'Ik ben meer te weten gekomen dan normaal in zes of zeven maanden'

Vrijdag, 7 december 2012 om 00:10

Voor FC Twente werd het seizoen in de Europa League er een om snel te vergeten. De ploeg van Steve McClaren verloor donderdagavond met 1-3 van Helsingborgs IF en eindigde daardoor als laatste in de groep, terwijl het bereiken van de knock-outfase toch de doelstelling was geweest. "Ik denk dat we vanavond een goed beeld hebben gekregen hoe de selectie er voor staat en welk werk ons in de winterstop te wachten staat", zei McClaren na afloop.

/

Twente speelde met een hoop jongelingen tegen Helsingborgs. "Ik ben veel te weten gekomen", vertelde McClaren op de website van zijn club. "Je weet vaak niet wat je aan een speler hebt, tot je hem in een echte wedstrijd aan het werk hebt gezien. Wat dat betreft was deze wedstrijd bijzonder leerzaam. Ik denk dat ik vandaag meer te weten ben gekomen dan normaal in zes of zeven maanden."

"Vooraf hadden we aangegeven dat dit een uitstekende mogelijkheid was voor spelers om zich te onderscheiden", vervolgde McClaren. "Daarmee doelden we niet alleen op de jonge spelers, maar ook op de spelers met meer ervaring. Te veel spelers zijn daar niet in geslaagd. De talenten redden het niet zonder ervaren spelers om hen heen en ook bij de meer ervaren spelers waren er te veel die niet dat brachten wat van hen verwacht werd."Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door bassie112)

Wat een Jan Doedel ook hé! Ik denk dat je in zes of zeven maanden meer kan leren over een speler dan in een wedstrijd.

7 december 2012 om 10:09

Wel als je ze nooit opstelt...

Ik vind het zeer zwak van Twente hoor. PSV heeft ons ook teleur gesteld, maar wint wel met 3-1 in Italie. Het resultaat is een schande. Niet alleen voor twente, maar voor het hele nederlandse voetbal. Je eigen supporters zo voor lul zetten. Vergoeden die 15000 kaartjes. Kom op, dit kan niet. En dat alles voor een competitie die ze nooit gaan winnen met dit elftal.

7 december 2012 om 00:09

Weet je wat ik me nou echt afvraag? Wat is de visie van deze trainer? Weet jij dat toevallig?

Ik zie hem echt de raarste wissels toepassen, komt soms met onlogische opstellingen en bazelt 9 van de 10 keer gewoon je reinste onzin uit...

Iemand die mij kan updaten?

7 december 2012 om 00:16

Ik heb geen idee wat voor visie Twente heeft op het moment. Joop Munsterman is een goede voorzitter en heeft veel successen geboekt met Twente, maar begaat een fout. Twente heeft eveel slechte spelers gekocht. En heeft geen jeugd waar het op kan teeren, zoals bij Ajax of feyenoord. Nu staat net zoals 2 jaar geleden bij Ajax een D speler. Maar ik ben van mening dat Munsterman weet wat hij doet.

Je kon de jeugdspelers alle Europa league wedstrijden laten spelen, je gaf er toch geen moer om.....echte schande voor het Nederlands voetbal...sorry hoor.

7 december 2012 om 00:12

Je zou toch denken dat een Munsterman wel slimmer zou zijn dan dit. Die moet toch ook snappen dat als ze dit grapje vaker flikken, zij echt serieus aan de bak zullen moeten om überhaupt Europees te kunnen spelen in de toekomst, in verband met het verliezen van plaatsen voor beide toernooien.

Zelfde geldt voor zijn collega, de heer Sanders, in Eindhoven...

7 december 2012 om 10:12

Wat een onzin. Hij heeft elke wedstrijd met de sterkste opstelling gespeeld. Ga je eerst eens verdiepen in die opstellingen voordat je deze verbale stront over iedereen heen spuit. Jij bent zeker ook zo één die vind dat Co het zo geweldig deed, of dat hij Schalke uit vorig jaar liet lopen? Typisch zo iemand die nergens de ballen verstand van heeft maar lekker gaat lopen roeptoeteren langs vanaf zijn computertje.

Ik heb al nooit begrepen en gesnapt waarom Mcclaren mocht terugkomen !

Gebrek aan beter denk, want zou me wel kunnen voorstellen dat er toch wat betere coaches op de lijst stonden met een duidelijke visie.

Komt heel charmant en lief over, maar is tactisch echt een onbenul. Als je ook kijkt naar zijn streven en wissels lijkt het wel of je de spelers misbruikt en geen duidelijke visie neerzet.

7 december 2012 om 07:03

Hadden jullie in Twente niet liever Adriaanse behouden als trainer? Die weet ten minste van aanpakken...

7 december 2012 om 10:22

Aanpakken? Adriaanse ging liever op fietsvakantie dan dat hij bij Twente aan de slag ging...

7 december 2012 om 12:08

Adriaanse die met 3 verdedigers en 6 aanvallers tegen Benfica ons startbewijs in de CL liet inleveren? En ruzie kreeg met het gehele technische hart van Twente?

Nee dank je.

Ach vind dat gebash op Mclaren ook wel makkelijk. Heeft bij United, Middlesborough en in zijn eerste periode bij Twente goede dingen gedaan en bij trainerskerkhof Wolfsburg is het niet zo raar dat je ontslagen wordt.

Dat hij het nu niet goed doet, is duidelijk. Maar volgens mij was Twente begin dit seizoen nog titelkandidaat nummer 1 na een serie uitstekende overwinningen en volgens mij staat Twente nog altijd bovenaan in de Eredivisie, hoe pover het spel ook is, al kan dat ook niet anders als je zo'n creativiteitsarm middenveld hebt.

Hij is nog altijd de eerste trainer die Twente kampioen heeft gemaakt, en ook dit seizoen staat hij weer bovenaan, iets wat Rutten en Adriaanse met wellicht beter materiaal niet voor elkaar hebben gekregen. En ook al braakt hij dan cliches uit, en laat hij de Europa League schieten, we hoeven niet te doen alsof het een heel matige trainer is want volgens mij presteert hij wel bij Twente.. en zeker als Djuricic komt, dan vrees ik Twente meer dan PSV

7 december 2012 om 00:45

Ik geef je ook zeker wel gelijk Jordinhoo en heb ook respect voor zijn palmares en ervaring.
Gaat mij om dat hij nog te vaak en te lang blijft hangen in zijn manier van spelen. Hij heeft nog steeds geen duidelijke visie kwa voetbal voor Twente gecreëerd. Ook de manier waarop hij het middenveld laat wisselen en ook in de aanvallende linie is het vaak veel switchen. Hij zou met dit spelers materiaal toch wel wat mooier voetbal kunnen laten zien. Genoeg kwaliteiten maar hij benut ze naar mijn mening nog niet op de juiste manier. Zou veel meer tactisch aanvallender moeten voetballen en er meer rendement uit halen.

Nou heeft hij natuurlijk de pech met wat blessure gevallen, maar dat had Ajax en PSV ook afgelopen seizoenen. Knap dat hij nu wel bovenaan staat maar het ging niet allemaal van harte. Ik gok toch dat Twente het niet al te lang gaat volhouden en als 5de zelfs gaat eindigen. Maar we gaan hèt zien.

Dat hier serieus nog op wordt gereageerd.
Jongens dit was een veredeld oefenpartijtje. Dat kon je merken aan de spelers op het veld en zelf het publiek die vanaf minuut 1 zong: Alles of niets ole ole.

Het enige hoogtepunt was de 1 minuut stilte voorgaande de wedstrijd.

Zondag komt de topper tegen PSV met een volledige gebrande fitte selectie.
Die Mcclaren gaat Fctwente gewoon kampioen maken, en dan nog benieuwd hoeveel commentaar nog komt op deze man.

Ik zeg alle neuzen dezelfde kant op en knallen zondag Forza Twente!

7 december 2012 om 10:48

en toen de scheids onderuit ging, ook erg vermakelijk.

Verder heb je wel aardig gelijk. Het was er (vooral de 2e helft) wel koud en er was niemand van de spelers die een goede indruk op mij maakte. Bulykin leek overgiens wel zijn taak als targetman aardig uit te voeren, beter dan ik de afgelopen weken zag.

7 december 2012 om 16:06

Koud was het er zeker ...en idd het vallen en Falen van de scheids was wel even een leuk momentje.
Voor mij in ieder geval geen Grieks de komende tijd

McLaren aka captain obvious haha mooie vent Maar serieus wil Twente nig wat bereiken dit jaar moeten ze deze man zo snel mogelijk eruit gooien. Had het geluk dat hij een ruiz had die geloof 50 procent van de wedstrijd besliste Maarja beter voor mijn cluppie, zolang hij er zit zie uk ze niet als titelkandidaat, ondanks de goede selectie

Wat hij zegt is gewoon dat je ervaren krachten nodig hebt in een team die de jonkies mee kunnen sleuren. Dat zie je bij Ajax ook, daar moet zelfs 1 van de jonkies het team op sleeptouw nemen, genaamd Eriksen en dat is gewoon onmogelijk.

Het moet gebalanceerd zijn, een paar ervaren krachten met een paar jonkies. En trouwens wat Twente ook mist is kwaliteit. Een speler ala Ruiz toen, iemand die in z'n eentje een actie kan inzetten en de wedstrijd kan beslissen!

7 december 2012 om 01:00

Wat een onzin. Eriksen en andere jonkies spelen een dijk van een wedstrijd tegen Psv. De ervaren jongens werden 2 jaar geleden ook helemaal weggespeeld door Real. Is gewoon te hoog gegrepen voor Ajax.

7 december 2012 om 10:53

spelers die in zijn eentje een actie kan inzetten en de wedstrijd beslissen? spelers als tadic en chadli bedoel je? Die heeft Twente wel.

Twente mist spelers die ze ook in stelling kunnen zetten. In het kampioensjaar had je Perez die erg belangrijk was en Tiote en in mindere mate Theo Janssen die de bal vanuit het middenveld bij de juiste speler kon krijgen. Die waren belangrijk.
In het kampioensjaar had je met Nkufo ook een sterke balvaste spits die een bal voorin vast kon houden zodat er bijgesloten kon worden, die ontbreekt nu ook.

In 2010 was er meer dan alleen Ruiz, wat veel mensen (vooral supporters van andere clubs) ernstig lijken te vergeten. Er stonden veel goede spelers die het mogelijk maakte dat Ruiz kon excelleren (buiten dat Ruiz natuurlijk een geweldig seizoen had). Was daarnaast ook een meesterzet van Mcclaren om hem op rechts te zetten ipv op links, waarvoor hij gehaald was.

Leuk voor hem. Dan moet hij misschien vaker op maandagavond gaan kijken. Dan wist hij tenminste wat er in de jeugd rond liep. Dit kan je toch niet Europa in sturen. In wat voor wedstrijd dan ook. Je speelt voor de trouwe aanhang en die hebben op Hannover 96 thuis na vreselijke Europese wedstrijden gezien van Twente. Als ze volgend jaar weer de EL in gaan, zou het mij niets verbazen dat het dan half leeg zit.
Schandalig. Twente kan nu zo een paar jeugd spelers verhuren aan FC Emmen ofzo.
Dat was vanavond een beetje het niveau. Al doe ik FC Emmen dan natuurlijk veel ste kort.
Die hadden zelfs deze wedstrijd nog gewonnen.
Bedankt dat je geen één keer gewonnen hebt Mclaren. je hebt 14 Europese wedstrijden gespeeld.
En ze hebben er meer verloren dan gewonnen. Schaam je kapot. Het begon vorig jaar eigenlijk al tegen Schalke dat slechte spel van Twente. Sindsdien heb ik geen kampioens waardig Twente gezien in Europa. Hoogte punt van Europa was, dat Twente net aan die Turkse club uitschakelde.

7 december 2012 om 10:24

Meer verloren dan gewonnen? Volgens mij hebben ze tot aan gisteren maar 1 wedstrijd verloren in Europa, uit tegen Levante en meer punten voor Nederland gehaald dan welke andere club ook.

7 december 2012 om 14:06

Dat kan makkelijk als je halve punten pakt vanaf 1e voorronde.
Ajax heeft die 4 punten in de CL even wat meer voor gestreden dan jullie voor die 4 punten in de El.
En dat kan inderdaad ook snel, want die andere clubs hadden gelijk zwaar geloot in de voorrondes. En Feyenoord en Heerenveen hebben het laten liggen.

7 december 2012 om 14:11

Ben ik maar gedeeltelijk met je eens, Ajax heeft het uitstekend gedaan laat daar geen twijfel over bestaan maar Twente heeft voor het leeuwendeel van de punten gezorgd en is al vanaf begin juli in de weer met Europees voetbal.

In de groepsfase hebben ze enorm veel pech gehad met wat meer geluk en een betere arbitrage was er gewonnen van Helsingborg, Levante en Hannover en dan had die wedstrijd van gisteren er ook niet meer toe gedaan maar dan om de juiste reden.

7 december 2012 om 14:52

Op voorhand dacht ik dat Twente met 2 vingers in de neus door zou gaan met waarschijnlijk een 1e plek in de poule . Zat ik mooi naast. Twente kan wel de meeste punten hebben gepakt maar dan is het nog schandalig weinig als je naar de tegenstanders kijkt. PSV is net zo schuldig trouwens. Misschien kan Ajax nog wat doen in de EL, alhoewel ik nog steeds niet kapot ben van dat elftal. Ik heb het idee dat de Boer het zooitje aan de praat houd terwijl Mcclaren het omgekeerde bij Twente doet.

7 december 2012 om 15:56

Ik denk dat je de tegenstanders van Twente nogal onderschat, Helsingborg pakte vorig jaar de dubbel in Zweden, Levante doet het in Spanje beter dan bijvoorbeeld Valencia en Hannover is in de Bundesliga een hele goede subtopper, desondanks had Twente met wat minder pech gewoon door kunnen gaan en nog meer punten kunnen pakken, het is niet zo dat Twente of Mcclaren er met de pet naar hebben gegooid.

7 december 2012 om 19:36

Dat blijkt wel inderdaad haha.

Misschien nog een wat voorbarige conclusie, maar na het zien van deze pauperwedstrijd, kom ik tot de conclusie dat Mirko Born (18) meer brengt dan Luc Castaignos

7 december 2012 om 09:25

Daar hoef je zelfs geen voetbalkenner voor te zijn om dat te zien .

Born is veel wendbaarder en veel meer bezig in de 16. Castaignos past gewoon totaal niet als spits bij Twente. Toen hij gisteren even linksbuiten speelde vond ik hem nog beter spelen omdat hij dan ruimte heeft.

7 december 2012 om 14:49

Als Born niet zo lang had gewacht met bijtekenen dan had ik tijdens de blessure van Bulykin op de bank kunnen zitten. Dan was hij zeker regelmatig ingevallen en had hij het Castaignos waarschijnlijk erg moeilijk gemaakt om in de basis te komen.

Het was bedroevend, en deze opmerking is ook bedroevend. Dit kan een graadmeter zijn, maar je kan bij zulke jonge spelers nooit conclusies ophangen aan een wedstrijd.

De instelling was er inderdaad totaal niet, wat me verbaasde. Twente heeft toch aardig wat gezichtsverlies geleden in Europa. Dat wil je dan toch in zon laatste wedstrijd recht zetten?

Gaat hij in de winterstop dan keihard werken om deze spelers op een hoger niveau te krijgen of gaat hij bij ome Jopie zijn hand ophouden om versterkingen te kunnen halen?

Je werkt als team het hele seizoen toch keihard om Europees voetbal te halen en de wedstrijden in Europa zijn toch zo belangrijk om je te tonen aan de rest van de wereld en om je spelers meer weerstand te laten krijgen zodat ze betere voetballers worden. Waarom dan zoveel mutaties in het team?

7 december 2012 om 14:45

Ja inderdaad. En dan straks ook nog klagen dat je te veel wedstrijden hebt omdat je kwalificatie moest spelen. Had dan vorig jaar iemand een rode kaart laten halen om zo die fair play ticket door te schuiven. Steve moet eens bedenken wat hij nu echt wil. Bij PSV zijn ze tenminste duidelijk, hoewel ik er zelf niet mee eens ben dat je de EL moet laten schieten.

Nee je weet helemaal niks. Een elftal vol met invallers gaat nooit presteren. Het gaat erom of een van die mensen goed kan invallen in een lopende ploeg. Dat weet hij dus niet. Ik had Twente B trouwens wel wat beter verwacht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dejan TrajkovskiVerdediger10
Stefan TheskerVerdediger10
Joachim AndersenVerdediger10
Hidde ter AvestVerdediger10
Nikola GjorgjevMiddenvelder10
Jelle van der HeydenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

26 fans
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
AS Roma is in gesprek met Ajax over een overstap van Justin Kluivert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren