'Niet alleen de fans, ook de spelers zijn teleurgesteld en hebben pijn'

Vrijdag, 7 december 2012 om 09:40

Arsenal speelt ook dit seizoen geen rol in de strijd om de Engelse landstitel. De ploeg van Arsène Wenger verloor afgelopen weekend thuis van Swansea City en staat na vijftien speelronden slechts tiende in de Premier League, met vijftien punten minder dan lijstaanvoerder Manchester United. Een deel van de fans is het vertrouwen in Wenger verloren en schreeuwt om het ontslag van de coach.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Het is tijd voor een trainerswissel bij Arsenal


Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door jordinhoo)

Gebrek aan zelfvertrouwen tijdens wedstrijden.. Ik zie geen overtuiging in het spel dat wordt gespeeld.. valt me eigenlijk op dat de underdogs meer overtuiging in het spel brengen dit seizoenshelft..

7 december 2012 om 10:06

Idd dit valt mij ook erg op. Het lijkt net of ze bang zijn geworden. Dit valt mij misschien wel het meeste op bij Sczesny. Die leek altijd zo zelfvertrouwen te keepen maar tegenwoordig niet meer zo. Ik vind dit erg spijtig want Arsenal heeft zeker wel kwaliteit in de ploeg zitten. Met een goede winteraankoop (en vooral geen Huntelaar) verwacht ik wel een stijgende lijn. Een speler zoals Felliani zou echt een aanwinst zijn.

7 december 2012 om 10:56

Szczesny is nooit mentaal weerbaar geweest, één kleine tegenslag en je zag hem de hele wedstrijd al onzeker keepen. Toch jammer, want als pure keeper is hij een van de beteren, maar mentaal is hij net zo sterk als Barthezz betrouwbaar was

7 december 2012 om 15:25

Szczensy is inderdaad een bekend voorbeeld van iemand die zelfverzekerdheid uitstraald of wil uistralen, maar het in wezen niet is.

Is natuurlijk geen punt op die leeftijd, is zelfs gezond, dat komt vanzelf met de jaren.

Overigens is Szczesny in potentie wel een stuk weerbaarder dan een Almunia, Mannone of Fabianski, straalt een soort onoverwinngelijkheid uit.

Voor nu is het nog erg veel een grote bek hebben.

Wenger is een instituut, een begrip!
Het enige dat je hem zou kunnen verwijten is dat hij door de jaren heen "iets" te vaderlandslievend geweest is met al die Fransen in de selectie
De coach vervangen heeft mijns inziens totaal geen nut, ik denk eerder dat er een bepaalde -weliswaar genuanceerde- koerswijziging nodig is qua beleid.
Het lijkt een beetje op Ajax, maar dan in het groot: bepalende spelers gaan elke keer voor de hoofdprijs de deur uit, en daar komen overwegend getalenteerde spelers zonder al teveel ervaring voor terug.
Dan valt er niet te concurreren in de PL

7 december 2012 om 10:39

Wat heeft wenger gewonnen de afgelopen 10 jr ?
Ik begrijp niet waar hij dat crediet aan verdient.

Absoluut voor een trainerswissel.

7 december 2012 om 10:45

Altijd top 4 en CL gehaald met een groep, altijd goed gepresteerd terwijl de beste spelers vertrokken.

Aangezien je zo mooi de afgelopen tien jaar wil doen, dus vanaf 2003; Invincibles in 2004, remember?

7 december 2012 om 11:03

een ieder zijn eigen mening, toch? Wenger zit tegen het maximale aan, voor wat hij had kunnen presteren. De club is een voorbeeld qua financial fairplay, alleen zit er niet meer in zolang men daar de beste spelers verkoopt en er kwalitatief minder voor terug haalt

7 december 2012 om 11:17

Nou dat is dan toch te weinig voor een ploeg die om de titel wil spelen.
En alleen maar omdat wenger zo graag( net als vangaal) ze stempel overdreven wil drukken.
Altijd spelers kopen die net niet zijn of misschien ooit worden.

Jammer dat arsenal geen topspelers haalt en alleen maar talenten, het lijkt er op dat arsenal een talenten club is en dat spelers die gegroeid zijn zoals van persie en fabregas de top gaan opzoeken.
Carzola, podoslki, mertensacker en nog wat spelers zijn gehaald, maar daar wordt je geen kampioen mee.

Tuurlijk arsenal is kern gezond kwa financien, maar wat wil je nou bereiken?
Als arsenal echt mee wil doen om het kampioenschap zullen uit een ander vaatje moeten gaan tappen.

Ik hoop dat ze er snel weer bovenop komen, alleen wordt het dit weekend erg lastig tegen west bromich.

7 december 2012 om 10:07

Hmm aan de ene kant vind ik Podolski en Mertesacker wel spelers van wereldformaat aan de andere kant schijnt, vooral bij Podolski, het verschil tussen slecht spelen en op topniveau spelen levensgroot zo nu en dan.

Ik denk wel dat Huntelaar Arsenal met 10-15 doelpunten goed op weg kan helpen naar een plek bij de eerste 5, vind alle teams in Engeland namelijk heel wisselvallig spelen.

7 december 2012 om 10:16

Huntelaar hoeven ze echt niet te halen hoor. Ik weet zeker dat Giroud ook wel die grens gaat halen. Die man is gewoon ijzersterk in koppen en ik weet zeker dat Gervinho vervangen gaat worden en er dus betere voorzetten gaan komen Giroud die er in gaat knallen. Huntelaar is echt niet nodig en vooral niet nu, bespaar je die 10 miljoen en investeer en 20 meer in Felliani ofzo. Wat een bedragen toch voor een speler!

7 december 2012 om 10:59

Als Huntelaar komt stop ik in elk geval met Arsenal kijken. Arsenal stond altijd voor aantrekkelijk voetbal, daar hoort in elk geval bij dat je in staat bent op de helft van de tegenstander te voetballen. Een spits als Van Persie, Henry of Bergkamp was altijd in staat de bal vast te houden en de combinatie gaande te houden. Ook Giroud is wat dat betreft geschikt als targetman, je kan in elk geval om hem heen combineren (al is Giroud verder buiten de 16 wel heel nutteloos). Met Huntelaar is dat allemaal voorbij, ben je je centrale aanspeelpunt kwijt en moet je haast wel met twee spitsen gaan spelen wil je nog enige kans maken om te winnen

7 december 2012 om 10:18

Waarom zou je met Podolski en Mertesacker geen kampioen kunnen worden? Duitsland leek met deze spelers toch goed op dreef om het WK en EK in de wacht te slepen. Ook Cazorla is gewoon een uitstekende speler. Als er al een betere bank zou staan en een goede defensieve middevelder die niet chronisch geblesseerd was, deed Arsenal nog steeds mee voor de 3e plaats.

7 december 2012 om 10:55

Ik heb het over de titel en niet over de 3de plaats.

Ik vind nou niet echt dat mertesacker en podolski boven de rest uitsteken en laten iig niet zien dat het wereldspelers zijn, wat ik ook zeker niet vind.
Carzola vind ik op dit moment de beste aankoop in jaren en haalt meestal een hoog niveau.

7 december 2012 om 11:01

Podolski was op het EK allang voorbijgestreefd door Reus en Gotze, moet zelfs oppassen dat zijn selectieplaats met de komst van Holtby en Draxler niet in gevaar komt. Mertesacker is als mandekker uitermate geschikt maar is eigenlijk te lang om geschikt te zijn voor een kampioensploeg: het inzicht, de tackle, positionering en het leiderschap heeft hij wel, maar hij is zo traag op de eerste meters en zo niet wendbaar dat hij teveel slippertjes maakt

7 december 2012 om 11:45

Hopelijk speelt Cazorla op de flanken en start Rosicky op het middenveld, dan moet het lukken.

7 december 2012 om 12:02

Ik hoop het ook, het wordt tijd voor 3 punten, het zal wel erg lastig worden.

7 december 2012 om 14:42

Hopelijk speelt dit team, dan moet het lukken:

Als debielen als Gervinho en Ramsey er weer instaan, winnen we weer niet

Szczesny
Jenkinson
Mertesacker
Vermaelen
Gibbs
Rosicky
Arteta/Coque
Wilshere
Cazorla
Giroud
Ox
7 december 2012 om 14:46

Precies, met zo'n opstelling moet je sowieso kunnen winnen.

Niet alleen Wenger maar voornameljk het bestuur!
Zij konden van Persie niet alleen met geld, maar ook sportieve doelstellingen niet overtuigen om te blijven.
Vervolgens dachten ze weer veel te makkelijk: hun aanvoerder voor 24 mln verkopen aan man u.
Wat is nou die 24 mln waard, tegenover de vele belangrijke doelpunten van rvp??
CL deelname is veel meer waard dan 24 mln!

Bestuur heeft gewoon keihard gefaald en de trouwe supporters keihard bedrogen. Willen ze dit goedmaken? Dat kan, miljoenen spenderen aan echte grote spelers. Of de ticketprijzen halveren!

7 december 2012 om 11:06

Van Persie is niet groter dan de club. Van Persie eiste garanties (let wel, geen pogingen maar garanties) dat er topspelers zouden komen. Voor topspelers moet je in de huidige markt gigantische bedragen betalen, die alleen te betalen zijn voor clubs die een enorme schulden hebben of een buitenlandse suikertante. Arsenal gaat juist niet mee in die gekte, geeft geen 70 miljoen uit aan een speler aangezien geen enkele speler een 100% slagingskans heeft. Rationeel gezien is het belachelijk hoeveel geld clubs uitgeven aan één speler met alle risico's die daar bij horen.

In elk geval, Arsenal kon niet de garanties geven dat de toppers kwamen die Van Persie eiste. Van Persie wilde vervolgens vertrekken en stelde zichzelf daarmee boven de club. Daarmee is hij degene die verantwoordelijk is voor de transfer, en niet de leiding.

De enige maar aan het hele verhaal is dat Van Persie dus nog wel scheen te willen blijven na het EK maar dat Wenger en het bestuur dusdanig in hun eer gekrenkt waren door de eerdere houding en uitspraken van Van Persie dat hij alsnog verkocht werd. Daar weet ik het fijne allemaal niet van, maar dat vind ik eventueel wél iets dat je het bestuur kwalijk kan nemen.

Ik begrijp je frustratie, als Arsenal fan betaal je veel geld (ik weet niet of je een seizoenskaart heb) en daar krijg je dit seizoen erg weinig voor terug. Maar weet wel dat dat een incident is, Arsenal prevaleert altijd mooi voetbal en vermaak boven afbraakvoetbal en resultaat. Ze komen er wel weer bovenop, ook zonder Van Persie

7 december 2012 om 11:23

Voor groot deel met je mee eens.

Wenger/bestuur houdt ons echter steeds voor de gek, door telkens te roepen dat er geld is voor transfers of versterkingen.
Maar keer op keer komen we achter dat het allemaal leugens zijn.
Wat zijn Carzorla, Poldolski en Giroud voor versterkingen als je RVP en Song hebt verkocht? Arsenal heeft het transferbudget dus helemaal niet gebruikt. De financiering van nieuwe aankoop wordt telkens uit de verkoop van eigen (beste) spelers gehaald.

Ik weet uiteraard ook niet alle ins en outs, maar als er echt geen geld is. Zeg dan ook niet dat er een pot is! Doet roept Wenger dus telkens.
En sorry hoor, als je in 4 a 5 jaar tijd een compleet A elftal hebt verkocht kun je echt niet meer ontkennen dat je gewoon een Feeder club bent!
Wenger/ bestuur houdt ons gewoon voor de zeik. Dat is eigenlijk nog erger dan de tegenvallende resultaten van afgelopen weken.

Van persie is zeker niet groter dan de club. Maar dat is Wenger ook niet. Heel leuk en aardig die invincible titel. Maar het is ook dezelfde man die Arsenal richting het rechter rijtje duwt! Onbeperkt vertrouwen in prutsers als Gervinho en Ramsey.. Of ziet Wenger echt in deze spelers als de nieuwe Pires/vieira?!?
Ik zeg tijd voor een compleet frisse wind, zowel het bestuur als de trainer! Als dat zo makkelijk ging....

7 december 2012 om 11:37

Arsenal is natuurlijk ook een feeder club, ingegeven door de prioriteit om financieel gezond beleid te voeren. Opzich is dat niet zo erg, alleen de laatste jaren zijn de aankopen gewoon minder dan de jaren ervoor en is er geen interne buffer.

Begrijp inderdaad ook niet waarom Gervinho (maar ook Santos) nog steeds speelminuten krijgen terwijl ze zo overduidelijk tekort komen. Van Ramsey kan ik me nog wel voorstellen dat Wenger hem niet op wil geven, was voor zijn blessure één van de grootste talenten die ik heb mogen zien spelen en die potentie verdwijnt natuurlijk niet.

Een frisse wind zou niet onaardig zijn, er staat ook echt een potje met geld klaar en Wenger heeft beloofd dat uit te geven. Ik denk dat iedereen bij de club ook wel inziet dat eenmalige uitgaven nodig zijn. Een goede spits, left winger en CDM zijn wat mij betreft prioriteit, waarbij aangetekend dat dat de CDM veel voetballend vermogen moet hebben.

Zou toch graag zien dat Wenger nog een keertje werk maakt van Mvila, echt de ideale middenvelder voor Arsenal. Voor de spitspositie zou ik graag Damiao (mits betaalbaar) zien en anders zou ik Lewandowski voor 15 miljoen proberen op te pikken. Gotze schijnt ook 38 miljoen te kosten en gezien Wenger en zijn kwaliteiten jonge spelers beter te maken is dat wat mij betreft een must buy.

Wenger hoeft niet zo nodig weg, is in staat teams uitstekend positiespel te laten spelen maar moet even wat meer aan sportieve en minder aan financiele belangen gaan denken (dat doet het bestuur toch al genoeg..)

7 december 2012 om 12:16

Ja moet maar eens geloven dat Wenger in januari geld gaat uitgeven.
Volgens mij wordt 2 maanden huur Henry de enige "aankoop"

En als die bereid is om geld uit te geven, dan is de vraag wie wilt er nu nog voor Arsenal spelen, behalve Franse talentjes en 2e rangs spelers?

Ik heb echt geen vertrouwen meer. Prijzen denk ik niet eens meer aan, dus durf niet eens meer te dromen over de Arsenal van 2004. Maar zelfs de Arsenal van 2008, met Flamini, Hleb, etc.. toen wonnen ze ook geen prijzen maar speelden nog regelmatig leuk voetbal, is nu teveel gevraagd!!

Ik denk dat het tijd wordt voor een trainerswissel. Wenger is op dit moment te lang bij Arsenal. Als je nu zulke successen zou hebben Alex Furgeson, ja dan hoorde je niemand klagen. Maar Wenger heeft nog niet door dat zijn manier van spelen niet meer werkt in de PL. Ze missen opdit moment iemand met stootkracht, zoals Yaya Touré. Daarnaast zijn ze erg afhankelijk van een of twee spelers. Als iemand zoals Carzola zijn niveau niet haalt dan speelt het hele team een stuk minder. Ze hebben dan niet iemand met de individuele kwaliteit om het duel te beslisselen. Chelsea, Manchester City en United hebben dit wel.
Daarnaast begint Arsenal altijd vrij matig: vaak komen ze met 1-0 achter en laten ze hun koppies hangen. Of ze moeten geluk hebben zoals tegen Tottenham, dan winnen ze wel!

Ze moeten keihard blijven werken en misschien 1 of 2 aankopen doen in de winterstop, maar dan heb je altijd risico dat je te gehaast beslist wie je binnenhaalt.
WBA is in topvorm kan nog een heel vervelend wedstrijdje worden.

7 december 2012 om 10:55

WBA lijkt niet meer in dezelfde vorm te verkeren als in het begin van het seizoen. De laatste wedstrijden was het nogal tegenvallend en werd er helemaal niet meer zo overtuigend gewonnen. De wedstrijd tegen Stoke vorige week is, denk ik, het beste bewijs dat WBA nu wel zal terugzakken. Ik zie ze nog wel netjes in de eerste tabel van de ranglijst staan op het einde van het seizoen, maar het niveau van september, oktober is nu echt wel voorbij...

Dit nieuwsbericht stond er een paar dagen geleden ook al op, alleen iets anders geschreven. Maar dat geheel terzijde.

Morgen Wba, begin al nerveus te raken, maar ga er weer voor zitten! Come on you Gooners!

de fout ligt niet enkel bij wenger maar ook bij het bestuur van Arsenal, Arsene roeit met de riemen die hij krijgt en moet overal de talenten zoeken want daar is hij goed in, enkele jaren later worden die dan verkocht.. ik gun Wenger een grote ploeg waar hij ook kan spenderen. het lijkt wel of arsenal geen kampioen wil worden want geld hebben ze genoeg.. Er zijn weinig coaches als Wenger die de talenten herkennen en ze ook beter kunnen maken.

Arsenal heeft gewoon een chronisch gebrek aan kwaliteiten. Zodra er een belangrijkw speler wegvalt (diaby) stort het als een kaartenhuis in elkaar. Arsenal heeft zeker een aantal goede wedstrijden achter de rug met Diaby erin. Toen hij geblesseerd raakte hadden ze niet echt een fatsoenlijke vervanger. Je zag dit zo duidelijk in de wedstrijd tegen Chelsea. Arsenal speelde goed en gaf Chelsea bijna geen ruimte onder leiding van Diaby, maar toen ie wegviel viel er een belangrijke schakel weg. Iemand die er constant bovenop zat en ook nog eens behoorlijk kan voetballen.

Als ik spelers als Ramsey en Gervinho wekelijks zie falen, maar ze blijven er gewoon instaan, begin ik toch te twijfelen aan Wenger. Misschien is Arsenal wel toe aan een frisse wind door de club, beginnende bij het bestuur en eventueel een andere coach. Doet me toch pijn om zo een grootheid zo te zien falen af en toe.

7 december 2012 om 11:44

Ramsey zou ik niet afschrijven nog, maar die moet even uit de luwte worden gehaald. Groter talent dan Wilshere, heb echt zelden zo'n intelligente en goede speler zien spelen en toen was hij nog maar 18. Als dat verdomde Stoke City toch niet....

In elk geval, Arsenal mist inderdaad een dynamische middenvelder, of in elk geval iemand die het loopwerk voor Arteta kan doen. Wilshere en Arteta zijn van zichzelf beiden nog al statisch, alleen kan eerstgenoemde daar wel mee omgaan en gaat het bij Arteta echt ten koste van zijn spel. Het ideale middenveld bestaat natuurlijk ook uit een controleur (arteta/wilshere), spelmaker (cazorla) en een loper (diaby/aankoop)

7 december 2012 om 11:48

Die verdomde Shawcross. Ik schrijf Ramsey niet af, maar als een speler ongeconcentreerd op het veld staat, of gewoon waardeloos speelt moet je als coach ingrijpen vind ik.

7 december 2012 om 13:05

Helemaal met je eens, maar het is zo pijnlijk om te zien dat zo een groot talent kapot is gemaakt door een tackle. Nog steeds hoop ik dat het ooit weer goed komt met hem, want ikzelf heb dat verschrikkelijke blessure ook meegemaakt een aantal maanden voor hem.

7 december 2012 om 14:29

Ramsey moet gewoon ophouden met zijn non-chalante houding. Het is gewoon verschrikkelijk hoe makkelijk hij soms denkt. Die goal van everton he... werd ingeleid doordat hij op het middenveld heel simpel de bal verloor. Nee hoor, ik heb genoeg gezien van Aaron Ramsey.

7 december 2012 om 18:14

Is dat nonchalance of angst en onzekerheid. Denk vooral dat laatste..

Tot januari moet arsenal het doen met de armoedige selectie die er nu staat. Met swansea thuis had een reeks van punten moeten beginnen, maar helaas. Het is dus essentieel dat de knop om gaat zaterdag tegen Wba. Het tired leggs smoesje gaat nu niet op. Arteta zelf, Vermaelen en Jack moeten de rest maar op scherp zetten, dat doet verder niemand. Al met al moet deze selctie in staat zijn zaterdag te winnen.
In januari moet er zoals iedereen ziet een cvm komen. Alles wat diaby speelt moeten we maar als bonus beschouwen , hoe jammer dat ook is. Fellaini als droomaankoop, maar er zijn natuurlijk meer opties. Ik ben wel gecharmeerd van de Bender broertjes. Als Khedira madrid zat is ,is hij ook meer dan welkom. Verder gaat arsenal er met sprongen op vooruit als trash als Gervinho, Chamakh, Arshavin en Squilaci worden vervangen door een of twee kwaliteitsaankopen Isco, en Remy bijvoorbeeld. Zolang men KJH maar in Gelsenkirchen laat.

Het is gewoon tijd om afscheid te nemen van Wenger...deze resultaten mag je echt niet meer alleen wijten aan de financiele beperkingen (die trouwens zo goed als gedaan zijn, zie vorige zomer...) Wenger z'n magie is volledig uitgewerkt en met het huidige spelersmateriaal moet hij sowieso top 5 kunnen spelen.

Ja arsene haalt steeds van die rare franse spelers, van die net niet spelers, eigen schuld. hij kopt gewoon topspelers en nu gaan, maar ik vind cazorla en een paar andere wel goed

Hij zegt dat de spelersgroep altijd 100% geeft maar in mijn ogen ontbreekt het juist aan passie en wilskracht. Het kan ook aan mij liggen maar ik zie dat dus juist veel te weinig, dat ze er ook even vol erin gaan(los van dat het kwalitatief ook niet super goed is)

Ik hoop echt dat het team weer in vorm komt want een 4e plaats moet nog steeds lukken en de winter transfer komt eraan dus benieuwd wat Wenger gaat halen, alhoewel ik nergens op hoop.

Wacht maar 2 jaar dan gaat arsenal keihard terug slaan. Ze wachten gwn tot het haalbaar is om wat meer uit te geven. Volgens mij las ik ergens dat ze nog wat af moesten lossen.

In wenger heb ik wel vertrouwen. In het bestuur wat minder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
6.Arsenal6323
7.Burnley 54-3
8.Everton49-14
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Petr CechKeeper10
Rob HoldingVerdediger10
Sead KolasinacVerdediger10
Héctor BellerínVerdediger10
Nacho MonrealVerdediger10
Mesut ÖzilMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

30 fans
Coach, 36 jaar
SeizoenClub
2011-2016 Arsenal
2005-2011 Everton
2004-2005 Real Sociedad
2002-2004 Glasgow Rangers
Laatste voetbalnieuws

Emery krijgt transferadvies: ‘Ik kan me voorstellen dat het zijn eerste zorg is’

Unai Emery werd woensdag aangesteld als de nieuwe manager van Arsenal. Zijn belangrijkste taak op weg naar het nieuwe seizoen is volgens oud-doelman David Seaman het versterken van de achterhoede. Volgens...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren