'Misschien heeft PSV een mindere periode, laten we er gebruik van maken'

Vrijdag, 7 december 2012 om 09:20

FC Twente verliet donderdag met het schaamrood op de kaken de Europa League, na een 1-3 nederlaag tegen Helsingborgs IF. De teleurstellend verlopen wedstrijd kende echter toch een positief punt, want Nacer Chadli maakte na een afwezigheid van ruim een maand zijn rentree. De aanvaller deed een uur mee en lijkt klaar te zijn voor de topper tegen PSV, zondag in Eindhoven.

/

Chadli heeft zin in het uitduel, dat vorig seizoen nog met 2-6 werd gewonnen door Twente. "Die wedstrijd bij PSV was een hoogtepunt, maar daarna is het alleen maar minder geworden", zei de Belg tegen het ANP. "Het is mooi om dergelijke wedstrijden te winnen. Beslissend zijn ze echter niet. Na zondag hebben we gewoon nog achttien duels te gaan.''

"Het zou een geweldige opsteker zijn als we vlak voor de winterstop dit topduel winnen'', vervolgde Chadli. ''De laatste weken liep het allemaal wat minder met ons. Gelukkig was er vorig weekeinde tegen ADO weer de winst. Dat was belangrijk. PSV heeft twee keer op rij verloren in de competitie. Misschien heeft de club een mindere periode. Laten we proberen er gebruik van te maken.''


Poll

Hoe eindigt de topper PSV - FC Twente?


Gerelateerd

65 reacties (laatste reactie door laurens e)

Mindere periode is wat overtrokken. Tegen Vitesse win je normaal, maarja als je al die kansen mist.... Tegen Ajax uit was wel heel slecht, daar kan je verliezen, dus zo raar is dat ook niet.

7 december 2012 om 09:55

Ik vond het zo oppervlakkig van Advocaat tegen Ajax, om met marcelo centraal in de de verdediging te spelen en hutchinson als rechtsback..., naar mijn mening vraag je er dan om..

Ik zag ze liever met een gesloten middenveld tegen ajax spelen en druk zetten, meer lef... Eerlijk is eerlijk selectie van PSV kan ajax echt wel pijn doen...

off: ik weet dat hutchinson heel het seizoen op rechts speelt alleen dat is geen Ideale rechtsback.. Psv kan beter voor wat anders gaan...

7 december 2012 om 10:02

Volgens mij doet hij dat altijd. Ik snap je reactie totaal niet. Misschien moet je hem even onderbouwen of begrijp ik het niet.

7 december 2012 om 11:06

Hutchinson speelt al het hele seizoen rechtsback, dus wat jij nu roept slaat nergens op Zal gewoon weer rechtsback gaan spelen en Manolevje op de bank.

En waar wil je Marcelo anders neerzetten dat centraal in de verdediging? Ja ok, op de bank, maar dat willen we allemaal.

7 december 2012 om 12:53

Tuurlijk, alleen in plaats van dat deed Ajax PSV pijn...

Ik denk dat Twente wint, PSV heeft altijd een mooie reeks, en valt na een paar nederlagen altijd in een diep gat.
De supporters van PSV zulen ze ook niet veel helpen, wat een saaie boel is het daar.

Ik begrijp niet waar hij het optimisme vandaan haalt dat dit FC Twente een kans maakt in Eindhoven.
Ook gisteravond was het, net las de afgelopen maanden !! weer huilen met de pet op.
Er is ook werkelijk geen enkele vooruitgang bij de spelers te zien, zit geen lijn in het spel.
Joop kan dan wel de trainer beschermen en zeggen "...blessures..." maar Joop moet zelf ook zien dat dit FC Twente in een doodlopende straat zit.
Gezien het spel van FC Twente mag Joop er wel eens serieus over na gaan denken om de toeschouwers gratis binnen te laten. Wat een drama voetbal.

7 december 2012 om 09:48

Zich moed inspreken, is daar wat tegen. Maar ik betwijfel het ook, of ze moeten een boost weer krijgen, anders verliezen ze van psv, of psv moet weer zo laf spelen als tegen ajax.

7 december 2012 om 09:49

En de selectie van gister is denk je een afspiegeling van het team dat er zondag staat?

Ik kan niet wachten om Tadic en Chadli weer samen te zien spelen met Fer. Ik verwacht geen wonderen, maar ik vond de wedstrijd tegen Ado al een verademing t.o.v. de afgelopen weken. Ik hoop dat ze deze verbetering verder door kunnen zetten.

7 december 2012 om 15:03

Volgens mij speelde Twente nagenoeg met een B-elftal. Dat zal zondag anders zijn. Vind het ook zwaar overdreven dat Psv in een dip zou zitten hebben twee wedstrijden verloren die je kan verliezen. Ook als Psv zondag zou verliezen is er nog niets aan de hand. Ik denk dat het een boeiende wedstrijden kan worden en het is moeilijk te voorspellen wat het gaat worden. Als Twente gaat spelen zoals ze dat tegen Ajax deden, dan gaan ze het heel moeilijk krijgen zondag.

gelukkig is twente wel in vorm

Haha, gelukkig heeft Twente niet al wekenlang een mindere periode!
Trouwens, bijna alle top 5 ploegen, op Vitesse en Feyenoord na, vind ik. Ajax gaat een beetje met ups en downs, maar Twente en Psv vind ik echt minder spelen. Al winnen ze meestal wel..

hoop op eengelijk spel.. beter voor ajax en feyenoord..

7 december 2012 om 10:13

Het moet niet gekker worden, een feyenoord supporter die hoopt op een gelijkspel omdat het beter is voor Ajax.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

7 december 2012 om 11:04

Je vergeet Vitesse te noemen die zullen ook blij zijn als ze gelijk spelen

Of het wordt 0-1 of het wordt 5-0, ik hoop dat Chadli gelijk heeft en op het eerste.

Misschien heeft Twente al heel het seizoen een chonisch mindere periode. Hopen mag altijd als je op Manolev staat.

Graag meer van dit soort texten trouwens. Doen het altijd goed in de kleedkamer. Dickie kan weer rustig aan de koffie.

7 december 2012 om 10:08

Kijk je veel naar VI? Aangezien je Manolev er weer bij haalt. Chadli gaat echt wel lastig krijgen tegen Manolev hoor. Manolev is fysiek geen watje.

Chadli is momenteel ook uit vorm na zijn blessure, dus dat is ook logisch. Maar misschien speelt Manolev zondag wel de wedstrijd van zijn leven. Wie weet.

7 december 2012 om 10:21

Waarop baseer jij dat Chadli uit vorm is, omdat hij een maand niet heeft meegespeeld ? Of na dat uurtje van gisteren waarbij hij de opdracht had gekregen om uit de duels te blijven ? Misschien speelt Chadli morgen wel de wedstrijd van zijn leven.

7 december 2012 om 11:03

Goed lezen blijft moeilijk zo te zien. Ik maak op dat Chadli uit vorm is door zijn blessure. Ik zal mezelf even citeren.

'chadli is momenteel ook uit vorm na zijn blessure, dus dat is ook logisch'

Natuurlijk kan Chadli wel de wedstrijd van zn leven kan ook. Maar ik doel er meer op dat Manolev weer neer wordt gezet als een rechtsback van niks. Omdat er iemand iets teveel naar vd Gijp en co kijkt.

7 december 2012 om 11:30

Gijp lult een hoop domme onzin de laatste tijd. Maar met Manolev heeft ie gelijk. Dat is Psv onwaardig. Ik kan hier wel om heen gaan draaien en de positivo uit gaan hangen over hem, maar dan hou je jezelf voor de gek. Heerlijke wedstrijd instelling met 4 paar longen, maar zodra die de bal heeft moet ie hem zo snel mogelijk afgeven. Wat ie helaas nooit doet. Maar het ergste is zijn defensieve grilligheid. Zo'n onzekere factor als ie onder druk komt en zijn dag weer eens niet heeft. Maakt heel de defensie onzeker, net zoals Marcelo op zijn slechte dagen.

Hahaha, Nacer toch. Je zegt dat PSV in een mindere periode zit, terwijl ze twee topwedstrijden verloren hebben. Dat vind ik nou allemaal nog niet zo schokkend. Vooral Twente zit in een slechte periode met dat afschuwelijke voetbal.

7 december 2012 om 10:16

Maar met Fer Chadli , Tadic , Jannssen heb je wel indivudele klasse die met gemak een Wijnaldum en een Hutchinson gek moeten kunnen maken. Willems is er niet bij dus waarschijnlijk Bouma in het centrum kan echt allen kanten op.

7 december 2012 om 10:46

Ja echter Fer en chadli komen net terug van blessures janssen vind ik individueel niet zon klasse hebben, en daarentegen psv heeft ook wel individuele klasse als strootman, mertens, lens, narsing,

Twente en PSV verkeren niet in topvorm. Het kan beidde kanten op. Twente zal kunnen winnen als Chadli en Tadic genoeg aanvoer krijgen. PSV zal kunnen winnen als ze gewoon gaan spelen om te winnen en niet zo laf afwachten.

Ik hoop, en verwacht, een doelpuntrijke wedstrijd. Beidde verdedigingen zien er redelijk dramatisch uit,

7 december 2012 om 10:20

Minste tegendoelpunten van de eredivisie, wat is daar redelijk dramatisch aan?

dit is zo grappig, gister zag ik in tijden eens een hele wedstrijd van twente maar wat ik al dacht te weten werd bevestigd.
Wat is twente een slechte ploeg en er zit totaal geen voetbal in.

7 december 2012 om 10:23

Er stonden dan ook welgeteld 2 basisspelers op het veld. Niet echt een afspiegeling voor wat er zondag op het veld gaat gebeuren. En als het zo'n slechte ploeg is, hoe slecht zijn die andere clubs dan die allemaal niet bovenaan staan?

7 december 2012 om 10:26

En dan tóch bovenaan staan. Moet je nagaan hoe bedroevend het dan gesteld is met de clubs die onder Twente staan

7 december 2012 om 11:08

ik het het over het twente van de laatste 10 wedstrijden niet het twente daarvoor.
de rest onder de top 5 is nog bedroevender maarja dat is nou eenmaal in de eredivisie.

Je kunt de titel ook omdraaien:

Misschien heeft Twente een mindere periode, laten we er gebruik van maken.

Twente speelde gisteren belabberd, die jeugdspelers + boyata kunnen er niks van. totaal geen toegevoegde waarde voor het team.

Nee, Twente, jullie moeten je gaan focussen op weer een jaar europa league als er zo door gevoetbald wordt. Zit geen logica in het spel. Mclaren slaat de laatste tijd de plank mis. Misschien wordt het tijd om een systeem in te voeren en daar de spelers op in te spelen, dat mis ik bij Twente.

Twente heeft namelijk wel het materiaal om met mooi combinatievoetbal het spelletje te spelen. Jammer, een gemiste kans, ligt dit aan de trainer of aan de instelling van de spelers? Twente zit in een nog net niet crisis. Ze moeten zich gauw gaan herpakken, ze zijn geen schim meer van de Twente van het begin van het seizoen. Anders acht ik ze kansloos voor de top 3.

7 december 2012 om 10:14

Instelling van de spelers als je het mij vraagt. Bursa en Hannover thuis verschrikkelijk mooi voetbal gezien. Maar dan is het kennelijk weer goed voor een paar maand. Zondag de mouwen opstropen en knokken voor die ballen.

7 december 2012 om 11:01

Ik hoop als PSV supporter op een overwinning van mijn club natuurlijk. Psv moet zelf wel het spel maken, anders gaat twente er met de punten van door.

Nee Twente presteerd goed de laatste weken? PSV heeft eht tegen Ajax verzaakt maar speelde tegen Vitesse gewoon goed. Als ik kijk naar Twente spelen hun al weken niet goed in de competitie. Dit Twente moet absoluut geen probleem vormen voor Psv.

7 december 2012 om 10:18

Als je 2 keer zo hard op je bek bent gegaan hoe kun je dan nog zo zeker van zijn. Willems er niet bij Van Bommel er niet bij, Strootman is echt nog een vraagteken als ik het zo lees. Die arrogantie is nergens voor nodig want met een Derijck , Bouma , Marcello , Wijnaldum , Hutchnson in je team ben je nooit nergens zeker van.

7 december 2012 om 10:28

Tegen Ajax was inderdaad kansloos maar tegen Vitesse zijn ze echt niet hard op hun bek gegaan? Van Bommel ga je inderdaad wel missen, Willems naar mijn mening niet echt. Strootman voetbalt gewoon mee. Je hebt gelijk over Derijck enzovoort maar het ging me meer om de rpestaties laatste weken en die zijn van Twente niet bepaald sterk. PSV in eigen huis moet hier gewoon van winnen, heeft niks met arrogantie te maken.

7 december 2012 om 10:41

Okay dat is jou mening. Maar ik ben er van overtuigd er met Fer, Chadli , Douglas, tadic, genoeg spelers zijn om onverwachts in een keer weer die schakel kunnen omzetten. JIj verwacht dat Twente kansloos is ik geloof daar niet in. Want als je puur de basis elf nu gaat vergelijken ( zonder v Bommel en Willems ) dan staan daar kwalitatief gezien gewoon 2 absolute gelijkwaardige teams tegen over elkaar.

7 december 2012 om 13:18

Kansloos wil ik niet zeggen maar wel dat PSV thuis gewoon moet winnen. Dat moeten ze overigens tegen iedere tegenstander. Je hebt absoluut gelijk over die spelers, had ze alle 4 graag bij PSV gezien. Maar blijkbaar met die 4 spelers presteren ze niet optimaal. Puur en alleen gekeken naar de laatste wedstrijden vond ik Twente erg tegenvallen zowel Europees als in competitie verband.

7 december 2012 om 21:06

Toch denk ik dat daar vooral het gevaar schuilt. Als het team van twente voor elkaar willen vechten dan denk ik dat fysiek Twente meer in huis heeft dan psv. Psv is een team dat nu alleen maar staat waar het staat door individuele kwaliteiten bij Twente is het meer een team.

Gelukkig is Twente wel lekker bezig dus dat scheelt een stuk. Alleen tegen Ajax was het echt slecht maar als Lens die 1-2 had gemaakt had je daar ook nog zomaar kunnen winnen door met een counter de 1-3 te maken.

PSV moet wel het rendement bij kansen opschroeven. Tegen Vitesse was dit overduidelijk, maar die wedstrijden daarvoor werden ook vaak kansen gemist waarvan je denkt hoe is dat in hemelsnaam mogelijk. Vooral Lens, Narsingh en Wijnaldum zijn daar zeer bekwaam in.

7 december 2012 om 10:43

Als Lens dit bal er inschoot was het inderdaar 1-2 maar als Ajax die 3 mega kansen had gemaakt had Psv met 6-1 verloren dus daar heb je niks mee. Als willem 2 die 0-2 had vastgehouden stond Ajax nu gelijk met psv.

Niet te hard roepen hier: Twente met Chadli en Tadic is toch echt wel een heel ander Twente dan wat we gisteren hebben gezien of de paar weken daarvoor.

Ik denk dat we het hard te halen hebben en als PSV verliest dan maken ze toch wel een hele slechte beurt: drie topduels, 0 punten...

Come on Psv, come Psv!!

Alleen als heel psv 90 minuten zich kan focussen verwacht ik heerlijk gezegd ook geen probleem alleen dan moet je daar wel de spelers voor hebben. Ik ben wel heel erg benieuwd wat er gebeurt als Twente toch gewoon gaan doen waar ze goed in zijn aanvallen. Ze hebben zeker nu van Bommel er niet bij is kans om het middenveld te gaan winnen deze wedstrijd. Maar ik verwacht wel dat er een rode kaart gaat vallen.

Ik vind dat er een hoop drama wordt gemaakt om Psv, maar het is toch wel erg overdreven allemaal. De ploeg heeft 1 punt minder dan de nummer 1 en 2 en die gaan ook nog hun punten verspelen in dit seizoen.
Alleen maken we in Nederland altijd een hoop drama als een ploeg uit de top 3 verliest. Dit seizoen heeft de pers Ajax, Twente en PSV al afgeschreven, maar op andere momenten weer tot kampioensploeg gebombardeerd.
Kortom een hoop drama, terwijl er niet echt sprake is van crisis.

7 december 2012 om 15:12

Wordt zo ie zo een beetje moe van alle analisten. Ze zitten er continu naast, omdat ze vooral een zwart of wit kijk hebben op hetgeen gebeurd. Psv zou na de wedstrijd tegen Ajax ineens een zwak team zin met Van Bommel over the hill, Strootman die niets laat zien. Wat een onzin. Psv doet het prima, alleen heeft nu twee topduels achter elkaar verloren kan gebeuren. Zolang het nog allemaal dicht bij elkaar staat valt er nog weinig van te zeggen. Ook zondag kan het alle kanten op.

Advocaat zou eens moeten spelen met Depay op de CAM positie vindt ik zelf.. Misschien niet zijn plaats maar die jongen heeft de techniek en schotkracht voor een Cam. Want Wijnaldum speelt al weken belabberd op die positie..

7 december 2012 om 11:38

Ik denk ook dat Wijnaldum het een beetje verprutst heeft bij Dickie. Wijnaldum op 10 is gewoon een groot drama. Misschien zou Mertens daar kunnen spelen ipv Depay, die dan op linksvoor speelt.

Ook Narsingh kan je beter eruit halen, Lens daar neer zetten en Matavz in de spits, die ondanks zijn weinige speeltijd veel scoort.

7 december 2012 om 11:44

nee ik denk niet dat Mertens de stootkracht heeft voor een Cam. Daarbij vindt ik dat Mertens zijn actie naar binnen gaan en schieten/voorzetten zal vervallen.

Zo zou ik graag psv zien spelen

Waterman
Hutchinson
Marcelo/koch
Derijck/Piet
Willems
Strootman
V. Bommel
Lens
Depay
Mertens
Matavz

Mindere periode .... Ach als meest scorende ploeg in europa scoor je een keer niet tegen vitesse en verlies je prompt een keer., niks om je zorgen over te maken.
In amsterdam kan je ook verliezen alleen stond daar het elftal niet goed en lieten het teveel jongens af weten.
Dus van een mindere "periode"zou ik niet spreken meneer chadli.
Een mindere periode heb je als je wekenlang chronisch slecht speelt en niet verder komt dan een aantal gelijke spelen tegen kwalitatief mindere tegenstanders.
Maar ach zelfreflectie is menig voetballer vreemd dus hierop vormt chadli geen uitzondering.

7 december 2012 om 12:03

Verklaar u nader? Ik lees in dit artikel toch echt dat Chadli zegt dat het de laatste weken allemaal wat minder liep bij Twente, hij kijkt dus ook kritisch naar zijn eigen team.

7 december 2012 om 12:15

Des te vreemder dat hij over een "mindere periode"begint van zijn komende tegenstander.
Aan de ene kant zegt hij dat het bij psv minder gaat en dat ze daarvan moeten profiteren en aan de andere kant probeert hij te verbloemen dat ze juist zelf in een echt mindere periode zitten die al veel langer duurt dan 1 wedstrijd zoals bij psv het geval is.

7 december 2012 om 12:24

Ik neem dit soort interviews ook maar met een korreltje zout, wat ik alleen aan wou geven was dat Chadli zelf ook wel weet dat het bij Twente niet zo lekker gaat. Het is dan ook logisch dat hij hier een positieve draai aan probeert te geven.

7 december 2012 om 12:16

Psv heeft geen mindere periode maar kan alleen presteren tegen de mindere ploegen,die net niet spelertjes als Mertens,narsingh,strootman zijn gewoon niet goed genoeg om in de toppers het verschil te maken.na de afgelopen seizoenen waarin ze geen topper hebben gewonnen moet er toch ergens een lampje gaan branden? Alleen toen werden ze nog 3de,dat wordt dit seizoen 5de.

7 december 2012 om 12:22

Weeer eens te diep in je glazen bolletje gekeken?
Net niet spelertjes zijn allen internationals maar ja jij als koninginnebij hebt er blijkbaar meer verstand van

7 december 2012 om 21:10

Die status zijn ze al weer voorbij van meest scorende ploeg van Europa dat was alleen 1,5 week naar die overwinning in die voorronde van de Europa league ( vergelijkbaar met Amateur voetbal ) al heel snel heeft Bayern Munchen dit overgenomen.

Als Mcclaren left heeft geeft hij de jeugd weer de kans. Ik zie graag Holscher of Pelupssy op het middenveld samen met Fer en Brama. Verder Gyasi en Chadli op link en rechts Tadic.

En doe eens Born in de aanval! Geef de jeugd gewoon vertrouwen en stel ze gewoon op. Dan haken ze vanzelf bij.

Als je naast de jeugd een stevige achterlinie behoudt: Douglas, Bengston, Schilder en Rosales. En in het midden Fer en Brama, en in de aanval Tadic en Chadli: dan komt het zeker goed. Maar geef de jonge jongens de kans en heel veel vetrouwen!

Wat een klasbak is dat zeg,echt een topspeler die ik graag bij PSV zou zien!!
Een mindere periode mbt psv klopt gedeeltelijk,wel qua punten/uitslagen. Maar tegen vitesse verlies je omdat zelf 400kansen mist,het spel was uitstekend. Tegen ajax was een offday(slechtste wedstrijd van het seizoen),desondanks krijgt lens een 600%kans op 1-2 en moet mertens een strafschop hebben en kan je die wedstrijd gewoon winnen tegen de verhouding in.
Als psv zondag wint van twente is er niets aan de hand. En daarna 2x3 punten tegen nac+nec.
Dan heb je uit 17 wedstrijd 42punten!! Dan lig je op koers mbt de titel. Haal je hetzelfde moyenne de voolgende 17wedstrijden ben dik kampioen!!

Maar eerst maar een twente verslaan;-)

Ik hoop dat allebei de ploegen weer hun niveau terug krijgen want ik heb nu wel genoeg potten gezien op degradatieniveau. Als je nog even wacht dan vertrekken de beste spelers straks nog naar België ipv omgekeerd.

Twente PSV is elk jaar nog een spektakel geweest.
En ik zal deze keer niet anders verwachten.

Vind het wel goed van Chadli dat hij een beetje moed in praat. Moet ook zo nu en dan gebeuren ^^.
Gok op een 1-2 voor Twente. Met een rode kaart voor Psv

Als er een team wint gaat het komen door rood !!
En er vallen sowieso 3 doelpunten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dejan TrajkovskiVerdediger10
Stefan TheskerVerdediger10
Joachim AndersenVerdediger10
Hidde ter AvestVerdediger10
Nikola GjorgjevMiddenvelder10
Jelle van der HeydenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

99 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 West Bromwich Albion U23 2 0 0 0
2017/2018 West Bromwich Albion 5 1 1 0
2016/2017 West Bromwich Albion 31 5 2 0
2015/2016 Tottenham Hotspur 29 3 1 0
2014/2015 Tottenham Hotspur 35 11 3 0

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
De toekomst van Fran Sol ligt mogelijk in Mexico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren