om met lef te voetballe behalve bouma die zelf nog nooit met lef heeft gevoetbald, als het nou mertens ofzo was geweest maar ja denk 2-1 voor twente

Ik hoop dat PSV wint. Het is werkelijk schandalig dat Twente de EL zo laat lopen.

Het is alleen toch niet te begrijpen dat PSV voor de wedstrijd tegen Ajax niet begrijpt dat je niet met zo'n instelling kan spelen.

In Eindhoven doen ze dat meestal wel. Het probleem is ook dat PSV niet thuis geeft in top- en uitwedstrijden. Ik verwacht zelf een gelijkspel 2-2 met een licht overwicht voor PSV dat wederom een aantal grote kansen onbenut laat.

Het is een beetje triest, maar ik denk dat het morgen Zwak vs Zwakker wordt... waarbij Twente het naar mijn mening niet gaat redden tegen Psv. Tenzij ze opeens weer zo gaan spelen als toen tegen Hannover 96... dan winnen ze met 3-1 oid.

Moge het een mooie wedstrijd worden! Dan ben ik al tevreden.

Ik heb er alle vertrouwen in dat ze erin gaan vlammen : 3-1
En met een beetje geluk pakken ze de eerste plek weer terug .
Ben wel benieuwd hoe dickie het gaat doen .
Hij heeft al door laten schemeren dat hij matavz wil gaan gebruiken.
Aangezien Bommeltje er niet is zal Hutch wel weer doorschuiven en manolev op de rechtsback plaats weer zijn capriolen mag vertonen.
Dit laatste geniet niet helemaal mijn voorkeur.
Ik zou gewoon vol op de aanval spelen met al die kwaliteiten die ze voorin hebben.

waterman
Hutch
Derijck
Marcello
Willems
narsingh
v ooijen
strootman
mertens
lens
matavz

Denk dat twente gaat winnen met 2 of 3-1. Psv had het in Napels wel heel gemakkelijk als je zlefs de doelman al zo ontzettend mee hebt en een napoli dat geen zin had om zich druk te maken.
Twente speelde met een 2de elftal aangevuld met een enkele basis speler, dus is dat geen vergelijk.
Verwacht een spannende pot met een (verdiende) zege voor twente.

Wat een conclusie Einstein. En dat hadden ze van te voren niet kunnen bedenken.
Wat een gigantische wanvertoning hebben ze daar in Amsterdam neergelegd. Wat ik nou nog het meest irritant vind is het achteraf de schuld geven aan de scheids (mertens), de tegenstander (van Bommel) en de verdediging (advocaat). Ze leren het dus nooit bij Psv. Eer ze niet inzien dat die pruts prestatie bij zichzelf te zoeken is, gaat er niets veranderen.
Als PSV uitgaat van eigen kracht dan winnen ze van Twente.

Met lef spelen betekent dat je ook het risico loopt op een verliespartij en dat zou wel erg zijn als je net twee competitiewedstrijden op rij verloren hebt. Het betekent ook dat je de verdediging aan z'n lot moet overlaten en dat is met deze spelers niet echt aan te raden.
Het zal wel een wedstrijd worden tussen twee teams die vooral niet willen verliezen en dan zal de toeschouwer de uiteindelijke verliezer zijn.
Het was nou juist de wedstrijd in Amsterdam die ze met lef hadden moeten spelen, daar had PSV immers niets te verliezen en hadden ze met deze aanpak meer kans op succes gehad. Het niet meespelen van Mertens is slecht voor PSV en maakt ze offensief zwakker aangezien deze kleine Belg zijn beste wedstrijden vooral in Eindhoven speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
18 fans
Verdediger, 39 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Sam Lammers mag op huurbasis vertrekken bij PSV, zo heeft de club bekendgemaakt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren